Архитект на обединението стана президент на Северен Кипър

Избраният за президент на Севернокипърската турска република (СКТР) Мустафа Акънджъ обеща да работи за споразумение за обединение на Кипър.

Обратно в новината

Коментари - Архитект на обединението стана президент на Северен Кипър | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хехехех, абсолютна наглост. Учебниците по международно публично право може спокойно вече да се печатат върху тоалетна хартия . Крадците ти вземат половината апартамент и после искат да диктуват как да станат официално съсобственици. Тук просто мащабът е по- голям. Международните закони се тълкуват само в полза на изгодните за ционистките планове народи. Фактите го показват. Израел например е приел точно НУЛА бежанци от започването на ' Арабската пролет'. В географския център на събитията е. Води се развита демокрация и технологично добре и е приел НУЛА. Което дразни и с ФАКТА ,че НИКОЙ от запад или от изток дори за момент не се опитва да го критикува за липсата на каквото и да е съдейство за приютяване на бежанци. На практика това ако не е доказатаелство за световна еврейска конспирация кое ще е?

Абе вие луди ли сте. Трябва гърците да са напълно откачили, за да искат обединение с тези гаджали. Нали, ако се обединят ще ги полазят като хлебарки.

someone

гърци, турци, един дол дренки. гърци са ме кълнали и искаха да ми правят черна магия, а една туркиня редовно ми пращаше уроки. много хубави хора.

ти в кой век живееш ?

Няма значение в кой век е пишещият. В случая показва примери от нивото на заобиклящите го. И колко са добронамерени спрямо него.

След дълги години етнически конфликт, Световната общност е договорила , малко отцепване на територия за турците. Много по-малко от сегашния Северен Кипър. Гърците са играли ва банк /както и сега с дълга/ отказалиса са и са загубили много повече . А конфликта възниква от това, че първо Гърция иска да анексира целия Кипър, от което турците са ''настръхнали''. ТОВА ГО ПИША, ЗА ГЛУПАВИТЕ ФИКУСИ, КОИТО НЕ ЗНАЯТ НА КОЙ СВЯТ ЖИВЕЯТ.

https://en.wikipedia.org/wiki/Cyprusdispute#Referendums.2C24April2004 Ако отидете там, ще видите резултатите от референдумът (24 April 2004) за обединение на Кипър. Турската общност гласува ЗА обединението, гръцката общност го отхвърля. Сега се вижда, че настроенията за обединение сред турската общност се запазват. Остава да се убеди гръцката общност да приеме обединението. През 2004 генералният секретар на ООН Кофи Анан не успя, сега с тази задача се е заел Европейският съюз. Ако Кипър не се обедини до 2024, изтича срок на давност, след който международната общност ще трябва да признае разделението и кипърските турци ще могат да изберат дали да се обединят с Турция или да се опитат да влязат отделно в Евросъюзът.

Гърците трябва да са луди да се обединят с тия плодящи се множящи се увити в пишкири нашественици.

Сред турските турци има мнооого масони. А сред масоните в България има още повече протурско настроени направо казано ПРДАЖНИЦИ. И двете групи са слепи овце на еврейския световен ред. И макар и да не се водят по религиозни канони, на практика заковават като неоспорими митовете наложени от библейските писаници. Турците са по простовати в крайна сметка от българите. И много, много по- удобнни като инструмент за прокарване на политики ..

Гърците са не по-малко виновни за разделянето на Кипър. Напротив, първо те правят огромна провокация. Учете историята, не бъдете глупаци.

Четенето и мисленето е за глупаците. Те фикусите - знаят от малки всичко.

Северен Кипър е препъни камъка за членството на Турция в Европейския съюз. Случващото е индикация, че некой е изул гащите.

Северно Кипърска Турска Република е живия пример за НАТО, що за миротворец и справедлив бранител на мира е. Дано не дойде време да чакаме помощ или подкрепа от този съюз. Че, ако Турция реши, за три четири дни ще си спретне Южно Българска Турска Република и никой няма да ги спре!

ама кипър член ли е на НАТО

НАТО е филиал на американската армия. Формално и САЩ са членка на НАТО, но реално подредбата на командването е: САЩ -> НАТО -> страначленна_НАТП. С "приемането" те разоръжават и подчиняват. После чакай от умрял писмо.

И как ще се обединят? Едната гръцката част и нахлулите турци ? Не е ли това троянски кон част от Турция да влезе в ЕС? Не разбирам

Архитект на обединението звучи доста ма... зидарско.

именно, то северното не е признато от никой освен от Турция, познай що се пускат сега такива заглавия