Френски град забрани дегизирането като клоуни

Френски град забрани дегизирането като клоуни по повод Хелоуин. Забраната се налага, след нападения в страната от младежи, маскирани като клоуни.

Обратно в новината

Коментари - Френски град забрани дегизирането като клоуни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Денят на Вси светии е католически празник, утвърден през 853 г., като ден за почит към всички християнски светци и мъченици. ... НО СЕ ПРАЗНУВА ПО ЕЗИЧЕСКИ ОТ НАСЕЛЕНИЕТО С МАСКАРАД И СИ СЕ НАРИЧА "Хелоуин" - ТОЕСТ ИЗЛИЗАТ МЪРТЪВЦИ С ПЛАШЕЩИ КОСТЮМИ И КРЪВ ПО ТЯХ. КОЕ ТУК И ХРИСТИЯНСКОТО И КЪДЕ СА СВЕТИИТЕ? Това си е хамериканска подмяна (както всичко хамериканско и това е двулично!)!

Както вече писах на един друг "теолог" - пиши в гугъл - Самхейн, чети и после пиши ;)

това което каза е супер тъпо!

Хелоуин- грозен и глупав празник.

Каква измислица на ДИР-а е конкурса маскарад?! Какви са тези празници ... католически - сами сте го написали... А защо не пишете че ПЪРВИ НОЕМВРИ Е ПРАЗНИК НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ. Чисто български празник.

delly

Конкурсът се казва "Детски маскарад". Децата се маскират по всякакви поводи, нищо не обвързва конкурса с Хелоуин. Не знам и каква връзка виждате между Хелоуин и Деня на Народните будители, освен че са близки по дата. Но очевидно Ви е по-важно да морализаторствате без причина, отколкото да се зарадвате на детските усмивки.

Паисий

какви детски усмивки като се продават СТРАШНИ и ПЛАШЕЩИ МАСКИ НА УРОДИ И МЪРТЪВЦИ?!? Ти на това ли му викаш веселие?

Като се разделят на броя на населението, не се пада голяма сума на човек 20 долара...всеки има право да си празнува. Незнам защо вие се мешате в чужди празници, или трябва навсякъде да има едни и същи празници, по едно и също време??? Моите деца искат да празнуват, защото живеят в Канада и всички около тях празнуват.. Обикалят по къщите и събират бонбони. Ходи се в къщи, които са украсени. Това значи, че стопаните са купили бонбони за малчуганите. Незнам какво лошо виждате.

празнувай те там, проблема е че не е ясна причината защо се насажда някакъв празник който принципно има добра идея но започва да се извращава. Между другото на 10 години когато бях също режехме тикви и ги правихме на фенери. Дори ни набиха за това че опраскахме една каруца тикви.

що не започнете да им показвате? На канадците?

А защо мислиш, че в българската общност не показваме кукери и коледари? Всяка националност си прави празник, на който могат да присъстват всички. Не е рядко да идват и канадци. Друг е въпроса, че там където живееш, нормално празнуваш местните празници. Какво, да забраня на децата си да бъдат като другите??

Сигурно тия 7 милиарда ще бъдат новонапечатани:)

"Нова" по некое Евро, и не ходете да ви мръзнат трътките "Подуяна коня" ? Двойката "Койоти" ще ги расскъса живи И, ще им повлече карантията в ефира! бТТВ"Трътките"

Франция е подарила на щатите статуя на свободата. За тиквения празник Хелоуин да им подарим Боко Тиквата и Цецка Цачева. Няма нужда да се маскират.

Но Странджансо куче, БОЙКО забранява, да се къпе! Туй същото: Ти му кажи на Лудо да прдне то се насе.е?

Търкалят се пъстри хамерикански тикви.

Не знам с каква идея е публикувана новината, но за мен е срамно да се хвърлят такива пари за някакъв си празник. Само за сравнение - вчера беше публикувана статия, че от Българския лекарски съюз искат РЕКОРДНИТЕ 3,2 млрд лв (приблизително $2 млрд) за бюджет за националната каса. Това ще рече, че за един ден америакнците са похарчили парите необходими за здравеопазване в България за поне 2 години!! И по-лошото е, че най-безскрупулно, този т.нар. празник бива популяризан и в България! Едно към едно естествено всичко това важи и за Св.Валентин (и не само)!

И още нещо - щом нямате проблем да отбелязвате чужди религиозни празници, само защото макар и католически, Хелоуин бил повод за веселие, защо не се веселите и на други неправославни и нехристиянски празници като Банго Васили, Рамазан байрам и прочие?!

Хелоуи-и-и-и-н! Long live Hellowin - дивашкият празник на гнусотата, отвратителното в смъртта, уродливото и идиотичното. Дечицата трябвало да се веселят. А там, на веселието и да си боцкат наркотици, да се напиват до нас.ране, да получават мозъчни увреждания от веселие. Не че не може да се случи и по други поводи. Но ЗАЩО Е ТАЗИ ИСТЕРИЯ, особено по националните медии (с първенство на държавния канал 1, финансиран от нашите данъци!) да навират в съзнанието този дивашки, нехристиянски празник. Католическата църква иска да го забрани. Защото хората не са папагали като нас виждат грозното, уродливото във въздействието му. Ами да си внесем и други празнициот джунглите на Амазонка, например. А после родителите да си скубят коситеАпропо, телевизията, ДНЕС ОТ ОБЯД И УТРЕ ЦЯЛ ДЕН Е ВЕЛИКА, АРХАНГЕЛОВА ЗАДУШНИЦА. Не я и споменавате. Директива? Заместващ акт?

Сладурче тия дето пият и се друсат нямат нужда от празник - това едно, второ- не можеш да наложиш на атеистите кой религиозен празник да празнуват и кой не, и изобщо крайните християни са токова опасни за светската държава колкото и ония от ИДИЛ

Нека си празнува всеки който иска, но пък защо на нас да ни забраняват нашите си езически празници. Не били християнски и т.н. Май само едни кукери ни оставиха. А колкото до Русия - там си празнуват също езически /славянски/ празници, които ние отдавна сме забравили, но пък по чуждите - грешка нямаме.

Никой нищо не може да ти забравни, просто няма да е официален празник

сериозно хаха е тва бе ново 100 иначе на запад всичко е преценено да е за парички. А тук си имаме също интересни празници. Днес наблюдавах как в една фирма 6 жени на среднавъзраст се правеха на палячовци заради явно тъпотията на шефчетата им да покажат колко са сплотени. Абсолютен цирк.

Абе чукундурите,и днес присъстват във форума бе.... Безмозъчни водорасли с ай кю на ластик за бикини..... 7,400,000,000 делено на 300,000,000 жители,колко прави бе тюфлеци а??? По-малко от 25 долара на човек!!! Оставете там хората да празнуват както си знаят,и ако за вас 25 долара в САЩ показват благоденствие-то и в България,ако ровите по кофите,пак ви е добре!!! "Имали пари-харчили".......Егати умствения багаж......

Абе, сламеник бълхясал, ма те сите ли 300 000 000 янкета празнуват Хилавщин?

dionisiosd@yahoo.com

Ама,не са ли всички?? Не мога да повярвам бе!!! Има ли при тях такива които нямат възможност едни мижави 25 долара да притежават??? Бедни-при най силната икономика на света?? Абе,батка ти да не си агент на "комунягите" бе а?? Или,просто неограмотен идиот??

ИМАТ БОЛ ПАРИ, НЕ СА КАТО РУСНАЦИТЕ ДА МИЗЕРСТВАТ...

Спестила съм некой леф, да се сберем сите пенцйонери, да купим 2-3 тигрета, като това, дето се рани с Тикви, И, да ги опущим в Народното събрание, охх, белким България се ослободи, И, улезе у Правио път, към Москва!

ИМАТ-ХАРЧАТ ! А,НИЕ ИЗЖИВЯВАМЕ УЖАСА НА ХЕЛУИН 365 ДНИ В ГОДИНАТА !!!

както казва баба ми - "Имали - дали". А ние "Немали - гледали!"

Имали бол пари, похарчили ги!

Драги родители, значи имате пари за да направите децата си на малки курви вещици и педераси палячовци, а не можете да отделите средства за книги и посещение на музеи свързани с Празника на Будителите. Е затова сме на това положение, защото лижем гъза на чуждите култури, а родните обичаи и култура гине в забрава...

Цифрата звучи стряскащо, но като се отчете, че на територията на САЩ живеят поне 316 000 000 души, се получава по една маска за около 21 долара на човек.

Видях, че грешно съм натиснал цифрата - 24 долара са.

dionisiosd@yahoo.com

Да,ама коментарът ти е неудобен за троловете..... Ще им изгорят платките,от математическата задача!!

Контра мнение за Хелоуийн! Във връзка с Хелоуийн, искам да ви споделя че всеки който се омаскари на този ден, за мен ще е човек без мнение и достойнство. Интересна гледна точка нали? Споделям с вас, защото познавам много хора които я споделят, но няма да ги познаете, защото няма да се направят на пияни вещици, защото не вярват в това, защото познават корените си, историята си и тази на Хероуийн! Самият факт че се подготвяте усърдно за този ден...нощ, означава че не знаете кой е денят след Хероуийн, ще го проспите и за следващата година пак няма да сте в час. Да! Това е денят на Будителите, ако знаехте за този Български празник, не бихте се правили на хАмериканска вещица със скъсани дрехи, а бихте се наспали добре, бихте станали рано и да поднесете цветя, на онези дали живота си за да сте свободни Българи! Знаете ли цената на свободата? Очевидно Не! Всеки път когато отпразнувате Хероуийн, без да почетете Будителите, вие сте продали ваш'та и мойта свобода, т.е. продали сте България за жълти стотинки, ама от онези старите стотинки, от 90те, когато навлезе Хероуийн! За всички Хероуийнци, които ще гонят злите духове, искам да ги попитам те сложиха ли маските, когато Кукерите гонят зли духове? Те не знаят кога/ къде са кукерските празници, нито че Кукерските празници са по стари от Хероуийн! Обществото ни е гнило от вътре, трябва да вдигнем морала, патриотизма, да подсилим традициите си и взаимно да устояваме достойна ценностна система!

Хамериканци, хамериканци..но не те забраняват честването на Деня на будителите от 1945 та чак 1992

Що минуси бе "другари" нещо невярно ли написах, или нямате опорни точки по темата ?

Симпатизантите на ГЕРБ да нахлупят Празничните Тиквите на главите си , Депутатите и Проевропейските Големи Чехли също . Ще се радвам да видя и чуя седмичното облъчване на Чехлите за настоящия празик с Тиква на глава .

А при нас са популярни кратуните! Те са си кухи! Защо да абим тиквите за глупости? Просто ги ядем! А вампири ни осигуряват власите !

Утре е денят на Будителите! А е и задушница! А вие говорите за някакъв тиквен кичозен празник! Учедвам се на младите, които поощряват децата си да се заплесват с тия глупости! И концерта на Х-фактор беше ужасен!

Виж това въобще не ме интересува!

Нас пък всеки ден ни плашат та така ,че претръпнахме...Най се плаша от федерацията на потребителите , енергииния борд , онзи ден видях и Депутат на живо , бягах та се скъсах да не ми бръкне в джобовете ... Няма да си падна от смях ако Плевнелиев се яви по телевизията в шотланска поличка ,нито пък бат Сали с маска на Обама но бих се поизплашил ако видя Станишев с маска на вълк , Лютви Местан като Червената шапчица и Бойко с лика на Меркел .

Хелоуин в България празнуват само герберите. Само те са толкова прости тикви. Честит празник, тикви..

А кога Русия като българска колония ша започне да празнува този светъл празник на тикви, тиквеници и прочие български приятности, а?

Да плаша гаргите довечера. Вече съм си взел бутафорен калашник, даже два. Мятам и една ракета земя-въздух на рамо, може да прелети някой самолет над Донецк, ще го пробвам разбира се.

Не ти трябва маска, за да плашиш. Само като си отвориш устата плашиш с глупостта си.

Сигурно защото Русия беше принудена да ни пусне газа. По-весело бе другарче, какво си се сговнил от сутринта.

"Американците по традиция обичат да се дегизират като вещици, зомбита и вампири или като популярни герои от анимационни или игрални филми или от романи. Тази година обаче хит на пазара са и костюми, имитиращи защитните облекла на медиците, работещи с болни от ебола хора."- само това е дастатъчно да се направи извода за умственият багаж на американеца и въздействието на околната страна върху неговата личност .

Много се радвам че моят любим празник се празнува и в България и че ше стане основен национален празник по тези земи !

Дай сега да вземем да ревем, че Щатите гепиха Украйна от Русия. Да да, не ми пука ,че СССРа на Путин се разпада. Весели забавления, довечера.ОСТАВЕТЕ ЗЛОБНИТЕ РУСОФИЛИ ДА ВИЯТ НА УМРЯЛО.

Значи ако не харесвам хелоуин и не го приемам като български празник ставам русофил? Рано си зарязал училището ми се струва.

Стой си у вас, да не те кара някой да прзнуваш на сила. Спокойно комунизма умря, вече нищо не е задължително.

пари, за този КАРНАВАЛ . Българина също има много пари, не слушайте лая на Мая, че сме ''опоскана държава''. Държавата може и да е опоскана , но хората имат пари, особено за веселби и празници.

Хелоиуинската премяна им отива на хамериканците, най-вече като зомбита!

Какво трябва да ни интересува нас хелоуин? Този "празник" даже не е католически, а на англоезичните държави. Обръщате му повече внимание от Великден. Ми да вземем тогава да отбелязваме и байрамите. Тъпаци!

Не е на магарето работа да говори вместо хората.

Ми тогава що си се разцвилил от сутринта?

Тези друзя знаят ли колко водка е това ! Щом имат нека харчат, гадни капиталисти.

В дните около Хелуин Боко Тиквата сглоби правителство,много мило...Честит празник на всички герберасти и техния коалиционен партнер от ДПС.

Глей си работата, ДПС са наши партньори .

Честито, Тикво!!!!!

Всеки празник който носи толкова много пари на американците ще бъде любим. Многото пари си струват

Щом Тиква пак ще е премиер, крайно време е и ние да си купим тикви за този празник, нека стане национален, така казаха от посолството.

Аз съм иранец ! и искам да се празнуват иранските празници тука и да се изповядва традиционната (! ) иранска религия !

АМИ НАЛИ СКОРО ПИСАХА ТУК ЧЕ ТЯХНАТА ДЪРЖАВА ГУБИ 500 Милиадра затова че не си вземат отпуските взимат по този начин платена отпуска и едновренно заплата, е сега ще похарчат малко от тях

Няма страшно, сега като новото правителство изтегли заем от МВФ /американците/ от 5 млрд. или като им купим някой бракувани самолети за 2-3 млрд., ще са пак на печалба. И между другото тока там е три пъти по-евтин от този в България. Така че ако искат вместо свещи, могат и електрически крушки да си сложат в тиквите. А в нашите тикви, дето ни управляват какво да сложим, не знам.

Ало, дир, какво ни интересува Хелоуин? Или искате и тук да се харчим безумно за дяволски и вампирски костюми? Деца умират от глад всеки ден, а някой харчи пари за гумени и пластмасови маски, които на следв. ден ще отидат в казана! Безсъвестни хора!

Приятел ами то вече и тук взеха да се харчат пари за хелуйн

Е това е ! бахти боклуците са тия кравари!!! Както и техните стелки тук! Ще харчат седем милиарда долара за някъкъв измислен празник а в това време в света измират стотици хиляди от глрад....Краварите имат пари за измислени празници и за бомби да трепят хората или да свеалят правителства като това в Крайна...Ама за храна и ваксини да доставят в Африка нямат!!! Е това са най-голямите боклуци в Света!!! Също и подкрепящите ги тук продажни отрепки!

Да не се занимават с глупости, а да платят дълговете на Украйна, че ще им замръзнат калпаците зимата.