Коментари - Ще обяви ли Пучдемон независимост на Каталуния? | Днес.dir.bg

Ще обяви ли Пучдемон независимост на Каталуния?

Бъдещето на Каталуния изглежда несигурно днес, в навечерието на очаквана с голям интерес реч на сепаратисткия регионален лидер Карлес Пучдемон.

Обратно в новината

Коментари - Ще обяви ли Пучдемон независимост на Каталуния? | Днес.dir.bg

Коментари

Мммндааа.. значи за Словакия може както се спомена, също и за бившите Съветцки Републики които обшвиха независимост, а за Каталуниш не може... ах тези двойни стандарти!

и добре са направили, защото ако ги бяха оставили да се институциализират както в Босна..... Виж какво стана там, сега всички са "муслимани" и то без особени усилия на османските власти.

желаеха Обединена и Силна Европа, която да прегражда дивашките мераци на азиат-болшевишките варвари.

Кой има интерес от разпарчаладисването на Европа! Русия или САЩ Или и двете!

причината е неравнопоставеността на членовете. А кой има интерес- ясно е, че и двете.

Единствено и само Русия, за да преговаря поотделно с всяка от 28-те европейски държави, а не с Единна Обединена Европа с 15 трилона БВТ и над 500 млн. население.

Съгласило се значи, испанското правителство, да разследва полицейското насилие, за което само се е разпоредило! И междувременно, а и за по-сигурно: "Испанското правителство изпраща войски в Каталония", според както пише канадският Мондиализасион ("Le gouvernement espagnol envoie des troupes en Catalogne", Par Paul Mitchell, Mondialisation, 06 octobre 2017). Да живее демокрацията! Със 'сичките й европейски ценности!

Освен регионална автономия, каквато има сега Каталуния, преди независимост са възможни и други форми на по-голяма самостоятелност - като например федерация, или конфедерация, с още по-голяма самостоятелност. Само си представете колко дипломатически представителства трябва да открие Каталуния и какъв дипломатически персонал ще трябва да поддържа примерно в 100 - 150 страни , за другото да не говорим.

нема проблем с това. Ще наемат Ицето. Той им стига за 200 посолства!

Мисля, че Каталуния трябва да обяви независимост и незабавно да сформира своя армия, за защита от евентуално нападение от страна на кастилците. Надявам се, че са се подготвили за това и имат достатъчно оръжие за своята нова армия. Ако пък нямат, ще трябва бързо да се снабдят с такова. Ние с удоволствие ще им продадем необходимото.

И после какво, като испанците и ЕС им блокират цялата търговия, износ, финанси....? Колко време ще изкарат независимо гладни преди да се изтрепят един друг?

Какво ще да е това "символична независимост"!?

Значи от тебе нищо да не зависи.

Интересен случай, ще се отделя държава без да го иска мнозинството. Обикновено държави се цепят заради потисничество, тука поради благоденствие. Друго интересно , на практика Местната власт се отцепо с обявяванетп на незаконен референдум и по този начин пое фумкция ма отделна държава, която насрочва референдум с правото да си го интерпретира , тъй като няма закон , които да казва кога е валиден , и лво ммозинство от колко гласували трябва да има. Сега ще се позовава на същия референдум , който повечето каталунци блокираха и ще говори от името на целия народ , нещо което мнозинството не споделя. И това ще нарече справедливост. Дали има луди да търпят подобна арогантност.

Силата е в обединението, не в разделянето на малки части и грабенето им от нагли политици.

"Каталунският върховен съд обяви, че е поискал от испанската национална полиция да осигури повече охрана на сградата..." Глупости, направо нареди на Policiа Nacional да изземе фунциите на Mossos d' еscuadra, щото не им вярват и ги е страх.

А трябва ли да вярва на Mossos d' еscuadra ? Направиха пълен саботаж на централната власт. Сега Траперо ще го вземе под вода без шнорхел.

Не симпатизирам особено на отделянето на Каталуния, но доста лошо впечатление прави как преди месец Карлос Пучдемон беше с титлата премиер на Каталуния а днес е "сепаратисткия регионален лидер". Подобни медихни извъртания отблъскват хората и пряко насочват читателите към фейкнюз сайтовете . В този смисъл не трол фабриките на Путин са ни виновни за собствената ни демагогия. Само се възползват от нея. А Путин има черен пояс по джудо..което сигурно също е фейк. Иначе са очевидни опитите му да дестабилизира Европа и ако тя не промени посоката и хората не усетят справедливост...ще успее.

Когато нарушаваш закона с цел разделяне целоста на една държава си сепаратист.

ЧИИТО ОТГОВОР Е ПРОСТ - няма как да не обяви независимост! ЗАЩО ИНАЧЕ РАЗЛАЙВАХА КУЧЕТАТА. ВЪПРОСА Е КАКВО СЛЕДВА ОТ ТОВА? ЩЕ СЪЗДАДЕ ЛИ КАТАЛУНИЯ СОБСТВЕНА АРМИЯ , ПОЛИЦИЯ , И НАЙ ВАЖНОТО - конституция с променен суверен!! ЩЕ ЗАМЕНИ ЛИ НОВАТА КОНСТИТУЦИЯ ВЛАСТТА НА МОНАРХА С ТАЗИ НА ПАРЛАМЕНТАРНО ПРЕДСТАВЕНИЯ НАРОД или просто ще се превърне в онова което в момента е ЕС - ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО! Склонен съм да приема, че възможностите на един журналист какъвто е Пучдемон СА СЕ ИЗЧЕРПИЛИ , и едва ли е способен на нещо повече от това което е НАЛОЖИТЕЛНО ЗА ИЗГРАЖДАНЕТО НА ЕДНА ДЪРЖАВА, освен ако заднего не стоят сили които добре знаят ко и как се прави!

От кога страна сепаратист? Нали е законно избран?

Добър повод за българина отново да си даде сметка какви синове е имал в лицето на Васил Левски, Христо Ботев, Георги Бенковски, Хаджи Димитър, Стефан Караджа,..., за да се стигне и то в една робска земя до Априлското въстание, и то да доведе до Руско-турската освободителна война...

Нашите са се борили за свободата на Бългрия. която преди това е била векове наред от най мощните държави в Европа. А каталуния е просто област като шопско или подобна и никога не е била самостоятелна държава. Създадена е като графство от Карл Велики като част от ИСПАНСКАТА марка! Сега тези като пучдемона се опитват да разцепят единна Испания и е нормално светът да ги нарича сепаратисти. Има основен принцип за териториалната цялост на държавите, който той нарушава.

Понятието за държава възниква през 16 век. У нас това понятие за пръв път влиза в употреба в средата на 19 век. Иначе куцо и сакато го използва за средновековните владетели. Те нито са били представтели на държави, нито са знаели какво е държава,, тъй като такова понятие тогава няма.

Прочети историята на графство Барцелона и Арагон и тогава умувай кой е имал държава и кой не. Ние от 1300 г история имаме 600 - 670 г съществуване като самостоятелна държава. Барцелона на практика никога не е била под властта на маврите и може да се счита, че от основаването си до обединението на Арагон с Кастилия в 1469 е била самостоятелна държава.

Къде сте бе Българи,как може да сте апатични към Фашистите в Мадрид.Колко държави в Европа са били под Монархо-фашистка диктатура.Ние сме били непосредствено след Испания по насилие.

точно пък ти ли си българин бе руска изтривалка!

да му разширят безплатно аналния отвор нека обявява.

Типични "разсъждения" на прайдовски протестър!

не позна баце, на протести не съм ходил от голямата студентска стачка защото разбрах, че всичко е напразно в тази шибана държава. Това, което казвам е чиста реалност и той много добре си го знае и днес ще се въздържи да прави глупости, щото много му се насъбра .

И да обяви и да не обяви нищо няма да се промени. Най-много да го арестуват.

Превода на Puigdemont направо кърти. Пуч от руски е преврат и се ползва думата не само в Русия, а демон вече идва в повече. И те така ......................... !!!

Идиоти могат да превеждат имена и фамилии...

Защо Стоичков пак си изкара червен картон 24 ЧАСА 09.10.2017 Валери Найденов ... ДА ЦИТИРАМ МАЛКО ВАЛЕРИ :)) : Кореняците каталунци още помнят и никога няма да забравят онази Испания на Франциско Франко и неговата фашистка диктатура. Както е известно, през 1936 г. Франко оглави военен бунт срещу законната републиканска власт и победи с активната помощ на Хитлер и Мусолини. СССР помогна на републиканците, но незначително. След 3 години кървава гражданска война, в която загинаха над 500 хиляди испанци, войските на Франко превзеха последната републиканска крепост Барселона. И започнаха да избиват нежелателните лица по 4 черни списъка комунисти, анархисти, сепаратисти и активисти на футболния клуб Барселона. Целият клуб мина под ножа, начело със своя президент, Жозеф Сунйол. Сградата с купите бе разрушена. Но самият клуб не бе закрит, а превъзпитан. За целта му назначиха за президент капитана на анти-марксистката дивизия в силите на Франко. След години на един от хълмовете край града бе открит масов гроб с над 4000 избити противници на режима, а сред тях и доста активисти и фенове на Барса. Както виждате, омразата към Реал и неговите привърженици има дълбоки корени, от които постоянно изскачат нови филизи. Намесата на полицията на референдума, боят и стрелбата с гумени патрони събуди ужасите на недотам далечното минало. Но вместо страх събуди гняв. И Камата добре знае как да улови момента с левачката. А че Реал Мадрид е клуб на франкистите, едва ли може да има съмнение. Самият Франко гледаше на вечното дерби с Барса като на продължение на гражданската война. През 1943 г. Реал и Барса се срещнаха на полуфинал за купата на генералисимуса. В съблекалнята на каталунците се появил шефът на испанската държавна сигурност и дръпнал тежка реч не забравяйте, че ние ви простихме и сега играете само благодарение на великодушието на режима! Реал тогава размаза Барса с 11:1. Как да ги обичаш?

Ноу Камп и сега е един от основните развъдници на сепаритизма. Но при независимост ще наблюдаваме тотален гърч на футболния клуб. Ще се проклинат, че са били за нея! Освен за пари и заради независимостта Меси бави новия си договор! Надали му се играе в каталунското първенство?!

""И започнаха да избиват нежелателните лица по 4 черни списъка комунисти, анархисти, сепаратисти и активисти на футболния клуб Барселона. "" като махнеш футболните активисти, за другите е постъпил много правилно.

КАТАЛУНИЯ И ГРАНИЧЕЩИЯ С ТЯХ ЛАНГЕДОК ВЪВ ФРАНЦИЯ СА МЕСТАТА КЪДЕТО КАТОЛИЦИТЕ ИЗБИВАТ КАТАРИТЕ ... А ТВА СА НАШТЕ БОГОМИЛИ ... :))

Резултати от референдума в Каталуния: 46% гласували за отделяне от Испания; 3%гласували за оставането в Испания; 51% за ГЕРБ.

"бъдещето на Каталуния изглежда несигурно днес" Що, бъдещето на Испания е сигурно?

Испания правеше планове след Брекзита да си поиска Гибралтар, та затова и се послучиха някои нещица....

периодично си иска Гибралтар,но ще го види само през крив макарон!

Какво ли е да носиш името "демон"? Чудя си се просто... Този разказа играта на Испания като държава, опитваща се в съвременния свят да е горе-долу нормална...

В Уикипедия името на испански е заисано като Carles Puigdemont. Не знам дали българският превод е точен или се търсят асоциации от нашите журналисти.

На този Демон му плащат организации, за да дестабилизира Испания и след това и Европа

Няма никакви организации- Путин лично се е заел с въпроса.

А между другото си прав, но не чак лично а си има цяла орда от народ да правят зулими в Европа и САЩ.

Няма да има разделение. Това е само театър чиято идея е да се внушава, че здравият разум изисква обединение независимо в какво и с кои. Защото светът скоро ще бъде обединен в сатаниските заблуди. Затова на строителите на вавилон е необходим теоризма действащ под фалшвитя флаг на ислямската държава. Затова е необходим и нервният северно корейски диктатор с потрепващ пръст на ядреното копче. Затова са необходими митологиите за глобалното затопляне на климата в резултат на човешката стопанска дейност и опасността от изкуствен интелект, който не съществува в действителност. Това е просто вавилонски социален инженеринг и вменяване на определен начин на мислене и нагласи в обществото, които трябва да осоциират разделението с хаос, тероризъм, несигурност и разруха, а обединението в сатаниските заблуди като здрав разум и предпоставки за световен мир и просперитет. Цирка продължава и който е положил съкровищата си на Земята и слуша страстите на плътта вместо разума, и търси отчаяно спасители сред хората каквито няма, защото не познава Божият истина или не иска да се отвърне от греха, който е в противоречие със живота, ще бъде излъган от губителите на този свят. Господа Исуса Христа не дойде Земята да донесе мир, а меч - словото на Отца, което ясно и категорично разделя правда от неправда, и добро от зло. 2 Коринтяни 6 "14 Не се впрягайте заедно с невярващите; защото какво общо имат правдата и беззаконието или какво общение има светлината с тъмнината? 15 и какво съгласие има Христос с Велиала? или какво съучастие има вярващия с невярващия? 16 и какво споразумение има Божият храм с идолите? Защото ние сме храм на живия Бог, както рече Бог: "Ще се заселя между тях и между тях ще ходя; и ще им бъда Бог, и те ще Ми бъдат люде". 17 Затова - "Излезте изсред тях и отделете се", казва Господ, "И не се допирайте до нечисто"; и "Аз ще ви приема, 18 И ще ви бъда Отец, И вие ще Ми бъдете синове и дъщери", казва всемогъщият Господ."

Свобода за Каталуния! Долу жидовете в Брюксел и ФАЩ!

Аман от путински тролове

Момче, внимавай! Ако продължаваш да буйстваш, пак ще те приберем в изолатора!

Все пак трябва да заработи рублите или каквато валута е получил!

Шило

На всичко е пари.

Коментари - Ще обяви ли Пучдемон независимост на Каталуния? | Днес.dir.bg

Ще обяви ли Пучдемон независимост на Каталуния?

Бъдещето на Каталуния изглежда несигурно днес, в навечерието на очаквана с голям интерес реч на сепаратисткия регионален лидер Карлес Пучдемон.

Обратно в новината

Коментари - Ще обяви ли Пучдемон независимост на Каталуния? | Днес.dir.bg

Коментари

Мммндааа.. значи за Словакия може както се спомена, също и за бившите Съветцки Републики които обшвиха независимост, а за Каталуниш не може... ах тези двойни стандарти!

и добре са направили, защото ако ги бяха оставили да се институциализират както в Босна..... Виж какво стана там, сега всички са "муслимани" и то без особени усилия на османските власти.

желаеха Обединена и Силна Европа, която да прегражда дивашките мераци на азиат-болшевишките варвари.

Кой има интерес от разпарчаладисването на Европа! Русия или САЩ Или и двете!

причината е неравнопоставеността на членовете. А кой има интерес- ясно е, че и двете.

Единствено и само Русия, за да преговаря поотделно с всяка от 28-те европейски държави, а не с Единна Обединена Европа с 15 трилона БВТ и над 500 млн. население.

Съгласило се значи, испанското правителство, да разследва полицейското насилие, за което само се е разпоредило! И междувременно, а и за по-сигурно: "Испанското правителство изпраща войски в Каталония", според както пише канадският Мондиализасион ("Le gouvernement espagnol envoie des troupes en Catalogne", Par Paul Mitchell, Mondialisation, 06 octobre 2017). Да живее демокрацията! Със 'сичките й европейски ценности!

Освен регионална автономия, каквато има сега Каталуния, преди независимост са възможни и други форми на по-голяма самостоятелност - като например федерация, или конфедерация, с още по-голяма самостоятелност. Само си представете колко дипломатически представителства трябва да открие Каталуния и какъв дипломатически персонал ще трябва да поддържа примерно в 100 - 150 страни , за другото да не говорим.

нема проблем с това. Ще наемат Ицето. Той им стига за 200 посолства!

Мисля, че Каталуния трябва да обяви независимост и незабавно да сформира своя армия, за защита от евентуално нападение от страна на кастилците. Надявам се, че са се подготвили за това и имат достатъчно оръжие за своята нова армия. Ако пък нямат, ще трябва бързо да се снабдят с такова. Ние с удоволствие ще им продадем необходимото.

И после какво, като испанците и ЕС им блокират цялата търговия, износ, финанси....? Колко време ще изкарат независимо гладни преди да се изтрепят един друг?

Какво ще да е това "символична независимост"!?

Значи от тебе нищо да не зависи.

Интересен случай, ще се отделя държава без да го иска мнозинството. Обикновено държави се цепят заради потисничество, тука поради благоденствие. Друго интересно , на практика Местната власт се отцепо с обявяванетп на незаконен референдум и по този начин пое фумкция ма отделна държава, която насрочва референдум с правото да си го интерпретира , тъй като няма закон , които да казва кога е валиден , и лво ммозинство от колко гласували трябва да има. Сега ще се позовава на същия референдум , който повечето каталунци блокираха и ще говори от името на целия народ , нещо което мнозинството не споделя. И това ще нарече справедливост. Дали има луди да търпят подобна арогантност.

Силата е в обединението, не в разделянето на малки части и грабенето им от нагли политици.

"Каталунският върховен съд обяви, че е поискал от испанската национална полиция да осигури повече охрана на сградата..." Глупости, направо нареди на Policiа Nacional да изземе фунциите на Mossos d' еscuadra, щото не им вярват и ги е страх.

А трябва ли да вярва на Mossos d' еscuadra ? Направиха пълен саботаж на централната власт. Сега Траперо ще го вземе под вода без шнорхел.

Не симпатизирам особено на отделянето на Каталуния, но доста лошо впечатление прави как преди месец Карлос Пучдемон беше с титлата премиер на Каталуния а днес е "сепаратисткия регионален лидер". Подобни медихни извъртания отблъскват хората и пряко насочват читателите към фейкнюз сайтовете . В този смисъл не трол фабриките на Путин са ни виновни за собствената ни демагогия. Само се възползват от нея. А Путин има черен пояс по джудо..което сигурно също е фейк. Иначе са очевидни опитите му да дестабилизира Европа и ако тя не промени посоката и хората не усетят справедливост...ще успее.

Когато нарушаваш закона с цел разделяне целоста на една държава си сепаратист.

ЧИИТО ОТГОВОР Е ПРОСТ - няма как да не обяви независимост! ЗАЩО ИНАЧЕ РАЗЛАЙВАХА КУЧЕТАТА. ВЪПРОСА Е КАКВО СЛЕДВА ОТ ТОВА? ЩЕ СЪЗДАДЕ ЛИ КАТАЛУНИЯ СОБСТВЕНА АРМИЯ , ПОЛИЦИЯ , И НАЙ ВАЖНОТО - конституция с променен суверен!! ЩЕ ЗАМЕНИ ЛИ НОВАТА КОНСТИТУЦИЯ ВЛАСТТА НА МОНАРХА С ТАЗИ НА ПАРЛАМЕНТАРНО ПРЕДСТАВЕНИЯ НАРОД или просто ще се превърне в онова което в момента е ЕС - ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО! Склонен съм да приема, че възможностите на един журналист какъвто е Пучдемон СА СЕ ИЗЧЕРПИЛИ , и едва ли е способен на нещо повече от това което е НАЛОЖИТЕЛНО ЗА ИЗГРАЖДАНЕТО НА ЕДНА ДЪРЖАВА, освен ако заднего не стоят сили които добре знаят ко и как се прави!

От кога страна сепаратист? Нали е законно избран?

Добър повод за българина отново да си даде сметка какви синове е имал в лицето на Васил Левски, Христо Ботев, Георги Бенковски, Хаджи Димитър, Стефан Караджа,..., за да се стигне и то в една робска земя до Априлското въстание, и то да доведе до Руско-турската освободителна война...

Нашите са се борили за свободата на Бългрия. която преди това е била векове наред от най мощните държави в Европа. А каталуния е просто област като шопско или подобна и никога не е била самостоятелна държава. Създадена е като графство от Карл Велики като част от ИСПАНСКАТА марка! Сега тези като пучдемона се опитват да разцепят единна Испания и е нормално светът да ги нарича сепаратисти. Има основен принцип за териториалната цялост на държавите, който той нарушава.

Понятието за държава възниква през 16 век. У нас това понятие за пръв път влиза в употреба в средата на 19 век. Иначе куцо и сакато го използва за средновековните владетели. Те нито са били представтели на държави, нито са знаели какво е държава,, тъй като такова понятие тогава няма.

Прочети историята на графство Барцелона и Арагон и тогава умувай кой е имал държава и кой не. Ние от 1300 г история имаме 600 - 670 г съществуване като самостоятелна държава. Барцелона на практика никога не е била под властта на маврите и може да се счита, че от основаването си до обединението на Арагон с Кастилия в 1469 е била самостоятелна държава.

Къде сте бе Българи,как може да сте апатични към Фашистите в Мадрид.Колко държави в Европа са били под Монархо-фашистка диктатура.Ние сме били непосредствено след Испания по насилие.

точно пък ти ли си българин бе руска изтривалка!

да му разширят безплатно аналния отвор нека обявява.

Типични "разсъждения" на прайдовски протестър!

не позна баце, на протести не съм ходил от голямата студентска стачка защото разбрах, че всичко е напразно в тази шибана държава. Това, което казвам е чиста реалност и той много добре си го знае и днес ще се въздържи да прави глупости, щото много му се насъбра .

И да обяви и да не обяви нищо няма да се промени. Най-много да го арестуват.

Превода на Puigdemont направо кърти. Пуч от руски е преврат и се ползва думата не само в Русия, а демон вече идва в повече. И те така ......................... !!!

Идиоти могат да превеждат имена и фамилии...

Защо Стоичков пак си изкара червен картон 24 ЧАСА 09.10.2017 Валери Найденов ... ДА ЦИТИРАМ МАЛКО ВАЛЕРИ :)) : Кореняците каталунци още помнят и никога няма да забравят онази Испания на Франциско Франко и неговата фашистка диктатура. Както е известно, през 1936 г. Франко оглави военен бунт срещу законната републиканска власт и победи с активната помощ на Хитлер и Мусолини. СССР помогна на републиканците, но незначително. След 3 години кървава гражданска война, в която загинаха над 500 хиляди испанци, войските на Франко превзеха последната републиканска крепост Барселона. И започнаха да избиват нежелателните лица по 4 черни списъка комунисти, анархисти, сепаратисти и активисти на футболния клуб Барселона. Целият клуб мина под ножа, начело със своя президент, Жозеф Сунйол. Сградата с купите бе разрушена. Но самият клуб не бе закрит, а превъзпитан. За целта му назначиха за президент капитана на анти-марксистката дивизия в силите на Франко. След години на един от хълмовете край града бе открит масов гроб с над 4000 избити противници на режима, а сред тях и доста активисти и фенове на Барса. Както виждате, омразата към Реал и неговите привърженици има дълбоки корени, от които постоянно изскачат нови филизи. Намесата на полицията на референдума, боят и стрелбата с гумени патрони събуди ужасите на недотам далечното минало. Но вместо страх събуди гняв. И Камата добре знае как да улови момента с левачката. А че Реал Мадрид е клуб на франкистите, едва ли може да има съмнение. Самият Франко гледаше на вечното дерби с Барса като на продължение на гражданската война. През 1943 г. Реал и Барса се срещнаха на полуфинал за купата на генералисимуса. В съблекалнята на каталунците се появил шефът на испанската държавна сигурност и дръпнал тежка реч не забравяйте, че ние ви простихме и сега играете само благодарение на великодушието на режима! Реал тогава размаза Барса с 11:1. Как да ги обичаш?

Ноу Камп и сега е един от основните развъдници на сепаритизма. Но при независимост ще наблюдаваме тотален гърч на футболния клуб. Ще се проклинат, че са били за нея! Освен за пари и заради независимостта Меси бави новия си договор! Надали му се играе в каталунското първенство?!

""И започнаха да избиват нежелателните лица по 4 черни списъка комунисти, анархисти, сепаратисти и активисти на футболния клуб Барселона. "" като махнеш футболните активисти, за другите е постъпил много правилно.

КАТАЛУНИЯ И ГРАНИЧЕЩИЯ С ТЯХ ЛАНГЕДОК ВЪВ ФРАНЦИЯ СА МЕСТАТА КЪДЕТО КАТОЛИЦИТЕ ИЗБИВАТ КАТАРИТЕ ... А ТВА СА НАШТЕ БОГОМИЛИ ... :))

Резултати от референдума в Каталуния: 46% гласували за отделяне от Испания; 3%гласували за оставането в Испания; 51% за ГЕРБ.

"бъдещето на Каталуния изглежда несигурно днес" Що, бъдещето на Испания е сигурно?

Испания правеше планове след Брекзита да си поиска Гибралтар, та затова и се послучиха някои нещица....

периодично си иска Гибралтар,но ще го види само през крив макарон!

Какво ли е да носиш името "демон"? Чудя си се просто... Този разказа играта на Испания като държава, опитваща се в съвременния свят да е горе-долу нормална...

В Уикипедия името на испански е заисано като Carles Puigdemont. Не знам дали българският превод е точен или се търсят асоциации от нашите журналисти.

На този Демон му плащат организации, за да дестабилизира Испания и след това и Европа

Няма никакви организации- Путин лично се е заел с въпроса.

А между другото си прав, но не чак лично а си има цяла орда от народ да правят зулими в Европа и САЩ.

Няма да има разделение. Това е само театър чиято идея е да се внушава, че здравият разум изисква обединение независимо в какво и с кои. Защото светът скоро ще бъде обединен в сатаниските заблуди. Затова на строителите на вавилон е необходим теоризма действащ под фалшвитя флаг на ислямската държава. Затова е необходим и нервният северно корейски диктатор с потрепващ пръст на ядреното копче. Затова са необходими митологиите за глобалното затопляне на климата в резултат на човешката стопанска дейност и опасността от изкуствен интелект, който не съществува в действителност. Това е просто вавилонски социален инженеринг и вменяване на определен начин на мислене и нагласи в обществото, които трябва да осоциират разделението с хаос, тероризъм, несигурност и разруха, а обединението в сатаниските заблуди като здрав разум и предпоставки за световен мир и просперитет. Цирка продължава и който е положил съкровищата си на Земята и слуша страстите на плътта вместо разума, и търси отчаяно спасители сред хората каквито няма, защото не познава Божият истина или не иска да се отвърне от греха, който е в противоречие със живота, ще бъде излъган от губителите на този свят. Господа Исуса Христа не дойде Земята да донесе мир, а меч - словото на Отца, което ясно и категорично разделя правда от неправда, и добро от зло. 2 Коринтяни 6 "14 Не се впрягайте заедно с невярващите; защото какво общо имат правдата и беззаконието или какво общение има светлината с тъмнината? 15 и какво съгласие има Христос с Велиала? или какво съучастие има вярващия с невярващия? 16 и какво споразумение има Божият храм с идолите? Защото ние сме храм на живия Бог, както рече Бог: "Ще се заселя между тях и между тях ще ходя; и ще им бъда Бог, и те ще Ми бъдат люде". 17 Затова - "Излезте изсред тях и отделете се", казва Господ, "И не се допирайте до нечисто"; и "Аз ще ви приема, 18 И ще ви бъда Отец, И вие ще Ми бъдете синове и дъщери", казва всемогъщият Господ."

Свобода за Каталуния! Долу жидовете в Брюксел и ФАЩ!

Аман от путински тролове

Момче, внимавай! Ако продължаваш да буйстваш, пак ще те приберем в изолатора!

Все пак трябва да заработи рублите или каквато валута е получил!

Шило

На всичко е пари.