Защо ”за” Истанбулската конвенция

В България не се работи в насока постигане на равнопоставеност между половете.

Обратно в новината

Коментари - Защо ”за” Истанбулската конвенция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Правилно ли разбирам, че Женското сдружение "Екатерина Каравелова" ОСЪЖДА "... патриархалния модел, основан на идеята за стереотипната роля на жената, която е длъжна да обслужва съпруга си, да е добрата дъщеря или майка". Правилно ли разбирам, че Женското сдружение "Екатерина Каравелова" ОСЪЖДА жената, която е длъжна да обслужва съпруга си; ОСЪЖДА жената, която е длъжна, да е добрата дъщеря ОСЪЖДА жената, която е длъжна да е добра майка???

Аз живея и работя от 13 години в Германия и мога да ви кажа какви са "европейските ценности" - жената да си стои в къщи, да гледа децата и мъжа си и да затъпява. Ако имаш по-смислена работа, след като родиш ти предлагат обещетение и да напуснеш или ти намират изведнъж нови задачи при намалено работно време. Жена с деца кариера не може да прави, това не се позволява. И това се налага не само от работодателите, но и от обществото - общото мнение е че защо да имаш деца като някои друг ще ти ги гледа. При това жените тук получават за една и съща работа средно 22% по-ниска заплата. Работното време на детските градини в много случаи е от 8 до 14 - 16 часа, само частните (които струват около 1000€ на месец) са от 7 до 19 часа. Това е едно общество на секретарки, учителки и изкуствоведки на половин работен ден и бездетни вещици като Меркел. Не знам къде е Германия в статистиката по физическо насилие срещу жените, но що се отнася до психическото издевателство са доста напред. Да живее равенството между половете на европейско ниво!

Извинявам се за предходния пост, имах впредвид,че когато се впряга толкова ресурс,финансов предимно, едва ли е филантропски безкористно.

"Все още битува патриархалния модел"...къде живеете , бе хора ...а аз определено казвам,че не битува и всеки си заема мястото ,което той си извоюва .Няма нужда някой да ме овластява ,аз го постигам ако съм права сама .Конвенция е недодялан документ и ако ,нейната ратификация е на дневен ред ,на дневен ред ще бъде и оставката на правителството .Насилието си е насилие и трябва да се наказва ,но не едно да се замазва ,а друго да се "толерира".Ненужен документ !

Ако се ратифицира въпросната Конвенция, това би означавало, че обществото се развива по европейски - демократична ценностна система! Вероятно това не се харесва от някои хора- кажете господа, каква е вашата алтернатива във връзка с европейски - демократичната ценностна система

Естествено - НАЦИОНАЛНАТА БЪЛГАРСКА ЦЕННОСТНА СИСТЕМА!Онази ценностна система , която ни е запазила като народ над 1300 години!

Разкажи ми за нея, не съм чувал до сега за - НАЦИОНАЛНАТА БЪЛГАРСКА ЦЕННОСТНА СИСТЕМА Разкажи ще е интересно!

Основната цел на Конвенцията на Съвета на Европа за предотвратяване и борба с насилието срещу жените и домашното насилие е да включи гражданското общество в процеса против домашното насилие. В момента 95% от регистрираните в прокуратурата дела относно насилието завършват без резултат! Има конвенция за защита на жените и на ООН.В Конституцията на България също е засегнато равенството между половете! Каква е разликата? Държавата ще криминализира домашното насилие и чрез промяна в законите и ще финансира гражданското общество, като се ангажират НПО организации в процеса. Кажете сега кое не ви харесва, господа.Може би се ужасявате от думите "гражданското общество"

Прочетете коментара ми , намиращ се под вашия!

Ако се ратифицира въпросната конвенция, това би означавало че нямаме и един кадърен юрист, нямаме потенциала да усъвършенстваме законодателството си сами!Толкова ли сме деградирали че трябва безрезервно да приемаме подмолни закони, чиято крайна цел е деградацията на нацията, с последващо доограбване на територията ни.

Ако се ратифицира въпросната Конвенция, това би означавало, че обществото се развива по европейски - демократична ценностна система!

Шаро каква е вашата алтернатива във връзка с Конвенцията на Съвета на Европа за предотвратяване и борба с насилието срещу жените и домашното насилие

Откакто тръгнахме по "европейския път" откакто "прегърнахме европейските ценности",България ежедневно губи суверинитет във всяко едно отношение, от страната бягат младите и работоспособни хора,демографската катастрофа вече не се оспорва от никого и т.н. Не е далеч времето когато от България ще остане една разградена територия.Анадъм?

Важното за ИК е да се говори - независимо, че по- вечето мнения под статията са абсолютни измислици, все пак се радвам че Вие участвате в процеса на обсъждането и. Забелязвам обаче, че мненията намаляват, за това ви приканвам в по -дейно участие във форума. Все още не съм проочел и един факт който да ме накара да съм против Конвенцията на Съвета на Европа за предотвратяване и борба с насилието срещу жените и домашното насилие

Не е достатъчно да прочетеш- трябва да можеш да го разбереш и осмислиш!

аз съм за Конвенцията на Съвета на Европа за предотвратяване и борба с насилието срещу жените и домашното насилие

...и коя е тя....защото в Инстанбулската конвенция освен за насилие над жените се налага такова от тях ....не я приемам ...

Правилно ли разбирам, че Женското сдружение "Екатерина Каравелова" ОСЪЖДА "... патриархалния модел, основан на идеята за стереотипната роля на жената, която е длъжна да обслужва съпруга си, да е добрата дъщеря или майка". Правилно ли разбирам, че Женското сдружение "Екатерина Каравелова" ОСЪЖДА жената, която е длъжна да обслужва съпруга си; ОСЪЖДА жената, която е длъжна, да е добрата дъщеря ОСЪЖДА жената, която е длъжна да е добра майка???

Истанбулската джендър-конвенция е червената линия за българския народ - който гласува за нея ще бъде прокълнат от народа, както поп Кръстьо, предателя на Левски.

Това, което някой се опитва да ни "пробутва" няма нищо общо с действителността. Не ме интересуват нито джендъри, нито мендъри и всякакви други самоопределящи се. Става дума за домашно насилие. Добре, ако някъде съществува, нека се прилагат законите за насилие. Ако няма адекватно законодателство, то нека се направи такова, а това може да стане и без глупави конвенции. Айде стига с тия номера на НПО-та и всякаква грантова сволач на държавна и соросоидна хранилка!

В средновековието в управлението на западноевропейските държави се е месила католическата църква. Днес имаме ЕС. Преди църквата се е месила в държавното управление чрез своите ордени и най-вече чрез инквизицията, като последните са имали имунитет и са изисквали от държавното управление подчинено съдействие при дейността си. Раздава ли са правосъдие/произвол/ в името на бога и са осъждали по донесение и предположение от тяхна страна и държавите са били длъжни и са изпълнявали техните присъди. Днес нямаме ордени и инквизиция, но имаме техните наследници НПО-та и еврокомисии. Поредната инквизиторска инстанция която искат да ни наложат зад благочестивата ИК е ГРЕВИО, надзаконова и недосегаема организация която иска да ти се навре и леглото и в джоба и в душата и да смуче безнаказано. Какво в ново средновековие ли трябва да се поставим......

Истанбулската конвенция е приета от МС с 9 на 8 гласа (сиреч с клизма, както би казал ББ). А единственият глас в повече е на самия Бойко!!! По силата на каква логика трябва мнозинството да я подкрепи, след като министрите на патриотите са гласували против, а те са част от коалицията. Лицемерието на защитниците на ИК върви ръка за ръка със страха. Страх, че народът усети какво му готвят и скочи. Страх, че достойни журналисти показаха скритата змийска отрова маскирана като конвенция. Страх, че беше поискан национален референдум от Нинова, където ще стане ясно, че 90 % от българите са против предложението на ГЕРБ и МС. Страх, че в НС ИКще бъде подкрепена само от ГЕРБ и ДПС и маските ще паднат (а и гащите). Страх, че самият ЦвЦв беше насаден на пачи яйца, защото ББ вече си затрая и го остави сам да движи Конвенцията и да опере пешкира... Абе шубето е голям страх!

България няма нужда от борба с насилието, България има нужда от борба с мафията, корупцията, съдебната система, здравната мафия, с монопола, с ниските доходи, с напускането на младите и изчезване на населението и ограбването на държавата. Всичко Мара втасала, само п.....та си не сресала.

От женското сдружение май са сбъркали заглавието! Трябвало е да бъде "Защо НЕ ни е нужна конвенция, а прецизиране и по-добро изпълнение на нашите регламенти" Защото не прочетох никъде сравнителен анализ, а само общи приказки в един ред за конвенцията и много примери за недобре прилагано законодателство, а също и нужда от правно ограмотяване по веригата. А правното ограмотяване е нужно, защото ако човек/служител/полицай има желание, може да не работи само с 1 или 2 регламента, а с цялото българско законодателство. От сдружението, също така, са изпаднали в някаква форма на объркване на понятията, защото говорят за традиционен български модел и насилие. Да, има стереотипна роля на жената в семейството и тя е на домакиня, създателка на семейния уют и възпитаваща децата. Има ли в нашата култура обичаи, които да одобряват насилието над жени? - НЯМА. А има ли в нашето вътрешно законодателство такива норми, даващи право на насилие (над когото и да било, не само жените)? - НЯМА. А има ли в нашето законодателство установено равенство във възможностите и задълженията между жени и мъже? - ИМА. Не знам кое не става ясно на подкрепящите конвенцията, но става ясна, тяхната липса на правна култура относно българското законодателство. И дори и организации, занимимаващи се конкретно с насилие над жени, изпадат в опиянение и си мислят, че приемането на каквото и да е, с магическа пръчка ще разреши БИТОВОТО насилие. Защо е БИТОВО? Защото не е ТРАДИЦИОННО за нашата култура, каквото се опитват да го изкарат.

Щука

Даже няма и да си хабя времето да чета тая миризлива статия, писана от джендър-скопец. България казва не! Защото България е на българите, а не на 500 мекерета в София, хранени от нас. Като искате конвенция - идете в Истанбул и си я прилагайте!

на Дир за ИК са гнусотия.

"Hа всяко действие има равно по сила и обратно пропорционално противодействие."-щом сте толкова нагли джендерите, тази година на гей парада ще има и разчекнати джендери от бой докато не кажeтe всичките до един на парада: "Oтказах се от сатаната!!!"(три пъти).

Аз го наричам 'Игра на полове'. Много хора на зряла възраст не знаят сърби ли ги, боли ли ги, а какво остава за едно дете, което си мени мнението на всеки няколко дни. Ако грешката да му вземете куче, за което то е спряло да се грижи, е сраванително лесно поправима, то след като го наблъскат с естрогени или тестостерон, защото се е почувствало нещастно някой следобед, не е поправима. Примери бол! Ето ви един супер пример от янките: link Изглежда, в света на много високите позиции, хомосексуализмът е доста разпространен и някой иска да премахне стигмата от аморалността на подобен род деяния. Ами да разрешат и инцестът- кръвосмешението, за да не тежи и на майка и син и пр. роднини да консумират любов. Защо да ги ограничаваме. В Дания вече са тръгнали в тази посока

уърлдрубрик.ком и в търсачката пишете джендър, ако някой се интересува

Този текст не коментира защо сега засегнатите не са защитени. Защо например мъж получил правата над децата си, не може да накара майката а си плаща издръжките? Много просто, държавата не работи. Така и ще продължи лед приемането на ИК. Но не така стои въпросът с понятието Джендър, което няма нищо общо със защитата от насилие, но за сметка на това отваря възможността за насилие на обикновените хора от джендър организациите и най-вече над деца. Ето защо ИК не трябва да се ратифицира.

Подли лицемери в България вече няма мъже за конвенцията защото ще се наложи жените да оправят сбърканият ви " мъжки" свят

Има лек за всички "джендeр" болни и разпространителите на "Чумата на века", нарича се "Cветата Инквизиция"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Целта на конвенцията е да се унищожи нашата културна конструкция(традиция свързана с традиционното изграждане на семейство от представители на единствено съществуващите два биологични пола-мъж и жена), като се замени(унищожи) тази народна култура(популярна, общоприета) с новата "джендър" подкултура(контракултура) на малцина извратеняци да се наложи над обществото(мнозинството) като "основна" и "приоритетна", като искат да ни наложат да приемем "содомията", "хомосексуалността", "педофилията" и др. като нещо нормално и общоприето! A ние чак сега разбираме защо са ги изгаряли по кладите преди векове такива "джендър" изроди! ANATEMA!!!

Учение-джендер : Характеризира се като учение, в основата на което стои виждането, че "човека" е "господар" над "всичко", като сам си избира дали да бъде "мъж" или "жена" чрез новото въведение- "социален пол". В резултат джендер учението отхвърля всичко-традициите в религиозно отношение, но и в социално отношение-традициите, държавата, клетвата, трудът, подчинението в ерархия, семейството, раждането и отглеждането на деца. "GREVIO" ще има детски съд! : Kогато се роди едно дете от биологичен мъжки пол и родителите му "изберат" джендер "мъж" и го впишат в "Aкта за раждане", когато детето подадне под джендер обучение и пропаганда и реши, че е "момиче", родителите отиват на съд пред "GREVIO" за нарушаване на правата на детето!, след коетo, "то" ще им бъде законно отнето и дадено за осиновяване на "хомосексуални"(педофили)!

Становище на Светия Синод по повод Истанбулската конвенция 22 януари 2018 11:58, Българска Патриаршия Становище на Светия Синод на Българската Православна църква Българска Патриаршия по повод Конвенцията на Съвета на Европа за предотвратяване и борба с насилието срещу жените и домашното насилие, придобила обществена употреба като Истанбулска конвенция ...................................................................................................................................... Истанбулската конвенция, Светия Синод на БПЦ я разбива на "пух и прах" в становище от 14 точки....напълно обосновано и без всякакви дълбоко-религиозни внушения. До сега не чух и не видях някой да обори дори ЕДНА от 14те точки.

Да приемем,че всичко написано е вярно- има такива случаи! Но защо зад тях се крият третополови джендъри и хора с обратна ориентация. Защото всички НПО искате да ни наложите нестандартен модел на полво общуване, и подменяте истините в нея, затова казваме НЕ на ИК

Защо ЗА - пиар, пари, лекомислие Защо НЕ - защото конвенцията от самосебе си не може да спре насилието, напротив катализира го, отнема деца от родители, набърква се с груби мръсни лапи в човешкото в човека, ..., ...

Джендърската ИК не се появява на "празно място". Нещата са подготвени отдавна. Никой не коментира, че дискотеките и съвременната диско- култура водят началото си от НЮ-ЍОРКСКИТЕ ГЕЙ-КЛУБОВЕ.....

броя на публикациите "за" достига истерични размери ===== постига следните резултати -погнуса -ясна сметка за системата "спонсор-медия-коментатор" -що за сайт е дир/ник/а -желание да последваш германеца Ойген/вече Евгений/-ИЗБЯГАЛ в Русия/Новосибирск. с жена и деца за да отърве джендър учебна програма за децата си и затвор за него за противопоставяне

Изглежда, че Истанбулската джендър-конвенция се оказа червената линия за българския народ - който гласува за нея ще бъде прокълнат както поп Кръстьо, предателя на Левски.

За Поп Кръстю е спорно, но подписалите няма да могат да се скрият. Има една приказка, до девето коляно.

Всички вече знаем, че Конернция на ООН със същото име има от 1979 г. Новото днес е само, джендъридеологията налагана от леви-ултралиберални сили на запад. Днес, стана ясно, че Ц. Цветанов е главният наложител на Ис. конвенция, дали си дава сметка, че това на практика е Край, за ГЕРБ. За кого работи Цветанов? Кой го е яхнал , очевидно не е българският народ. Позор за него и всеки в ГЕРБ, който гласува този безумен документ. БПЦ вече, каза Анатема. А ние просто няма да гласуваме, за вас и ще искаме Оставка на всеки замесен

Що ли си мисля , че тази година гей парад нЕма да има.....:)

Какво общо има шибаната турска конвенция с описаното по-горе?! Ами оправете си законите, а не ни тикайте джендърите!

Шепа платени пишман разбирачи от НПО-та не могат СЪС СИЛА да наложат нещо, което 3/4 от българският народ не желае. Както и да го опаковате и парфюмирате това нещо, т.е. ИК, тя ще си остане нескопосана, подмолна, неморална, и недемократично пробутвана

Внимателно прочетох статията, проявих уважение към авторката й, и, тъй като сме демокрация, нали може да продължа да бъда ПРОТИВ ИК ? Благодаря.

Много ми се иска някоя продажница от НПО-тата и подръжниците на конвенцият да ми отговори на следното, би ли се съгласила ако не се ратифицира официално конвенцията, но законодателството ни се коригира и всички пропуски са отстранени, т.е. изпълнят се всички точки на конвенцията, без облажването на НПО-тата и без допускането на Гревио, или нека си идват но без имунитет.

Пример от семейство с 2 деца: мъжът работи от 10 до 7 вечерта, жената от 9 до 6. Жената става в 6 и прави закуска, следва водене на децата на детска градина; отива на работа; тръгва си от работа и взима децата от градината; следва лек пазар; прибиране вкъщи и проготвяне на вечеря; около 8:30 цялото семейство вечеря. Това е денят на жената. Мъжът за този ден е работил от 10 до 7.

Не всички семейства са като Вашето. И с какво точно ще помогне ИК в конкретния случай? Жената ще си я разпечата и: 1. Увива в нея една точилка и се развихря ... 2. Чете си я тайничко и подсмърча ... ???

Вземи си прислужница! Не ти се дават пари защорто ти е малка заплатата. А е малка защото си поданик на държава загубила 2 световни войни . И е донор на Спечелилите войните, които налагат своето господство. БГ изчезв като държава благодарение на некадърността,алчността и подкупността на висшата БГ класа. А тя е станала такава балагодарение на чужда сила , кръв и воля. Затова БайГан не цени държавата си и скоро ще остане без нея.

вижда ли сега цензурата на либераст-фашизъма колко е нещастна, относно цензурата на цецо гуменката и нас с нашите Факти? цецо ще те шамарим бе, говно клеяасало! и не се извинявам на цецо празноглавеца, колкото и борисовата цензура да цензурира!

дали ще се съгласят с конвенцията и дали щяха да реват така, ако в нея нямаше предвидени пари за тях/ НПО-та/. Защо не коментират точките относно имунитета на инспекторите на Гревио, от какво се притесняват, какво ще правят, че ги тресе страх от съдебно преследване. Щом искат равноправие, да е равноправие, всеки да отговаря пред закона. Защо НПО-та да вземат пари и да е неясна дейността им, а не държавни институции, така или иначе на тях ще се вмени да вършат нещо.