Изискване: Всеки овчар с тетрадка по време на работа

Заради хуманното отношение към животните те ще трябва да водят дневник, се казва в Наредба на земеделското министерство

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кагато бях овчарче си сричах от букварче Подпрян на овчата оградка ще бройкам бейките в тетрадка. А европейския пастир ще цъка на таблет без спир! С последен писък от айфони и може би чрез сателит ще правим списък на галфони за овчия ни БАШ елит! - уОуу йиезз - всяка патка с GP-ес, - Оууу йиезз всяка пуйка във кафез. Ами да!!! - Тва не ви е за шега!!! Нито пък е хумореска драсната хей тъй за днеска От утре всяка ЕВро-пръч-коза да е с пухкава брада и изтънчена прическа. От парламентарната трибуна да се сведе до знанието на кратуна, до всяка евро-клевър VIP маймуна.

Всеки овчар с тетрадка всяка овца с таблет Всеки депутат с лигавник на всяко прасе звънче

Като неможаха да унищожат отрасъла с ''чумата'' сега решиха ''образователно'' да го съсипят:(((((

"Когато бях овчарче" ще трябва коренно да се промени... Детският труд вече е забранен, документация трябва да се води... Абе направо ново стихотворение и песен си трябва!

Тия в министерството са пълни лумпени и го доказват за пореден път.

"Лято е жега. Козата Мери изглежда много добре, загладила е косъма. Руса е, с големи цици-пардон виме. Ех, ако можеше и да готви..."

Байчо Кольо пасе овцете и поседнал на баира.... В подножието минава път, а по него една стопаджийка щъка и маха на стоп.... Минава едни с мерцедес и спира...., стопаджийката се навежда през отворения прозорец и пита, дали ще я закарат до....нейде си. Драйвъра вдига стъклото и заклещва главата на стопаджийката... Минава от другата страна и я опъва качествено.... Гледа овчаря и си мърмори под мустак.... - Може да нямам пари за цяла кола, ама поне една врата за кола от моргата ще си купя....

Да ги задължат да носят и касов апарат със себе си и комплект за първа помощ на овцете. А на овцете да сложат по едно пломбирано кранче на вимето, като онези във винпрома. Така де, да няма нелегално източване на мляко. :)))

Абе, Серсемин, на това с плобмата на вимето му се вика пирсинг ! У наше село София, само елитните "овце" са пирсинг, силикон и други подобни модове по тялото.

Абе, нема значение как му думат. Важното е да има електронно устройстно за отчитане количеството млякото и да е свързано с НАП, че да няма нелегално източване по веригата "овца - овчар - гюм".

Ти май не си много в час с пломбите! Мисли малко.

Какво ли ги чака пчеларите?

Ама ще оживеят.

Да преправят кошерите в 6-то ъгълници.

Какво, какво? Комфортни кошери, специализирано триразово хранене, ежедневен преглед при ветеринар, питите задължително да се разпечатват в присъствието на данъчен инспектор, че иначе ще вземе пчеларят да бърка в меда... Бъди спокоен, умници дал Господ! А умници - автори на идеи - още повече. :)))))

РЪ-РЪ-РЪ-РЪЪЪЪ, ДЕЕЕ*А ВАШТА МАКЯААА! :)))

ТО НЕ БЯХА ЩАСТЛИВИ КОКОШКИ КРАВИ КРАСТАВИЦИ ПРАВИ ПРОХАДИ ПОД ЖП ЛИНИИ ЗА КОСТЕНУРКИ КАКВО ЛИ НЕ ИЗМИСЛИХА ТЕЗИ ПРАЗНОГЛАВИ ЕС МИЖИТУРКИ,НА ЕДНА СВИНЯ СЕ ПОЛАГА ПО ГОЛЯМА КВАДРАТУРА В КОЧИНА ОТКОЛКОТО НА ЕДНО ДЕТЕ В ДЕТСКА ГРАДИНА!!АБЕ ГОЛЯМ МАЙТАП СА ТИЯ УМНИЦИ В "ЕС"СЕГА ПЪК ЩЕ ОПРАВЯТ И ОВЧАРИТЕ!ХА ХА.ВАЖНО Е ДА ИМА ТОРМОЗ!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ейй, пак не сте разбралиии!!! Тетрадката в същност е "Книга за похвали и оплаквания". Така всяка овца ще има правото да каже, по-точно да напише, дали е доволна от пашата и доенето, а също така да се оплаче от нелегално доене и/или стригане на вълна ако има такова. На по-късен етап по европейска програма ще се премине изцяло на електронни носители на информация. Тетрадката ще се замени с компютър. На оФците ще се издадат лични карти с пръстов /копитен/ отпечатък. Защо мислите, че се търсят толкова много програмисти??? Така във всеки един момент ще се знае коя оФца къде е, какво пасе и кой е дои и стриже. :))))

И учебник по висша математика! :)))

"Всеки овчар с тетрадка по време на работа" защо спестявате, че се искат още линия, триъгълник, пергел, транспортир, паус, а тетрадката трябва да е с малки квадратчета, големи квадратчета, тесни редове, широки редове....?

за отзива. Оценяваме Вашата правилна намеса "комбайнер текезесаров". Молим Ви да разберете, че и ние имаме известни "трудности"! Изпратили сме екипи на място, но за съжаление те не постигат качествен напредък и разпитват овца по овца, а и пастир по пастир. Никой/я/ не си признава, че иска транспортир, но две признаха, че им е нужен лазарен далекомер, а също че обичат коча. Засега други те са във фаза полу-признание, но са твърди.Обичат си овците и коча.......Еххххх.....

Всички овчандури- на Матури!

за да пишеш си трябва интелект!

Сега разбрах тиквата защо ни праща да ставаме овчари, а то трябвало да се пише !!!

СЕКА ОФФЦА , с GPS към МИНИСТЕРСВТОТО НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО.

а всека овсЪ с лаптоп... и да пише отчет после, колко трева е изпасла и колко млеко е дала... евроизисквания....

Според мен няма да е трудно да се "софтуерне" дронът да разпознава гласът на пастира и да погва стадото с "РъъъъРРРРРъъъъъ", от въдуха към по-правилната тревица. Дронът ще може да води и таблица в Ексел-ски или Акссески формат "коя овчица е там и коя не", та даже да я предава в реално време на заинтересованите и заинтересуваните служители от Министерствата. Би могъл, дори да рецитира поезия и да напътства Водителят с нещо компютърно генерирано като това: " В тетрадката си днес не писа. Задн-ка си с ней обриса.... Ти виновен си кретен , че загуби цял овен, а и даже ден" А, може и по-класическо, по-литературно-патриаршеско като...... "Когато бях овчарин и овцете пасях, бях много благодарен, макар и сиромах...... " Но може и да е още по-нео., едикаквоси..... Някои твърдят, че е от Р. Ралин, а други, че не е, но е сигурно, че дронът ще го запамети и цитира от високо, защото е кратко "ПАСТОРАЛНО" Съзнателно куче, злобно лай. Трудова овчица край него играй. Овчар-ударник държи тоята и внимава някоя да не избяга. И тъй за радост на старо и младо расте нашто социалистическо стадо. Само се питам, защо при тази ситуация ни е необходим овчар- с тетрадка или без?

Никъде не е ставало въпрос за това, че овчарите трябва да носят тетрадки по време на работа! Някой хора чули нещо ама нищо не разбрали, но решили да драснат 5 реда! Това с тетрадката си е измислица на преписвачите! Шофьорите също си водят пътна книжка, в която се вписва часа на излизането, целта на пътуването, час на прибиране и изминатите километри! Тя се попълва за 10 секунди! Защо овчарите да не си водят записки от които да се разбере, дали животните биват извеждани всеки ден на паша и с какви химикали са лекувани! Освен това никой не кара овчарите всеки ден да броят овцете си! Никой не се интересува, дали съответното стадо през септември е имало 350 овце, а през октомври 348 и къде са липсващите 2 овце!

Много се интересувам! За липсващите 2 овце питам.... Ако са и от моите овце, тогава се интересувам тройно повече. В тетрадки, прошнуровани и прономеровани- всеки може да си пише, ако има това умение. Не ми пука, какво пише в тетрадката, а дали овчичките ми са изядени от вълци, дали са направени на пастърма, суджук и са ги изяли лъвовете,, или овчарите са ги хапнали. В случая, даже не е важна правдата, а истината. Като я разбера- ще изрева злобно и няма да е с "Меееее".

Те за това драги ОВЧАРИНО! през няколко години се броят стадата. И пак иима разминавания -те наскоро се оказа че ЕСГРАОНА пак е подал в избирателните списъци няколко десетки хиляди мъртви овце! Най малкото е тези две овце да са отлъчени от мургави "овчери" в някой кьошк, да са преминали през оградата в турско, да са излезли на магистрала Тракия. А ако смяташ че с тетрадка ще подобриш популация, отглегдане, добиви на вълна,мляко, масленост просто -стани писаател

Ида знае Английски както БорисоФ Руски

Аз моите овце съм ги научил сами да влизат в интернет и да си попълват електронния дневник, като описват работния ден по часове, така че тетрадки не ми трябват. От 1 януари ще им изкарам и по един електронен подпис и ще им направя по един фейсбук. Ако останат пари в края на годината, ще им купя и лаптопи. Все пак аз съм един истински европеец!

ТИЯ В ЕС имат мочка наместо мозък! Аман вече от малоумници и пияници!

Все с нещо трябва да си бършат г-за...

Ма.оумиците пак нищо не разбрали! Изискването е да се води дневник с броя на животните и къде са извеждани на паша! Целта е да се види, дали животните се извеждат ежедневно на паша! Дали са се разболявали и дали са лекувани и с какви лекарства (после ние ядем месо, набухано с вредни препарати). Никъде не е ставало въпрос за това, че овчарите трябва да носят тетрадки по време на работа! Ма то даже и за журналистлъка се изисква поне малко ум!

Виждал ли си овца или знаеш ли как се отглежда при климат с 4 годишни времена Изисква се елементарна култура която я НЯМАШ Явно си ПАСЯЩ виртуално

Ти да не си от министерството на чобаните! Хайде са си представи онези в Австралия дето ги гледат от коне и с бордър колита. Дали си чувал зъ една особеност на овцете дето се скупчват на едно място и се задушават точно заради което е и кучето -да ги радпръсква от купчината. И да ти кажа драги от човек ходил на училище -овчар не става. Може да гледа пет шест овце и да си мисли че е ; но когато се гледат 300 не си ли почнал от ранна възраст -забрави. Това беше и грешката на ТАТО да засели каракачаните в градовете

на земеделието: чл.1.Кандидатите за осчери/чобани/ за да пасат уфсети трябва да имат най-малко диплома за основно образование..Без диплома усчер не се става. чл.2.Да се води грижливо тетрадката,прошнурована и подвързана.Да се пише само с химикал с черно мастило.Да не се късат страници от тетрадката за други належащи нужди.

чл.3 Един път във месеца в стъклен контейнер/буркан/ да се носят в Агенцията по храните не по-малко от 1 кг. изпражнениа от овцете,за да се изследва в лабораторията качеството на храната на животните.

След като изправиха краставаиците и бананите,пухкавите еврогейове раздадоха таблети на овчарите

Контрацептивите безплатно за овцете

Всички овчари - с лаптопи и задължително интернет връзка. Всяка овца трябва да се наблюдава в реално време дали са задоволени нуждите й. За да не излязат козарите на протест, че са дискриминирани, на тях им се вменява задължението да ползват презервативи в случай на контакт с козите. При контакт с пръчовете, предпазни средства не са необходими.

таблет. Е, за съм заслужил,но не само барбонките все пак. Тях си ги събирам в евро-опаковки и Мразя кучетата, освен моите. Що не носят тетрадка и да заисват къде да дойда, та да изчистя?

Това е нехуманно отношение към овчарите. Евросъюза толкова ли вече я окъса, че да няма пари за някаква прилична тоалетна хартия?

а ако е неграмотен с лаптоп

И аз съм неграмотна ,..ама се справям с ТОВА!?

Когато дойде Барека, с таблет!

..от него ша напрайм Бюрека...

Защо с тетрадка бе? Няма ли тоалетна хартия?

А бележник за всяка овца предвижда ли се? Нали някъде трябва да ѝ се пишат оценките, бележките и забележките ...

Електронен дневник вече ! ...Какво пречи и за бележници?

Ба, виъ за кво ни имате, бе?

...долно стадо и ...племе! ...

Няма лошо! Нека ползват артия, вместо шума - Европа сме, все пак. Тетрадки "белана", най-доброто за овчаря.

Бях на прага на самоликвидиране . Ама мернах тази НОВИНА, развесели ме и ...отложих.

Така , както си я подкарал с новините - направо ще си вечен, стига и Бацето ...нали?

ПОРЕДНАТА ПРОПАГАНДНА МАНИПУЛАТИВНА ПАРТЕНКА ПРЕПОРЪКАТА е за хуманно отношение към животните и повече свободно пространство за стадата на открито! НИКЪДЕ НЕ Е КАЗАНО ЧЕ ОВЧАРИТЕ ТРЯБВА ДА СА С ТЕТРАДКИ ПО ВРЕМЕ НА РАБОТА

най-долният и пропаднал сайт. дори Фестник дума имат повече морал от дир.ру

Бате, а за нас с по едно таблетче и мобилно интернетче дали ще може?

таблетчето ще е по-умно от овчар и ще може да преброи овцете автоматично и по-бързо

Убеди ни, мойто момче.

ха ха ха.. ..,,матриялът,, е нагледно изнесен ... ха ха

…. ами те не могат да пишат. Какво да правят с тази тетрадка, освен да късат листи от тетрадката, за да се бършат след голяма нужда?

евробюрократите си измислиха още едно изискване, за да си оправдаят заплатите в ЕС. То не бяха краставици, казанчета, сега тетрадки... аман от тъпотиите на юнкеровите чиновници

Ето защо англичаните не понесоха гаврата на евро чиновниците и им биха по един камшик.

По времето на бай Тошо овцете бяха 17 милиона /без тетрадки / а сега са 1 ми - лион / но с тетрадки / !

Сега овцете са 7 милиона, като половината от тях вече напуснаха родината, останалите се кефят на светлото европейско бъдеще.

да броиш до 350 като и без това ЦЯЛ ДЕН СИ ДО ЖИВОТНИТЕ, било много сложна работа...

Невероятно тъпа и безкрайно безсмислена измишльотина на някой евробюрократ или на някой оправдаващ се с европейско изискване малоумен български чиновник!!! Много сте се загрижили за хуманно отношение към животните, но нямате и грам хуманно отношение към хората, които за вас са само електорат и гласоподаватели, но не и хора заслужаващи човешки грижи! Какво правите за здравеопазването не само у нас а и в целия ЕС - като израз на вашия "хуманизъм" намалявате легловата база за активно болнично лечение, идиоти с идиотите!!!

Колячите в Странджанско бяха ХУМАННО облечени като БЕЛИТЕ каски за да не стресират животните

Кога ще има вечерно училище за парламентарно СРИЧАЩИТЕ

Според мен това не е достатъчно. Пастирът може да излъже. Би трябвало всяка овца да си има тетрадка и да си води дневник. Която няма - бой по кратуната и солена глоба!

Както върви овцете ще изкарват на паша пастирите си

Явно съм много тъп и не разбрах за какво им е, аджеба, на пастирите тетрадка. Или материала е нескопосано написан?

На тези години в Европата да си млад МИГРАНТ стара овма и пребоядсан ДЕМОКРАТ

"Боже, колко мъка има по тоя свят, Боже!..."

събрани съчинения в пет тетрадки на бай иван

Тия ако знаят само колко подигравки отнесоха, щяха да си подадат оставките

Виртуален ОФЧАР Я па за мсйте съм им купил 3 измерни очила Седят си в кошарътъ и си мислят че пасът в Алпите Малко се стрескът кат видят някоъ Милкъ ама ша свикнът Па и яз съм дубре Нито обикалям по баирте Чатъм на лаптопъ с Пенкъ и слушъм СНН Цифравизация Да жвее Врюкселъ

tonk11

Абе тези дебили ес чиновници нямат ли си работа бе де...ба? Да дойдат аз да им намеря! То не беше криви краставици, зарядни, кръгли домати, а сега и тази глупост! Аман от дебили!