Коментари - Испания въстана срещу правителството | Днес.dir.bg

Испания въстана срещу правителството

С над 10 пострадали, замеряне на яйца и блокиране на пътища и транспорт започна стачката в Испания срещу мерките за намаляване на бюджетния дефицит и преодоляване на рецесията.

Обратно в новината

Коментари - Испания въстана срещу правителството | Днес.dir.bg

Коментари

100% си точен и прав в коментара

Хаха, пак американците са ти виновни. Преди лягане надничаш ли под кревата за скрити американци?!?!

"Буболечките" продължават да "шетат"

Моля, dir.bg, оправете "буболечките" си(the bugs), защото оставям мнението си и то излиза като "не регистрирано"!

Когато влезеш в магазина виждаш предимно китайска стока. Това означава, че някакви алчни "инвеститори" /боклуци/ са изнесли производствата в онази част на света защото им е било по-евтино. За да не продължават в този дух е необходимо да им стане СКЪПО да произвеждат в Китай. Това става с високи мита. А корпоративните данъци трябва да са по-високи, толкова по-високи, че да гарантират стабилността на пенсионната система и правото на хората да излязат в заслужен отдих преди да имат по три инфаркта ! Глобализацията трябва да се прекрати и всички правителства, които поставят интересите на "инвеститорите" над обществените интереси трябва да си ходят.

Закъсняхте, драги ми сънародници, с това, че викате "хайде на бунт"! Закъсняхте заради овчедушието си!!! Трябваше да излезете по улиците преди три години, когато икономиката ни беше измамно висока, а всъщност нямаше никакви реформи в сферите, които днес се рушат. Здравеопазването, образованието, селското стопанство...Днес ревете, че сегашното правителство унищожавало всичко, а толкова ли сте късопаметни, за да не си спомняте корупцията, която се ширеше на всички нива без да има и грам подобрение!? Добре, хора, излезте да врякате от недоволство, но викайте против измислената опозиция в лицето на БСП, ДПС и НДСВ, заради които Европейската комисия ни глобява с 13 млн. лева, защото онази тройна, управляваща коалиция позволи да бъдат откраднати пари, които трябваше да отидат за производството в България. Излезте де!

Закъсняхте, драги ми сънародници, с това, че викате "хайде на бунт"! Закъсняхте заради овчедушието си!!! Трябваше да излезете по улиците преди три години, когато икономиката ни беше измамно висока, а всъщност нямаше никакви реформи в сферите, които днес се рушат. Здравеопазването, образованието, селското стопанство...Днес ревете, че сегашното правителство унищожавало всичко, а толкова ли сте късопаметни, за да не си спомняте корупцията, която се ширеше на всички нива без да има и грам подобрение!? Добре, хора, излезте да врякате от недоволство, но викайте против измислената опозиция в лицето на БСП, ДПС и НДСВ, заради които Европейската комисия ни глобява с 13 млн. лева, защото онази тройна, управляваща коалиция позволи да бъдат откраднати пари, които трябваше да отидат за производството в България. Излезте де!

Ами ако е с предно предаване и няма кардан?

Не, мерси! По-добре си монтирай два на слабото място!

Едно не мога да разбера - Как така всеки ден новините се сменят? Преди седмица четохме новината, че кризата свършила в Европа, само ние сме били останали назад. Днес публикуват, че Испания е по-зле от нас!

шо не дойдеш да ти монтирам и един кардан отзад

като разбрах кой пише! Навсякъде ли си рецеклира кардана?

Напред, еропейски синдикати!!!

Що не прочетеш "Започва ли световна валутна война?"... "Ако Китай може да се намесва и да манипулира обменния курс 7 или 8 години подред, защо да не го правят всички?" НЕ НА КИТАЙСКИЯ МОДЕЛ, наложен от американците!!!

Щом си хан, ти си увреден кардан значи мислите и мозъка ти са заминали, а по въпроса с карданите иди в магазина ан Жоро(GT1) той има рециклирани

Май нас ни правиш на будали, че не може да си чак такава будала!!!?! "Лежачите" заявяват: Работим всичко, което ни предлагат като работа и печелим колкото ни дадат работодателите! С плащаните ни пак от тях, мизерни заплати не може да се постигне "по добър жизнен стандарт" А за мъдрите решения," как в Китай всичко да се произвежда, а ние да купуваме" питай пак управляващите и бизнеса, който изнася производствата в милиарден Китай за да пИчелят! Ама не става само с лапане, скоро ще се върне махалото!!!

абе да гледаме и да се учим, че и тоя червен мутраген ще го гоним с камъни както предишните червени п......!

Ако изнесените данни за 20% бюджетен дефицит е вярна информация , то така наререния ЕС осен Грция има още едно голямо раково образование наречено Испания. Все още не са се обозначили Португалия и Италия. ЦЯЛА ЕВРОПА ЩЕ СЕ НАЛОЖИ ДА ПЛАТИ ВИСОКАТА ЦЕНА НА ИНВЕСТИЦИОННАТА СИ ДЕЙНОСТ В ТОКСИЧНИ АМЕРИКАНСКИ ДЕРИВАТИ НА ДОЛАРА ИЗДАДЕНИ ОТ ДВЕТЕ НАЙ ГОЛЕМИ АМЕРИКАНСКИ БАНКИ - "Фани Мей" и "Фреди Мак" . След като в Америка не бе открита процедура по обявяването им във фалит се налага инвестиралите в тях европейски банки и осигурителни институции да отпищат като несъбираеми тези вземания. РЕЗЕРВИТЕ НА ЦЯЛА ЕВРОПА СЕ ДЕВАЛВИРАХА СЛЕД КАТО БЕ ВЗЕТО РЕШЕНИЕТО ДА НЕ БЪДЕ ДОПУСНАТО ОБЯВЯВАНЕТО НА ФАЛИТА НА "Фани Мей" и "Фреди Мак". С това решение въпроса за ЕС да бъде или да не бъде е решен. Европа я очаква огромна инвестиционна вълна идваща от арабите и Китай. Предстои пълното обезличаване и колабс на това странно образование наречено ЕС. Европа е тази която е обречена да плати цената на кризата.

20% безработица .......

да, крас, нали знаеш че всяка исторя си има две страни-на моя маж федералното правителство му враща 10 000$ на година даначен кредите затова ,че аз като зависим член на семеиството си стоя в кущи и ходя на шоппинг за разнообразие-пука ли ми за безработицата в испаня?хеъ, не, не давам 5 пари, защото и те като гарците като живяха добре, ние се гарчехме в бг с по 290 лв заплата.........нали разбираш какво нещо е вапросат на перспектива? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

И сега се гърчим за 290 , някой за 500 и каква ни е на нас българите перспективата??Хайде гледай си чужбината, ако наистина си там и не се обаждай!

НЕЩАТА СА ПРОСТИ. Вие с мъжа ти просто не сте българи. Сами сте се отказали от това свое право. Няма да са българи и децата ви и внуците ви. НИЕ ОСТАНАХМЕ ТУК ЗА ДА СЕ БОРИМ ЗА ПРАВОТО СИ ДА БЪДЕМ КАНТО НАРОД НА ТАЗИ ЗЕМЯ КОЯТО Е НАША БЪЛГАРСКА. не коментирам и не квалифицирам поведението ви. За мен вие сте просто безродници.

САМО НИЕ БЪЛГАРИТЕ СИ СТОИМ В КЪЩИ И МРЪНКАМЕ. ИЗГЛЕЖДА СМЕ НАРОС-П.....!

Испания въстана... Човек ще си помисли, че е започнала гражданска война

...СА ПОВЕЧЕТО БЪЛГАРИ... И ПОДКУПНО- ПРОДАЖНИ ДУШИЦИ! КОГАТО КОМУНИСТИТЕ РУШАХА СОЦА И ПЛЮЕХА ЯКО СРЕЩУ КОМУНИСТИТЕ,МЪРЗЕЛИВИЯ НАРОДЕЦ СИ МИСЛЕШЕ,ЧЕ ЩЕ ПОЧНЕ ДА ПОЛУЧАВА ЗАПАДНИ ЗАПЛАТИ,АМА КАТО БАЧКА ОЩЕ ПО-МАЛКО! ТОВА ,РАЗБИРА СЕ НЯМА КАК ДА СТАНЕ! СТАНА ПРОСТО ЯКО ОГРАБВАНЕ ! ДНЕС ВЕЧЕ И ДА ИСКА НЯКОЙ ДА РАБОТИ НЯМА КАК ДА СТАНЕ, ОСВЕН АКО НЕ СЕ СЪГЛАСИ НА ЗАПЛАТА 211 ЛВ! ТОЛКОВА ВЗЕМАШЕ И БАБА МИ ПРЕЗ 1985 Г.,НО ХЛЯБА БЕШЕ 20СТ.,А САМОЛЕТА СОФИЯ - БУРГАС -20ЛВ. ,А ЗА ЛЕГЛО В СТУДЕНТСКИ ОБЩЕЖИТИЯ ПЛАЩАХ 9 ЛВ. НА ТРИ МЕСЕЦА !айде да ви е хайр ,мързеливо племе! ПОЧВАЙТЕ ЯКО ДА БАЧКАТЕ ИНАЧЕ ОЩЕ ПОВЕЧЕ ЩЕ СКОТЯСАТЕ! КИТАЙ ПРЕДИ 30 ГОДИНИ БЯХА НА 20 ГОДИНИ ЗАД НАС ВЪВ ВСЯКО ОТНОШЕНИЕ, ДНЕС СА СВЕТОВЕН ЛИДЕР! КАК? ЯКО БАЧКАНЕ И ЗДРАВ РЕД ВКЛ. СМЪРТНИ ПРИСЪДИ ЗА КРАДЛИВИ И КОРУМПИРАНИ ВИСШИ ЧИНОВНИЦИ! ТАКА СТАВА,А НЕ С МЪРЗЕЛ И БЕЗРАЗЛИЧИЕ!

Глупак, я да те видим в Китай, що не идеш там. Да работиш ангария за шепа ориз, защото там е така.

Безработен съм и се интересувам от офертата. Само ми кажи шепата ориз суров ли е или варен (набъбнал)?

определено ни липсват синдикатите.краино време е да се създаде истински синдикат, такъв които ще защитава интересите на работещите.

Мечтай си, ще го купят само за един ден, ако ли не ще убият показно лидера и никой няма да е виновен. Не забравяй, къде живееш :(

Хайде братя българи събудете се!!! Ето така се прави, защото май много има които не зная, ако не направиш възстание нищо няма да постигнеш- това са уроци от историята, които ние просто сме проспали докато другите са се бунтували.

Кога комунистите ще си платят задето ограбиха държавата?

Дари

Докато си траем и никой не търси отговорност на никого няма да има поета вина

Когато изметем от управлението на България през тази зима!!!

Това е защото тяхното "социалистическо" правителство иска да измъкне страната от кризата с крайно десни мерки. А трябват леви решения!

Гърците, Испанците, Французите... А ние пак ли последни в Европа?

Братя и сестри наш ред е да настанем срещу мутрите (правителството)!

Така е, но ние си нямаме синдикати, защото мутрите и правителствата (всички) ги купиха отдавна. Няма кой да ни поведе, ако аз и ти излезнем на улицата (както от време на време сигурно се случва, макар и безсмислено), нали ще ни арестуват за три минути, а мършата около нас ще си трае и даже може и да ни се подиграва :( Уви ония горе го знаят това и ... не знам, звучи много обречено :(

а ние си трайкаме и чакаме кво ша стане.Ама това не е от днес,това си е от много години и от много векове ДАЖЕ.

Кой как се е уредил. Ние на 15 юни излязохме от кризата, а след 10 години всички ще искат да живеят в България :D

ЕЙ..........ТАКА Е СТАВА КОГАТО НЕЩО НЕ ТИ СЕ НРАВИ.................

Всички срещу икономическата тирания!!! Може да нямаме профсъюзи, но нормалните българи сме с вас!!!

Жалко, че няма кой да ни поведе и нас :(

Още веднъж се убеждавам, колко е бил прав дядо Славейков нарекъл българите - мърша.

Дааа, това е, когато си имаш синдикат, когато има лидери, които да поведат народа, а у нас .... синдикат е мръсна дума, символ на корупция и тесни връзки с властта! Винаги се натъжавам, когато чета подобни новини, завиждам на хората, затова че могат да излезнат на улицата и да се борят, за да живеят добре, завиждам им че са свободни - по дух и по право, а не роби, като нас. Ето затова ще бягаме в другите държави, защото у нас такова нещо е невъзможно, у нас ще ни тъпчат, мачкат и тормозят, а ние ще си пишем тук, ще се оплакваме, ще се намразваме, ще се караме, но нищо от това няма да промени живота ни, а няма кой да ни поведе на борба :(

Абсолютно съм съгласен. Нито имаме управници лидери, нито опозиционер - лидер. Всички гледат да се докопат до кокъла и който го захапе - здраво да го държи. Пък народа, е народа да го духа. Той си е тъп и роб по душа, защо му е народен лидер да му мъти мозъка(ако го има). Нека си псува вечер пред телевизора, да си го изкарва на жената и децата, но да не пипа НАШИЯ КОКЪЛ. НИКОГА. НЕ МУ ТРЯБВА ЛИДЕР!

Гледайте филма COLLAPSE за да ви станат ясни някои неща.

Така правят хората като имат синдикат , а ние ще си пишем по форумите.

Пишете си. Като ви се пише. Вместо да работите. Испанците и да протестират и да не протестират все на едно дередже ще са. Огромен бюджетен дефицит и инфлация. Вместо да си унищожават и малкото останала икономика като тъпите Гърци, да запретват ръкави и да работят.

Работи богатите да станат още по-богати!Аз не съм съгласна с този ред!След започването на кризата богатите станаха по-богати, а бедните трябва да платят за кризата!С това не са съгласни в Гърция и Испания и затова протестират!

Типично изказване на човек, който дава малко пари, а иска много работа или на човек с миши - робски манталитет.

живея в барцелона..нещата не са такива ,каквито ги показват по тв.синдикатите не искат тази стачка,но няма начин ,трябва да си измият рацете с нея..тук всички са наясно,че докато не позволят на работодателите да уволняват без да плащат неустоъки,никоъ няма да назначава нови работници..апомислете смо..колегите ми са с по 20 год трудов стаж и за да го уволни,шефа трябва да му плати по ч5 деха (заплата и половина ) за всяка прослужена година..това е чудесно...но как да накараш този испанец да работи,след като тоъ самият иска да го сакратят..з0 заплати по 1800 евро и няколко години получаваш 80% от тази заплата от бъурото за безработни...та такива работи стават тук..и никоъ не е вастанал срещу правителството...

е а тези нещица да не би да са лоши за испаниците ? това са чудесни неща даващи сигурност на работещите

Това са тъпотии, дето си написал- кой те излъга, че дават при съкращаване такива пари- има си праг в парото- на моя мъж миналата година му бяха определили 8-% от заплатата, върху която са го осигурявали- т.е. 700евро за период от 9месеца, а за самото съкращение работодателя му плати 2000евро, след подаден иск от адвоката в парото, а в крайна сметка на втория месец му намериха работа и му спряха обезщетенията. С негови колеги- испанци, с по 20г. трудов стаж нещата не са по различни и никой от тях не иска съкращение, защото всички са с жилища на кредит, с куп други кредити, които с едно голо обезщетение (не се плащат накуп парите за него!), не могат да си покрият задълженията към банките. Зимата в центъра на Мадрид имаше много семейства, които живееха в кашони, след като банките им бяха отнели жилищата. В Барселона не знам как е, но специално за обезщетенията законът е еднакъв и там.

Коментари - Испания въстана срещу правителството | Днес.dir.bg

Испания въстана срещу правителството

С над 10 пострадали, замеряне на яйца и блокиране на пътища и транспорт започна стачката в Испания срещу мерките за намаляване на бюджетния дефицит и преодоляване на рецесията.

Обратно в новината

Коментари - Испания въстана срещу правителството | Днес.dir.bg

Коментари

100% си точен и прав в коментара

Хаха, пак американците са ти виновни. Преди лягане надничаш ли под кревата за скрити американци?!?!

"Буболечките" продължават да "шетат"

Моля, dir.bg, оправете "буболечките" си(the bugs), защото оставям мнението си и то излиза като "не регистрирано"!

Когато влезеш в магазина виждаш предимно китайска стока. Това означава, че някакви алчни "инвеститори" /боклуци/ са изнесли производствата в онази част на света защото им е било по-евтино. За да не продължават в този дух е необходимо да им стане СКЪПО да произвеждат в Китай. Това става с високи мита. А корпоративните данъци трябва да са по-високи, толкова по-високи, че да гарантират стабилността на пенсионната система и правото на хората да излязат в заслужен отдих преди да имат по три инфаркта ! Глобализацията трябва да се прекрати и всички правителства, които поставят интересите на "инвеститорите" над обществените интереси трябва да си ходят.

Закъсняхте, драги ми сънародници, с това, че викате "хайде на бунт"! Закъсняхте заради овчедушието си!!! Трябваше да излезете по улиците преди три години, когато икономиката ни беше измамно висока, а всъщност нямаше никакви реформи в сферите, които днес се рушат. Здравеопазването, образованието, селското стопанство...Днес ревете, че сегашното правителство унищожавало всичко, а толкова ли сте късопаметни, за да не си спомняте корупцията, която се ширеше на всички нива без да има и грам подобрение!? Добре, хора, излезте да врякате от недоволство, но викайте против измислената опозиция в лицето на БСП, ДПС и НДСВ, заради които Европейската комисия ни глобява с 13 млн. лева, защото онази тройна, управляваща коалиция позволи да бъдат откраднати пари, които трябваше да отидат за производството в България. Излезте де!

Закъсняхте, драги ми сънародници, с това, че викате "хайде на бунт"! Закъсняхте заради овчедушието си!!! Трябваше да излезете по улиците преди три години, когато икономиката ни беше измамно висока, а всъщност нямаше никакви реформи в сферите, които днес се рушат. Здравеопазването, образованието, селското стопанство...Днес ревете, че сегашното правителство унищожавало всичко, а толкова ли сте късопаметни, за да не си спомняте корупцията, която се ширеше на всички нива без да има и грам подобрение!? Добре, хора, излезте да врякате от недоволство, но викайте против измислената опозиция в лицето на БСП, ДПС и НДСВ, заради които Европейската комисия ни глобява с 13 млн. лева, защото онази тройна, управляваща коалиция позволи да бъдат откраднати пари, които трябваше да отидат за производството в България. Излезте де!

Ами ако е с предно предаване и няма кардан?

Не, мерси! По-добре си монтирай два на слабото място!

Едно не мога да разбера - Как така всеки ден новините се сменят? Преди седмица четохме новината, че кризата свършила в Европа, само ние сме били останали назад. Днес публикуват, че Испания е по-зле от нас!

шо не дойдеш да ти монтирам и един кардан отзад

като разбрах кой пише! Навсякъде ли си рецеклира кардана?

Напред, еропейски синдикати!!!

Що не прочетеш "Започва ли световна валутна война?"... "Ако Китай може да се намесва и да манипулира обменния курс 7 или 8 години подред, защо да не го правят всички?" НЕ НА КИТАЙСКИЯ МОДЕЛ, наложен от американците!!!

Щом си хан, ти си увреден кардан значи мислите и мозъка ти са заминали, а по въпроса с карданите иди в магазина ан Жоро(GT1) той има рециклирани

Май нас ни правиш на будали, че не може да си чак такава будала!!!?! "Лежачите" заявяват: Работим всичко, което ни предлагат като работа и печелим колкото ни дадат работодателите! С плащаните ни пак от тях, мизерни заплати не може да се постигне "по добър жизнен стандарт" А за мъдрите решения," как в Китай всичко да се произвежда, а ние да купуваме" питай пак управляващите и бизнеса, който изнася производствата в милиарден Китай за да пИчелят! Ама не става само с лапане, скоро ще се върне махалото!!!

абе да гледаме и да се учим, че и тоя червен мутраген ще го гоним с камъни както предишните червени п......!

Ако изнесените данни за 20% бюджетен дефицит е вярна информация , то така наререния ЕС осен Грция има още едно голямо раково образование наречено Испания. Все още не са се обозначили Португалия и Италия. ЦЯЛА ЕВРОПА ЩЕ СЕ НАЛОЖИ ДА ПЛАТИ ВИСОКАТА ЦЕНА НА ИНВЕСТИЦИОННАТА СИ ДЕЙНОСТ В ТОКСИЧНИ АМЕРИКАНСКИ ДЕРИВАТИ НА ДОЛАРА ИЗДАДЕНИ ОТ ДВЕТЕ НАЙ ГОЛЕМИ АМЕРИКАНСКИ БАНКИ - "Фани Мей" и "Фреди Мак" . След като в Америка не бе открита процедура по обявяването им във фалит се налага инвестиралите в тях европейски банки и осигурителни институции да отпищат като несъбираеми тези вземания. РЕЗЕРВИТЕ НА ЦЯЛА ЕВРОПА СЕ ДЕВАЛВИРАХА СЛЕД КАТО БЕ ВЗЕТО РЕШЕНИЕТО ДА НЕ БЪДЕ ДОПУСНАТО ОБЯВЯВАНЕТО НА ФАЛИТА НА "Фани Мей" и "Фреди Мак". С това решение въпроса за ЕС да бъде или да не бъде е решен. Европа я очаква огромна инвестиционна вълна идваща от арабите и Китай. Предстои пълното обезличаване и колабс на това странно образование наречено ЕС. Европа е тази която е обречена да плати цената на кризата.

20% безработица .......

да, крас, нали знаеш че всяка исторя си има две страни-на моя маж федералното правителство му враща 10 000$ на година даначен кредите затова ,че аз като зависим член на семеиството си стоя в кущи и ходя на шоппинг за разнообразие-пука ли ми за безработицата в испаня?хеъ, не, не давам 5 пари, защото и те като гарците като живяха добре, ние се гарчехме в бг с по 290 лв заплата.........нали разбираш какво нещо е вапросат на перспектива? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

И сега се гърчим за 290 , някой за 500 и каква ни е на нас българите перспективата??Хайде гледай си чужбината, ако наистина си там и не се обаждай!

НЕЩАТА СА ПРОСТИ. Вие с мъжа ти просто не сте българи. Сами сте се отказали от това свое право. Няма да са българи и децата ви и внуците ви. НИЕ ОСТАНАХМЕ ТУК ЗА ДА СЕ БОРИМ ЗА ПРАВОТО СИ ДА БЪДЕМ КАНТО НАРОД НА ТАЗИ ЗЕМЯ КОЯТО Е НАША БЪЛГАРСКА. не коментирам и не квалифицирам поведението ви. За мен вие сте просто безродници.

САМО НИЕ БЪЛГАРИТЕ СИ СТОИМ В КЪЩИ И МРЪНКАМЕ. ИЗГЛЕЖДА СМЕ НАРОС-П.....!

Испания въстана... Човек ще си помисли, че е започнала гражданска война

...СА ПОВЕЧЕТО БЪЛГАРИ... И ПОДКУПНО- ПРОДАЖНИ ДУШИЦИ! КОГАТО КОМУНИСТИТЕ РУШАХА СОЦА И ПЛЮЕХА ЯКО СРЕЩУ КОМУНИСТИТЕ,МЪРЗЕЛИВИЯ НАРОДЕЦ СИ МИСЛЕШЕ,ЧЕ ЩЕ ПОЧНЕ ДА ПОЛУЧАВА ЗАПАДНИ ЗАПЛАТИ,АМА КАТО БАЧКА ОЩЕ ПО-МАЛКО! ТОВА ,РАЗБИРА СЕ НЯМА КАК ДА СТАНЕ! СТАНА ПРОСТО ЯКО ОГРАБВАНЕ ! ДНЕС ВЕЧЕ И ДА ИСКА НЯКОЙ ДА РАБОТИ НЯМА КАК ДА СТАНЕ, ОСВЕН АКО НЕ СЕ СЪГЛАСИ НА ЗАПЛАТА 211 ЛВ! ТОЛКОВА ВЗЕМАШЕ И БАБА МИ ПРЕЗ 1985 Г.,НО ХЛЯБА БЕШЕ 20СТ.,А САМОЛЕТА СОФИЯ - БУРГАС -20ЛВ. ,А ЗА ЛЕГЛО В СТУДЕНТСКИ ОБЩЕЖИТИЯ ПЛАЩАХ 9 ЛВ. НА ТРИ МЕСЕЦА !айде да ви е хайр ,мързеливо племе! ПОЧВАЙТЕ ЯКО ДА БАЧКАТЕ ИНАЧЕ ОЩЕ ПОВЕЧЕ ЩЕ СКОТЯСАТЕ! КИТАЙ ПРЕДИ 30 ГОДИНИ БЯХА НА 20 ГОДИНИ ЗАД НАС ВЪВ ВСЯКО ОТНОШЕНИЕ, ДНЕС СА СВЕТОВЕН ЛИДЕР! КАК? ЯКО БАЧКАНЕ И ЗДРАВ РЕД ВКЛ. СМЪРТНИ ПРИСЪДИ ЗА КРАДЛИВИ И КОРУМПИРАНИ ВИСШИ ЧИНОВНИЦИ! ТАКА СТАВА,А НЕ С МЪРЗЕЛ И БЕЗРАЗЛИЧИЕ!

Глупак, я да те видим в Китай, що не идеш там. Да работиш ангария за шепа ориз, защото там е така.

Безработен съм и се интересувам от офертата. Само ми кажи шепата ориз суров ли е или варен (набъбнал)?

определено ни липсват синдикатите.краино време е да се създаде истински синдикат, такъв които ще защитава интересите на работещите.

Мечтай си, ще го купят само за един ден, ако ли не ще убият показно лидера и никой няма да е виновен. Не забравяй, къде живееш :(

Хайде братя българи събудете се!!! Ето така се прави, защото май много има които не зная, ако не направиш възстание нищо няма да постигнеш- това са уроци от историята, които ние просто сме проспали докато другите са се бунтували.

Кога комунистите ще си платят задето ограбиха държавата?

Дари

Докато си траем и никой не търси отговорност на никого няма да има поета вина

Когато изметем от управлението на България през тази зима!!!

Това е защото тяхното "социалистическо" правителство иска да измъкне страната от кризата с крайно десни мерки. А трябват леви решения!

Гърците, Испанците, Французите... А ние пак ли последни в Европа?

Братя и сестри наш ред е да настанем срещу мутрите (правителството)!

Така е, но ние си нямаме синдикати, защото мутрите и правителствата (всички) ги купиха отдавна. Няма кой да ни поведе, ако аз и ти излезнем на улицата (както от време на време сигурно се случва, макар и безсмислено), нали ще ни арестуват за три минути, а мършата около нас ще си трае и даже може и да ни се подиграва :( Уви ония горе го знаят това и ... не знам, звучи много обречено :(

а ние си трайкаме и чакаме кво ша стане.Ама това не е от днес,това си е от много години и от много векове ДАЖЕ.

Кой как се е уредил. Ние на 15 юни излязохме от кризата, а след 10 години всички ще искат да живеят в България :D

ЕЙ..........ТАКА Е СТАВА КОГАТО НЕЩО НЕ ТИ СЕ НРАВИ.................

Всички срещу икономическата тирания!!! Може да нямаме профсъюзи, но нормалните българи сме с вас!!!

Жалко, че няма кой да ни поведе и нас :(

Още веднъж се убеждавам, колко е бил прав дядо Славейков нарекъл българите - мърша.

Дааа, това е, когато си имаш синдикат, когато има лидери, които да поведат народа, а у нас .... синдикат е мръсна дума, символ на корупция и тесни връзки с властта! Винаги се натъжавам, когато чета подобни новини, завиждам на хората, затова че могат да излезнат на улицата и да се борят, за да живеят добре, завиждам им че са свободни - по дух и по право, а не роби, като нас. Ето затова ще бягаме в другите държави, защото у нас такова нещо е невъзможно, у нас ще ни тъпчат, мачкат и тормозят, а ние ще си пишем тук, ще се оплакваме, ще се намразваме, ще се караме, но нищо от това няма да промени живота ни, а няма кой да ни поведе на борба :(

Абсолютно съм съгласен. Нито имаме управници лидери, нито опозиционер - лидер. Всички гледат да се докопат до кокъла и който го захапе - здраво да го държи. Пък народа, е народа да го духа. Той си е тъп и роб по душа, защо му е народен лидер да му мъти мозъка(ако го има). Нека си псува вечер пред телевизора, да си го изкарва на жената и децата, но да не пипа НАШИЯ КОКЪЛ. НИКОГА. НЕ МУ ТРЯБВА ЛИДЕР!

Гледайте филма COLLAPSE за да ви станат ясни някои неща.

Така правят хората като имат синдикат , а ние ще си пишем по форумите.

Пишете си. Като ви се пише. Вместо да работите. Испанците и да протестират и да не протестират все на едно дередже ще са. Огромен бюджетен дефицит и инфлация. Вместо да си унищожават и малкото останала икономика като тъпите Гърци, да запретват ръкави и да работят.

Работи богатите да станат още по-богати!Аз не съм съгласна с този ред!След започването на кризата богатите станаха по-богати, а бедните трябва да платят за кризата!С това не са съгласни в Гърция и Испания и затова протестират!

Типично изказване на човек, който дава малко пари, а иска много работа или на човек с миши - робски манталитет.

живея в барцелона..нещата не са такива ,каквито ги показват по тв.синдикатите не искат тази стачка,но няма начин ,трябва да си измият рацете с нея..тук всички са наясно,че докато не позволят на работодателите да уволняват без да плащат неустоъки,никоъ няма да назначава нови работници..апомислете смо..колегите ми са с по 20 год трудов стаж и за да го уволни,шефа трябва да му плати по ч5 деха (заплата и половина ) за всяка прослужена година..това е чудесно...но как да накараш този испанец да работи,след като тоъ самият иска да го сакратят..з0 заплати по 1800 евро и няколко години получаваш 80% от тази заплата от бъурото за безработни...та такива работи стават тук..и никоъ не е вастанал срещу правителството...

е а тези нещица да не би да са лоши за испаниците ? това са чудесни неща даващи сигурност на работещите

Това са тъпотии, дето си написал- кой те излъга, че дават при съкращаване такива пари- има си праг в парото- на моя мъж миналата година му бяха определили 8-% от заплатата, върху която са го осигурявали- т.е. 700евро за период от 9месеца, а за самото съкращение работодателя му плати 2000евро, след подаден иск от адвоката в парото, а в крайна сметка на втория месец му намериха работа и му спряха обезщетенията. С негови колеги- испанци, с по 20г. трудов стаж нещата не са по различни и никой от тях не иска съкращение, защото всички са с жилища на кредит, с куп други кредити, които с едно голо обезщетение (не се плащат накуп парите за него!), не могат да си покрият задълженията към банките. Зимата в центъра на Мадрид имаше много семейства, които живееха в кашони, след като банките им бяха отнели жилищата. В Барселона не знам как е, но специално за обезщетенията законът е еднакъв и там.