Калфин обяви, че ще ограничи ”бизнеса” с ражданията

Получаването на детски надбавки може да се направи доста по-облекчено. Помощи за деца могат да се получават като такси в детските градини или дрехи и учебници.

Обратно в новината

Коментари - Калфин обяви, че ще ограничи ”бизнеса” с ражданията | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

първо да видим делата. Никакви детски на родилки под 18 години!

Седевчов, профе си анален политик по голям дегенерат от този урод не можа ли да измислиш .Забрвих умрялата дегенератка днес.Така умират дегенератите седефчов твой ред е умри дегенератско куче

г-нкалфин е евреин,негова леля е убийцата на генерал Луков виолета Якова и този урод който няма един ден трудов стаж ще мекара аз да работя до 65 години да съм им роб.всички тези дегенерати като него трябва да ги обрижваме пофеси анално

Предложение : 1. Пари при раждане на бебе да се дават само на работещи майки и на студентки ! 2. Месечни детски по 35 лв или 50 лв да се дават пак само на работещите или работили майки ! Отрежете най-после циганките от професия "издръжка от деца ". Нарочно не се женят, но живеят с мъжете си, само, за да вземат още пари за самотни майки ! Преценете много стриктно на кого да се дават соц. помощи ! Не злоупотребявайте с труда на работещите хора, за да наливате пари в мошеннически схеми на цигани и немалко българи !

Cекс с малолетни е престапление по закон. Aко циганите са етнос да спазват закона а не едните педофили ,пак другите етнос, и ще, малолетна ако роди никакви децки , нито на нея нито на маика и. колко пати ще се плаща на тия , а пенсионерите с ниски пенси.щото не са крали и убивали ли пенсионерите са бедни.? Cтига храним циганите. закона е закон за всички.

Ще си търсим правата в Страсбург.

Ром от къде идва? От граждани на Рим побългарено или тип алкохол?

Значи поправям се: мрънкане, жалване, ИСКАНЕ и заплашване! Това ли е конструктвиното предложение?

Роме,Роме, те и в ЕвропА ВИ ЯДОХА ПОПАРАТА И НАБЪРЗО ВИ БИХА ШУТА ОТ ТАМ.така,че не се надявайте много.

Г-н Калфин,35-те лева са детски надбавки за РАБОТЕЩИ МАЙКИ. Спрете помощите за раждане на циганите1. при раждане се отпускат 250 лева2. на неработещите всеки месец се отпускат по 100 лева на месец до навършване на една година на детето. При неработещи родители създаване на второ дете може да е грешка, но трето и повече е безотговорност. Има такива родители с толкова много деца, че не им знаят нито имената, нито рождените дати, но много добре знаят кога и къде да си получат помощите за тях. На сватбите и при изписването на бебетата им хвърлят толкова пари за тоалети и ядене, а иначе са на помощи.Даже при едно изписване на такова бебе бяха толлкова пияни и весели, че забравиха бебето на една пейка, а иначе лепеха столевки на челата на музикантите и кючекините...

Ееее една добра новина, крайно време беше да спрете кранчето на мангалите. Сега вече Местан и дон Цеци ще вият на умряло. Не съм фен нито на Калфин, нито на партията му, но пък постъпката му заслужава адмирации.

Странно е, че Местан още не е изврещял, че Калфин ще му намалява електората!

Понеже у нас всичко е политика, нека кажа, че политическите ми убеждения са различни от тези на министър Калфин. Но по въпроса за социалните помощи и за борбата с това деца да раждат деца го поздравявам. Искрено му желая успех, знам, че никак няма да е лесно, но дано да не е сам, да получи решителна подкрепа!

Еее браво! Калфин все едно е чел какво пиша тук. Че помощите за деца, трябва да са за деца, не за родители. Родителите да получават 0 стотинки помощ. А помощите за деца да включват плащания за детски градини, ясли, учебни помагала в училище и дори храненето им там. Едва ли не да се гарантира нещо на детето за живота му (хранене, учене) и то по никакъв начин да не достига до родителите му. Раждането на деца без възможност за отглеждане, е родителска безотговорност и тя трябва да стане дори наказуема по закон. Сега остава да забранят браковете преди 18 годишна възраст. Да не говорим за продажба на булки, което си е търговия с хора. Едва ли ще стигнат до крайните ми мерки за забрана на правото на деца при липса на средно образование и при нарушение принудителна кастрация и затвор. Но могат да направят разни кампании за безплатна кастрация - има съвременни методи.

Много обичам кучета и котки . В един момент къщата ми се овоня. Кастирах ги и сега всичко е наред. Калфин чуй ме бе.

Да дойдат всички в моя кабинет аз знам как...... да оправя социалната политика на държавата!

Правенето на секс с малолетни и от малолетни не е ли престъпление?И ако да защо циганите не се преследват за това престъпление?Те не са ли български граждани?Защо се дискримират тогава?

СЪГЛАСНА СЪМ С ТЕБ . ТОВА Е ПРЕСТЪРПЛЕНИЕ ПО НК .

Ами тогава мангалята ще си захвърлят бебетата по улиците и държавата ще трябва да ги гледа .

Дори тогава е по-добре, защото няма да имат изгода от още. А от циганета в добра среда, може и да станат нормални хора.

Надявай се! Ще дтанат хора, ама друг път

Най-добре е семейноподоходно облагане и тогава ще секне кранчето на мързеливите и работещите в сивия сектор...

Въпроса е да се ограничат циганите да раждат, остави сивата икономика...там все пак работят..

Работих и се пенсионирах като социален работник 17 години в системата.КЪДЕ БЯХТЕ ДО СЕГА ГОСПОДИН КАЛФИН????Лудото раздаване на пари до момента ТРЯБВА ДА СПРЕ.ХОРАТА ПРОСТО НЕ ЗНАЯТ ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС.ДАНО ВИ СТИГНЕ КУРАЖА,ОТПОРЪТ ЩЕ БЪДЕ ЖЕСТОК.УСПЕХ.....

Г-Н КАЛФИН БЕЗРАБОТНИТЕ МАЛОЛЕТНИ МАЙКИ ПОЛУЧАВАТ СОЦ ПОМОЩИ 16 БР НА ОКОЛО ОБЩ РАЗМЕР 2000.00 ЛЕВА - ПОХВАЛНО Е , ЧЕ НЯКОЙ НАЙ-СЕТНЕ ЩЕ СПРЕ ТОЗИ БИЗНЕС С ПЛЪТ.

А дали част от законодателните промени ще бъдат детските надбавки да се получават заради факта, че имаш дете, без значение доходите на родителите. Защото сега основно циганите получават детски, а почти всички останали родители са наказани заради това, че не са на прага на бедността и не могат да се възползват от тази социална придобивка. До кога в тази държава за деца ще се приемат само на определени "граждани"?

Добра тема за разговор и коментари, но не разбирам защо някои хора я удавят в подробности и незначителни неща. Ама да се плащало на млечните кухни, ама да се хранели децата в училище, , да се давали пари за учебници, да се давали пари за ходене на училище, да се отпускали средства само за успех. И всички мислят какво да се направи за бедните цигански деца.Това е излишно! Ясно е, че абсолютна справедливост няма и не може да се постигне. Според мене единствено рационални са предложенията - плащане за 2 деца, при трето - не се плаща и ако се остави на държавата - вземат им се парите за второто и т.н. ако продължават да раждат. И защо държавата не си изпълнява функциите спрямо педофилите при малолетни майки? И защо мислите само за циганите? Хиляди български деца идват от провинцията да учат в София и с а принудени да работят, за да се издържат - какво прави държавата за тях? Не се интересува!

Може ли някой да ме осветли,дали добавките се дават само до трето дете,както беше преди?

Време е политиците да се вземат в ръце и да почистят градината/ България/ от троскота...Всички паразити да им се спре кранчето!

Българските управленци знаят само как да ОГРАНИЧАВАТ БИЗНЕСА! Особено бившите соц-комуняги го умеят този трик. Бокова Калфо, нали като го ограничиш бизнеса, ще трябва да вземаш заеми, за да храниш народа, пък бил той и цигански етнос!.. Такива като теб направиха циганите прависти в областта на човеките права - за да знаят как да изстискват държаваъа, която не знае как да ги адаптира за нещо друго полезно...

Това племе живее единствено да яде,пие и...тези три неща. Паразитират на наш гръб - те не знаят какво са данъци, разходи за ток, вода, обществен транспорт - за тях всичко е безплатно. Ако не се вземат спешни мерки, трябва да се считаме за изчезнала нация.

българите да не би да знаят какво са данъци,ток,вода,разсмя ме много

В голяма част от развитите страни помощите се дават под формата на данъчни облекчения. Решението е прогресивно семейно подоходно облагане с освобождаване от данък на определени разходи, като данъци, такси, отглеждане на дете до 18г. възраст, разходи за лекарства и лечение, адвокати, саниране, ремонт на жилище и много други.

И как това да се приложи към циганите , които не плащат данъци? Ако съм те разбрал правилно, данъчните облегчения за циганите ще бъдат да им дават пзри, защото няма каво да им намалят? Безумие , написано така , нали.

Синът се облага по швейцарските закони. Заплатата му е 40 х.евро на година. Няма деца и данъкът му е 17%. Т.е. плаща данък 40000 х 17% = 6800 евро. Ако да имаше семейство с деца, данъкът му щеше да е 400 евро при неговата заплата. Т.е. по такъв начин се поощрява семейството с деца, независимо от броя им... А у нас се поощряват самотните майки с деца без баща...

Много просто, като не работиш нямаш облекчения. Към червения кръст получаваш безплатна храна.

За пореден път: Махнете майчинските - или поне ги направете 6 месеца. Махнете детските - и без това хората само се карат - кой имал над 350 лв плащал ипотека, кой имал под 350 лв . . . . Всякакви помощи се дават само с/у предоставена бележка от общината за платени данъци и глоби. Със спестените пари стройте затвори и плащайте на тия дето пълнят и охраняват затворите. За една година може да мирясаме от тъмнозелената напаст!

Майчинските и детските се отпускат само на РАБОТЕЩИ. Въпросът е за помощите отпускани на неработещи, за девойки с първо раждане на 12-13 години и до 18 станали многодетни - без образование и работа. Не е нормално прабабата да получава помощи за бабата, бабата да получава за своята дъщеря, дъщерята да получава за своята дъщеря, която също има дъщеря и ще ражда.

Поздравления! Трябва да се отиде и по-нататък, принудително обучение и трудова повинност, за добиване на елементарни хигиенни и производствени навици. Някой ще каже, че това не е хуманно и е посегателство върху личността! Не, това е инвестиция в тези хора. Така и така живеят от нашите данъци, на практика ние ги издържаме, поне да има някаква полза!

Във всяко нещо може да се сложи ред, стига някой да има добрата воля да го направи. Циганите просто се възползват от прекрасните възможности, които държавата им предоставя, за да се възпроизвеждат, без да носят каквито и да било отговорности за поколението, което създават. Никакви помощи за малолетни!!! Надбавките да се дават в детски градини и училища, в които задължително да бъдат обхванати! За бащите-педофили - съд и общественополезен труд! Така много бързо всичко ще си отиде на мястото и те ще бъдат принудени да се държат като граждани, а не като първосигнални паразити.

А какво ще правим с кокош....пардон, дамите от БХК, КОИТО ВЕДНАГА ЩЕ ТРЪГНАТ ДА ГИ ЗАЩИТАВАТ? МОЖЕ БИ ТРЯБВА ПО 50% ОТ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЯТА НА ТЕЗИ ЗАЩИТНИЦИ ДА ОТИВАТ ЗА ИЗДРЪЖКАТА НА РОМИТЕ?

Всеки може да си лае...пардон защитава, колкото иска. Кучетата си лаят, ако керванът върви, то ние ще се оправим!

ако желаят да си събират пари от собствените заплати и да ги изхранват, щом са толкова загрижени за тези индивиди (нарочно не употребявам хора).

На 14.01.2015г. предложението на Атака видно от стенограмата на народното събрание за не изплащане на помощи на деца , които раждат деца е отхвърлено от новите престъпници - Борисов, Кънев, Куневева, симеонов ,Каракачанов и първанов от техните протежета по надолу.Трябва да настъпи радикална промяна на политическата обстановка и държавата да се управлява от Атака ако искаме да се защитават икономически активните и трудови граждани и държавата да води реална нова социална и икономическа политика за справяне с престъпността и циганизацията.Другото е управление чрез медийно затъмнение и манипулиране на шайка престъпници, толерасти и конски либерали.

А може с чугун по главата на бай Волен и тия около него. Ще свърши по-добра работа.

Подскажи ми, че не си спомням - дали Атака внесе същото предложение и преди една година? Питам за този период, защото кабинета "Орешарски" се сбъдна благодарение на Атака и в този смисъл - на нейните предложения се гледаше много сериозно;о)

28 законопроекта са внесени и отхвърлени в 42 - то събрание включително и този за детската раждаемост.Проблема е че като депутати са само 11 , а не 111 каквато е реалната воля на народа.Сега в пърламента те са единствената самостоятелна партия и АБВ , останалите са коалиции на 42 партии.

По смисъла на закона, аз и моята съпруга сме токова богати, че даже и при две деца няма да получаваме социални надбавки за тях. А понеже сме толкова много богати, за да не рОботим до 70 г. за собствено жилище и с 1/3 от дохода си да плащаме ипотека, сега фирмата ме прати на дълга командировка от поне година и със съпругата сме разделни. И то главно защото и съпругата също иска да има кариера. Твърдо съм зад Калфин. Правя си зъбите сам, а плащам осигуровки на заплата четири пъти над минималната, а съпругата 2,5. Трябва да има облекчения за хората които макар и с кариера, също искат да се радват на деца, и то не главно заради 100- те лева, а заради усещането, че си заслужава да живееш в България.

Просто си делим децата по този начин.

И ако някой така или иначе получава някакви социални помощи , първо да му се удържи здравна осигуровка и останалото да му се даде след това.

Калфин е расист.

А ти Ром -е си паразит !

Аз ще започна искрено да вярвам, че има оправия, когато циганите наравно с нас се опитват да подобрят и собственото си положение и това на държавата. Без обиди, без нападки, защото май само това си могат и да ИСКАТ ! А ми се ще да се чувстват равни, да дават, освен да искат, да се опитват да мислят, да дават и те предложения!

Име, на Свински цар- Кумонис , от средновековието на Гоцето.... Има продължение, обади се....!? Барна Мерано- Хебайло, Шарлия Номера не крия:Фирма АБВГЗ, 666

Според скромното ми мнение е наложително да се направят следните промени в закона за соц. подпомагане и закона за защита на детето!!-- да не се изплащат детски надбавки на МАЛОЛЕТНИ и НЕПЪЛНОЛЕТНИ майки!!/те са деца по смисъла на закона и секса с тях е НАКАЗУЕМ!/ --да не се изплащат помощи като "самотни" майки/да не са забременяли , като Дева Мария??/В случаите когато се налагат помощи/ за отопление , за деца -- то тези пари да се ПРЕВЕЖДАТ директно в съответните институции!!!Стига сме издържали една прослойка която за 25 год. ЗАБРАВИ що е труд!! Вина за това имат и политическите партии!!!

Последната събота гледах Панорама (с едни от малкото ни свестни журналисти - Бойко Василев) и ми направи впечатление спокойната, но твърда позиция на Калфин пред едва сдържаната истерия на Местан. Калфин попита Местан какво точно ДПС прави за интеграцията на ромите, а Местан почна са го усуква и да говори за ксенофобия и пр. безсмислени клишета. НИТО ДУМА как ДПС мисли да приобщи циганите и да им вдигне статуса. Мисля, че политиката да бъдат принудени да спрат да се плодят като зайци (и то още непълнолетни!) е разумна. Така правят и големите нации - Китай, Виетнам - при свръхразрастване на популацията, с цел да не се стига до глад и мизерия. Подкрепям с две ръце мерки в тая насока!

Интегрират ги, дават им по 50-100 лв. по избори. Пътуват и в чужбина да купуват гласовете на емигриралите роми - гр.Гент*. Самият кмет на града го каза.

Мери, подкрепям напълно написаното от вас с изключение на твърдението, че Бойко Василев е от групата на ''свестните журналисти''..

Добре, че в правителството се включиха "социалните" уж "социалдемократи" от уж лявата АБВ, та с твърда ръка най-накрая да орежат детските на тъмнозеления електорат :)))

Прав си само донякъде. Обаче изключваш от твоя план всички нерабощи и техните деца също. И разбира се цял един етнос. Аз смятам че държвата трябва да намери работещ механизъм, вскички ромски деца да са на училище независимо от обстоятелствата.

За всички неработещи може да се направи помощта във вид на храна - съответно за децата им да безплатна храната в детските градини и училищата (като това второто може да бъде и обвързано с успех над 4). Понеже храната е по-скъпа от полагащите се в момента 35лв. (и само за второ 50лв.) ВСИЧКИ трябва да са доволни. Ако детето не се е доредило до детска градина може полагащата се храна да бъде раздавана в пунктовете на млечната кухня.

Работещият механизъм е ясен - родителите получават детски само ако детето наистина ходи на училище и ... завършва класове, а не повтаря.

Калфин и Москов вървят в правилната посока. Време е да се спре кранчето на циганите-те имат само права,а работещите българи-само задължения.

Точно! Ние, българите, сме малко инертни, чакаме да опре ножа о кокал и чак тогава реагираме. Смея да се надявам, че нещата си идват вече на мястото и политиците чуха призивите на обществото.

Искрено съжелявам,че вместо +/докоснах -/Нпълно Ви подкрепям.

Да, това е най-умното решение и дори не е нужно да има ограничение до трето дете! Ако родителите са работещи, нека да имат облекчения, независимо колко деца решат да имат!

Осигуровката не е еднократна само за един месец ,а се плаща цели 12 ако не знаеш .Такива пенсии взимат хора с големи заплати и големи осигуровки внасяни редовно ,защото има хора с големи доходи ,а малки осигуровки които си вземат големи заплати ,апосле искат големи пенсии на малки осигуровки.Наи хубаво е всички осигуровки да се разнасят както в частнити фондове на лицата .

Само да те светна, че големи пенсии взимат само държавните служители, армия и полиция, които пък никога не са плащали осигуровки /техните заплати и пенсии ги плащаме ние работещите в частния сектор с ниските заплати/.

Не си прав. Високи пенсии получават и хората, които не са държавни служители, но са се осигурявали на висок доход- университетски преподаватели, свободни професии и др. Те и работодателите им са внасяли високи осигурителни вноски и съответно се получава добра пенсия.

ПАРИ МАКСИМУМ ДО ТРЕТО ДЕТЕ. КОЙТО ИСКА ПОВЕЧЕ, ЗНАЧИ Е БОГАТ. ДРУГОТО Е, МИЖИ ДА ТЕ ЛАЖЕМ. МАНГО ВЗИМА ДЕТСКИТЕ, ВЛИЗА В КРЪЧМАТА, НАМЛАТВА СЕ С ПЪРЦУЦА, И ПОСЛЕ МЛАТИ АЙШЕТО ДО ОСМИЯ МЕСЕЦ, И ПАК ОТНОВО!!

но повечето с по 3 деца са бедни БЪЛГАРИ(тук не визирам мангалите)

Когато хората са свястни и се опитават да отглеждат добре децата си може и църквата да се пораздвижи и да помага на такива семейства. Те са единици! В нашият квартал има две такива и мога да ти кажа, че неформално всички майки им помагаме, кой с дрешка, кой даде старото си креватче или нещо друго...

Калфин, обичаме те дори само за смелостта да го заявиш! А стига да го направиш, ще бъдеш нашият герой во век и веков! ... Само на мене ли се струва или политиците ни започнаха наистина (макар и плахо) да работят за спасението на нацията??

Не знам защо нищо не правят. Може би е заради електорални облаги. Държавата не трябва да дава директно пари на родителите! Необходимо е да се върне храненето в училищата и то да е безплатно за всички деца до пълнолетие. Усподедно с това държавата да осигурява по една лятна и една зимана училищна униформа + безплатни учебници на всяко дете независимо от социалалния му стаус. По този начин вскички деца ходещи на училище със сигурност няма да са гладни и голи (както се се случва при някои етноси независимо от помощите).

Никога, докато има работещи българи, това няма да стане. Като си отидем от този свят и останат само цигойнерите, тогава няма памащи, щото няма откъде.

Аз и моето семейство сме малцинство и негри в собствената ни държава! Осигурявайки се на реалните пари, които получаваме с моя съпруг, ние сме лишени от правото да получаваме детски за нашето дете...Защо питам аз, талибанката ще получава детски, няма да работи, няма да има принос за държавния бюджет, ще краде и най-лошото ще бъде по-добре обслужена с внимание в агенция социални грижи??? Пълен абсурд!!!

Трябва да се почне от безобразието наречено таван на пенсията. Тавана на пенсиите трябва да се намали до 500 лв. НЯМА ТАКЪВ ЧОВЕК В БЪЛГАРИЯ, който за периода на трудовия си стаж да е плащал средно 500 лева пенсионна осигуровка, а какво остава за 940 лева. Това е някакво безобразие. Ще гледаме пенсионери, а семейства с деца и среден доход 350 лева на човек (бруто, дори не и нето) нямат право на детски добавки. Да не забравяме и за пенсионерските отстъпки за транспорт, медицинки прегледи и т.н

е да, ама не вземаш предвид , че 900 лв няма да вземат бабите на село, дето са работили в ТКЗС, а бившите партийни секретари, мвр и мно лапачи и др подобни слуги на режима. Те създават тази пенсионна система, а техните деца, които също ни управляват, продължават да се "грижат" за родителите си.

Нещо не сте наясно, не само политиците и мошенниците се осигуряват реално на високи заплати, има млади, образовани хора, които се осигуряват на пъти по-високи заплати, а разликата надолу до тавана ще се получава като пенсия от тези, дето са безработни само защото ги мързи да работят

Е хайде, пенсионирай се и напиши същия пост! Ще го направиш ли, или тогава ще обърнеш плочата?

Най-после стъпка в правилна посока! Затова:адмирации за г-н Ивайло Калфин!!!!А къде беше досега "социалната" БСП?! Тази "социална"партия мислеше първо, само и единствено за себе си!И то доста сполучливо, на принципа на келепира. И още как, та нали са внуците на Бай Ганьо! Второ, именно тя научи циганите да не работят, а само да искат и получават, да искат и получават, и още, и още...Именно БСП, главно в провинцията, въведе купуването на циганските гласове!Първоначално започна с кебапчета и бира преди изборите, както и в деня на изборите. Сега има(поне от две години) въведена иновация, по отношение на разпределението на циганските ласоподаватели(те никога не са били данъкоплатци!) по улици, по квартали, дори чрез протестанските храмове!! И тази "гласоподавателска" баница си разделиха БСП и ДПС! То стана "по братски"!!!! Или на практика се приложи(повече от успешно)класово-партийният подход! И това ще бъде и на МИ`2015! Повече от сигурно! И милицията, пардон, полицията, няма да се намеси, защото нали знаете как бе приет един закон за МВР, по време на другарите Орешарски и Йовчев, под надзора на двете централи - БСП и ДПС, или реално действащото задкулисие, което комай съществува и досега!Разпределено по области! Както си му е редът?! Та няма как да не приветстваме тази идея, с надеждата, че ще се приложи, а не да остане като Тезисите на Х конгрес! Това е пътят и истината! И ако АБВ "бръкне" и в Съдебната система, и се обърне с лице към Образованието, то тогава АБВ ще бъде наистина национално-отговорна партия! Кой знае? Г-н Калфин, заслужавате овации, продължете така, по правилната пътечка, за да се опитаме да излезем от глухите балкански коловози! С Божата помощ!!!!

за да имат ефект тези реформи и наистина да се ограничи "бизнеса" с ражданията, трябва да се ограничи и "бизнеса" с телк-овете, откъдето идват големите манги за мангустите

До коментатор;И аз ще кажа,,евала'' на Калфин,ама по-натам.Това не е идея на комунягите 100%.Още преди 3год.се заговори за промяна в даването и,,пазаруването'' на ТЕЛК и вече е факт!Тъй,че много ясно и категорично ни ,,чуруликат''от горе(някога от СССР).Трябва да се озаптят тия цигани-каква вина има едно циганско бебе,че майка идиотка на 16год.го е родила и знае,че държавата щего гледа.А моят брат има дете на 9г.и не може за момента и да си помисли за второ-защото,ако остане без работа,с нищожните 600лв. на снаха ми,за кой по-напред.Мисля,категорично,че ако се интегрират младите цигани, за да видят,,другата страна на монетата'',след5-6г.ще е друго.Поне няма да гласуват за ДПС

Да се интегрират! Как? С вълшебна пръчка! Смешен си!