Коментари - Папа Франциск призова за закрила на най-беззащитните и на природата | Днес.dir.bg

Папа Франциск призова за закрила на най-беззащитните и на природата

Папа Франциск отправи призив за защита на природата и на най-слабите членове на обществото. Той се обърна към световните лидери по време на първата си проповед "да не позволяват знаците на разруха и смърт да придружават хода на нашия свят" и подчерта, че всички трябва да имат "уважение към всяка божествена твар и към околната среда".

Обратно в новината

Коментари - Папа Франциск призова за закрила на най-беззащитните и на природата | Днес.dir.bg

Коментари

"да не се страхуват от нежността" е предисловие към папска благословия на еднополовите бракове. Франциск беше поставен за папа заради либералните му възгледи.

Никой ли не го интересува, че част от аржентинците считат сега 'светия човек', за прикрит предател и колаборационист на хунтата през 'мръсната война'?! Ще поживеем, ще видим!

не разбрах, какво възнамерява да прави прехваленият, още на първия ден папа, с несметните богатства на католическата църква и на Ватикана. Ще ги раздаде на бедните, за които се застъпва, пред кого, всъщност?! А Банката на Ватикана, ще 'заработи' за бедните ли?! Публична тайна е, че там се въртят нечисти и съсем нечестиви и небогу-угодни далавери с мафиотски пари! Вие на кой свят живеете? Аз, ако бях пламенно верующ, не бих се доверил на никой и нищо земно! Бих се молил директно на Бог, а не на посредници!

Това е стария Бойкомобил, с който Божествения се движеше до Борисовата градина, да рита мачлета.

Пореден гаф на президентството, вместо Патриарх Неофит, присъства някакъв атеист-неверник, дето никакъв го няма. Тия хора нямат ли кой да ги посъветва за елементарни неща, или Плевнялиев просто не му се стои в страната.

ТЕ ТАКА И ВАС ВИ НАХРАНИХА КОМУНЯГИТЕ, НАЛИ?!С ГОЛИ ПРИКАЗКИ И ПОЖЕЛАНИЯ. А В ТОВА ВРЕМЕ СИ ОБИКАЛЯХА СВЕТА, ПЪЛНЕХА СИ БАНКОВИТЕ СМЕТКИ И ОПЪВАХА МАСТИИ,А НЯКОИ КАТО ГОЦЕ ТРИПЕРА И МАЛОЛЕТНИ. А АЛЧНИТЕ ПАДРЕТА ОПЪВАТ 2ХИЛЯДОЛЕТИЯ НЕВРЪСТНИ ДЕЧИЦА!АЗДЕ КАЖЕТЕ МИ ТОВА НОРМАЛЕН СВЯТ ЛИ Е?!

Пълното име на св.Франциск е Франческо ди Пиетро де Бернадоне. Пиетро на български е Петър или Петър втори. А св.Малахия преди 500г. е пророкувал и за 112 папа. "А той ще храни бедните и ще навлече много бедствия. По това време градът на седемте хълма ще бъде унищожен и чудовищния съдия ще съди народите. Край.".... Честито другари католици.

Има хора който искат да сеят масово унищожение и те са основно в Арабските страни и другите който са склонни и виновни за западът на цивилизацията са Европейските политици който им позволяват да имигрират в Европа, светът е на ръба, а алчните Американски Еврей искат да водят войната с исляма в Европа което не е много почтено като цяло трудно ще е да се изменят демографските тенденции, но не е невъзможно може още известно време да има светлина и свобода за хората ако хватката на алчността и безумието не се затегне твърде бързо около Европа.

Дали думите му са искрени само той си знае, но от фактите, които се изнесоха за него и начинът му на живот съм склонна да му повярвам. Това обаче не е много здравословно за него. За няколко дена той отправи толкова призиви, които ако реши да ги реализира или дори малко да работи за промяна в тази посока се опасявам, че може да му се случи нещо лошо. Дано съм лош пророк.

Крайно време е и бедните по света да имат своя закрилник, пък било то и духовен. Още повече като се има в предвид, че голям % от населението на земята е бедно.

Всички тези призиви са чудесни и този папа действително ги мисли, а не прави само ПР на "офиса си". Интересно е обаче какво ще кажат нашите политици и т.нар. елити, социолози и пр. за антинародната си политика вече толкова години?! Я някой "разследващ журналист" - не-срещу-заплащане да проучи въпроса!...

Прекрасни са словата и призивите на папа Франциск! Дано да са искрени и да успее да прокара поне част от тях в политиките на християнските държави!!! И в сърцата на хората! Поне там ще е по-лесно!!!

Много хубави думи. Изглежда ми искрен. Жалко, че нашия патриарх не отправи някакви такива думи. Още повече, че обществото ни има нужда.

Вместо косомолеца Плевнелиев трябваше Неофит да е там. Това е.

Прави чест на нашия патриарх, че не се присъедини към назначаването на този човек, който се кани тихо и скромно да нанася силни удари срещу християнството.

Колко простичко казано от Светия Отец, точно в драстичен противовес с безчиствата, които се вършат върху хората и природата в България, вкл. и от безверници, като делгата Плевнелиев.

С този призив за нежност, Папата направи най-яката реклама на лилавата крава Милка. Да си иска хонорар. Симпатяга е!

откъде ги взехте тези 1 млн.? Няма такова нещо. Как си представяте 1 млн. души, събрани на едно място? Вярно, че площадът и катедралата са огромни, но чак 1 млн. От CNN цитират източник от Ватикана, който говори за 150-200 хил. в и извън катедралата, което е някак по-реалистично.

Миналото лято бях на това място. Импозантният му вид от тв екраните няма нищо общо с действителността като мащаб. Така че наистина е странно къде са се събрали тези 1 млн. души.

Страната ни е представена от човек, който докара народа до дъното и унизи българите като никой чужд не ги е унижавал. На съвестта му тежат десетки, самозапалили се и отнели живота си от отчаяние.

Платения комсомолски секратар на ДКМС от Благоевград Росен Плевнелиев, водеше на времето яростна агитация сред младежите от раьона под надслов "Пагубната роля на религията и упадъчната западноевропейска култура, върху социалистическия морал на подрастващата младеж в Народна Република България"

Пише се района

Не се възхищавайте на новия Папа. Направете си една сметка че католическите са богатите и държавите които командват ЕС. България, Гърция и др. които не са от тях никога няма да бъдат приети равнопоставено в Европа. Винаги ще бъдете чужди! Ние сме тези които можем да се противопоставим на католицизма и да постигнем благополучното и за вас равновесие! Бъдещето на Европа е в нашите възгледи. Приемете ги и като свои ако искате да бъдете на страната на печелившите!

Кои са вашите възгледи? Ние сме православни християни, вие сте резаци, защо вие не приемете нашите възгледи? И защи ние е да се противопоставяме на католицизма? Каквито и да са те са ни по-близки от вас. Равновесие ще има ако ви няма вас.

Ти май забравяш, че най-ревностни са католиците в латино-американските страни. От където всъщност идва и е живял цял живот новия папа. И там католиците са много повече от тези в Европа, които визираш.

да ви кажа, че ако не беха Станишев, Костов и Доган, от този бял джип сега щеше да ни маха , много добре знаете кой- господин Бойко Борисов. (Цв.Цв, пред в. "Милиционерска мисъл")

Прилича на бай Тошо визуално. Жалко, че това , което казва на световните лидери за знаците на разруха и смърт, най-вероятно няма да бъде чуто и осмислено. А за най-голямо съжаление това се отнася за бедна България...

България е представена от комсомолския атеист Плевнелиев, резилът за всички българи.

България е представена от президента си.

Другото беше, да пратим некой Будист, с червен партиен билет, в задния джоб на анцунга.

Ти явно си много вярващ.

щото работя в църквата, със "Стийм-опа"- леля Койка.

Човекът може и да се скромен и наистина добър и свестен, поне такава е информацията за него още като си е бил в Арежентина. Цялата тази институция обаче е една пълна глупост. Как може някой да се нарече наместник на Бог, доста нескромно и нагло звучи. Изобщо манипулацията, властта и покварата са съпътствали църковната институция с векове. Хората ще са истински свободни, когато разберат, че нямат нужда от попове, за да комуникират с Бог и вярата в себе си. Както нямат нужда и от мазни политици, за да се управляват добре, но това е друга тема.

Все пак поздравления за призива, особено ако е искрен!

ако е искрен да се обяви срещу капитализма! :)))

МНОГО ВАЖНО.....ПЪК ПРИСЪСТВАЛИ 1 МЛН. ДУШИ, АМИ ОТКАЧАЛНИЦИ. ЗА КАКВО НИ Е ТОЗИ ПАПА? И КАКВИ СА ТЕЗИ ПРЕДСТАВЛЕНИЯ, А И КАКВО ПРАВИ ИЗОБЩО? ОТ НЯКАКЪВ СИ ПАПА, ОТ ПАТРИАРСИ И ОТ ПОДОБНИ ДРУГИ ИЗОБЩО НЯМА НУЖДА, ХОРАТА СИ ВЯРВАТ, НО НЕ В ТЯХ. ТАЗИ ИНСТИТУЦИЯ ВЕЧЕ СИ Е ИЗПЯЛА ПЕСЕНТА, НЕ Е АКТУАЛНА И ТРЯБВА ДА СЕ ЗАКРИЕ!

Нека Исус ти прости богохулството, а ти в какво вярваш добри мо човече? Към кого отправяш взор в трудни времена, когато всички хора са те изоставили, защото си обеднял, пребит, болен или остарял? Когато всичките ти материални прелести ги няма? Нека тогава Спасителят дойде при теб и те докосне за да не си сам. Ще се моля за тебе.

Странно вярване, колкото и да ги милва и целува няма да може да ги излекува.

Целта не е излекуване. целта е душевно излекуване, което става чрез любовта. Забележи не чрез секса, а чрез любовта.

Най-масовият отдел на NWO е поканил другите отдели на скромна почерпка

Четете "Ватиканския холокост"! Това е просто една сатанинска организация. Главният екзорсист на Ватикана беше казал, че дяволът обитава Ватикана.

Един милион малоумници се събраха!!! Те всичките кадидатстват за...райа!!!

рая

отново нашата църква прояви нуважение (простотия) - дори Руската църква (в лоши отношения с Ватикана,има преставител. НИЕ - НЕ!!!!!!!!

Откровение 17:1-18 1. Съд над великия Вавилон И дойде един от седемте ангела, които държаха седемте чаши, и ми заговори: Ела, ще ти покажа осъждането на голямата блудница, която седи над много води; 2. с която блудстваха земните царе и земните жители се опиха от виното на нейното блудстване. 3. И така, той ме заведе в Духа в една пустиня, където видях жена, седяща на червен звяр, покрит с богохулни имена, който имаше седем глави и десет рога. 4. Жената бе облечена в пурпур и червено и украсена със злато, със скъпоценни камъни и с бисери, и държеше в ръката си златна чаша, пълна с гнусотии и нечистотиите от нейното блудстване. 5. А на челото й имаше написано това име: Тайна; великият Вавилон, майка на блудниците и на земните гнусотии. 6. И видях, че жената се беше опила от кръвта на светиите и от кръвта на Исусовите мъченици; и като я видях, зачудих се твърде много. 7. Но ангелът ми каза: Защо се зачуди? Аз ще ти кажа тайната на жената и на звяра, който я носи, който има седем глави и десет рога. 8. Звярът, който си видял, беше, но го няма вече; обаче скоро ще излезе от бездната и ще отиде в погибел. И земните жители, всеки, чието име не е написано в книгата на живота от създаването на света, ще се зачудят, когато видят, че звярът беше и го няма вече, но пак ще дойде.

Я СЕ СКРИЙ ПО-ДОБРЕ И СИ ГО ЧЕТИ ТИ...

Коментари - Папа Франциск призова за закрила на най-беззащитните и на природата | Днес.dir.bg

Папа Франциск призова за закрила на най-беззащитните и на природата

Папа Франциск отправи призив за защита на природата и на най-слабите членове на обществото. Той се обърна към световните лидери по време на първата си проповед "да не позволяват знаците на разруха и смърт да придружават хода на нашия свят" и подчерта, че всички трябва да имат "уважение към всяка божествена твар и към околната среда".

Обратно в новината

Коментари - Папа Франциск призова за закрила на най-беззащитните и на природата | Днес.dir.bg

Коментари

"да не се страхуват от нежността" е предисловие към папска благословия на еднополовите бракове. Франциск беше поставен за папа заради либералните му възгледи.

Никой ли не го интересува, че част от аржентинците считат сега 'светия човек', за прикрит предател и колаборационист на хунтата през 'мръсната война'?! Ще поживеем, ще видим!

не разбрах, какво възнамерява да прави прехваленият, още на първия ден папа, с несметните богатства на католическата църква и на Ватикана. Ще ги раздаде на бедните, за които се застъпва, пред кого, всъщност?! А Банката на Ватикана, ще 'заработи' за бедните ли?! Публична тайна е, че там се въртят нечисти и съсем нечестиви и небогу-угодни далавери с мафиотски пари! Вие на кой свят живеете? Аз, ако бях пламенно верующ, не бих се доверил на никой и нищо земно! Бих се молил директно на Бог, а не на посредници!

Това е стария Бойкомобил, с който Божествения се движеше до Борисовата градина, да рита мачлета.

Пореден гаф на президентството, вместо Патриарх Неофит, присъства някакъв атеист-неверник, дето никакъв го няма. Тия хора нямат ли кой да ги посъветва за елементарни неща, или Плевнялиев просто не му се стои в страната.

ТЕ ТАКА И ВАС ВИ НАХРАНИХА КОМУНЯГИТЕ, НАЛИ?!С ГОЛИ ПРИКАЗКИ И ПОЖЕЛАНИЯ. А В ТОВА ВРЕМЕ СИ ОБИКАЛЯХА СВЕТА, ПЪЛНЕХА СИ БАНКОВИТЕ СМЕТКИ И ОПЪВАХА МАСТИИ,А НЯКОИ КАТО ГОЦЕ ТРИПЕРА И МАЛОЛЕТНИ. А АЛЧНИТЕ ПАДРЕТА ОПЪВАТ 2ХИЛЯДОЛЕТИЯ НЕВРЪСТНИ ДЕЧИЦА!АЗДЕ КАЖЕТЕ МИ ТОВА НОРМАЛЕН СВЯТ ЛИ Е?!

Пълното име на св.Франциск е Франческо ди Пиетро де Бернадоне. Пиетро на български е Петър или Петър втори. А св.Малахия преди 500г. е пророкувал и за 112 папа. "А той ще храни бедните и ще навлече много бедствия. По това време градът на седемте хълма ще бъде унищожен и чудовищния съдия ще съди народите. Край.".... Честито другари католици.

Има хора който искат да сеят масово унищожение и те са основно в Арабските страни и другите който са склонни и виновни за западът на цивилизацията са Европейските политици който им позволяват да имигрират в Европа, светът е на ръба, а алчните Американски Еврей искат да водят войната с исляма в Европа което не е много почтено като цяло трудно ще е да се изменят демографските тенденции, но не е невъзможно може още известно време да има светлина и свобода за хората ако хватката на алчността и безумието не се затегне твърде бързо около Европа.

Дали думите му са искрени само той си знае, но от фактите, които се изнесоха за него и начинът му на живот съм склонна да му повярвам. Това обаче не е много здравословно за него. За няколко дена той отправи толкова призиви, които ако реши да ги реализира или дори малко да работи за промяна в тази посока се опасявам, че може да му се случи нещо лошо. Дано съм лош пророк.

Крайно време е и бедните по света да имат своя закрилник, пък било то и духовен. Още повече като се има в предвид, че голям % от населението на земята е бедно.

Всички тези призиви са чудесни и този папа действително ги мисли, а не прави само ПР на "офиса си". Интересно е обаче какво ще кажат нашите политици и т.нар. елити, социолози и пр. за антинародната си политика вече толкова години?! Я някой "разследващ журналист" - не-срещу-заплащане да проучи въпроса!...

Прекрасни са словата и призивите на папа Франциск! Дано да са искрени и да успее да прокара поне част от тях в политиките на християнските държави!!! И в сърцата на хората! Поне там ще е по-лесно!!!

Много хубави думи. Изглежда ми искрен. Жалко, че нашия патриарх не отправи някакви такива думи. Още повече, че обществото ни има нужда.

Вместо косомолеца Плевнелиев трябваше Неофит да е там. Това е.

Прави чест на нашия патриарх, че не се присъедини към назначаването на този човек, който се кани тихо и скромно да нанася силни удари срещу християнството.

Колко простичко казано от Светия Отец, точно в драстичен противовес с безчиствата, които се вършат върху хората и природата в България, вкл. и от безверници, като делгата Плевнелиев.

С този призив за нежност, Папата направи най-яката реклама на лилавата крава Милка. Да си иска хонорар. Симпатяга е!

откъде ги взехте тези 1 млн.? Няма такова нещо. Как си представяте 1 млн. души, събрани на едно място? Вярно, че площадът и катедралата са огромни, но чак 1 млн. От CNN цитират източник от Ватикана, който говори за 150-200 хил. в и извън катедралата, което е някак по-реалистично.

Миналото лято бях на това място. Импозантният му вид от тв екраните няма нищо общо с действителността като мащаб. Така че наистина е странно къде са се събрали тези 1 млн. души.

Страната ни е представена от човек, който докара народа до дъното и унизи българите като никой чужд не ги е унижавал. На съвестта му тежат десетки, самозапалили се и отнели живота си от отчаяние.

Платения комсомолски секратар на ДКМС от Благоевград Росен Плевнелиев, водеше на времето яростна агитация сред младежите от раьона под надслов "Пагубната роля на религията и упадъчната западноевропейска култура, върху социалистическия морал на подрастващата младеж в Народна Република България"

Пише се района

Не се възхищавайте на новия Папа. Направете си една сметка че католическите са богатите и държавите които командват ЕС. България, Гърция и др. които не са от тях никога няма да бъдат приети равнопоставено в Европа. Винаги ще бъдете чужди! Ние сме тези които можем да се противопоставим на католицизма и да постигнем благополучното и за вас равновесие! Бъдещето на Европа е в нашите възгледи. Приемете ги и като свои ако искате да бъдете на страната на печелившите!

Кои са вашите възгледи? Ние сме православни християни, вие сте резаци, защо вие не приемете нашите възгледи? И защи ние е да се противопоставяме на католицизма? Каквито и да са те са ни по-близки от вас. Равновесие ще има ако ви няма вас.

Ти май забравяш, че най-ревностни са католиците в латино-американските страни. От където всъщност идва и е живял цял живот новия папа. И там католиците са много повече от тези в Европа, които визираш.

да ви кажа, че ако не беха Станишев, Костов и Доган, от този бял джип сега щеше да ни маха , много добре знаете кой- господин Бойко Борисов. (Цв.Цв, пред в. "Милиционерска мисъл")

Прилича на бай Тошо визуално. Жалко, че това , което казва на световните лидери за знаците на разруха и смърт, най-вероятно няма да бъде чуто и осмислено. А за най-голямо съжаление това се отнася за бедна България...

България е представена от комсомолския атеист Плевнелиев, резилът за всички българи.

България е представена от президента си.

Другото беше, да пратим некой Будист, с червен партиен билет, в задния джоб на анцунга.

Ти явно си много вярващ.

щото работя в църквата, със "Стийм-опа"- леля Койка.

Човекът може и да се скромен и наистина добър и свестен, поне такава е информацията за него още като си е бил в Арежентина. Цялата тази институция обаче е една пълна глупост. Как може някой да се нарече наместник на Бог, доста нескромно и нагло звучи. Изобщо манипулацията, властта и покварата са съпътствали църковната институция с векове. Хората ще са истински свободни, когато разберат, че нямат нужда от попове, за да комуникират с Бог и вярата в себе си. Както нямат нужда и от мазни политици, за да се управляват добре, но това е друга тема.

Все пак поздравления за призива, особено ако е искрен!

ако е искрен да се обяви срещу капитализма! :)))

МНОГО ВАЖНО.....ПЪК ПРИСЪСТВАЛИ 1 МЛН. ДУШИ, АМИ ОТКАЧАЛНИЦИ. ЗА КАКВО НИ Е ТОЗИ ПАПА? И КАКВИ СА ТЕЗИ ПРЕДСТАВЛЕНИЯ, А И КАКВО ПРАВИ ИЗОБЩО? ОТ НЯКАКЪВ СИ ПАПА, ОТ ПАТРИАРСИ И ОТ ПОДОБНИ ДРУГИ ИЗОБЩО НЯМА НУЖДА, ХОРАТА СИ ВЯРВАТ, НО НЕ В ТЯХ. ТАЗИ ИНСТИТУЦИЯ ВЕЧЕ СИ Е ИЗПЯЛА ПЕСЕНТА, НЕ Е АКТУАЛНА И ТРЯБВА ДА СЕ ЗАКРИЕ!

Нека Исус ти прости богохулството, а ти в какво вярваш добри мо човече? Към кого отправяш взор в трудни времена, когато всички хора са те изоставили, защото си обеднял, пребит, болен или остарял? Когато всичките ти материални прелести ги няма? Нека тогава Спасителят дойде при теб и те докосне за да не си сам. Ще се моля за тебе.

Странно вярване, колкото и да ги милва и целува няма да може да ги излекува.

Целта не е излекуване. целта е душевно излекуване, което става чрез любовта. Забележи не чрез секса, а чрез любовта.

Най-масовият отдел на NWO е поканил другите отдели на скромна почерпка

Четете "Ватиканския холокост"! Това е просто една сатанинска организация. Главният екзорсист на Ватикана беше казал, че дяволът обитава Ватикана.

Един милион малоумници се събраха!!! Те всичките кадидатстват за...райа!!!

рая

отново нашата църква прояви нуважение (простотия) - дори Руската църква (в лоши отношения с Ватикана,има преставител. НИЕ - НЕ!!!!!!!!

Откровение 17:1-18 1. Съд над великия Вавилон И дойде един от седемте ангела, които държаха седемте чаши, и ми заговори: Ела, ще ти покажа осъждането на голямата блудница, която седи над много води; 2. с която блудстваха земните царе и земните жители се опиха от виното на нейното блудстване. 3. И така, той ме заведе в Духа в една пустиня, където видях жена, седяща на червен звяр, покрит с богохулни имена, който имаше седем глави и десет рога. 4. Жената бе облечена в пурпур и червено и украсена със злато, със скъпоценни камъни и с бисери, и държеше в ръката си златна чаша, пълна с гнусотии и нечистотиите от нейното блудстване. 5. А на челото й имаше написано това име: Тайна; великият Вавилон, майка на блудниците и на земните гнусотии. 6. И видях, че жената се беше опила от кръвта на светиите и от кръвта на Исусовите мъченици; и като я видях, зачудих се твърде много. 7. Но ангелът ми каза: Защо се зачуди? Аз ще ти кажа тайната на жената и на звяра, който я носи, който има седем глави и десет рога. 8. Звярът, който си видял, беше, но го няма вече; обаче скоро ще излезе от бездната и ще отиде в погибел. И земните жители, всеки, чието име не е написано в книгата на живота от създаването на света, ще се зачудят, когато видят, че звярът беше и го няма вече, но пак ще дойде.

Я СЕ СКРИЙ ПО-ДОБРЕ И СИ ГО ЧЕТИ ТИ...