Атентаторът е бил в Равда и Поморие, опитал се да наеме кола?

Терористът камикадзе е бил в черноморските градове Равда и Поморие в деня преди атентата срещу израелските туристи на летище Бургас.

Обратно в новината

Коментари - Атентаторът е бил в Равда и Поморие, опитал се да наеме кола? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кой знае кой точно е бил целта, кой на кого какво е трябвало да предаде, да мине оттам, да долети или излети и т.н и е бил набелязан от някого. Но са го извъртели на "атентат срещу израелски туристи", че хем истинската причина потъва в мъгла, хем повод за така удобна геополитическа пропаганда в съвсем друга посока? Иначе има съвсем нова трагична тема: "Маскиран мъж застреля 12 души и рани над 50, след като откри стрелба по време на премиерата на новия филм за Батман в Денвър. Заподозреният е задържан, по информация на представител на ФБР, цитиран от Би Би Си, убиецът е 24-годишният Джеймс Холмс." Да видим и този ли ще се окаже "от Хизбула" "по поръчка на Иран"?

живея в америка от 15 години. в бизнеса с коли тук има много араби и иранци. не мога да ви опиша колко много от тях мразят америка и евреите изобщо и говорят за това открито. за сажаление тероризма има потенцялни изпалнители за още 1000 години.

Тази война- евреи/арби не е наша кауза. Да се гърмят колкото искат, но далеч от Родината ни! Мнооооого далеч. НЕ ЖЕЛАЯ да ни въвличат! Нека се изтрепят до крак, само не тук! Нито едните ще ми липсват, нито другите!

Защо "камикадзе"?! Всички знаем, че камикадзе са наричани японските пилоти през 2-та световна война, които се врязвали със самолетите си в противниковите самолети и така ги унищожавали самоубивайки се. Терминът за арабските терористи -самоубийци е шахиди. Или щом Бойко е казал една дума (от неграмотност), всички трябва да я повтаряме като папагали, начело с журналистите?!

Бойко що не пита оня от ЦРУ-то, дето наскоро го водиха по софийските барове да си почине? А Цвъчко що не си помогне с копчетата за ръкави от ЦРУ? Язък за връзките.

Ей това журналята сте еба си тварите!!! Никъде в интервюто не се казва, че е англииски с арабски акцент!!! Цялото интервю го гледах, и такова нещо няма!!!!

Кое интервю си гледал, не е ясно. Сутринта по БТВ госпожата от Бургас ясно заяви, че е разпитан собственик на фирма за коли под наем, който описал човека: Бил с къса коса?! и с "английски, който бил с акцент, може би арабски".

Тя госпожа прокурорката явно разбира от акценти и най вече от арабски. а вчера каза че е с дълга коса и с маратонки 44 номер .

Медиите, престанете да манипулирате толкова очевАдно хората! Този на снимката е все още "предполагаемият терорист", а не "камикадзето.

Както и да гледам, някой се подиграва с нас. Играл е фотошоп и от Мона Лиза са направили камикадзе. Но, камикадзетата са с дръпнати очиии. И ние знаем товаааа. А можеха нещо от Мунк да фотошопят, че по-малко народ го е виждал.

Има ли връзка между Сарафово, редакциите, партийните клубове, журналистите, мутрите и т.н взривове от последните години? Как да разберем, като не са ни казали още, кой извърши предишните взривове? казаха ни как се борят с мафията, как лекарите са престъпници, за Трактора, но за взривовете мълчат.

думи "emigrant" или какъвто си там, България се пише с Ъ , не с А........ужас, ужас, срам ме е какво ни е неграмотно населението :((((( хора излагате се!!! Моите съболезнования на семействата на починалите, жалко за хилядите невинни хора , които си отиват всеки ден заради болни мозъци и амбиции, жалко..

След 2 и половина часа ще станат 48 часа от атентата, а родната полиция все още не може да разбере как терористът е влязъл в България!!! Ако е чужденец в крайна сметка, защото не ми се мисли за вариант при който "английския с арабски акцент" е придобит по време на обучение на наш мюсулманин в Саудитска Арабия или наоколо по линия на мюсулманското духовенство. Та как е влязъл, носил ли е взрива и детониращия механизъм или е купил тук части за него и го сглобил сам, с какви докумненти е влязъл в България? Или пък просто ни командват от друго място и нищо няма да бъде оповестено????

В Шенген разбраха какво е разбрала родната полиция.

ПРЕДНАТА ДЕЗИНФРМАЦИЯ. "Според свидетелските показания мъжът, който е поискал кола под наем, е бил с къса коса" !!!! НАЛИ Г-ЖА ПРОКУРОРКАТА НЕ ДОПУСКА, ЧЕ ЗА ЕДНА НОЩ НА ЧОВЕКА ОТ КАМЕРИТЕ Е ИЗНИКНАЛА КОСА ПЕДЯ И ПОЛОВИНА.

xaxaxaxa.

а ти не мойе6 ли да предположиш ,че перука се слага за 2 минути

Боко каза, че главата му била хвръкнала на 100 метра, перука или не не знам. Питай Боко.

Първоначалната информация беше, цитирам по памет "за човешка глава с дълга коса....на еди си колко метра от рейса..." Взрива къса крайници, ама перуката си е останала на откъсната глава?????

И не могат да различат перука от естествена коса ли?

СЛЕД 11.СЕПТЕМВРИ, ВЕЧЕ НЕ ВЯРВАМ НА НИКОГО! ЖАЛКО ЗА ЗАГИНАЛИТЕ И ОСАКАТЕНИТЕ. ТЪЖНО МИ Е , ЧЕ ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ СЕ СВЪРЗВА С ЕДИН КЪРВАВ АТЕНТАТ. ЖАЛКО, ЧЕ ТОВА СА ЕВРЕИ - НАРОД, КОЙТО НИ СИМПАТИЗИРА И НИ Е БЛАГОДАРЕН . НО АТЕНТАТОР МОЖЕ ДА БЪДЕ ВСЕКИ - ДОРИ ДЪРЖАВАТА ИЗРАЕЛ.

Едва ли управителя на фирмата не е дал автомобил под наем на терориста заради съмнение за фалшива книжка.По скоро нашия мастит бизнисмин си е казал:тоя луд ли е чужденец,че и американец ще ми дава само 50 кинта,че и за е дин ден....а няма да стане.Бегай от тука

Този собственик изобщо не е виждал заподозрения.Че на всичкото отгоре и книжката му се сторила фалшива.Естествено след като съобщиха по медиите за фалшивата шофьорска книжка,сега ще се появят такива като този, жадни за медийна слава, че и малко реклама на фирмата му няма да му е излишна.

Атентатора бил от българският клон на Хизбула!!! По безумно твърдение от това не съм чул! Нека офицерът от ЦРУ да каже къде точно е този клон? В западните медий обвиняват Хизбула и Иран без никакви доказателства! Т.н. атентатор е с фалш.американска шофъорска !книжка ! Ама подпалвачите на нови войни и "мироопазващи " намеси този път съвсем се осраха!

с какви документи е влязъл в страната предполагаемият атентатор.Не вярвам на границата да приемат шофьорската книжка като достатъчен документ за самоличност.Все трябва да е влязъл отнякъде.В противен случай.?...

атентаторат е вписан в листата на интерпол. как и кои контролира влизането на опасни лица от листата на интерпол в балгарuя ?

Трагедия,наистина.Съболезнования на семействата на загиналите,но относно шофьора - "българският гражданин",защо да не се замислим и за негово участие в атентата?Никой до сега не се усъмни в него, но живея в този край и не е тайна за никого , че в Гоцеделчевското с.Рибново и в районо на Якоруда,точно от където е и шофьора има толкова много мюсюлмани фанатици ,които се обучават по арабските държави на радикален ислям, които са способни на подобни актове в името на джихата.

Борисов ,атентана не е нещо ново ,особено за България.Все пак ние сме започнали с атентатите.Продължаваме през цялата си история,дори и през социализма.Тогава на терористите от преди девети им направиха паметници.След 10-ти направиха паметници на на теросистите от Буново ....

Мисля, че този не е имал намерение да се самовзривява, а са го взривили без той да знае...

Ами шведите като отричат, че това е техния гражданин, нека го издирят и да докажат, че той е жив и здрав.Това никак не е трудно.

След като потопиха България икономически,морално...всякак, ГЕРБ се провалиха и в Сигурността ! Провалът им струва животи,и срам пред цял свят !

хаиде без политически глупости ... герб, бсп , сдс и прочеее

Марсианците се провалиха със Сигурността в България , терорист уби и рани хора, а заради смотаните Марсианци, цял свят ни сочи с пръст, и ни Отписа от списъка за ваканции! А българите Изчезват ! Така добре ли е?

ако заподозрения е терористат, защо не се саобщава името и националността му? ако е чужденец влязал в балгария граничните служби трябва да знаят кои е. ако е балгарин, полицията трябва да. знае кои е. има нещо много гнило в тази сашита с бели конци история. балгария е разграденя двор на европа. властниците освен да крадат не могат нищо друго.

Абе не обвинявайте момчето, бе! Станишев беше! Лично го видях как прибягваше между автобусите с една торба с бомби. Помагаше му Р. Петков - мъкнеше на количка акумулаторите на дистанционното! Бат Боко, къде спиш бе! Излови ги тези двамата и всичко ще си признаят!

Те са на всеки километър!

Че и между километрите също се появяват тук таме. Всяко оправдание на бат Боко започва с техните имена :)

Много те боли за Станишев и сие, ама вие като плюете безпрецедентно с/у някой мяра нямате.

Мен за родните "политици" хич не ме боли. Тебе ако те боли за определени "политици" - извинявай! Но ме боли за безхаберието в нашата държава вече повече от 20 години. Боли ме за тези а и за много други жертви на "управлението" ни. За съжаление жертвите не се изчерпват само с тези от атентата :(

Собственикът е отказал сделка??? - това е не е се случвало никога по морето

Да,точно така.Терористите така обикалят по курорти,та всички да ги видят и разпознаят.Българската простотия граници няма.Пак станахме за смях с тъпи изказвания.Срам ме е да кажа,че съм Българин.

Как така си българин. Нали си писал че си чужденец ?

За пореден път настоявам да се забрани на шефове в службите за сигурност и полицията да четат и гледат криминалета!

Прави впечатление че у нас има твърде много чужденци, мюсулмани, постоянно живеещи в страната. В София, между Женския пазар и Халите е пълно с арабски магазини. Из Родопите скитат всякакви брадати. Те представляват петата колона на ислямския тероризъм. Кой им е позволил да се заселят в БГ е загадка. Предлагам да се направи разследване по какъв начин са се сдобили с разрешение за пребиваване или БГ паспорти. Ще излезе много мърсотия, пари на ръка на длъжностни лица в МВР и т.н.

"Последните дни на терориста от Бургас" - голямо заглавие. Чак сега разбрах че терориста е от Бургас

Хаха, ами как да не е. Виж, че носи "Адидас"

да, ама промениха заглавието

Същият ден малко преди обяд сравнително малък четири витлов самолет прелетя на около 30 метра височина и пое курс на съвсем малка височина на изток ,като се движеше между Стара планина и Средна гора.До сега никога такъв тип самолет и на такава височина не летял над Нова Загора,дойде от юг. Все ми се струва,че има нещо общо с атентата и е летял на тази височина,за да не бъде засечен.Очаквам министър Ангелов да обясни летял ли е с разрешение и защо на такава малка височина в посока Слънчев бряг? А ако е пуснал с парашут нещо на определено място и защо атентаторът е искал да вземе кола под наем?

За да спуснат пакета директно в колата. Мноо филми гледаш, братчед, зомбираш се... Не забравяй, че има и селско-стопански самолети...

Не вземай отношение към неща,които не разбираш.

много интерсено как в чуждите нови знаят повече отколко в бг. та те и истинското му име вече имат а вие? Mehdi Ghezali (33) 'Zelfmoordenaar Bulgarije was vrijgelaten gevangene' BOERGAS - De man die woensdag een zelfmoordaanslag zou hebben gepleegd op Isralische toeristen in Bulgarije, zou de vrijgelaten gevangene Mehdi Ghezali (33) zijn. De man, een Algerijns-Zweedse islamist, zou twee jaar gevangen gezeten hebben in Guantanamo Bay.

Това се изнесе като информация часове след атентата, а на нас ще го съобщят след месец. Иди чети новини в бг.сайтове ако искаш да си в крак с времето(((

Нищо не знаят, само предполагат да си чешат езиците, разбра се че не е той и шведите го подвърдиха. Журналята си пишат свободни съчинения за да си изкарат надника, направо се чудя кой им плаща заплатите!

Налице е фал от страна на МВР,което побърза да огласи резултатите от пръстовите отпечатаци и ДНК-пробата,без да ги съгласува със "заинтересованите" страни - Израел,САЩ и респективно Швеция. Новината за шведската самоличност на атентатора изчезна от нашето медийно пространство със скоростта на светлината - веднага щом се появи! Впоследствие нито една медия не я спомена даже! Медиите били независими и не можело да им се нарежда отгоре,хайде де! Половин час след атентата Израел вече беше обвинил Иран за автор,така че шведът не беше удобен за тази теза. Не беше удобен и за САЩ - по същата причина,а също и затова,че го е изпуснал от Гуантанамо. Още по-малко е удобен за Швеция,защото са го изпуснали изпод контрол. А в момента на "мода" са Сирия и Иран - по добре ще е,ако атентаторът бъде "свързан" с тях...

как израелците в автобуса като са го видяли им е направило впечатление че е с перука , а ,,нашите,, охранители на летището не??? един час се е вартял като гущер ватре ванка и никое ченге не се е усамнило. боико трябва да направиш голяма чистка. колкото и добар да е един генерал ако редниците са калпави ще изгуби ,,воината,,!!!!мегду другото от вчера на остров крит са се увеличили евреиските тоуристи до 1000 на ден??? нещо ,,мириши,,!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ама чиска от Цвърчо ,главния секретар който като говари задремваш и сега го нема никакъв,да не би да е бил в автобуса?

Бил съм десетки пъти на аерогарата в Бургас и нито един път не съм видял полицай с куче да обикаля между хората. Ако имаше такива полицай с кучета този малоумник щеще ли да се разхожда така свободно с взрив на гърба

Ама кой му видя взира,те още немогат да се разберат къде е бил взрива,имало ли е,къде е ходил,кво е правил,още колко щуратий ще чуем. Ама дали е той ?Бензина скача яко,ние си траем.

не си червена шапчица а си червено говедо но ти си го знаеш

От чие име Кристалина Георгиева даде изявление относно атентата? В кое си качество и с каква цел, министър Дянков присъстваше на мястото на атентата заедно с министрите на вътрешните, външните работи, президента и министър - председателят?

Кристалинчето е немаше никаква нито на пострадалите от земетресението хорица,нито пожара на Витоша,сега говори,тя съвсем се е объркала,да бе кво правят леля и племенник там? Каква им е работата да не би Дянков да е раздавал бонуси?

Пропуснала съм толкова важна новина - Кристалинка в бг. От както зимата пропътува /за чия сметка обаче/ половин Европа ,че да пийне един чай с пострадалите от с.Бисер и да каже ,че НИЩО не може да направи ми опротивя. Сега пак ли идва в бг. да си види родата ??? Щото май това е ефекта - причината да идва в родната си страна .Ако някой се сеща за друга нека я сподели.

МНОГО СТЕ ПРОСТИ!!! Дянков си беше в Бургас заедно със шефа на ЕБВР. 10 мин преди атентата го е изпратил на летището. А Кристалина виж на какво е комисар! Простотия до шия...

извадихме с теб ,че да ни обясниш :))) Факта ,че НИЩО не прави си остава. Дали защото не може или не знае как ....я ти го уточни :)))

Арабският акцент в английския език на предполагаемият терорист, отрича тезата,за иранска връзка,която се появи минути след атнтата . Иранците/Персийци,не са Араби и говорят Персийски език,или Фарси, а той Няма общо с Арабският !

Никой не казва, че директно иранци са направили атентата. Казва се, че стоят зад него, а организаторите и извършителите са араби.

Значи иранците са наели за подизпълнител арабин-камикадзе,който има европейска външност . Може ,щом казваш.

Едва ли някакъв си джамбазин мо же да ти направи разлика м/у арабски и персийски

Да бе, щото собственика на фирмата говори арабски, персийски и шумерски и отчетливо е различил акцента. Айде стегни се ...... Кой го знае какъв е - ще се разбере....

mr.fago@

Да не говорим каква квалификация трябва да имаш, за да определиш какъв е акцентът в един език, който не ти е майчин. А и майчин да ти е. В случая свидетелят трябва да владее ПЕРФЕКТНО: 1. английски и 2. арабски (поне доста добре). Така ли е или отново някой се опитва да се прави на интересен.

Надали някой простосмъртен ще направи разлика между всички тези езици. Истината е, че всички те звучат арабски за нас, които не разбираме.

Американците-израелци пускат мухата /т.к. са в дъното на нещата/ за определения или ПОДХОДЯЩ човек и всички почват да строят версии на тази основа. А истината е наблизо, но не е тая към която се НАСОЧВА вниманието (на манипулаторите).

Тая прокурорка много тъпа. Две думи не може да каже тръгнала тероризма да оправя. Я се скрий че ма.

Госпожо,те са назначени от Цецо за това са много вещи във всичко !Нищо,че не могат да съставят едно сложно изречение ....

съгласна съм с вас . то бива бива простотия ама,вчера говореше за маратонките на камикадзето кой номер били . това ли е най важно ?

Прави ми впечатление, че намирането на взривни вещества и оръжие от всякакъв калибър у частни лица не се наказва или не се наказва със необходимата строгост. Не се прави връзка между такива частни складове на оръжия и взривни материали и възможността те да са база за терористична дейност.

Дават на частни фирми да унищожават боеприпаси. Те не спазват мерки за безопасност и стават инциденти... После защо някой имал частни арсенали - ако как няма да има като няма контрол.

Защопишете глупости? Нв знаете ли, че взривно устройство може да се направи от общо достъпни стредства? Рецепти няма да пиша, че ще се изпотрепете, ама материали под път и над път...

Арабският акцент е доста изразителен, така че дори човек с начални познания по английски може да го разпознае. Не е нужно да е преводач.

Ok, имам три версии: 1. Носил е раницата, без да знае какво има в нея. Казали са му, че трябва да я даде на някого в автобуса и след това да изчезва от там. Може да са му казали, че са наркотици или нещо подобно. 2. Знаел е, че носи бомба, но с часовников механизъм. Казали са му да я остави някъде в автобуса и след това да изчезва от там. Само че, те са я взривили от разстояние преди да слезе от автобуса, за да премахнат следите към себе си. 3. Бил е камикадзе и са му направили малка бомба тук някъде в нашата мила родина.

Тури си и т.4: Участник от някоя десетките войни на янките срещу чужда държава. Хиляди такива протестираха срещу срещата на НАТО в Чикаго, а десетки такива се изпосамоубиха, убиха жените си или извършиха други чудесии, обявявани от родните им (хамерикански) медицински специалисти за полудели. Нета е пълен с примери. За другото може да пуснеш гугъла като копираш това заглавие напр.: Ветерани замерят НАТО с медали.

Е, да ама убитите са евреи.

след като толкова разбираш от арабски акценти ( и кои арабски по-точно)? алжирски акцент , сирииски акцент?и саудитски арабски акцент са съвършенно различни...а не разбираш ор евреиски акцент, значи си селянка.....чети си селската преса и не се рови тука....

Да ще оставя разследването на случая на теб.Направо отиди при ЦвъЦвъ и му съдеиствай и двамата ще стигнете до големи изводи с тоя прост като гъба милиционер.Добре че чужденци пак ни помагат за случая умницо гражданка

Мястото на атентата се охранява от МВР Бургас. Какво ще предприеме по отношение на МВР Бургас министърът във връзка с допуснатия атентат?

Бъркаш от 3години е Гранична полиция

Цялата история смърди, та се не трае, но все пак има един сигурен момент - собственикът на "Рент а кар"-а веднага да го назначат за шеф на Гранична....Поне човекът се е усъмнил за разлика от "специалистите" на Цвинокио!!

провери дали миризмата не идва от устата ти, възможно е и мозъка ти да загнива, предвид глупостите които пишеш!

ей ,тъпунгер,човека много правилно е написал,а смръдльо като теб е редно да не се обажда

Освен, че изръси тая тъпотия, нещо друго имаш ли да кажеш?

Лукойл работи 3 та година на загуба, а потреблението на горива спада.

Отново поставям въпроса за грижите на държавата България към своите граждани. Не чух нищо от Боко и Цецо по този въпрос.Уважаеми журналисти, Хайде попитайте или напишете нещо и за българската жертва в този атентат. Как нашата държава ще помогне на семейството му, имал ли е договор, застраховка? Достатъчно писахте за грижите на Израел за своите жертви и ранени. Досега не чухме нищо за грижите, които нашата държава ще положи и за семейството на загиналия български гражданин и на ранената туроператорка. Шофьорът е с мюсюлманско име, преводачката не знам....но те са български граждани. Подозирате ли ги или не е толкова ефектно да декларирате помощ, друго си е да кажеш че отпускаш праветелствения самолет например.

Ние сме безсмъртни, защо за нас да правят интервюта? А и каквото и да стане спрямо други граждани ние сме втора ръка хора, според тях! Може да греша, но така излиза... факт е, че ни манипулират и рекетират както си искат...

Абе не е ли по-добре да ги наричаме Боко и Чоко ,някак по-благозвучно е ?

Много правилно казано! Аз също и не чух становище от бг страна относно атентата. Израел има мнение, ние - не! Хайде, Бойко! Какво ще направиш за семейството на шофьора???

В какви времена живеем, евреите станаха войници , а германците търговци.

ха ха ха....да...

Браво, хареса ми...

Ха ха ха супер точно

Всичко е ясно! Комундетата стоят зад атентата! Комундетата са творения на болни и гладки мозъци. Всички са "комундета" и се примирявайте с факта, че ще ви яхат пожизнено.Що поне не се хванете за работа и да позабравите малко за трашните комундета?

Естествено е да има много версии, много слухове, много спекулации. Не бива да се правят крайни заключения за нищо, преди да са излезли официалните резултати от разследването. Интересно е, че обвиненията от много форумци по навик са към дежурните виновни - България, че е била правила това и онова, Израел, че там живеят евреи и разбира се - САЩ. Тези писачи обаче приемат за съвсем нормално някой от някъде си да дойде и да взриви автобус на наша територия, да убива български граждани и наши гости, да унищожава българско имущество, да застрашава живота и бизнеса на други хора, да дискредитира името на България и да внася смут, страх и безпокойство. България не е и не бива да е разграден двор и затова всеки нормален човек би заклеймил извършителите и подстрекателите на този атентат, а не потърпевшите и жертвите.

1+

сагласен

...ама защо веднага Израел обяви, че атентатът е дало на Хизбула, зад която стои Иран!?!?! САЩ веднага потвърдиха и обявиха някакви доказателства, дето така и не видяхме. Таааа...да си припимним приказката за лъжливото овчарче!

Няколко снимки дадоха на взривения автобус. Ясно се вижда, че взрива е от вътре, като най-изтърбушено е багажното отделение. Това ме навява на мисълта, че взрива е дошъл точно от там! Кой ще даде обяснение как е възможно да има камикадзе в багажното отделение?!

При това - сами писаха, че е у-вото е взривето дистанционно.