Коментари - Момичетата с по-добри умения за мислене от момчетата | Днес.dir.bg

Момичетата с по-добри умения за мислене от момчетата

Среден резултат от 485 точки имат българските ученици от осми клас, които през 2016 г. са участвали в международно изследване за гражданското образование.

Обратно в новината

Коментари - Момичетата с по-добри умения за мислене от момчетата | Днес.dir.bg

Коментари

Добро утро.

това не е никаква новост. момичетата винаги са били по-напред от момчетата на тази възраст. те са по-амбициозни, по-упорити, по-прилежни и прекарват повече време над учебниците и книгите. докато момчетата имат пеперуди в главите. още повече, че и по ония времена не се гледаше с добро око на зубарите и натегачите...

То стига да се погледнат нашите путаранчовци с таратайките, дето като роби слугуват на сметкаджийските ни курви и е работата е ясна. И няма как да сме по средата, паднало е страаашно преписване. Твърдо на последно място в света сме, зад Африка.

Всъщност въпросника е по правилно Еврогейско мислене. Изобщо ЕО усилено подготвя момичетата за робини на фесовете. И момичетата доказват че номера да го предаставят като прогрес минава. На честито на бъдещите кадънки.

Като чета коментарите и виждам колко гневни са мъжете, май е вярно твърдението, че момчетата не са много умни. Умният човек не се състезава с всички и не държи на всяка цена да се докаже, че е най.

булките не разбират и от метали. комшииката замени златното царце на мажа си за железния к.р на саседа

Мъжете мислят логично, жените образно. Ако искате да смутите мъж, хванете го че е казал нещо нелогично (глупост). В същата ситуация, на жената и става смешно и изобщо не се смущава. Това не значи че едните са умни, другите тъпи. Това значи че са различни. И това се вижда ясно от разпределенията по професии.

А ако си началник и служител направи нещо глупаво, ако е жена не е проблем да и го кажеш, но ако глупакът е мъж, трябва да си много внимателен да не го засегнеш.

За тези които са слушали цялото интервю на Иво Христов, падането ни в тези класации не е новост. Това обаче не пречи на 80% дебили, те ще имат ново попълнение, а и за министри в кабинета Борисов 8 ще има.

Момчетата разбират и запомнят много по бързо ,ама яко ги мързи,момичетата са по прилежни в ученето ама трудно разбират и запомнят.

Пропагандата в действие. Една лъжа повторена сто пъти става непоклатима истина за гладките мозъци.

Откакто измислиха и започнаха да толерират пенделвайсите, цената на жените се срина. Може много да са умни ама...

Много са учени тия жени ей,моята така и не можах да я науча сама да сменя маслото на колата... А иначе редовно ми я връща с драскотини и вдлъбнатини,но това е,защото е много умна...

Ако смяната на маслото ти е критерии дали някой е умен, не си мъчи повече мозъка.

То и в статията пише "или тяхната подготовка". Изобщо не може да се твърди, че момичетата мислят по-добре. От личен опит, който може и да обясни резултата, момичетата помнят много повече от момчетата, но на задачи са много по-зле. Например на теория момиичетата може да имат 2 оценки по-големи, но на парктика имат 2 оценки по-лоши. Дипломатично казано, мъжете и жените мислят различно. За много неща основно момичетата направо ги е страх да мислят и се отказват предварително. Затова от момичетата програмисти почти няма. Виждал съм работа на такава. По-ужасяващ код и база не съм виждал. ;) При изобретенията преди твърдяха, че едва 4% са на жени. Значи за мъже остават 96%. Жените мислят по друг начин и техническото мислене не им е силната страна. Считат се по-добри за мултитаскинг (да правят много неща едновременно). Психически са вероятно по-издръжливи. Помнят със сигурност повече. Например щяла да прочете нещо и запомни. Аз след съм го забравил докато го чета. ;)

И аз това установявам напоследък :) Дори работим повече, а взимаме по-малко пари. Ето ТОВА е дискриминация.

Света се изврати от всякъде,жените станаха по умни,мъжете се изпедерас*ха,безнаказаността царува сред престъпния свят,законите Божи всеки ден се рушат и постоянно се опитват да ни манипулират,че всичко това е правилно... Така е било и преди потопа...

Да,всички го виждаме това! Там където управлява жена след нея е потоп,понеже са много умни... Момичето Меркел и тя много умна излезе... Почти няма жена учен измислила нещо,ама нали сме кавалери,давай да ги изкарваме умни... Може да са по образовани,но не и умни!

Това твърдение е проява на пещерен сексизъм. Алоууу либералите, спите ли бе? ;)

Мислят е различно от заучавам. Момичетата по-добре запомнят защото са по-концентрирани, за разлика от момчетата, които искат да играят повече от колкото да учат. Т.е. не може с едно изследване еднозначно да се обобщава! 1. при стресови ситуации момчетата мислят по-добре. 2. При логическите задачи момчетата се справят по-добре.

то хубаво да се мисли по-добре, ама поне да е в правинлата посока, че после и едно успоредно паркиране не може като хората да се извырши..

Ако прочетете още веднъж статията (без стрес ;) ) ще видите, че не са тествани знания тип "Коя година.." и "Какво е фотосинтеза", а тества граждански компетентности и начин на мислене чрез когнитивни тестове.

А пък ако помислиш малко по-логично ще видиш че това са въпроси тип "клише" на които прилежните читанки могат да отговорят правилно. Това не е въпрос за логическо мислене, а за правилно според мнозинството мислене. Просто момчетата и момичетата мислят различно и точно в това е тръпката ...

това не е новина! жените отдавна са няколко обиколки пред мъжете в мисленето и взимането на правилни решения! но мАжете се мислят за по-умни от жените и ги смятат за по-глупави от тях... типично мислене за глупак, който се има за умен, нали?:-))))) хахахахаха!!!!:-))))) колко са тъпи мАжете, не е истина само!:-))))

Жанков, надявам се че се шегуваш с тоя си коментар. Или съдиш за другите мъже по себе си, какво си жалко, тъпо мАжленце

Началник

не, Началник сам! наясно съм на какво са способми мАжете! и гледам какво причиняват на планетата, освен тава! и от всички затворници, 75% са мАже! още ли спориш с мен?!?:-)))))) хахахахахаха!!!! :-)))))) вие сте левациииии!:-))))))) ТОТАЛНИ ЛЕВАЦИ, който се имат по-умни!:-)))) спорове с мен НЕ МОЖЕТЕ ДА СПЕЧЕЛИТЕ! можете само минусченца да цъкате и до там сте... :-))))) 75% от затворниците са мАже! аххахаха:-))))))

При кандидатстването в гимназия и университет все още по някаква причина има разделение на момчета и момичета, въпреки че им се преподава един и същи материал и се явяват на един и същи изпит. И винаги на момчетата им се казва, че там баловете са по-ниски и няма нужда да си дават толкова зор, защото ще влезнат по-лесно от момичетата, докато момичетата си дават 2 пъти повече зор, за да имат шансове. И ето резултата - момичетата в България се развиват интелектуално по-добре, докато на момчетата им се казва, че няма нужда. Така че стига сте ги щадяли момчетата. Щом в другите държави могат да се съревновават с момичетата, значи и тук могат да се справят.

Образователната система, днес, душата, се основава на механичното запаметяване, не на мисленето. Та затова са ти такива впечатленията.

В осми клас момичетата са жени, а момчетата в голямата си част са дечковци според мъжките критерии. Всякакви полови сравнения в тази възраст ще дават големи отклонения, както и ако се правят сравнения на много по късен етап. Нищо ново под слънцето.

Абе, к'ви са тея неадекватни "изследователи"? Много ясно, че момичетата в 8-ми клас изпреварват момчетата, но това е само временно явление, обусловено от специфичното ускорено развитие на момичетата през пубертета! Да не споменаваме, че разликата от 8%, всъщност нищо не доказва...

Не са "неадекватни" "изследователите" - тенденциозни са. И са много адекватни на тенденцията, която се мъчат да прокарват. За в близко бъдеще се предвижда дискриминация на белите, хетеросексуални мъже, християни, като най-трудни за манипулация и управление. С предимство ще са обратни, цветнокожи, мюсюлмани, жени.

УМЕНИЯ ЗА МИСЛЕНЕ??!!! Т'ва сигурно самият Урко Борисофф го е измислил! :-D... Сигурно е сметнал, че мисленето е някакъв механичен процес, извършващ се от някой от човешките органи... като задните части, например... Изобщо, СМЕЕЕЕХ, до нас...не!!!

Не знам, кой го е измислил, но със сигурност не е имал никакви МИСЛОВНИ СПОСОБНОСТИ..., казано по-простичко...;-)

Просто момичетата зубрят повече от момчетата. Ама да говорите за мисъл е доста смешно.

...ако беше прочел долния коментар, нямаше да напишеш такава глупост... може би...

Айде, честито! Пръкна се ново понятие - "умения за мислене"... Иначе, простичко казано се нарича "способност за мислене", но пък явно не звучи така "научно" в ушите на глупците, които са го измислили "новаторствайки" на воля, изнасилвайки езика и словоблудствайки безотговорно!.... Обаче, в крайна сметка, това е супер дразнещо, наистина!! Защо непрекъснато трябва да доказваме, че сме дебили, а после да се сърдим, когато някой го каже в прав текст?! Да не говорим, че в тази статия се лансира една абсолютно закономерна констатация, а именно, че момичетата в тази пубертетна възраст са по-развити в метнало отношение от момчетата! Ама то, не само в ментално отношение, а във всяко друго - физиологическо и дори във физическо отношения, женския пол дърпа доста по-напред ,в тази специфична подрастваща група... Това го знае всеки педиатър, психолог, учител... и дори родител! Въпросът е, че се тиражират очевидни факти, като нещо новооткрито... И това също е супер дразнещо! Ами, защо не направят за сравнение и едно проучване за менталните способности на момичетата и момчетата, например в първи курс на университета и да видим, какви ще са резултатите... Така поне проучването ще даде отговор, относно цялостното развитие на подрастващите в периода на съзряване...

Особено по финансовите перспективи! От малки се учат от майките си!

Българските момичета да помислят как да имат повече деца щото сме на свършек. Наивно е да се мисли , че мъжете са причината с ниските доходи да не се раждат деца.

повечето ги мързи да гледат, ти искаш деца да правят.

То деца лесно се правят, ама трудно се гледат. Качеството пред количеството, като са ниски доходите - няма деца и по-добре по-рано да научат този факт, преди да са се излъгали да раждат, ама то за това трябва да се говори, а не после какво стана, как стана.

Коментари - Момичетата с по-добри умения за мислене от момчетата | Днес.dir.bg

Момичетата с по-добри умения за мислене от момчетата

Среден резултат от 485 точки имат българските ученици от осми клас, които през 2016 г. са участвали в международно изследване за гражданското образование.

Обратно в новината

Коментари - Момичетата с по-добри умения за мислене от момчетата | Днес.dir.bg

Коментари

Добро утро.

това не е никаква новост. момичетата винаги са били по-напред от момчетата на тази възраст. те са по-амбициозни, по-упорити, по-прилежни и прекарват повече време над учебниците и книгите. докато момчетата имат пеперуди в главите. още повече, че и по ония времена не се гледаше с добро око на зубарите и натегачите...

То стига да се погледнат нашите путаранчовци с таратайките, дето като роби слугуват на сметкаджийските ни курви и е работата е ясна. И няма как да сме по средата, паднало е страаашно преписване. Твърдо на последно място в света сме, зад Африка.

Всъщност въпросника е по правилно Еврогейско мислене. Изобщо ЕО усилено подготвя момичетата за робини на фесовете. И момичетата доказват че номера да го предаставят като прогрес минава. На честито на бъдещите кадънки.

Като чета коментарите и виждам колко гневни са мъжете, май е вярно твърдението, че момчетата не са много умни. Умният човек не се състезава с всички и не държи на всяка цена да се докаже, че е най.

булките не разбират и от метали. комшииката замени златното царце на мажа си за железния к.р на саседа

Мъжете мислят логично, жените образно. Ако искате да смутите мъж, хванете го че е казал нещо нелогично (глупост). В същата ситуация, на жената и става смешно и изобщо не се смущава. Това не значи че едните са умни, другите тъпи. Това значи че са различни. И това се вижда ясно от разпределенията по професии.

А ако си началник и служител направи нещо глупаво, ако е жена не е проблем да и го кажеш, но ако глупакът е мъж, трябва да си много внимателен да не го засегнеш.

За тези които са слушали цялото интервю на Иво Христов, падането ни в тези класации не е новост. Това обаче не пречи на 80% дебили, те ще имат ново попълнение, а и за министри в кабинета Борисов 8 ще има.

Момчетата разбират и запомнят много по бързо ,ама яко ги мързи,момичетата са по прилежни в ученето ама трудно разбират и запомнят.

Пропагандата в действие. Една лъжа повторена сто пъти става непоклатима истина за гладките мозъци.

Откакто измислиха и започнаха да толерират пенделвайсите, цената на жените се срина. Може много да са умни ама...

Много са учени тия жени ей,моята така и не можах да я науча сама да сменя маслото на колата... А иначе редовно ми я връща с драскотини и вдлъбнатини,но това е,защото е много умна...

Ако смяната на маслото ти е критерии дали някой е умен, не си мъчи повече мозъка.

То и в статията пише "или тяхната подготовка". Изобщо не може да се твърди, че момичетата мислят по-добре. От личен опит, който може и да обясни резултата, момичетата помнят много повече от момчетата, но на задачи са много по-зле. Например на теория момиичетата може да имат 2 оценки по-големи, но на парктика имат 2 оценки по-лоши. Дипломатично казано, мъжете и жените мислят различно. За много неща основно момичетата направо ги е страх да мислят и се отказват предварително. Затова от момичетата програмисти почти няма. Виждал съм работа на такава. По-ужасяващ код и база не съм виждал. ;) При изобретенията преди твърдяха, че едва 4% са на жени. Значи за мъже остават 96%. Жените мислят по друг начин и техническото мислене не им е силната страна. Считат се по-добри за мултитаскинг (да правят много неща едновременно). Психически са вероятно по-издръжливи. Помнят със сигурност повече. Например щяла да прочете нещо и запомни. Аз след съм го забравил докато го чета. ;)

И аз това установявам напоследък :) Дори работим повече, а взимаме по-малко пари. Ето ТОВА е дискриминация.

Света се изврати от всякъде,жените станаха по умни,мъжете се изпедерас*ха,безнаказаността царува сред престъпния свят,законите Божи всеки ден се рушат и постоянно се опитват да ни манипулират,че всичко това е правилно... Така е било и преди потопа...

Да,всички го виждаме това! Там където управлява жена след нея е потоп,понеже са много умни... Момичето Меркел и тя много умна излезе... Почти няма жена учен измислила нещо,ама нали сме кавалери,давай да ги изкарваме умни... Може да са по образовани,но не и умни!

Това твърдение е проява на пещерен сексизъм. Алоууу либералите, спите ли бе? ;)

Мислят е различно от заучавам. Момичетата по-добре запомнят защото са по-концентрирани, за разлика от момчетата, които искат да играят повече от колкото да учат. Т.е. не може с едно изследване еднозначно да се обобщава! 1. при стресови ситуации момчетата мислят по-добре. 2. При логическите задачи момчетата се справят по-добре.

то хубаво да се мисли по-добре, ама поне да е в правинлата посока, че после и едно успоредно паркиране не може като хората да се извырши..

Ако прочетете още веднъж статията (без стрес ;) ) ще видите, че не са тествани знания тип "Коя година.." и "Какво е фотосинтеза", а тества граждански компетентности и начин на мислене чрез когнитивни тестове.

А пък ако помислиш малко по-логично ще видиш че това са въпроси тип "клише" на които прилежните читанки могат да отговорят правилно. Това не е въпрос за логическо мислене, а за правилно според мнозинството мислене. Просто момчетата и момичетата мислят различно и точно в това е тръпката ...

това не е новина! жените отдавна са няколко обиколки пред мъжете в мисленето и взимането на правилни решения! но мАжете се мислят за по-умни от жените и ги смятат за по-глупави от тях... типично мислене за глупак, който се има за умен, нали?:-))))) хахахахаха!!!!:-))))) колко са тъпи мАжете, не е истина само!:-))))

Жанков, надявам се че се шегуваш с тоя си коментар. Или съдиш за другите мъже по себе си, какво си жалко, тъпо мАжленце

Началник

не, Началник сам! наясно съм на какво са способми мАжете! и гледам какво причиняват на планетата, освен тава! и от всички затворници, 75% са мАже! още ли спориш с мен?!?:-)))))) хахахахахаха!!!! :-)))))) вие сте левациииии!:-))))))) ТОТАЛНИ ЛЕВАЦИ, който се имат по-умни!:-)))) спорове с мен НЕ МОЖЕТЕ ДА СПЕЧЕЛИТЕ! можете само минусченца да цъкате и до там сте... :-))))) 75% от затворниците са мАже! аххахаха:-))))))

При кандидатстването в гимназия и университет все още по някаква причина има разделение на момчета и момичета, въпреки че им се преподава един и същи материал и се явяват на един и същи изпит. И винаги на момчетата им се казва, че там баловете са по-ниски и няма нужда да си дават толкова зор, защото ще влезнат по-лесно от момичетата, докато момичетата си дават 2 пъти повече зор, за да имат шансове. И ето резултата - момичетата в България се развиват интелектуално по-добре, докато на момчетата им се казва, че няма нужда. Така че стига сте ги щадяли момчетата. Щом в другите държави могат да се съревновават с момичетата, значи и тук могат да се справят.

Образователната система, днес, душата, се основава на механичното запаметяване, не на мисленето. Та затова са ти такива впечатленията.

В осми клас момичетата са жени, а момчетата в голямата си част са дечковци според мъжките критерии. Всякакви полови сравнения в тази възраст ще дават големи отклонения, както и ако се правят сравнения на много по късен етап. Нищо ново под слънцето.

Абе, к'ви са тея неадекватни "изследователи"? Много ясно, че момичетата в 8-ми клас изпреварват момчетата, но това е само временно явление, обусловено от специфичното ускорено развитие на момичетата през пубертета! Да не споменаваме, че разликата от 8%, всъщност нищо не доказва...

Не са "неадекватни" "изследователите" - тенденциозни са. И са много адекватни на тенденцията, която се мъчат да прокарват. За в близко бъдеще се предвижда дискриминация на белите, хетеросексуални мъже, християни, като най-трудни за манипулация и управление. С предимство ще са обратни, цветнокожи, мюсюлмани, жени.

УМЕНИЯ ЗА МИСЛЕНЕ??!!! Т'ва сигурно самият Урко Борисофф го е измислил! :-D... Сигурно е сметнал, че мисленето е някакъв механичен процес, извършващ се от някой от човешките органи... като задните части, например... Изобщо, СМЕЕЕЕХ, до нас...не!!!

Не знам, кой го е измислил, но със сигурност не е имал никакви МИСЛОВНИ СПОСОБНОСТИ..., казано по-простичко...;-)

Просто момичетата зубрят повече от момчетата. Ама да говорите за мисъл е доста смешно.

...ако беше прочел долния коментар, нямаше да напишеш такава глупост... може би...

Айде, честито! Пръкна се ново понятие - "умения за мислене"... Иначе, простичко казано се нарича "способност за мислене", но пък явно не звучи така "научно" в ушите на глупците, които са го измислили "новаторствайки" на воля, изнасилвайки езика и словоблудствайки безотговорно!.... Обаче, в крайна сметка, това е супер дразнещо, наистина!! Защо непрекъснато трябва да доказваме, че сме дебили, а после да се сърдим, когато някой го каже в прав текст?! Да не говорим, че в тази статия се лансира една абсолютно закономерна констатация, а именно, че момичетата в тази пубертетна възраст са по-развити в метнало отношение от момчетата! Ама то, не само в ментално отношение, а във всяко друго - физиологическо и дори във физическо отношения, женския пол дърпа доста по-напред ,в тази специфична подрастваща група... Това го знае всеки педиатър, психолог, учител... и дори родител! Въпросът е, че се тиражират очевидни факти, като нещо новооткрито... И това също е супер дразнещо! Ами, защо не направят за сравнение и едно проучване за менталните способности на момичетата и момчетата, например в първи курс на университета и да видим, какви ще са резултатите... Така поне проучването ще даде отговор, относно цялостното развитие на подрастващите в периода на съзряване...

Особено по финансовите перспективи! От малки се учат от майките си!

Българските момичета да помислят как да имат повече деца щото сме на свършек. Наивно е да се мисли , че мъжете са причината с ниските доходи да не се раждат деца.

повечето ги мързи да гледат, ти искаш деца да правят.

То деца лесно се правят, ама трудно се гледат. Качеството пред количеството, като са ниски доходите - няма деца и по-добре по-рано да научат този факт, преди да са се излъгали да раждат, ама то за това трябва да се говори, а не после какво стана, как стана.