Саудитска Арабия прекъсна отношенията с Иран

Саудитска Арабия къса дипломатическите отношения с Иран след атаката на посолството в Техеран и иранската реакция, последвала екзекуцията на шиитски духовник.

Обратно в новината

Коментари - Саудитска Арабия прекъсна отношенията с Иран | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И кво сега. Ние на коя страна сме. Саудитска арабия нали е приятел на САЩ. А приятеля на нашия приятел е и наш приятел. Да живее Саудитска Арабия. Долу Иран. Сметката ми е 000-00, в долари ей.

Доларите са за шефовете. Продължавай да тролиш и не се обяснявай много че да не ти резнем и рублите. Понимайш!

САУДИ АРАБИ,ЩЕ ПРЕТЪРПИ КОРЕННИ ПРОМЕНИ!!!КРАЙ СЪС СПОКОЙСТВИЕТО НА КРАЛЕТЕ!!!МАЙ ЩЕ ЗВУЧИ МАРСИЛЕЗАТА!!!

Интересно ми е , защо Садам Хюсеин и Кадафи (според запада), бяха диктатори, а кралете на Саудитска Арабия, не са диктатори ?..

И те са диктатори ама от демократичните(приятелите на САЩ)

Дирник, махнете статията - Бахрейн също скъса дипломатическите си отношения с Иран...Бахрейн се управлява от сунитски цар, но... link - 04 Януари. Бахрейн не се управлява от сунитски цар, а малката държава е контролирана от сунитската управляваща династия Ал Халифа, близка до саудитските управници. Появилите се от Арабския полуостров араби начело с Ал Халифа през 1782 г. завземат островите. Оттогава Бахрейн се управлява от сунитската династия Ал Халифа. Фамилията Ал-Халифа, която управлява Бахрейн от над 200 години представлява сунитския елит в страната.

Ако Саудитска Арабия и Иран се сбият, ние само печелим. Саудитите са били винаги верен приятел на Сащ. Те са "лош, ама наш лош"л Не че Иран са с нещо по добри.

Еееей, дивашки континент и туй то. Да не повярваш, че го изкарват люлка на цивилизацията.

САЩ обаче подържат най-добри отношения със Саудитска Арабия, като затварят очи на средневековните жестокости. В дела на другите страни постоянно пъхат носа си и навсякъде гледат да насаждат своята "демокрация".

СА трябва да се подложи на санкции.Никакво купуване на нефт.

България ще търпи санкции ако някоя кокошка или прасе не умре щастливо...Там режат глави ,като в средновековието ,убиват жени с камъни и все пак са приятели на най "демократичната" страна Фащ и никакви забележки.

Все си мислех,че пингвините са по-към южния полюс пък те били в саудитска арабия-по телевизиите ги даваха!!!!!!!!!!!

Ще се сетите ама ще е късно!

Време е Цар Бомба да потанцува из краварските вилаети, пичове! Докато това не стане - светът няма да мирне...

Ми след като става ясно че Асад печели гражданската война в Сирия, а с ал-кайда и ИД е свършено идва времето на тежката артилерия. Вече СА и Иран няма защо да се крият зад марионетките си Асад и ИД. Сега ще се сразят на открито. Със сигурност и гаджалите ще се включат.

"Работим в редица сфери с някои правителства, чийто политика и ценности са в разрез с нашите, нека го кажем направо. И които имат известни интереси, съвпадащи с нашите"... Интересно "прозрение" , та нали с тези "някои правителства" самата г-жа поддържа връзки и подпомага редица "ПРОЦЕСИ" когато беше държавен секретар...??? Сега очаквам и следващото "прозрение" как редица от тези "някои правителства" поддържат и са участвали във функционирането и създаването на т.н.ИД. ...Ех ИНТЕРЕСИ , ИНТЕРЕСИ...???...

Тия резачи на глави са приятели и съюзници на когото трябва, значи са демократи или най-малкото са поне умерени.:)

Аллах е решил да увеличи цената на нефта, помага на Путин. хе-хе

Тез чаршафосаните саудитци май ще налапат иранския бахур!!!!!!!!!!!!!!!

Нашите управници още нямат мнение по повод жестокостите в Саудитска арабия.В подобни случаи те винаги се крият в миши дупки,защото никога не са имали собствено мниние.

ИМАТ ПОЗИЦИЯ :))) БОЙКУ И МУТРИТЕ ОТ СИК ПРОДАВАТ ОРЪЖИЕ ПО РУСКИТЕ СТАНДАРТИ НА ВЪОРЪЖЕНАТА 100% С АМЕРИКАНСКО ОРЪЖИЕ САУДИТСКА АРАБИЯ КОЯТО ОСВЕН ДА ГО ДАДЕ НА ДЖИХАДИТЕ , НЯМА КАКВО ДРУГО ДА ГО ПРАВИ :))) ..... ... А ДРОГАТА ОТ ИСЛЯМИСТИТЕ И НАФТА ДИСТИЛИРАНА ОТ ХАЛИФСКИ НЕФТ ОТ РАФИНЕРИИТЕ НА ЕРДОГАН СА ПРЕЗ ТУРЦИЯ :)

Добре да чуем думете на бореца за права на човека г-н Плевнелиев. Той е бил много бърз в оценки, когато ставаше дема за Русия. Суга никакъв го няма? Още ли ваканцува?

Би ли ме светнала както казва руския президент по случая ?

гледах екзекуцията (по чужди медии) на площада им режът главите като на пилета направо да ти домилее колко са демократични саудитците

ТУРЦИ , И ИСЛЯМИСТИ АРАБИ СА ПОЛУ-ЧОВЕЦИ ..... ..... ГРАДОВЕТЕ НА РИМСКАТА ИМПЕРИЯ ПО СЕВЕРНО-АФРИКАНСКОТО КРАЙБРЕЖИЕ СА РАРУШЕНИ ОТ СКОТОВЕТЕ ФАНАТИЦИ КОИТО НОСЯТ КОРАНА ОТ МЕКА ... ... И ВСИЧКИТЕ ХОРА КОИТО СА ЖИВЕЛИ ТАМ - В СЕВЕРНА АФРИКА СА ИСЛЯМИЗИРАНИ ...

АКО СИ ДЕЙСТВИТЕЛНО ДЕТРОЙТА МИ Е НЕПРИЯТНО ОТ ТОВА КОЕТО ПИШЕШ ! ВСИЧКО СЕ ПРАВИ ОТ ТАМ КЪДЕТО СИ ТИ ! ВСИЧКО ПРАВИ ЧРЕЗ !!!! А НЕ ДИРЕКТНО ! НЕ САМО ШИИТИИ СУНИТЕ ЩЕ СКАРАТ !!!А КОЛКО СКАРАХА !?!?!?!? СЪРБИЯ И ЧЕРНА ГОРА - НЕ Е ЕДИН НАРОД - СЛАВЯНИ ! А УКРАИНЦИ (МАКАР ЧЕ ТАКАВА НАЦИЯ Е НЯМАЛО НИКОГА )И РУСНАЦИ КОИТО СА СЪЩО СЛАВЯНИ ! И ТАКА С ЕДНА ЦЕЛРАЗВАЛЯНЕТО НА ИКОНОМИКИТЕ !!!!!!1!!!!!!!11

АРАБИТЕ ПОРОБВАТ СЕВЕРНОАФРИКАНЦИТЕ СЛЕД РАЗПАДА НА РИМСКАТА ИМПЕРИЯ - ТУАРЕГИ , КАРТАГЕН И Т.Н :))) ТОВА СТАВА КЪМ 4-5 ВЕК .. ДОТОГАВА В СЕВЕРНА АФРИКА СА СИ ИМАЛИ 7-20 РЕЛИГИИ И СА СИ ЖИВЕЛИ :)))

сащ все повече губят позиции в близкия изток,това е много добре.

по-скоро се вижда какъв е ефекта от липса на петро-долари... в СА режат глави на мегдана, в Русия ще ги стрелят по горите. Въпреки, че първият отстрелян беше току под прозорците на Путин.

След УДУШАВАНЕТО на Американското-Турското отроче ИД, следва разбутване на целия регион, без изключения.

ПРОСТО ТАКА АМЕРИКА НИЩО НЕ ПРАВИ - СЛЕДВАЩИЯ ХОД ЩЕ С КОНЯ

Шило

Хм, явно СА много са я направили, че да се стигне до такива реакции и от страна на една от Големите сили, която им е съюзник.

е отвратителна и ретроградна държава и е крайно време Америка да и вкара малко демокрация...може и повече

Мислиш ли? САЩ ще строши машата СА и ще започне да вади кестените с голите си ръце...съмнявам се!

какви кестени? СА какво са извадили последните 100 години освен петрол?

Малко поизпуснах новините покрай празниците. Нашите държавни ръководители обявиха ли позиция относно екзекуцията или чакат инструкции?

Не. Чакат.

За 47 екзекутирани в Саудитска Арабия, ще получат строго мъмрене от САЩ.

деер

Сега, ако ни хрумне да отделим главите от 240 трътки, дали ще се разминем с въпроси?

Аз лично няма да те притеснявам. Действай!

изток шейховете Ал Сауд скоро ще се простят с властта си, а Вашингтон ще остане и без двете си отрочета там - ИДИЛ и саудитците.

Сега и ако се ступат ще е чудесно, нека шоуто на летящите чалми започне :)

Шило

Хм, дано да не става, че мамата си е .....

Дрън дрън, а госопжа Клинтън си го е казала в прав текст-интереса клати феса.

От ислямизираните какво да очакваме? Накрая и ще се ступат и да стане още една война в района....

суити и суните живееха много добре пример беше тази страна която принесе християнсвото в свеиа !!!Там където БОГ проповядва за ПЪРВИ ПЪТ !! Там където градовете имат имена свързани с ИСУС ХРИСТОС -които превод на български означават ОЧИ ХРИЗТОЗОВИ!! НО ТОВА НЕ ЗНАЯТ ХАМЕРИТЕ ! И това че именно с Сирия двете племена живееха мир и съгласие и даже АСАД И ЖЕНА МУ СА БРАК ОТ СУИТИИ СУНИТИ !И ГИ СКАРАХА САМО ХАМЕРИТЕ !!!КАКТО И УКРАИНЦИТЕ С РУСНАЦИТЕ - КЪДЕТО НЯМА ТАКАВА НАЦИЯ УКРАИНЦИ ! ИМА ПЛЕМЕ СЛАВЯНИ!!!!

или се подготвя почва за Сирия и там да скарат както в Украина за да се убиват друг против друга

"ИМА ПЛЕМЕ СЛАВЯНИ!!!!" Само където в това племе не присъстват т.нар. руснаци! Те(русите) са най-войнолюбивото племе на света! Няма други като тях!

е дума взета от древногръцки и означава "роби". Така западните германски племена са нарекли източните, които са завладели и ползвали за обслужващ персонал.. Четете поне Уикипедия, ако няма желание за друго!

четете и на други езици, освен цензурираните..

Ако основният източник на информация за теб е уикипедия, не се изказвай така убедено с илюзията, че си прав и знаеш много.

Между шиити и сунити от край време е имало разногласия, но това е нормално - различни са.

Като си помислим само,че стогодишната война, продължила почти век и половина се е водела между католици и протестанти, няма нищо нелогично във враждата между сунити и шиити

100 годишната война не е между католици и протестанти, а между Англия и Франция. По онова време англичаните са били католици и са се кланяли и те на римския папа, чиито кардинали в т.ч. и френски са услужили на английския крал и са осъдили Жана Д`Арк да бъде изгорена на кладата като еретичка.

Една суверенна и демократична страна като кралството няма как да допусне намеса във вътрешните си работи, още повече от страна управлявана от ходжите. Прекъсването е напълно логично и е следствие от абсолютно независимата политика на Саудитска Арабия

Нещо с Ходжите си объркал държавите.

"Държавният департамент прикани Саудитска Арабия да спазва човешките права." Хаха, защо ли ми звучи някак си много плоско и лицемерно ...

Кралят на Саудитска Арабия и в тоалетната не ходи без разрешение от САЩ. Та да видим.

Еми, Асад излезе балама - трябваше да се поучи от тая водеща за района демокрация, първи съюзник на сащ. Можеше да изкара по един дръвник на мегданите на всеки град и да сече глави публично на "умерени" "неумерени"... в името на хуманизма, демокрацията, толерантността и мирното съвместно съществуване.

Не мож ги разбра... Спорят - кой е по-праведен и кой по-правилно моли бога ... шиити, сунити и всякакви други измислени направления и поднаправления в исляма... не, не могат те мирно да седят... ма недейте спори! вашият измислен бог не съществува - за всички ви ще има място в ада...

ДРУГАРКО МИ ТОВА Е НАПИСАНО НО ТРЯБВАДА СЕ РАЗБЕРЕ - КОЙ ИМА ФАИДА ОТ ТОВА ДА ИМА ПРОТИВОРЕЧИЯ МЕЖДУ ТЯХ ?А ДАЖЕ И ВОИНА !!! СЕТИХТИ СЕ - БРАВО ТЕ СА НАВСЯКЪДЕ КЪДЕТО МИРИШЕ НА ВОИНА ЗАЩОТО ТЕ Я И ПРЕДИЗВИКАВАТ

ФАЩ не са ли сещате

На шейх Хасан Насралла да му имам фамилното име :) Майтапа на страна....ето една добра идея която съм убеден че започва да минава през акъла на всички ни: Оставете ги арабите/мюслита да се избиват!!! Нито Иран нито Арабия имат ядрени оръжия, така че могат да се лупат с руско/американско оръжие колкото си искат. Само в наш плюс ше е.

Не е то(но в наш плюс. Само си представи бежански уахабитски бежански поток от С. Арабия?!

sonibvc@gmail.com

Да бе...забравих че 500 милиона европа с БВП от 12 Трилиона не може да сложи 1000 войника да си пазят границите!

И как няма и да ги прекъсне! Точно така им каза да направят Баракчо, нали? Много ясно! Саудитите са под прякото влияние на САЩ и такива ще са си винаги! Не ви ли прави впечатление, че това е единствената държава, заедно с още няколко, ама те реално са сателити на Саудитска Арабия, която не е била нападана от американците никога? И защо ли? Ами защото им играят по свирката, но пък имат и нефт, който е толкова много, че просто не им трябва и го дават на Америка! Е, да ви е честита Америка за България...