Левицата спечели категорично изборите в Румъния

Лявоцентристката коалиция, която управлява в Румъния, спечели категорична победа на парламентарните избори в неделя, с тежък удар върху политическия си враг - президента Траян Бъсеску.

Обратно в новината

Коментари - Левицата спечели категорично изборите в Румъния | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Когато още преди да дойдеш на власт не знаеш откъде ще дойдат парите за лихвите в началото на следващата година - около 4 млрд. евро и мислиш да теглиш нов кредит, за да плащаш не ГЛАВНИЦА, а ЛИХВИ, спукана ти е работата. А на всичкото отгоре си спечелил избори с обещанието, че ще вдигаш доходите и ще инвестираш в заетост. Е, тогава си попаднал в такава безизходица, че друг шанс нямаш, освен да молиш за помирение, белким всички споделят вината за неминуемия крах! Румънците много умно избраха леваците, за да могат, след неминуемия крах, да забравят за леви КРАДЦИ поне за 20 години напред. На Балканите идва истинско шоу! И познайте КОЙ е Балканския ТИГЪР?Кой е лъвът, който се готви за СКОК?

23 години демокрация, 23 години КРАЖБИ. Политиката в България е на заден план(ако изобщо я има). Политиката, по-точно подлъгващите обществото разговори на политически теми, ляво-дясно и други подобни бла-бла, са предназначени да прикриват обществено известната тайна, че ВСИЧКИ са във властта, за да забогатяват. Учи мама, да не работиш и Преклонена главица сабя не я сече са еманация на стремежа с минимум усилия да постигнем максимум лична изгода. А най-лесно просперитет и благосъстояние се постига, когато се КРАДЕ от събраните пари наготово. От кюпа - бюджета и всички останали обществени фондове, и ПРИВАТИЗАЦИЯТА също! Още бай Тошо беше прозрял - Ти като немаш пари, немаш нищо бре! Каква политика ше праиш, като немаш пари? И беше напълно прав. Тия 23 години, в една бедна страна, посттоталитарна, политиците главно СТАВАХА БОГАТИ и между другото, за да замажат очите на не дотам будното и неопитно в демократичните финтове общество, правеха всякакви политически салтоморталета, за да симулират някаква"политика". Е, няма как хем те да стават милионери, а и мултимилионери, хем държавата да се развива...За развитие трябват пари! А парите влизаха в джобовете на партизаните! Леви гласуват за ултрадесни закони, а десни са в ролята на популисти левичари от 19 век... Сюрии политолози вече са в будна кома - не могат да обяснят ЗАЩО ТОВА И ЗАЩО ОНОВА. Оценявайки ги от позицията на някакви политики. А в България политики няма, има само КРАЖБА и то ЯКА. ЗА ТОВА, ЗА КРАЖБА СЕ ВЛИЗА ВЪВ ВЛАСТТА! ВЪВ ВСИЧКИ ПАРТИИСЮРИИ ПАРТИЗАНИ! Като оценявате от тази позиция случващото се в политиката в България, всичко става КРИСТАЛНО ЯСНО И ЛОГИЧНО! РАЗБРА ЛИ ДАЙНОВ? РАЗБРА ЛИ МИНЧЕВ? РАЗБРА ЛИ РАЙЧЕВ? Разбраха ли останалите политолози и социолози? Хората са го казали - FOLLOW THE MONEY! Това е България днес! Бай Ганю е жив и най-често срещан сред политиците! Докато ПОЛИТИКАТА не започне да предхожда КЕЛЕПИРА, ние на добро няма да отидем!

Гледайте какво става в Румъния... Ако и в България на изборите гласуват 38%, нищо чудно да видим новата стара тройна коалиция БСП-Доган-Кунева с конституционно мнозинство... Тогава Орешарски ще е пожизнен министър на финансите, а Доган ще командва 5 министерства. А какво ще видим, няма да ви кажа, все пак 4 години не са много време и всеки би трябвало да помни! Затова, ако не искате отново ГНУСНИ КРАДЦИ във властта, гласувайте МАСОВО! ГЛАСУВАНЕ НА ВСЯКА ЦЕНА, МАСОВО, НЕЗАВИСИМО ЗА КОГО, НО ДА СЕ ГЛАСУВА!!ГЛАСУВАНЕТО - ОСНОВНА ЦЕННОСТ ЗА ВСЕКИ БЪЛГАРИН - ПАТРИОТ!

2/3 или над 75% от Депутатите за Левицата в Румъния ! Хубаво ! През 2013 очаквам Пълно Мнозинство на БСП , възстановяване от ГЕРБ управлението, и постепен Възход ! Долу крадливите Мутри !

Ма това не е левицата, кавато е у нас. Защо бъркате заглавието и правите пиар на Станишев, бе другари от Дир(ник) бг.?

Това щеше да е смешно ако не беше трагично. Те явно много са се отчаяли за да се издокарат така. Само че и на тях толкоз им е паметта. Сами си върнаха часовника назад, без да си дават сметка с цената на какво. Забравиха как беше при тях онова време за да искат да си го върнат. Пък си имат и почти същите проблеми като нас. Много сме зле, и ние и те. Някак си все вярваме че ляв парламент=хубав парламент. А сме в криза и пари нема. Я да се сетим какво ще последва.....

Защо не се съберете всички леви налъми барабар със СТАНИШКО и не се пражосате в СЕВЕРНА КОРЕЯ. Там е вашето място!

то и преди да влезем в ЕС викахме - абе дайте да се разделим от румънците, че са много назад, пък после - а???? Това че ни напълниха зад...те с дачии - чист износ за тях и свежи пари в икономиката... а ние нали сме много умни....

Ще гласувам срещу ГЕРБ, та ако ще Тодор Живков да се върне на власт!

Си от БСП,но си и върл миризлив червен боклук!

3 гласа за ДСБ:)

Не ти ли стигна с..кса 23 години? Или вече е претръпнало и не ти пука какво става в задния двор? Обоснови се! Каква ти е причината??? Или по добре кажи каква ти е алтернативата като не си от БСП??? А най добре кажи какво очакваш да направят другарите от БСП??? Щото отговори има бол, а паметта къса.

Да е споменал БСП, та да искаш да се обосновава? Просто е отвратен от ГЕРБ.

ЛЯВО ЦЕНТЪРА ПРОДЪЛЖАВА ДА НАБИРА СКОРОСТ В ЕВРОПА. ТОВА ПОКАЗВА, ЧЕ ЛЯВАТА И ДЯСНАТА ПОЛИТИКИ ТРАБВА ДА СА СОЦИАЛНО БЛИЗКИ. ТРЯБВА ДА СЕ МИСЛИ ЗА ВСЕКИ, КОЙТО ИСКА ДА СЕ ТРУДИ И ДА НЯМА ТАКИВА, КОИТО ПЛАЧАТ И БЕЗДЕЙСТВАТ. БЕЗ ПРОИЗВОДСТВО И ИЗНОС НЯМА ДА ИМА ПАРИ, А ЩЕ ИМА БЕДНОСТ.

То хубаво си се изказал Жорка , ама нали се сещаш че че западна Европа не е Бг? Там са си постлали за да си позволят ляво управление, т.е. има кво да харчат. И са си постлали с твърдо дясно управление. Какво имаме ние тука? Производство? Инфраструктура? Стандарт? Кво? Държавата ни е оглозгана и разпродадена за жълти стотинки. Ако дойдат левите и при нас , не ми се мисли на кое ниво на глад ще ни докарат. Не си мислете че нашите леви мислят за народа тука. НЕ! Те мислят само за себе си. Не ни е калпав човешкия материал, но за жалост сме необразовани. И нищичко не правим по въпроса за да го променим, а само чакаме да видим кой ся ще почне с по-по-най лъжите да ни баламосва. И хукваме след него.

а тук нашата левица ще си скубе косите на изборите

Защото има причина да е така. За времето до сега успяха само да крадат. И да си уредят законово право да харчат откраднатото. Ми хората виждат. Това че замръсяват по всякакъв начин ефира с ругаене, обиди и обвинения е единственото което вършат. А поговорката гласи: По делата им ще ги познаете

Е сега ще цъфнат румънците. Като налъми. До две години ще има нови избори там, защото е ясно какво ще се случи.

И тук левицата ще спечели!

Като ти цъфнат налъмите,другарю!

КГБ,много ти е слабо разузнаването.Статистиката показва че румънците са пред нас и перспективитв са им много по-добри.По-добре чети повече независими източници.

Той чете само гербаджийски инстрикции и после ги проповядва.

... инстрУкции...

Да им е честито! Сега вече ще се оправят.

И относно милиардите евра от ЕС. За изминалата миналата година в Румъния има вложени/платени/инвестирани над осем милиарда евро от ЧАСТНИ южнокорейски, френски, австрийски, испански, чешки, френски и немски фирми. Забележи - не споменавам инвестициите от омразните ти китайски и руски фирми, които са за около 2.5 милиарда евро. Та пак - стой и гледай, ама внимателно.

Веднага те оборвам в прогнозата ти - Румъния няма да мръдне и милиметър назад в икономическото си развитие, защото има работеща индустрия, която има тежко машиностроене, лека и тежка химичекса промишленост, адекватно и печелившо земеделие, и ръст на чуждите инвестиции от 130% за последната година. Всичко изброено по-горе е с дългосрочни договори с предимно външни крайни клиенти. Та стой и гледай!

Сестринската партия на ГЕРБ се спомина. А Бойко дори жертва Р.Желева за да им помогне. Мачкай Серго!

Там където има кражби, корупция и тотално обедняване управлението е дясно, а там, където се мисли за благото на собствения си народ, управлението е ляво. Всеки който ме оспори е крал с което се е обогатил. Поучете се от комшиите българи. Браво на румънците.

Нито "леви", нито "десни" правителства имат правото да работят за благото на собствения си народ! Това е недопустимо в ерата на глобализацията и никое правителство няма да оцелее, ако се противопостави. "Благото на собствения си народ" вече се нарича шовинизъм, национализъм, тероризъм, тоталитаризъм и деспотизъм и пр. и срещу него се водят въоръжени или други войни. Няма благо, няма народ! Няма леви, няма десни! Има отбрана група от богати, които управляват света. Останалите са бедни.

Политиката на всички правителства след 1989 г. е всички в България да станат богати. Ето как: намаляване на производството и увеличаване на цените. Така бедните стават все по-бедни докато измрат от глад и болести. Тогава остават само богатите за които цените вече са без значение и заветната мечта - България да е Швейцария на Балканите ще е постигната. Как не го разбирате това просто нещо.

В Румъния и в България няма партия и правителство, които да не са проевропейски и проатлантически в действията си. Независимо какво говорят, политиката е една и съща! А електоратът не се замисля, че има разлика между проевропейска и проатлантическа. Невъзможно е да съществуват едновременно, но казано така, звучи по-модерно и приспивно.

АЛО,ЧОВЕКА СЪС"ЧЕРНИЯТ ПОЯС",КАК БЕШЕ,МЕЧКАТА КАТО ИГРАЕ В КОМШИЯТА ,ЩЕ ДОЙДЕ И В ТВОЯ ДВОР,СЕЩАШ ЛИ СЕ ,А ХИТРЕЦО СЕЛСКИ?!

ТОГАВА ВСИЧКИ НА ИЗБОРИ И ДА СПРЕМ ЗАДРУЖНО МЕЧКАТА, ЗА ДА НЕ ДОЙДЕ В НАШИЯ ДВОР! 65 години (1944-2009) КОМУНИЗЪМ са точно 65 години в ПОВЕЧЕ!

Кога сте живяли в такава система, я да ни"осветлите"? Ухаете на новоизлюпен "олигарх- костовист", защитаващ новопридобита,присвоена, откраднта собственост от бившата общонародна ! Я си отворете очите, за да видите, че 95 процента от народа е изпаднал в бедност ! Докога 5 %самозабравили се наглеци, ще плашат с комунизъм гаргите?Какво са направили новобогаташите за тези, който са ограбени? Очаквайте завръщането на соца, единствената справедлива за народа социална система!Друг е въпроса, че БСП не са истински социалисти!

Има ли бедни-има ляво управление,след което всички стават еднакво бедни. НА КРАК О ПАРИИ ПРЕЗРЕНИ.................................................