"Източноевропейците търпят много. Но това вече е свинщина"

Неизплатени заплати, мизерни условия, храна с изтекъл срок на годност: над 200 сезонни работници от Румъния протестират край Бон срещу своя работодател

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За 200 евра и Румъния на село има работа колкото искаш! Даже и за повече Евро! Ама за какво се блъскат да годят на Запад при тези условия? Явно парите, които вземат не са само 200 .....

Като имаме управляващи гъзоблизци, ще ни работят по схемата на дядо Поп. "Не ме гледай какво правя, а слушай какво ти говоря." Не се заблуждавайте, че това е само за ягодоберачите. За повечето неща, които купуват от нас важи същата правило.

АМИ ОТ 200 ГОДИНИ ГЕРМАНСКАТА НАЦИЯ ИМА ПРЕДИМСТВО И САМОЧУВСТВИЕ! ТО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРОМЕНИ, РУМЪНСКИ РОБИ ! СЛЕД 50 ГОДИНИ ЩЕ СЕ ДОБЛИЖИТЕ...

ЗАПАДЪТ ЗА ТОВА РАЗРУШИ НАШИТЕ ИКОНОМИКИ. ЗА ТОВА ЗАСМУКА КАКТО НАШИТЕ ОБРАЗОВАНИ, УМНИ И ТАЛАНТЛИВИ ДЕЦА, И НАШИТЕ СКРОМНИ РАБОТЛИВИ СЪБРАТЯ. НИЕ ТРЯБВА ДА СМЕ РОБИ. ТОВА Е ЖАЛКАТА ИСТИНА.

Заради такива примати свалят заплатите и на останалите източно европейци. Трябва да отказваме всякакъв вид работа докато не ни изравнят заплатите със западноевропейските. Точно това е разликата, към арабите проявяват по-голямо уважение, защото те отказват да работят и идват само за парите и да осеменяват германките с цел генно подобряване, затова няма арабин осъден за изнасилване на германка, точно обратното ако някоя се оплаче я изкарват виновна нея защото възпрепятства физиологичните нужди на изстрадалите имигранти.

аз на дойче зеле не вярвам - те са тъпи соросоиди и еврогейски джендъри.

Ти си тъп! Не прочете ли в опорките, че днес подкрепяме Дойче веле?

Да ги оставят само за година да си берат сами аспержите, ягодите и всичката им там зарзават, и да видите, как на следващата година сами ще дойдат със самолетите и с евраките да търсят абдали за работа! Защото амуджите от Африка и трайно безработните дойчовци, които са получатели на Хартц 4... на полето не стъпват, под нивото им е!

1. Снимката е ПОДМЕНЕНА! Задайте в гугъл Erntehelfer aus Bornheim marschieren zu Konsulat in Bonn Съдейки по оригиналната снимка от статията протестиращите работници са РОМИ! 2. В оригиналната сатия пише, че формата която ги е наела е обявила ФАЛИТ, и то още през февруари! Това обяснява протестите и 200 евро, които работниците ВСЕ ПАК са взели от фалиралата фирма! Пак търсене на сенцация! И в България фалират туристически агенции и никой не си получава парите обратно!

РОМИ /ЦИГАНИ... И ТЕ ИМАТ ЧОВЕШКИ ПРАВА!!!! А ФИРМАТА КАТО Е ФАЛИРАЛА -ДА НЕ НАЕМА РАБОТНИЦИ. ДОРИ ДА Е ПРЕД ФАЛИТ, ДОРИ ДА ИЗПИТВА ЛИПСА НА СРЕДСТВА -ТОВА НЕ Я ОПРАВДАВА!!!! НО ГЕРМАНЦИТЕ СА БИЛИ ВИНАГИ ЖЕСТОКИ. НЕКА СА ВЪРНЕМ 75-80 ГОДИНИ НАЗАД....

Значи ромът е мр.сен циганин и хайде на сапун, ако от глад открадне нещо или вземе че зашлеви 2 шамара на някой българин! Ама ако става върос да оплюем Европа, то ромът е човек с човешки права, а Европа е лоша! Много сте елементарни троловете! И това че има 1 недобросъвестен бизнесмен не значи че 80 000 000 германци са зли и са виновни за войната, когато даже не са били родени! В България има 1000 пъти повече недобросъвестни бизнесмени! По българските курорти работят украинки и молдовки, които също получават брутално ниски заплати, а работят и живеят като кучета! Троловете сте много неграмотни!

Немците винаги са били нацисти и крадци по отношение на другите народи.Единствено руския солдат и немската вдовица се разбират много добре.Даже отлично.А иначе Дойче веле лъжат яко.

Ако не беше американския солдат да открие втори фронт, немския солдат щеше да натири руския в Сибир, а днес столицата на СССР щеше да е Якутск, а Путин щеше да се вози в шейна теглена от кучета,

Абе немските солдати хубаво щяха да го подредят американските нещастници, но добре, че беше Сталин и Червената армия , та им спасиха задниците.

Тя и бабата ти, ако беше с дръжка, щеше да е мъжка, ама нейсе:)))! Не знам, честно, кой... солдатът или солджърът е помогнал повече на своя брат по съдба по време на ВСВ, ама при Ардените, в месеците след десанта на Съюзниците в Нормандия, ако бай Йосиф не е бил ускорил настъплението от изток, немците така са били набарали американците в горските масиви, че е било само въпрос на часове да ги откажат от идеята им да освобождават Европа!

Мноого си зле малкия, вземи се лекувай.

За мигрантите, предимно изнасилвачи и главорези, пари винаги имат, и то сериозни суми всеки месец без да работят тия мързеливи паразити. А за бачкащите като бели роби източно европейци пари все няма. Ми да си берат сами аспержите и ягодите, хем си вкараха източно европейски роби, хем не им плащат. А африканските примати и арабски талибани са издигнати в култ, обгрижвани и развъждани, хранени и отглеждани там. Изобщо всякаква опасна, мързелива и престъпна паплач е обслужвана Германистан. А източно европейските роби им бачкат за без пари и са мразени. Това е толкова откачено ! Там не се толерират нормалните и работливи хора, а мързеливите и първосигнални примати, дошли от на майната си. А европейците са дискриминирани жестоко. Днешен, либерастки, ислямски халифат Германистан.

1. В оригиналната сатия пише, че формата която ги е наела е обявила ФАЛИТ, и то още през февруари! Това обяснява протестите и 200 евро, които работниците ВСЕ ПАК са взели от фалиралата фирма! В България също фалират преди всичко туристически агенции и никой не си получава парите! 2. По българските курорти работят украинки и молдовки, които също получават брутално ниски заплати, а работят и живеят като кучета! Така че ПО-ВИНМАТЕЛНО и ПО-СДЪРЖАНО в оценките и генералните заключения! Една фалирала малка фирма не представлява цялата нация! ТЪПАЦИТЕ това няма как да го разберат, трябва да им се обяснява повече

Западняците са големи душевадци ! Къде са нашите депутати в Европейския парламент и комисията да използват случая за правата ни там ? къде е сега Станишев да иде при тези хора ?

СТАНИШЕВ НЯМА НИЩО ДА НАПРАВИ ЗА БЪЛГАРИЯ!!! И ТОЙ КАТО ПАСИ СИГУРНО КАЗВА-МАЙНАТА МУ НА ПРАВОСЛАВИЕТО! НЕ ОЧАКВАЙТЕ ЕДИН ЕВРЕИН ДА НИ ЗАЩИТИ.

Аа, не! Не е свинщина, а западна демокрация и европейски ценности!

Мда, благодарение на робския труд на имигрантите Германия има в пъти по-голям БВП на глава от населението от бедните събратя по еврочленство. Спрямо България 9 пъти.

tonk11

Това тия същите ли са дето реваха по летищата, че не ги пускат да идат да работят? Що сега пак реват? Нали ги пуснаха?

Много са им даже дали добре дошли в съвременния робовладелски строй

Те ходят там по желание. И със сигурност у дома на по-голямата част от работниците им е по-голяма мизерия. Като не им изнася да ги изпратим в Индия. Там ще са си като у дома!

Никой не ги е карал на сила да ходят там.

Въпроса е кой се навива на такива условия - свободен пазар - искахте капитализъм - ето го. Щом има търсене, има и предлагане. Ако повече хора откажат да бачкат при такива условия - работодателите ще се принудят да ги променят.

Никой не ни е питал какво искаме /със или без скачането по площадите/, ПАК ТОВА ЩЕШЕ ДА ДОЙДЕ

Ще дойде защото дори да е далеч от идеално, капитализма е най доброто за момента. Капитализма е икономическия вариант на еволюцията - а това знаем работи доста добре в природата.

Това малко ми прилича на робовладелски строй.Даже малко по -зле , тогава пари не са давали но ,поне за здравето на робите са мислили.

Ако бяха от ония "бежанци" щяха да ги хранят безплатно и да им дават помощи и всякакви удобства без да работят. Защо си мислим, че някой ще е справедлив с нас? По-добре да работим за себе си и да оправим икономиките си, а не да бъдем потребители на третокачествени стоки, произведени на запад.

ПРИ СОЦИАЛИЗМА: ТОКУ ЩО ЗАВЪРШИЛ ИНЖЕНЕР-155ЛВ./М ЗАПЛАТА. С ПРЕМИИТЕ ЧИСТО 250ЛВ./М!!!!!!! ТОГАВА УДРЪЖКИТЕ БЯХА МИНИМАЛНИ, НЕ КАТО СЕГА 25%!! ПРИ КАПИТАЛИЗМА: ПОЧВАШ С 610ЛВ./М ПРОБНО 6 МЕСЕЦА. ПОСЛЕ 1200ЛВ./М ЧИСТО, А НА КНИГА 1500ЛВ./М БЕНЗИН 0,25ЛВ/Л. СЛЕД 1985 0,36ЛВ./Л..........................1000Л/ЗАПЛАТА../750Л/ ХЛЯБ ТИПОВ 0,15ЛВ/800ГР ТОК 1,8СТ./КВ.Ч, ВОДА 3СТ./М3 ЧИЧО ДОКТОР, БЕЗ ПАРИЧКИ ПРИ КАПИТАЛИЗМА : БЕНЗИН 2Л/Л......600Л/ЗАПЛАТА......ПЪЛНЯ ЕДНА ЦИСТЕРНА, ЧЕ МОЖЕ СЛЕД МЕСЕЦ ДА СТАНЕ 2,6ЛВ/Л.......ЗАПАС!:))))))) СМЕТКА ТОК................НЕСРАВНИМА:) СМЕТКА ВОДА..........УНИКАЛНА 0,03ЛВ/М3, СЕГА 3ЛВ/М3!!!!!!!! 100ПЪТИ ПОВЕЧЕ!!!!!!!!!!! ТРОЛЕЙБУС...............НЕСРАВНИМО 5 ПЪТИ ПО ЕВТИНО!!!! СТУДЕНТСКИ ТАКСИ, ВИНЕТКИ, ЕКО ТАКСИ, ГЛОБИ ПО 1000 ЛЕВА., ГЛОБИ ЗА КОРОНА ВИРУС 20 000ЛЕВА, ЗЪБОЛЕКАР, ПРЕЗ КРЪСТА!!!! ГЛОБИ ЧЕ ДИШАМЕ, ГЛОБИ БЕЗ МАСКА, ГЛОБИ ЗА ИЗПУСКАНЕ НА СЕРОВОДОРОД В АТМОСФЕРАТА!!!! ЗАБРАНА ЗА ИЗЛИЗАНЕ В ЧУЖБИНА!!!!(ПРИ СОЦИАЛИЗМА НИ ПАЗЕХА ПАСПОРТИТЕ В МИЛИЦИЯТА, СЕГА САМИ СИ ГИ ПАЗИМ В КЪЩИ):)))) ПЕНСИИ................КАТО НАВЪРШИМ 96ГОДИНИ, ЕВЕНТУАЛНО ПОЛУЧАВАМЕ, НО НЕ МАКСИМАЛНАТА:))))))))))))))))))

СПАСЕ, ЧЕ ТО СОЦА НЕ Е МРЪДНАЛ ПРИЯТЕЛЮ!. ВИЖ КОИ НИ УПРАВЛЯВАТ, ПРОЧЕТИ ИМ СВ тата. САМО ИМЕНАТА СЕ СМЕНИХА. СИСТЕМАТА Е СЪЩАТА, НО ПОД ДРУГО ИМЕ. А КОЛКОТО ДО ТАКА "ОБИЧАНИЯ ЗАПАД" - ТОЙ НИКОГА НЕ Е СМЯТАЛ ДА ПОМАГА НА ИЗТОКА, ВИНАГИ НИ Е ОПРЕДЕЛЯЛ КАТО 2,3 ИЛИ 4 ТА РЪКА ХОРА. А И ПРИ ТЯХ СОЦИАЛИЗМА НАВЛИЗА, НО ПОД ДРУГА ФОРМА. ПРЕДПОЛАГАМ ЗНАЕШ ВИЦА ЗА ЖАБАТА В ПОДГРЯВАЩАТА СЕ ВОДА.

И всичко това субсидирано с безплатен петрол и газ от СССР и около 10млрд долара външен дълг.

колко ни е външния дълг и колко вътрешния, запознат ли си? И колко активи имаме сега и колко сме имали преди? Или за теб това са просто някакви цифри, които не ти дават никаква информация.

Добре дошли в Рая..... на западната "демокрация", източноевропейци.

НАЛИ СКАЧАХТЕ И ИСКАХТЕ КАПИТАЛИЗЪМ? МИСЛЕХТЕ СИ, ЧЕ ВИЕ ЩЕ СТЕ ЧОРБАДЖИИТЕ, А ДРУГИ БАЧКЯРИТЕ??? ХАК ДА ВИ Е СЕГА!!! БАЧКАЙТЕ МОЩНО, ЧЕ МОЖЕ И БЕЗ ХЛЯБ ДА ОСТАНЕТЕ!!! ТОВА ДА НЕ ВИ Е СОЦИАЛИЗМА? .......И ГЛЕДАЙТЕ ДА НЕ СЕ РАЗБОЛЯВАТЕ, ЧЕ ЩЕ ИЗПУКАТЕ КАТО ПСЕТА НА КЪРА!!! НЯМА КОЙ ДА ВИ ЛЕКУВА!!! НЯМАТЕ МАНГИ. ВИЕ СТЕ МРАВКИ И НА НИКОЙ НЕ МУ ПУКА, ВАЖНОТО Е ЧОРБАДЖИЯТА ДА ТРУПА КИНТИ!!!

Не сме искали Повечето не са скачали - и никой не ги е питал дали искат

ето ги новите роби в Европа, преди са ги докарвали с кораби от Африка, а сега им идват на крака от източния блок.

Да не повярваш! DWнарича Германия кочина...

Интересно как от ЕП могат постоянно да реват за нечии политики, че нарушавали евроатлантическите норми докато допускат работодатели напълно необезпокоявано да нарушават правата на европейски граждани с чист робски труд и робски условия на труд!? Колко пъти се чуват такива новини и от големите лидери нищо не се споменава за евроатлантическата демокрация и права докато се бият по гърдите как са направили Европа по демократична от Америка!?!

tonk11

А нищо бе. Па да идете. Там е рая. Демокрация. Велико е. Идете бе.

......става дума за Запада, тоя запад към който така се стремяхме и така искахме да приличаме на Него....

Нека, нека- нали тръгнаха да целуват задниците на Запада. Ето това са западните държави- използвачи, без морал.

ТО И НАШИТЕ МЕСТНИ ЧОРБАДЖИИ, КОИТО ЛОВКО ОКРАДИХА СЪГРАДЕНОТО ОТ ТРУДА НА НАРОДА, СА СЪЩИТЕ КОЖОДИРЕ...

Тъпи германистанци,цяла Европа ви мрази заради тази луда баба,шайзета зомбирани- оня с мустачките поне ви даваше да си онождате фраутата,а бабата ви вкара черни ,обрязани да ви вършат работата и да онождат и вас...точно след 10-15 год. ще каните Путин да ви освобождава,но Москва на сълзи не вярва

Колко ли трябва да сте прости и гнусни в душите си за да ви раждат мозъците подобни гадости? Като развалени плочи повтаряте едни и същи глупости. Виж си полу-грамотния изказ животно просто.

А ти си отвори либерастките очички и виж на какво мулти култи гето е замязала Германия.

Най-важното за Меркел е Мустафа да е добре!?-Нека ви разкажа за Мустафа. Знаете го. Оня с качулката, анцуга и раницата. Трябва да знаете, че Мустафа лъже. Мустафа не се казва Мустафа. Той не е сириец, нито е бежанец. Лъже, че е загубил документите си. Той е роден на хиляди километри от Сирия-Иран,Афганистан,Пакистан,Сомалия,Мали,Нигер,Палестина,Мароко,лъже от къде идва, но може да му се вярва къде отива. Мустафа има Айфон. Крие се зад гърбовете на жените и децата. За него те са средство на предвижване. Не търсете от него кавалерски постъпки. В неговата култура такива не съществуват. Там жената покорно върви зад мъжа и го обслужва. А когато не изпълни задълженията си бива убита. И това е негово изконно право. Мустафа пресича държавни граници и намира за свое неприкосновено право да го прави. Граничарите му пречат, затова ги прогонва като кучета – с камъни. Ядосва се, че не му се получава.  Мустафа не се интересува от законите на неверниците. Колкото по-на север отива толкова повече стават неверниците. Мустафа е млад, силен. Може да хвърля камъни и да размахва ятаган. В културата на Мустафа две жени са равностойни на един мъж. Също така Мустафа знае, че ако утрепеш неверник не е убийство. Ако го заколиш с касапски нож дори не е престъпление. А ще идеш в рая с 72 девственици ... Мустафа вярва, че трябва да получава пълна издръжка от неверниците Той идва да яде и да прави бебета. Неговата свещена задача е да ашладиса стария континент. Мустафа вярва, че белите мъже са овни, а жените им са плячка. Да. Освен това белите жени са курви. Ходят голи и го дразнят. Затова изнасилването не е престъпление. В държавата на Мустафа курвите ги трепят с камъни. Мустафа иска да живее в твоята държава, но също иска да ти каже как точно ще живее, защото ти си заблуден, а неговата същност не предполага да се съобразява с неверници. Вярва, че един ден той ще определя законите, а ти ще работиш за него. Ще правиш дюнери. Мустафа не чете. Четенето не е в културата му. Знае да дои кози и да ги коли. Също така може да пали огън и да хвърля камъни. Тези, които могат да четат и имат образование не бягат с лодки към Европа. Мустафa те мрази. Трябва да знаеш, че имаш поставен ултиматум и времето ти изтича. До тогава той разчита на твоята толерaнтност.

Един НЕсляп човек, който мисли и за бъдещите поколения. Респект!

Нали е важно драгите гости на рептилката да са добре, пък работещите източноевропейци - тях кучета ги яли

Ово е демокрация - "свободно" движение на роби, и капитали на запад, и на дрехи, и храни втора употреба на изток.

Проблема е, че никой не ги кара на сила.

_stankow

A икономическата принуда ? Тя е "свобода" ?

Никой не ги е карал на сила да се хващат на тази работа. Като не им харесва да си бият камшика. Ама нали все искаме някой нещо да ни даде. Няма безплатен обяд.

Имат избор - кеф им да работят като роби, кеф им да ровят в кофите с боклук.

Всяка страна си има доморасли нещастници. Това е истината.

това е ВЕЛИКИЯТ ЕВРОПЕСКИ СЪЮЗ - една НЕОКОЛОНИАЛНА организация, който експрлоятира хората от Изтока. Иначе западняците много ибичат да ни критикуват за всяко нещо и за всяко нарушение на човешките, политическите и гражданските права на етн.малцинства, гейове, лесбийки и т.н. А в тяхните държави е пълна кочина - държат се с хората като с роби! И не виждам някой техен съд да е осъдил някой техен милионер за това!

ЕС е лицемерна организация. Защо Бръксел не наложи санкции на Германия сега?

ЕС ли ти е виновен че си отишъл да си дадеш гз под наем?

за да "влезем" в ЕС си намалихме стандартите (за да ни пращат боклуците си), унищожихме си предприятията, селското стопанство (за да ни ползват за пазар), премахнахме си безплатното образование (за да ползват неграмотни работници), унищожихме си безплатното медицинско обслужване (за да мрем по лесно, защото без пари няма лекуване) и ние сега си даваме гза (според изказа ти), за да се отнасят така, както вече сме заслужили в наивността си и вярата в западната демокрация. Прав си. Така ни се паяда.

Точно. Все ни критикуват западните либерастни демократи. А в същото време те са ярък пример за дискриминация на европейски граждани. Лицемерие на квадрат.

Тирадижиите ни хубаво ги "оправиха" и сега е време и за другите.

Абе, излъгаха ни навремето с шарените стъкълца "демокрация", "свобода", "европейска и евроатлантическа солидарност", толерантност, както излъгаха по-преди негри и индианци да ги заробят, да им вземат, златото, земята, децата, живота... всичко.

В момента БВП на България е по-висок от БВП през 1988 година, когато работеха всички соц предприятия в страната. Не знам защо се получава така.

Сравни цените на жилищата, на билетчетата за автобус, на горивата... и ще разбереш защо.

при 3 лв за долар, или при 3400лв за долар? Защото БВП се сравнява в конвертируема валута. Казах ли , че за "некои другари с руски имена" тогава долара беше 90 стотинки?

Жилище за 45 000 евро при 1600лв месечен доход, или жилище за 12 000 лв при заплата от 78 лв месечно?

Билетче за автобус от 6ст. при заплата 200лв. С билетче за автобус 1.6лв. при заплата 1000лв.(от мен да мине)

Да сравним горивата: 120лв заплата при 1.20 литър А96 = 100 литра бензин 1200 лв заплата при 1.71лв литър бензин = 700 литра бензин.

Хах, какво сравнение.... Би ли ми посочил на колко държави в света БВП през 2019 е по-ниско от това преди 1990 г.? Говоря за държави от континентите Европа, Азия, и Америка, та даже и Африка. Има единици такива държави и е добре да им видиш историята. Отдавна икономистите са измислили други показатели за благосъстоянието на населението - поинтересувай се. И един въпрос накрая - Ако предположим, че Гергов утре продаде на инвеститор Панаира в Пловдив за 1 млрд. евро ще се вдигне ли БВП на България с 1 млрд. евро? И ако да (защото отговора е Да), с колко ще се вдигне твоя БВП (смята се) и с какво това ще увеличи личното ти благосъстояние и това на останалите хора?

Тези данни твоите от коя държава са, от коя година? Или може би, от коя паралелна вселена са. Марихуанската ли?

Добре. Да поработим с твоите цифри. Сирене 1200лв / 13.00кг = 92 кг ( сирене, а не "продукт") 200 лв / 3.60кг = 55 кг Трудно се вземаха 200лв заплата по онова време. И сега трудно се вземат само 1200лв заплата, но няма значение. За пример лекар в Спешното на Пирогов с 6 години стаж, през 1989 вземаше 210лв заплата.

Хляб Добруджа 1200лв заплата / 1.00лв/кг = 1200 хляба 200лв заплата / 0.26 лв = 769 хляба

пред цифрите и Господ мълчи

Шоколад Чар с бадеми 85гр 200 лв / 2.10лв = 95 бр Шоколад Милка с бадеми 85 гр 1200 лв / 1.49лв = 805 бр.

Това е така защото много повече се краде и този продукт е разпределен крайно неравномерно. И три пъти повече да стане все тая. Чети Маркс, в Капиталът е описан подробно начина на производство и неговото разпределение.

Лъжеш бетер циганин - Хляб Добруджа Денислав 600гр , 1.05 лв/бр

защо слагате минуси на хе-хе след като е прав/а. Или отричате цените, които е написал напр. за горивата. А и аз не взимах 200 лв. заплата. Започнах с 95 лв. и стигнах до 120 лв. през вЕликия Ви соц. А и тези пари бяха само хартийки. Затова след 07.11. хлябът стана 1000 лева. Друг е въпросът, че доста от сега управляващите са си чисти комунисти. Та се чудя защо комунистите от БСП са против комунистите от ГЕРБ. Все пак ядяха и продължават да ядат на една и съща софра.

Пишат ми минуси, защото истината много ги боли. През 1988 когато АЗ вземах 210 лева заплата можех да купя 200 литра бензин. Мой познат германец в Западна Германия вземаше 6000 дойче марки и с тях можеше да си купи 6 тона бензин.

ЕС-квотите за земедлска продукция,с анкциите срещу Русия и останалите държави бивши пазари за продуктите ни които нашите швестери и гъзолизци спазват наложени от държави които са хиперпроизводители на зем.продукция и не спазват санкциите със Русия,съсипаха земеделието,животновъдство,растениевъдство прибавяме мутри-изкупващи на смешни ценни и препродаващи прескъпо,корупцията политици-идиоти вместо народа да работи по собствените си ферми роби на синджир при господарите ангария

Нещо не мога да разбера логиката на т.нар сезонни работници, в момента се търсят работници в БГ, селскостопанска работа, с надник 40лв (чисти) на ден. Отделно дават и храна, не гурме, но не и такава мизерия както е описано тук.

Монго не може да чете. Четат му, че в Ювропата ще взима повече и той тръгва. Елементарно Уотсън.

Кой нормален работодател ще вкарва работници от чужбина,евтина работна ръка??Задайте си този въпрос ако е коректен работодател ще наеме чрез агенциите по заетостта на временен трудов договор и ще плаща според законо остановената минимална работна тарифа 9.80€ на час.В някои административни райони има минимални разлики,центове!

Цигани да работят цял месец и да не са взели един лев .Та те си искат парите всеки ден ,случайно да не се преебат да работят без да им платят

Какви източноевропейци са тия берачи маннгасари.Това са племена от Източна Индия дошли в Румъния и България най вече за да лежат и да не бачкат

Защо германците не работят на полето за тези пари на месец? Скоро там май никой няма да иде да им работи. От източна европа винаги са ни третирали като втора ръка.

Ако ние не ходим да работим там, няма да ни третират като втора ръка хора. Лесно е.

Малеее като чета коментарите ми ида да се гръмна. Не 80% идиоти, май че са над 90% малоумниците в България. И всички са путкинофили и русофили. Плюят по "изгнилия" запад ама все се питам защо не отидат в любимата си раша.

Направи услуга на човечестовто : Давай !

Еми, не разбират от хубаво. Нъл тъй.

Цигани от Румъния колко трябва да получават за такава работа ? Но руски хирург да взима 100 евро , това вече е прекалено наистина

Някой хирург, дето ти е сменил пола ли? И ти е зашил дупката? И сега няма къде да те онождат

Това е много голяма заплата 200 евро . В Руската федерация лекарите в по малките градове взимат под 100 евро. Доказано и документирано в руските изследвания за заплатите

Ами да си събират багажа и да се прибират от държавата, от която са. Така или иначе, никога няма да ги броят за хора в западните държави.

За германия източно европейците винаги са били 4-5та категория хора. За сметка на това прииждащите лилави "бежанци" се радват на помощи без да работят, преминават си границите както си искат и се радват на белите немски момичета...

За никакви “категории хора“ не става дума. Местата не се предлагат легално на местния трудов пазар, а директно в чужбина. Това става в държави от ЕС, защото движението на работници е свободно и всичко може да остане скрито-покрито. За внос на работници от трети страни трябват работни визи, тоест трябва да се мине през държавни институции. Това е разликата, която ги интересува, а не произхода. В Германия има и източноевропейци, живеещи на помощи без да работят. Просто тук става дума за трафик на хора с цел трудова експлоатация.

През 1930те години в България са идвали гастърбайтери от цяла западна Европа. Най-вече чехи и германци. Пак ще идват. Дори може да сме още живи да го видим.

Да, на прадядо ми му е копал нивата един чех и двама немци, а мармотът завивал шоколада през това време.

е човек да си знае историята. Истинската история.

В Германия живеят 200 000 българи, които имат свясна работа, заплащане, ползват на 100% социалната им система. Хубаво е да сме нащрек дали не ни експлоатират, но няма да е честно, ако се концентрираме само върху това. Експлоатацията в собствената ни страна от т. нар. национално отговорни бизнесмени е престъпление!

СДС! СДС! СДС! Ураааа, времето е наше!

Ти си безумно ТЪП. Казвам ти го за пореден път. Какво ти е направило СДС -то. Превратът на Тодор Ж. бе извършен от приближените до него комунистически боклуци. Разграбването на предприятията, на влоговете на хора, унищожаването на ТКЗС- тата и т.н пак бяха извършени от тях. Сега грабежа се продължава от техните деца и внуци.

На 8.Ноември 1989 в руското посолство, Тодор Живков е пенсиониран от Горбачов, чрез руския Посланник. Всичко в страната до появата на ГЕРБ е дирижирано от там. Само ГЕРБ им обърка плановете.

СССР предаде и продаде България, без да гръмне пушка. А ние 45 години су плащахме Големия брат да ни пази. И той обещаваше че косъм от главите ни няма да падне. Изостави ни. И разграби страната, поставяйки на чело на държавата гражданина с руски паспорт Петър Младенов.