Италия ни подари уникален макет на храм ”Св. София” (снимки)

Макет на храма “Св. София“, “изплетен“ от 3 милиона житни класа, може да се види под стъкления купол на Ларгото до 17 септември - Деня на София.

Обратно в новината

Коментари - Италия ни подари уникален макет на храм ”Св. София” (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Някакъв майтап ли е това?

Сус, гошо, прасе лошо!

А Рассийската Педерация ни изнудва за пари. Отрепки!

Не се коси. Рассея като си прибере дълговете можие да ни проти макет на ядрена централа от клечки за зъби. Да сте доволни.

Една клечка кибрит му е макята!

Лелееееееее .....тия що матрЯл за водка са изхабили!

Уникално! Браво на кмета Йорданка Фандъкова!

Защо пък браво на Фандъкова??? Тя ли го е плела, какви са й заслугите, освен че го е получила???

Много е красив. Браво на жителите на град Озимо. СФ да събере 200 шопа да изработят нещо и да върнат жеста на хората.

Бай Ганьо с турския му манталитет едва ли ще си помръдне дирника, без да има някакъв келепир.

БЪЛГАРИНЪТ Юстиниан Велики- Управда е построил трите черкви Света София в Цариград, Охрид, Сердика и манастирът в Синай (днес втората Библиотека след Ватикана). Само с гърците не се е разбирал и ги прави с меч и кръв ... християни. След като в Майдана "Ника" гърците разрушават втората Света София в Цариград. 10000 българи майстори са строили черквата в Цариград. Ние сме строили храмове...а не макети от зърно. Мавзолеят и черквата в Равена на Голям Тодор - Теодорих Велики също е българско творение. В нея на чист български пише ПАЛАТ на двореца изобразен в черквата - PALATIUM. Дъ ге...майна.

Чудесен и ценен подарък.Една година доброволно са работели хората ,за да го създадат.

Браво, това е добре за България и пирон в ковчега на БСП!

A стига сме търсили мана или теле под вола! Eдни хора, живеещи в друга страна са упражнили традиционното си хоби като са избрали един, не много известен по света български духовен паметник. Oсвен това тези добри хора ни подаряват плода на труда си. Aко сме свестни хора, поне едно благодаря можем да им кажем на тези трудолюбиви, безкористни към нас хора, а не да намираме мана.

"Макетът на базиликата "Св. София" е с размери пет на три метра и с височина 3,5 метра." На снимките не виждам да е с такива размери!

баш от "житни класове" трудно ще изплетат нещо. Виж - от житни стъбла - да, това е широко използван материал за плетене - рогозки, изтривалки , пана, украшения, кукли.

"свои копия имат най-значимите религиозни центрове в света като ......., Падуа, Асизи, Москва, Париж, ". Брей , направили копия на Москва и Париж! не са ли малко твърде големи места за макети? Или преводачите на Дира пак са оплели конците?

Красив е и някак има мекота. Браво на хората.

АМИ ЩОМ Е ОТ СЛАМА, ЩЕ ИМА "МЕКОТА", ти какво очакваш.

Като споменавате Рашидов ни в клин, ни в ръкав, и без никаква връзка с това дарение, поне кажете дали е успял да продаде некоя фигурка, и дали е набил някого!

Дарили са макета, защото ние за тях сме никои и безинтересни. Не ни зачитат за нищо

murena

те точно и затова са прахосали година от безценния си живот, заради "никой и нищо" (добре си се описал :)))

Написах " за тях.сме..." , а не че аз се чувствам така. Ако не разбираш каквото четеш има много голяма вероятност да си болен от Алцхаимер! Иди се прегледай, а дотогава не се изявявай като пишеш глупости.

Мурена - хищна и опасна морска риба, която изяжда и акула. Отличава се с противния си, неприятен външен вид. Е, какво ще кажеш? Май точно ти добре си се описал

vasil

Тия са вярващи.Затова щом създаването на макета е израз на молитва, обектът не е маловажен,още повече,че щом е осветен действуващ храм духовно е равноважен на всеки друг.Сравнение в значимостта би могла да е в материален план-исторически,архитектурен...