Коментари - Инфаркти след ринене на сняг и чистене на коли | Днес.dir.bg

Инфаркти след ринене на сняг и чистене на коли

Ниските температури се отразяват сериозно на човешкото здраве. Инфарктите са сред най-честите случаи на заболявания вследствие на студа.

Обратно в новината

Коментари - Инфаркти след ринене на сняг и чистене на коли | Днес.dir.bg

Коментари

abasador

интересно, не знаех, че ... Инфарктите са сред най-честите случаи на заболявания вследствие на студа... ще да е някакво ново медицинско откритие. Първо, че е заболяване и второ, че е следствие най-вече на студа! Лек ден.

И какво, да не рием ли? Нали някоя тъпачка-общинарка веднага ще довтаса с фишовете за глоба, повикана по донос от злобна съседка и клюкарка-"будната съвест на квартала"? Пък и наистина е полезно - и да има вид отпред, и да деблокираме колите си, и да свалим някое кило след празниците. В тази връзка, много младежи се шляят нетърпеливо в очакване на все отлагания първи за новата година учебен ден и то не защото са зажаднели за наука, а за да си хванат някое друго крехко парче, че им писна цели две седмици с една и съща. Гледахте ли в "Телеграф" селфито на голия директор на 51-0 "елитно" у-ще? Нека така, както го е майка родила, да иде да рие сняг в двора на училището за назидание. Иди, че после нравоучавай и обяснявай на младите хора защо е направил този резил! Изперкал народ, ей!Щом и директорите вече откачиха... Сега оставаше и Стаматов да го последва, и хептен ще я вапцаме с реформите и качеството на образованието!!!

Май нацията се е залежала и затлъстяла...добре че са чичковците да стъпвате на посолено!:)А за депресията-излезнете от черупките си,разчупете се,на...играйте се,че да ви олекне!:)

Така е докато не стане задължително да се правят гаражи на новите строежи ще има чистене на коли и...... а които искат магазини под зградите да правят подземни гаражи

Григор Димитров не рие и не се е зарил, а бие и чука наред........ Не се оплаквайте, гответе се да ви направят инуити, ескимоси и чукчи, затам сте предназначени. И децата ви едни такива отпочинали и интелигентни след принудителните ваканции, и вие сте се разработили нещо в студа, та не може да ви удържи човек.

- все лошо! Ако не почистиш - глоба от общината. Ако не си отриеш колата, закъсняваш за работа и пак кофти. Сега пък и инфаркти. Аз ще получа такъв само като ги гледам как се опитват да ме "обгрижат" пенсионно, здравно и всякак! Тяхната грижовна ....!

тротоара пред блока...той е твой! Ако сложиш нещо на тротоара...дори табела...НЕ е твой...плащай тротоарно право... Ега ти държавата.

никакво чистене.плащаме на общината,да почне и да чисти. не да чистим ние а общинарите да си седят на топло,хем им плащаме хем си пият и ни се смеят.всеки да си върши работата си.аз не мърдам

Рекордно тъпа дописка! За пръв път чувам за получаването на инфаркт от елементарна разходка в студа! Ако не си облечен добре, най-много да поизмръзнеш и вкочаниш, което се оправя, като се прибереш на топло. Тъпотии като тези, че краставиците били канцерогенни. Баси! :(

Ми те точно такива бабанки като теб дето всичко им е до колЕне, нагъват каквото сварят, пият по 3 кани вино, ходят без шапки по студа и после по някое време ОЛЕЛЕ

Студът запазва човека свеж и младолик! Ето, я какъв хубав народ станахме!

Да дадат на песнионерите с под 200лв пенсия и на всички безработни в България (не само на тия от бюрото които са едва 1/5 от всички безработни) по една минимална заплата за да могат да си платят тока за да си пуснат печката да се стоплят а да не са на 10 градуса в стаите си!!

Е почни да работиш де. С какво съм ти длъжен да ти плащам. Да не си ми орал и копал.

наеми го на работа де. не само на приказки. в провинцията нямаш ли си шуробаджанащина роднински връзки работа няма да имаш. особено ако е без стаж и опит както са повечето сега. никакъв шанс да убеди някой работодател да го наеме дори и на минимална дори и без заплащане първите 2 седмици... много мои познати в града ми се оплакват от това.

общината трябва да чисти,както улиците така и пред входовете ,тротоари, всичко. къде са??

Всеки трябва сам да си чисти пред имота, а където са блокове, по график!

това по време на комунизъм! сега,ако не отида на време на работата си, ще имам проблем. плащам на общината,да се справят.

Замисли се и друго - ЗАЩО трябва да чистя тротоара пред входа,блока / къщата си? Та той не е мой! Той е общински! Пробвай да изкараш една сергия пред входа си, и да продаваш каквото и да било. Регистрирай си и касов апарат, издавай бонове. Хайде на бас че до ден-два ще дойдат едни чичковци да ти съставят акт. Аз разбира се, нямам против това, че не мога да продавам на тротоара пред дома си. Но след като той не е мой, ЗАЩО да им го чистя?

Обилен снеговалеж, ураганен вятър и почти никаква видимост. Верижна катастрофа и закъсали тирове блокират пътищата, а навяванията ги правят непроходими. Само на пътя към Бургас са заседнали стотици автомобили. Снегорините едва си пробиват път през преспите, така че пътуващите трябва да чакат часове наред, за да бъдат измъкнати от снежния капан. Картината ви е позната, нали? Но не, не е 30 декември 2016, а почти девет години по-рано. Датата е 3 януари 2008. На власт е правителството на т.нар. Тройна коалиция. Неговият отговорен за борбата с бедствията министър твърди, че са положени максимални усилия, но че и гражданите трябва да са отговорни за живота си, когато предприемат пътуване в такава зимна обстановка. Все пак в България има четири сезона и трябва да не забравяме, че зимата обикновено вали сняг, заключава министърът. Министър-председателят и тогавашен лидер на БСП пък обяснява нещата така: Всички сме наясно, че снегът беше сериозен, както и ниските температури... Разбира се, имаше затруднения на някои места, но те се дължаха на времето, на метеорологията, а не на липса на организация или на желание".

а общината да те нахрани и напои искаш ли, ада ти сготви и изчисти у дома а ? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Или да му избърше дупето като се изака.. Аман от мамини синчета, свършете нещо преди за почнете да искате!!

дадох 20лв на мигрант и изчисти всичко ,докато си пиех кафето с жена си.

Българският народ СТРАДА: 1. Никой не му е изчистил двора в София и пътя до кръчмата на село 2. Инфаркти, грип, ГМО - няма значение, че ГМО-то идва от Китай и то през Русия 3. Бежанците, независимо, че нашите цигани тормозят хората 100,000 пъти повече 4. Никой не ни подарява МИГ-29 или природен газ - какъв ужас! 5. Страдаме, че Борисов ходи навсякъде и помага, страдаме, защото Борисов не помага О-о-о страдалци ние българите

В BG(Bay Ganyo) е така...

Като ти чета простотиите си мисля , че си достоен за министър в правителството на Тиквун (ако вече не си разбира се) .

Да размразява 4 часа? Този тир ли е размразявал?

Някои имат и дворове да ринат освен коли. Аз трябваше да рина 3 часа за моята..

Да ти имам логиката! Щеше да пише - от риене, защото размразяването като време щеше да е малко, сравнение с риенето на сняг, следователно щяха да го водят от риене на сняг, а не от размразяване...

той така или иначе е щял да получи инфаркт, онзи ден имаше един комшия починал в тоалетната, та много се надявам дЖурналята от ДИРНИКА да не напишат - ВНИМАНИЕ, ИНФАРКТИ ОТ СР*НЕ !

Колкото и да ти е странно точно при този акт изхождане се получава голямо натоварване на кръвоносната система. Ама ти няма с какво да го разбереш.

Какви глупости пишат в тази статия! Зимно време да е студено - това аномалия? Да не е чистил колата 4 часа, а да е ходил на фитнес всяка седмица!

Като гледам истерията в последните дни, това означава само едно нещо - превърнали сме се в една европейска държава, където хората реват за щяло и нещяло. Когато аз бях малък (преди 40 години), такива неща изобщо не ги забелязвахме, защото живота през комунизма беше скотски.

Получил някой инфаркт, защото му дощло времете и журналистите си изсмукаха от пръстите епидемия от инфаркти. Мислете докато четете, българи, че алчността на някои ще ни погуби...

Според мен важна причина е комфортният живот напоследък - хората са свикнали да имат климатици, навсякъде да ходят с кола. И когато на човека му се е наложило да си размразява колата (все едно не може няколко дена да мине без нея) , получил шок...

общински служители и кметове да са получавали инфаркти.

Не е виновен студът а разклатеното ни здраве защото живеем нездравословен живот .Храним се с промишлени гадости ,живеем в стрес за утрешния ден а като дойдат празници за да избием стреса се освинчваме и когато ни се наложи някоя несвойствена работа с физическо усилие издаваме багажа и тогава ни чака онази система дето още от вратата ни третират като престъпници и само погребалния бизнес действа безотказно ако си платиш колкото ти поискат (по точно на наслендниците ти).

Е ми тогаз- прасенцето у банята, кокошчици у мазето и доматки с картофки на остъкления балкон- успех !

ОБЯВА: Днес у читалището ще се изнесе беседа за Глобалното Затопляне и Стопяването на Ледниците. Всеки да си носи дебела шуба и по наръч дърва за кюмбето !

деер

В резултат на липсата на конкуренция на капитализма се осъществяват такива идиотски манипулации. Студът не предизвиква тези ситуации, а напротив той ги облекчава. И затова не ти трябва и медицинско образование, за го знаеш. Проблемът с тези заболявания е в окисляването на кръвта с кислород. Проблемът не е в пневмонии,бронхити , ларингити и подобни идиотщини, а в невъзможността на носа и околоносните кухини да изпълняват своята функция. Профилактиката е овлажняване на носа и турбулиране на въздуха в тази зона/ най-прост начин е надуването на ушите/. Интересен е моментът, как точно организмът губи контрола си върху дебелината на лигавицата в синусите си . Но всъщност кого го интересува?! По добре да се говори за имунитет срещу несъществуващия грип, химия срещу бактерии и вируси, витамини и т.н. ... и да не забравяме хотелските начила в нашите болници по НЗОК!

Пълни глупости...Спрете се бе дебили. Два дена съм по 10 часа из планини и се чувствувам прекрасно. А от едно ринене на сняг чак пък инфаркт. Смешни сте.

Чувствуването му е майката :-)

положението е бедствено.хора страдат и умират,студа е неописуем!

Заблуждаваш се- има Глобално Затопляне !

След като физическата им активност на повечето от гореописаните се състои в 20-30 крачки на ден от колата до асансьора така ще е...

"При преохлаждане той препоръчва вместо алкохол, билков чай или някаква друга топла напитка ". Кой е той? Оказва се че ТОЙ е д-р Десислава Кателиева (или Каталиева). Викторе Стефанов, да не би препоръката да е от теб? :-)

"...претопляне и преохлаждане", добави лекарят" .Аз искам да добавим че и изпотяването е много опасно, особено когато е предизвикано от работа. Братя българи пазето се от изпотяване то е вредно за вашето здраве! Наздраве!

К'ъв студ бре, молете се на Глобалното Затопляне, дет' ни гази сума години, според уважаемите (недо)учени ;

Голяма част от сънародниците ни не сядат на масата без чаша ракийка. Алкохола първоначално разширява кръвоносните съдове, но впоследствие ги свива и в комбинация със студа риска се повишава значително.

Е те не сядат на масата в двора, нали?

Не, не сядат в градинката, но както се разбра "Дозата определя отровата". От една чашка може и нищо да не стане, но ако системно се пие ... . ..

Самия брой харесваня и нехаресвания доказва твърдението ми, че българина без пиене не може. И че не може да мисли самостоятелно. То иначе е страшно, ще вземе да изтрезнее и да се оправи тая "държава". Ай наздраве!

На българитенай-милото им са колите. Палят се печки да им е попло, мръзне се да ги изчистят. Просто е страшно слугуване. Накрая собствениците им умират почти без да са ги карали. Примерно чистейки ги. Трагедия е този народ!

Редно е сега потърпевшите да съдят всички онези, вкл. и 'големите' телевизии, които им внушаваха, че може да бъдат съдени, ако не си били почистили тротоарите ... Боко, Гоце, Доган и Шиши ринаха ли някъде сняг или си седяха на топло ?

Живея близо до племенника на Бойко, в Банкя. Никога не е ринал сняг, никога. Баща му и майка му(сестрата на края Тиква) идват от софия за му изринат около колата и да му запалят камината. Но и те никога не ринат сняг на тротоара. Постоянно са с ръце в джобовете и викат:" Аз да не съм #####*, че да рина?!"

"Уросявяне", Голямо чудо! Проверих: На моя ЛаФтоп "О"и "У" са едно до друго! Няма тука, да ми Убиждате Админа от Любимата медия Станала е, пИчатна грЯшка, може само, една Забиляшка*

ръста на инфарктите се дължи най вече на боклуците които ни предлагат за консумация,оцветители,е-та,няма продукт който да не влагат соев протеин салами лютеници каквото се сети човек.Помпат ни като щангисти а сърцето ако издържи.А дневната доза за спортисти соев протеин е 10 грама.Колко килограма на ден соев протеин например изяждаме никой не знае.Всичко е далавера от производителя ,дофтора до гробаря.Истината е одържавяване на хранителните предприятия и връщане на БДС защото в тях се назначават на тоя етап само химици а няма никакъв контрол

Прочетете в Гугъл за кармин Е 120, с които боядисват саламите и филетата

От години не ям БГ пилета и салами Българско не значи качествено ,по добре звучи мошеническо

инфарктите и депресиите били от студа,а не от отвратителния ни живот в БГ. Хората ще продължават да се спасяват по единично....а вие си дрънкайте.

За големия студ малки дози магнезий като например 250 мг на ден са добре за всички със сърдечни проблеми. При условие, че магнезият оказва лошо влияние върху бъбреците и е несъвместим с алкохола. Може да се мисли ако сте на път и няма да спирате за малко солена храна като бисквити или вакумирана мръвчица. За студа народът е казал: "Лете без абичка и зиме без храничка не се тръгва!"

И откога д-р Десислава Кателиева стана "той"?

Кат сляза у мазето и видя че са останли има-няма 300 кила ракия и някак си тжно ми става. Как няма да ме хване депресията, година дълга, ми то няма и по кило на ден бе.

Майната им на мегрантите, като животни, в кошарите! Само Бат Бойко, да оцелее, и, БълГейрия, да я пребъде! Барна Мерано

Амин

Естествено майната им, кво правят те на майната си? За бат бойко не съм сигурен, но България трябва да оцелее, въпреки шматки кухи като теб.

Не е заради студа! Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Дир! Благодаря Ви за оптимизма и ведрите послания, които лъхат от Вашата медия в понеделник сутрин! Какво ли щеше да прави благодарната нация ако не ни виздействахте по този животворен начин!

Пише се "оросяване" (перфузия) бе неграмотници... основно образование имате ли?

Не е от безработицата, безпаричието, болестите и въобще всеобщото отчаяние, което е обхванало България. От студа ще да е..

тъй, тъй... лятото ще е от жегата

Навън е толкова студено, че са видени комунисти да бъркат в собствените си джобове за първи път от 100 години насам.

"така и натрупването с много дрехи, което може да усложни уросяването на тъканите" Уросяване? Да ви имам Уросяването аз на вас... неграмотници!

Горките скандинавци.

Предлагам да спрете с драматизирането покрай падането на температурите. Изброените проблеми нямат нищо общо със занижаването на температурите, може би, само може би те могат да обострят вече съществуващите Ви проблеми. Истинския Ни проблем е съвсем другаде ама хич не искаме да си го признаем, някак си не ни е угодно. Искате да сте по-здрави, променете се, но и да не го направите ми е презпросто спрете да обвинявате времето !

Коментари - Инфаркти след ринене на сняг и чистене на коли | Днес.dir.bg

Инфаркти след ринене на сняг и чистене на коли

Ниските температури се отразяват сериозно на човешкото здраве. Инфарктите са сред най-честите случаи на заболявания вследствие на студа.

Обратно в новината

Коментари - Инфаркти след ринене на сняг и чистене на коли | Днес.dir.bg

Коментари

abasador

интересно, не знаех, че ... Инфарктите са сред най-честите случаи на заболявания вследствие на студа... ще да е някакво ново медицинско откритие. Първо, че е заболяване и второ, че е следствие най-вече на студа! Лек ден.

И какво, да не рием ли? Нали някоя тъпачка-общинарка веднага ще довтаса с фишовете за глоба, повикана по донос от злобна съседка и клюкарка-"будната съвест на квартала"? Пък и наистина е полезно - и да има вид отпред, и да деблокираме колите си, и да свалим някое кило след празниците. В тази връзка, много младежи се шляят нетърпеливо в очакване на все отлагания първи за новата година учебен ден и то не защото са зажаднели за наука, а за да си хванат някое друго крехко парче, че им писна цели две седмици с една и съща. Гледахте ли в "Телеграф" селфито на голия директор на 51-0 "елитно" у-ще? Нека така, както го е майка родила, да иде да рие сняг в двора на училището за назидание. Иди, че после нравоучавай и обяснявай на младите хора защо е направил този резил! Изперкал народ, ей!Щом и директорите вече откачиха... Сега оставаше и Стаматов да го последва, и хептен ще я вапцаме с реформите и качеството на образованието!!!

Май нацията се е залежала и затлъстяла...добре че са чичковците да стъпвате на посолено!:)А за депресията-излезнете от черупките си,разчупете се,на...играйте се,че да ви олекне!:)

Така е докато не стане задължително да се правят гаражи на новите строежи ще има чистене на коли и...... а които искат магазини под зградите да правят подземни гаражи

Григор Димитров не рие и не се е зарил, а бие и чука наред........ Не се оплаквайте, гответе се да ви направят инуити, ескимоси и чукчи, затам сте предназначени. И децата ви едни такива отпочинали и интелигентни след принудителните ваканции, и вие сте се разработили нещо в студа, та не може да ви удържи човек.

- все лошо! Ако не почистиш - глоба от общината. Ако не си отриеш колата, закъсняваш за работа и пак кофти. Сега пък и инфаркти. Аз ще получа такъв само като ги гледам как се опитват да ме "обгрижат" пенсионно, здравно и всякак! Тяхната грижовна ....!

тротоара пред блока...той е твой! Ако сложиш нещо на тротоара...дори табела...НЕ е твой...плащай тротоарно право... Ега ти държавата.

никакво чистене.плащаме на общината,да почне и да чисти. не да чистим ние а общинарите да си седят на топло,хем им плащаме хем си пият и ни се смеят.всеки да си върши работата си.аз не мърдам

Рекордно тъпа дописка! За пръв път чувам за получаването на инфаркт от елементарна разходка в студа! Ако не си облечен добре, най-много да поизмръзнеш и вкочаниш, което се оправя, като се прибереш на топло. Тъпотии като тези, че краставиците били канцерогенни. Баси! :(

Ми те точно такива бабанки като теб дето всичко им е до колЕне, нагъват каквото сварят, пият по 3 кани вино, ходят без шапки по студа и после по някое време ОЛЕЛЕ

Студът запазва човека свеж и младолик! Ето, я какъв хубав народ станахме!

Да дадат на песнионерите с под 200лв пенсия и на всички безработни в България (не само на тия от бюрото които са едва 1/5 от всички безработни) по една минимална заплата за да могат да си платят тока за да си пуснат печката да се стоплят а да не са на 10 градуса в стаите си!!

Е почни да работиш де. С какво съм ти длъжен да ти плащам. Да не си ми орал и копал.

наеми го на работа де. не само на приказки. в провинцията нямаш ли си шуробаджанащина роднински връзки работа няма да имаш. особено ако е без стаж и опит както са повечето сега. никакъв шанс да убеди някой работодател да го наеме дори и на минимална дори и без заплащане първите 2 седмици... много мои познати в града ми се оплакват от това.

общината трябва да чисти,както улиците така и пред входовете ,тротоари, всичко. къде са??

Всеки трябва сам да си чисти пред имота, а където са блокове, по график!

това по време на комунизъм! сега,ако не отида на време на работата си, ще имам проблем. плащам на общината,да се справят.

Замисли се и друго - ЗАЩО трябва да чистя тротоара пред входа,блока / къщата си? Та той не е мой! Той е общински! Пробвай да изкараш една сергия пред входа си, и да продаваш каквото и да било. Регистрирай си и касов апарат, издавай бонове. Хайде на бас че до ден-два ще дойдат едни чичковци да ти съставят акт. Аз разбира се, нямам против това, че не мога да продавам на тротоара пред дома си. Но след като той не е мой, ЗАЩО да им го чистя?

Обилен снеговалеж, ураганен вятър и почти никаква видимост. Верижна катастрофа и закъсали тирове блокират пътищата, а навяванията ги правят непроходими. Само на пътя към Бургас са заседнали стотици автомобили. Снегорините едва си пробиват път през преспите, така че пътуващите трябва да чакат часове наред, за да бъдат измъкнати от снежния капан. Картината ви е позната, нали? Но не, не е 30 декември 2016, а почти девет години по-рано. Датата е 3 януари 2008. На власт е правителството на т.нар. Тройна коалиция. Неговият отговорен за борбата с бедствията министър твърди, че са положени максимални усилия, но че и гражданите трябва да са отговорни за живота си, когато предприемат пътуване в такава зимна обстановка. Все пак в България има четири сезона и трябва да не забравяме, че зимата обикновено вали сняг, заключава министърът. Министър-председателят и тогавашен лидер на БСП пък обяснява нещата така: Всички сме наясно, че снегът беше сериозен, както и ниските температури... Разбира се, имаше затруднения на някои места, но те се дължаха на времето, на метеорологията, а не на липса на организация или на желание".

а общината да те нахрани и напои искаш ли, ада ти сготви и изчисти у дома а ? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Или да му избърше дупето като се изака.. Аман от мамини синчета, свършете нещо преди за почнете да искате!!

дадох 20лв на мигрант и изчисти всичко ,докато си пиех кафето с жена си.

Българският народ СТРАДА: 1. Никой не му е изчистил двора в София и пътя до кръчмата на село 2. Инфаркти, грип, ГМО - няма значение, че ГМО-то идва от Китай и то през Русия 3. Бежанците, независимо, че нашите цигани тормозят хората 100,000 пъти повече 4. Никой не ни подарява МИГ-29 или природен газ - какъв ужас! 5. Страдаме, че Борисов ходи навсякъде и помага, страдаме, защото Борисов не помага О-о-о страдалци ние българите

В BG(Bay Ganyo) е така...

Като ти чета простотиите си мисля , че си достоен за министър в правителството на Тиквун (ако вече не си разбира се) .

Да размразява 4 часа? Този тир ли е размразявал?

Някои имат и дворове да ринат освен коли. Аз трябваше да рина 3 часа за моята..

Да ти имам логиката! Щеше да пише - от риене, защото размразяването като време щеше да е малко, сравнение с риенето на сняг, следователно щяха да го водят от риене на сняг, а не от размразяване...

той така или иначе е щял да получи инфаркт, онзи ден имаше един комшия починал в тоалетната, та много се надявам дЖурналята от ДИРНИКА да не напишат - ВНИМАНИЕ, ИНФАРКТИ ОТ СР*НЕ !

Колкото и да ти е странно точно при този акт изхождане се получава голямо натоварване на кръвоносната система. Ама ти няма с какво да го разбереш.

Какви глупости пишат в тази статия! Зимно време да е студено - това аномалия? Да не е чистил колата 4 часа, а да е ходил на фитнес всяка седмица!

Като гледам истерията в последните дни, това означава само едно нещо - превърнали сме се в една европейска държава, където хората реват за щяло и нещяло. Когато аз бях малък (преди 40 години), такива неща изобщо не ги забелязвахме, защото живота през комунизма беше скотски.

Получил някой инфаркт, защото му дощло времете и журналистите си изсмукаха от пръстите епидемия от инфаркти. Мислете докато четете, българи, че алчността на някои ще ни погуби...

Според мен важна причина е комфортният живот напоследък - хората са свикнали да имат климатици, навсякъде да ходят с кола. И когато на човека му се е наложило да си размразява колата (все едно не може няколко дена да мине без нея) , получил шок...

общински служители и кметове да са получавали инфаркти.

Не е виновен студът а разклатеното ни здраве защото живеем нездравословен живот .Храним се с промишлени гадости ,живеем в стрес за утрешния ден а като дойдат празници за да избием стреса се освинчваме и когато ни се наложи някоя несвойствена работа с физическо усилие издаваме багажа и тогава ни чака онази система дето още от вратата ни третират като престъпници и само погребалния бизнес действа безотказно ако си платиш колкото ти поискат (по точно на наслендниците ти).

Е ми тогаз- прасенцето у банята, кокошчици у мазето и доматки с картофки на остъкления балкон- успех !

ОБЯВА: Днес у читалището ще се изнесе беседа за Глобалното Затопляне и Стопяването на Ледниците. Всеки да си носи дебела шуба и по наръч дърва за кюмбето !

деер

В резултат на липсата на конкуренция на капитализма се осъществяват такива идиотски манипулации. Студът не предизвиква тези ситуации, а напротив той ги облекчава. И затова не ти трябва и медицинско образование, за го знаеш. Проблемът с тези заболявания е в окисляването на кръвта с кислород. Проблемът не е в пневмонии,бронхити , ларингити и подобни идиотщини, а в невъзможността на носа и околоносните кухини да изпълняват своята функция. Профилактиката е овлажняване на носа и турбулиране на въздуха в тази зона/ най-прост начин е надуването на ушите/. Интересен е моментът, как точно организмът губи контрола си върху дебелината на лигавицата в синусите си . Но всъщност кого го интересува?! По добре да се говори за имунитет срещу несъществуващия грип, химия срещу бактерии и вируси, витамини и т.н. ... и да не забравяме хотелските начила в нашите болници по НЗОК!

Пълни глупости...Спрете се бе дебили. Два дена съм по 10 часа из планини и се чувствувам прекрасно. А от едно ринене на сняг чак пък инфаркт. Смешни сте.

Чувствуването му е майката :-)

положението е бедствено.хора страдат и умират,студа е неописуем!

Заблуждаваш се- има Глобално Затопляне !

След като физическата им активност на повечето от гореописаните се състои в 20-30 крачки на ден от колата до асансьора така ще е...

"При преохлаждане той препоръчва вместо алкохол, билков чай или някаква друга топла напитка ". Кой е той? Оказва се че ТОЙ е д-р Десислава Кателиева (или Каталиева). Викторе Стефанов, да не би препоръката да е от теб? :-)

"...претопляне и преохлаждане", добави лекарят" .Аз искам да добавим че и изпотяването е много опасно, особено когато е предизвикано от работа. Братя българи пазето се от изпотяване то е вредно за вашето здраве! Наздраве!

К'ъв студ бре, молете се на Глобалното Затопляне, дет' ни гази сума години, според уважаемите (недо)учени ;

Голяма част от сънародниците ни не сядат на масата без чаша ракийка. Алкохола първоначално разширява кръвоносните съдове, но впоследствие ги свива и в комбинация със студа риска се повишава значително.

Е те не сядат на масата в двора, нали?

Не, не сядат в градинката, но както се разбра "Дозата определя отровата". От една чашка може и нищо да не стане, но ако системно се пие ... . ..

Самия брой харесваня и нехаресвания доказва твърдението ми, че българина без пиене не може. И че не може да мисли самостоятелно. То иначе е страшно, ще вземе да изтрезнее и да се оправи тая "държава". Ай наздраве!

На българитенай-милото им са колите. Палят се печки да им е попло, мръзне се да ги изчистят. Просто е страшно слугуване. Накрая собствениците им умират почти без да са ги карали. Примерно чистейки ги. Трагедия е този народ!

Редно е сега потърпевшите да съдят всички онези, вкл. и 'големите' телевизии, които им внушаваха, че може да бъдат съдени, ако не си били почистили тротоарите ... Боко, Гоце, Доган и Шиши ринаха ли някъде сняг или си седяха на топло ?

Живея близо до племенника на Бойко, в Банкя. Никога не е ринал сняг, никога. Баща му и майка му(сестрата на края Тиква) идват от софия за му изринат около колата и да му запалят камината. Но и те никога не ринат сняг на тротоара. Постоянно са с ръце в джобовете и викат:" Аз да не съм #####*, че да рина?!"

"Уросявяне", Голямо чудо! Проверих: На моя ЛаФтоп "О"и "У" са едно до друго! Няма тука, да ми Убиждате Админа от Любимата медия Станала е, пИчатна грЯшка, може само, една Забиляшка*

ръста на инфарктите се дължи най вече на боклуците които ни предлагат за консумация,оцветители,е-та,няма продукт който да не влагат соев протеин салами лютеници каквото се сети човек.Помпат ни като щангисти а сърцето ако издържи.А дневната доза за спортисти соев протеин е 10 грама.Колко килограма на ден соев протеин например изяждаме никой не знае.Всичко е далавера от производителя ,дофтора до гробаря.Истината е одържавяване на хранителните предприятия и връщане на БДС защото в тях се назначават на тоя етап само химици а няма никакъв контрол

Прочетете в Гугъл за кармин Е 120, с които боядисват саламите и филетата

От години не ям БГ пилета и салами Българско не значи качествено ,по добре звучи мошеническо

инфарктите и депресиите били от студа,а не от отвратителния ни живот в БГ. Хората ще продължават да се спасяват по единично....а вие си дрънкайте.

За големия студ малки дози магнезий като например 250 мг на ден са добре за всички със сърдечни проблеми. При условие, че магнезият оказва лошо влияние върху бъбреците и е несъвместим с алкохола. Може да се мисли ако сте на път и няма да спирате за малко солена храна като бисквити или вакумирана мръвчица. За студа народът е казал: "Лете без абичка и зиме без храничка не се тръгва!"

И откога д-р Десислава Кателиева стана "той"?

Кат сляза у мазето и видя че са останли има-няма 300 кила ракия и някак си тжно ми става. Как няма да ме хване депресията, година дълга, ми то няма и по кило на ден бе.

Майната им на мегрантите, като животни, в кошарите! Само Бат Бойко, да оцелее, и, БълГейрия, да я пребъде! Барна Мерано

Амин

Естествено майната им, кво правят те на майната си? За бат бойко не съм сигурен, но България трябва да оцелее, въпреки шматки кухи като теб.

Не е заради студа! Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Дир! Благодаря Ви за оптимизма и ведрите послания, които лъхат от Вашата медия в понеделник сутрин! Какво ли щеше да прави благодарната нация ако не ни виздействахте по този животворен начин!

Пише се "оросяване" (перфузия) бе неграмотници... основно образование имате ли?

Не е от безработицата, безпаричието, болестите и въобще всеобщото отчаяние, което е обхванало България. От студа ще да е..

тъй, тъй... лятото ще е от жегата

Навън е толкова студено, че са видени комунисти да бъркат в собствените си джобове за първи път от 100 години насам.

"така и натрупването с много дрехи, което може да усложни уросяването на тъканите" Уросяване? Да ви имам Уросяването аз на вас... неграмотници!

Горките скандинавци.

Предлагам да спрете с драматизирането покрай падането на температурите. Изброените проблеми нямат нищо общо със занижаването на температурите, може би, само може би те могат да обострят вече съществуващите Ви проблеми. Истинския Ни проблем е съвсем другаде ама хич не искаме да си го признаем, някак си не ни е угодно. Искате да сте по-здрави, променете се, но и да не го направите ми е презпросто спрете да обвинявате времето !