Конституционният съд спря закона за каталунския референдум

Испанският Конституционен съд преустанови действието на закона за референдум, който бе приет преди два дни от регионалния парламент на Каталуния.

Обратно в новината

Коментари - Конституционният съд спря закона за каталунския референдум | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

пЕДЕРАСИТЕ НА ОБАМА И СОРОС ПАК СЕ НАСРАХА, С ЦЕНЗУРА, КАТО ИМАМЕ АРГУМЕНТИ! А ДЕЦАТА НИ ЕБАХА С БЪДЕЩЕТО НА КОЛОНИЯТА, КОЯТО ВСЕ ОЩЕ ВЕРВА НА ХОЛОКОСТА, КОЙТО Е ВИДЕН И В МОМЕНТА. ТРИЕ МНЕНИЯ.

ПЕДОФИЛИЯТА СТИГНА ДО ТАМ, ЧЕ ДА СЕ ГАВРИ СЪС СОБСТВЕНИТЕ СИ РЕШЕНИЯ НА СЪДИИ, КАТО ПАЛАТКЛАДЖИИТЕ НА НОВАТА КОНСТИТУЦИЯ. хАХАААА

нима не споменахме веч, че съдийските решения са политически бременни? В ЕС върлува и безчинства хунтата на крайно левите неотерористи - троцкисти. Демокрацията е набутана дълбоко, дълбоко в гъза на педерастите, които на практика са диктатори.

Испанските съдии много отдавна почнаха да се изживяват като световна сила и висш съд на света. Трябва ли да припомням китаеца какво каза за малоумните им изпълнения.

Значи сега, прави ми впечатление нещо интересно. Антидемократите, онези на които демокрацията им е виновна за всичко - пищят как видите ли, ето сега тези, дето се правят на демократи не дават на горките каталунци да се отделят. Другите, които също мразят демокрацията, защото и на тях тя им е виновна за всичко, пък пищят, как сега видите ли други т.нар. демократи ще се намесят и ще помогнат на каталуня да се отцепи от държавата си. Хора, противоречите си, някак нещо опорните точки не са ви синхронизирани. Пустата демокрация, не е като в тоталитаризЪма, там каквото каже вожда и това е, няма хък-мък, ама имало противоречия - хайде в Белене. А сега ви се позволява всичко да дрънкате и вие пак недоволни, защото има, представете си хора, които не мислят, като вас. Ужас!

Дефинирай какво разбираш под демокрация!! Защото вашето няма нищо общо с демокрацията!!!

Веднага дефинирам - демокрацията няма нищо общо с това, в което в момента живеем в България. И знаете ли защо? Защото нито хората са готови за демокрация - еви, те все още си чакат някой от някъде да ги спасява и да им урежда държавата, нито управниците ни познават тази дума - до един са бивши соц-деца и приближени. Именно по тази причина се подиграх с т.нар. антидемократи, на които за всичко демокрацията им е виновна. Жалки са вече, като го кажат това.

Козяшките проститутки веднага се появиха да ни "учат" какво е демокрация. И да знаете, каталунците не се смятат за испанци. Баските също. Те си имат собствен език който беше забранен от Франко и "демократите" така и не махнаха тази забрана. Вместо да седнат и да се договорят, правителството в Мадрид действа само силово. Е така няма да се решат проблемите натрупани с години. п.п. и приказките как построили всичко с държавни пари си го наврете отзад, тези пари идват от създуха, а от данъци и такси.

Поредното доказателство как ''демокрацията'' върви успешно напред, как мнението и желанието на хората се тълкува като НЕдемократично:((((

Сега нато ще нападне Испания и ще помогне на Каталуния да извоюва независимост. Както помогна на албанците в Сърбия.

По повод призива за отделяне на София от останалата част от България, подкрепям, но при условие че всеки който не може да докаже че е име трето поколение софиянец бива изгонен, конфискуваме им имотите, след което издаваме работни визи на селяните, пускаме ги да работят и да плащат наеми и данъци, а софиянци ставаме шейхове като в Катар

Добра идея, но трябва магистралата до морето и Созопол също да са наши, да има къде да си държим яхтите и да не минаваме с ролсовете и фераритата през селски територии. Селяните по стария път

Що е у Еропско, се е от Шопско! Хехехе!...

Закона не може да противоречи на волята на народа. Ако това се случи - закона бива променен или бива игнориран.

народа може да бъде манипулиран. затова са законите.

Във всяка една Конституция в Евтропа има два еднакви члена: ........ е държава с установена форма на управление - демокрация. Забранена е насилствената промяна на управление. Забранени са всякакви форми на сепаратизъм на етнически или религиозен принцип. Но за Косово не беше забранено. Както казваха американците - те имат право на самоопределение.

Все някой трябва да ви обяснява, кое е демократично, и кое - не!

И ти ли си тоя дето ще ми обяснява ве? Хехехе!

Така е най-демократично, сега. А, в Косово беше най-демократично цялото нато да бомбардира Сърбия и да откъсне една област от нея да я подари на албанците. Да могат американците да си направят там военна база за разпределение на наркотика от Афганистан.

Единственно референдумът в Косово е напълно законен и конституционен. Подкрепен от група главорези и най-вече от US Air Force - най-деморкатичната част от демокрацията.

Косово се отдели от Сърбия без какъвто и да било референдум, само с решение на косовският местен парламент!

Моя позната испанка, живееща в Мадрид ми каза преди няколко години, че вече им идват в повече тия постоянни ежби с Каталуня, думите й бяха - "Щом искат да се отделят, да се отделят, омръзна ми вече". След като най-вероятно и други испанци мислят, като нея, не разбирам защо не им дават да се отделят! Може би, защото Каталуня е една доста богата област, доколкото знам.

Шило

Популизъм е този референдум! Как се създава нова държава? Ако искат някаква автономия-добре, ама най-малкото, с какво ще се издържа ако се отдели?

Как ли сме се издържали ние когато сме се отделили от турция.

Каталуния е първа по общ БВП и трета по БВП на човек от населението в Испания след Мадрид и Навара и е един от най-високоиндустриализираните райони в страната и Европа. Пристанището на Барселона е най-голямото на Средиземно море. Транспортът е отлично развит над 1200 км автомагистрали, голяма гъстота на железопътните линии, три международни летища. 7,5 милиона туристи за 2016-та година.

И всичките тия благинки, дето ги изброяваш, са ВЪПРЕКИ останалата част на Испания или БЛАГОДАРЕНИЕ И на останалата част на Испания?

Косово може! Крим, Каталуния, Приднестровие не може! Демокрация! Като няма референдум - здраве да е. Все някаква гражданска война ще се уреди.

В Крим бяха зелените човечета на фашиста Путин

историята, а ти като умреш още на другия ден никой няма да те помни, дори въшките и бълхите, които са те лазили.

Я гледай ти!? Жив бях да науча, че Крим е независима държава! И кога се случи туй ве браточка?...

Глас народен, глас божи.

Що за демокрация е това?-щом искат да се отделят, нека се отделят...

А какво ще стане с тези, които не искат да се отдели?! Те нямат ли права?! Реално навсякъде мафията подклажда противопоставянето - за да отслаби държавата и по-лесно да контролира всичко! Обикновения човек няма никаква полза от противопоставянето!

Имат бе...Нали затова е референдума!Да отиват да гласуват с "не":)