Коментари - Отборът ни с медали от международна олимпиада по химия | Днес.dir.bg

Отборът ни с медали от международна олимпиада по химия

Един златен и три бронзови медала спечели българският отбор на 49-та Международна олимпиада по химия в Након Патом, Тайланд.

Обратно в новината

Коментари - Отборът ни с медали от международна олимпиада по химия | Днес.dir.bg

Коментари

За съжаление полза за България от това няма да има, те ще са поредният евтин износ на качествен матерял!

няма да останат в България! а тиквата ще създава гении от ромчета и ще им осигурява високо плаена работа!

Ще завършат, щее станат асистенти и ще вземат 600 лв заплата. Тези които ще се фокусурат върху доктората си, ще бъдат на 450. В чужбина е на късмет.

Закриване на БАН с издухалите старчета. Стига им на младите учени по 450 пв. заплата. Апък той ученият се утрепа да препуска в света от служба на служба, от държава в държава за 5-6-цифрена заплата. Той е много заслужил. Неговият специален г-з не може с 10-, нито с 20 000 долара. Но Родината му може без учени, без наука, без бъдеще.

БАН наистина е пълна с изкуфели старчоци, които не знаят как се пуска компютър, и наистина трябва да се закрие...

Браво ! Само едно от тези прекрасни Българчета е с iq , по-висок от сборния такъв на продажния башибозук в парламата :)))) Поздравления и за младите таланти и за учителите им ! Чудесен материал за бъдещето ! Със здраве ;)))

Чакат ги западните университети. Оксфорд за химия.

За писалите по-долу хейтъри: з ада се класира едно дете за Международна олимпиада първо трябва да е сред десетте най-добри на нашата национална олимпиада. След това следва една жестока подготовка и отбор за да заминат само 4 от десетте най-добри. При условие че тези деца не получават от държавата и лев помощ за подготовката си, а всеки дори и най-скапания ни спортист получава хиляди. И да, раздават се няколко десетки медала. В такова състезание не може да има само едни златен. Има поне 20 - защото тук оценката е на хилядни в точките. И за да стигнеш до медал се изискват труд, труд и пак труд. А в азиатските страни тези които се вънат с медали са посрещани като герои. Тук министерството не дава и по един букет на летището за тия деца.

За да си поканен на олимпиада, държавата ти трябва да е завоювала и преди това медали.

Зора е бил голям и са се представили много добре . . . . . "Первый результат и абсолютная победа у Александра Жигалина - ученика Пироговской школы города Москвы, который стал лучшим химиком мира (золото)", - говорится в заявлении ведомства. Золотую медаль также получил Руслан Котляров из Казани, две серебряные награды завоевали Екатерина Жигалева из Тюмени и москвич Кирилл Козлов.

И пак искам да попитам - И какво от това?!? Много е жалко това, защото никой от тях няма да стане новия Елон Мъск или пък някой световен лидер! Те са обучени да са най-обикновени и безхарактерни бачкатори, които се стараят да изпълнят заповедта на някого, който е над тях, но не и те самите да са господарите!

Нещата са сложни и относителни, досега човечеството не е имало точни критерии, по които да избира най-добрите си лидери или дори най-добрите в дадена област по простата причина, че тези критерии са субективни, изработени от комисиите за избор на най-добрите. Така че никой не може да бърза със заключенията дали тези деца са бъдещият Айнщайн или Големанов (по Ст. Костов). Във всеки случай пред тези деца, независимо дали го заслужават или не поради причините, изтъкнати по-горе, се разкриват огромни шансове за бъдещо развитие. Някои от тях ще се възползват, от тях други - не. А Елън Мъск или Марк Цукърбърг - те са имали КЪСМЕТА да са първи в своята област, не друго. С други думи - едно е да си най-добрия в дадена област, друго е да си предприемчив и изобретателен, с много идеи, трето и четвърто е да реализираш потенциала си (перифразирам великия Хайтов)

Аз пък пак ти отговарям - явно не си загрял първия път. Ти определено си най-тъпия човек, коментирал във форум на дир-а някога. Бих искал да ти обясня защо, но нито мисля че знам от къде да започна, нито мисля че имаш достатъчно знание за заобикалящата те среда, взаимоотношенията и законите на природата в нея. По-добре иди събери малко покемони.

Поздравления !

Браво, но сега в България ги чака единствено заплата от 460 лв. в БАН, гласувана от кратуни, които не знаят и наполовина колкото тях!

Златни дечица,славата на Родината ни.Вие сте нашата гордост и надежда. Да сте живи и здрави!

Те са надежда за Университета Станфорд не за нашата родина

ние сме все първенци ...а дърявата в лаината ... политиците на кладата ! да застанат горе млади умни и некорумпирани деца !!!

незабавно да се изнасят на запад !!!

Бравооооооооооооооооооо!

На интернет страницата на тази международна олимпиада все още не са качени официалните резултати. Но си направих труда и намерих миналогодишната таблица с победителите. Раздадени са 31 (тридесет и един) златни медала, 50 (петдесет) сребърни и почти сто брознови. Тоест, грубо 180 медала при 264 участници. Правете си сметките що за постижение е да вземеш медал от такава олимпиада.

Ако хора като вас си правеха толкова труд и на работните си места, / а съм сигурна, че не/ тази държава щеше да е по-добро място за живеене... Вие лично колко медала сте спечелили на международна олимпиада, пък ако ще и 500 златни медала да са раздали?

В случая човека е прав 2/3 от участниците са с медали.

При олимпиадите за ученици системата с медалите е много по-различна от тази при спортните олимпиади. 31-те ученика, които са взели златни медали, имат почти равен брой точки, в рамките на деветдесет и няколко процента, с останалите медали също е така. Задачите са много трудни, конкуренцията да попаднеш в националния отбор е много голяма, подготвителните школи са много сериозни. Мога да кажа за физиката - след подобна подготовка можех да си решавам контролните по обща физика до трети курс в университета без да уча нещо ново, че дори бяха по-лесни. Целта на олимпиадите е да си изберат после елитните университети кои студенти да приемат. Тия 31 с златните медали са практически на едно ниво, зверски са добри всичките и си струва да се захванеш да работиш с тях. И това е, което е нужно да се знае.

Стига с тези манипулации !! Избройте моля: колко дисциплини е имало на олимпиадата и колко медали са взели другите страни участници. Аман от промиване на мозъци !

Най-справедливото оценяване по страни би било сборът на точки на участниците от всяка страна, разделен на коефициент, показващ съотношението между броя участници от дадена страна (в числителя - пояснявам за по-масовия коментиращ и четящ форума) и броя на населението на тази страна (в знаменателя на този коефициент).

и после ... тия деца, като се дипломират и видят, че скапаната им държава няма пари за наука, и те какво - ще бъдат страшно мотивирани да продължат кариерата си тук, като попфолк певци например, хахаха ще избягат в чужбина, а тук за утеха ще си оставят медалите!

И какво от това? Пътували до Тайланд, решили някакви си задачи, които нямат нищо общо с реалността, дали им някакви точки, взели едни медали и толкова... Каква е реалната полза от това, питам аз? Не е ли по-добре, тия деца, с всичкия си талант и знания да работят по някакъв истински проблем, вместо да решават задачи, които нямат връзка с реалността? А и да ги питам, сега накъде? Те много добре знаят да решават задачи, но дали имат някакви социални умения? Дали ще си намерят работа, дали ще създадат семейство? Едва ли... защото никой не ги е научил на това как се живее извън учебниците и лабораториите. А пък в СМГ се видя какви мизерии стават и как нищо не е толкова идеално, колкото ни го показват. Така, че не ми го хвалете тоя златен медалист.

Задачи които нямат нищо общо с реалността? Пич ти знаеш ли въобще какво е Химия. На практика всичко това около тебе което наричаш "реалност"е химия

Ти определено си най-тъпия човек, коментирал във форум на дир-а някога. Бих искал да ти обясня защо, но нито мисля че знам от къде да започна, нито мисля че имаш достатъчно знание за заобикалящата те среда, взаимоотношенията и законите на природата в нея. По-добре иди събери малко покемони.

Ти да не си завършил НУКК? И сега сигурно си търсиш работа в областа на социалната сфера?

Те всички студенти по химия първите три години ще решават задачи, за да се учат, а не да откриват нещо ново. Така е в живота - първо се учиш да разбираш и анализираш опростени ситуации и на тренажор, ако добиеш нужната подготовка - може и по-нататък. А за социалните умения - ами те в лагер-школите и на олимпиадите вече са направили първи стъпки за създаване на контакти в професионалната среда. И добре са си купонясали, със сигурност. За семейство - още им е рано. А това за 'истинския и реален живот' извън лагер-школите и лабораториите - каквото е достъпно за другите ученици, достъпно е и за олимпийците. Всеки си взема каквото му е нужно.

Браво на отбора ни!

Не ! Новината е манипулация ! Колко отбора са участвали, в колко дисциплини, колко общо медала са раздадени ? Не че усилията на децата не заслужават похвала. Заслужават и още как ! На фона на чалгата в БГ тези деца са Герой (с главно Г).Но да се инсинуира, че образованието ни, видиш ли, било на ниво и някой нещо реално е спечелил е чиста лъжа и манипулация.

Много деца печелат медали от всякакви състезания. Внучката миналата седмица спечели златен медал на плуването в София, но никой не писа за нея.

Като спечели в Китай ще пишат. А и плуването не е като химията, вервай ми Нешева.

Абсолютно! И ние имаме един шкаф с медали и грамоти от състезания, олимпиади и пречее.

Абсолютно вярно, но важно е нивото на състезанието. Медалите от бягането в Овча Купел може да не ги съобщават.

Можи би ще отиде със спортна стипендия в Харвард...

Разгеле да напишете поне една хубава новина тази седмица. То само с динковци и минковци не може да се кара, много ниско ниво бе.

Коментари - Отборът ни с медали от международна олимпиада по химия | Днес.dir.bg

Отборът ни с медали от международна олимпиада по химия

Един златен и три бронзови медала спечели българският отбор на 49-та Международна олимпиада по химия в Након Патом, Тайланд.

Обратно в новината

Коментари - Отборът ни с медали от международна олимпиада по химия | Днес.dir.bg

Коментари

За съжаление полза за България от това няма да има, те ще са поредният евтин износ на качествен матерял!

няма да останат в България! а тиквата ще създава гении от ромчета и ще им осигурява високо плаена работа!

Ще завършат, щее станат асистенти и ще вземат 600 лв заплата. Тези които ще се фокусурат върху доктората си, ще бъдат на 450. В чужбина е на късмет.

Закриване на БАН с издухалите старчета. Стига им на младите учени по 450 пв. заплата. Апък той ученият се утрепа да препуска в света от служба на служба, от държава в държава за 5-6-цифрена заплата. Той е много заслужил. Неговият специален г-з не може с 10-, нито с 20 000 долара. Но Родината му може без учени, без наука, без бъдеще.

БАН наистина е пълна с изкуфели старчоци, които не знаят как се пуска компютър, и наистина трябва да се закрие...

Браво ! Само едно от тези прекрасни Българчета е с iq , по-висок от сборния такъв на продажния башибозук в парламата :)))) Поздравления и за младите таланти и за учителите им ! Чудесен материал за бъдещето ! Със здраве ;)))

Чакат ги западните университети. Оксфорд за химия.

За писалите по-долу хейтъри: з ада се класира едно дете за Международна олимпиада първо трябва да е сред десетте най-добри на нашата национална олимпиада. След това следва една жестока подготовка и отбор за да заминат само 4 от десетте най-добри. При условие че тези деца не получават от държавата и лев помощ за подготовката си, а всеки дори и най-скапания ни спортист получава хиляди. И да, раздават се няколко десетки медала. В такова състезание не може да има само едни златен. Има поне 20 - защото тук оценката е на хилядни в точките. И за да стигнеш до медал се изискват труд, труд и пак труд. А в азиатските страни тези които се вънат с медали са посрещани като герои. Тук министерството не дава и по един букет на летището за тия деца.

За да си поканен на олимпиада, държавата ти трябва да е завоювала и преди това медали.

Зора е бил голям и са се представили много добре . . . . . "Первый результат и абсолютная победа у Александра Жигалина - ученика Пироговской школы города Москвы, который стал лучшим химиком мира (золото)", - говорится в заявлении ведомства. Золотую медаль также получил Руслан Котляров из Казани, две серебряные награды завоевали Екатерина Жигалева из Тюмени и москвич Кирилл Козлов.

И пак искам да попитам - И какво от това?!? Много е жалко това, защото никой от тях няма да стане новия Елон Мъск или пък някой световен лидер! Те са обучени да са най-обикновени и безхарактерни бачкатори, които се стараят да изпълнят заповедта на някого, който е над тях, но не и те самите да са господарите!

Нещата са сложни и относителни, досега човечеството не е имало точни критерии, по които да избира най-добрите си лидери или дори най-добрите в дадена област по простата причина, че тези критерии са субективни, изработени от комисиите за избор на най-добрите. Така че никой не може да бърза със заключенията дали тези деца са бъдещият Айнщайн или Големанов (по Ст. Костов). Във всеки случай пред тези деца, независимо дали го заслужават или не поради причините, изтъкнати по-горе, се разкриват огромни шансове за бъдещо развитие. Някои от тях ще се възползват, от тях други - не. А Елън Мъск или Марк Цукърбърг - те са имали КЪСМЕТА да са първи в своята област, не друго. С други думи - едно е да си най-добрия в дадена област, друго е да си предприемчив и изобретателен, с много идеи, трето и четвърто е да реализираш потенциала си (перифразирам великия Хайтов)

Аз пък пак ти отговарям - явно не си загрял първия път. Ти определено си най-тъпия човек, коментирал във форум на дир-а някога. Бих искал да ти обясня защо, но нито мисля че знам от къде да започна, нито мисля че имаш достатъчно знание за заобикалящата те среда, взаимоотношенията и законите на природата в нея. По-добре иди събери малко покемони.

Поздравления !

Браво, но сега в България ги чака единствено заплата от 460 лв. в БАН, гласувана от кратуни, които не знаят и наполовина колкото тях!

Златни дечица,славата на Родината ни.Вие сте нашата гордост и надежда. Да сте живи и здрави!

Те са надежда за Университета Станфорд не за нашата родина

ние сме все първенци ...а дърявата в лаината ... политиците на кладата ! да застанат горе млади умни и некорумпирани деца !!!

незабавно да се изнасят на запад !!!

Бравооооооооооооооооооо!

На интернет страницата на тази международна олимпиада все още не са качени официалните резултати. Но си направих труда и намерих миналогодишната таблица с победителите. Раздадени са 31 (тридесет и един) златни медала, 50 (петдесет) сребърни и почти сто брознови. Тоест, грубо 180 медала при 264 участници. Правете си сметките що за постижение е да вземеш медал от такава олимпиада.

Ако хора като вас си правеха толкова труд и на работните си места, / а съм сигурна, че не/ тази държава щеше да е по-добро място за живеене... Вие лично колко медала сте спечелили на международна олимпиада, пък ако ще и 500 златни медала да са раздали?

В случая човека е прав 2/3 от участниците са с медали.

При олимпиадите за ученици системата с медалите е много по-различна от тази при спортните олимпиади. 31-те ученика, които са взели златни медали, имат почти равен брой точки, в рамките на деветдесет и няколко процента, с останалите медали също е така. Задачите са много трудни, конкуренцията да попаднеш в националния отбор е много голяма, подготвителните школи са много сериозни. Мога да кажа за физиката - след подобна подготовка можех да си решавам контролните по обща физика до трети курс в университета без да уча нещо ново, че дори бяха по-лесни. Целта на олимпиадите е да си изберат после елитните университети кои студенти да приемат. Тия 31 с златните медали са практически на едно ниво, зверски са добри всичките и си струва да се захванеш да работиш с тях. И това е, което е нужно да се знае.

Стига с тези манипулации !! Избройте моля: колко дисциплини е имало на олимпиадата и колко медали са взели другите страни участници. Аман от промиване на мозъци !

Най-справедливото оценяване по страни би било сборът на точки на участниците от всяка страна, разделен на коефициент, показващ съотношението между броя участници от дадена страна (в числителя - пояснявам за по-масовия коментиращ и четящ форума) и броя на населението на тази страна (в знаменателя на този коефициент).

и после ... тия деца, като се дипломират и видят, че скапаната им държава няма пари за наука, и те какво - ще бъдат страшно мотивирани да продължат кариерата си тук, като попфолк певци например, хахаха ще избягат в чужбина, а тук за утеха ще си оставят медалите!

И какво от това? Пътували до Тайланд, решили някакви си задачи, които нямат нищо общо с реалността, дали им някакви точки, взели едни медали и толкова... Каква е реалната полза от това, питам аз? Не е ли по-добре, тия деца, с всичкия си талант и знания да работят по някакъв истински проблем, вместо да решават задачи, които нямат връзка с реалността? А и да ги питам, сега накъде? Те много добре знаят да решават задачи, но дали имат някакви социални умения? Дали ще си намерят работа, дали ще създадат семейство? Едва ли... защото никой не ги е научил на това как се живее извън учебниците и лабораториите. А пък в СМГ се видя какви мизерии стават и как нищо не е толкова идеално, колкото ни го показват. Така, че не ми го хвалете тоя златен медалист.

Задачи които нямат нищо общо с реалността? Пич ти знаеш ли въобще какво е Химия. На практика всичко това около тебе което наричаш "реалност"е химия

Ти определено си най-тъпия човек, коментирал във форум на дир-а някога. Бих искал да ти обясня защо, но нито мисля че знам от къде да започна, нито мисля че имаш достатъчно знание за заобикалящата те среда, взаимоотношенията и законите на природата в нея. По-добре иди събери малко покемони.

Ти да не си завършил НУКК? И сега сигурно си търсиш работа в областа на социалната сфера?

Те всички студенти по химия първите три години ще решават задачи, за да се учат, а не да откриват нещо ново. Така е в живота - първо се учиш да разбираш и анализираш опростени ситуации и на тренажор, ако добиеш нужната подготовка - може и по-нататък. А за социалните умения - ами те в лагер-школите и на олимпиадите вече са направили първи стъпки за създаване на контакти в професионалната среда. И добре са си купонясали, със сигурност. За семейство - още им е рано. А това за 'истинския и реален живот' извън лагер-школите и лабораториите - каквото е достъпно за другите ученици, достъпно е и за олимпийците. Всеки си взема каквото му е нужно.

Браво на отбора ни!

Не ! Новината е манипулация ! Колко отбора са участвали, в колко дисциплини, колко общо медала са раздадени ? Не че усилията на децата не заслужават похвала. Заслужават и още как ! На фона на чалгата в БГ тези деца са Герой (с главно Г).Но да се инсинуира, че образованието ни, видиш ли, било на ниво и някой нещо реално е спечелил е чиста лъжа и манипулация.

Много деца печелат медали от всякакви състезания. Внучката миналата седмица спечели златен медал на плуването в София, но никой не писа за нея.

Като спечели в Китай ще пишат. А и плуването не е като химията, вервай ми Нешева.

Абсолютно! И ние имаме един шкаф с медали и грамоти от състезания, олимпиади и пречее.

Абсолютно вярно, но важно е нивото на състезанието. Медалите от бягането в Овча Купел може да не ги съобщават.

Можи би ще отиде със спортна стипендия в Харвард...

Разгеле да напишете поне една хубава новина тази седмица. То само с динковци и минковци не може да се кара, много ниско ниво бе.