460 нарушители заснеха мобилните камери на КАТ само за ден

Близо 460 нарушения са регистрирани ден, след като започна работата на мобилните камери за контрол на скоростта по пътищата.

Обратно в новината

Коментари - 460 нарушители заснеха мобилните камери на КАТ само за ден | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

При всички ПТП КАТ изказват предварително мнение за причините. За инцидента с буса на Гранична полиция нищо не казаха, а той се натресе в камион на магистралата. Дали е карал с превишена скорост?

На 24-ти май чета невероятната новина, че в България има цели 460 човека, които са успяли да спрат на пътя и да заснемат мобилни камери. С какво са ги заснели, защо и кому са ги пратили - това не е ясно. Да не би някой да изкупува снимки на камери? По колко върви парчето?

Шантав народ......като спазваш закона -защо го спазващ будала.....а като не го спазваш - защо не го спазваш......

Мисля, че не правиш разлика между радар детектор и анти радар. Онзи ден карах от София към Варна. На всяко пътче, отклонение, заведение наслагали ограничение 60 км. в час. Набиваш спирачки по надолнището, после подаваш газ по баира нагоре, след километър отново спирачки и пак газ и така докато ти писне. Изнервен, пропускаш да набиеш спирачка преди кръстовище с перфектна видимост и хоп, ставаш нарушител. И започваш да се питаш: правили ли са в КАТ симулация, която да покаже точно на това кръстовище каква е безопасната скорост или просто са плоьокнали един безсмислен знак?

Точно това говоря и пиша от много време....Безмисленото,базобразно ,навсякъде и крайно ниски ограничения за скорост....С години стоят едни знаци от по 40-50 км/ч огр. извън населени места ...през 200-300 метра! Когато си караш в района ,където живееш и си свикнал с особеностите и най-вече...практиката на местния КАТ...ги пренебрегваш и си караш нормално с 20-30+ над ограничението ...и така се създава едно претъпено усещане и ...игнориране на знач. на тези знаци ! Нека се ревизират всички знаци ...да се направи така ,да няма по-ниски огр. от 60 в извън нас места...срамота ,при тези съвремени автомобили ,да караш с 40....

А защо от КАТ не се сетят да прокарат закон забраняващ ползването на радардетектори? Това ще е много по-полезно в сравнение с карането на светлини например

Мисля, че не правиш разлика между радар детектор и анти радар. Първият само известява за наличие на камера, а вторият я заглушава. Самия факт, че законът задължава КАТ да поставя знаци, които да обозначат поставените камери, показва, че радардетекторите не са вредни, а напомнят чрез звук, онова, което показва знака на пътя.

Правя разлика аз. Именно затова казвам да се забранят радардетекторите, антирадарите и сега са забранени. А за мен някой купил си такова нещо по презумция е тръгнал с идеята да нарушава ограниченията

имаше един тарикат, дето пръснал малко черен спрей на камерата и после - тъмнина..... иначе адвокатите умират да обжалват снимки от камери по пътищата, щото те или са незаконни, или не са минали на технически преглед или са калибровани да засичат скорост, по голяма от реалната. има хляб за адвокатите, има...

Ако найлоновите торбички се разлагат 145 г., а асфалтът за една зима, не е ли по-добре да застиламе пътищата в България с торбички?

Много хубаво е това с камерите, а още по-хубаво щеше да е, ако нямаше предупредителен знак. Дано в скоро време променят закона и го премахнат.

Като знам как си изпълняват задълженията и колко са разсеяни и безотговорни при поставянето И ПРЕМАХВАНЕТО на знаците...Ще ги нацъфкат и след това ще ги забравят...Така ,че все едно са отпаднали още сега. Само дето забравените знаци ще ни стряскат без нужда. :-(

МИ да започнем и ние да ги снимаме само че снимките ще ги изпращаме на Арменският поп

Нарушителите заснели мобилни камери - това си е новина :)

"Превишената скорост е номер 1 причина за тежките последици при повечето ПТП-та." "превишената скорост" е панацея за нашия КАТ. С този термин се оправят с всичко, без значение какъв е истинският проблем. Някой си сложил ограничение на път без да се знае защо и как е изчислил, че точно тази скорост трябва там. Ти обаче я превишаваш със 7 километра съвсем случайно да речем, в този момент някакъв дебил ти излиза на шосето без да гледа от страничен път и ти го удряш. И теб те изкарват виновен, защото с малко си нарушил ограничението на скоростта. А това, че другия излиза без да гледа и да се ориентира в трафика, не се санкционира. Това е идиотско!

"Превишената скорост" е от световна статистика на ПТП. Ако беше присъствал в часовете по физика, щеше да знаеш и причината. Ама ти си голям шофьор и си над тези неща.

Тролче, ква физика те гони, като изобщо си нямаш понятие от шофиране?

Ами, пич, ограничението е сложено, за да може некадърникът да се включи. Това, че не е оценил скоростта ти, а е предполагал, че се движиш с разрешената скорост, е проблем и на двамата.

Ами той като не гледа, мога и с 50 километра, удряйки го странично да го убия. Кой е виновен няма да има значение. Важното е да се гледа и внимава при излизане на път с предимство. Така че това със скоростта са в общи линии глупости.

Малко кал по номерата и караш спокойно със двеста. Аз ли да ва уча.

И получаваш глоба, защото ти е мръсен номера.

Не получава, защото разпореждането е да не се спират колите, а само да се снимат. Ти си някакъв трол тук, който само спами и не е наясно изобщо с новите решения и разпоредби.

Защо ченгетата трябва да се обозначават с вертикална маркировка? Не казвам да се крият, но защо да се поставя знак. Където няма знак убийците няма да спазват ограниченията на скороста.

Чист държавен рекет, който до нищо няма да допринесе. Който е дългогодишен шофьор добре знае, че не малко превишената скорост е проблем по пътищата, а шофьорските грешки от рода на: рисково изпреварване, недоглеждане, засичане, неопитност... а да не говорим за нетрезвеност! Абе само ще се дерат българите от глоби и това с нищо няма да подобри движението.

Напротив, българите само от глоби разбират, защото иначе ограниченията за нищо ги нямат. Много често изпреварването се извършва с превишена скорост. Превишената скорост е номер 1 причина за тежките последици при повечето ПТП-та. При по-ниска скорост има повече време за реакция, а щетите са по-малки. И въпроса не е само в реакцията на шофьора. Автомобила има нужда от технологично време, за да спре или намали, което зависи най-вече от скоростта и атмосферните условия.

Личи ти, че си шофьор от "2 часа". Много ясно, че едно изпреварване в двупосочен път трябва да е максимално бързо, за да се избяга от насрещната лента. Аман от некадърници. Такива като теб правят катастрофи по пътищата.

Да не изневерявате, че утре като дойде фиша със снимката, половинката може да ви пита какво сте правили в този район.

знам за двама...бог да ги прости.Единия се залепи за крайпътно дърво,а другия за камион,защото излизайки на път с предимство не видял камиона дето бил на него

А МОЖЕШ ЛИ ДА ИЗТЪРКАШ ЗАПИСА НА КАМЕРАТА .... С "ДИЛИЙТ"?))) .... ИЛИ ДА НАПРАВИШ РИ-СЕТ АКО МИНЕ НЯКОЙ КОЙТО СИ ПЛАТИ :))

По алея "Яворов" в София ограничението е 50 км/ч. Норма е да се кара със 70-80 км/ч, което е напълно безопасно за трилентов булевард без пешеходци. Ако всички почнат да карат с 50 км/ч ще стане задръстване.

Това са глупости. И на Цариградско ограничението е 80, ама масово нормата е да се кара със 120-150. Затова ще има още много жертви по пътищата, защото не можете да проумеете елементарни неща. Задръстване ще стане не когато всички карат с 50 км/ч, а когато една голяма част карат със 100, а другите с 50, тогава става задръстване.

Алоу, не лъжи. Единици минават с такава скорост. Тези, които имаме работа и го минаваме по 10-тина пъти на ден това шосе, колкото и да бързаме, не превишаваме скороста с повече от 20-тина километра.

Това е най-невярното нещо, казано в коментарите към статията. Силно драматизираш, друже.

Браво . Можело да стане с камери. Малко цивилизация за първобитното общество. Някой се беше изказал че не било законно да снимат хората . Има знаци които съобщават на тарикатите че има камери . Водача не е важен а номера на колата и собственика който ще плаща глобата . Сега остава и глобите да вдигнат и нещата ще започнат да влизат в релси.

Дано такива дрисльовци като теб не причиняват смъртта на невинни хора, а да си патят сами.

Да ви cepa в камерите neдaли недоклатени !! Как ще решите проблема с виещите по цяла нощ мотори или 20 годишни голфове, каращи газ-спирачка в града по нощите с избушени гърнета ?! Как ще решите проблема с джиповете и подобни отрепки, които си оставят таралясника на 4 мигача по средата на булеварда в задръстването и изчезват за 1 час на кафенцИ ?! Как ще решите проблема с пияните селяни, каращи денонощно между Чепръклево-НанаУйно като там камери няма и никога не е имало !? През 100 метра по 2-3 знака сте насложили, ако не объркаш единия да се объркаш на другия, на четирилентов път ограничение 50 км.ч. защото някой променил статута на земята от земеделска на друга и направил кебапчийница с кенеф ! Как тъпунгери в униформи тормозещи обикновенният човек ?!

Как се построява изречение на български език!!! Нарушителите ли заснели камерите или камерите заснели нарушителите? Ако камерите са заснели нарушителите, браво!! И въпреки камерите, пътищата подгизнаха от кръв! Днес погребахме децата от разклона за Долище! Нека костите им тежат на съвестта на всички, които крадат и не строят пътища, не правят маркировка, както в белите държави и не слагат знаци...не правят нищо както трябва!! Как един хубав път нямаме в тая България, бе! Ах, каква мъка!

Вместо идиотското "460 нарушители заснеха мобилните камери на КАТ само за ден" що-годе разбираемо е: "460 нарушители са заснели мобилните камери на КАТ само за ден"

460 нарушители са заснети от мобилните камери на КАТ !

Твоето предложение е не по-малко идиотско от оригинала.

И как въпросните камери ще засекат виещите мотоциклети или чорбажийските джипове които са снабдени с анирадар който смущава сигнала излъчен от полицейската кола и на практика джипа не може да бъде засечен. Или ,пак двойни стандарти,ще засичат бай Иван с Фолксвагенчето дето е превишил скороста с 10 километра.............

Дано това да дисциплинира малко изпростелия народ, който вече разбира само от тояга. По-надолу някой пита, защо на прав участък, трябва да го ограничават до 90. Масово българинът е прост и неук, не може да съобрази и види по-далеч от носа си, затова пък с високо самочувствие и вродено чувство за неподчинение.

Как защо? Могат да ограничат 10 километров прав участък със знаци от по 60 километра през 100 метра!!! Защото: Мутрите са построили неправомерно на земеделска земя, променяйки статута и: - бетоноцентрове -газстанции -бензиностанции -мотели -автокъщи -други Ограничението на скортостта е маркетингов мутренски трик, за да намалите скоростта, за да можете да прочетете рекламите им, да се отбиете и евентуално-да сипете гориво, да си купите стара морга или стари гуми на старо и така нататък. Нищо случайно няма.

колко ги ебавам тия неща:)) Все едно като видя кака на пътя и да ми се доебе веднага:)

днес е 24 май. Значи, от заглавието на статията разбирам, че множество нарушители (460 на брой) са снимали камерите на КАТ. Така се учи още от трети клас - Подлог (нарушителите) - Сказуемо (снимат) - Допълнение (камерите).

Както каза колегата по-долу, че щял да си изкара мъжкото достойнство... А пъ аз- където видя камера, ще ходя по голяма нужда пред нея... Даже- нарочно- сутрин няма да ходя до тоалетната, а ще стискам, и когато кафявата къртица започне да рови отзад - ще хвърля хайвера пред камера на КАТ....

"594" за сетен път доказваш че простотията на българина е непобедима ..............

кога както в другите/в австралия например/ще се следят и санкционират"слаломистите" тези които от крайна лява лента завиват на дясно

Поредната порция терор за обикновения безправен скот, защото паралиите ще си купят радар, а уягата ще отнесе нещастният , смачкан роб на труда !!! Ясно е като бял ден!!!

Знаци, че слагат, слагат но много ниско и само на 100 метра от патрулката, тъй че и да искаш не можеш да намалиш защото си в обхвата на камерата. Така че пак са си намерили цаката.

Голяма идиотщина. като цялата ни държава- идиотска. Абсолютно незаконно е да снимаш, записва или проследяваш някого без изричното му знание и съгласие, освен в случаите, когато се работи за разкриване на престъпни групи, тежки престъпления , престъпления против сигурността на държавата и други, с изрично разрешение от прокуратурата. Този измислен закон може да падне още на първа инстанция. Нарушаване на основни човешки права и незаконно използване на записваща техника, ограничаване свободата на индивида и намеса в личния му живот. Защото освен кой с колко километра е пътувал,ще бъде заснето с кого е пътувал, накъде е пътувал, кога е пътувал, с каква кола е пътувал, кой е бил с него и още и още...което е абсолютно незаконно!!!!

Ами има и положителна черта, че така поне ще имаш алиби хахаха пък и ще те снимат само при нарушение. Та ако си с любовницата или по проститутки ще внимаваш така както лъжеш, че си командировка хахаха

Колега, не превишавай максимално разрешената скорост и никой няма да те снима. Но който си позволява да нарушава ограничения не може да има претенции, му се нарушават правата.

140 на магистрала е добре. Първокласен път да се повиши на 110. На магистралите нямаше патрулки най-много една две. Дебнат там дето са сложили ограничения, а няма нужда от тях. Катастрофите се случват при неправилно изпреварване, засичане. С нищо няма да подобрят камерите за висока скорост войната на пътя. Просто някой бързаци ще пристигат с 10 мин по късно, а други ще си купят антирадари. За какво да плащаш глоби? За същите пари си взимаш антирадар, а баровците няма да им се свиди да метнат и 1000 лв. Какво правим с преминаването на червен светофар, засичанията, пешеходните пътеки?!

и какво като са ги заснели? Кой ще обработи всичките тези данни? Кой ще състави актовете и наказателните постановления, кой ще ги връчи на извършителите, кой ще започне действия по принудително изпълнение, кой и как ще събере глобите от нарушителите? Кой, кой кой..... Трябва армия от юристи за тази работа, ама те без пари не работят. С две думи снимаме си там някакви нарушители и дота. Не стигне ли санкцията до тези нарушители и няма ли въздействие върху тях няма никаква полза от цялата тази работа.

не е превишавал скоростта да хвърли камък по мен:)))

Аз съм против тия глупости, само гледат пари да цуцат.

Понеже коментара ми изчезна ще попитам пак, полицията как ще докаже, че е имало знак там дето са снимали?! Аз не видях един по цяла Тракия пред патрулките

все така и постоянство да има

БРАВО! Тава е едно добро начало. Не трябва да се спира сега! АЗ СЪМ ТВЪРДО "ЗА"!!!

Всичко мноу хуубо, ама пак прилича на хайка в стил скубане от храстите за оФците. Аз питам кога ще започнат да ловят пияните по пътищата и ще има ли някога ефективни действия срещу тях, защото най брутални случай с жертви са пиян кара с колкото може. Някак удобно пак властите премълчават че номер едно проблем за пияните зад волана. Назапад пиян зад волана го разкатават, у нас му дават условна присъда...

И тези 460 нарушители, са заснели мобилните камери на КАТ? Защото и аз успях да заснема една от мобилните камери на КАТ!Двамата катаджии в колата си пушеха цигарките и си пиеха кафето в работно време, ръйш ли? Значи съм 461 -вия. И къде трябва да изпратя снимката, че не разбрах?

Е тя камерата си работи и записва... ти какво искаш от полицаите - да въртят педали на мобилен електро-генератор ли?!

да, да.

Навсякъде пушенето и пиенето на кафе на работното място си е нарушение!Защо полисмените да са на някакъв друг режим?Щом няма да върти педалите, защо изобщо е там, щом камерата си работи сама?

Поста е бъзик със объркания словоред в заглавието!Толкова ли не можете да го схванете?Щом не можете, значи нещата с мисленето в България са мноооооого зле!

Коментарите под такива новини са показателни за нашего брата българина! Той винаги ще оплюе, присмее и намери кусури кое, как и защо НЯМА ДА СТАНЕ! Той винаги знае как може да стане, но никога НЕ ГО ПРАВИ! Обикновено винаги знае как ДРУГИТЕ трябва да си вършат работата, но странно не успява да свърши своята!

"...местата с камери ще бъдат обозначени със специални знаци"? По-голяма тъпотия едва ли някой може да измисли...ами че публикувайте и местата в интернет и накарайте полицаите да палят огън с червен пушек, та да се виждат отдалече... И каква е ползата? Днес на Е79 по посока Видин имаше такъв пост - и какво - покрай поста - тихо и кротко, след 100 м - педала до ламарината. Т.е. - полза никаква. А и да попитам кратуните от правителството, автори на този "бисер" - къде в Европа има такова чудо? Защото аз съм обиколил почти цяла Европа (без прибалтийските републики) и такава идиотщина никъде не съм виждал!

...има-има!

Да ви се изсера в камерите бе, търтеи и негодници от КАТ !!!! Корумпирани боклуци! ще ме хванете за папареца!!! Негодници!

НЕЩАСТНО човече.

Българина е лицемер и половина - уж иска ред, ама да е само за другите! Иска правила, но не ще да ги спазва! Псува чиновниците, че вземат подкупи, пък сам им ги тика и като стане чиновник гледа да намаже! Кълне мутрите, че карали като бесни, ама аз по пътищата виждам всякакви трошки да фучат! Все държавата е виновна, ама в тая държава работят я той, я някой от родата му! Да сте прочели тук под някоя новина някой случайно да каже, че е виновен за нещо?!

какво ще стане, ако нарушителят след като си получи фиша вземе та.....изобщо не го плати! Какво ще му направи КАТ, ще го предаде на НАП? А ако скоро не му потрябва бележка за неплатени данъци, тогава какво? Ще го хванат за....шлифера, както е казал един мъдър човек!

Вие за колекторски фирми явно не сте чували.

като си ги чувал, виждал ли си ги да работят, за да приберат 100 лв. глоба?

Олигофрените от дир.бг, няма ли да коригирате заглавието на новината?? 100 човека ви направиха забележка, ама вие сигурно сте от някое забутано село, където няма училище.

Ами що търсиш тука? Къде е твоя сайт - изпипан, изтупан за чудо и приказ! Аман от претенциозни търтеи - като не ти харесва бегай да си искаш парите!

Отивай обратно в гетото бе мангал!

A пътищата в трагично състояние заснеха ли камерите - с бабуни, цепки, дупки, неравности, кръпки, без никакви наклони и дренажи с огромни локви и гьолове по време на дъжд, без никаква маркировка и обрасли с храсти, къпинаци, шипки, и други? Пътища с огромни дупки- по 20-30 сантиметра в дълбочина, това заснеха ли камерите? Защото катастрофите не са функция само на високата скорост, а и на трагичните , окаяни пътища!!! Дамите и господата от КАТ да не се правят на Лили Иванова!!!

Ами калпави работници, калпави началници, калпави и немарливи шофьори - калпави пътища! И аз така викам на моите съседи във входа, че прилича на кочина, ама те все правят ремонти само на апартаментите си пък общото друг да го мисли!

Стара Българска приказка всяко чудо за три дни.

Още ,още трябват ,навсякъде и по селата ,вече не са скъпи камерите ,само от тия 460 глоби ще ги изплатят ,само ,че в никакъв случай де не се обозначават къде са поставени ,защото се губи ефекта ,също да се стимулират хората да поставят камера в колите си ,както в Русия ,почти всяка кола има камера и се включва като запалиш двигателя ,така се заснема целият път и това което се случва пред автомобила ,както мотористите заснеха джигита който искаше да ги убие с голфа.

ми и една камера на грездея да знаете къде го мушкам, и по татово време ги нямаше тия простотии.

big_uncle@dir.bg

Да, ама по Тошово време нямаше толкова малоумници - а и нямаше толкова коли. А, и друго - тогава глобите бяха по-яки и не подлежаха на обжалване!

Ей лебед ,ти по татово време да си давал на милиционер пари на ръка ,или пък той да ти е казвал ...кво ша праиме сега ,и не знам кой набор си но от 1978 година имаше едни жълти будки с камери и снимаха автоматично превишена скорост ,едната беше на тогава бул Ленин до ропотамо.

Не знам кой "умен" човек е въвел тия ограничения....имам пред мен десетина километра прав участък и да карам с 90??? Минавам през село ограничение 40 за преминаващи деца и знак училище....то в това село няма вече и пенсионери.....спазвам ги тия знаци защото знам че шапкарите са там но после натискам да компенсирам.

Велик си, играч си! Сигурно шофираш нещо добре отлежало, 10-15+ годишно. Ма марково по твоите разбирания. Не се мори пич, освен в средата която живееш, тези бангии са признак на мизерия. Като видя такъв юнак да се пъне, да изпреварва в пъти по класни автомобили от неговия, вече не се ядосвам, само ми е смешно.

аз какво карам си е моя работа,на такива участъци класни автомобили ме издухват сякаш се разминаваме. Аз със 120.....те...поне 180...кеф бате да караш класен автомобил...