ИКЕА изтегля милиони детски лампи след смъртта на дете

Шведската мебелна компания ИКЕА изтегля милиони детски лампи след смъртта на дете, което се удушило с шнура на лампата, а друго било ранено. От ИКЕА България призоваха всички, които са купили такава лампа, да се свържат с магазина в София.

Обратно в новината

Коментари - ИКЕА изтегля милиони детски лампи след смъртта на дете | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По света ги изтеглят, по нашите земи питат дали сме закачили кабела здраво за стената

какво им е виновна ИКЕА на малоумниците, които са оставили шнура да виси над кошарката? То по тази логика могат да обвинят всеки който е пуснал на пазара стока с шнур по-дълъг от 20 см.

А не се ли подразбира, че 15-16-месечно дете не трябва да има достъп до каквито и да е електроуреди? Какви са тези родители, които оставят толкова малки деца да пипат кабели?!

Тъпи са. Трудно ли е да се досетим? След време нашите деца ще са на същото положение. Защото никой не се интересува дали те изобщо са запознати с техниката която е 90% от заобикалящата ни среда.

Мда, така се прави в белите държави. При това, можете да сте сигурни, че тази лампа има всичките необходими сертификати и одобрения от разни комисии. Shit happens, както се казва и вероятно от отдела за стратегичски анализи са сметнали, че е по-добре да си приберат лампата, отколкото да си създават лош имидж, въпреки, че едва ли някой ще докаже вината им за тези нещастия. У нас вероятно щяха да осъдят клиента, че не е спазвал инструкциите им за безопастност и всички щяха да приемат това за нормално. Много сме далеч още от истинския бизнес, за съжаление.

дори и да е реклама от страна на ИКЕА, това би могло да накара вятърничави родители да мислят повече за децата си и да обръщат внимание на подробностите...като например висящи шнурове около легло на 16 месечно

то затва и на клечката за зъби трябва да има десет страници упътване, че иначе все някой идиот ще успее да се самоубие с нея

Аме те всъщност нищо не изтеглят. От 23 милиона, я се намерят хиляда, я не, които ще си вземат приспособлението. Иначе, това си е чиста реклама - човек си вика: "Виж ги тия мислят за човека."

Такива са законте в белите страни и всеки ги спазва. Спазва ги не защото му е кеф, ами защото санкциите за неспазването им са жестоки. Точно това липсва на България.

За какви закони говорим? По тази логика трябва да направим всяко устройство на батерии и wireless, че да нема на какво да се бесят хамериканчетата.

на американците дума по дума трябва да им се напише в упътването всичко,една запетая да се пропусне и те са безпомощни,данеговорим че вината не се търси в родителите ами производителя бил виновен че не е обяснил че ако измисли да се омотава може евентуално да се нарани,тъпотия

Елементарен си. Стига с това колко били тъпи американците, съвсем добре са си хората, просто тяхното законодателство позволява човек да осъди производителя, дори ако ти самия не си ползвал продукта правилно. Те просто си знаят и ползват правата, за разлика от нас.

Аааа, мерси за такава "демокрация"!

Ти си елементарен. Бил съм в САЩ и знам. Там на пакетчето с фъстъци има следното упътване. "Това са фъстъци. Отвори пакетчето. Яж фъстъци" На теб това струва ли ти се нормално? Много пъти там съм си мислел дали да не ги съдя за обида за подобни упътвания.

Жалко за детенцето, но да се изтегли продукта от пазара звучи безумно ..на този принцип всички производители на автомобили трябва да изтеглят колите си от пазара..

Малко ли е детето трябва родителите му да го пазят и това е ясно от както се раждат хора. И да махнат шнура, дете ще бръкне в контакта, тогава и контакта ли ще махнат?

Не, бе, то си има капаци за контакти.

"Детска защита" се казва :)