КАТ не може да глобява за скорост по клипове и снимки

КАТ могат да санкционират по клипове и снимки всички нарушения, с изключение на превишена скорост.

Обратно в новината

Коментари - КАТ не може да глобява за скорост по клипове и снимки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А,на Дъч му взеха книжката, че ритнал НЕЗАКОННО поставената му скоба. Иначе на Джигит без труп и фиш не пишат!

Трябва им труп,че тези досега са малко,че да тръгне да се променя закона,че ....незнам си какво. Глупости. Затова е пълно с джигити по пътищата и мрат невинни.

Закона си е закон. Трябва да се спазва, а не да се коментира. Но. Винаги има едно но. Много по-лесно е да спазваш закони и ограничения когато те са разумни, и обратното. Пътувам от Стара Загора за Хасково. Влизам в поредното село. Пътя прави "Ес " образен завой и в същия момент се изкачва стръмно нагоре. Никаква видимост. Дори няма нужда от знак. Намалявам скоростта под петдесет защото нищо не виждам, и всеки момент пред мен може да изскочи я крава, я някоя бабичка. Стигам табелата Димитровград, а от двете страни на пътя голи полета. Първите жилищни сгради два километра след табелата. Видимост и в двете посоки километър. След знака само някакво цехче, след моста на Марица бензиностанция. Жив човек не се вижда никъде. Пътя прав и с две ленти във всяка посока. Никакъв проблем да се движиш и с осемдесет, и дори с деветдесет , но вече си зад табелката за начало на населено място. Ограничение петдесет километра, и както може да се очаква след завоя в храстите скрита патрулка. Щото знаят че там хората се отпускат и карат по-бързичко. Вярно че закона казва в населено място петдесет километра, но може или да се премести табелката за началото на града, или да се сложи знак позволяващ примерно седемдесет километра. Тогава нарушителите ще са в пъти по-малко. Човек остава с впечатление че табелите и знаците не са сложени за улеснение на пътуващите, а за да се даде възможност те да бъдат санкционирани.

ами като не можете да глобявате за какво изхарчихте толкова пари за камери и радари бе неможачи. некадърници такива. и ся кво казвате... карайте колко ви душа сака ние няма да ви глобяваме. егати и малоумната простащина и то поредна.

Няма ли наказание ще има само престъпление .До сега единици са влязли в затвора за алкохол или убити хора на пътя .А в една нормална държава с действаща правосъдна система броят наказани трябваше да е в пъти повече .В една нормална държава хората които са осъдени ще трябва да изработват престоя си в затвора не да го считат за държавна привилегия .Всичко подобно се субсидира от държавата а тя получава своите средства предимно от данъци .Държава в която не се произвежда нищо е осъдена да съществува на този хал !!

Какво се чудят всички, полицаите са се изпокрили като мишки. Правят по една акция на 6 месеца и после още 6 се хвалят.

dirddd@

Най-големия проблем е в пътищата ни и в законите. Нямаме читави пътища и почти никой не спазва законите, най-вече този за движение по пътищата :) В една Германия, ако искаш да караш и с 500, ако колата ти го позволява, плащаш си и си караш по аутобана. Но там пътищата са им безупречни, отделно, че никой не кара голфетката си с 200, както е "прието" при нас... В общи линии там всеки си знае мястото и "гьола", хаха :)))))

А не карат? А какво карат? Там всички са с Ламбота и Ферари? Карат и то с над 200 "голфетките". Разликата е, че не са по на 15+ години.

Абе има и над 15, които карат с 200.

Значи освен не спазването на законите и лошите пътища нямаме и органи на реда ,пътно поведение и култура .Закони има но не се спазват понеже няма кой да съблюдава и санкционира .Да кажеш че няма полицаи ,а то излиза че има само хрантутници .

Това са си чисти убийци, пред които, ние ще си затворим очите. При скорост 160 км/ч, пътят изминат, до рекация на водача е около 40 м. Значи всичко живо, що е на 40 м. от него, ако излезне на пътя, няма никакъв шанс. (Отделно спирачния път, който ще е още към 120 м.) Между другото, точно това е причината, при детето от Панагюрище да няма спирачен път - скоростта е била по-висока от необходимото време за реакция при появата му на пътя.

В България единственото одобрено техническо средство за определяне на скорост е доплеров радар. По тази причина не е допъстимо да се прави оптичен контрол на скоростта от типа "интервална скорост". Т.е. водачът на автомобил, реигстриран от системата (камера) в точка А в опреледелн момент и в последствие (след време Т) регистриран (отново заснет от камера) в точка В, намираща се на разстояние Х от точка А, не може да бъде глобен за превишена скорост по формулата скорост=разсточние/време. Този "интервален контрол" е изключително ефикасен и принуждава водачите да спазват ограниченията не само в зоната на радара, а в продължение на километри. Защо това не е законово уредено в България?!

Ами бих се опитал да ти обясня защо: Първо, защото има много, много знаци. От това са заинтересовани фирмите, които ги произвеждат - законът никога няма да се промени в по рационален, докато се пази интереса на тези фирми. Пример: В Румъния на всеки вход на града има знак за ограничение на скоростта, а не на всяко кръстовище. Но обезателно на изхода на града има отменителен знак. Влизаш - 50 км, излизаш - следва примерно 70 км и след него - край на ограниченията. Ако излизаш на магистрала - позволена скорост 130 км, ако си на междуградски - 100. Точка! Второ, хванат ли те в нарушение, няма следващо кръстовище, няма тън-мън. Трето, никой не може да се придвижи от Варна до София за 3 часа, ако спазва ограниченията: т. е., ако приемем, че разстоянието е 500 км, имаме 100 км магистрали, 350 км междуградски и 50 км градски, не можеш да изминеш разстоянието за по-малко от 5 часа и 40 мин. Иначе си нарушил ограниченията на скоростта - точка!!!

И какво като има такава система? Джигита ще се нареже с 200, после преди да изелзе от засичания участък, ще седне на някое капанче да изплюска 5 кифтета с 2 бири, да мине някой и друг час и системата дава фира. Не става, не е това начина.

Te тия неща ги слагат на участъци, където няма нищо - нито бензиностанция, нито ресторант, нито място за почивка. Това обикновено се прави по магистралите, а то там няма кой знае какво.

В населени места е недопустимо да се кара бързо ,но на магистрала трябва да може ,както е в Германия , не забравяйте че ограниченията на скороста са направени преди 50-60 години когато нормалните коли са спирали от 100 до 0 за 60 метра и не са вдигали повече от 160. А сега всички спират за по малко от 40 метра и вдигат над 200 а и системите за сигурност като abs и esp са задължителни което прави несравнимо по стабилни от преди 60 години. И логиката показва че е нормално скороста на магистралите да се вдигне поне до 180-200 км/ч. И ако някой се опитва да опонира че германските магистрали без ограничение на скороста били по добри от нашите - мога да кажа че това е относително вярно, от около 8000 км без лимити поне 1000 км са с невъзможност за вдигане на 300 км/ч заради завой по които е трудно да се кара с повече от 180 км/ч

акои имаме няколко хиляди километра магистрали тогава НЯКОИ участаци от тях може и да са без лимит. Така именно е в Германия не е както си представят някои газ и с 200 или 300км/ч. да не говорим че това се случва изключително рядко поради огромня трафик и задръствания които са ежедневие

От 16000 км 8000 са без лимит което хич не е малко. А че има трафик спор няма. Там за 1000 км само 3-4 пъти успях да вдигна макс 290 и веднага се намираше някой да даде мигач и да се пречка. Но поне мигач дават та да знае човек да намали. В Австрия и хърватско ме беше страх но в Сърбия веднага вдигнах 310 на празна магистрала разбира се.

СТО НАКЛАДКИ СЪМ СМЕНИЛ И ДВЕСТА АМОРТИСЬОРА ТОА МЕСЕЦ У АВТОСЕРВИЗА ОПРАЕТЕ ШИБАНИТЕ ПЪТИЩА ПА ТОГАВА МЕ ТАКСУВАЙТЕ И АКО ИМА ПРОБЛЕМ С КОЛАТА ЕЛАЙТЕ ДА ПОГЛЕДНА

ЕПА АЗ ТАКА СИ КАРАМ ЗА СЕЛО НЕКЪВ ПРОБЛЕМ А

Браво!!! Българин да се наричам първа радост е за мене :(

ДО ГРАЖДАНИНЪТ БЕЗ КОЛЕЛО-ТОВА Е БЪЛГАРИЯ,СТРАНА НА НЕОГРАНИЧЕНИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ, ВРЪЗКИ,НА МОЙ ЧОВЕК СЪМ РОДА, ТИ ЗНАЕШ ЛИ КОЙ СЪМ АЗ,ДАЖЕ И ПРОКУРОР МОЖЕ ДА СЕ НАРЕКА И ПР.!!

Значи в Испания може, а тук не може?!?!

След като прочетох форумът считам, че не разбираме колко е важна темата. Коментарите обхващат почти всички нюанси на темата. Верни, неверни и дори злобни. Но по-важното според мен е акцентирането върху това, което всеки един от нас е виждал - агресивност и висока, не съобразена скорост между автомобила и мозъчето на управляващият го пич/ка. И какво? Да участваме в поредната подписка по повод убитото дете в Панагюрище?

25 години политиците у нас се занимават само с това да си пълнят джобовете вместо да приемат адекватни закони. какво е наред в тази България изобщо

колега, объркал си се нещо. нормативни актове бол. правоприлагането куца, и още повече, изправителните мерки и теглилки. забравете, че нямало закони или същите не били качествено изготвени. това мантра за малоумници и папагали

Стига с тия политици бе. Те да не са от друга галактика? Политици ли са карали? Разберете, че всеки от нас е виновен за мизерията ни. И тоя дето дава подкуп и тоя дето взема, и тоя дето кара със 200 и тоя дето не го глобява. Разберете най-после, че НИЕ СМЕ причината за мизериите ни, като НИЕ са и политиците, щото те не се пръкват от вакуума...

значи според теб е нормално това че политиците 25 години не са се сетили да приемат закони според които този нарущшител да може да бъде глобен. сега дори и една глоба няма да може да отнесе. да така е всички ние носим отговорност но хората протестират а промени не се случват !!!

Предвид габарита на пътните отсечки и движението на останалите участници, г-да келешите определено не карат с показваната скорост. Но още по-определено не зачитат задължителния знак "Стоп", както и настъпва непрекъснатата линия. Факти и обстоятелства, заснети от Байконур не важат, но такива от Кейп канаверал, със сигурност. Калъфи, все нещо не е наред за управняване на държавния империум в полза на суверена и следва геометрична прогресия от празноглави обяснения за оправдаване на нищоправенето.

DIDA

Замисляли сте се защо в България ВСЕ НЕ МОЖЕ, НЕ СТАВА, НЕ ТРЯБВА, а на всякъде по света - МОЖЕ!?

Някои сме се замисляли. Така е, защото масата хора са такива. Просто в България апатията, липсата на политическа (на индивидуално равнище дори) воля за промяна, за подобрение, липсва. Българинът е мърда, масово не иска да прави нещо, което ще промени статуквото. Предпочита да си крета в мизерията, защото иначе ... "ама ти наиш колко трябва да разбутвам сяяя"... "ама чай ти каа туй ся как няма да стане"..."ааа, не мое то тъй...трябва да се прави тва и тва"... Както казваше един колега от Германия, "Абе вие българите сте супер талантливи и можещи, ако се наложи, ама супер е трудно човек да ви накара да се наложи...изкарвате 1000 причини що нещо няма да стане, вместо просто да го направите, след като можете".

Абе големи сте овце! Трябва да не си карал кола, за да твърдиш, че това на клипа са 160 км/ч. Колите се движат с 50-60 км/ч максимум, а това че има някакви цифрички горе... Това е за малоумните журналисти, на които им е кеф да са в центъра на вниманието.

тези цифрички са от показанията на GPS,а това ,че ти си на Вие с техниката си етвой голям проблем

героите на нашето време се броят след всяка катастрофа, т.е. - това, което остане след тях.

ограничения за спазване на закона са следствие от масовото вземане на подкупи от длъжностни лица! ИЗКОРЕНЕТЕ ПОДКУПИТЕ И НЕЩАТА ЩЕ СТАНАТ НОРМАЛНИ!

Въобще не ясно от клипа как е замерена тази скорост. Едни цифрички се сменят върху видеото.

замерена е с гпс накамерата и е по точна от скоростомера на колата!

не са виновни нито шофьорите нито кат нито даи .... всички са ошашавени от малоумният ни парламент ... прочетеш някоя наредба и се вцепеняваш ... това скрита камера ли е или кво ...

сега се кефят утре ще плачат . ако оцелеят де !

Само остава, да се молим, да не сме ние на пътя им ... иначе е ясно как ще приключат нещата.

Навсякъде в западна Европа може, тук отново НЕ. Ми да ви бера лайката, ПРОМЕНЕТЕ СКАПАНИЯ ЗАКОН !!!! Имали сме били закони, но не се били спазвани - ДРЪН ДРЪН..... Веднага като изкочи такава пробойна-корекция, и ги почвайте. Мишоци сме си и това е ...

колега, напълно съгласен с теб, затова преписвам постингът ти щото ще изчезне: КАТ не може да санкционира по клипове и снимки. Полицията не може да спре циганската престъпност. Горските не могат да спрат незаконната сеч. Енергото не може да спре кражбите на ток. Какво може тази държава и си отговарям - да гони почтените си граждани по-далече от родината си.

Тези двама хубавци, дано ги срещне Локомотив, който да се движи поне със сто и шейсет километра в час :)

ли разбирам? Камерите на КАТ за контрол на скоростта снимат снимки, но това НЕ Е ДОКАЗАТЕЛСТВО?

не,снимките са от интернет

КАТ могат да санкционират по клипове и снимки всички нарушения, с изключение на превишена скорост. Човекът не е уточнил от интернет ли, от инстаграм ли, от МКС ли да са снимките - човекът е казал за по принцип....

Те засичат и скоростта, изписва се върху фотоса на маймуната зад волана :)

испанския град Лас Педроньерас... раи за българските баровци!!!

Защо медии и управляващи измествате акцентите в ситуацията в държавата като пускате от сутрин до вечер клипове на малоумници които и без това ще станат донори,не показвате състоянието на пътищата,кой ги е строил как ги е строил защо се развалят бързо след ремонт,кажете за обръчите от фирми на Боко и Плевню които прибират тлъсти печалби от строителните дейности,ето за това говорете и пишете,а не само за това кои какъв клип е изпратил в нета!

Няма да станат донори тези, друже - след удар с над 200 органите стават на пихтия. :)

В цял свят може, само тука не. СРС-то не било доказателство в съда, но плащаме за него. Клипът - тоже. Полицейски патрули и камери гледат т.нар. гонки с коли, а вече и с "мотосайкъли" висша класа и много им се радват. Значи тук и личното наблюдение не е доказателство. Тогава какво, да възобновим хайдушкото движение=лично отмъщение? Допълнение: В Германия ако събудиш някой кротко заспал в парка пенсионер с излишно форсиране на "аутото" си, до два дни си я отнесъл. Глобата.

КАТ са мързели, използващи закона буква по буква, за да оправдават бездействието си и нежеланието си за инициатива. Трябва да е налице "Надлежно техническо средство" - ехо, колата минала ли е технически преглед или не?!?! Техническо експертиза на видеото може ли да се направи, или не?! ВИЕ сте контролен орган, не можете да си позволите да оставите подобни действия БЕЗ последствие и поен да ОПИТАТЕ да им стъжните живота на тези диванета, които са застрашили нашия живот.

someone

аз не искам да ме съдят, защото еди кои си пратил еди какъв си клип. може да ми завижда за нещо и затова да ме топи.

няма да има за какво да те топи.

комунистическа държава, всичко може - слушам днес по Нова, един от КАТ, които могат само да си пълнят гушите - нямало законно основание. А това, че кара ВИДИМО В НАСЕЛЕНО МЯСТО С МНОГО ПО-ВИСОКА СКОРОСТ, ЗА ТОВА, ЧЕ ИЗПРЕВАРВА НЕПОЗВОЛЕНО - СИ ПРАВИ ОГЛУШКИ. Абе България е най-корумпираната страна в Европа. За другите континенти не знам.

Ти живял ли си в "комунистическа държава" , че да знаеш какво може и не може там? Пробвай в Китай или в Корея, да караш с 160км/ч в града, пък после ще ти гледаме публичният разстрел по телевизията.

Да ви пикам на наредбите!

С теб съм, аз ще им сера на наредбите!

И аз съм с вас. Понеже не остана какво, аз ще им повръщам на наредбите.

КАТ все още са в средата на миналия век...

Лесно е : Видео клип, доказано неподправен/ намерен оригинал на записващото устройство примерно/ е достатъчен за издаване на акт/глоба и отнемане на свидетелството за съдимост. Като начало е добре да се премахне и терминът СРС, защото е едно недоразумение, обслужващо единствено престъпниците и безнаказаността

КАТ може само да засича с радарите и да взима подкупи.

Явно и свирки си им правил

Свирки си им правил ти. Личи си колко си прост.

someone

по-добре така. иначе някои, които те мрази може да прати фалшив клип в полицията.

И какво с твойта кола, ли ? Ми тогава влизаш и ти при бай ставри че си даваш колата на психопати !!

С твойта, да. Правя едно клипче, изманипулирам го, и после ходи доказвай, че нямаш сестра. А пък снимките елементарно ще ги наглася.

Сигурно става въпрос за сина на някой полицай или кмета. К'во се чудите!?!?!?!?!?

Има ХИЛЯДА ЗАКОНА ПО КОИТО МОГАТ В ЗАТВОРА ДИРЕКТО ДА ГИ ВКАРАТ ТИЯ СЕЛФИТА !!!

Тои мързела на милиционерите както глупостта не ходят по гората... Има си експерти, които лесно могат да докажат каква е приблизителната скорост по видеото. А да не говорим за километража, който е достатъчно само да проверят дали е работи коректно и в панделата, за хулиганство и/или тероризъм !!!

А кой и как ще докаже,че към датата на снимките скоростомера на возилото е работил коректно по изискванията за метрология. То ако бе тъй лесна Хе хей

нормалните стърани никой не оспорва и се приема видеоклип за доказателство.

Законът си е закон и не е съвършен. Съгласен съм.Не може да се озапти един потенциален убиец с МПС. А защо изплюскаха суджука на човека от Благоевград, само по снимка в Интернет? Може и компютъра да не са му върнали още. Не съм чул прокурорът и ченгетата да са наказани. За мечки може, а за хора не може.

Според мен КАТ трябва да ги глобява наред по тези клипчета, пък те да обжалват в съда ако искат, пак им е неудобство и разправия. Освен това да въведат повече парични глоби и по-малко отнемане на точки и книжки (говоря за видео актовете), защото това са основните мотиви на съда при отхвърлянето им в последствие. Лишаването от точки или книжка се води лишаване от права и е много по-сериозно от законова гледна точка от паричната глоба. А всички знаем, че българина разбира само като го удариш по джоба.

Може да се хванат, но нарочно не се слагат камери по кръстовищата, защото се знае, че дрислеметата са мамини синчета!

много ми е любопитно всички екстремни карачи дали имат гуми със съответните скоростни индекси за подобни изпълнения... защото пускаха изцепки със скорост над 200 км/ч със Алфички и други подобни... с такава скорост ако ти гръмне гума ...

А какво може КАТ? Колите са по тротоарите, в градинките, в училищни дворове. Не могат ли да искат промяна в закона? Не могат ли да потърсят решения? Защо за глоба от 200 лв. за неправилно паркиране има протестиращи? Нима и тя ще се намали заради някакви наглеци?

"Защо за глоба от 200 лв. за неправилно паркиране има протестиращи?" Защото не е логична.Глобяват те , че си нарушил закона, без да ти осигуряват условия да не го нарушаваш! А в много случаи нямаш избор, направо те принуждават да го нарушиш. Водя болен роднина в окръжна болница на град "н". Три пъти обикалям болницата и близките квартали, е няма къде законно да паркирам!Акостирам до други коли, паркирали където не трябва, а като се върнах, "паяка" таман товареше съседната до мен кола! В централните части на градовете е същото положение.Ама за общинските "паяци" почивка няма.Така е по лесно и доходно, отколкото да променят инфраструктурата и да строят паркинги!

просто видимо от клипа автомобила се движи далеч по- бавно- с около 100-110. всеки шофирал със 160 км /ч знае че тази скорост е невъзможна при двупосочно в населено място, изпреварвания и пр.:)