Коментари - Само ГЕРБ и Атака подкрепят новите изборни правила | Днес.dir.bg

Само ГЕРБ и Атака подкрепят новите изборни правила

Със 104 гласа "за", 39 - "против", и осем въздържали се парламентът прие на първо четене Изборния кодекс. Дискусията по него продължи близо 4 часа.

Обратно в новината

Коментари - Само ГЕРБ и Атака подкрепят новите изборни правила | Днес.dir.bg

Коментари

Някой от големите патриоти тука да е чел точно родната си конституция?? Ето я: http://www.parliament.bg/?page=const&lng=bg Някой да е чувал че гражданството е израз на самоопределение и самосъзнание и че и на Луната да е човек, той пак се определя като гражданин на дадена държава, а не като Лунатик! Това с плащането на данъците е добра идея за почти всичко, но не и за конституционното ми право на глас, дадено ми на база гражданството - последното не е георафски обусловено (чл. 25 (1) от Конституцията ни). Само си представям, как един ИТ специалист се "изрежда" на поне 10-тина данъчни администрации в следващите 25 години. Кво правим - 10 гражданства ли, и още - като иде в друга държава ще махаме ли гражданството на предишната, паралелно ли ще си ги трупа човек, какво ли??? Не стават така тия работи! Ами какво правим със следния казус - аз живея извън БГ, но съм на трудов договор в БГ с БГ фирма и си плащам до последния данък на родния НАП. Да, може, работата ми е изцяло онлайн! Какво значи, плащам си и данъците в родната хазна и пак нямам право на глас...не става толкова лесно с един замах и хайде довиждане! Ето, малко за ограмотяване: Чл. 25 (3) Български гражданин по рождение не може да бъде лишен от българско гражданство. Чл. 35. (1) Всеки има право свободно да избира своето местожителство, да се придвижва по територията на страната и да НАПУСКА (гл. букви са мои) нейните предели. Това право може да се ограничава само със закон, за защита на националната сигурност, народното здраве и правата и свободите на други граждани. Чл. 26. (1) Гражданите на Република България, където и да се намират, имат всички права и задължения по тази Конституция. Чл. 42. (1) Гражданите, навършили 18 години, с изключение на поставените под запрещение и изтърпяващите наказание лишаване от свобода, имат право да избират държавни и местни органи и да участват в допитвания до народа.

Колко студенти първокурсници живеят в други населени места? Освен това те лесно могат да минат към графата на командированите;)

Не е така бе чоджум... Те ще се върнат по родните си места да подсилят и гласуват за ГЕРБ, защото столицата е обиграна да фалшифицира резултатите и няма проблем за тях...

стга си повтерял за тези 1 милион булгари в чужбина. аз сум от чужбина и знам че от тези 1 милион емигранти едва 1-2 % ги интересува да гласуват. приеми това за много вярно и трагично. ганжо усетил сладоста на парата няма да си губи времето да гласува. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ей, голяма мъдрост, значи! А, ония 1-2% дето ги интересува, кво да правим???? Лишени от конституционно право! Елементарно е: правото да си го има, пък който не желае да се възползва, да не се, но за който е важно, да е там!

/Екатерина Михайлова от Синята коалиция изрази недоволство, че за местните избори няма предвидени, както при другите вотове, депозит или подписка, а това отваря път на много местни партии и коалиции, преследващи различни интереси./ Екатерина Михайлова отново нагло се опитва да постави имуществен ценз в месните избори. Както също по предложение на СДС в парламентарните избори се постави имуществен с най високите депозити в света. Те знаят добре, че нито една стара членка на ЕС и развита демокрация депозити НЯМА, депозитите са НУЛА. По този начин СДС умъртви демокрацията в България. Целта е една да спират нови партии и нови лица да влизат в Парламента. Проблемът на СДС не е в парите, те имат милиони/ милиарди в черните си каси, проблемът е, че са останали един файтон хора от крадци0 приватизатори / олигарси( а демократичните си идеи СДС отдавна хвърли на прасетата) и държавници с огромни престъпления във властта и трябва някак си да си запазят кожата от бъдещо народно възмездие, за това най сигурното място остава Парламента и имунитета, който получават там. Страхуват са като дявола от тамяна да останат навън от Памфлетна и изпуснат имунитета. БСП също като тях се страхува, че други алтернативи ще ги изкарат завинаги от парламента. Единна олигархична кастичка се страхува за кожата си и богатствата си. Благодарение та тази извънредно порочна и криминална избирателна система без грам демокрация, вече 20 години няма един проведен демократичен избор, а малцинството управлява мнозинството точно обратно на основния принцип на демокрацията. Срам сте господа за България и Европа, с това демократично мислене, което няма нищо общо с демокрация! Срам се за народа си! Идея за България- алтернатива на статуквото

Чакъров,Йоцо,този път съвсем се оля в жалкият си опит да се изкараш значим.Излиза ,че всички умиращи българи все теб търсят.Нали си сляп,как тогава ги спасяваш?Спасяваш душите им ли?С тази евтина пропаганда,едва ли.Кога намираш време-да спасяваш,да пишеш,да измисляш нови,,идеи,,?Северното сияние съвсем ти е осветило акъла,вземи се прегледай ,но при специалист,че имаше там един дето беше решил да изтрепа всички чужденци.Чужденец си и такъв ще си останеш,независимо колко време живуркаш там.Те-скандинавците много,много не уважават родоотстъпниците.

Те си имат един двама гурувци, които им спускат материалите и те само ги копират. Не виждаш ли, че са пълни нули при всеки опит за дискусия, повтарят ни в клин, ни в ръкав тъпите си клишета и накрая го избиват на обиди. Жалка история, хора без никакво самоуважение. Не зная как се гледат в огледалото...

защо пак някой ще решава вместо нас .Щом живеем в правова държава и правим демократични избори редно е всеки един от нас да си избира кмета независимо в какво населено място живеем в портивен случай нещата напомнят много на начална фаза на диктатура .Щом толкова герб+ атака гие страх от народната любов да направят така изборният кодекс че да избираме само парламент а той да си назначава кметов и ,съветници на цялата ни държава .по хубаво от това за тях няма да има но народа не е толкова глупав.

Много просто защо. В следващите години европейската политика ще бъде такава, че акцентът ще се прехвърля от държавната към местната власт и последната ще придобива все по-голямо значение и финанси. Милиционеро-мутренската мафия която е назначена да управлява територията, още от сега си осигурява местната власт. Бъдете уверени, че тези партии които сега протестират, ако дойдат на власт няма да пипнат нищо от приетото днес в народното събрание, а само ще притурят още в полза на назначените да управляват.

ГЕРБ са на орав път и така тухла по тухла ще изградят нова БЪЛГАРИЯ.Не съм гласувал за тях ,но вече за тях ще гласувам,спечелиха доверието ми.Най-после нещо да се прави,а не само да се руши.

и май ще си останеш и единствения , заблуден мишок , шаран , овцъъъ , наивен инфантил , издухал куфелник. пОЧТИ ЦЯЛ НАРОД Е СРЕЩУ ГЕРБ , САМО ИВАНОВ СМОТАНЬОВ ИМ РЪКОПЛЯСКА .

левия,що се заблуждаваш? и не го давай толкова истерично,че направо дразниш.направо се чудя как те търпят у вас,ако не са си ударили камшика досега,в което доста се съмнявам.

Отиди на лекар.

Крайно време беше,хора,които не правят нищо за България,да нямат право на глас.Какво го интересува Асан от Измир,Петко от Уайоминг,или д-р.Чакърсон,къде има ремонт на пътищата,дали е почистено от поредния сняг и дали времето утре ще е хубаво.Не ги интересува и пишат само и само да се чувстват значими,защото там където са ,са Никой.След като трайно си се изнесъл и възхваляваш новият си начин на живот,остави ни на мира.Не искам шепа ,пръснати по света хора,да ми определят,кой ще ми е кмет ,министър или президент.На мен,живеещ в райското кътче България,която всички вие ,там навън,можете само да сънувате.

Д-р Чаркънсон спасява живота на двама българи поне на ден. А ти на колко души си спасил живота или колко тухли си поставил в родината си, за да имат претенциите повече от него да гласуваш?!Има само работиш професията люто маке по форумите да плюеш другите достойни българи, работещи ден и нощ за родината си макар и на 3000 км от нея.

Кога ще се приеме да имат право на глас, само тези които си плащат данъците? Неможе екскурзианти и ''хора'' които знаят само думите - ИСКАМ и ДАЙ да определят кой ще ни управляват.Промяна трябва да има.

И аз съм за промените .Не съм от никоя партия.Само една малка промяна предлагам да нее "избирателят трябва да е живял в населеното място 12 месеца." а 10години така ще се знае че ще е гласувал човек които е за бъдещето на България а не някой турист

Пълен НОНС СЕНС и поредните празни хвалби на управляващите !НЕ изборния туризъм от съседката проблема в изборите, а наличието на 1 милион мъртви души в избирателния списък, което се използва от партиите да си нагласява накрая изборните резултати.. Най- големия проблем е ПОЛИТИЗАЦИЯТА НА ИЗБИРАТЕЛНАТА СИСТЕМА- наличието на ЦИК, която върши всичко на тъмно и се избира от парламентарно представените партии. По никакъв начин няма да се намали изборния туризъм, защото избирателната система остава най-примитивната в света, както беше до сега- без компютъризация, без общ софтуер, който да бъде напълнен предварително с базата данни( избирателния списък) и без закон за правене на избирателния списък. Криминализирани са кукуването на гласове, но не е криминализирано оставянето на мъртви души в избирателни списък. Точно тази политизация е избягната в развитите еврейски демокрации ( и заложено в правилата на ЕК) и Брюксел ще окачестви настоящата българската избирателна система като КРИМИНАЛНА, защото тя в този политизиран вид може да съществува само в тоталитарните и фашистки държави. В Европа 21 век такива вече няма.. За да се извърши истинска промяна на избирателната система трябва да се започне с ПРОМЯНА НА БЪЛГАРСКАТА КОНСТИТУЦИЯ със залагане в нея МЕХАНИЗМИТЕ НА РАЗДЕЛЕНИЕТО НА ВЛАСТИТЕ ОТ ПОЛИТИЧЕСКАТА ВЛАСТ. Обаче настоящите законодатели в НС продължават да не разбират, какво значи разделение на властите и да не правят никакви насоки за промяна на конституцията. Защото всички те там са продукт на старото мислене на БКП и нямат дори наченки на демократично мислене. Идея за България - алтернатива на статуквото

Те не са нови правила, а старата песен на нов глас и даже размахва още по- голяма томахавка , с която отнема правото на цялата над 2 милионна емиграция да гласува! Идея за България - алтернатива на статуквото

Писна ми да чете глупостите на Идея за България - как не ви писна да спамите - на всеки коментар се обаждате. На всяка манджа мерудия!

Само така Бойко!!! Мачкай ги. БСП-ДПС-АГЕНТА-СЪДИИТЕ-ЛОВДЖИИТЕ-.....МАЧКАЙ ги....Ще хленчат, ще плачкат, Костов ще се гъне, Яне ще пропищи орталъка, Агента-доносник ще активизира всякакви лобита, медийни сили, ловджийски дружинки, и т.н. Важното е ДА ТАЗИ ПОЛИТИЧЕСКА МАФИЯ ДА СИ ХОДИ!!!

Не виждаш ли, че теб те мачкат, бе, овцо.

Крайно време е тълпи от Турция да гастролират по влеме на избори и по този начин да се гарантира приствието на ДПС в политиката. Да, така се ограничават и етническите българи които живеят и работят в чужбина, но е по - важно за сега да спрем турските автобуси! Малко по малко, ще ограничим и изолираме ДПС в поритиката...

Нищо няма да направят в тази посока с новия законоппоект. Блаженни да верующите като теб! За да се елиминират гласовете на 50 000 наши изселници в Турция, се елиминира т гласовете на над 1 милион редови български гласоподаватели в чужбина- всички български граждани, регистрирани на български адрес, плащали месни данъци такса смет, данък сгради и други данъци на държава България, като всеки издържа по 1-2 близки семейства и това са най големите инвеститори в България сега ,внесли миналата година над 3 милиарда евро инвестиции, от които България си плати членската вноска от 650 милиона в ЕС. Кой се страхува от българските емигранти?- Управляващата от всички партийни цветове на олигархична каста, населяваща парламента, нарекла се управляващи и опозиция с ТЕНДЕНЦИОЗНО МАЛОУМИЕ. Страхуват се емиграцията да не се завърне и да не приложи в България ПРАВИЛАТА на развитите демокрации, защото ще издърпа килимчето на властта под краката им. Идея за България - алтернатива на статуквото

историята не помни някога и някъде емиграция да се върне и да дръпне каквото и да било- я килимче, я кучето за опашката. най -много да дръпне реч по свободна европа или--с развитието на техниката--по интернет.

и каква е идеята за българия турците от турция да казват как да живеем или май да се върне комунизма другари по добре си мълчете с вашите идеи.

А кое му е несправедливото на закона? Това че 99% от партиите са безпринципни, корумпирани и безсрамно безочливи? Че дотолкова разочароваха избирателите, та гласуват едва 1/4 от имащите право на глас? Сами си надробиха попарата, сега да си я сърбат. Нито съм от ГЕРБ, нито съм от АТАКА, но конкретно този закон го одобрявам като гражданин.

Браво! Най сетне бе приет закона за финансирането на партиите. И закона за бизнеса и имотите на Андрей Иванов бе приет. Е това е обещаното възмездие от преди изборите.

Не само те, и аз съм "ЗА" :) така че гласовете са 105 вече:)))

Да го дупат от ДПС! Ежемесечно и редовно!

Всяка управляваща политическа сила си строи закон за изборите удобен на нея без да мисли за роследиците като стане дребна опозиция. Никой не се интересува от демокрация и равноправие. Най-много някой да се оплеска мислейки, че ще получи бонус, а си вкарва автогол като БСП с мажоритарната компонента. ГЕРБ са тръгнали по същия път с ясната идея те да определят кой да се яви на избори и кой не. Ами направо да посочат депутатите като по времето на Бай Тошо и да приключваме. Какво ще си играем на демокрация, в криза сме и парите са кът. Като свърши кризата ще бъде разрешено да има и конкуренция с дъщерна организация на ГЕРБ, за да не се прахосват гласовете и да има алтернатива. Нали Бойко се изживява като следовник на Правешкия "гений". Пътят си го знаем и въжето ще ни го отпуснат по профсъюзна линия.

Все е някакъв напредък.

Край на изборния туризъм.Отново другаря костов гласува с комунистите .Крайно време да престанат дсб да се наричат тъмно сини а тъмно червени.Внедрени комунисти в синята идея.

По-добре да отменят изборите,защото се харчат хавая пари.Да си стоят герберите на власт,защото по-добре тия,отколкото беседепесарите и ндсварите.АБВто са гола вода подмазвачи и нагаждачи.А милионите за избори да се вкарват в хазната за пенсии и по-високи заплати.НЯМА СМИСЪЛ ОТ ОЗБОРИ !!!

Направо да отменят изборите.

Днес ми стана ясно , по точно затвърдих убеждението си че представителите на 5% от населението решават съдбата на 95% от народа. Да ни е честито Герберското царство

Не дойде ли време за предсрочни избори.

Напоследък ставаме свидетели на последователни манипулации от страна на номенклатурата на БСП и ДПС. Реват като вдовица за ...да не казвам за какво (подсказка за симпатизантите на БСП - с три буквички е) . Сигурно този закон не е идеален. Но даже и така бърка в работите на бСП и ДПС. И затова те са основните ревльовци. Ако ме пита мен, аз бих направил гласуването задължително. Като в Белгия и Гърция. За 10 или 15 години. Така, автоматично ще пропаднат всякакви опити както за изборен туризъм, така и за къпуване на гласове. Да, сигурно не е демократично. Но хората са го решили така, а пък доколкото знам те са доста по-напред от нас в демократичните традиции. Има и още нещо. БСП усеща че ги чака разгром на престтоящите избори. не заради новия изборен закон, в никакъв случай не. И те сега търсят от 9 кладенеца вода да донесат, само и само да намерят обективни причини за това. Но тях вече никой не ги слуша. И никой не ги бръсне ни за слива ни за морков. Пък и ГЕРБ са достатъчно почтени да правят промените 1 година преди изборите. За разлика от комундетата, в предишни периоди. Ясно е че червено-кратунковците ще са недоволни. Те са недоволни от всичко - като започнем от това че не са на власт (и още дълго няма да бъдат), минем през това че съдят и преследват партийната и номенклатура (с пълно право, разбира се, те са такива бандюги че ...), и стигнем до там че вече го няма СССР и не могат да крещат "вечна дружба!" по митингите. Може би на второ четене трябва да с еприемат някои от препоръките на СДС - в тях има логика. Но само ако са направени така че да отразяват общия дух, а не някакви личностни амбиции на провалени политици. Това че от БСП надават вой е сигнал че нещата са в правилната посока. По-притеснително би било, ако БСП и ДПС бяха съгласни с всичко - сега е ясно че ББ ги е настъпил по мазола.

Само че при задължителното гласуване гръцката държава поема разходите по пътуването на електората до най-близката урна. Включително и на тези, които са в чужбина. Сметни колко струва и кога ДърДянков ще отпусне толкова стотинки.

Напълно си прав за задължителното гласуване - и както в Гърция, който не е гласувал, да го глобяват! Веднага ще се откажат да се регистрират на десет места и да гласуват навсякъде ... Иначе няма оправия за измамниците - само бой с левчето, докато възприемат демократичните стандарти! още правила трябваше да се променят, ама карай - поне нещо е направено, досега беше само гласуване на закон в последния момент, който обслужваше властовата гарнитура в момента!

В последно време сме свидетели на някаква некомпетентност на управляващите , дано не напишат Закон, който да бъде отменен от Конституционния съд, трябва да имаш капацитет да правиш Закони, читави и действуващи и да не се поменят по няколко пъти в годината, така се намират на работа народните представители, произвеждайки меко казано " брак ", а в произвоството знаем за какво става въпрос.

Сега стана съвсем ясно - кой купуваше гласове, кой местеше избиратели с автобуси от град в град и кой откровено фалшифицираше резултати. За БСП/БКП се знаеше отдавна, че всичките й избори от 1948 г. насам са манипулирани. Особено интересни бяха изборите при Т.Живков - 100% гласували?! Включително умрелите, тежко болните и онези на операционните маси, лудите, летящите от и за чужбина и т.н. Но ето, че освен бСп, се издадоха и другите - дпС, дСб, СдС, рзС. И се получи едно голямо съсссскане...

Законите сеправят за да се спазват и да са справедливи, стига с това време преди 10 ноември, не става въпрос за такива избори, но ГЕРБ пък доказват последователна некомпетентност, ежедневно, ежечасно даже.

Да , злопаметен си, но спомените ти са измислени!Хубаво е да не караш на спомени а да работиш с конкретни документи ;) Свободата на словото не означава свободия, да си плямпаш каквото си искаш без да можеш да го докажеш:)))

ми нали са с голям рейтинг тия бокувците бе...що им треперят гащите а?

Коментари - Само ГЕРБ и Атака подкрепят новите изборни правила | Днес.dir.bg

Само ГЕРБ и Атака подкрепят новите изборни правила

Със 104 гласа "за", 39 - "против", и осем въздържали се парламентът прие на първо четене Изборния кодекс. Дискусията по него продължи близо 4 часа.

Обратно в новината

Коментари - Само ГЕРБ и Атака подкрепят новите изборни правила | Днес.dir.bg

Коментари

Някой от големите патриоти тука да е чел точно родната си конституция?? Ето я: http://www.parliament.bg/?page=const&lng=bg Някой да е чувал че гражданството е израз на самоопределение и самосъзнание и че и на Луната да е човек, той пак се определя като гражданин на дадена държава, а не като Лунатик! Това с плащането на данъците е добра идея за почти всичко, но не и за конституционното ми право на глас, дадено ми на база гражданството - последното не е георафски обусловено (чл. 25 (1) от Конституцията ни). Само си представям, как един ИТ специалист се "изрежда" на поне 10-тина данъчни администрации в следващите 25 години. Кво правим - 10 гражданства ли, и още - като иде в друга държава ще махаме ли гражданството на предишната, паралелно ли ще си ги трупа човек, какво ли??? Не стават така тия работи! Ами какво правим със следния казус - аз живея извън БГ, но съм на трудов договор в БГ с БГ фирма и си плащам до последния данък на родния НАП. Да, може, работата ми е изцяло онлайн! Какво значи, плащам си и данъците в родната хазна и пак нямам право на глас...не става толкова лесно с един замах и хайде довиждане! Ето, малко за ограмотяване: Чл. 25 (3) Български гражданин по рождение не може да бъде лишен от българско гражданство. Чл. 35. (1) Всеки има право свободно да избира своето местожителство, да се придвижва по територията на страната и да НАПУСКА (гл. букви са мои) нейните предели. Това право може да се ограничава само със закон, за защита на националната сигурност, народното здраве и правата и свободите на други граждани. Чл. 26. (1) Гражданите на Република България, където и да се намират, имат всички права и задължения по тази Конституция. Чл. 42. (1) Гражданите, навършили 18 години, с изключение на поставените под запрещение и изтърпяващите наказание лишаване от свобода, имат право да избират държавни и местни органи и да участват в допитвания до народа.

Колко студенти първокурсници живеят в други населени места? Освен това те лесно могат да минат към графата на командированите;)

Не е така бе чоджум... Те ще се върнат по родните си места да подсилят и гласуват за ГЕРБ, защото столицата е обиграна да фалшифицира резултатите и няма проблем за тях...

стга си повтерял за тези 1 милион булгари в чужбина. аз сум от чужбина и знам че от тези 1 милион емигранти едва 1-2 % ги интересува да гласуват. приеми това за много вярно и трагично. ганжо усетил сладоста на парата няма да си губи времето да гласува. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ей, голяма мъдрост, значи! А, ония 1-2% дето ги интересува, кво да правим???? Лишени от конституционно право! Елементарно е: правото да си го има, пък който не желае да се възползва, да не се, но за който е важно, да е там!

/Екатерина Михайлова от Синята коалиция изрази недоволство, че за местните избори няма предвидени, както при другите вотове, депозит или подписка, а това отваря път на много местни партии и коалиции, преследващи различни интереси./ Екатерина Михайлова отново нагло се опитва да постави имуществен ценз в месните избори. Както също по предложение на СДС в парламентарните избори се постави имуществен с най високите депозити в света. Те знаят добре, че нито една стара членка на ЕС и развита демокрация депозити НЯМА, депозитите са НУЛА. По този начин СДС умъртви демокрацията в България. Целта е една да спират нови партии и нови лица да влизат в Парламента. Проблемът на СДС не е в парите, те имат милиони/ милиарди в черните си каси, проблемът е, че са останали един файтон хора от крадци0 приватизатори / олигарси( а демократичните си идеи СДС отдавна хвърли на прасетата) и държавници с огромни престъпления във властта и трябва някак си да си запазят кожата от бъдещо народно възмездие, за това най сигурното място остава Парламента и имунитета, който получават там. Страхуват са като дявола от тамяна да останат навън от Памфлетна и изпуснат имунитета. БСП също като тях се страхува, че други алтернативи ще ги изкарат завинаги от парламента. Единна олигархична кастичка се страхува за кожата си и богатствата си. Благодарение та тази извънредно порочна и криминална избирателна система без грам демокрация, вече 20 години няма един проведен демократичен избор, а малцинството управлява мнозинството точно обратно на основния принцип на демокрацията. Срам сте господа за България и Европа, с това демократично мислене, което няма нищо общо с демокрация! Срам се за народа си! Идея за България- алтернатива на статуквото

Чакъров,Йоцо,този път съвсем се оля в жалкият си опит да се изкараш значим.Излиза ,че всички умиращи българи все теб търсят.Нали си сляп,как тогава ги спасяваш?Спасяваш душите им ли?С тази евтина пропаганда,едва ли.Кога намираш време-да спасяваш,да пишеш,да измисляш нови,,идеи,,?Северното сияние съвсем ти е осветило акъла,вземи се прегледай ,но при специалист,че имаше там един дето беше решил да изтрепа всички чужденци.Чужденец си и такъв ще си останеш,независимо колко време живуркаш там.Те-скандинавците много,много не уважават родоотстъпниците.

Те си имат един двама гурувци, които им спускат материалите и те само ги копират. Не виждаш ли, че са пълни нули при всеки опит за дискусия, повтарят ни в клин, ни в ръкав тъпите си клишета и накрая го избиват на обиди. Жалка история, хора без никакво самоуважение. Не зная как се гледат в огледалото...

защо пак някой ще решава вместо нас .Щом живеем в правова държава и правим демократични избори редно е всеки един от нас да си избира кмета независимо в какво населено място живеем в портивен случай нещата напомнят много на начална фаза на диктатура .Щом толкова герб+ атака гие страх от народната любов да направят така изборният кодекс че да избираме само парламент а той да си назначава кметов и ,съветници на цялата ни държава .по хубаво от това за тях няма да има но народа не е толкова глупав.

Много просто защо. В следващите години европейската политика ще бъде такава, че акцентът ще се прехвърля от държавната към местната власт и последната ще придобива все по-голямо значение и финанси. Милиционеро-мутренската мафия която е назначена да управлява територията, още от сега си осигурява местната власт. Бъдете уверени, че тези партии които сега протестират, ако дойдат на власт няма да пипнат нищо от приетото днес в народното събрание, а само ще притурят още в полза на назначените да управляват.

ГЕРБ са на орав път и така тухла по тухла ще изградят нова БЪЛГАРИЯ.Не съм гласувал за тях ,но вече за тях ще гласувам,спечелиха доверието ми.Най-после нещо да се прави,а не само да се руши.

и май ще си останеш и единствения , заблуден мишок , шаран , овцъъъ , наивен инфантил , издухал куфелник. пОЧТИ ЦЯЛ НАРОД Е СРЕЩУ ГЕРБ , САМО ИВАНОВ СМОТАНЬОВ ИМ РЪКОПЛЯСКА .

левия,що се заблуждаваш? и не го давай толкова истерично,че направо дразниш.направо се чудя как те търпят у вас,ако не са си ударили камшика досега,в което доста се съмнявам.

Отиди на лекар.

Крайно време беше,хора,които не правят нищо за България,да нямат право на глас.Какво го интересува Асан от Измир,Петко от Уайоминг,или д-р.Чакърсон,къде има ремонт на пътищата,дали е почистено от поредния сняг и дали времето утре ще е хубаво.Не ги интересува и пишат само и само да се чувстват значими,защото там където са ,са Никой.След като трайно си се изнесъл и възхваляваш новият си начин на живот,остави ни на мира.Не искам шепа ,пръснати по света хора,да ми определят,кой ще ми е кмет ,министър или президент.На мен,живеещ в райското кътче България,която всички вие ,там навън,можете само да сънувате.

Д-р Чаркънсон спасява живота на двама българи поне на ден. А ти на колко души си спасил живота или колко тухли си поставил в родината си, за да имат претенциите повече от него да гласуваш?!Има само работиш професията люто маке по форумите да плюеш другите достойни българи, работещи ден и нощ за родината си макар и на 3000 км от нея.

Кога ще се приеме да имат право на глас, само тези които си плащат данъците? Неможе екскурзианти и ''хора'' които знаят само думите - ИСКАМ и ДАЙ да определят кой ще ни управляват.Промяна трябва да има.

И аз съм за промените .Не съм от никоя партия.Само една малка промяна предлагам да нее "избирателят трябва да е живял в населеното място 12 месеца." а 10години така ще се знае че ще е гласувал човек които е за бъдещето на България а не някой турист

Пълен НОНС СЕНС и поредните празни хвалби на управляващите !НЕ изборния туризъм от съседката проблема в изборите, а наличието на 1 милион мъртви души в избирателния списък, което се използва от партиите да си нагласява накрая изборните резултати.. Най- големия проблем е ПОЛИТИЗАЦИЯТА НА ИЗБИРАТЕЛНАТА СИСТЕМА- наличието на ЦИК, която върши всичко на тъмно и се избира от парламентарно представените партии. По никакъв начин няма да се намали изборния туризъм, защото избирателната система остава най-примитивната в света, както беше до сега- без компютъризация, без общ софтуер, който да бъде напълнен предварително с базата данни( избирателния списък) и без закон за правене на избирателния списък. Криминализирани са кукуването на гласове, но не е криминализирано оставянето на мъртви души в избирателни списък. Точно тази политизация е избягната в развитите еврейски демокрации ( и заложено в правилата на ЕК) и Брюксел ще окачестви настоящата българската избирателна система като КРИМИНАЛНА, защото тя в този политизиран вид може да съществува само в тоталитарните и фашистки държави. В Европа 21 век такива вече няма.. За да се извърши истинска промяна на избирателната система трябва да се започне с ПРОМЯНА НА БЪЛГАРСКАТА КОНСТИТУЦИЯ със залагане в нея МЕХАНИЗМИТЕ НА РАЗДЕЛЕНИЕТО НА ВЛАСТИТЕ ОТ ПОЛИТИЧЕСКАТА ВЛАСТ. Обаче настоящите законодатели в НС продължават да не разбират, какво значи разделение на властите и да не правят никакви насоки за промяна на конституцията. Защото всички те там са продукт на старото мислене на БКП и нямат дори наченки на демократично мислене. Идея за България - алтернатива на статуквото

Те не са нови правила, а старата песен на нов глас и даже размахва още по- голяма томахавка , с която отнема правото на цялата над 2 милионна емиграция да гласува! Идея за България - алтернатива на статуквото

Писна ми да чете глупостите на Идея за България - как не ви писна да спамите - на всеки коментар се обаждате. На всяка манджа мерудия!

Само така Бойко!!! Мачкай ги. БСП-ДПС-АГЕНТА-СЪДИИТЕ-ЛОВДЖИИТЕ-.....МАЧКАЙ ги....Ще хленчат, ще плачкат, Костов ще се гъне, Яне ще пропищи орталъка, Агента-доносник ще активизира всякакви лобита, медийни сили, ловджийски дружинки, и т.н. Важното е ДА ТАЗИ ПОЛИТИЧЕСКА МАФИЯ ДА СИ ХОДИ!!!

Не виждаш ли, че теб те мачкат, бе, овцо.

Крайно време е тълпи от Турция да гастролират по влеме на избори и по този начин да се гарантира приствието на ДПС в политиката. Да, така се ограничават и етническите българи които живеят и работят в чужбина, но е по - важно за сега да спрем турските автобуси! Малко по малко, ще ограничим и изолираме ДПС в поритиката...

Нищо няма да направят в тази посока с новия законоппоект. Блаженни да верующите като теб! За да се елиминират гласовете на 50 000 наши изселници в Турция, се елиминира т гласовете на над 1 милион редови български гласоподаватели в чужбина- всички български граждани, регистрирани на български адрес, плащали месни данъци такса смет, данък сгради и други данъци на държава България, като всеки издържа по 1-2 близки семейства и това са най големите инвеститори в България сега ,внесли миналата година над 3 милиарда евро инвестиции, от които България си плати членската вноска от 650 милиона в ЕС. Кой се страхува от българските емигранти?- Управляващата от всички партийни цветове на олигархична каста, населяваща парламента, нарекла се управляващи и опозиция с ТЕНДЕНЦИОЗНО МАЛОУМИЕ. Страхуват се емиграцията да не се завърне и да не приложи в България ПРАВИЛАТА на развитите демокрации, защото ще издърпа килимчето на властта под краката им. Идея за България - алтернатива на статуквото

историята не помни някога и някъде емиграция да се върне и да дръпне каквото и да било- я килимче, я кучето за опашката. най -много да дръпне реч по свободна европа или--с развитието на техниката--по интернет.

и каква е идеята за българия турците от турция да казват как да живеем или май да се върне комунизма другари по добре си мълчете с вашите идеи.

А кое му е несправедливото на закона? Това че 99% от партиите са безпринципни, корумпирани и безсрамно безочливи? Че дотолкова разочароваха избирателите, та гласуват едва 1/4 от имащите право на глас? Сами си надробиха попарата, сега да си я сърбат. Нито съм от ГЕРБ, нито съм от АТАКА, но конкретно този закон го одобрявам като гражданин.

Браво! Най сетне бе приет закона за финансирането на партиите. И закона за бизнеса и имотите на Андрей Иванов бе приет. Е това е обещаното възмездие от преди изборите.

Не само те, и аз съм "ЗА" :) така че гласовете са 105 вече:)))

Да го дупат от ДПС! Ежемесечно и редовно!

Всяка управляваща политическа сила си строи закон за изборите удобен на нея без да мисли за роследиците като стане дребна опозиция. Никой не се интересува от демокрация и равноправие. Най-много някой да се оплеска мислейки, че ще получи бонус, а си вкарва автогол като БСП с мажоритарната компонента. ГЕРБ са тръгнали по същия път с ясната идея те да определят кой да се яви на избори и кой не. Ами направо да посочат депутатите като по времето на Бай Тошо и да приключваме. Какво ще си играем на демокрация, в криза сме и парите са кът. Като свърши кризата ще бъде разрешено да има и конкуренция с дъщерна организация на ГЕРБ, за да не се прахосват гласовете и да има алтернатива. Нали Бойко се изживява като следовник на Правешкия "гений". Пътят си го знаем и въжето ще ни го отпуснат по профсъюзна линия.

Все е някакъв напредък.

Край на изборния туризъм.Отново другаря костов гласува с комунистите .Крайно време да престанат дсб да се наричат тъмно сини а тъмно червени.Внедрени комунисти в синята идея.

По-добре да отменят изборите,защото се харчат хавая пари.Да си стоят герберите на власт,защото по-добре тия,отколкото беседепесарите и ндсварите.АБВто са гола вода подмазвачи и нагаждачи.А милионите за избори да се вкарват в хазната за пенсии и по-високи заплати.НЯМА СМИСЪЛ ОТ ОЗБОРИ !!!

Направо да отменят изборите.

Днес ми стана ясно , по точно затвърдих убеждението си че представителите на 5% от населението решават съдбата на 95% от народа. Да ни е честито Герберското царство

Не дойде ли време за предсрочни избори.

Напоследък ставаме свидетели на последователни манипулации от страна на номенклатурата на БСП и ДПС. Реват като вдовица за ...да не казвам за какво (подсказка за симпатизантите на БСП - с три буквички е) . Сигурно този закон не е идеален. Но даже и така бърка в работите на бСП и ДПС. И затова те са основните ревльовци. Ако ме пита мен, аз бих направил гласуването задължително. Като в Белгия и Гърция. За 10 или 15 години. Така, автоматично ще пропаднат всякакви опити както за изборен туризъм, така и за къпуване на гласове. Да, сигурно не е демократично. Но хората са го решили така, а пък доколкото знам те са доста по-напред от нас в демократичните традиции. Има и още нещо. БСП усеща че ги чака разгром на престтоящите избори. не заради новия изборен закон, в никакъв случай не. И те сега търсят от 9 кладенеца вода да донесат, само и само да намерят обективни причини за това. Но тях вече никой не ги слуша. И никой не ги бръсне ни за слива ни за морков. Пък и ГЕРБ са достатъчно почтени да правят промените 1 година преди изборите. За разлика от комундетата, в предишни периоди. Ясно е че червено-кратунковците ще са недоволни. Те са недоволни от всичко - като започнем от това че не са на власт (и още дълго няма да бъдат), минем през това че съдят и преследват партийната и номенклатура (с пълно право, разбира се, те са такива бандюги че ...), и стигнем до там че вече го няма СССР и не могат да крещат "вечна дружба!" по митингите. Може би на второ четене трябва да с еприемат някои от препоръките на СДС - в тях има логика. Но само ако са направени така че да отразяват общия дух, а не някакви личностни амбиции на провалени политици. Това че от БСП надават вой е сигнал че нещата са в правилната посока. По-притеснително би било, ако БСП и ДПС бяха съгласни с всичко - сега е ясно че ББ ги е настъпил по мазола.

Само че при задължителното гласуване гръцката държава поема разходите по пътуването на електората до най-близката урна. Включително и на тези, които са в чужбина. Сметни колко струва и кога ДърДянков ще отпусне толкова стотинки.

Напълно си прав за задължителното гласуване - и както в Гърция, който не е гласувал, да го глобяват! Веднага ще се откажат да се регистрират на десет места и да гласуват навсякъде ... Иначе няма оправия за измамниците - само бой с левчето, докато възприемат демократичните стандарти! още правила трябваше да се променят, ама карай - поне нещо е направено, досега беше само гласуване на закон в последния момент, който обслужваше властовата гарнитура в момента!

В последно време сме свидетели на някаква некомпетентност на управляващите , дано не напишат Закон, който да бъде отменен от Конституционния съд, трябва да имаш капацитет да правиш Закони, читави и действуващи и да не се поменят по няколко пъти в годината, така се намират на работа народните представители, произвеждайки меко казано " брак ", а в произвоството знаем за какво става въпрос.

Сега стана съвсем ясно - кой купуваше гласове, кой местеше избиратели с автобуси от град в град и кой откровено фалшифицираше резултати. За БСП/БКП се знаеше отдавна, че всичките й избори от 1948 г. насам са манипулирани. Особено интересни бяха изборите при Т.Живков - 100% гласували?! Включително умрелите, тежко болните и онези на операционните маси, лудите, летящите от и за чужбина и т.н. Но ето, че освен бСп, се издадоха и другите - дпС, дСб, СдС, рзС. И се получи едно голямо съсссскане...

Законите сеправят за да се спазват и да са справедливи, стига с това време преди 10 ноември, не става въпрос за такива избори, но ГЕРБ пък доказват последователна некомпетентност, ежедневно, ежечасно даже.

Да , злопаметен си, но спомените ти са измислени!Хубаво е да не караш на спомени а да работиш с конкретни документи ;) Свободата на словото не означава свободия, да си плямпаш каквото си искаш без да можеш да го докажеш:)))

ми нали са с голям рейтинг тия бокувците бе...що им треперят гащите а?