Бойко Ноев: Сектор ”Сигурност” е пълен бардак

Секторът „Сигурност” е един от големите провали на предишното управление, такъв бардак не е имало от години. Вижте какво става с МВР – то е неуправляемо.

Обратно в новината

Коментари - Бойко Ноев: Сектор ”Сигурност” е пълен бардак | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В тези ведомства истинска рИформа не е извършвана. Само устройване на нашите. Чантаджии, позьори, първа категория труд, ранно пенсиониране и 20 заплати на куп на паркетните униформени, докато строя се гърчи в мизерия.

А В БАРДАКА РАБОТЯТ"ПОВРАТЛИВИ"СЛУЖИТЕЛИ!!!

Проблемът не е в липсата на хора въобще. И в МО о в МВР. Проблемът е в липсата на хора, дето да вършат работа. Има хилади "чантаджии", които само получават високи заплати, а от тях няма полза за 5 ст. Я погледнете глутниците полковници дето се шматкат из София. я погледнете много брпойните стада чиновници, които излизат от МВР. Истината е простичка - няма полицаи за патрулиране и истински военни. Иначе фатмаци-склададжии и шабни плъхове - колкото искаш. Не е нормално при такава армия да има такова огромно количество висши офицери и генерали. А за бардака е прав. В момента БА е най-големият бардак съществувал някога на тази територия. и в буквалния и в преносния смисъкл. И в МВР е същата работа.

Проблемът е в безхаберието на Румяна Бъчварова и колегата и военен министър. И двамата са измислени министри. Те не са професионалисти. Те са тракала,които издигат само политически лозунги. Затова батаците и на двете места са огромни.

Съгласен съм и картечни гнезда и минни полета трябват.

На БА й липсват 5600, на МВР - 5000 човека, какво става с Въоражените ни Сили?

Той беше един от първите рушители на армията, много преди Иван Костов, още през 1993 година предложи тя да е до 45 000 души! Нямам думи да опиша тази наглост!

Толкова много пари се дават на МВР, а ако знаете при какви условия работят кварталните полицаи? Трябваше да взема документ от кварталния за нашия блок(по новите изисквания е написано името на инспектора, телефони за връзка). Скъсан балтум, разнебитени мебели, дървената дограма останала вече без боя-какъв респект ще има престъпник, а и редови гражданин като види тази мизерия? Къде потъват тези милиарди всяка година-всички ръководни органи мълчат. Но живеят охолно шефовете на дирекции, министри, облажили се яко от властта. Цвъцко уж беше направил реформа в МВР, военният и той уж беше направил-оказва се, че батакът е пълен и няма сила, която да промени нещата. Ноев е прав, защото изводите които прави винаги са се оказвали точни.

Няма начин това как да се промени ! Желаеха го всички и стана. Бойко и ти беше министър от престъпната, разсипническа камарила на СДС, сега се възмущаваш ? Огладня ли ?

САЩ не разрешават , и кво праИм ? България , ''независима'' държава ли е ?

Нови специализирани МПС та се дават за Жандармерията и то точно на сектора който се занимава по точно бие протестиращи и масови безредици! Нашите политици се стягат да бъдат готови и да посрешнат народната любов!

Армията да се разположи по границата, в ромските махали и в малките населени места! Вътрешните "терористи" са не по-малко опасни от идващите отвън, а и със сигурност действат много по-деморализиращо на населението. А ако всички управлявали и облажили се се от т.н. "преход" бъдат разположени в затворите, тогава нещата ще се оправят в много кратък период от време.

Системата Чочоолу действа безотказно!

Борисов твърди официално че миграцията е НУЛА.Справката на МВР обаче показва шокираши цифри на " вход- изход" Това показва пълното безхаберие на кабинета какво се случва у нас.Това означава че си затварят ОЧИТЕ за да изпълняват заповедите на Меркел за ИСЛЯБИЗАЦИЯТА НА БЪЛГАРИЯ!

Защо останалите държави в НАТО имат солидни въоръжени сили и влагат средства за развитието им? Защо те не са казали като нас - Ако стане нещо ще се позовем на чл.5 и някой ще дойде да ни оправи? Единствената държава в НАТО - не, ами в цяла Европа е БГ-то. Разберете че ако ставаше така повечето държави в Европа щяха да се освободят от военните си разходи.

До 1972 год. гранични войски бяха в състава на БНА ! После се вляха в редиците на МВР. Късно е либе за китка.

истината е че има разлика между БА и Въоръжени сили

Ноев, армията не е само рязане на ракети. И тебе те знаем, трай по-добре.

до сега правили правителства партии и всякакви сдружения са за трепане. Например НДСВ с великия наш Симеон! По негово време бе нарязана ПВО. Преди това влезнахме в НАТО и то защо зада може да има 4 бази и то на САЩ! За това ни продадоха Иван Костов СДС и Първанов и БСП! От там на сетне започна разсипията на Българската Армия! И хайде да не изкарваме само БСП и ДПС виновни! А къде е ГЕРБ в тоя случай дето 7 години немогат да отделят пари за ремонт на МиГ 29?

И гранична полиция може да опази границата, ако я оставят да си гледа работата и не ѝ се месят. Има видеонаблюдение по цялата граница, щом отчете приближаване на група полицията се придвижва и ги чака на място. Но, се оказва, че камерите се изключват, с каква цел, това едва ли е идея на гранична полиция, кой ще си рискува работата с противозаконна дейност. Рибата се вмирисва откъм главата. Това, че нарушенията се разкриват в последно време и че рязко е намалял броят на преминалите границата е добре, могат и да го занулят. А за армията не е сигурно, нашата армия е платена, войници пазят лагера в Харманли толкова добре, че няколко групи иракчани са избягали оттам, стигнали и преминали румънската граница, румънците ни ги върнаха, толкова за армията.

юнаците с каруците питат колко тежи оградата на километър

е че мигрантите се пропускат през границата, тихо, методично, вземат им паричките и ги настаняват във бежанските центрове които Борисов обеща пред Меркел да ги напълни.Нали трябва да изпапат парите за "обгрижване"?Това е Национално предателство!

Когато от някой нищо не става, той става експерт. Като някой си Б. Ноев.

В опозиция всеки е Експерт и нагоре. Блестящи анализи за кочината, оставена от предишните. И като им дадеш властта да оправят нещата, изведнъж оглупяват до крайна степен и още повече развалят нещата! Мил роден феномен!

Кочина в България е винаги след управление на БКП/БСП!!! След режима на Живков държавата не беше в състояние да си плаща дори лихвите по кредитите, при управлението на Луканов купони за храна, разграбване, анархия, куфарчета с пари!!! След Жан бяхме фалирали всички!!! При Сер Гей уж всичко беше наред, а рецесията ни нагази яко и пак обедняхме!!! първанката и той пари направи на наш гръб от комисионни с кухи проекти!! Сега г-жа Лъжа и лакеите и те са се наежили да крадят!!! Само искам да ги попитам , защо децата ви с откраднатите от вас пари са в чужбина , бе нагледци недни???

Децата за изпратени в чужбина, за да помогнат на братския американски народ и той да усети от нашия благодат. Освен това, когато хората те обичат толкова, че всеки път те гонят с камъни е хубаво децата ти да са далеч.

Наистина си прав!!! Ама да вземат нашите комунисти- социалисти и те да се изнасят от тук, че да си оправим държавата!!!

За каква рецесия говориш бе драги разбирачо? За да имаш рецесия трябва да имаш индустрия да произвеждаш и продаваш и изнасяш! Тва че хитрите банки пуснаха ниски кредити за строителство и на тва му викаш подем на икономиката начи си гола вода хахахах или лъжец!

строителството тегли цяла икономика. А лихвите винаги са били високи при Станишев.

МВР -то нямало финансови средства и затова нямало и съответните възможности да си върши работата? Излезте всички на площада пред Народното събрание и ще видите няма ли МВР -то финансови средства и т.н. Ще ви потрошат главите с палките. Извода е: по-често протести на гражданите на площадите - по-силно МВР.

каквато кочина направи никой до сега не е правил. Колкото и да квичат протестърските измекяри. Мигрантите минаваха като на парад през България, със съучастието на ББ,ЦЦ и цялата крадлива пасмина. Да не би да не знаеха за тези мигрантски потоци - ама нали се взема комисионна за всеки преминал се правят на ощипани госпожици. Долу ГЕРБ - да е жив и здрав генерал Радев и да пипа със сигурна ръка - а всички престъпници - най-малко в затвора.

Южната граница на България около 700 км. От тях близо 200 са реки. По норматива на гранични войски отпреди 30 години, за охраната и са необходими минимум 2 ма граничари на километър, което прави 1400 души. Утроете ги - нека станат 4200. Добавете и още 500 за команден състав и обслужващ персонал. При техниката с която се разполага в момента и при тази численост пиле няма да прехвръкне през границата. Така че бежанците и нелегалните мигранти чиста заигравка на Бай Хуй правителството, с цел изцоцване на колкото се може повече евросредства ..... Не се налага цялата армия (15 000 души) да се нарежда покрай границата

Да, ама разчетите и нормативите за броя на граничарите по онова време се основаваше и на загражденията (кльонове, минни полета), а се имаха и в предвид МВР и доброволните отряди в приграничните райони.

Има почти готова ограда, техниката се развива; термо камери, дронове, спътници, мобилни технолологии, нови джипове и т.н. ЖЕЛАНИЕ НАМА.

Аз случайно да съм посочил утрояване на норматива, или това не ти прави впечатление ? оградата, непроходимите дерета, реките и техниката като термокамери, сигнализации и дронове си е отделно.

Иди ти, Бе и застани срещу ордите, които идват на талази по 50-70 човека и без да имаш право да ползваш оръжие и да застанеш срещу тях, защото пешия патрул е от 2-ма човека, в редки случаи са 3-ма,че да видим тогава дали ще ги говориш такива! Не видяхте ли, че направиха момчето от Средец на луд, когато бяха застанали лице в лице 3-ма граничари срещу 54-ма агресивни абдали и при стрелба във въздуха беше прострелян 1 абдал! Нашите маймуняци от МВР и другите управляващи тръгнаха да го съдят, без да има никаква вина граничния полицай! Нас, българите никой не ни защитава, държавата застава срещу нас нищо, че ние нямаме вина, това говорят фактите до сега!

Аз когато е трябвало съм ходил, ама ти май не си! Щом един единствен човек от Елхово може да задържи цяла група, и щом доброволни отряди само със свински опашки хващат по 20 човека наведнъж, то тогава какво да говорим за 4-5 000 войници, с всичкото въоръжение, техника и закона зад тях!!! Дреме ми за твоите маймуняци, те си пазят евросредствата, за да ги крадат .... а граничарите пазят България.

Предизборната кампания започна!

егати държавата щом то и е експерт

Вижте ся, гу'син Ноев, хубаво ги редите, но: 1. Служебните правителства преди всичко са партийно обвързани - щото прецедентите са винаги с партийна обремененост - нямаме президент, който да е бил избран без партийна подкрепа. За това са и поредица от прецеденти. 2. Служебните правителства са вредни, защото са най-безотговорните правителства. Министрите отговарят единствено пред назначилия ги прецедент, който пък не носи отговорност за действията си в качеството си на такъв. Т.е. - никой за нищо не отговаря. 3. БА не може да отиде на границата - щото на практика няма такава. Нямат хора - няма луди да стават войници за 609 лв брутна заплата че и на границата да висят с месеци. Нямат техника - най-новата на СВ, които искате да пратите е на по 30 години. Няма и къде да отидат - защото (вкл. и с ваше участие) почти цялата военна инфраструктура в приграничните райони бе унищожена или разпродадена.

А, КОЙ ЛИКВИДИРА АРМИЯТА И ПРОДАДЕ ТЕХНИКАТА? ЗАБРАВИ ЛИ, ЧЕ КОСТОВ ЛИКВИДИРА АРМИЯТА ПО ВРЕМЕТО НА УПРАВЛЕНИЕТО НА СДС, КОГАТО И ТОЙ БЕШЕ ЧЛЕН НА СЪЩОТО? СЕГА ЗАЩО СЕ ПРАВИ НА НЕВМЕНЯЕМ И ГОВОРИ ГЛУПОСТИ!

Е, той си е ясен още от самото начало. През 1989 г. участва в екип на МВнР разработил много интересен доклад за осигуряване на националната сигурност. Препоръчали са в България да бъдат разположени 2-3 дивизии от тогавашната Съветска армия. А за да се докара пред новите господари, по-късно стана един от най-дейните разрушители на армията...

ХЕЙ, ГОВЕДО АРМИЯ НЯМА, ЗАЩОТО ВАШЕТО СДС НАЧЕЛО С МАНГАЛА ВИ КОСТОВ ЛИКВИДИРА АРМИЯТА! НО И ТАЗИ, КОЯТО Я ИМА НЕ ТРЯБВА ДА ХОДИ, ЗАЩОТО НЕ ТРЯБВА ДА ВИ ВАДИ НА ВАС КЕСТЕНИТЕ ОТ ОГЪНЯ, ОГЪНЯ КОЙТО ВИЕ ГО ЗАПАЛИХТЕ, КАТО РАЗГРАДИХТЕ БЪЛГАРИЯ, ЗАЩОТО ТЯ ИМАШЕ ОГРАДА КАКВАТО НИКЪДЕ В СВЕТА НЯМАШЕ С ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЯ,ВИШКИ, ТЕХНИКА, ПЕРСОНАЛ-ОБУЧЕН! СЕГА ИДЕТЕ ВИЕ С ДЕЦА СИ, С ЖЕНИТЕ СИ, ЗАЩОТО ВИЕ ГО НАПРАВИХТЕ ЗА ПАРИ, БЕШЕ ВИ ПЛАТЕНО ДА ЛИКВИДИРАТЕ ВСИЧКО В ДЪРЖАВАТА И ДА Я УНИЩОЖИТЕ! НЯМАШ ЛИ СРАМ, ГОВЕДО ДА ИЗЛЕЗЕШ ПРЕД ХОРАТА И ДА ДАВАШ АКЪЛ, ДА ВМЕНЯВАШ ВИНА НА НЯКОЙ КОЙТО НЕ Е ВИНОВЕН, А ТИ СИ БИЛ В КЮПА ПО ЛИКВИДИРАНЕТО И ПРОДАЖБАТА НА ДЪРЖАВАТА НИ - БЪЛГАРИЯ!

Всичко написано от Вас е напълно вярно. Освен това, точно по тяхно време започна и премахването на кльоновете и минните полета по границата.

Големият "експерт"какво полезно направи като беше министър на отбраната-НИЩО.По-добре да се коментира от истински експерти-офицери,които знаят и могат,а не от цивилни готованковци.

Като говорите за гранични войски, си спомнете и времената на ''Открит лист''/мисля така се казваше документа/, който беше нужен на българин да достигне граничен район до Югославия, Гърция и Турция. Границата се пазеше за да не бягат българите към запада. Имаше тук таме някой така наречен ''нарушител''! Всички бягаха по политически причини и криминални причини! Сега при този обвързан свят в ЕС всеки може да бъде намерен , рано или късно колкото и да се крие.За това няма тази остра нужда от барикади на граничната бразда.

Партийно необвързани е най-голямата смешка която бях чувал. То още с влизането на Радев уж президент на всички българи се видя назначението му на служебно правителство накъде клони от кого се гради всъщност, както и смяната на всички областни управители от този бавноразвиващ се професор премиер на България. Егати смешките, егати простотията.

Тези мигранити не искат да влизат легално в България, защото така ще бъдат регистрирани у нас като бежанци и заковани в най-бедната държава в ЕС!Тези мигранти минават нелегално през наша територия точно по тази причина! Отиват към богатия запад. Ако същите мигранти застанат на едно КПП и поискат статут на бежанец България е ДЛЪЖНА да ги приеме, по волята на Женевската конвенция която сме преподписали 1993 година!

да са бежанци у нас, защото в нито една съседна на нас държава няма война. Затова им викат мигранти!

Не съм адвокат на никого, но през изминалите години най-малко мигранти са минали през България. И през Сърбия, и през Македония, и през Гърция и през Италия са минали в пъти повече. И това при факта, че България е най- правилния път. Не напразно кръстоносните походи са минавали винаги през наша територия. Така че мерете си приказките и писанията, господа.

Дай нещо и за великото преселение на народите

Няма ли поне един журналист в нашата държава? Всеки такъв "експерт" за всяка идея която дават трябва да го питат откъде ще вземе пари за да я реализира. Хайде да ни каже колко ще струва да се закарат само, да се настанят да спят и да се хранят 30 000 души насред гората колко пари трябват. Освен това тия хора боледуват, имат кредити, имат семейства и родители. Това да не ти е при комунизма когато можеха да пращат момчетата на по 18 години където си искат за колкото си искат време и за без пари. Малоумници.

Нещо да си чувал за национална сигурност? Защитата на родината не се измерва с пари, ама такива измекяри-"счетоводители" като теб явно не го разбират."Който не храни своя армия, ще храни чужда." Наполеон Бонапарт

Ние армия нямаме от поне 15 години, не знам за какво говори този... Коя армия ще настаняваме по границата - на НАТО, на Русия или ?

СИКАДЖИЙСКИ БАРДАК

Преди да пишете заучени фрази, прочетете коментарите до сега. Вече сме стигнали до изясняването на някои основни положения и няма нужда да се връщаме назад.

ТИКВАДЖИЙСКИ БАРДАК. Така добре ли е?

а бе нено..рмалник, хасково от кога е граничен град бе?? що не вземеш да прочетеш какво е това армия, и какви и са функциите!? ще ти пиша още веднаж по бавно, дано схванеш! по закон, и по международни договорености, няма как армията да се изпрати на коя да е граница! това и прес времето на нрб и бна не се е правило!

че се намесвам в спора Ви, но гранични войски в състава на армията ли бяха по времето на НРБ или в състава на друго ведомство? И няма нужда от обиди! Аргументите Ви не стават по-силни.

Гранични войски пазеха българите да не бягат в Турция , Югославия и Гърция ! Това беше целта им!

аз не го обиждам. този сам си пише че е луд, и аз само се съгласявам!

За каква армия говори този?Няма никаква армия,има едни връзкари настанени по кабинети и цял ден пред компютрите стъкмисват суми които са за крадене.Всичко е на хартия ,а действителността е съвсем различна.Тези същете даже и войници не са били.Облечени от нас с привелегии ,с жилища нищо че си имат/държавата дава.

По данни на Статистиката около 1,5 милиона млади българи в момента живеят като паразити - нито учат, нито работят. В същото време некомплекта в армията ни е над 5400 човека. След като е толкова лесно и безпроблемно да си кадрови войник и това , според написаното от теб, е истинско нищоправене за едни добри пари - обясни ни защо никой от тези нашенски лентяи не желае да отиде и да заеме вакантните места в армията ?! Още повече, че в днешно време няма изискване кадровите войници да са само мъже, в армията вече има равнопоставеност на половете. А и самият ти би ли отишъл да пазиш границата на Родината при сегашните условия или просто си лаеш по стар навик ?!

тези по кабинетите за какво са ни?

Преди всичко кажи колко пари получи от Цветан Василев докато беше министър?

които пишат тук или са много млади, или им е къса паметта и помнят до 8 години, или не знаят да четат, или им плащат да пишат глупости. Но общо не желаят да мислят.

Ако през последните 30 години е имало необходимост от използване на армията по предназначение, то този момент е точно сега. Задачата на армията не е да гаси пожари и да спасява от наводнения. Пример - използване на армията на Сърбия в момента. Проблема не е в съсредоточаването на войски на съпределна с Турция територия. Проблема е че нямаме армия. Изключвам наличното военно образувание в момента, което клони по скоро към организация за съдействие на отбраната

.

на себе си! Какво се обсъжда, а ти какви лозунги пишеш! Ограмоти се и тогава участвай.

НЯМА ЦВЯТ . ТОВА СИ Е ЛЕГАЛЕН ТРАФИК НА ХОРА ОТ "НАШИТЕ ХОРА ".КАКВО СЕ ЧУДИШ

Ноев, как позна! Ами че "бандите" са си имали официално назначени премиер и министър на отбраната преди служебния кабинет. Нима "ще откриваш топлата вода"?!!

гърците са щастливи , че не са обект на твоя интерес!

въоражавайте се...... (съвет)

Точно дойдоха американски войски,които могат с бг военни да направят ученията си на бг-турската граница. Радев явно излъга гласувалите за него,че като стане президент веднага ще прати армията там.

Точно нарушители или престъпници са, а не бежанци. А цифрите са стряскащи, както и политиката на предишните управляващи към тях. Затова ще идват нови орди, освен това се задава пролет и хубаво време.

ще гласувам само за партия,която спира нелегално нахлуващите талибани и сложи максимален ред в сигурността ни ,а не като герб да печели от целувките на юнкер и меркел за превръщането ни в ислямска държава !

Браво,значи ето още един глас за Нова Република

Ами националистите настояват за това още от самото начало на "бежанската криза"!

За три години при кабинета Борисов 2 (ГЕРБ + коалиционните партньори от самонабедилите се за Реформаторски блок и Патриотичен фронт ) през България са минали минимум 60 000 нарушители на границата от който рояк мигранти са измародерствали по минимум 5000 $ долара, тоест ГЕРБ + коалиционните партньори от самонабедилите се за Реформаторски блок и Патриотичен фронт са заграбили минимум 300000000 USD $.