Първанов: Клоним към идеята за президентска република

Ние все повече клоним и обосноваваме идеята за президентска република. Времето на идеологиите е отминало, но е време за управленски програми, заяви Първанов.

Обратно в новината

Коментари - Първанов: Клоним към идеята за президентска република | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Правилно клоните с мутрата Борисов.Тогава ще можете без да се притеснявате да пълните уши нон стоп.Нямате грам срам.Безсрамници сте се родили и такива ще умете.

Ти клониш - аз не. Обаче ако българският народ наистина склони, нито ти ще си президент, нито сегашния. Той пък как ли се казваше, че му забравих името? Май само прякорите му знам, както и твоя, Гоце.

Прийскало му се на селяндур Гоце ЦАР да бъде, а дружината от ДС селяндури и мутрите като Борисов Придворни да прави............Ех,пуста селянийо,няма ли край простотията ВИ и докога България ще Ви понася мизерните особи??????????

А бе на тоя да му инсталират едно телевизионно студио в спалнята за да може човекът да се по всяко време да се обръща към любимия си народ. Иначе това тичане сутрин,вечер, на обяд до студиата ще го измори човека,болест ще го настигне и тогава кой ще сочи правия път на бедния народ.

Гоче, и я клоним, дедовото, кога се напийем, с таа пуста шльивовица, ама ти да се наклонеш, то ще да е, аа, за некоа млада циганчица # НА ЖИВО*- Студио бТТВ"Трътките"

циганите вместо теб избират кой да те управлява бе ако ти не гласуваш не бъди овца - гласувай и не за етнически партии и коалиции евророма(коалиция с бсп) или за ДпС

Не виждате и не разбирате ли,че Агент Гоце се чуди как да заблуди електората та дано стадо заблудени овце му се вържат на 'великите идеи'.На този мафиот нито сега нито някога изобщо му е пукало за България....Пука му дотолкова,за да си намести селяндурския задник на Държавен пост отново и да смуче до безкрайност като паразит...10 години имаше предостатъчно време да помогне на страната,ако е искал това!Не се връзвайте на измислици и селски номера,които Първанов и Борисов разиграват!

Мафията си има Държава в България и Гоце заедно с Борисов като нейни достойни представители са решили да си направят Бананова република,циганите да пляскат с ръце,турците да им носят наргилета ,а Българите кучета ги яли....На такива като Първанов и храненика му Борисов не трябва да им се позволява да се кандидатират за държавни постове!Сбирищина от долнопробни мафиоти!

Пич, не президентска, а БАНАНОВА РЕПУБЛИКА - на там сме се заклонили ..

Ами вие си клонете към каквото искате но трябва и да знаете че НАРОДА не "клони" към вас....Само това ни трябва един дебил като роско да командва в България...

Като историк агент Гоце е прав, че идеологиите умряха някъде около 9.IX.1944г, а малко след това и техните носители. Президентска република, обаче си е откровена гавра със серГей Станишеф.

Отпреди много много години един умен човек защитава тази идея! Но беше време за кражби- от всички партии и фракции. Всички искат колективна власт и безотговорност. Световните примери са много и то от най- проспериращите и силни във всяко отношение страни. Май Ж. Желев ще се окаже пророк!

"Човекът" иска пак да става президент, ама този път, "като ще е гарга - да е рошава..." ;-)

Докога мафиоти като Първанов и Борисов ще решават съдбата на България???Не е ли време тези хора да останат в 'черната история' на миналото на страната,съсипана от тях и такива като тях....Прочетат или чуят нещо и хоп на сцената да заблуждават колко са прозорливи само и само мафията,на която служат да се намести отново в политиката и да смучат като паразити...Първанов отдавна трябваше да премине в архивите и да не се мярка камо ли да дава акъл...Селяндур с много ниско IQ и жалък продажник-такъв може да създава само нагли селяни като Борисов....И тези решават какъв да бъде интелектуалния потенциял на България...Който гласува за тях е направо луд!!!

Айде не се напъвай! България никога няма да бъде президентска република!!! Царе си имахме достатъчно!!!

Одобрявам решението за Президентска Република.Малко е закъсняло...Изпусна се момента. Още преди да се направи тройната коалиция ,трябваше да има референдум за Велико Народно събрание и предложение за Президентска Република.или подписка.Но, по добре късно отколкото никога!

Очевидно е, че сегашните партии нямат идеологии. Значи партиите, като изразителки на интересите на група граждани са отживелица. Колкото до управленските програми, те могат да се изработват и от фирми. У нас са достатъчни преводаческите фирми, защото и без това управленските програми ни се налагат от други държави. Освен това, тези дни бяхме свидетели за това, кой и как назначи хората в новото правителство на Украйна. Следователно отпада нуждата от избори, а демокрацията като начин на управление отива при политическите идеологии - в миналото. Впрочем, върви тенденцията, ролята на държавата да се сведе до офис, обслужващ световните монополи и банките. Значи и държавата като обществено устройство отива в миналото. А президентът става главен регионален мениджър на областта, назначен от Световния работодател. Но, на първо време трябва да се мине през "президентска република". Всичко това съвпада с идеологията на либералите. И се връщаме към тоталното господство на една единствена идеология - неолибералната. Това ли искаше да каже Първанов?

Не съм съвсем съгласен, колега! Сегашните партии имат идеологии...по-точно идеология, при това обща - да се краде колкото може повече, веднага, и да се осигури законова безнаказаност. Доказателства? Моля - досега за отявлено лобиране, злоупотреби и корупция няма осъден нито един партиен функционер или представител на законодателната и изпълнителната власт. Е, то и осъдени едри риби от престъпния свят няма, но това е тема за друг разговор.

Каква президентска република, бе, Първанов! Ти не си в час! Ние сума ти депутати от различни партии не можем да озаптим, камо ли един, особено като сегашния ни президент, който ще изпълнява заръки всякакви! Ние не че не го виждаме и сега Плевнелиев как изпълнява и партийни заръки, и заръки от олигархичния му кръг, и какви ли други не и то най-нагло, без да се притеснява, че върви срещу държавата си и може да му се потърси отговорност за това! Еми как да се притеснява, като знае, че това няма как да стане - няма правораздавателни органи в тази държава! Хайде стига моля ти се с тази идея за президентска република!

Глупости!

Ут кога ва, агента "Гоци", загърби ти идеологиите!?Ут когату забогатя извънмерно ли!?Нещо, статийка да напишеш по въпроса и да се обосновеш за "еволюцийката" си!?Гиди, лапач с лапач!

Точно сега е момента не за идеологии, а за ново рационално устройство на обществото и преустройство на демократичната система, така че да обслужва интереси те на гражданите данъкоплатци, а не на политиците и олигархията. Естествено от човек като Първанов такива идея никога няма да се чуе. Всеки ще предлага козметични решения, но в рамките на установеният социално-икономически модел. Въпреки че е доказано вреден за просперитета на държавите, както се вижда особено напоследък по света.

Абе Първанов, това мерака за влсат не прощав на наикого. Защо титрябваше да се орезилиш на стари години. Каква президентска Република. Ти, ако по някаква причина, запази приличие, го запази само защото не сме президентска Република. Кой да управлява като силен президент страната? Кой? Желев беше един от тези, коит съсипаха селското стопанство, но не сам, а ако беше имал и повече власт кой знае какво дипълнително щеше да съсипе. Петър Стоянов щеше да премахне кирилицата. За сегашното недоразумение Плевнелиев какво дали да му дадем власт та от страната да не остане нищо? Ами ти самия? Както казах не успя да се орезилиш може би само зарди това, че не сме президентска Република? Боже, пази България, щото ние ще я продадем за 5 сребърника.

Посочи поне един българин, който ти харесва, моля ти се.

Луд умора няма - българска пословица.

Президентската република е най-добрия приятел на мафията и на корпорациите. Много по-евтино е да купиш един човек колкото и да е скъп той отколкото 244. Добро решение ше се спести некой лев за нови коли и имоти по Ривиерата ...

Ето как е в сила философската теза, че битието определя съзнанието! Първанов претърпя огромна еволюция, да не кажа революция в своето разбиране за властта откакто не е част от БСП и загуби всичките си шансове да я оглави. Защо идеята за президентска република не го осени преди няколко месеца, а чак когато вижда, че и АБВ няма да му донесе власт? Те със БУДА от известно време си станаха като Сиамски близнаци- с една глава, а с различни тела. С тези идеи за президентска република и пряк избор на лидери на партии (което автоматично означава лидерска партия) виждам АБВ вече като течение на ГЕРБ. С БУДА спокойно и явно ще могат да си менкат президентския и премиерския пост през 4-5 години по Руски образец, без да ни правят цирковете с отказването на БУДА от президентската борба когато Първанов беше кандидат за втори мандат. А сега да си представим вариант при който БУДА става президент и назначава за премиер не Гоце, а сегашния мухльо Офшорлиев. Тогава Гоце пак ли ще си промени мнението за властта? И само президентите ли могат да правят управленски програми? Какво пречи на партиите също да правят и изпълняват добри програми? Нямало вече ляво и дясно! Така ли? БУДА каква политика следваше, крайно дясна май, като остави хората да бетстват в мизерия, а пред погледите им шепа приближени нему олигарси трупаха несметните си богатства за тяхна сметка. ХАЙДЕ НЕ НА НАС ТИЯ СЛАДКИ ПРИКАЗКИ!!!!

Някъде силно, другаде много..много слабо. Какво значи в "Крим има друга реалност" Ами ако утре на КГБ-иста му хрумне и прати една или две армии в Германия и Франция - и там ще има друга реалност и тогава тоя Шулц пак ли ще призовава за мирно и тихо поведение. Тая робска поговорка че ПРЕКЛОНЕНА ГЛАВИЧКА, САБЯ НЕ Я СЕЧЕ е най омразната ми, но изглежда вместо ние да се поевропейчваме, европейците се побългаряват.

Олеллее........Като се досетя какви президенти сме има ли и какъв имаме ,с изключение на Петър Стоянов ,тежко и горко на България.Последния ходи не легално до един от директорите на Е Р П-то за да слугува и ние се чудим после ,защо е скъп тока .

Гоце ловеца, прелюбодеец имал становище ? Ама ти вече не пееш в селския хор. Кльопа 10 год. от народната софра. Обвърза се с далавераджии, кариеристи и комбинатори. Направи пари и имоти, които прикриваш. Сега имал позиция. Едно от мазните петна на прехода. Сега иска пак да е на власт. За кокала и изгодата. Айде, у луво и за Сирищник.

Защо и кой има полза? Преди 25 години режимът на Тодор Живков представляваше президентска република и допусна множество извращения, а депутатите бяха мижави марионетки. Днес една президентска република ще е пряко поклонена пред конкретна държава и ще се стигне до марионетка като Янукович, който няма да иска да слезе от власт. Това именно показва, че Русия си търси нова марионетна държавица. Може и САЩ - ако ви харесва. Ние сме в ЕС и този формат ни устройва. Първанов. Той показва смесени признаци на старческо оглупяване и криза на средната възраст с подобни подвеждащи предложения. Позицията му показва, на кого би свършил работа ако моделът му успее.

Гладна кокошка просо сънува така е! Но е прав! Президентска република е добро решение за България! Така Президента ще си носи лична отговорност за политиката на държавата и няма да се крие зад гърба на някакви депутати! ПРЕЗИДЕНСТСКА РЕПУБЛИКА ДОБРО РЕШЕНИЕ!!!

И как ще я носи? Като застанеш под прозореца му и искаш оставката му ли? А ако прозорецът се премести на недостъпно място къде ще подскачаш тогава? Президентската република създава възможност да се окаже пряко въздействие върху един човек,както в Украйна и да се разбие държавата за по- малко от година. Едно време под носа на Живков му разориха държавата, а и той не беше способен да взима решения. Сегашният формат е по- добър, защото показва механизма на приемане на един закон,друг е въпросът, че това се прави от некадърници, които народът издига. Затова народът трябва да издига претенциите си към политиците.

Прав си. Всички искаме да ни управляват хора като Лъчо Мозъка, Деница Гаджева и други подобни г..олизци, които на знаят защо са в Парламента, а не искаме отговорна личност с авторитетв обществото. И преди да ме наречете комунист, да кажа, че и в БСП има като гореизброените, но за тях чуваме само когато карат с превишена скорост, пътуват без билет и дори не им знаем имената.

Гоце, Гоце гладна кокошка -порсо сънува....

Гладна кокошка просо сънува

Ами от всички кандидати най-добре е да поканим Путин. Нашите кандидати са за губернатори на колония.И тъй като сме колония на целия свят има много кандидати.

Пак ли?

За България е опасно съсредоточаването на повече власт в едни ръце - виждаме, че и досега един човек може да се налага над институциите, какво остава ако това бъде узаконено? Ами ако за президент бъде избрано някое недоразумение като........

времето ти да искаш мина. 10 годин на кой го държа..... съгъ си кретай там и това е.

Нека първо да си отгледаме личности, пък тогава. Не мога да си представя, че ще имам презид. републ. начело с Ж.Ж., П.С., Р.П., пък и Г.П.

Какво става когато за президент изберем слаба личност? Като гледам може ДП са се кандидатира, що не!?

Заедно с приятелчето си по пернишка линия Боко Тиквата си правят сметката, но ще им излезе крива.

Много ви е страх от Борисов. Няма тема без неговото име. Какво отношение има Борисов към темата? Но тролчетата не може да не го споменат. Добро утро и успешен тролски ден! Да не забравите тролската лимонада, тя е червена.

Разбира се че има. Нали следващото, което ще направи е да се опита да стане президент и може дори да го огрее. Е, сега си представете личност като Борисов, президент на президентска Република? Дори тези, които го харесвате, наистина ли сте готови да дадете власт на човек, който не е склонен на компромиси и не може да работи в екип с никой, който не му се покланя и не споделя неговото мнение?

А защо не - определено по-голямата част от привържениците на Герб са мазохисти, ще си го изберат като нищо. Е, после може и да псуват...

Гоце налита на президентска република за да ни пробутат някой кагебешник като Янукович... После от президентска може и в евразийска.... Нема да мине.

Този съвсем изперка! Ще трябва да правим всяка година президентски избори!

Този тотално изперкал.Добре е да се върне в село Сиришник пернишко там да го изберат за селски кмет да му мине манията за власт.

Като му чета простотиите на този и на другият мегапростак, Борисов, се сещам за един виц преди 10.11, попитали ТЖ какво ще пожелае на българският народ и той казал"На българският народ китка здравец и столицата да се казва Правец"!!Та и тези двамата идиоти, както и Чехльо може би си мислят, че само те могат да ни управляват...

ХОРАТА НЕ БИВА ДА ГЛАСУВАТ ДОКАТО КРИМИНАЛНИ УРОДИ ПЪРВАНОВ И БОРИСОВ НАМИРАТ МЯСТО В ПОЛИТИКАТА НА БЪЛГАРИЯ -ОСВЕН ЗА РЕКЛАМА НА МАФИЯТА ДОВЕЛА ДО ТОТАЛНО ДЕГРАДИРАНЕ НА ОБЩЕСТВОТО В БЪЛГАРИЯ ЗА ДРУГО НЕ СТАВАТ!НА ПОДОБНИ ТИПОВЕ ТРЯБВА ДА ИМ БЪДЕ ЗАБРАНЕНО ДА СЕ КАНДИДАТИРАТ ЗА КАКВИТО И ДА БИЛО ДЪРЖАВНИ ПОСТОВЕ!!!

Pesh0

как да спрем платените от БСП цигани и турците от ДПС, да гласуват . Или ние да не гласуваме за да могат те да ни управляват .

Въпросът е НИТО ЕДИН Българин да не гласува за тях,защото глас за Първанов или Борисов е глас за Мафията,унищожила България!

Това не е нова идея и не е лоша, защото в парламента никой не носи за нищо отговорност и се крият зад общата. Само че Гоце да не си прави криви сметки че някой го иска за президент с президентска власт!

За да имаме президентска република, трябва да имаме личности в политиката, на които да разчитаме, че могат и искат да поведат страната напред. Досега такава личност сред политиците ни НЯМА! Изатова по-добре да си остане парламентарна.

Клоните към идеята как да маскирате 16тата република на СССР.

Гоце Седевчов, от с. Сирищник, пак се опитва да докара до еуфория съселяните си. Само едно нещо не може да вдене - след 25 май той освен де юре и де факто ще си остане един политически труп, годен само да сади компири с аналоговото си съответствие Бочко от с. Банкя!