Готова е оградата на границата с Турция

Готова е граничната ограда с Турция, която ще ограничи бежанския поток. Тя е с дължина 30 км - от село Лесово до село Крайново.

Обратно в новината

Коментари - Готова е оградата на границата с Турция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Трябва да се гордеем, че внедряваме челния опит на по-напредналите държави: напр. САЩ са направили ограда на границата с Мексико над 3.000 км. (The 1,951-mile (3,141 km) border between the United States and Mexico - link - Израел също е отделил палестинците с много висок дувар - https://link - Има и други подобни случаи, трябва и за тях да се пише, иначе информацията излиза едностранчива и тенденциозна !

За пореден път тъпотията в страната ни е на върха. А защо?! Защото през 90-те години на миналия век имаше един генерал Стефан Ангелов - командващ Гранични войски /тогава/, който беше против махането на съществуващата /пак тогава/ гранична ограда между България и Турция. Беше се аргументирал и отстояваше позицията за важността на това съоръжение за страната ни. Какво се получи ?! Това, че него го махнаха, а Недоносените Демократи на пук на комунистите разтуриха всичко, което е съградено, без да мислят за значението и ползата от това. Важното беше да се РУШИ. И това разбира се има последствия, които ние СЪРБАМЕ заедно СЕГА - харчат се милиони левове за нещо, което е умишлено съсипано и сега трябва да се възстановява или изгражда наново. Въпросът е - КОЙ ще отговаря за това /в НК има такива разпоредби/ и ще се допускат ли извършването на още своеволия на гърба на народа ни !!

"тя би трябвало да струва малко над 5 милиона лева, вместо това сумата достигнала над 9.5 милиона лева." готова била, май нещо, а? "До момента на ГД Гранична полиция са предадени 5 участъка от общо 23. Днес ще бъдат предадени още 7, както и 5 портала.". кой е изпълнителят? да му бъде подирена тотална сметка! или има против???

Те хубаво направиха оградата ама къде са им минните полета? Щото тази ограда без минни полета си е жив майтап. Ако пък не знаят как се правят защитни съоръжения да видят берлинската стена.

и какво , имаме си 30км телена ограда за 10 млн,дано поне върши някаква работа,а кой ще я пази от ромите?

А, следващото правителство ще я махне, ако от някое посолство им подскажат, че телената мрежа пречи на миграцията на дивите животни.

С тази телена ограда ли ще спипат нелегалните?!!

вдигаите я по висока,за да не ви гледаме кочината

Предвид високият стандарт на живот в България, май ще излезе, че целта на оградата не е да ограничи влизащите бежанци, а да спре бягащите обратно. :)

Ако управляващите искаха да запазят българския народ в България нямаше да вкарат държавата в Европейския съюз. Самото влизане е с цел на управляващите и на ЕС българският народ да се разпръсне из европата. И в България да не останат българи.

Никой не би искал да живее с дебили като теб с такова примитивно мислене. Затова бягат хората, не за друго!

Стана ми интересно, Болярин - защо искат да няма българи в България?

Аре са, сичкото сиган зад нея.

бавиха оградата,пускат бежанци от къде ли не,но от Сирия почти ги няма,лъжат,мажат и крадат от нашия хляб,ислямизират ни и пускат терористи и пак много пари дават за чуждите,не и за българите,на които само рушат и експлоатират

Положението в Сирия и Ирак става все по - лошо и няма как иначе да се опазим

Няма как иначе да бъде спрян потокът от имигранти, който ще става все по - голям

и това доживех, едно време имаше ограда да не бегат, а сега да не влизат

300 000 лв. за 1 км ограда! Евалата Янков!!! Демек по 1 апартаментче от километърче. Друго си е да си от министерството!

...Служил съм на турската... ...Нека са проверят от архива още от Великото народно събрание,всички стенограми и резултати от гласувания и всеки който е подкрепял закриването на Гранични войски и РАЗРУШАВАНЕТО НА ЗАСТАВИ,КЛЬОНОВЕ И РАЗГРАЖДАНЕ НА БЪЛГАРИЯ си понесе своята отговорност...най вече материална и с труд за възстановяването на всичко разрушено.... ...и да си поемат издръжката на цялата тази сган,която днес си влиза в България,като у дома си...

Всеки човек има правото да живее достойно вашето мнение по темата лъха на ксенофобия т.е. фашизъм имате нужда от лечение.

Европа маха границите, на кой му е нужна ограда между братските ни страни - Турция и България?

Ех сестро....

Ем тя като е 30 км, аз може би мога да заобиколя и да мина през някой от останалите над 200 неоградени километра???

Оградата с турдия беше 270 км. двойна ограда, беше пазена и се стреляше. Тия дрисльовци направиха ограда от едва 30 км. и обявяват това с тона на построили Великата Китайска стена.

Оградата трябваше да е направена още преди влизането ни в ЕС, защото нали ние сме външната граница на ЕС?Защо допуснаха толкова чужденци, нямащи нищо общо с бежанци да влязат?И бежанците не се разпръсват по света , а бягат в съседни държави.От кога България е съседна държава на Сирия,Иран,Ирак, Либия,Ливан,Египет, Мароко, и други азиатски и африкански държави?

Границата се разширява ,...обаче към Пловдив...

Готов съм да се върна на служба по Българо - турската граница!Зъбите ми са в отлично състояние!

Свършена е добра работа, вече и пиле не може да прехвръкне без да си плати. Но тарифите съответно се увеличиха в пъти, пък и държавата си е взела мерките, бежанците ще се разселват равномерно по страната за да не бие на очи поне на първо време, а по нататък да му мисли българското малцинство.

Оградата по бразда ли е, или навътре в територията на България, и ако е навътре, то колко - колкото кльона ли? Питам, защото се занимавам се с антична история и археология и изследвам долмените - 3 на брой, около село Голям Дервент, както и крепостите около с. Воден. И при условие, че са оттатък оградата, как ще се влиза до тях?

С подкуп, как! Приготви по някой лев и идвай. И ний сме хора, не само КАТ. П.П. Стига се без проблем до долмените.

Границата на България с Турция е 259 км.До 1989 бе непристъпна от 3,4 м.-вия кльон.Днес ?

Беше непрестъпна, щото никой не искаше да влиза!!! А "излизащите" получаваха олово в главата или заточение в Белене, а после и внуците им отслужваха в трудови войски с турчетата. Аман от разбирачи. Ти кльон виждал ли си? Знаеш ли на колко километра е в наше? Знаеш ли "кльона" колко е висок, щото триметровата ограда май ми описваш! Дето е до него. Разбирачи.

Съборихме къща да направим колиба.

Айде бе, другари, време беше - ей на правителството щяло да подава оставка тези дни и току-виж взятката "Ограда" на министера увиснала;о) Току-виж служебния се уредил с комисиона без никакви заслуги, моля ви се!

ПИТАМ:КОЛКО ОТКРАДНА ДР.НАЙДЕНОВ ОТ ТАЗИ ОГРАДА? СЛЕД2-3МЕСЕЦА ТРЯБВА ДА СЕ ДАВА ОТЧЕТ И ОТ ТАМ ПИЖАМА НА РАЕТА!!!

В МО не са спирали кражбите. ГЕРБ да докладва колко се открадна от МО тази година. Имат достатъчно хора, но ГРОБ обича да си мълчи там където си прави партия за пари. Това не го вярвах, но ми го каза служителка в МО с дългогодишен стаж.

как пък баш на тебе каза.... :)

Трябвало да бъде готова февруари.... Сега сме края на юли. Та ако това което е написано в новината е вярно, се получава интересно. Пишем ги 5 месеца или 150 дни. По 80 000 на ден за полиция....... излиза едни 12 милиона лева. Ни повече, ни по малко. Жик-так.

8901

На порталите посрещаме бежанците с хляб и сол и бъклица и дрян.

какво да кажеш?

8901

Сега като ги пенсионират четиримата генерали, тримата полковници и единия подполковник, и като им платят по 20 заплати и сумата ще достигне десет милиона. Честито на печелившите!

ограда по цялата граница! цената няма значение! искаме да имаме пак гранични воиски! спешно и неотложно!искаме да имаме пак истинска армия-пазител на родината!

Да имаме ама БСП-ГЕРБ-ДПС-АТАКА-ББЦ и др не искат?

И да има ограда си е все тая! Пак ще пускат бежанците срещу пари и ще се правят, че нищо не знаят...Но плана е да дойдат 2.5 млн., колкото българи са напуснали, та.... нека си идват мангалите . Добре звучи Циганария вместо България...

какъв си

Добра е оградата, но трябва по цялата Българо-Турска граница ограда!!!!!!! Вчера по БНТ говориха , че по 500 бежанци на месмец вече атакуват тази граница!!!!!!!!!!! Какво ще стане след една година в Бългаария !!!!!!!!!!!!!

Не ме интересува цената, тъй като се знае, че се краде с много от всякъде. Важното е , че я има и ще е ефективна. Трябва да се изгради по цялата ни граница с Турция. Писна ми само да ни занимават кое колко струвало. Така или иначе,тези пари ако не са откраднати за оградата, то щяха да са откраднати от другаде.

10 000 000 ЛВ ..ЗА ТАЯ ОГРАДА....!?НЕ Е ..ЛИ "МАЛКО " СКЪПИЧКОООО....!?А А КОЙ Я СВАЛИ ТАЯ ОГРАДАА.....ПРЕДИ ГОДИНИ....!? НЯМА ЛИ ВИНОВЕН...,БРЕ ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ...!?ЯЯЯ...СЕ ПОРАЗРОВЕТЕ МАЛКО НАЗАД ВЪВ ВРЕМЕТО И ВИЖТЕ КОЙ НАРЕДИ ...ГЕРАЛ...ЕДИКОЙСИ...!?ТОЙ ДА ИЗВАДИ 10 000 000 И ДА ПЛАТИ,ЗА СВОЯТА НЕКАДЪРНОСТ...!?

И какво от това - въобразяваме си ,че по този начин заблуждаваме публиката - уж вземаме сериозни мерки срещу навлеците - да, ама НЕ!

Готова съм да се обзаложа, че плащането по този проект ще бъде извършено без нито минута закъснение!

защото ще се плаща в левове за бодливата тел. Иначе щеше да се протака до следващото правителство...