17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мине, не мине месец и все това пускате! Какво да направим ние/ Държавата къде е ? Къде е стратегията? Нали за това им плащаме заплатите на тези калинки? Какво направиха за да променят тенденцията? Нали в НЗОК работят "експерти"? И увеличение на заплатите искаха! Ами хайде докажете, че го заслужавате! Долнопробни смукачи на пари! Нищо не става от вас!

Ако бяха работили в мините, със сигурност щяха да искат да се пенсионират ....

Да, и това се вижда с просто око. Няма нужда от статистика, то просто се НАБИВА на очи. Но, на управниците не им пука, за тях лекар винаги ще се намери. Ако трябва ше седнат в самолета и ще имат. А за народа? Казано е "Да го духат бедните"

Жена ми е лекар и мога да ви кажа, че заплатите са им пълна подигравка, спрямо отгорността и стреса на който са подложени!

Не само лекарите са на възръ,но и сестрите и акушерките. Това е защото никое правителство в последните години не се грижи за създаване нае кадри и повишаване на тяхната квалификация в здравната система.

Как да преживяват лекарите с пенсии от по 300 лв?! Това получават след 40-50 години труд! Срам, срам, а мангали и всякакви политически отрепки с пълни гуши! И ако знаете новото поколение, дето идва, в 80-90% какви са некадърни, мързеливи и често си взимат изпитите с рушвети... - 750 евро на изпит е в медицинския в Пловдив! А оялите се вече дърти преподаватели не си дават азнанията на младите! Чудесно бъдеще я очаква България, то във всички сфери е така!

Съвесем в реда на нещата , когато "гладните " Комунисти а сега БОГАТИ " демократи" превърнаха една подредена и развита Европейска държава в ЦЕНЕГАЛ ! Специалисти има , но бързат да ИЗБЯГАТ веднага щом завършат , защото НЕ искат да си съсипват живота да ги "управляват "крадливи простаци нито в " градовете " , камо ли пък по селата !

вие Не Сте Лекари!

Отлично. СИЛЛНО се надявам да не стъпиш при лекар. Търси си врачка. Един идиот по-малко на опашките е добро начало.

Това не са лекари, а сатр@пи ! Умориха близо 40 000 българи с протоколи за лечение на СЗО, без да дават вода на болните ! Не увеличение на заплати, а Народен Съд и межд разследване ! Тук, в БГ, лекари няма, с много малки изключения.

аз Лекар не съм Посещавал през Живота си - Нямам и 1 пломба дори, щото и зъбите ми също са здрави!

Като измрат и те,тогава ще стане интересно. Тези поне са учили. А сегашните с тия дистанционни учения ще "лекуват" ако уцелят.

За недостига на медицински персонал имаше много сериозна аларма още преди около 10-тина години,нооо за голямо съжаление нищо не се направи..Защото,който дойде на власт първо урежда родата и ако остане някое друго място се мисли и за другите...Бг манталитет..Накъдето и да се обърнете всичко е шуробаджанащина..Без думи...

Предишната здравна система беше добра, но избухна демокрацияпунтамара и всичко отиде по дяволите. Щом не можеш да задължиш завършил медицина да работи първо тук няколко години, особено ако си бил на държавна издръжка като студент, и после отивай където ти видят очите, положението няма да се оправи. А така щеше да има постоянно кадри, млади и почти навсякъде. Но сега всеки има право на избор, кеф голяма болница, кеф чужбина, нали, свободно предвиждане. Да не говорим за заплати и условия на труд в много здр. заведения. Ангелов, последният бойков министър сигурно ще коментира, но какво направиха те, а и предишните правителства, за толкова години?

Зависи къде. В нашата болница специалистът започва с 2800. Следват вече бонуси, проценти от пътеки и стигаш до 10 000.

Да ви кажа аз обикалях доста болници последните години, но млади мед.сестри видях само по порно-каналите на тв-то.

Да ти кажа тук в Видин има ЕДНА млада сестра. И толкоз. Ако се помоташ дълго дълго по лекари ше видиш и некоя млада.

Ако задължиш някой да работи в стрес и за малко пари, но с доста извънреден труд, няма да има и желаещи да се учат за тези професии, камо ли да работят в страната.

Навсякъде са се окопали едни велможи, а системата допуска те субективно да решават кой работи добре и колко пари да взима. Повече е излишно да обяснявам.

Трябва да се започне с промени във връзка със специализациите. Не може всяка година да завършват випуски от 6 медицински факултета, а да отпускат под 100 места за специализация. Това е основната причина младите лекари да отиват в чужбина. Освен ниското заплащане, няма и условия да се учат, а няма и кой да ги научи. Започват на две минимални, а в същото време касиерката в супермаркета взима 1700 заплата.

Човече, не си добре.

От писанието ти разбирам ,че не си бил студент и не си издържал студент!Няма безплатно или държавно образование-плащаш семестриални такси,квартири,издръжка,учебници,доскоро се плащаше и специализацията.Така че,ще ми задължиш дедовия да ти работи по разпределение!

Пожелавам ти от болница да не излезеш,простако!

За кое не съм добре?! Уб.ха майка ми в Александровска, дори и вода не са й давали ! Всички, които са погребали близките си от ковид - ми казват, че и на тях вода не сам им давали !! Не може първите два дена майка ми да се възстановява и да е добрв и после някой да реши, че трябва да я кара към интензивното (разбирай моргата) за реанимация ?? За ква реанимация иде реч, нали е била добре !! И не само майка ми е била така, абсолютно всички, които изтреп@хте по болниците, а това са близо 40 000 българи и си мислите, че ще ви се размине, че един ден няма да има разплата ?? Не сте добре вие !! Всеки един близък на починалите 40 000 души, ако си постави за цел да дебне и се разплати с "лекарите" подобаващо и лично (без свидетели и улики, проф изпипано), уб.ли родителите му - ще се видите в приключение ...

Знаеш ли какво е 16 дена да държат тялото на майка ми в хладилна камера и да не мога да я погреба, понеже гробарите не могат да смогнат и имат по 400 погребения на ден и то само в София? Знаеш ли какво е да не можеш да отвориш ковчега, за да се сбогуваш с най- близкия ти човек ? Знаеш ли как съм се чувствала като знам, че дори не мога да дам дрехи, за да я облечат за погребението ? Знаеш ли какво е да глегаш убийците на майка си в очите, а те да ти казват, че не знаят защо е умряла? Не знаят, а са лекари !! Опяват майка ми под небето, понеже не може ковчега да влезе в църквата? Ако не знаеш какво е - пожелавам ти да го разбереш !! А аз ще ти казвам, че не си добре и че всичко е точно !!

От устата - в пазвата ти, че е по- близо ! И само в интензивоното да те държат, простако !!

Личната наближава 70. И не бих я сменил за нищо недоучило с връзки.

❤️Здравейте. Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ https://ja.cat/id398062

Младите доктори заминават чужбина заради отношението към тях и заради по-доброто заплащане. Няма нищо общо със специализации те.

Вярвам ли си? И аз понякога се чудя, как е възможно, но е факт. И да специализациите са причина номер 1. Хайде елате и намерете места за специализация на всички 170 човека от курса ми. Няма да можете.

Ами трябват спешни реформи на неработещата здравна сиситема. И болниците да не са търговски дружества, нито пък сами да кадруват, това трябва да е държавна политика. Също така трябва да се разсекретят заплатите им, за да се види ненормалната разлика в заплащането. Колко взима един млад лекар, колко взима шеф на отделение. Разликите са фрапиращо ненормални и това обяснява много защо няма млади лекари. Един млад лекар в Бг е със заплата по-ниска от чистачка в малка община или касиер в Лидъл.

И коя е болницата?

Какъв е проблемът с 55-годишните лекари? Имат цели 10 години до пенсия. Вуйчо ми /лекар с три специалности/ работи до 87-годишна възраст.

Чакаме с нетърпение бодрата смяна медици - ромове и мигранти.

специализациите - една дума. Учи се в началното училище.

Почти изключение е млади лекари да не искат да станат лични за 5-8000 лв. заплата. По- скоро пенсионерите не ги допускат за да получават и пенсия и заплата с което сриват и бюджета на НОИ