Партията на Ердоган печели вота, губи мнозинство

Управляващата в Турция Партия на справедливостта и развитието /ПСР/ печели парламентарните избори, но губи досегашното си мнозинство.

Обратно в новината

Коментари - Партията на Ердоган печели вота, губи мнозинство | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Управляващата в Турция Партия на справедливостта и развитието /ПСР/ печели парламентарните избори, но губи досегашното си мнозинство. Това е едно добро начало за Турция.Ердоган се беше самозабравил.

Няма да спрете да копирате чужди новини ей.Как разбрахте,че няма мнозинство като печели 42,5% преди преразпределението на гласовете?Явно нямате завършен втори клас и не може да сметнете две и две.

Още един тъп народ в региона - преизбраха дълбоко корумпиран политик. Това ще им изаде главата за още две години. А след 4 ще има съвсем нови политици на сцената. Но цената ще я плати обикновеният турчин.

Айде, майните от Фелибето да почерпят. Лично Давутоуглу (АКП) благодари на гласоподавателите тази вечер от балкона !!!!! Но ми се струва, че нещо май е подведен. Къде в Пловдив има с двойно гражданство??? Да не би в Столипиново да имат по две лични карти ? Може би в Кържали? Или в Делиормана - там са с двойно гражданство! Сега се разбра, защо даскал Местан се затича преди няколко дни до Давутоуглу! Той е носил бюлетините, защото в чужбина се гласува предварително. А бе, ДПС само далавери въртят! Какво лошо да обявят официално къде и в кои градове има избирателни секции ? Май Местан и сие са ги подпълвали самосиндикално? Далавераджии !!!!!

Да хората може да печелят,но ако нямат чувство за това как простъпват ..каква полза...и особено ме ядосва това..зк

Работата прилича като в България през лятото на 2013 г. и бат Бойко.

Да допълня - и догодина предсрочни избори.

Няма на какво отгоре. Икономиката се крепи и леок тръгва нагоре. Ако искате спад, давайте нови избори! Но вече останаха малко глупаците. Хората искат да жиевят по-добре, а не като при комунизъм.

Ще стане турлю гювеч.Дойде ли ред кюрдите да управляват работата хич нема да е надобре.Между впрочем жена му на Ердоган е кюрдка.Така ,че там не се знае кой пие кой плаща.Жалко за всички прогресивни турци подръжници на светската държава.

40%?! аз мислех че тоя пъпеш има 90% като путин значи има шанс само да не го смени някоя по-националистическа партия

Когато те чукат,пак ли Путин ти се привижда,да ти го е набил на 90%?!

Всъщност путин трудно ще събере и 40% затова му остава и единственият шанс фалшификация на изборите,но САЩ още от сега се готвят да му скоят шапка.Веднага щом обяват фалшифицираният резултат през 2018г. ще му спретнат такъв мейдан,че ще се чуди къде да избяга и да се скрие.Така,че Русия нищо добро не я чака.

Лоши новини за България но не и неочаквани. Манипулацията на българите с мюсюлманско вероизповедание и циганите ще продължи щом Ердоган остава на власт. Хубаво поне, че нямат пълно мнозинство и има някакви демократични партии в парламента им. Интересно ми е Турция дава ли право на глас на тукашното население, което се определя като турци? В Бг имаше ли урни за днешните избори? Ако е нямало значи толкова са и турци ама...

ХМ! КЮРДИТЕ СА НА ПЪТ ДА СПАСЯТ БЪЛГАРИЯ ОТ НОВАТА ОСМАНСКА ИМПЕРИЯ... ЕВАЛЛА!

Кюрдите ще победят Турция. Въпрос не дали, а кога?

Много е интересно как ще постъпят турските партии и най- вече дали са осъзнали, че ако съставят мнозинство против Ердоган неговата подкрепа ще спадне главоломно?

Не знам! Но кемалистите и националистите май не са готови да управляват заедно с прокюрдката партия, а тя е не само на кюрдите, но и на жените, на всички различни етноси от турския, на всички различни хора. Рамо на тази партия са дали кемалистите, за което младия лидер им благодари. Ще почакаме и ще видим ... Важното е, че секнаха на Ердо мераците за пресидентска република, а той Султанът на Босфора :)

Да живее ВЕЛИК КЮРДИСТАН!

СНИМКА НА МОЯТА КАРТИНА "БЕРАЧКИ НА ТЮТЮН И ТЕХНИЯ КОЧ" :)))

Мале, тва туркие е загубена дръжава! много забрадени къдъни имат, тука в българиа е много по-добро от там.

Край с Турция! Оттук нататък тази територия ще се срине и дезинтегрира! Кюрдите започват победния си ход! Най-вероятно скоро Ердоган ще бъде заточен на остров Имралъ или ще бъде отровен с лимонада като Т. Йозал!

Аркадашлъ Хитлер ай сиктир :).

При 97% отворени урни резултатите са: AKP: 41,62% CHP: 25,51% MHP: 16,79% HDP: 12,34 % Със сигурност крушките не могат да съставят самостоятелен кабинет и вече говорят за ранни избори... А иначе, с HDP в парламента освен доста жени, влизат и 3-ма арменци , такова чудо никога не е било в турско!!!!

Не,че има някакво значение,но в момента и СНН тюрк и ББС дават на АКР 40.8% и на Кюрдите 12.75%. Просто съм заложил една бут.ракия и 12 кебапчета за 13% на кюрдите!!;--)))

22:20, друг телевизионен турски канал AKP 40.6 %/256/ HDP 12.8 % /80/ преброени 96% Да спечелиш и НАЗДРАВЕ! :)

jingiby

На Турция й трябва един генерал като починалия наскоро Кенан Еврен, та да им спретне един военен преврат и да натика ислямистите на кучето в г?за..

Много филми гледаш, фантастични!

jingiby

Не гледам филми, а помня военния преврат, госпожо!

Да, ама това е първото правителство (на Ердоган), при което военен преврат не мина. Вярно, че сега губят пълното мнозинство, ама то е, защото голяма част от турците са ходили в Европа и знаят, че забрадката и ислямът не са единственото решение.....

Младите, образованите и светски настроените хора в Турция не искат Ердоган и неговите крайни религиозни възгледи. Да не говорим за корупционните скандали и непопулярните мерки като ограниченията в свободното ползване на интернет..

Те и някои по-стари, също светски и образовани, които помнят свободата от 70-те години също не го искат, ама какво от това... Има предостатъчно и млади и стари необразовани и религиозни.

Да, 40%. На предишните им избори бяха над 50%. Май и неграмотните се образоват, или се разочароват и не гласуват. То стига и оня цирк, дето стреляха по демонстранти, протестиращи срещу застрояване на парк миналата година.

Дано прокюрдската партия наистина е преминала 10 % бариера. Тогава и в Турция ще трябва да се съобразяват с кюрдското малцинство. Между другото кюрдите имат повече деца от турците. Така, че в бъдеще или Кюрдистан ще се отдели от Турция или турците ще станат малцинство в Турция.

Искам да те успокоя.В момента кюрдите се движат само нагоре и са стигнали 12.7%.Обзалагам се ,че ще е добутат до 13%.И това е за "Добър Ден)!!И след 5-10 години когато имат вече 20% лидерите на партията им ще говорят с думите на Ахмед Доган"ние сме незаобиколим фактор","ние сме основата на Турският етнически модел".И в същото време помощниците им ще отскачат то Киркук(Иракски Кюрдистан),за да получават субсидии(от петрола) и за да им казват кое е правилно и кое не за Турция:-))).А може и да кюрдите в Сирия пък да им дадат право да гласуват за президент на Турция след 6 години.Иншаллах!!Турция ще си плати за непослушанието и за ислямизацията!!

Високоуважавания г-н Ахмед Доган е гаранция за сигурност и стабилност в Българията ни. В Турция гаранцията за сигурност и цялост е г-н Ердоган, останалото няма значение.

При преброяване на 80% от гласовете,партията на умерените ислямисти на Ердоган печели 41.25% или 258 депутата.Народната(светска партия) печели 25.25% или 133 депутата.Кюрдите засега са 12.2% като вървят само нагоре.Като се гледа картата на Турция се вижда ,че цялата югоизточна част на границата със Сирия и Ирак е оцветена с лилаво(цвета на кюрдите),а териториите в европейска Турция(Одрин),както и почти цялото средиземноморие +курортите около Анталия са сини(светската опозиция).Всичко друго -Анадола е в червено(меките ислямисти):-))))).Който иска да търси аналогии:-))))

Като нова партия HDP не само минава 10 % (12.6-79 места), но ако направи коалиция с кемалистите и националистите (бившите сиви вълци), макар че последните две си скриват главите по кюрдския проблем, или някоя направи правителство на малцинството, Ердо може и да се размине с правителство! Ето това ще е интересно развитие, различено от проислямисткото управление на крушките. Но има още време и разпределение на гласове ...

Според мен турските политици,а и обществото трябва много до внимават да не затънат в партиини разпри.Евентуалното "втвърдяване" на политиката към кюрдите също не би било на добро.В Турция националистите са влиятелни и искат точно това.А зад източната граница има още милиони кюрди,а също и шиитски,саудитски,американски,и др. интереси.Турция има да премине през сложен период.

Бойко излетя ли вече с подаръци?

И толкова ли няма журналисти които да напишат резултатите от изборите?? Проислямистите губят пълното си мнозинство и засега печелят 260 депутата в 550 членния Меджлис.От днес Турция се сдоби с тяхно "ДПС":-))...кюрдската партия която изненадващо мина 10% и в момента върви към 12%.И за в бъдеще на комшиите колкото и да им е неприятно ще трябва да се съобразяват с тази партия.А тя днес е 12%,утре 15%,а след 10 години ще държи 20% от турският парламент.Такива са реалностите!!Нека и те да усетят как се интегрират малцинства:-))

имат доста голяма история като империя с много етноси в нея, не бери грижа за тяхната интеграционна политика.. Щом си жив да го пишеш, значи не са те асимилирали или убили, така че си живо доказателство за техния успех ;)

:-))))))))))))Благодаря за състаряването....Жив съм ,здрав съм защото съм набор на Жени Живкова:-))).А и рода ми е от западните покрайнини.Там "дека" не е имало читаци и потурнаци,но пък има една голяма костница на въстанници(НИШ).Повече кости и черепи отколкото в Батак!!!Случайно пък съм ходил и в Трабзон,Ризе,Хопа и там съм гледал изгорени арменски манастири.Та знам аз за интеграцията:-))))

Намери какво да напишеш за интеграционната политика на турците! Къде и с кой я виждаш? С погрома над гърците, с геноцида над арменците, с безправието на алевитите или в братската прегръдка с кюрдите???? По-добре чети и поне малко помисли! Историята им е Империя, която създават с меч и ятаган, разрушения ... ето гледай какво правят ИД !

От бъдещето на Турция зависи бъдещето на България! Всички трябва да се съпричастни и да внимаваме какво става в Турция.

В известна степен, да.

Зависи , но НЕЗНАЧИТЕЛНО. Това са ползите от европейската ни интеграция. Вредите са много , но има и файда.

СВОЯ ЕСТЕСТВЕН ПЪТ!СЛЕД ПОДЕМ СЛЕДВА ПАДЕНИЕ!ТАКА ЧЕ ИСЛЯМИСТИТЕ ЩЕ ТРЯБВА ДА ОТСТЪПЯТ МЯСТО НА СЛЕДВАЩИТЕ В РАЗВИТИЕТО НА СТРАНАТА И ДА СЕ СЪОБРАЗЯВАТ С КЮРДСКОТО МАЛЦИНСТВО!НАЛИ СА ДЕМОКРАТИ!?НИЕ ТУК КАК ГО ПРАВИМ?НЕКА СЕ ПОУЧАТ ОТ НАШИЯ МОДЕЛ!МЕСТАН А ПРЕДИ ТОВА И ДОГАН НАЛИ ВСЕ ТОВА ПОДЧЕРТАВАТ!

Mелиха, Bие маи си вbобразявате, че BULGARIA е Tyрцuя !!!??? HE е била и никога няма да бbде !!! Bашuя фанатизbм наречен ислям е мнооого далеч от нас ! бадещето на Tyрцuя е проблем на тyPците ! A нашето бадеще е Eвропа !

от 2007 все е Европа, не бери грижа.. Свикна ли вече да ровиш в европейските кофи? България никога няма да бъде Турция, тука си прав абсолютно, с тоя манталитет продължавай да гладуваш.. макар и като горд "европеец"

В знак на съпричастност мога да те черпя една сланина.

Защо жените са облечени като полски работнички? Само момиченцето е уважило събитието.

Що за въпрос - щото са от Ердогановата партия.....