КАТ вече ще връчва глобите на място

Пътна полиция ще издава глобите за извършеното нарушение още при проверката на пътя, непосредствено след документирането му.

Обратно в новината

Коментари - КАТ вече ще връчва глобите на място | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Sm3hurk0

Знам само, че на сила на човек може да му вземеш всичко, но на сила не може да му дадеш нищо ! Могат да си ги връчват и да ми ги врат в носа, но не могат да ми ги дадат на сила... Това е като неприкосновеноста и правото на човек да избира кое писмо да отвори и кое не. Подготвят се за избиване на ръце....

Трети закон на Нютон Всяко действие има равно по големина и противоположно по посока противодействие!!!

Дано да проработи и да има ефект. А най-добрият стимул за да си вършат работата и да на прибират паричките по ръкавите, е да получават законно % от глобите!

Sm3hurk0

И тогава за щяло и не щяло ще пишат актове... Аде нема нужда... Ако аз си изкарвам прехраната с това, на всеки ще пиша актове - все ще има за какво да се заям....

Доколкото се разбира от новината ще взимат рушветите не в патрулката, а в колата на проверяваните. Значи като фокусници ще прибират рушветите по ръкавите. Трябват им нови униформи с по тясна кройка за да се избегне корупцията.

Ще ви кажа в интерес на майтапа и практиките какво ще стане и с тези и с другите мерки за контрол и следене както на полицаите така и на шофиорите. 1. Полицаите ще започнат да прибират рушвети на място но не в физически пари а в Биткои електронни пари които ще се предават с едно бързо сканиране на баркод от телефона на полицая в телефона на даващия. Другото което ще стане е масова употреба на китаиски заглушители за 4G сигнал с което на таблетите за проверка ще им се прекъсне връзката и край на играта. Другото което ще стане е компроментиране на системата от страна на полицаите като просто им кажа че с един електрошок могат лесно да изкарват таблета и камерите от строя и докато са на сервиз далаверата пак ще им тече. Е така мога да ви покавам 101 трика дето ще станат но по важното е да се работи над самосъзнанието на хората и над адекватността на системата за контрол което трябва да е ориентирана в режим на превенция чрез съзнание за ценноста на живота, своя и на другите.

Време беш. Обаче тъпите милиционери ще я бойкотират тая идея.

Днес сутринта към 8.40 на булевард Черни връх при мола, една от новите патрулки засече трима от каращите в насрещното и по разделителната маркировка. Викам си, сега ще вземе да ги глоби като в белите държави. Да ама не, блюстителя на реда го мързеше да си слезе от колата, само си свали стъклото и им каза че така не се прави. А пък нарушителите само си го преместиха в другия крачол....

Значи ченгетата вече с камери (те си знаят защо), но лелките от детските градини се възмущават, че не искали да им сложат камери (те си знаят защо).

Давайте трябва пари да се събират.КАТ е наказателна организация те са да събират пари но не от всички и никога ги няма там където трябва да са

Думата "патрулка" вдъхва солиден професионализъм.

да пак няква фантастика.. кервана си върви.. 20 кинта и всички по живо по здраво до следващото убийство на пътя

Спокойно момчета. Като свърши тонера на принтерите и ще е до там с принтирането на каквото и да е било. Хартия също. Пари за консумативи в МВР няма. Киа-та след 5 години ще е в доста по-лошо състояние от астрата на 10год.

И ако решат да не записват, просто изключват двигателя на автомобила и си свиркат.

Тия галфони, дето с тяхната вечно забила "система" не можеш да провериш онлайн имаш ли някаква санкция, или за една елементарна регистрация на МПС/(пре)издаване на СУМПС трябва да си взимаш няколко дни отпуска и палатка със суха храна, скоро няма да стигнат до съвременни норми на работа.

Кой, кога, по каква причина ви втълпи, че видео или аудиозапис не е доказателство? Има едни процедури по изземването, но си е класическо доказателство. Да не дрънкаме простотии.

Има една сюрия дела по които видеозаписи не са признати за доказателство, дори и такива направени с професионална техника. Ако не си твърде задръстен може да си ги намериш.

Нали видеозаписа не е доказателство. Иначе и аз имам 2 камери в колата, да не се окаже, че има разлика в записаното.

Като знам какъв е хаоса с реално платени глоби и не отразени в КАТ,положението ще бъде неспасяемо,цирка ще бъде пълен,а псувните по ушевите-безкрайни.

камерите ще контролират катаджиите???А бандитите с коли кой бе?? Отказвате видеозапис, само звукозапис за доказателство??? Абе малоумници, в съда звукозапис не е доказателство!!!Малееееее тъпотия

Всъщност Е. Писна ми да образовам малоумници.

Всичко е чудесно.... но. Не мога да разбера на какво основание ще спират автомобила от движение. За съжаление никак не звучи правно издържано. Подобно нещо трябва да е добре много добре оформено законово- нещо което не е готово в момента. А за служебните/фирмени автомобили как ще се процедира ?

Това не е ли разговорен начин да ти обявят табелите за невалидни за определен срок от време? Дерегистрация и т.н. Примерно за 6 мес. колата няма право да се движи по пътищата. За фирмените би трябвало да не могат да се свалят, а само яки глоби.

Да не си дават колата на хора, които нарушават правилника. Всеки собственик си носи отговорност за возилото до доказване на това, че не той го е управлявал. Нормална практика по цял свят.

Най-добре ще е КАТ да се закрие, а не през ден КАТ да имитират, че започват да ряботят.

Почвам ви.Нема са ше звънна на брачеда да каже че съм пекан

Почвам ви.Нема са ше звънна на брачеда да каже че съм пекан

Брей... Май ще станем цивилизована държава на диваците!

Те и сега си ги връчват на място.

Аз малко не разбрах. Кое-Къде-Кога ще ми връчват?! Не, бе, не се заяждам. Кат си ги съдя за добро утро. Тъпаните ми направиха акт за несъобразена скорост с велосипед. И платиха на адвоката ми 600 лева. Щото обжалваха оптимистите :)

в наше село КАТ няма......е по ведомост за заплати има, но иначе са като митично същество, за което всеки е чул и никой не виждал. Неща ,които и на малко дете правят впечатление не се виждат от КАТ , а ние се чудим защо има все по нагли водачи на пътя и все повече жертви.

О, чудо- КАТ най-накрая пристигнаха в 21в. Остава само да се научат и катаджийте да работят с тази техника, защото те и актовете на хартия с кански мъки ги пишеха. Веднъж ми писаха акт над половин час, защото не знаеха какво точно е нарушението, та се обаждаха в централата да питат, а и там не бяха сигурни. Ако може таблетите сами да си съставят акт, най-добре ще е.

Къде се включва автомобила? За един приятел питам...

то добре,ама наште полицаи знаят ли как да работят с тия електроники,това май е по важно

Шилo

Ей сега народа ще ревне с цяло гърло как му нарушават правата и тям подобни. Ами като не искате да ви снимат и записват, не правете нарушение - толкова е просто!

Да ве, щото КАТ спира само при нарушения, нали...

Ами, в общи линии - да! Рядко правят организирани проверки, предимно кампанийни.Тоест, ако не правиш нарушения, вероятността да те спрат, е малка. Теоретично е има, но е много малка.