Бедствията доказвали глобалното затопляне

Наводненията в Пакистан и горещата вълна в Русия съвпадат с прогнозите за екстремни климатични явления, причинени от глобалното затопляне.

Обратно в новината

Коментари - Бедствията доказвали глобалното затопляне | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

има ли още някой идиот, който вярва в "затоплянето"?!

Dо "трън и глог"... A баба казваше, че слънцето щяло да изгаря хората до смърт! Tака пишело в бибилята! Dали не отиваме "нататъка"???

Промените в климата са циклични и не са свързани с човешката дейност. Има политически интереси на финнасови групировки, които искат да наложат "глобални" данъци и да тормозят населението. Просто е - развития свят трябва да се изключи от подобни глупости, да не допуска нови заселници и да се изолира икономически от гладните напираши тълпи. Високи мита, високи корпоративни данъци, 3 месежа отпуски, пенсия на 50г. Може да стане, стига да има политическа воля за това. За целта трябва да се отстранят 90% от политическите елити.

По какъв начин само се манипулира информацията - на хората е втълпено, че глобалното затопляне е причинено от човешката дейност, и при подобно заглавие може да не се обърне внимание на сведението, че може би човекът няма вина за повишените температури. Наистина повечето използвани ресурси в момент са на изчерпване - особено нефта, но няма ясни доказателства, че благодарение на човешката дейност и отделения в по-големи количества от нея въглероден диоксид са главния виновник за повишаването на температурата на Земята. Напоследък обаче за радост все повече учени се изказват за естествените циклични промени на климата, които се влияят от много фактори - слънчевата дейност ( основно ), циркулацията на водните и въздушните течения и други. А за договорката за намаляването на температурата от правителствата - разгледайте предложенията в нея и ще видите, че това е най-сигурния начин да се спре развитието на бързо развиващите се страни като Китай и Индия - като им се въведат квоти за отделения въглероден диоксид, т.е. ограничи се индустриалното им производство и се спре икономическото им развитие.

След като някои страни разработват програми за развитие на живот и атмосфера на Марс , не мога да разбера защо се спори заради човешка дейност ли се повишават температиурите или не. Да предприемат мерки и действия да върнат температурите в нормални граници :))) Да видим как ще стане . Направете сахара приятно място за живеене примерно, къде е Марс къде е Сахара.

Крайно време е да се спре да се спекулира с понятието промени в климата получени в резултат на поведението на Всевшния. Нещата опират до използването на геофизично оръжие от страна на Америка, която е изградила в Аляска съоръжението HAARP. С това съоръжение се манипулира магнитното поле (Земята е един голям магнит с магнитни силови линии). НАБЕРЕТЕ В ТЪРСАЧКАТА СТАТИЯТА : Китай към САЩ Спрете или ще ви погребем И ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС. Просто света вече е в състояние на война за съществуването на която никой не крие. За най голямо съжаление България като по правило отново участва и отново е на страната на агресора. Господ да ни е на помощ на нас обикновенните българи. Предстоят ни истенски изпитания, които са породени от безумното управление на държавата ни.

Под игото човешко земята диша тежко. И ще си отмъсти. Ще спре да се върти.

Бате ББ ще оправи работата. Няма сташно.

Няма никакво глобално затопляне!Просто някой пак е измислил начин да усуква от някуде за нещо пари!

За глобално затопляне не знам дали има - но знам че има глобално замърсяване и глобално затъпяване, като първото е следствие от второто, а за второто доказателствата са отрицанието - на щрауса не му изнася и си пъха главата в пясъка и какво да види - е то няма глобално затопляне - ние сме в пълна хармония с планетата - как не го виждате - нима очите ви не знаят що е пясък ;)

Материалът представлява компилация от лъжи и недоказани предположения, които обаче се представят като неоспорими факти. Личат преписани абзаци от по-стари такива "материали", също публикувани тук (има един отпреди няколко дни), от които някои факти са допълнително изопачени умишлено. Целта е психологически тормоз над четящите и вменяване на вина.

Да има затопляне но не е по вина на човешката дейност,а е нормален процес.И стига сте промивали мозъците ха хората с тия глупости,Всичко е направено за пари...

То според Ройтерс не се знае дали човешката дейност има пръст в затоплянето, но повечето държави вече решили, че ще намаляват земната температура... Добре, че най-вероятно не го могат, защото ако наистина успеят да я понижат с два градуса от преди затоплянето, направо ще ни насочат към Ледникова епоха...

Ами с 6 милиарда жители (and increasing) какво да става иначе. За колко време ще стигнат ресурсите на земята?

Повярвай, и 10 милиарда да сме, имаме си ресурси. Това, че в момента 90% от ресурсите се държат от шепа нации не значи, че няма ресурси за всички.

ресурси няма за 6 милярда като ли за 10, но просто човек какво може да кажее освен да израси някои глупост и да си вярва сам и да се перчи.. ако 6 милярда души живеем като американците тогава ще умрат поне 95% от населението от болести причинени от използването на химикали.. колкото по голяма е консумацията на коли, апаратемтни, техника, толкова повече химикали се използват... колкото повече химикали се използват толкова повече се разболява природата.. и колкото повече боледува природата толкова повече ще боледуваме ние.. сега едва 1 милярд души използват благините, а 5 милярда живеят като скотове, и този 1 милярд ебава мамата на света от смогове, отровени реки и морета, мартви животни от химикали, и почва която засушава от отрови и прекалена обработка.. аиде сложете и другите 5 милярда и си предтавете кво ще стани щом тези 1 милярд ебават мамата на света с тяхната консумация, тогава кво става ако и сдругите 5 милярда се вклучат.. тогава света е тотално загинал.. трябва да се намалят значително личните вещи на хората и тяхната годишна консумация понее с 70%

Няма проблеми,природата сама ще си регулира нещата.

От изказването ти може да се съди за интелектуалния ти потенциал.

краи на земята то се вижда и то ние хората сме виновни