Първанов предложи нов модел пазар на труда

Индивидуализиране и диференциране на формите на заетост, гъвкаво работно време и мобилност, предложи президентът Георги Първанов.

Обратно в новината

Коментари - Първанов предложи нов модел пазар на труда | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

гоце ловджията добре чете написаното от другарите около него, но да не се изказва по неща които не са по неговия "предмет". Все пак президента е само да дава коктейли и да се ръкостиска с други такива, реално без никаква власт и роля в държавата. А и гоце си му отива ролята на мижитурка!

Кога агента Гоце стана такъв велик икономист? И започна да разбира от всички въпроси в държавата. Вярно, той е бил комсомолски функционер, обучавали са го и за партиен секретар (а те нали разбираа от всичко), но все пак се питам аз не е ли по-добре да си остане в зоната където е най-компетентен - история на БКП. Като известен ловджия също може да сподели опит - я да разкаже някоя ловджийска история, а да разправи как се стреля със снайпер по забранени животни. Всички сме чували за ловджиските моабети. Доста от нас знаят какви лъжци са висшите функционери на БКП-БСП. И никак не е чудно че Гоце-Снайпериста, президента на турци, цигани и червени болклуци, говори врели-некипели. И поне да имаше някакъв сериозен екип, а то - хвани единия удари другия. Все бивши номенклатурчици, агенти на ДС, бивши генерали, ама от ония без образование, и със специализация в политическата академия "Ленин" в СССР. Агента Гоце е хитър селянин тип Андрешко. Моля да не се бърка Андрешко със Станишко. Навремето бай Тошо беше нещо такова. Само че много по-прост. нека не забравяме че Партията осигури на селянчето от Сирищник, Пернишко и завършването на висше образование. като комсомолски и партиен функционер, но все пак има диплома. Не като бай Тошо, със средно незавършено, висше незапочнато. Но демагогията си е останала същата както по времето на милиционеро-социализма. Дали вследствие на партийната закалка, дали от школовката в ДС, но агент Гоце се извъди голям тапигьоз. И гьонсурат - извинявам се на нормалните хора за турската терминология, но тя най-добре описва същността на Гоце-Снайпериста. Пък и нали е президент на ДПС и БСП, те добре ще разберат за коя Мария става дума. Гоцето, агента Гоце имам пред вид, е бита карта. След няма и додина и половина го махат - слава Богу, Конституцията е такава че не позволява мандати от по 35 години начело на властта. Щ еси годи той по живо по здраво в с. Сиршник, Пернишко. при своите най-верни симпатизанти. Патки ли ще пасе, овце ли, кмет ли ще става или секретар на ППО на БСП не знам. Пък и не ме интересува. Да му мисли антуража в президентството. Че като ги гледам какви са мушмуроци всичките, като ги изхвърлят от там и за метачи на улиците няма да стават.

Никога не съм вярвал ,че думите на Тодор Живков "Това ,което ние направихме,вие не можете даже да го боядисате"ще излезнат верни!Какъв пазар на труда ,какви 5 лева!В никакъв случай не идеализирам организацията на труда по време на социализма,даже напротив!Но искам да кажа -като гледам какво се прави сега,стигам до заключение че управляващите първо трябва да приложат на 100% соцорганизацията ,да видят какви са недостатъците и тогава да правят нещо!Проблема е само че за това ще им трябват 20-30 години !Иначе казано - бъдете спокойни, корабът потъва в пълно съответствие със законите на физиката!

Безработицата е спаднала, понеже в бюрата по труда не регистрират нови безработни като им обясняват, че няма смисъл да се регистрираш и по този начин те отказват . Аз не знам за какво са назначени тези хора по 30-35 души във всяко бюро след като няма никакви работни места обявени, след като не те допускат да се регистрираш за какво са назначени тогава тези хора - само за да получават заплати и то в тази криза. Мисля че трябва дя бъдат съкратени и с икономисаните от тях средства да се даде възможност на някоя фирма да си стъпи на краката поне може да открие някое работно място с техните пари, тъй като самите служители на бюрота по труда по цял ден пушат цигари и пият кафета - с една дума шлянкотят се и си въртят бизнеса така по 15 - 20 години вече има които ги познавам и им предстои вече да вземат пенсия от тези бюра по труда. Крайно време е да се прегледа работата на бюрата по труда. Няма работни места, няма курсове за квалификация, няма регистрация - по-добре и бюрата по труда да ги няма ,все някаква икономия ще стане от това. Стига сме говорили за другите а тях никой не ги споменава ,все си остават между капките. Осъзнайте се вече. На администрацията ще и намаляваме работната седмица, ще я пускаме в неплатен отпуск, ще и намаляваме заплатите а за тях нищо - скъсали се от работа. За читалищата няма да говоря. Една келява библиотекарка на село да получава по 400-500 лева заплата, пък независимо че никой не и влиза в библиотеката и няма никаква дейност. Къде сме. Стига с тези търтеи. Писна ми.

Президентът е прав- и относно необходимостта от нов модел на развитие, и относно ниското заплащане на труда. Нискозапалтеният труд в крайна сметка е икономически неефективен. Що се касае до квалификацията на работната сила, то се наблюдава следната ососбеност-по-старото поколение е по-висококвалифицирано, по-младото по-ниско. Въпросът е че голяма част от квалифицираната работна ръка не работи според квалификациите си. И ще напомня че шлосерът с висок разряд също е високо-квалифицирана работна ръка, не само инженерът. Но ако няма завод-няма и професия шлосер. Ако 77% от домакинствата нямат никакви спестявания, то седемте милиарда в банките за които сме се закъхарили са на останалите 23%, което е говори за висока степен икономичексо неравенство. И ще уточня, че "икономическо неравенство" и "разлика в доходите" са две различни неща. Също като профсъюзите подкрепям идеята за прогресивно данъчно облагане.

Висока добавена стойност се получава с правилно управление и адекватни бизнес планове. Докато в България човек може да изкара 5-10% от лихва в банка, никога няма да мисли за печелившо производство. Бизнесът с висока добавена стойност е главно високотехнологичен и свързан с наука. Къде са технологиите на България? Може би в желанието да се закрие БАН? Или в разкриването на псевдо-университети?! Или в изгонването на квалифицираните лекари, инженери и архитекти на запад?

Гоце, толкова си нагъл. Тея високи технологии ги лансирате още от на бай Тошо времето и толкова пари пропиляхте по тях и нищо не направихте защото сте тъпи и мързеливи. Тъй че Гоце вземи млъкни и не давай съвети.

За пореден път се убеждавам че по добре е да мълчи отколкото да говори. Гоце, защо не започна с думите : НИЕ направихме администрацията 500 000 човека и сега ще ги намалим с 25-30 % , ще им намалим на хората мъките които им причинява администрацията.Така ще позапълним бюджета и намалим разходите. Стига дрън дрън и нищоговорене. Обаче как да се изкорени тази комуноидна практика, само да се говори даже и с часове , а нищо да не се казва. от пусто в празно. Иначе ние ще си търпим като послушни овчици, а Гоцката ще ловува по света и у нас, ще говори за европейски заплати защото така му изнася. Не закъсняха обаче да направят и цените европейски, даже стана по бързата процедура. Само кога ще станат заплатите европейски, поне на 1/2 ? А дано ама надали, рекла циганката

Високотехнологичните отрасли не получават никаква помощ от държавата, за разлика от примитивни отрасли като тютюна. Абсолютно погрешна е тезата, че туризъм и земеделие ще оправят България. Туристически обекти и земеделие има във всичките 150 държави по земята, но само високотехнологичните са богати. Странното е ,че правешкия хитрец беше поставил по-прозорливи цели от бившия си бодигард, който явно не внимавал в час.

Когато учителите стачкуваха, Гоце беше гузен защото управляваше Станишев. Тогава учителите вземаха 250 лева чисто а Първанов не ги подкрепи. Сега той се прави на интересен. Агента нека знае че заплатите в България са ниски, защото партията му се е сраснала като Октопод навсякъде. Раковото образувание БСП е една причина за ниския стандарт в България.

Бат Гоцее, ние до сега само на аутсорсинг работиме бе. Защо ни сменяш работата? Даваш кюфраци и пак ша изберем Серьожата, бе! Ние сме от една партия, на лапачите!

Българи, вашата България продължава в 21 век да е посттоталитарна държава без ВЪРХОВЕНСТВОТО НА ЗАКОНА и разделение на властите, потънала в огромна корупция, с обединена държава и мафия, смучеща кръвта ви и ви държи най-бедни в Европа, най-ограбения народ в Европа с родена олигархия от пладнешки грабеж на държавна и ваша собственост, с псевдодемокрация в обществото и без политическа система, с продажен и корумпиран политически елит, продаващ държавата ви за чужди и свои джобни интереси, с напълно унищожена икономика и държавност, с унищожени над 3,5 милиона човешки ресурси, тънеща в огромна национална катастрофа,

"Най-добре...е....да..дойде...Жельо...Митев...Желев"

Да прекръстят президенството на "Гоцкиното кафене" - лаф-моабет и раздумка!

Прав/а сте, Гоце въобще не разбира какво говори, някакво празнословие с общи фрази без да е ясно как ще стане на практика

България и Румъния поискаха от Европейската комисия да прехвърли частта за концентрация на пазарите в тях, тъй като смятат, че сделката за придобиване на магазините Plus Bulgaria и Plus Romania от германската търговска верига Lidl засяга конкуренцията на вътрешните им пазари и НАМАЛЯВАНЕТО НА ЦЕНИТЕ НА ХРАНИ И СТОКИ Е НЕДОПУСТИМО В БУЛГАРИЯ!!!

ами господа незнам какъв ще е модела но по добре ен езнам как ще стане но да помолим китайците и да ни дадат работа на ишлеме и да се работи у нас а не да си мислят разни работе от това по добър вариант хич не виждам

моделът е разработван в стерилна обстановка далеч от релността,която е много по жестока.

Празнодумието Първаново е известно на всички.Ами тоя индивид съвсем е забравил,че от неговите голословни брътвежи,няма никакав смисъл,а и не е той тоя от когото зависи нещото.Позите му вече не помагат и на червените бабиери,защото и те не му вярват,а и няма случай,когато не ги е излъгал.

Ние отговорихме на предложенията на Първанов с коментара"ОТ "РАН ЪТ", ПРЕЗ МАРШАЛ, ОЛИГАРХИЯТА, ДО ЕВРОПЕЙСКАТА РЕАЛНА ДЕМОКРАЦИЯ- Икономическите предложения на Първанов са евтин популизъм ", ще го прочетете в нашия сайт ideyazabulgaria.org

Няма такива смешници като вас.

Да не сте преписвали Гоце - много клишета и балализми на вашия сайт!

"Клишета и балализми" се привиждат само в главите на слугите на олигархията! ideyazabulgaria.org

Кои сте вие, какви сте?!?!

Навремето участваха в избори. Пълен провал са. Ще ги познаеш по това, че думичката "олигарх" им е любима. Деца и внуци на червени провинциални боклуци.

Такъв саит няма! А ако все пак има, то не си заслужава да се посещава - сигурно е пълен само с глупости.

Гоце предложил да се премине от обслужващ модел на заетост към модел, ориентиран към развитието на високи, енергоспестяващи технологии и т.н. Дали разбира, какво казва? И на кого го е предложил? Той трябва да го реализила, а не да го предлага на незойно кого.Момето съвсем е изветряло да запази някаква влат. А трябва просто да се възстанови института по история на БКП към Висшата партийна школа и той да се върне на работа там.

Напълно съм съгласна с този коментар:"Ще сме страна на нископлатения труд, защото държавата ни направи такива. Всички инженер, доктори, учители и въобще високообразовани хора работят за жълти стотинки. Но най-дразнещо е за инженерите, защото те общо взето работят в българските клонове на чуждестранни фирми и виждат как тяхната продукция докарва милиони печалба, а те получават жълти стотинки, за разлика от т.н. "мениджъри" от чуждестранните офиси, които реално нищо друго не правят! Некадърните политици са виновни!"

Песимистът вижда само един безкраен тунел. Оптимистът вижда светлина в тунела. Реалистът вижда тунела, светлината и идващия влак. А машинистът вижда трима идиоти, седящи на релсите...

Какви високопарни приказки за достигане на европейски стандарт, когато в момента съществуват не малко фирми и производства в България (снощи го съобщиха по БНТ), неплащали на работниците заплата от месеци, даже година- такъв прецедент в чужбина не съществува. Когато работодателят в България се научи да уважава работника, да го осигурява, както трябва, да му предоставя възможности за професионално израстване и финансова сигурност, тогава европейските стандарти не биха били химера в България.

Топлата вода?

все предъвкани работи

Ама още не сте ли му свикнали на тоя ПЛЯМПАЧ?Нали до вчера те бяха.. Или е така бедно само от няколко месеца...? Я не му обръщайте внимание на тоя ЦИРКАДЖИЯ...

...Колкото предложенията му - толкоз и нашия труд....! Как беше там - "те ни лъжат, че ни плащат, ние пък ги лъжем, че работим...."! Напред към изграждане на развито соцобщество, и така до края на света, пардон - на мандата му.......

Прав е президента, но не виждам нещо от това да се случва. Не е сложно, не сме много хора, за 3-4 години може да дръпнеме рязко ако има необходимата политика. Достатъчни са 1-2 автомобилопроизводители, малко полупроводници, печки, хладилници и децентрализация на финансите. Свобода на дребния бизнес и контрол върху едрия. Отмяна на плоския данък. Голяма, а не малка държавна администрация. Забрана за приватизация на монополи, а където ги има да се одържавят. В монополите също да работят доста хора, над необходимото. Когато безработицата е нулева и заплатите се повишат до средноевропейските може да се започнат постепенни промени, които да освобождават малки групи хора от администрациите и ги пренасочват към новите бизнеси. Но това е СЛЕД, а не преди или по време на стабилизацията. Развитието на фондовата борса и истински капитализъм е следващия етап. Българският преход обаче е сериозно увреден откъм справедливост. Не съм убеден , че това може да се коригира по ненасилствен начин.

Както всеки комсомолско-комунистически некадърник, така и Гоце е цар на общите лафове. Констатации и съвети от общо-пожелателен характер. Нищо конкретно, но и какво конкретно да очакваш от един историк на комунизма, при това завършил под крилото на ДКМС и БКП. Съветът е - дайте да развиваме високи технологии! Ама как се развиват такива при една разграбена икономика от бивши комунисти и комсомолци, чиято цел бе да разпродават харизаните им предприятия за скраб? В България почти всички високи технологии преди 10-ти ноември бяха крадени. Вече не става така.

Най после се заговори за доходите на Българина в България!Чест прави на Президента,че го изрази на глас.Но нещо не разбирам?!Защо коментарите са отрицателни в по-голямата си част.?Нима не са съгласни че доходите ни са унизителни в сравнение с другите европейски държави?!Или, че ниските данъци обслужват в по-голямата си част БОГАТИТЕ,защото бедните просто не ги касае това ниво?! А на АРХАР от коментаторите ще отговоря, че честните и трудолюбивите Българи са без работа, или не на тази ,която заслужават .Те имат потенциал, имат идеи, имат предприемачески дух, но нямат финансовите възможности!Коя банка мисли за българския производител?Коя банка дава кредит за стартов бизнес?Трябва да имаш от 1 до 3 год. фирмена история!!! Реклами за кредити много,лихви убийци, реклами за депозити уж за високи лихви ииии ниски ниски унизителни доходи на по голямата част от Българските работещи...?Толкова ниски, че и за дребен потребителски заем не стават, камо ли за дребен български бизнес!!!!!Да се премахне минималната заплата по трудовите договори и да се определи минимален праг на осигуровки от минимум 800 лева на всеки работещ в България.Така подбора от работодателите ще е по обективен и ще се появят на трудовия пазар не само пенсионери , а и по-трудоспособните! Има доста работа по доходите ни, така, че Президентът ни е повече от прав! Убеден съм, че повечето Българи не живеят за да ядат, ние сме поставени в това положение./поне 77% ,както кзва Хр.Христова/

Ето за такива ИДИОТИ, като теб пич, тези комуняги са тренирали в СССР- то дисциплината "НАРОДОПСИХОЛОГИЯ". Да ти кажа, защото вижда се, че си уникално прост, такива като теб, са най- лесни за водене за носа.. Именно за това тая Държава, никога няма да влезе в крак с нормалните Европейски. Гласувай за тоя нещастник, и ще има да се надяваш да вземеш необходимите ти доходи.. Нещастник.... "ПРОСТ НАРОД- СЛАБА ДЪРЖАВА"- още старите и мъдри хора са го казали..

Ха ха, Илиянчо, злобата не е помогнала на никой, вижда се че и на теб няма да помогне , така че обърни се за лекарска помощ. БГ.човекът е прав, доходите са нереално ниски. Така че ще гласуваме за когото си поискаме и за когото ни харесва, не си ти селяко да определяш кой е умен и кой ПРОСТ. В този случай ПРОСТИЯТ си ти :))))Писна ми да репликирам кретени.

Няма значение къде си тренирал, а какви резултати постигаш?Ако Теб те изберем за Президент на България,хич не ме е еня къде си учил?! Тогава ще заслужиш поздравления!"Когато лисицата не докоснала гроздето- казала че е кисело"

ОБРАТНОТО НЕ МУ ПРАВИ ЧЕСТ ДА ГОВОРИ ОБЩИ ПРИКАЗКИ ВЕЧЕ 7МА ГОДИНА НИЩО ДА НЕ Е СВЪРШИЛ В НАРОДЕН ,А НЕ СВОЙ ИНТЕРЕС,ТО НЕ БЯХА РАЗДАДЕНИ ОРДЕНИ,ТО НЕ БЕШЕ ЛОВ ПО ВРЕМЕ НА ТЕЖКИ МОМЕНТИ ТО НЕ БЯХА ДЪЛГИ ЕКСКУРЗИИ ДА ДАЛЕЧНИ СТРАНИ ПОДСИГУРИ СЕ ИМОТНО,ИЗГОНИ КАДЪРЕН ЖУРНАЛИСТ,СМЕШНИК,СЕГА ЩЕ МИ РАЗВИВА ТЕОРИИ.

Бг.Човеко, пенсионерите ли пак са ти трън в очите. Помисли ли си с тези ниски пенсии които са дори и под минималната заплата за страната, как тия хора се препитават? И защо му е на човек, надхвърлил пенсионната възраст да работи в заника на физическите си сили- ами за да палаща и на топлофикация за да си топли старите артритни кокали. Аз като си търся работа, понеже съм над 55 години, ме е срам да влизам където и да е и да питам за работа, защото ме третират като черен мръсен негър в апартайта на 1960 г в южна африка и ме изхвърлят с оправданието, ама ние търсиме хора на възраст 20-35 годишни. А тия над 35 и над 55- без пенсия все още и без работа как да съществуват в тази държава? А какво да кажеме за всичките тези връзкари дето заемат работни места и хабер си нямат какво работят и как да го работят? Важното е парички да падат? Но в дребният бизнес не могат парички да падат, защото ако работника не изработи парите на бизнеса, няма с какво да му се плати - но това никой не го разбира, особено работещите в дребните частни бизнеси. И как ти се струва един монтьор, строителен работник, и други със средно образование да взимат в пъти по-вече от хора, които имат по едно или две висши- дето са влагали пари, ум и време, за да придобият знанията си, но им се плаща колкото да не умрат от глад. В България трябва да се направи почасово и деферинцирано заплащане,та всяка жаба да си знае гьола!

Извинявай, Теди, но аз имах в предвид ,че пенсионерите се наемат от повечето работодотели без трудови договори или да се осигуряват на минималната заплата/против което съм аз/?!И за това смятам,че е по нормално да си по високо осигурен щом си работещ Човек.Така ще печели и държавата и работещия!Особено е ярък примера ми с охранителните фирми.Бивши военни с песии и заплати и не пенсионери със същите ниски само заплати и осигуровки ?! Нормално ли е?!

Това са само празни приказки. Няма я стртегията. А дисксиите не могат да помогнат. За да се реалезерат дейности и доходи от високопрофитабилни бизнеси и зейности трябва да ги има или да има кой да ги организира. Този потенциал е много ограничен. И това ще стане, но за тях трябват малко, но висококвалифицирани и можещи хора. Тази сфера не влияе върху пзара на трда съществено. Ако г-н Първанов се беше заинтересовал от въпросът сигрно щяха да му обяснят това. Няма смисъл и ефект от празни приказки.

Съгласна съм с две от мненията- високи технологии и адекватна икономическа политика в малките градове и селата. Създаде ли се поминък там, ще спрат/надявам се/ кражбите и това никому ненужно преселение на народите в големите градове.

Ако разтълкуваме мъдрите мисли, индивизуализиране и диференциране просто означава да се назначават "наши" хора, гъвкаво работно време е аналог на скатаване и клинчене от работа, а относно мобилността, имам известни колебания, но вде ми се струва /не знам защо/, че става въпрос за повече "творчески" командировки и "семинари" по почивните станции..... А другарите имат богат опит в тази насока.

Доносниците от ДС се разтревожили, че народът обедня за последните 20 г. / преход / ... Ха - ха ! А как се става млад милиардер у нас ? А как се купува пушка за 50000 лв , с която да си избиваш комплексите като убиваш невинни животни ? Това не е ли раздвоение на личността ?

Ще сме страна на нископлатения труд, защото държавата ни направи такива. Всички инженер, доктори, учители и въобще високообразовани хора работят за жълти стотинки. Но най-дразнещо е за инженерите, защото те общо взето работят в българските клонове на чуждестранни фирми и виждат как тяхната продукция докарва милиони печалба, а те получават жълти стотинки, за разлика от т.н. "мениджъри" от чуждестранните офиси, които реално нищо друго не правят! Некадърните политици са виновни!

20 години Гоце и бандата му - СДС, НДСВ, ДПС разграбиха и разпродадоха всичко - сега се сетил за нов модел... как се прави нов модел, като технологиите в БГ са на ниво мотика?! Ще минат десетилетия, преди нещо добро да се случи и то само ако покажем на настоящите политици, че повече така не става... ама ние си мърморим по форумите и не се даваме много зор...

Пич, не знам дали "случайно", но забравяш че най-голяма част от бандата на Гоце са господа-другарите комуняги от БРП(к), по-късно БКП и сега БСП.

Жорко и ти си чел-недочел:)))) За кой период от съществуването на партията пишеш... и ти сам не знаеш:))))

Тези предложения са взети от нормалните страни.Ако специалист работи в монополните структури има наистина неефективност в работното време.Трябва да се спази работното време от 8 до 17ч,но свършената работа реално е не повече от 2ч.През останалото време на практика не се работи.Това си го има още от социализма,защото щатовоте там не са променени кой знае колко.При монополиста и да работиш и да не работиш заплатата си върви,само трябва да спазваш работното време.Така че това предложение има резон,но при пазарна икономика.Нашата обаче е монополно-социалистическа и няма шансове скоро да се промени.Това е така,защото им е изгодно на икономическите кръгове,които се ползват от реално съществуващата в момента финансова среда.Това са дори мафиотски кръгове и среди,които вече 20г.са си изградили начин как да печелят като имитират създаване на производство. Настина гъвкавото работно време е много подходящо за работа,която изисква конкуренция.Който е по-кадърен и си върши качественно работата,ще работи реално по-кратко време,но по-качественно.След което ще бъде свободен да свърши друга работа в друга работна среда-примерно.

Гоце разбира от всичко! Историята явно му е само хоби. А президентството май го използва за хранилка на деца на роднини и приятели. Такова ниско ниво на президентстване не сме виждали до сега. Пази боже сляпо да прогледа...........е казал народа.

Странно , да не би президента да се противопоставя на планът Ран и Ът??? Там се цели да има ниско заплащане и високи цени на всичко останало. Най-лесно ще се получи като се направи минималната работрна заплата 800 лв. чисто и тогава ще си говорим. Сега отиваш в чуждата фирма, искат от теб да бъдеш наличен 24 часа 7 дни в седмицата, да управляваш екип от 20 човека, да управляваш бюджет и да им пестиш парите (защото нали много ги дават) и ти предлага 1500 лева заплата... а той е сключил договор за твоята работа за няколко милиона на година. Това е във всяка чужда фирма, печелят стотици милиони в България а плащат няколко хиляди на работниците. Докато това го има няма да се получават нещата. Президентът ако иска да се получи трябва да работи в посока увеличаване заплащането на хората - изравняването на заплатите както са в ЕС и да не използва партийни кадри, които са далеч от истината и никога не са били в шамарите.

Пич, ами като е толкова просто както го описваш, защо не го направиш и ти? Македонецот е кажал: За биснес се сакат пари и дупе. Пари немаме.

ПЪРВАНОВ, Вие създадохте този пазар на труда в който цената на висококвалифицирания труд на българина се ценеше за жълти стотинки от чуждестрания инвеститор (най вече грък или турчин). В РЕЗУЛТАТ НА ТАЗИ ВАША ПОЛИТИКА ПРИВЛЯКОХТЕ ИНВЕСТИТОРИ С РАЗБОЙНИЧЕСКО МИСЛЕНЕ И ИЗГОНИХТЕ В ЧУЖБИНА ВСИЧКИ ВИСОКОКВАЛИФИЦИРАНИ БЪЛГАРИ. На пазара на труда се стигна до ситуация при която в такива отрасли като енергетиката няма един квалифициран заварчик. Не е далеч момента, когато поради липса на квалифицирана работна ръка, няма да има кой да забие един пирон в стената. ВСИЧКО ТОВА Е В РЕЗУЛТАТ НА АНТИБЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИКА ВОДЕНА ПОСЛЕДОВАТЕЛНО С ДЕСЕТИЛЕТИЯ НАРЕД. Г-н Първанов, вместо да жонглираш с фрази и думи лишени от съдържание и да говориш като първи секретар на БКП , е по добре да дадеш отговор на въпроса : поради каква причина в едни типично български отрасли като енергетиката работят и получават европейски заплати чужденци (най вече турци)?? ЗАЩО ГОСПОЖА МАСЛАРОВА СКЛЮЧИ ДОГОВОРИ И ВНЕСЕ РАБОТНА РЪКА ОТ ЧУЖБИНА , КОГАТО В БЪЛГАРИЯ ИМАШЕ БЕЗРАБОТИЦА?? НЕ ВИ ЛИ СТАНА ЯСНО , ЧЕ ВСИЧКИ ЧУЖДИ ИНВЕСТИТОРИ ИДВАТ В БЪЛГАРИЯ С ВНЕСЕНАТА ОТ ЧУЖБИНА РАБОТНА РЪКА ЦЕНАТА НА КОЯТО ФОРМИРАШЕ ПРОДУКТ С ПО ВИСОКА СЕБЕКТОЙНОСТ. Да не говорим за измамите на вашите чуждестранни инвеститори довели до образуването на този чудовищен частен външен дълг в размер на 36 млрд евро !!!! Обяснете ми г-н Първанов как ще влияете на поведението на чуждите инвеститори, които изкупиха на безценица цяла България. Как ще накарате тези чужденци с този Кодекс на труда да зачитат и ценят труда на българина. Превърнахте ни в рая на чуждите инвеститори. ОТКРАДНАХТЕ НИ БЪЛГАРИЯ !!!

Спомнете си тоя акълия Гоци кви акъли даваше-да се прави тройна коалиция.Направиха я по неговия акъл и ко-бандити от класа.Ама на Гоце му харесваше-нали и той от тях. Не може един доносник от ДС да дава акъли.Обидно е към нацията.Наистина е срамно за цялата ни държава кой е държавен глава. Представете си в Германия,Франция да е така.Мина ни живота под властта на тия продажници-то не бе комунизъм,не бе социализъм-се простотий от класа.Живота ми мина с тия демагози.Мразя гииии

Вече спокойно може да го кръстиме ГОЦЕ Бла-бла-ту...