Депутат на ББЦ внесе проектозакон за задължително гласуване

Независимият Румен Йончев, обявен за депутат на ББЦ, е внесъл предложение за промяна на Изборния кодекс, с което да се въведе задължително гласуване.

Обратно в новината

Коментари - Депутат на ББЦ внесе проектозакон за задължително гласуване | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Идея: досега партиите с над 1% вземаха по 12 лева на глас, отскоро само 10 лева. Ако гласуването ще е задължително, защо не го направим АБОНАМЕНТ и да се проключи с тая мъка? Всеки да има право всяка година да се абонира за дадена партия като за вестник и да каже къде да отива вноската му от 10 лева. Която партия няма абонати затваря или се обединява с друга партия, но поне няма да имаме излишни вълнения и по 25 милиона за избори всеки път, застъпници, купуване, полицейска охрана, училищата да се заемат и т.н.

Той по-добре да внесе поправка в закона-напуснеш ли парламентарната си група-напускаш и парламента. Ползвал си избирателите на БСП, а сега бил от ББЦ. ББЦ не е участвала в парламентарни избори, такива като него да нямат право на никаква дейност до промяна в закона.

Нали народът уж е суверенът, който хрантути тези политработници. Е, кой суверен може да бъде задължаван и глобяван, ако не иде на селския събор с мазни борби, чалга, панаири и простотии? По-скоро това е задължителна МАНИФЕСТАЦИЯ, на която отсъствалите ще бъдат преброени, порицани и ГЛОБЕНИ. Това ли искаме наистина?

На тия тъпаци от ББЦ не им ли е ясно, че това им беше първото и последно участие в избори...

Когато ББЦ спечели избори и вкара депутати, да ги има за свои. З а мен тези са купени. Да се приеме закон - депутат, който напуска групата си и е избран пропорционално (влистата на дадена партия), да напусне параламента.

Е като закараме всички цървули да гласуват, ще се оправим ли? На най-пак ще си бъдем същите глупаци. Докато не си сменим "чипа" (тука беше прав дедо Кобург) ще лапаме мухите, а тъпанари като бареков и сидеров ще си веят задниците.

Стига с тия глупости, данъчна отстъпка... глоба - дайте 10-20 лева на всеки гласувал в брой, в момента на гласуването и ще видите небивала активност - нали това искате

Да ви светна - Сергей няма да напусне председателското място в БСП -НИКОГА. Ами това място му е всичкото - то е тежестта пред ПЕС. Щото иначе кой е той,откъде дойде /всички знаем/, какъв е бил, какво е работил, как се е спрявял ако е работил. А тук видяхме - загуби всички избори ПОСЛЕДОВАТЕЛНО 11 на брой. А НЕГОВОТО правителство ще сдаде властта и то на Бойко - таман за рожденния му ден подарък.

Че то вече няма коалициа за България. Че не е за България и децата занят но чак сега разбрах че отлюпилият се е бил председател на някакъв от многото Земеделски съюзи. И ква стана тя - земеделски съюз без председател, Коалиция без Земеделски съюз.Всичко мижи да те лажим.съюз

Докога ще правим все обратното на това което трябва? Вместо да вървим към ограничаване на правото на глас (въвеждат се определени критерии, ето ви един - всеки пълнолетен който не плаща данък згради и такса смет на община в България няма право на глас, ама нямал недвижима собственост еми като нямаш собственост не гласуваш ТОЧКА, образователен ценз най-малко завършен 8-ми клас в България, който е учил в чужбина да се явява на изпит по българскси език, не иска няма право на глас ТОЧКА) ние ще въвеждаме задължително гласуване що за идиотизъм.....Ама нямоло да ни разрешат забраните, КОЙ, КОЙ,КОЙ няма да ни разреши?

И аз това предлагам от няколко месеца, но няма кой да ме чуе! Гласуването е право и ако го ограничим ще започнем да го ценим и да го ползваме

Мислиш правилно, но в ЕС няма как да мине това. После някой от тези ще каже " а защо да спазвам законите, като нямам право да гласувам".. ит.н.

Независим предател, че и нагъл на всичкото отгоре.

Защо българският народ да се "хаби" да ходи на избори?!!! То така или иначе, назначенията са от Вашигтон и Брюксел.

Как смятат да накарат хората да гласуват след като толкоз пъти са били излъгани?.Коя партия направи нещо което да е одобрено от населението? Всички те са застъпници и проводници на чужди интереси.Няма нови лица които с постъпките си да са доказали че имат правото да им вярвам.Няма и такива стари кадри.Така че успех на които иска да гласува.А аз съм безработен и нека ми вземат глобата от заплатата.За никои няма да гласувам тъй като няма алтернатива.

Политически номад и измекяр, въртиопашка като него да няма право да преминава от една партия в друга. като излиза от групата, да излезе и от парламента и да върви откъдето е дошъл- в нищото. Да няма ни лев субсидии от бюджета за партиите, както и никакви имунитети, служебни коли и провилегии за депутатите. Тогава може и да си помисля дали да гласувам. Иначе- ДГД.

незнам в коя европеиска страна си позволяват да направят задалжително едно от основните човешки права, вращаме се в диктатурата. по света правителствата са направили удобно и достапно гласуването, а в бг го правят задалжително!

Нека гласуваме,задължително или не,все едно,за да няма червено/турски и др. дудуци в парламента!

ето и електората от които ги е страх, (правете си сами изводи): "Още едно предложение дойде от депутата на ББЦ - от задължително гласуване да се освобождават навършилите 70 години, хората с трайно намалена работоспособност от 50 и над 50%, както и живеещите извън страната."

Вместо нелигитимни олигофрени като тоя индивид да дават кретенски предложения, Парламентът да разгледа и за вземе отношение по казуса за присъствието в НС на подобни Кирякстефчовци, които подменят вота на избирателите! Този яйцеглав очилатко не е избран в Парламента нито като независим депутат, нито като такъв от ББЦ! Така че мястото му не е там! А що се отнася до ПРАВОТО на глас, то според нормалното разбиране за демокрация няма как да бъде вменено на гражданите като задължение. Това е практика на нискокачествени и долнопробни политици, неспособни да обединят електорат около стойностна национална или друга значима идея!

Точно казано - този чичко да си хване рейса и на село, ние сме го избрали като част от някоя партия, която той е предал - отказваш се от партията си - отказваш се и от мястото - идва следващия в листата за депутат

Не помня ббц да са участвували в парламентарни избори!

Този има вид на 100% идиот- защо въобще ни занимавате с него...

Още нещо: 1. Закон за лустрацията, който не беше приет за 25 години "преход" 2. Изцяло мажоритарен вот. Така ще отпадне необходимостта да се задължават гражданите да гласуват 3. Партии на етническа основа да бъдат забранени И, най-важното - премахване на субсидиите за партиите от държавния бюджет!!! Това ще е достатъчно, за да се попромени политическата действителност.

Допускаш ли,че ще отрежем клона на който седим?

Всичко добре, но никой не се запитва как седи въпроса със субсидиите на партиите при задължително гласуване... Да не говорим, че гласуването е ПРАВО, а не - ЗАДЪЛЖЕНИЕ според конституцията на РБ!

Тая тиква коя е? От ония странстващи псевдо политици-боклуци,дето се събраха в барековата лайнярница...

бихгласувал задължително при следните условия 1бивши БКП членове вън 2 бивши ДС членове вън 3 следствени и осъждани вън 4 бизмесмени със съмнителен бизнес вън 5 лица с чуждовероизповедание вън лица с чужди имена вън 6 неявяване 3 пъти наработа вън е ако се изпълнят поне тези условия ще гласувам всеки път с желание но засега НЕ

Айде да видим тези уроди как ще ме накарат да гласувам в предварително нагласени "избори". "Независимият Румен Йончев". От кого и от какво е независим? И защо тогава е от ББЦ-дудук-къмпани, като е "избран" от листата на друга партия? Как не-парламентарно представена формация като дудук-ббц има депуатати? Бахти абсурдистана!!!

Първо,този не е никакъв депутат,на една измислена и непредставена в парламента мафиотска структура,оглавена от олигофрен!Второ,за да ме задължиш да гласувам,то трябва и да има за кого да го направя!При положение,че няма за кого да се гласува,трябва да се даде и алтернативен вариант на несъгласните с предложените партии и кандидати и за да се отчете за реален техния вот,трябва да имаБЯЛА БЮЛЕТИНА НА НЕСЪГЛАСИЕТО!Тогава може да се иска задължително гласуване,а пък може и да се окаже,че бюлетините на несъгласните са повече от другите с конкретен избор!При това положение се прави служебно правителство,в сила до нови избори и нови политическивариянти и постановки!Защо да гласуваме с недействителни бюлетини и гласът ни да се отчита,като безгласни букви!Не може един ренегат и партийна пеперудка,като този смешник,да ми налага гласуване без алтернатива!Майната ви и мръсници безлични!

Аз не подкрепям това решение , което значи , че не целия български народ го подкрепя. И категорично забранявам на когото и да било да се изказва от мое име. Ако тия изказвания от мое име не спрат ще търся сметка лично от всеки представил се за мен.

предателят свиню йончев да е ДЕПУТАТ на непредставена в парламента партия. Това го може само в България, където депутатите от всички партии са продажни и малоумни прасета..

Те имат повече ум и интелект от нашите "депутати", т.е. народни представители. Единствената прилика между тях е, че и едните и другите се търгуват, а основната им разлика е, че прасетата ги колят или отстрелват, а депутатите не.

А трябва... Един Левски ни трябва да ти оттърве от тези 240 гниди

опорочава тайната на вота. Мая го измисли за да контролира купените гласове.

да си го правят вътрешно партийно. ТАЙНАТА НА ВОТА е ПРАВО!

За кого ще ме накарате да гласувам задължително, бе мискини ниедни? За псевдо-леви и десни партии? За противоконституционни партии? За мутро-олигархични партии? За такива, които не знаят защо съществуват и какво искат? За партии, създадени единствено и само да обират нечие недоволство? Хайде, накарайте ме да легитирам престъпници и за около минута ще успея да изпиша всичко, което мисля върху бюлетината. Опасявам се, че няма да ви хареса.

Айде сега и една военна хунта да мине през управлението, че само това не сме имали и ще сме с Голям Шлем. След задължително гласуване следва вечерен час, разстрели на стадиона и тн. Направо що не направим циганите на сапун - така най-лесно ще решим проблема с купените гласове.

Вместо да глобяват, по-добре да дават по 50 лв. на гласувал човек - и без това властоимащите не се ползват с голям авторитет сред гражданите на Републиката!

Ако дадат по 50 лв на гласувалите мисля,че ще има желаещи да искат по два три пъти да дадат гласа си.Ами тези дето ще ги изберат за 3 4 год. по колко ще получат ? Така че идеята е много долра браво.

Първо да приемат закон за образователен ценз за депутатите и глоба от 1000 лева за неявяване на заседания в парламента. Който има пари ще си плати и пак няма да отиде да гласува. Който няма да им тегли една и ...

Да ама Не- герб,дпс,РБ бягат от задължителното гласуване без промени в конституцията защото знаят че при сегашният парламент е невъзможно да има 2/3 депутата гласували За от 240. Задължителното гласуване трябва да е задължително, дори ако под 50% са гласували да бъдат анулирани- гласуване до дупка както казваш един пишман политик преди, докато не се останови реално равновесие в управлението на д-вата. Все пак както е казал Чърчил- ако изборите решават нещо те щяха да бъдат забранени.

Това за дупката трябва да го е казал някой педераст-бояджия

само дебил като този на снимката може да предложи и да гласува за такава поправка на закона. гласуването не може да бъде задължение, то е право и българия не е тоталитарна държава правата да стават задължения. това трябва наи после да стане ясно на комунистите, които живеят още със спомени от миналото, когато имаше само задължения но не и права.

Я сега ми обясни как в Белгия са комунисти, феодали и каквито се сетиш още там. Питам те, защото гласуването там е задължително и глобата е 5000 евро ако не отидеш да гласуваш. Чакай забравям нещо ?????? А!!! ДА!!! То в Белгия май беше евро-парламента! Ах, тези мръсни комунистииииии!

Щото е задължително гласуването в Белгия, затова стояха 2 години без правителство! И ако вземем да смятаме, аз да те питам в колко страни е здължително и в колко не е ?! И кои са повече ,а !!!!

Не четете, ама пишете глупости. Нетът не е само да драскате лъжи и измислици, а да четете факти. Глоба от 5000 евро за негласувал НЯМА. Задължителното гласуване в Белгия е един анахронизъм и особено в северната част има настроения да отпадне. В момента то е повече формално. Ето ви инфо-По закон, ако някой белгиец не упражни правото си на глас, трябва да му бъде наложена парична глоба в размер до 1000 евро или да положи общественополезен труд. От 2003 г. насам обаче тези никой не е бил реално санкциониран, тьй като прокуратурите отказват да се занимават с този вид нарушители. Копирано от link Подобна е практиката в Люксембург. В Гърция санкционирани няма от 1999г. На евроизборите тази година активността в Гърция е 58 %.

И възможност за гласуване - против всички плюс ефективна присъда за неизпълнени предиборни обещания, но не по-малка от два депутатски мандата.

Аз пък тогава ще гласувам с празна бюлетина - хем няма да им дам 50лв, хем няма да гласувам. Най-големият страх на партиите е апатията и отвращението на хората към тях. Задължителното гласуване ще го покрие - не се лъжете. По-голям шамар от това да идат само 10% да гласуват за тях няма. А резултатите пак ще са същите - поредната заблуда, че нещо ще се промени.

В дълбока грешка си, пич! Най-страшното за партиите е ДА гласуваш и гласа ти да е валиден! Колкото по не гласуваш, толкоз повече им правиш кеф... На партиите и 31 гласа им стигат - по един във всеки район, за да си се наредят в НС и прочие... Правиш им услуга, като не гласуваш, не се заблуждавай!

Няма ли да е по-безболезнено и по-ефективно, ако просто се забрани на "елементите"без основно образование да гласуват?!Все пак се предполага,4е интелекта им е,като на непълнолетен...меко казано.А нали непълнолетните нямат право да гласуват?! Тогава ще има по-голям шанс циганите да не решават съдбата ни.

Още по-безболезнено и ефективно ще бъде, ако просто се гласува не с чавка или хикс, а като изпишеш (без правописни грешки, зачертаване, забелване и прочие) името на партията, която избираш и кандидата, на който даваш преференция! Да видим тогава цигани, турци, пък и разни сенилни старци, как ще гласуват... Хем не им забраняваш (защото е нарушение на конституционни права), хем... вдигаш грамотността! Ама няма да минеее, в

И ако имаш висше какво? Имах един служител, който много с гордееше, че го има и пишеше вместо юг - юк. Висшето образование в България е пълна пародия и не трябва да се зачита дори и в страната ни

като имаш в предвид,колко от дипломите за висше образование са купени,защо се учудваш ?

от политически бояджии и номади? Те са наследници на болшевики и фашаги и друго не знаят освен принудата, с оръжие, закони и други властнически хватки. Това е в кръвта им и ти искаш да знаят че има Конституция на Република България. За тях важи мисленето по тоя начин "Та какво беше това Конституция, някакво си основно законче, значи за нас е нищо!"

Има професии с 12 часови смени и без достъп до on-line. Kо праим?

А,защо нени дават по 50лв.Смятам,че тогава цената за закупуване на гласове ще скочи.Партите ще се изръсят повече, и без това субсидията е голяма.Така де,пазарна икономика.

Ами това е единственият начин да сме в перманентна парламентарна криза - с тия мизерни доходи мнозина българи ще решат да си докарват по някой лев ежемесечно към заплатата!

И какво като сме ги избирали тези народни представители - да не ни питат въобще за нищо ли? Щото аз не съм му видяла очите на моя представител - ни има офис, телефон, някакви контакти с енорията си:) Хора, вие имате ли връзка с представителите дето сте ги избрали да ви представляват?

но минава през данъците ми и бюджета, та за това е толкова силна нашата връзка. Инак нито съм го виждал, нито съм го чувал наяве, или дори да каже нещо в парламента или по телевизията.

еее, това с наливането в бЮджета си е неговата (на депутата) връзка с избирателя, аз питах за обратната :)

да ви таковам мамите ...А ЗА ВАС КАКВО НАКАЗАНИЕ ЩЕ ИМА АКО НЕ СИ ИЗПЪЛНЯВАТЕ ИЗБОРНИТЕ ОБЕЩАНИЯ СЪВСЕМ СИ ПРАВИТЕ ГАРГАРА С НАРОДА АЗ НЯМА ДА ГЛАСУВАМ!!!

Ей, значи една Конституция имате да поназнайвате за това дето уж работите, па и нея нямя кой да вдене!!! Гласуването е КОНСТИТУЦИОННО право и никакъв Закон не може да го вмени като задължение , щото никой Закон не може да противоречи на КОНСТИТУЦИЯТА!!!!

А защо плащането на социални и здравни осигуровки е задължително със законите за здравно осигуряване и ОК ,а по конституция е мое право .

Напънала се Баба Цеца и родила мишкааааааааа

Поредната димка на боклука Бареков. Ако се въведе задължително гласуване неговите господари ще трябва да се бръкнат с още доста милиони, а това едва ли ги устройва.

Какъв депутат от ББЦ ?!!! Кой го е избирал? да не би ББЦ да са в парламента? Все по-големи дивотии...

Предложението би било чудесно, ако избирателния закон се промени и се даде възможност да се гласува за Никоя от посочените партии. В противен случай човек се задилжава да даде легитимност на някого против волята си.

Точно така - трябва да има и бюлетина "Никой от предложените"

и как ще "глоби" един циганин 50 лв.? или ще му ги приспадне от кебапчетата?