Излязоха оценките от НВО на седмокласниците: разбират текст, но трудно разчитат таблици и диаграми

Тазгодишните оценки по математика бележат спад за първи път от 2019 г. насам, 33 ученици имат 0 точки и по двата предмета, а 3-ма събират максималния брой точки.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Оставете ги тия деца да си живеят детството, за какво им е математика и Бел? По една тротинетка и да обикалят кафетата.

По МАТЕМАТИКА "средният резултат е 35,32 точки при максимум 100". ПЛАЧЕВНО! Тестът се решава НАУМ.. Говорим за 7-и КЛАС...Смятайте до 12-и!

Чавета на тпи путинокретени и те кретенясали

35 от 100 средна оценка по математика ?! Това е малко над двойката... Тотален потрес.. Математиката е в основата на рационалното и причинно-следствено мислене.

Само частни уроци да има! Еха...

Това означава, че половината са изкарали 2 по математика. Тук има фундаментално неучене, липса на мотивация и изисквания за знания към учениците. Тези с частните уроци са много нищожен дял от всички и са най-малкият проблем.

Доста под двойка (3-51%)

И матурата по БЕЛ гледах за 12 клас, толкова лесна никога не е била, буквално баламски въпроси, които с един ден подготовка лесно можеш да хванеш дори петица. Преди се готвехме няколко месеца преди матурите и пак беше голям зор да хванеш над 5.50 защото имаше адски много подвеждащи и логически въпроси. Очаквам след още 5-6 години да ги питат на матурата по БЕЛ кой е написал под игото, а по математика да ги карат да сметнат 5 по 5...

Първата част от теста по математика беше смешно лесна с изключение на последната задача. Само този модул дава 65 т. Не е виновна пандемията, просто затъпяването расте от поколение на поколение.

35 средно от 100 при тези задачи???... При тези малоумно просто задачи и при наличие на свитък формули...

Формули се дават на десетокласниците. Седми клас нямат лист с формули.

Интересно, аз ако драскам надписи на американския паметник в знак на протест срещу американския империализъм и тероризъм да ли ще ме арестуват и съдят?!?

Тоест, с акъл на африканчета.

Достойни твои последователи, викаш?!?!?!?!?!

Първо трябва да се сложи оценка на това как са съставени тестовете и дали няма двусмислие. После пробно да се дадат на депутатите - да видим техните оценки. Освен това депутатите се задължат да ходят на работа с личен или обществен транспорт, с раници пълни с учебниците на един четвъртокласник - от понеделник до петък, всяка седмица, 9 месеца в годината. След това може да им дойдат някои полезни идеи, освен как да захраним печатниците на наши хора с поръчки.

Демек, отново търсим кого да обвиним, за собствените си провали?

Не обиждай децата от Африка. Те дори училища нямат...тук е проблемът ..

Ами не, правилно е да се каже "с резултат на африканчета". Разликата обаче е, че африканчетата ще го постигнат тоя резултат въпреки условията в които живеят. С други думи, не обиждай африканчетата. Никой не избира къде да се роди.