Коментари - Половината японци ядат българско кисело мляко | dnes.dir.bg
назад

Половината японци ядат българско кисело мляко

Всяка сутрин повече от половината японски домакинства закусват българско кисело мляко, показва проучване на японската компания "Мейджи корпорейшън".

Обратно в новината

Коментари - Половината японци ядат българско кисело мляко | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не се заблуждавайте,този бацил живее само на наша територия и всичко друго е синтетика. За съжаление останаха и малко живи българи познаващи вкуса на киселото мляко.

приценихте че са 63 милиона кофи? Бързо произвеждайте още млеко!

Какво му е хубавото на българското кисело мляко.Всичките като ги забравим в хладилниците,не се развалят с месеци.

ПРЕЗ 90-ТЕ ДАНОН ИМАШЕ ХОРА В БЪЛГАРИЯ ПРАВЕХА СТРАННА РАЗМЯНА : - ДАВАХА 2 КОФИЧКИ КИСЕЛО МЛЯКО ДАНОН - СРЕЩУ 1 КОФИЧКА КИСЕЛО МЛЯКО ОТ БАБАТА ПО БАЛКАНА И РОДОПИТЕ ... РЕЗУЛТАТА - СЛЕД КАТО ИЗОЛИРАХА НАЙ-ДОБРИТЕ ЯАМОВЕ БАКТЕРИИ ОТ МЛЯКОТО НА БАБИТЕ В МОМЕНТА ГО ПРОДАВАТ ПО ЦЯЛ СВЯТ КАТО ГРЪЦКИ ЙОГУРТ .. ИМАМЕ ОЩЕ ГРЪЦКИ МЛЯКО С МАРКАТА "ЧОБАНИ" И ПАРМАЛАТ С МАРКАТА "БАЛКАНСКИ СТИЛ" .... СЪСЪ СИРЕНЕТО Е СЪЩОТО - ЯДЕМ ГРЪЦКА ФЕТА - А НАШЕТО БЯЛО САЛАМУРЕНО НЕ ГО И ПОГЛЕЖДАТ :))

Взеха ни едничкото, истинско българско, което имаме. Няма ли начин да пренасочим чистата печалба от Lactobacillus bulgaricus към пенсионният фонд, поне, дори част от него? Поне от тези, ненаяли се идиоти?

Може ли поименен списък на половината японци, които ядат българско кисело мляко?

Джурналистически тъпотии... Щеше да има смисъл, ако половината джапанки ядяха произведено от български фирми мляко...

Аз имам в хладилника 2 кофички кисело мляко "на Баба" хаха. Срокът на годност му беше до преди седмица. Млякото седи, няма подуто фолио, нищо, братле.

Лъсна поредната далавера българско мляко за половин Азия, а за България трохи от лицензионно споразумение ( + комисионни за някого!)

Шуши, джапанките ценят бактерийна култура, която е почти толкова стара, колкото цивилизацията им. Ако знаеше нещо за процеса на ферментация, щеше да не цапаш клавиатурата. Ние сме свине, че не знаем (мнозинстгвото ни), къде ни е лиценза за бактерията. Щото все още има баби. А те като свършат, какво правим??

Tъй като киселото мляко е вид консервация на прясното мляко, както са и сиренето и кашкавала, целта е да е доста трайно, това е целта на ферментацията му, не виждам защо някой иска след седмица в хладилника да се развали. Естествено че има различни начини за съхранение, но този е естествен и здравословен.

Едно време за 3-4 дни киселото мляко вкисваше. Макар да твърдят, че това е от не толкова голямата му чистота тогава. На необезмасленото кисело мляко в буркан, може спокойно да забиеш лъжица в него и да обърнеш буркана. Ще си стои в буркана с висящата лъжица, без да се изсипе.

не се заблуждавай, тоз бацил отдавна е избягал от булгариа, останали са само йогуртити

Японците купуват от нас закваската и ядат истинско кисело мляко, а ние ядем фалшификати. В БГ много трудно се намира истинско кисело мляко за закваска.

То не че имаме и много злато...

Щеше да е добре да взимаме процент, дори да е 2%. Май иначе карат от тук закваска за Япония. Бактерията издържа на тези територии, но в чужбина измира. Едва ли важи за съседите, но е странно.

Само дето българското мляко отдавна не е мляко, а коктейл от известни и неизвестни химични елементи и съединения- карагенан, суха мас, сухо мляко, нишесте, сгъстители, лимонена киселина и други отрови. Истинско кисело мляко аз лично си купувам от един манастир. Даже и помаците от Юндола и Нова махала се изучиха- и те правят фалшификати. Истинското кисело мляко е в българските манастири. Толкоз.

Ядат Бойковата "Ташак- чорба" ! А кучетата му, пак си ядат телеЖките прЖолки ?! Кирил Домускирлиев

Преди 2 години имах възможност (с интерес от чужбина), да стана посредник при продажбата на бактериалната култура. От тогава знам, тъй като си проучих пазара, че у нас оригиналната закваска не се продава на нито един БГ производител. 100%. Износ има за Япония, Западна Европа, Бразилия и редица други държави от Близкия Изток. Фирмата- лицензиант е българска.

Ако в киселото мляко има живи бактерии, млякото вкисва за няколко дни. Процесът може да се забави малко като се прекъсне достъпът на въздух и се понижи температурата. Ако млякото седи в хладилника 10 дена и не вкисва, значи в него няма жива култура, а желатин и нишесте.

Там монасите слагат една добавка , неудобно е да ти я кажа . Мъжка е .

В Япония ядат местно, истинско мляко, заквасено с оригинална, истинска закваска. В България ядем изкуствено мляко, заквасено - когато въобще е заквасено - с измислени версии, в които има само термофилията. за това млякото не се вкисва, или въобще не се разваля.... Та, японците ядат, а ние... го ядем. Нюански...

ако приемаме тази новина за вярна,нека да мислим така:населението на япония е 128 милиона души ,пуловината ядат всеки ден кисело мляко по една кофичка значи 64 милиона кофички на ден,значи изнасяме поне 64 милиона кофички на ден което прави около 30 милиона лева ако умножаваме по 50 стотинки.значи всеки месец имаме най малко около един милиярд лева само от кисело мляко и само от япония,,,мислете малко:)

А ние ядеме японско мляко на прах ,защото сме гяволи.

споки, Японците поне плащат нещо. в целия ЕС, благодарение на мошенниците от Данон, това става безплатно.

идиотче. ние не изнасяме мляко натам. изнасяме - и Япония е може би единствената, която си плаща - само закваска. В Америка, примерно, това се води турски продукт. Донякъде, с право.

И мляко от палми

там е проблема, нищо не изнасяме ние ... :/ , единственото нещо, което не са ни окрали засега е фолклорът, като и там има напъни..

не е нужно да обиждаш, кажи си като културен човек бе, баси

о неразумни народе! много ясно че ше ядат японците. те имат 70% от правата на българското мляко от 1972!!! когато зблуденя комунистически манталитет на дребното общество не вярваше в маркетинг и износ, японците се поавиха, купиха ни и ни направиха известни. докато вие марширувахте по манифестации, японците раздаваха лицензи. що се оплаквате сега точно след толкова години? оооооо може би чак сега сте прогледнали!!!!! мисля да забравите киселото мляко и да обърнете внимание на продажбите на компании, които се случват в момента......да не пишете пак след години не за друго...

Ами купете си оригинална закваска от ЕлБиБулгарикум , купете си мляко от някоя баба или дядо от село и си направете кисело мляко, от което после ползвайте за закваска 5-6 пъти. Аз поне така правя, едно пакетче е за 5 литра, пази се във фризер и има голяма трайност.

Според мен,ти въобще не трябва да пишеш нищо тука.Ужас! -:( Това съвсем сериозно.Не знам в кой клас си,но...-:(

...не изнасяме 64 милиона кофички кисело мляко на ден, защото....фирмата "Мейджи" в Япония го произвежда по наш лиценз както за вътрешния пазар, така и за Китай, Тайланд и Сингапур. Убеден съм обаче, че в Япония, киселото мляко се произвежда както трябва при съблюдаване на всички технологични правила. За мен лично, като консуматор на кисело мляко....поне 95% от десетките видове у нас имат вкус на ....латекс, но не и на кисело мляко.Който е живял тогава, помни - през 60-те и 70-те години, киселото мляко се продаваше в стъклени буркани и имаше невероятен вкус!И това не е просто носталгия.До там сме го докарали, че предпочитам да внасяме тук..."българо-японско кисело мляко": )

Това,че донякъде било с право,че го водят като турски продукт,е глупост.Водил се е,но когато са владели нашата територия,нищо повече -щеше бацила да се казва не лактобацилус булгарикус,ами нещо друго-:)

На всеки две седмици българската фирма изнася закваската с Lactobacillus bulgaricus за Япония. Мляко си имат не им трябва да внасят , но бацила е проблем ;) Стандартната опаковка е 450 мл. в едни читириъгълни кутии( има и по-малки разфасовки) , трайността му е 14 дни . има си го леко киселия вкус и нормалният за истинско мляко цвик. Има го във всички основни вериги. В наши пари излиза около 2 лева (140-170 йени). Има и много други марки , но това на Мейджи наистина е най-популярно и на практика всеки който чуе "България" знае , че това е много красива , зелена държава на дълголетниците и неизменно ви зяпва с интерес. Това е плод на десетилетия медийна реклама от Meйджи ;) От мминалата година го виждам и в Тайланд , а наскоро гледах реклами в метрото на Шанхай.

скъпа....точно хората с "комунистически манталитет" произвеждаха висококачественото българско кисело мляко. Ако не беше така, японците изобщо нямаше и да ни забележат.Те са взели лиценза и си го произвеждат така, както ние тогава.Но явно си от хората, които смятат, че и Слънцето е виновно задето е греело по времето на комунизма: ).....

Да, вкусно е и дори по-истинско от нашето. Даже теърдя, че и на Savings е по-добро от нашите боклуци в магазина.

В Англия го заквасвахме с пробиотици и ставаше идеално.

Млякото се разваля бързо поради ниската хигиена и контаминирането му със разни коки. В япония кравите са по-чисти от половината ни селско родонаселение от което се натискате да купувате мляко налято в шишета от кока Кола - Пластмаса от 2л.

Млякото в магазинната мрежа е пълен боклук. Истинското мляко се вкисва на открито за ден-два, а това от магазина- и месец го дръж на стайна температура- все си е същото. Вскичо е менте. Даже и от 3 лева съм купувал мляко- пълен боклук натъпкано със суха мас.

А аз се чудех защо на монахините им растели мустаци.

Преди няколко дни се заговори,че ще вадят ел би булгарикум от списъка на забранените за приватизация.Дано не го направят!

Добре, че са японците, където все още има българско кисело мляко. В българия отдавна няма. Имам приятелка лаборантка и тя ми сподели, че бацилус булгарикус вече не се среща в никое от млеката на пазара, а в активията на данон нямало и една бифидус бактерия. Нямам причини да не и вярвам. Та пак да кажа, добре че е Япония, която пази българското мляко по-добре от нас. А между другото - в сащ и ес, киселото мляко е широко известно като гръцки или турски йогурт, а бялото саламурено сирене се казва Фета.