ВСС не изпълни препоръка на ЕК за избора на шеф на ВКС

Висшият съдебен съвет отказа да изпълни препоръката на ЕК да гласува с бюлетини за председател на ВКС. Чуха се обвинения в провокация и антидържавна дейност.

Обратно в новината

Коментари - ВСС не изпълни препоръка на ЕК за избора на шеф на ВКС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

на въпроса, който се задава често у нас - "да има ли електронно или друго гласуване, различно от бюлетини" ЕК отговори - " те не гарантират истинността и тайната на гласуването". За тези, които не вярваха на компютърните специалисти твърдящи същото - дано сега мнението на ЕК да ги убеди.

ИЗБРАХТЕ ПРАВИЛНИЯ ЧОВЕК ОЧАКВАМЕ РЕЗУЛТАТИ. ICH GRATULIERE IHNEN HERR LOSANOV

РАЗБЕРЕТЕ БЕ ХОРА БЪЛГАРИ---ВСИЧКИ,КОИТО СА СЕГА В СЪДЕБНАТА СИСТЕМА СА С КОМУНИСТИЧЕСКИ УБЕЖДЕНИЯ---та кой можеше да стане съдия,ако няма тайната подкрепа на комунистите?! Всички трябва да бъдат махнати--по примера на БКП след 9 септември 1944 г. До кога ще робуваме на комунистите!?! БИВШ КОМУНИСТ- / и наследник на комунисти/ КАКТО И БИВШ ЦВЕТНОКОЖ НЯМА! Разберете!

ТАМ НИ Е ПРОБЛЕМА

Ние това го знаем , и затова искаме да ги разкараме!

Във ВСС са се окопали за кръгова отбрана!!! Кокала е голям и никой не иска да го пусне!?!?!! Парламента МОЖЕ да реши проблема:- гласуват промяна за МАНДАТНОСТ/до 5 тод./ ---отнемат се привилегиите за недосегаемост , -- бюджета на правосъдието да се включи в общия кюп , -- да се СПРЕ изплащането на 13 и 14 заплата в край на годината , - да се ПРЕМАХНАТ незаетите места в системата/икономия на средства/ ----при спешна необходимост за ново раб. място ПРОЗРАЧЕН КОНКУРД!!! Само това да се случи ЩЕ е ПРЕДОСТАТЪЧТО като начало на реформата!!

НЕГЛЕЦИ !!!!НАГЛЕЦИ!!!! НАГЛЕЦИ !!!!!

Мамка им мафиотска!

Не изпълняват поепоръката на ЕК, защото следват указанията на Путин .....

Тези не ги знам руски подлоги ли са, мафиотски ли, но е време да си сбират багажа и да ни назначат от Запад изцяло нови съдии ,въобще всичко,иначе оправия....няма

Ама как ще изпълни препоръката на ЕК---те зи от ВСС са свикнали да се самовъзпроизвеждат! Пак техните хора ще изберат! Защо ЕК не ни помогне да се отървем от тази съдебна система---за нея не важат правилата на ЕК!

какъв коментар да се даде вече, тия са "без коментар". Няма ли кой да ги изрине от там, където са се окопали за вечни времена. Немам думи, а то и нема такава държава.

ЕК ги критикува, народа не им вярва! А те невинни и засегнати! Какъв е този ВСС тогава! К.П. снощи също каза че има много тумори сред съдебните органи за операция! Що за нахалство дори

хайде сега всички които са били против гласуването с бюлетинки да си подадат оставките!!!

... резултатът е предвидим.... --- това си го знаем! не е новина! що го пишете? ----

Като наблюдавам или по-точно като гледам сеира в съдебната ни система през последните дни започвам да си мисли, че в циганските мешерета май има повече ред и справедливост.

Ето ви я истинската оценка за работата ви! Не ви трябва брюкселски доклад! "От институциите най-ниско е доверието в съдебната система. Едва 8% вярват, че ако срещу тях бъде извършено посегателство, съдът ще направи всичко възможно извършителите да получат справедливо наказание. Само 11% пък вярват, че МВР ще разкрие престъплението, на което са станали жертва. Оценките за главния прокурор Сотир Цацаров, който преди година беше една от малкото публични фигури с положителен рейтинг, сега също спадат до едва 11% положителни.

Много са му тези измислени 11%, не бих му дал и два.

Много точно и изчерпателно!

На състезание по хърдели се явил и флегматик, но тъй като имал граждански права, а било политически некоректно да се каже за него, че след една седмица е минал финала, съдиите отсекли: "Той беше съобразил бързината си, съобразно житейските си виждания и мина успешно финалната линия, но публиката си беше тръгнала и не забеляза това!

ВСС е вежна част от Октопода.Това част от една мафия овладяля цялата държава и използваща нейните ресурси за своите цели.Където и да пипнеш в държавните служби навсякъде има подставени лица.

ПАНОВА ЩЕ Е,,,,,ТАЗИ НЯМА ДА РЕЖЕ НИЩО,,,,А ДА ВИДИМ

Препоръките на ЕК не са задължителни. Освен това никой не е длъжен по силата на закон да се съобразява с глупостите на еврокомисарите и комисарки. По въпроса за материалното право въпроса е друг, но изключително само на разпоредбите на Лисабонския договор и на нормите ратифицирани от РБ. Нищо по- вече. Така ,че никой дане си мисли ,,че тези в ЕК са ангели небесни.Няма такива работи, единствено заплатите им са космически спрямо останалите нещастници от ЕС и най вече горките българи,които все по- вече успешно умират като държавоопределящ народ. Трябва да е ясно и за най тъпите, че ще дойде денят в който този ЕС или ще се разпадне или ще се саморазруши .Това е неизбежно и необратимо като процес. Диалектика - дами и господа,диалектика.Това е полжението,да мислиш като комисар е убийствено за нормалния човек.Концепцията и ценностите ще се сменят,въпрос на време.

Да живее анархията!

сте много прав, ама че интересите на България са да кадрува Красьо Черния - тц

Правилно, всички тези препоръки нямат задължителен характер, затова се наричат препоръки. Всеки, който се опитва да ни натрапи, че овчедушно трябва да изпълняваме всичко което ни се каже, да си гледа работата. Това не е анархия, не трябва да се допуска вмешателство във всички институции. Все пак ек е създадена да източва държавните бюджети и да влияе в-у държавите и то само в полза на отделни частни корпорации Сорос, Родшийлд и т.н. Нищо препоръчано от ек не трябва да се изпълнява, то е в наша вреда. Не защитавам простотията в съдебната система, но аз като данъкоплатец и българин мога да изисквам външни сили не...

заради интересите на България, тия трябва да се изметат от там, а не заради евроинтереси.Те са вредни за нас, българите, за държавата ни. И не разбирам защо е това словоблудство под такова заглавие. Именно зсаради интересите на БЪлгария и нейното бъдеще трябва да се махнат и да дойдат честни хора там.

Снощи слушах омбудсмана, директно каза, че знае кои са метастазите в съда по градове.Ами ако има прокуратура и тя е "похвалена" по самите си думи, да се самосезира и извика човека да и ги каже поименно, с трите имена и адрес.Иначе, както мисли човека, по-добре да закрием държавата.

Български речник: бизнесмен - мутра, политик - мафиот, политическа партия - мафия, държавна власт - организирана престъпност, съдебна власт - купула на мафията.

Като си представя колко такива идиоти храним с нашите данъци ми се повръща!

Никога в Бг ,управляващи и висшестоящи служители ,не са подавали оставки ,----ДОБРОВОЛНО,...винаги се е налагало да бъдат сменявани ,....С ФИЗИЧЕСКА СИЛА ....

Сформирам хайдушка чета "Народен съд" за бързи действия срещу народните изедници, най вече съдии. Ще се включиш ли и ти?

Последните заглавия: "Прокуратурата се отказа от обвинения срещу Цветанов" "ВСС не изпълни препоръка на ЕК за избора на шеф на ВКС" "Показната акция Граница завърши с 9 оправдателни присъди" "ВСС отчете напредък там, където ЕК критикува най-силно" Страната, в която няма държава и държава=мафия!

ВСС,...гнили ябълки за изхвърляне ..

ЗАКЛЮЧЕНИЕ : ВСС и цялата Съд.система ,са НЕДОСЕГАЕМИ ... Явно, ще трябва камънъе и дРъва .

ВСС=ДС=КГБ

А защо да е СКАНДАЛ ? Това е препоръка все пак. Това,че има избягали преди затвор не е въпрос на кадрите на такова ниво.

"Избягалите преди да влязат в затвора стават все повече и в съдебната система започнаха да мислят как да предотвратят това.", казал пък главния ни прокурор. Бисер след бисер - бандюгите възват от години, а съдебната ни система едва СЕГА "ЗАПОЧВА да мисли"! Та докато "почне", докато "го измисли", че докато стигне до "предотвратяването" колко ли още знакови бандюги ще се отсвирят към екзотичните дестинации?!

останаха явно са правилните и няма никой да ги закача.

ВСС е част от мафиотската схема на Андрей Луканов и Руският агент от КГБ сътворили целият този криминален преход....Щях да се учудя ако бяха изпълнили препоръката!!! Нова конституция и всичките от ВСС уволнени!! Така започва истинският преход в България!!!

наясно ли сте какво значи това ВСС откога съществува и по чия препоръка е създадено и как да функционира?

Функционира,като си клатят кайсиите!

по чии указания/препоръки си клати кайсиите? Ако не знаете, не е необходимо да се правите на оригинален, не ви се получава.

Странна обществена поръчка обяви Министерски съвет. Администрацията на премиера Бойко Борисов е обявила процедура за избор на фирма, която да избави чиновниците от спам в компютърите. Прогнозната й стойност е 60 хил.лв. От параметрите на поръчката става ясно, че ще се търси специален модел, който да спира досадните съобщения в електронните пощи. Преди две години подобна дейност възложи и бившият министър на земеделието Мирослав Найденов, който даде 60 хил.лв.на фирма, зад която се оказа, че стоят две от неговите съветнички, за да създадат фейсбук профил на ОП Развитие на селските райони.

Гласували за 5,16 против+2 въздържали се.....!Да смятаме ли,че тези които работят против интересите на ВСС и Българияи са точно 18 ?Не са ли малко множко...?

5 неграмотни циганета могат да земат много по правилни решения от тия мутри от ВСС за какво им дават заплата та те са милионери от години

ТЕЗИ ОТ ВСС СА НАЦИОНАЛНИТЕ ИГРАЧИ В КОРУПЦИЯТА. ВИЖДА СЕ, ЧЕ СА СПЛОТЕН ОТБОР И БЕЗ ТРЕНЬОР. САМО ПРОКУРАТУРАТА Е В СЪСТОЯНИЕ ДА ИМ ПОКАЖЕ ЧЕРВЕН КАРТОН НО, И ТАМ ИГРАЯТ СВОБОДНО...ЗАТОВА ОСТАВА НС, СИЛНА ПРОМЯНА В НОРМАТИВНАТА УРЕДБА. МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ И СЕГА Е МОМЕНТА . ПРЕД ИЗБОРИ ВСЯКА ПАРТИЯ ЩЕ ТЪРСИ ПОКАЗНОСТ ПРЕД ИЗБИРАТЕЛИТЕ.

честни и почтени патриоти са събрали...не мигват ката ден и нощ на полза роду.

G&R

От всички спорове около съдебната реформа не става ясно кой точно ще се наеме да я реформира. Всички се оплакват от статуквото, но никой не се наема да го промени. Поради тази причина предлагам в названието "съдЕБНАТА РЕФОРМА" да отпаднат първите три букви и така то придобие истинската си същност.

Изглежда, че трябва да си внесем румънски прокурори и съдии

И няма да крадат никак нали. Може немски, чешки или австрийски. Само дето има обаче един лош пример - внесохме си австрийци, германци и чехи за електроразпределението и кво стана?

повече от обичайна наглост от страна на нашите "магистрати", още едно доказателство, че те са независими и от нас, и от правителството, и от посланиците, и от ЕК, и от принципите на правото, но са зависими изцяло от малката група с бивша секретарка Красьо Черния, сега някой друг. Не е възможно да бъде извършена съдебна реформа, защото съдебната система не е наша, както и самата държава. За каквато и промяна да става дума в България, единственото възможно решение е да си вземем държавата обратно. Способни ли сме след 71 години? Нашите деди бяха способни след 500 години, а ние?

Да си обявят придобитите активи на членовете на ВСС през последните 10 години. Тези които не ги обявят, в затвора да се въдворят.

Всички в тоя ВСС,трябва да бъдат отстранени и наказани за това,че злепоставят и излагат България!Те не могат и не трябва да са независими от мнозинството в НС!

G&R

Не трябва да се наказват, а да бъдат задължени да водят теоритични спорове пред Централната Софийска баня без право на труд до постигане на пълно съгласие.

съдилищата и мнозинството направо да си назначи едни тричленки, които да издават присъди. Ако знаеш само колко пари и нерви ще се спестят например. Но не си мисли, че ще ти е много хубаво, следващото мнозинство например ще назначи свои тричленки и тогава дупе да ти е яко.

например това да препоръча ами се занимава с едни бюлетини?

Заради тях и техните началници- защото и те си имат такива, не ни информират какво и как го правят в Румъния.Мълчат, като тапи.Само казват ,че не били по напред от нас.Ако се намерят хора у нас да направят това което се върши в Румъния, направо ще си останем без елит.Тази Лаура там набута в панделата не само разни богати и крадливи елитари ,ами дори и Джика Попеску....направете си сметка какво става там и защо си траят тук.

началниците на ВСС? Живо ме интересува, ако са ви известни може ли да ни информирате, така много от нещата ще станат ясни.

Хич даже не е интересно-ако не си чул ще те открехна- при определянето на членовете има едни квоти,има едни неофициални обсъждания кой да бъде и защо,има едни ръкостискания в знак на договореност.....Ти да не си паднал от небето?

ВСИЧКИ ВЪН И СЕРИОЗНИ НАКАЗАНИЯ, ТЕ НОСЯТ ЕДНА ОТ СЕРИОЗНИТЕ ПРИЧИНИ ,ДА ТЪПЧИМ НА ЕДНО И СЪЩО МЯСТО . ДА СИ ВНЕСЕМ ОТ ВЪН, ТУК ЯВНО НЯМА ПОДОБНИ ЛИЧНОСТИ.!!!!

Истината, Само Истината, И ! - Цялата Истина Изказвате, Колега ! т.е. : ---> Двустъпковата ! --- Лаура - Е Правист. Бих очаквал че Колегата 'пъстър свят' - Е в състояние да Бъде неин Подобрен Идентитет. ...ама Трябва да Я попостегнем да Действа.... Ние. Всички. Заедно.

Те всъщност ни се смеят на нас. Ние сме тъпаците, че ги траем.

възмущавате тука за глупости само защото някой ги нарекъл "препоръка на ЕК" да бяхте се възмутили когато едно тефтерче исчезна и когато преди години един друг имаше тефтерче с имена на съдии, а нищо не последва.

Ей няма отърване от тази руска правосъдна система, която съди само този който няма пари

е точно по указание или ако щеш препоръка на ЕК.

Ще чакаш ред държавата!? От къде да дойде като в органите, които са призвани да го спазват работят като мутри.

руски мутри.

БОКЛУЦИ НА БЕСИЛОТО!!!

Кво се кефят, да не са били интимни?