Джамията пред срутване заради пукнатини по купола

Министърът на културата Вежди Рашидов гарантира, че ще се намерят средства за ремонт на джамията в центъра на София, пострадала от земетресенията. Храмът е паметник на културата от 16-и век.

Обратно в новината

Коментари - Джамията пред срутване заради пукнатини по купола | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За културния облик на нацията ни мисля, че е по-правилно първо да падне Вежди Рашидов, а след това джамията

И джамията и българската църква в Истанбул трябва да се оправят!

Съгласен съм в селата с компактно мюсюлманско население със средства от бюджета да се построи водопровод,асфалт,училище,но когато джамиите са дублирани и то по строежите личи с много пари... редно е да финансират от настоятелството ремонта ,което се отнася и за черквите.

Ако е паметник на културат защо там се извършват служби? Ако не е паметник, собственика или Вежди да си ги ремонтират

Беше ми симпатичен заради таланта. Но чашата преля. Мюсюлманите изградиха стотици джамии(значи имат пари), а сега от данъците ще им ремонтираме. Оставка!!!!!

аззз

браво отлични политици, чух че и волен сидеров искал да помогне с пари....... :)

Направете от нея църква.Както те правят от църквите джамии.

ЕДНА ДОБРА НОВИНА ЗА СОФИЯ И ЗА БЪЛГАРИЯ. НАЛИ ? ?

Защото това е Вежди. А не Иван, например.

БРЦК

Българската църква и мюфтийството не са никак бедни. Защо държавата да им ремонтира храмовете? Да си ги ремонтират сами - нали са си техни.

+1 Малко ли пари от нас взеха. И къде са компенсациите за геноцида. Арменците още сто години ще живеят с техните, а ние - нъцки.

Като се срути джамията им - да ходят да се молят на село, от където са дошли. Тогава дано София се поизчисти.

Кметството в Цариград още миналата година отпусна 2 милиона евро за ремонт и реставрация на българската църква Св. Стефан край Златният рог, в навечерието на ХХ-ти век джамиите в София са били 30, къде са те днес, само в Цариград се поддържат в отлично състояние над 100 християнски храма, логично е да се отговори със същото цивилизовано отношение и в европейска България.

Има една малка но съществена разлика относно "присъствието " /канени и неканени "гости" /,да всяка култура оставя след себе си характерни материални следи,добре нека я има и задоволява потребностите на нуждаещите се.

Напълно подкрепям по-горния коментар! Каквото ни е мисленето, такъв ни е и народа и управниците, и държавата и тн...

Срамувам се от това, че хора имащи се за цивилизовани се изказват като диви селяни. Ако вие уважаеми не цените собственото си културно наследство, нито религиозните паметници на съседите си, тогава сте обречени навсякъде по света да срутват вашите църкви. Що за простаци са останали в тази държава? Нима някой от вас, тъпаци струва повече от нещо създадено преди 4 века?

не ни трябват паметници на поробители които са ни клали 5 века ! да си я изнасят в Анадола со се ибрикции !

И .Лита да се изнесе с цялото малоумие което бълва по всички теми

Ауу великата гражданка. Марш в Измир! Това не е мое наследство, камо ли културно! Каква култура е поробването, а?

3евзек

Едно време и вандалите са сметнали римската култура за чужда.

Срам е да нямаш пари за безплатни лекарства за хората, срам е народа ти да се самоубива че не може да живее с мизерни заплати, срам е 750 000 пенсионери да получават 140 лв. пенсия. По точно не е срам а е геноцид равен с геноцида в хитлеровите концлагери.

За тези които не са запознати, тази Джамия е построена от Мимар Синан. Той е постоил и джамията в Одрин с 999 прозореца, която е уникално красива, аз съм християнка влизала съм в тази джамия и другата е в Истанбул -Сюлеймание" - Уникални са.

И тук е символ на робство и мъчения. Съобразявай се преди да се изказваш. Естествено, че Вежди ще иска пари за този "храм".

???? Направо разби мивката!!!

нека да отидат повече 'праведни' да се помолят там и да я бутнат докато са вътре. това е най-доброто, което може да се случи.

Ако джамията падне със сигурност Волен Сидеров,Красимир Каракачанов и Боян Расате ще се израдват и ще дадат банкет.

Ако Господ е решил да я срути, що да му пречим?

Те добре, че не мислят за жилищата, в които живеят хората а гледат джамията