Ирак струпва войски за операция срещу ”Ислямска държава”

Ирак съсредоточава войски, подготвяйки операция за разбиване на продължаващата над два месеца обсада на град Амерли от джихадистите от "Ислямска държава".

Обратно в новината

Коментари - Ирак струпва войски за операция срещу ”Ислямска държава” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Щом швабите почнаха за геноцид да говорят, значи работата е много зле !!! Давай да помагаме, и на шиитите и на сунитите, барем се ЗАНУЛЯТ...

Нещо не мога да разбера защо няма новини от Украйна.......... Да не би, заради това че в момента армията на Новорусия развива настъпление помитайки всичко по пътя си? Да не би заради това, че остатъците от украинската армия или са в обкръжение или бягат паникьосано...А? Захвърляйки по пътя танкове,бтр,бмп-та,оръдия ....А?

Ами потърсете милитаримапс точка инфо изписано на латиница.

Не може да се моделират всички хора по един калъп. Очевидно демокрацията, която работи в Европа, просто не е приложима за хора с друг манталитет в Близкия изток и Северна африка. За това след като свалихме диктаторите настана хаос, вместо демокрация. Грешка е да се прилагат механично готови модели от едно място на друго. Още по-погрешно е това да става насила. Комунизмът там също не сработи, по същите причини.

Ами еволюцията е бавна и безболезнена промяна с трайни резултати, за разлика от революциите.

Време беше ....

Ударете ги с неконвенционално оръжие

Tук някъде, а и на други места: повеяе от 2000 граждани на Великобритания и на Канада се биели на страната на Ислямска държава. Да оставим настрана факта, че само преди няколко месеца тези същите получаваха пари и оръжие от Обама за да се пият и да свалят Башар Асад ( Сирийският президент ). Бих препоръчал на Обама да гледа филмчето на Доньо Донев - Умно село. Сякаш е правено за САЩ. Дано някоу му го препоръча, има го в Youtube. Искам да напомня за един друг филм - Аватар. Там се поставя един леко скрит въпрос - Имаш ли моралното право да застанеш срещу своите? Великият "творец" Камерън казва ДА. И това филмче бих препоръчал на Обама. За да може следващият път, когато накой "велик творец" изкендза едно смрадливо л%но, да не вием " аууу колко добре мирише..." Или когато някой лондончанин, приел правата вяра, отреже главата пред камера, на някой неправоверен...

Двуличието на Обама и Меркел е ясно различимо, когато става дума проблематиката в Ирак. Първо трябва да се спомене , че в началото на юли САЩ отпуснаха 500 милиона долара за да въоръжат т.нар ИДИЛ, когато те още се спотайваха в Сирия. След това те нападнаха Икар. Ирак закономерно поиска всички оръжейни доставки за които беше платил предварително да се извършат в срок за да може да се защити. САЩ ОТКАЗАХА! Единствената държава която се отзова и се отзовава в момента е Русия. Изпрати веднага 4 броя Ми35, в тези дни ще изпрати 3-4 Ми28 и ще продължава в ускорени темпове да възстановява иракските въоръжени сили. През това време САЩ и Германия не правят нищо. САЩ хвърлят прах в очите като пращат безпилотни мухи, които са унищожили всичко на всичко 5-6 джипа на някой си в Ирак! Всички говорят , Русия действа! Това не е информационна война, това са фактите, г-н Тъанарино Плевнелиев!

Лавров, не се пени! Не си на партийно събрание.

БРЦК

Точно така е. А сега не искат да ги разкатаят защото още се надяват ИДИЛ да победи Асад в Сирия. Затова са и изявленията от типа 'ама как сега да озаптим големата заплаха от Идил , ама без да помагаме на Асад' . Затова и с безпилотните 'удари' имат унищожени 1 минохвъргачка и 3-4 бтр-а. Ми те само ракетите с които са ги унищожили струват 10 пъти повече от 1 минихвъргачка.

демек черния банан на Обонго...Извади го от устата си и тогава говори!

Решението е водородни бомби без остатъчна радиациа.И най сетне алтернатива на петрола.

VIPER

Водородните бомби отделят радиация , колкото и всички останали ядрени бомби

Батка, учи физика или, в краен случай, пусни гуглето да те образова малко по въпроса!

Решението може да бъдат големи количества вакуумни бомби с тротилов еквивалент 40 тона. Няма радиация.

Решението е нов вариант на Ебола/Марбург вируса, който може ефективно да се предава по въздушно-капков път, като грипа. Край на всички калпави народи, неспособни да си организират държава и здравеопазване като хората. И нашия малък, но мнооооого прост народец в това число

Може би имате в предвид НЕУТРОННИ бомби-)

Термоядреният взрив наистина не отделя радиоактивни вещества, но запалката му е маломощна (няколко стотин килотона тротилов еквивалент) ядрена бомба, която отделя радиоактивен боклук

Да се чете не Кувеят, а Ирак. Печатна грешка.

В Ирак експериментът с наложената отвън демокрация сред бедуини и три различни племена, се провали с гръм и трясък. Разбирам глупостта и безсилието на Запада да приобщи в своя полза нефта на тази изкуственно създадена по подобие на Югославия държава в пустинята. Западните дипломати и политици живят в прекрасно организирани общества сред разкош и модерни градове. Лесно могат да загубят чувството за ориентация в този наш изкуственно сбъркан свят. Да се опитват да направят от Кувейт държава като Швейцария е все едно да създадеш от България нормална западна държава- напразна работа. Създадоха огнище на джихадизъм, средновековни халифати, витрина на садизма и на ужаси. Ето това направи Западът с неговите сбъркани кадри. От тях се учат нашите политици воглаве с един сикаджия и доносник на ДС.

Аз ги подкрепям диваците! Щом искат да живеят така, така да живеят! Ама да си приберат и маймуните от Европа, защото и аз не искам да ги гледам тук! Може би трябва да направим реципрочна на ИД организация, като основната й цел ще бъде да елиминира всички мангусти от белия свят, и да почваме да колим и бесим!

Подкрепям г-жа Меркел !

Най-голямата заплаха за света е Фундаменталния Ислям, незнам защо всички си затварят очите пред това. Америка и Европа се занимават с глупости вместо веднъж за винаги да се приключи с този въпрос, тъй като тези главорези са много по-опасни и жестоки дори от АлКайда. Авропа и особено Америка си играят с тази карта, но скоро жестоко ще съжаляват за това!!!

На върхът на ИСЛЯМИСТКАТА ПИРАМИДА Е, БАРАК ХЮСЕИН ОБАМА.

чакат ги да избият шиитите и тогава ще ги разбият. т.е след 10-20 години. но дотогава колко хора ще умрат и бедстват не ги интересува.

пред геноцида на ИД света не се намесва с военна сила.

омразните сащ се намесиха със 100 въздушни удара и пуделите им от англия с оръжие и храни

Колко въздушни удара?100?Абе ти не можеш да броиш бе?Не са повече от 5-6....А къде са им сухопътните войски?А Танковете?А пехотата?Такива говна забъркаха САЩ,че и ти неможеш ги прескочи!

Как го правиш тоя номер с IP BAN-а, че не са те рзкарали от Дир? В друг форум каза, че си неуязвим. Кое ти е proxi-то?