БАН се разграничи от доклада на свой учен за опасни добавки

От БАН се разграничиха от твърденията на доц Георги Милошев за наличието на опасни добавки и оцветители в храните, които увреждат човешката ДНК.

Обратно в новината

Коментари - БАН се разграничи от доклада на свой учен за опасни добавки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Има си хас! Интересите на западните олигархически корпорации са над здравето и живота на туземното население на България!

Това е класически случай на медийна манипулация. Но идиотите веднага са се хванали. Заглавието почва с "БАН се разграничи...". Малко по-долу статията почва с "От БАН се разграничиха...". Аха, значи не целия БАН! По-нататък се разбира, че "....Директорът на Института по молекулярна биология към БАН доц. Ива Угринова, заяви, че... ". Охоо! Значи, остана само една пръдла дето се е разграничила!!! Обаче, целия БАН са мръсници, нали! Лъжат народа, спрете им жалките стотинки които получават! Дянков е прав! И т.н! Виждате ли колко сте прости, раята!? Боце още много години ще има да ви лашка! Пазете си учените, ей простаци! Друго нямате в тая БГ кочина!

Електронния бюлетин на БАН - еБАН потвърди че шсички Ета в храните не само не са вредни но дори са полезни и останалите съставки на храните не са нужни. Може да консумирате само оцветители, консерванти и шкусови подобрители омешани с малко тор и ще живеете с орлите!

Един свестен в БАН да каже истината !

Или да каже колко са му платили за да си покаже резултатите. Горките фабрики за бонбони :(

Всички знаем , че царят е гол , но браво на Милошев осмелил се да го каже .

"БАН се разграничи " има си хас, това и се очакваше, досега всеки който е открил истината за Е-тата, за ГМО, за КЕМ трейлс , лекарство против рак и др. и др. изпада в немилост и т.н. Това показва че за корпорациите здравето на хората е последна грижа, важни са продажбите и печалбите. Затова инсултите, сърдечните болести и раково болните се увеличават все повече и пада възрастта на болните, в УСА например всичко е ГМО , а във водата им слагат Флуор, който калцира епифизата, затова който може бяга на село , защото там все още може да се намерят природно чисти храни .

Aиде бе, разграничиха се,за какво плащаме на БАН милиони да ни тровят ли като прикриват истината

Тези в БАН като са толкова умни, да създадат лекарства срещу рака, а не да прегласят на политическия ни слугинаж! Браво на Милошев - един достоен учен и българин!

Това е публична тайна бе, хора! Човека просто казва нещо, за което всеки си шушука от години, което малко или много добре се знае. Всичко останало са празни приказки, на които вероятно им се подават свежи пачки от джобовете. Аз предлагам директорката Угринова да я храним в продължение на 1 години изключително само с въпросните Е-та и оцветители, за да може тя лично да потвърди лабораторните изследвания. Между другото, много от добавките и Е-тата увреждат и забавят развитието при деца, което го пише дори на някой продукти с тях. Това сигурно също е новост за Угринова.

няма да се разграничат. Нали, умирането на хората преди да са навършили 65 години, вече е не само пожелателно, но е дори задължително. Откъде накъде ще тежат на държавата. Тези пари трябват за по- младите, по- мургавите, по- редовно и правилно гласуващите. Да работят и да умрат, Това са правата на останалите.

Толкова по-зле за БАН. Тия са наистина идиоти или нас вземат за идиоти. Съжалявам, но онова първо финансово министърче на Бойко Борисов ( не искам да му изписвам името) може да се окаже право.

Разграничили са се, щото им треперат гащите да ни си загубят работата, което е обяснимо в крайна сметка. Всеки требва да преживява :))

РАБОТИ КАТО РАТАЙ В ДИРА -ТРИЕ ПО НАРЕЖДАНЕ НА СОРОС

"БАН се разграничи от доклада на свой учен за опасни добавки" Скръцнали им със зъби и те се разграничили...

Милошев е прав. Това, което той е написал е известно на химиците поне от 50 години. Отворете учебниците по неорганична и органична химия от втората половина на ХХ век и ще го прочетете там (на ВХГИ-София и СУ). Няма никаква изненада от реакцията на директорката на този институт на БАН. Опитва се да спаси ЕС, за да оцелее самата тя. Тони Блеър пенсионира най-добрите трима генетици на Великобритания, които посочиха вредата от ГМО за да угоди на Монсанта. Така ги лиши и от достъп до световните научни списания, за да не "мътят водата" на Монсанта, глобалистите и САЩ. Бягайте от храните, в които има И-та. Колкото по-малко Е-та има, толкова по-добре.

Нали не го ли направят веднага ще им резнат паричките, защото влизат в конфликт с интересите на крупните производители от ЕС! Пък и това не е колективна разработка, а е работа само на един от всички и кой е той че да прави научни открития и да даказва неща които добре ги знаят тези , които произвеждат тези добавки но спрат ли производствата им няма да имат и лесни печалби?!! А на българския народ? Майната им на него и на децата му, че кои са те за да се пази чисто ДНК-то им и да се губят милярдни печалби от тези Е-та!!!

лошото е че тези хора не се замислят че докато в Германия например има по едно или две ЕТА в шунката у нас положението е безконтролно и съм виждал шунки с по 6 и повече такива вредни съставки

Крайното становище на EFSA е, че научната публикация на българските генетици не осигурява нова информация, отнасяща се до оценката за безопасността на тези добавки, извършена досега от EFSA. Да наистина няма нищо ново, просто ни нтъпчат с оцветители и вредни добавки към храните.

Нали са същите които дърпат конците на всички политици в ЕС и ха са посмяли да кажат истината ха веднага са ги закрили!!!

ДОЦ.Г.МИЛОШЕВ ДА ИЗИСКА НЕЗАВИСИМА ЕКСПЕРТНА ОЦЕНКА ОТ НЯКОЙ НАЙ ПОДИР , ЗА ДА НЕ СЕ ОКАЖЕ ВСИЧКО КЬОРФИШЕК !!!

симо

Че нали ТОЙ е експерта,при това НЕЗАВИСИМ.....

Само факта, че човека му стиска да си каже публично мнението, независимо дали се харесва на някого или не, е достойно за уважение. Иначе да чакаме някаква световна институция да се проинесе и след това да си "сверим" нашата позиция си е "връзване на гащи".

Не му се сърдете на доцента, човекът е изпълнил политическа поръчка - да се включи в хор "Младо руско тролче" като солист в песента "Колко е гадно в ЕС".

Както винаги на теб може да се разчита да пуснеш поредния малоумен коментар, нямащ нищо общо с темата. Типичен пубер невръстеник.

Аз предлагам всички от БАН, които се разгранчиават да си подават оставка. Явно само един е останал да работи там по истинска начуна работа! А дали той е прав за Е-тата е достатъчно да се види че 25 години онкологичните заболявания скочиха до луната! И това е защото на телешкият салам пише че съдържа пуешко месо и една камара Е-та. А дори някои производители не пишат Е-тата а техните наименования за да излъжат хората.

Пред кого тия в БАН да си подават оставката бе? Пред имбецили като тебе ли? Толко ли си прос, та не си разбрал до сега, че оставка подава само висш държавен служител, като министър, министър-председател, президент и т.н.Обикновените хора , в това число и учени могат да подадат само заявление за напускане. Ей, що простаци има в това БГ, просто не е истина! И тоя тръгнал наука да коментира!

Щом Бойко Тиквата Борисов-Винету има степен доц. д-р хонорис кауза към български акредитиран университет, правете си сметката...куцо, кьораво и сакато днес вече може да се нарече "учен" в ерата на мутрите и калинките. Човек вече да няма вяра на никого- ни на БАН ни на МАН

Нормално е да се разграничат. Все пак са държавно сдружение (или каквото там се водят по документ). Както добре знаем държавата е дадена (подарена) на новите ни господари от фашистките хамериканоидни щати. Там е Меката на хранителновкусовата (гмо) промишленост. Почти всички Е-та са измъдрени при тях. Не може да не им ги купуваме и използваме. Затова вече и семената на разкошните български зеленчуци са тяхно производство. Купуваш си семки от домати, садиш ги, а после те почти същите като чуждоземните - пластмасови и безвкусни. Не може някакъв си умрял доцент да говори истината. Това е абсурдно. Ама гласувайте пак за Тиквуний....

новото поколение деца са все като мутанти. Особено момичетата. Приличат от малки на дебели латиноамериканки - големи задници, сланини по коремите, без талия и са като надути балони. Като американските негърки.

Сичко, що се руча от илядо години насам е ГМО! За Мочурин и Лисенко да си чувал! Така, че и ти си мутант в 50-то поколение! Аде, беги да си копаш ГМО-компирот!

Между селекция и ГМО правиш ли разлика бе!?

Както каза Дянков преди време: БАН-ски Старчета

Ех, редактори, кога ще се научите да пишете правилно на родния си български език... Направо се потресох: "Директорът на Институтът..." Май никога не сте чували за правилата за употреба на пълен и кратък член.

БРАВО, БРАВО НА ДОЦ. МИЛОШЕВ!!!! ТРЯБВА ДА ГО НАГРАДЯТ!!!!!

че е публикувал измишльотина във "вестник за жената"? всеки можещ да плюе и плаши може да направи тази "новина". реално резултати не са показани никъде черно на бяло.

от няколко дни се чудя: защо рафинираната захар е 4 пъти по-евтина от рафинираната? По нормалната логика трябва да е точно обратно, щото да рафинираш захар струва пари, време, труд, материали.

вариант две: от нерафинираната захар извличат нещо полезно и скъпо, а това, дето остане като "отпадък", ни го продават като рафинирана захар.

ако една стока се произвежда и пакетира в количества 1000 бройки годишно, а друга 100 000 000 бройки годишно дори на еднаква цена коя ще е по-скъпа. а сравни ли доставчиците? А магазините в които я продават. А през колко прекупвачи е минала... а от къде е основната суровина... тръгнал да ми сравнява домати с круши... ако въобще е вярно твърдението.

Естествено, че нерафинираната е по евтина, но повече се търси от баламурниците! А кво е казал другаря Маркс за търсенето и предлагането?

Economy of scale. Не много хора се интересуват и купуват нерафинирана захар. Това я оскъпява, защото всичките и разходи трябва да се покрият от малък брой клиенти. От друга страна, рафинирането на захар е огромен бизнес в огромни количества правещ се от много ефективни машини, рафинирана захар се продава в промишлени количества, съответно цената и пада.

Паисий

елементарни обяснения, които не издържат критика.

Ти коя рафинирана с коя нерафинира захар сравняваш? Рафинирана от европейско цвекло с нерафинирана от остров на средата на океана може би?

Не им прави чест на разграничилите се !

За пилетата и за саламите какво говорят УЖАС

Вчера гледах по една телевизия "Дявола в чинията" Има го и в YouTube

За да Ви се накъдри косата ,не само да настръхне,добавям:соята,захарното цвекло,царевицата,рапицата са със сигурност ГМО.Това го твърди проф.Дж.Херман - САЩ.Същият е правил проучване - 91% от анкетираните са твърдо против ГМО.

Смел е доц. Милошев, интересно е колко бързо БАН се 'разграничи' от доклада му. Всички 'разграничили' се ги черпя по едно 'голямо' Е951.

Аспартамът (Е951) не е вреден - 24chasa

Аспартама е канцерогенен и е доказано сто прцентово от десетки години! В някои от северните страни е забранен. Може да се прави компромис от немай къде само при диабетиците То реално погледнато си е създаден специално за тях, ама се ползва от всички. Аз вече от десетина години спрях бозата, щото Бомакс я тъпчат само с аспартам, а тази със захар е рядко щастие да я намериш. Дъвките, много лекарства и доста безалкохолни газирани напитки също са с аспартам, ама "здравните" органи си затварят очите. Да върви бизнеса! Това,че раковата е пълна също си е чиста проба бизнес. На кой му пука, да мре народа - така по малко пенсии ще се изплащат. Добавката против влага в гръцката и израелската сол също е канцерогенна, ама колко души го знаят? Трябвало изследване от "независима" лаборатория, с което си признават, че са зависими! И европейците ясно са дали да се разбере, че са наясно, ама да си затваряме човките и много да не говорм по темата! Изобщо безнадежна тъпа история!

Имаше един фантастичен разказ за това, как в бъдещето хората поради липса на храна биват хранени с преработените тела на мъртъвците. самоизяждаме се. И да том ще я докараме накрая.

сега всичко от животните и растенията се преработва и се връща в хранителната индустрия - кокали, кожи, мас, целулоза, черупки, сухожилия, .. и т.н. Сухото мляко в сиренето е най-малкият ни проблем! То е натъпкато с калция от кокали.

ДА!!! Пилетата ги хранят със собствената им карантия и перушина преработена на брашно плюс ензими плюс хормони плюс антибиотици

Голям тарикат, пуска слух за чума, и после иска финансиране за допълнителни изследвания - този или е от Правец, или от Банкя.

Аз не съм казал, че Пешо мангала е циганин - казах, че брат му е циганин.....

помня преди година-две един учен в чужбина беше хранил мишки с американска ГМО-царевица и след трето поколение почти всички мишки бяха станали стерилни или измирали. Намериха му кусур, че бил предубеден, че това не било доказано от други учени и т.н.

Ми що не змряха американците, а се увеличиха с 15 милиона? Значи ГМО-то е полезно! А в Русия, без ГМО ората намаляа с 15 милиона, тъ сеги Путин кани литовци за генетичен матрял!

Паисий

ти защо мислиш, че те са по 150-200 кг.? Виждал ли си средния америкос какви сланини има? Особено негрите, които се хранят с най-евтините боклуци.

Лично Путин и Медведев подписаха 2013 година декрета за отглеждане на 22 сорта ГМО в страната им. над 8000 стоки са със ГМО в тях. Какви глупости говорите. май доста късопаметни сте.

Ако това дето го пишеш е истина, то има малка светлина в тунела, защото на американците им остават още две поколения и света ще се освободи естествено от това увредено племе!

аз не съм правил изследвания за вредата от добавките в храната, но ще ви напиша един факт: До 2012-та година имаше регистрирани малко над 700 Е-та в Евросъюза. В момента (към 22.07) регистрираните Е-та са 1924. Работата отива на толкова зле, че баба ви Меркел е права - ЕС не е социален съюз. Парите вземат решенията.

човекът е изследвал 6 (шест) Е-та и каза за тях. А те са 150-200. Така че е ясно защо му намират кусур! Заплашва хранително-вкусовите монополи, които ни тровят с ГМО, Е-та и други боклуци. "МНЕНИЕТО МУ БИЛО ЛИЧНО" - ако има научни опити с резултата - това не е лично мнение, а доказан ФАКТ!

Радостното е, че българинът вече е много осведомен и както се чете във форума, трудно вярва на лъжите на подкупните защитници на немислещите за здравето на народа нагли производители, пардон, печалбари.

Мрете бе мърши! Кво искате от БАН, какво сте дали вие за научни изследвания та искате нещо от БАН? БАН нищо не ви дължи , скапаняци! Всеки един от вас , като загази се сеща само тогава за наука! Галсувайте за Боце Мафиота , дънете чалга и яжте боклуци за да идете по-бързо от към обратната страна на тревата! Не ми пука за вас! Аз съм на кон! Ха-ха-ха! Аз съм на яхта!

"Трябва да се направи и в независима лаборатория", уточни директорът на Института по молекулярна биология към БАН. ЗНАЧИ ЛИ ЧЕ ДОСЕГА ТАКИВА ИЗСЛЕДВАНИЯ СА ПРАВЕНИ САМО В ЗАВИСИМИ ЛАБОРАТОРИИ?

Прав е доц. Милошев, казва истината. Но от БАН винаги ще се намери някой да опровергае усилията на някой учен, защото не е той, или са му наредили да го направи. Каква паника, какъв уплах, та ние хората отдавна знаем, че тези тъй наречени Е-та са вредни и опасни, слагат ги вече във всички храни, дори в брашното. Нали целта е да се стопим с 2 млд., че тежим на земята, ха-ха, тъй са наредили богатите, които управляват света.

Прав е доц. Милошев, казва истината, за това неговата ДНК е повредена! Има една излишна хромозома, която го е направила дибил!

чудех и аз каква позиция да заема! Добре ли ти плащат там??!

Добре, че е форума тука да направи една обстойна партньорска проверка, че иначе нАуката отива.

Както беше писал С.Румянцев: ...да беше тъй с мръсни си езици, не би служили вие за ибрици на чужденците вред."

ХОПА.А.А...ОЩЕ ЕДИН БЪЛГАРСКИ УЧЕН ИЗГОРЯ..- ПРОДАЖНИТЕ ПОДЛОГИ И ОТ НАУКА СЕ ОТКАЗВАТ, САМО И САМО ДА ОТГОВАРЯ УГОДНО!...ОТ СТРАХ, ЧЕ "ЩЕ ИМ СПРАТ НЯКОИ ПРАРОЕКТИ...", КАРАТ ГРУПА НЕКАДЪРНИЦИ ДА СА НА КОЛЕНЕ... ЗАТОВА БЯГАТ И КАДЪРНИТЕ УЧЕНИ ОТ БЪЛГАРИЯ.. ПРОФЕСОР МИЛОШЕВ Е ВЕЧЕ С БИЛЕТ В ДЖОБА! "КОМЕНТАРЪТ" НА ЕВРОПА НА ТВЪРДЕНИЯТА НА МИЛОШЕВ СА ТЪРГОВСКИ ШАНТАЖ НА "НАУЧНО ТВЪРДЕНИЕ"! ОТГОВАРЯ СЕ САМО С НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЯ И С НАУЧНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА СЕ ОБОРВА ПРОФ. МИЛОШЕВ! БЯГАЙ ПРОФЕСОРЕ! /ТОЙ Е ПРОФЕСОР ПО ВСИЧКИ ПРИЗНАТИ В СВЕТА НАУЧНИ ЗВАНИЯ, А НЕ ДОЦЕНТ ПО КОМУНИСТИЧЕСКАТА / И СТАРАТА НЕМСКА "ТАБЛИЦА"/ "УНИВЕРСИТЕТСКА" СТРУКТУРА!

Просто едни страхливци, жалки са.

Нитритите при висока температура се превръщат в канцерогенни нитрозамини, при печене на грил, пържене...,ГЛУТАМАТИТЕ във всичките им разновидности, прикрити на етикетите като овкусители, ПАЛМОВАТА МАЗНИНА, прикрита под генеричното наименование растителна мазнина, натикана във всички детски сладости, вафли, бисквитки, чипсове, а също и в диетичните храни за възрастни, означени без холестерол. Точно палмовата мазнина увеличава значително лошия холестерол....... И така нататък... Списъкът е крайно непълен! Абе СЪВЪРШЕНО ПРАВ си е ученият от БАН, но мисля че много е закъснял с изследванията си. Колегите му от целия свят отдавна алармират, а то за българите и радиация от Чернобил нямаше.......Да ни е вкусна и ПОЛЕЗНА храната, все пак.......

Apollony

И тея се продадоха.

За да Ви се накъдри косата ,не само да настръхне,добавям:соята,захарното цвекло,царевицата,рапицата са със сигурност ГМО.Това го твърди проф.Дж.Херман - САЩ.Същият е правил проучване - 91% от анкетираните са твърдо против ГМО.

Е,сефте!Една ядосана дама,24 милиона долара годишно и "пей сърце"....пък ние си имаме достатъчно пясък за да заравяме главите си.

къде били изследванията,колко са задълбочени те, и т.н. философия на наивните глупаци,които не могат да приемат факта,че колкото по-голяма и безсрамна е лъжата,толкова повече хората и вярват,защото не могат да си представят,че някой може да ги лъже така безскрупулно..Ти си това,което ядеш-резонно,а онкологичните заболявания,не намаляват,а напротив-движат се във възходяща посока-изводите за ,,е"-тата си ги правете сами.