Рекорден брой секции в чужбина

ЦИК съобщи, че за предсрочните парламентарни избори на 5 октомври има рекорден брой избирателни секции в чужбина - 427 в 59 държави.

Обратно в новината

Коментари - Рекорден брой секции в чужбина | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

и нюрнберг е голям град, но няма никаква избирателна секция . разочарованието от безхаберието на българското посолство в мюнхенн е голямо. може би чакат да се смени правителството?

и нüрнберг е голям град, но нима никаква избиратрлна секзя. разочаробанието от бежаберието на булгарското посплство в мüнчен е голямо. може би чалат да се смени правителството? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

иска да затваря границите, пък то видиш ли нямало смисъл, хората ще гласуват в други държави

Колонизаторите се уплашиха, че българите се осъзнаха и искат вече да отхвърлят колониализма! Колонизаторите се уплашиха, че българите ще гласуват за България! И истерично се заеха да подготвят голямата фалшификация на изборите! Само в една държавна служба за 1 месец компрадорският неизбран кабинет успя да направи над 60 уволнения и да замести хората с удобни на колонизаторите, подготвят си корпоративният, чиновнически вот! Подготвят удобните и лесни фалшификации в посолствата далеч от контрола на народа! Тези избори няма да бъдат чесни, ще принудят народа да си търси правото по друг начин и ще ни спретнат Майдан. Българи съберете си силите ще ни се наложи да устоим!

В Босилеград, където има смисъл от това, секция не е разрешена. А Западните покрайнини са единственото място, където хората са извън избирателните райони не по собсвено желание!

Спасението на България: 1.В управлението и армията на страната нямат място хора с друго освен българско гражданство. 2.Парламента максимум 150 човека. 3.Драстично намаляване на чиновниците. 4.Увеличаване на армията за сметка на полицията. 5.Създаване на национална индустрия. 6.Премахване на частните монополи. 7.Премахване на правото на глас на хора които не пребивават трайно в страната и не плащат данъци. 8.Гласуване за хора които няма да вкарат България във война с Русия. Защо: 1.Костов направи чиновниците в България 5 пъти повече отколкото при Т.Живков, при положение, че при Т.Ж. чиновниците управляваха цялата индустрия. След толкова кабинети сигурно са 8 пъти повече от тези при Т.Ж. 2. По-малък парламент по-малко роднини и любовници за уреждане и хранене. 3.Който не храни своя армия храни чужда. 4.Тоя който има 2-10 гражданства не знае на кой господ да се моли и на кой интерес да угоди.

Към Налага се:Голям безмозъчен мухльо! Покрай такива като теб и "умните ти съвети", страдат и мислещите българи. Ясно е къде те стяга чепика!

при такива политици скоро секциите в чужбина ще станат по вече от тези у нас, защото българите ще сме се изнесли.

Стига с тези излишни разходи за избирателни секции в чужбина. По този начин се изкривява волята на тези, които живеем тук в България. Който не живее тук да не гласува и толкоз. Ако много държи на вота си, да пребивава повече от 6 месеца в Бг и по време на избори да се нахожда тук.

"Мъртвите души "ще възкръснат...

То колкото повече пада избирателната активност, толкова повече секции се отварят ;) ходи и разбери

Ще забраня избирателните секции в чужбина . Тези които са "навън" вече смятат държавите които са ги приели за своя родина и нямат право да определят как ще живеем тези които сме си на мястото. Когато се върнат нека гласуват. Но тук и само тук и сега. Иначе само пари и нерви на вятъра!

да стане закона само с едно гражданство , както e франця. а не някакви измекяри да ми направляват ракетатата. или си балгарин или маината ти. стиgа еничари и измекяри.

sawo

Сега стана ли ясно защо Местан беше на среща с Ердоган? :)

преди да си свърши "нашата работа" (от итал. cosa nostra) известният като "ограденият от народа "парламент" направи "нужните промении" и в цик. интересно е защо местан не пише възмутителни писма насам-натам по повода, а от другарката манолова не чуваме и дума за съмнения, че цик ще фалшифицира изборите, след като вече го (на)прави. за да не бъда голословен ще попитам пак: от кои партии ще има наблюдатели в тези 136 секции, които са открити в р.т.? та, понеже няма да получа смислен отговор, нашият отговор ще е - масово гласуване! не позволявайте гласът ви да бъде разпределен така, че все едно е продаден на/за грешната политика.

п.п.: т.е. не гласуваш - получаваш дпс. и това не е някакъв глупав предизборен "слоган" на определена п.р. манипулаторска и интригантска агенция, а факт.

В представителната демокрация гражданите НЕ гласуват, гражданите НЕ избират, а само гражданите се СЪГЛАСЯВАТ ЦЯЛАТА власт да е в ръцете САМО на определена шепа от хора. В представителната демокрация гражданите чрез така нареченото "гласуване" стават АНОНИМНИ СЪУЧАСТНИЦИ на ШЕПА представителни политици да изземат ЦЯЛАТА власт от ВСЕКИ гражданин. Представителните политици НЕ носят никаква лична отговорност, защото в диктатурата на представителната демокрация има САМО групова отговорност, а юридически групова (колективна) отговорност НЕ съществува. Никой представителен политик НЕ носи лична индивидуална отговорност за своите действия. Следствието ВИНАГИ от това е, че представителните политици ГОВОРЯТ едно, а вършат ДРУГО. Така наречените "избиратели" в представителната демокрация са винаги АНОНИМНИ и ГРУПОВИ. Никой от тези анонимни и групови уж "избиратели" също НЕ носи индивидуална отговорност за своите действия. Ето защо демокрацията (власт за гражданите) ВИНАГИ се изражда в мутрокрация (власт на представителни политици-мутри) в безумните НАЛОЖЕНИ условия на представителната демокрация. Никой РЕАЛНО НЕ носи индивидуална ОТГОВОРНОСТ в представителната демокрация, а ЦЯЛАТА власт се изземва от ВСЕКИ гражданин чрез физическо, ментално и емоционално НАСИЛИЕ, и ИЗМАМА от ШЕПА представителни политици и духовници. Ето защо, представителната демокрация ВИНАГИ се изражда в РАЗЛИЧНИ форми на ДИКТАТУРА, като: фашизъм, социализъм, капитализъм, монархия, република и т.н.

" Демокрацията е много лоша форма на управление, но за сьжаление по-добра още не е измислена " ! ! ! Уинстьн Чьрчил........ п.п Ти може би ще предложиш нещо, или така само си плюеш?????

Pesh0

136 секции в турция са малко . А тези 19 в германия , няма смисъл .

Нали всички говорим, че кадърните и можещите са избягали от България. Еми кадърните и можещите гласуваха на предните избори БСП да е около 4%, т.е. ако броим само гласовете от чужбина, БСП може и да не влезе в парламента!

аз съм българин с двойно гражданство. в другата ми "родина" въобще никога не е имало наплив за гласуване. разбирам, просто-машинация за "възкресение" на "мъртвите души" в избирателния списък!

Асен

До ахъ Интересна теза за твоята нова родина и двойното ти гражданство. Смея да твърдя че понятието "мъртви души" е по скоро избор отколкото етикет или нарицателно. Двойно гражданство носят поне милион Българи по света и се гордея че съм един от тези които успяха да се организират с приятели в "новата родина" да отворят секция и да помогнат доколкото могат с гласа си за нещо по различно и по добро в България. Надеждата ми е да има по малко жалки душици като теб и ако може да се стопят по бързо за да останат силните по сърце хора в тая държава преди да е станало твърде късно.

На изборите на 5.10 българските турци ще гласуват за ГЕРБ и ГЕРБ ще има 51%. За ДПС ще гласуват секциите в Турция, българите и циганите. И ДПС ще си вземе своите 10-12% и ще бъде конструктивна опозиция. Дъртата комунистическа брантия ще изпие горчивата чаша до дъно и ще се спомине. Сега започвайте да ме плюете и псувате, но съвсем на скоро ще видите, че съм бил прав.

Такава е волята на великия държавник Реджеп Тайп Ердоган. Бойко да бъде Премиер а Местан конструктивна опозиция. По негова воля са и секциите в Турция.

Какво е това определение български турци,звучи ми като дървено желязо:)))) Или говориш за българи-мюсюлмани. Тия сметки не си ги прави от сега,има време до 05.10.2014-та.

Българи мюсюлмани са помаците. Но и те вече не искат да са българи а турци.

Аферим, ашколсун на ДПС!

Вечна дружба между Сергей Дмитриевич и Ахмед Доган! Турци, комунисти и цигани от всички страни - обединявайте се!

Добре де, къде са българските политици? Няма такива! В Турция ще гласуват примерно 300 000 души , а на всякъде другаде примерно 20 000 души! Докога ще търпим тази цигания!

Не! 427 секции за 5 вота за нашите.. такива да ги нямаме! Ние от БСП - то не щем такива секции!

Чоплете в КТБ. Там, там е раната на ГЕРБ и ДПС. И от там ще изскочат зайците. От КТБ тръгна цялата дандания в държавата, заради Южен поток, и се стигна до оставката на Орешарски премиерът на ДПС. Там е заровено разковничето. Чоплете в КТБ. Там, там е раната на ГЕРБ и ДПС. И от там ще изскочат зайците. Да се изкарат стенограмите от срещата при Плевнелиев, на която Йордан Цонев е искал банкова ваканция, Плевнелиев и ГЕРБ са били съгласни, а лидерът на ББЦ е мълчал по този въпрос като женски полов орган. Питайте банкерите! Искали са затваряне на вратите на всички банки от понеделник /след срещата/. От стенограмите ще зависят резултатите на изборите. А, ако въпреки всичко, гласувате за ГЕРБ и ДПС, те пак ще го направят това с банките, както са го замислили. Затова Борисов и Местан повтарят като папагали, че в България има нужда от стабилно правителство, а първият добавя, че положението е много тревожно и не знае как ще спасят държавата. Спасят от какво??? Няма да им пуснат еврофондовете /които бяха спрени заради ГЕРБ!/ и това Б.Б. го знае много добре. А това означава, че няма да има от къде да смучат пари чрез фирмите си от обществените поръчки.

Ердоган ще назначи Бойко да управлява булгаристанския санджак. Еас държа.

Що правиш неверни внушения?

съжаление си безкрайно и отчайващо прав, но това е волята на Големия Брат.

Bell

Ако има силна избирателна активност, и това няма да помогне на агент Павел, Местан ефенди. Ще си остане със здрависването с Ердоган. Сигурно не си е мил ръцете от тогава. Плужек гнусен.

Да бяхте мислили да гласувате задължително гласуване.

Борисов се обясни в любов на Местан. Скочи на вгламеното служЕБНО правителство за смените на хората по места. Аз съм крайно недоволен от това служебно правителство. Стотици пъти публично, а и на тези, които ги познавам, им казвах: Недейте да сменяте хората, изчакайте 5 октомври. Има кой да ги сменя, ако трябва да се сменят., заявил пред журналисти Бойко Борисов, цитиран от Фокус. Те се вгламиха и започнаха масово да правят промени. Нямам предвид областните управители, а смените по места. И навсякъде се обясняват, че едва ли не ГЕРБ го иска не го искаме, аз не го желая., обяснява се сърцераздирателно Борисов. Чудно ни е все пак областните управители не са ли по места. Те да не бачкат на жълтите плочки? Питаме само, не че нещо Иначе е очевидно Борисов се обяснява в любов на Местан и Миков. Как ли пък пропусна Мая Костинбродката? Малииии, какво ни хрумна да не би Б.Б. сам да си е организирал аферата Костинброд, а Дебелака само да му е услужил с подръчните медийни кофражисти Костинбродката и Дудука. Шегичка? Както и да е Борисов покани ли всички на Трапезата, каза ли, че иска да сподели властта след изборите? Каза го СТАБИЛНОСТ. ПАСОК преди години през избори сменяше слогана на кампанията си Време е за промяна. Ама Борисов да не е гръцки социалист. Да не би да е бил член на БКП, да не би да се е разбирал с Делян Пеевски, след като на 5 юли 2009 г., вечерта, в НДК му прати депеша, навиквайки репортерката му?!

Преди Местан ефенди, един друг ефенди(наричащ се ПРЕЗИДЕНТ на РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ) не си е мил ръцете след срещата на четири очи, забележете затворена за български журналисти.

Половината от тях са в турция, нали?

"Александър Андреев от ЦИК демонстрира как се сгъва В КРЪСТА изборната бюлетина."

Аз съм на мнение , че хора които живеят извън страната , не плащат данъци и осигуровки тук да решават кой да ни управлява . Това е абсолютно безумие , което трябва да бъде прекратено , ако искаме нещо да се промени в изстрадалата ни държава .

В България само 2 милиона плащаме данъци и осигуровки. Безумието е, че имат право на глас останалите 4 милиона. Ейз а това и аз се изнасям и дано се изнесат всички тези 2 милиона, та да ги видим от къде пари ще извадят. Тогава искаш не искаш, ще видиш как ще се променят законите.

А свали мерника:) От три години съм пенсионер....скоро ще навърша 60:)) Може ли да се обосновеш защо трябва да нямам право на глас,необразован ли съм,не съм работил нам колко си години ли....или защото съм вече на 60 и съм пътник. Не така с рогите напред,не всички имат червени книжки.

Асен

Безумието е че масата българи Не Гласуват а мрънкат че някой им е решил съдбата. В България не гласуват защото всички ги лузат а тези в chijbina не знаели за кой. Докато умните се наумуват и лудите се налудуват в туция нашенците гласуват под строй ...и никой не вие виновен ...събудете се и се измъкнете да гласувате. А какви данъци плащате там да не говорим. Да не говорим и каква добавена стойност има труда ви и че надлъгването с труд и заплащане си тече от 60 години по същия начин. Най големия данък които Българина плаща е данъка за бездействие и смирение наследен от турско. Те ви мачкат вие си слагате вазелин.

7 000 000+++

В Лондон по традиция има 3-4 избиртелни секции, а в цяла Беликобритания 41. По неофицялна статистика българите на острова са над 100 000. От къде накъде в Турция ще има 136 избирателни секции??? На всеки 100 мангала секция ли ще им се прави?? Въпреки че живея навън съм съгласен да се прекрати гласуването от чужбина ако това ще реши проблема с измамните гласове. В края на краищата тези които живеят в БГ би трябвало да решават съдбините на държавата....

В България няма политическа воля за нищо. Само калашника ще оправи нещата.

Асен

Нямате воля да гласувате. Не умеете да избирате лидери. Когато такива се намерят не умеете да ги следвате. Какво искате да ви се случва?

Това ли е най-съществената новина за ДИР-а в момента???Не е ли по-съществено че тока се повишава от 1-ви ОКТОМВРИ - за да не излезе после виновен за качването му ББ?Не е ли това което ще касае по-силно 7 милиона българи?Навярно ДИР-аджии не им се ще да показват излезлите да протестират пред марионетния Министерски съвет,защото всред тях не са "красивите","интелигентните","веселите" и разни други с "положителни" епитети?!Така е защото те сега са заети да се борят за места в депутатските листи на ГЕРБ и РБ.Къде по полезно от крясъците пред Народното събрание. А ЦЕНАТА НА ТОКА НЕ ГИ КАСАЕ-БЪЛХА ГИ УХАПАЛА!

Само тъпанарите могат да плащат за изхарчени пари от друг. Няма такова безумие да плащаме дълговете на другите. Аз за това се изнасям другата седмица от България. Нищо няма да се промени. Трябва да останат само циганите тук, за да фалира държавата. Това е най-добрия изход. Ще си плащам тока в Русия и Гърция. Тук повече един лев няма да изхарча.

Ами нормално е да се качи ,като преди беше изкуствено задържана цената. От тъпите социалисти. Ти какво очакваш?? НЕК да трупа постоянни загуби??

Да,очаквам да се предприемат мерки за ограничаване на безогледните печалби които трупат соларните,вятърните и въглищно-американските кожодери - което е основното за състоянието на НЕК!