Рохани: Иран не може да замени Русия като доставчик на газ

Иран не е готов да замени Русия като основен доставчик на газ, ако санкциите срещу Техеран бъдат отменени, заяви иранският президент Хасан Рохани.

Обратно в новината

Коментари - Рохани: Иран не може да замени Русия като доставчик на газ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

без руски, без ирански. но с много енергиини експерти, за белене за южен поток по малко руска зависимост, и повече дебели юргани, вълнени чорапи и ямурлуци. на умните красивите да им е честито ще мъкнат с аудитата и мерцедесите, въглища , за да топлят децата който водиха на манифестации

Абе, то и аз с крузера мъкна метровки за камината, ама го правя за кеф. А тези с модните бради и мокасинките, дето не знаят как се държи брадва или лопата, ще си потрошат маникюра докато се сгреят.

Не ме бива в анализите, ама ми правят впечетление фактите. 1. Китай предупреди САЩ, че ще си изиска дълга от над 1.2 трилиона долара В ЗЛАТО. 2. Иран каза, че Европа не може да разчита на ирански газ, щото Китай и Индия харчели много. 3. Джо Байдън открито заяви, че Турция, ОАЕ и Саудитска Арабия финансирали и въоръжавал ИДИЛ, а след това се наложи на всичките поединично да се извинява и обяснява. 4. Пак Джо Байдън заяви, че ЕС е бил против налагане на каквито и да са санкции срещу Русия, но САЩ и лично Обама са настоявали и оказали натиск, след което ЕС са наложили санкциите. След това изказване Нуланд и Ащън започнаха да обясняват, че не било точно така. Пустата му грандоманщина май ще изиграе лош номер на САЩ?

По точка 1 - Китай ще изиска дълга, ако САЩ не прекратят натиска срещу Русия.

Май ЕС все повече си отваря бузките

тъпи ДСари рублата се обезценява спряха ви еврото от къде ще крадете -наркотици и проституция не стигат

"от къде ще крадете -наркотици и проституция не стигат" Това от дълъг стаж в различни парчета от РъБъ ли го знаеш?

терористи комунисти все едно са масови убийци

Моамар кадафи така се сближи с ЕС и САЩ... Уж на взаимна изгода, уж при взаимно зачитане... И САЩ +ЕК го убиха а Либия направиха пламтяща развалина. Сирия се даржеше за Русия и кое-как държи реда на 60% от територията си. За Иран е доста ясно каква е работата.

Тоест, хитрите персийци показаха на ЕС един пръст.

и не иска да я заменят! 100% зависимост в доставките от която и да е друга държава е пагубно за България!

Бегеец, неандарталецо прост, кога се разписва под ведомостите, че си толкова сведущ по въпроса,какви са заплатите в Русия.

А рублата мина 40 долара!

достатъчно алтернативи: 1. Собствени източници. 2 Диверсификация на доствчиците. 3. Закриване на енергоемките производства (ако има останали такива). 4. Топлинна изолация и намаляване на загубите. 5. Алтернативни енергии.

6. Свещи

хемороиди?

Ти се моли Украинците да не почнат пак да крадат газ както преди ,защото тогава ще разбрреш какви глупости които си наредил от 1 до 5 .

дебели юргани, вълнени чорапи и ямурлуци

Защо изтрихте публикацията с Плевенлиев с 3000-те негативни коментара?

Ни можи, щото Русия ви дава средства и техника да си правите атомните технологии, чалмалии.

Да не би "мазните чалмалии" да са ти длъжни с нещо? Егати и просяка смотан си!

Резаци и рашисти са естествени съюзници срещу цивилизацията ... А цените на пертола падат въпреки войната в Близкия изток - шах със шистата ,друзя :))

Братлета,тази песен с петрола и шистовия газ не е зле да я смените.Не е зле да измислите нещо по така.......

Въпрос на време е ЕС да коленичи пред Русия. А ние, за жалост отново сме заели погрешната позиция в политиката. Вместо сега да си живеем живота с газов коридор и необятни пазари ние провеждаме поредните избори и се надяваме на промяна.

Точно обратно-Русия вече клекна пред ЕС, драги ми червенушко!

Не само европейския съюз но и задокеанската империя на педерастията също!

ПУТ.ЕР ХУ.ЛОТО МЕ НАЕ ДА МУ КАЗВАМ ИСТИНАТА

Ха и какво стана, Иран удря рамо на Русия. ЕС остава само с Алжир и Катар. Такива простотии натвориха специалистите в ЕС, че след години ще се чудят как да ги оправят. Естествено Русия ще продължи да изнася, но за друга цена след като построят проекта Алтай.

Нека Амнести интернешъл, нека ОССЕ да пратят екипи на мястото на престъпленията, пък да видим до какви истини ще стигнат. В противен случай по-добре да признаем веднага, че западният свят, към който, божкем, и ние принадлежим, изобщо не държи на истината като ценност, а иска да вярва в собствените си фобии и лакейски комплексчета.

Бай Ставри

Стандарт на живота в Русия - това ли е Русия на богатите. СМЯХ!!! Пенсионери средна пенсия 5664 рубли (113 евро, или 220 лева) Заплати учители Москва 22000 рубли (860 лева), Астрахан 12000 руб (470 лева) Цена кг свинска кайма на промоция 306 руб (12 лв) Цена кг кренвирши 392 руб (15.50 лева)

До "ИНЖЕНЕР ( нерегистриран ) 05.10.2014 15:31" - Нали си "инженер"- какво знаеш за "проектно финансиране"- как се реализира то?

Виж сега "душата" ...настройваш хората срещу себе си и след това ревеш , че си тормозена....наистина има някакъв тормоз , но той си е лично твой, ти си го създаваш и отглеждаш и той вече отгледан и отхранен те хапе....бъди уважителна и толерантна към хората (всеки има право на лични възгледи нали в това се състои демокрацията)и ще получиш същото уважително и толерантно отношение към себе си...но познавайки добре характера на зодия ТЕЛЕЦ , чиито представител си ти силно се съмнявам че ще промениш характера си....

Оставя я тази неосъществена говорителка! Хората добре знаят за какво става въпрос!

По тази тема Пъстрата се е изказвала много и както винаги безсмислено. Въпросът дали Иран има газ и дали е готов да замени Русия ( няма тръби изградени ) е чисто технически и инженерен и икономически, а не е предмет на посраната "наука" право. Като не са готови и няма финансиране, правните аспекти в БЪЛГАРСКИЯ посран съд са във връзка колкото половия живот на кокошките. Спирай наркотиците вече и ела в реалния свят.

Още един отиде на съд! Хахахаха!

Шило

Другари, другарки, дами и господа, отивам да гласувам, призовавам ви да оставите форумите, и да сторите същото!

Шило

Естествено, ако вече не сте гласували.

пет пари не давам за стари к.рви не гласувам.

Каквато и да е Русия, тя е част от Европейската култура, от нашия свят. Аз не разбирам мерака на Америка и мнозина в Западна Европа да загърбят своите за сметка на ония, които иначе през ден наричат терористи? Това безумие ще ни излезе скъпо, а онова, което се случи в Украйна, нямаше да се случи, ако вместо изкривяване на истината и безрезервна подкрепа за бандити и крадци политиците бяха проявили малко разум. Строгостта можеше да се приложи към Украйна, да се изисква спазване на демократичните принципи, а не да се нарича демокрация далаверата на шепа олигарси, родени или от довчерашната партийна номенкалура или от бандитските безредици на 90-те. В такива условия Русия най-малкото нямаше да има извинение да прави, каквото и да било, а ако игнорираме пропагандата вероятно бихме разбрали и, че нямаше да има нужда да прави, каквото и да било.

"...Каквато и да е Русия, тя е част от Европейската култура, от нашия свят..." РУСИЯ НИКОГА НЕ Е БИЛА ЧАСТ ОТ ЕВРОПА! БЪЛГАРИЯ ИЗГРАЖДА ВЪТЪКА НА ЕВРОПЕЙСКАТА КУЛТУРА И ЦИВИЛИЗАЦИЯ, НО НЕ И РУСИЯ!

Празни приказки. Имали сме култура сега имаме само едно голословие. Не можем да им се мерим на малкият пръст на Руснаците. Макар по самооценка да сме най-добрите в света.

Каква култура в съвременна Русия, бе? Културата е била, а сега е само ПАРИ, ГАЗ и ВОЙНА

Ами и те са с НЕОЛИБЕРАЛНО УСТРОИСТВО.Какво да очакваме???????

Аз не мога да разбера защо изведнъж се разлюти толкоз много като казах, че си радиожурналистка))))) нещо срамно ли има в тази професия що ли?????

Аз не мога да разбере- защп дир-а допуска необосновани клевети? Защптп са се продали на руснаците? Ами сменете си сайта бе- листвайте се на московската борса и под името дир.ру- какво правите в България, след като не спазвате бг. законодателство?

баце Коко

Не можеш да обвиняваш ДИР-БГ в про Руски симпатии поради простата причина че за про Руска подкрепа от моя страна ми беше наложен БАН за цял един месец...а ти с такава цензура не си се сблъсквала досега...

Шило

Няма лошо, журналистиката е хубава професия.

Ако искаш да ти докажа коя съм, заповядай в 12:00ч. във фоайето на сградата на Софийски районен съд - бул"Драган Цанков"6 в гр. София с лична карта в ръка.Ако НЕ СЪМ лицето, което ТИ твърдиш, че съм, преписват се данните от личната ти карта и МОМЕНТАЛНО завеждам срещу теб дело за клевета и обида. Понял?

Шило

Сега обясни с какво те е обидил? Дори да не си въпросната госпожа, обида ли е неговото твърдение? С какво ти уронва достойнството? Още повече, че никой не знае коя си.

анонимен

Срещата е в ден понеделник - 06.10.2014г., 12:00ч. във фоайето на СРС - гр. София, бул Драган Цанков 6.Ако не дойдеш, ще считам,ЧЕ СИ ЧИЗМАРСКИ ПЛАТЕН ТРОЛ И МУРЗИЛКА.Колко добре ще ми дойде обезщетение от 10 000 лв. за обида :D

баце Коко

Обвинението от твоя страна ще е нещо подобно от сорта : Дами и господа (другарки и другари) този тип ме нарече на публично място , че съм радиожурналистка с което ми нанесе душевни травми, сърцебиене и високо кръвно налягане)))))

Пъстър свят сега ще ни обвини за психическото си разтройство ! Не мога да престана да се смея! Ех, че простааа....!

Г-жо Пискова (Шарен свят-котле-миндер-и пр.) що не си гледаш мъжа и семейството ами на всички дотягаш с твоята неврастения тук ...не искам да бъда груб но тази в кавички активност- НА ЖЕНА в политически форуми (което е мъжка работа) ме кара да си мисля , че трябва да потърсиш помоща на специалист))))

Какво представлява гражданството на ЕС? Всяко лице, притежаващо гражданство на държава-членка на ЕС автоматично е гражданин и на ЕС. Европейското гражданство не замества националното гражданство, а го допълва. Всяка държава-членка сама определя правилата за придобиването и отнемането на гражданство на съответната страна. Гражданството на Съюза се предоставя директно на всеки гражданин на ЕС по силата на Договора за функционирането на ЕС . Какви са Вашите права като гражданин на ЕС? Договорът за функционирането на Европейския съюз Ви дава право: да се движите и живеете свободно на територията на ЕС; да гласувате и участвате като кандидат в изборите за Европейски парламент и в местни избори; да ползвате защита от дипломатическите и консулските власти на друга държава-членка на ЕС; да отправяте петиции до Европейския парламент и жалби до Европейския омбудсман. Тези права притежават всички граждани на ЕС. Гражданите на ЕС имат и други права, включително: правото да се обърнат и получат отговор Избор на превод за предходната връзка от всяка институция на ЕС на един от официалните езици на ЕС; право на достъп до документи на Европейския парламент, Европейската комисия Избор на превод за предходната връзка и Съвета при определени условия, както и; право на равен достъп до Публичната администрация на ЕС . Договорът забранява и дискриминацията въз основа на националност

Нагла сороисоидна тролке, колкото пъти вляза в дира ти все си тук, и пишеше идиотщини. Писна ми от платени тролове на чужди държави и олигарси.

Не зная коя е г-жа пискова и не ме касае въпросното лице.

баце Коко

Както вие комунистите се отрекохте от партията си така и ти г-жо Пискова се отричаш от името си ))))) ти си лесно разпознаваема, защото си като шило в торба, което все някога се показва навън...

За невежият руснак с ник" пират" - Международно право и международни отношения Международно право и международни отношения Търсене Помощ (нов прозорец) Горна лента за връзки Юридически факултет Сайта е на Софийският университет Учебни дисциплини към катедрата Специалност "Право" - задължителни дисциплини Международни отношения Международно публично право Международно частно право Право на Европейския съюз Специалност "Право" - избираеми дисциплини Дипломатическо и консулско право Право на международния въздушен транспорт Международно частно семейно и наследствено право Правен режим на международните организации Съдебна система на ЕС

Появи се един материал в The Economist, в който срамежливо се признава : " Запада е принуден вече да се съобразява с политиката на Москва ." Оказва се , че към настоящия момент Запада , виждайки че губи инициативата не само в Украйна, а и в други горещи точки по света , предпочита Путин , отколкото о.з. Стрелков /като събирателен образ на надигащите се в Русия сили на монархисти , националисти, силоваци / да им се яви в Кремъл, някой хардлайнер вместо Путин. Както е добре известно вече под егидата на ОВСЕ се чертае новата граница между Новорусия и бивша Украйна (демаркационната линия в някогашна Украйна) - ни ОБСЕ , ни филанкешията ще спре битката на опълчението , защото тук нещата вече са сведени до мъст за убити деца, майки и бащи , разрушени домове и въобще разрушен живот. Справка - отказът на опълчението да се съобрази с разпореждането на ръководителя на руската група в преговорите - ген Ленцов , да спрат атаката срещу летище Донецк. Тази неподконтролност от страна на опълченците към "Западен Кремъл" / както ги нарича полк. Стрелков/ е проблемът в момента за руския президент В.В.Путин, защото очевидно има други могъщи сили в Русия, които помагат на опълчението. Тук му е мястото да напомня колко много пъти съм казвалв в този форум на смешните НПО-шки плюещи по Русия, че Путин , когото вие плюете денонощно ако в един момент ГЕНЕРАЛИТЕТА прецени за нужно може и да бъде отстранен и заменен с някой хардлайнер (ястреб)..... и чак тогава наистина ще трябва истински да започнете да си давате сметка, че Русия не може да бъде оплювана от всеки селски помияр още повече от вчерашни комунистически мекерета преобразили се в днешни протестъри )))))

" ОВСЕ"- само тази абревиатура показва езикът, на който е "статията" уж от "Икономист"-на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК Е ОССЕ, А НА РУСКИ ЕЗИК Е ОВСЕ! Не ме интересува поредната руска инфопартенка!

Шило

На руски, кака, е ОБСЕ

Шило

И още нещо- нито Запада, нито Русия ги интересува твоето мнение. Както и моето.

"Иран не е готов да замени Русия като основен доставчик на газ, ако санкциите срещу Техеран бъдат отменени" Иран не може да доставя газ, Русия е санкционирана, питам как ще изкараме зимата? На запалени автомобилни гуми през парламента ли ще се греем ?

Шило

Тм има и нещо друго. Подписаха меморандум за сключване на договор , по силата на който Русия ще им доставя стоки, както и помощ в областта на атомната енергетика. Срещу това Иран ще им предоставя петрол на доста изгодни цени, с който да се разпореждат както искат, вкл. и от иранска територия. Аятоласите са си направили сметката, че ще имат изгода от реални действия на Русия, отколкото от пожелателни приказки на някого.

САЩ ще трябва да спретнат революция в Иран, фирмите от САЩ да изградят добива и след това да продават на ЕС.

В страните, които разполагат с ядрено оръжие сащ не правят революции, а налагат санкции. Ако сирия, либия и иран разполагаха с такова оръжие, там революция никога нямаше да се състои !

След като представих цитат от ОТЧЕТА на ГАЗПРОМ за първото 3месечие на 2014г.- официален писмен документ, за това, че рф държи КОНТРОЛНИЯТ пакет акции в газпром чрез пряко и непряко владение, за мен ВСЕКИ, защитаващ интересите на газпром, автоматично е защитник на рф. Може да не разбирам от природен газ, но разбирам от договори и от това какво значи "контролен пакет" в търговското право и какви правомощия дава той.

много си слаба за адвокат ако изнасяш замразени пилета как ще постпиш

анонимен

Дрън-дрън- каза руският трол:) Много си слаб като противник- нямаш нито един официален документ, изходящ от гЪзпром, с който да обориш моите цитати:) За това не ти остава нищо друго, руснако, освен да атакуваш личността на опонента ти - познати похвати от вас, руските тролове на държавна руска хранилка:)

ВЪОБЩЕ ЗА ВСЯКА РАБОТА СИ ИМА ХОРА С ОБРАЗОВАНИЕ КОИТО СА ПРОФИ И ТЕ РЕШАВАТ КАК КЪДЕ И КАК С КОГО И Т Н ! А ТИ АКО СИ АДВОКАТ НЯМАШ НИКАКВИ ЗНАНИЯ ЗА МЕЖДУНАРОДНИ ЗДЕЛКИ ТОВА СА РАЗЛИЧЕНИ ПОНЯТИЯ !!! КЪДЕ СИ ПОЛУЧИЛА ОБРАЗОВАНИЕТО НЕЗНАМ НО СИ ПЪЛНА НУЛА

анонимен

"...А ТИ АКО СИ АДВОКАТ НЯМАШ НИКАКВИ ЗНАНИЯ ЗА МЕЖДУНАРОДНИ ЗДЕЛКИ..." Хахахах- глупав руснак! :) КОЙ ПИШЕ МЕЖДУНАРОДНИТЕ ТЪРГОВСКИ ДОГОВОРИ- АКЦИОНЕРИТЕ ИЛИ АДВОКАТИТЕ ИМ? И КАК АДВОКАТ ЩЕ ПИШЕ ТЕКСТ НА МЕЖДУНАРОДЕН ДОГОВОР ,АКО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО НЕ Е УЧИЛ МЕЖДУНАРОДНО ЧАСТНО ПРАВО, ЧАСТ ОТ КОЕТО Е И МЕЖДУНАРОДНОТО ТЪРГОВСКО ПРАВО?! Руските понятия като "международни" си ги употребявай в москва!:)

анонимен

Софийски университет - Международно частно право Конспект за изпит Въпрос 1 Обща характеристика на Международното частно право понятие, предмет, система. 2 Източници на Международното частно право обща характеристика, видове. Съотношение. Място на актовете на Международното частно право на Европейския съюз. 3 Международноправни източници на Международното частно право. 4 Регламент 44/2001 (Брюксел І) основен източник на Международното частно право на ЕС. Роля и значение. Новият Регламент 1215/2012. Други Европейски актове. 5 Вътрешноправни източници на Международното частно право. 6 Кодексът на международното частно право място, роля и значение. 7 Историческо развитие на Международното частно право. Европейската интеграция на Република България и Международното частно право 8 Правна уредба на материалните (частноправните) и процесуалните отношения с международен елемент методи. 9 Видове норми на Международното частно право. Същност, структура и механизъм на действие. 10 Норми на Международното частно право, които уреждат материални (частноправни) отношения с международен елемент видове, структура, механизъм на действие. Формули на привързване при отпращащите норми 11 Норми на Международното частно право, които уреждат процесуални отношения с международен елемент видове, структура, механизъм на действие. Формули на привързване при процесуалните стълкновителни норми. 12 Международна компетентност на българските съдилища и други органи обща характеристика и видове. Квалификация на фактите за нуждите на определяне на международната компетентност. 13 Международна компетентност според Регламент 44/2001 (Брюксел І). 14 Изключителна международна компетентност според актове на Международното частно право на ЕС. 15 Изключителна международна компетентност според други източници на Международното частно право. 16 Мълчаливо учредяване на международна компетентност според актове на Международното частно право на ЕС. и т.н.

Тъй, тъй, Третия енергиен пакет изисква в България да има борса за продажба на ток, ДКЕВР да е независим, всеки краен потребител да може в рамките на 3 седмици да може безплатно да си смени доставчика на ток, а това са горещите теми касаещи всички българи, теми по които нито веднъж не сте написали ценното си мнение през последния месец изпъстрен с разисквания по тези въпроси, но стане ли дума за интересите декларирани от сегашното украинско правителство почвате да пишете за третия енергиен пакет дълго и напоително. Макар че за НОВИТЕ газови или електроенергийни инфраструктури,при условията изброени в Третия енергиен пакет, компетентният НАЦИОНАЛЕН орган може да предостави освобождаване (пълно или частично) от някои задължения, включително и от задължението за достъпа на трети страни, регулирани тарифи и отделяне, ако нивото на риска, свързан с инвестициите е такова, че инвестицията не би била направена, ако не се предостави освобождаване. Условията за получаване на освобождаване трябва да включват изискването, че инфраструктурата ще засили конкуренцията и че самото освобождаване не трябва да възпрепятства конкуренцията. Та пак ми говорете че имате патриотични мотиви-)

анонимен

Просто чакам поредното досъдебно производство на ЕК спрямо България за нарушаване на ес законодателство Процедурата е известна. АКО нещо зависеше от бг. граждани, а не от законодателната власт, естествено, че щях да пиша по темата.

Еврогейският съюз киха 80млрд.на година на Русия и няма проблем!А може и повече защото добивът на газ в Европата ще намалее следващите 10 години доста!

само дето путин им врътна кранчето.като не знаят да целуват ръка,ще целуват гъз.

анонимен

Айде бе, руски трол- ТИ 1 месец пишеш САМО това + гаври, обиди и цинизми за опонентите си- ПИТАМ ТЕ- ЗАЩО ПУТИН ОЩЕ НЕ Е ВРЪТНАЛ КРАНЧЕТО НА ГАЗЪТ ЗА ЕС? ЗАЩОТО И ТОЙ ЩЕ ИЗГУБИ МНОООГО ПАРИ - ТВЪРДИ СЕ, ЧЕ ПУТИН ИМА 4,5% АКЦИИ В ГАЗПРОМ? ;)

EC започва да го духа.да видим сега кон боб яде ли.

Чакам сега ник "Ад" да ме опровергае , С ОФИЦИАЛНИ ДОКУМЕНТИ, ИЗХОДЯЩИ ОТ ГАЗПРОМ:)

Газпром на теб ли се отчита, а пъстър свят ? Бял свят трябва да видят документите от последните 25 години за договори сключеи в енергетиката. Всички са в калта- и леви и десни. Някой трябва да обясни, защо цената на газта скача с 35% в България !

Интересно, Вие искате от мен да опровергая нещо което никога не съм твърдял, като примерно това Дрън - дрън- НЕ ПУБЛИКУВАШ документа, доказващ, че ГАЗПРОМ има намеса в ДОБИВА на азерски газ- ерго- думите ти са ЛЪЖА! Това че вие имате някакво степен на функционална неграмотност не е причина да ви се подигравам, но понякога ставате изключително нагла, а за да нама неразбрали ЛУКОЙЛ има нещо общо с добива от Шах Дениз2, а ГАЗПРОМ купува азерски газ и го доставя по свои тръбопроводи в Европа-)

Из отчета за акционерите на газпром от 31 март 2014г.-ОАО "Газпром" Междинен консолидиран Съкратени финансови отчети ИЗГОТВЕН В СЪОТВЕТСТВИЕ С МЕЖДУНАРОДНИ СТАНДАРТИ Финансови отчети (МСФО) - 31 март 2014г. страница 6- "...Правительство Российской Федерации, являясь основным акционером ОАО Газпром, имеет контрольный пакет акций (включая прямое и косвенное владение) свыше 50% в ОАО Газпром...""... Правителството на Руската федерация, като основен акционер на ОАО" Газпром "има контролния пакет акции (включително преки и непреки собственост) на повече от 50% от ОАО "Газпром".

Имам само един въпрос към защитниците на газпром- КОЙ ДЪРЖИ КОНТРОЛНИЯТ ПАКЕТ АКЦИИ- РФ+ ПУТИН ИЛИ ГЕРМАНИЯ ЧРЕЗ "ДОЙЧЕ БАНК"? Няма да ми отговорите, нали?:)

Четох един анализ в руски сайт на газопровода,,Сила Сибири".Беше доста песимистичен или по скоро реалистичен.Там посочваха като главна причина за оскъпяването липсата на инфра структора която трябва да се изгради за да започне строежът на трасето.От там и забавяне на сроковете за изгграждане.

Трябва да си го чел много отдавна, защото потока към Азия тръгва най-късно през есента на 2015. Не забравяй, че се използва трасето на вече съществуващия транзит през вече бивши държави на ссср- днес в снг . От монголия до китай не е толкова голямо разстоянието.

Благодарим! Благодарим ти Иран! Цяла България ви подкрепяме!

Ти не си българка, а туркиня, постоянно живееща в пуйката/ турцията/. С какво право си позволяваш да говориш и пишеш от името на БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД? Изразявай мнение от името на турският народ в пуйката!

Цената на норвежката газ е около 380 долара. Украйна сключи договор за закупуването и. Цената, която България плаща за "братска" руска газ е 520 долара!!! Да ви се.а на братството

Пич, тя американската шистова е 120 долара, ама ако си я натовариш САМ от щатско пристанище...докато у нас/или Одеса/ станала 700 долара. Хайде сега прибави специализиран флот и инфраструктура/пристанища и системи за разтечняване/ и става мазало. Та същото е и с норвежката газ. Експерти от ЕС изчислиха, че само изграждането на инфраструктурата би струвало 300млрд. евро, това без флота. същото ни каза и негово превъзходителство посланика на Иран - ЕВЕНТУАЛНО можем да говорим за доставки на втечнен газ/газопровода е абсурд/ през Черно море след няколко години и то ако си изградите ВИЕ цялата необходима инфраструктура и флот за целта и тогава изобщо можем да разговаряме за цени и прочее "подробности". хайде сега смели първо тези факти и после пак помисли колко "хубава" новина за самата Украйна е поста ти. АЯ иначе не се и съмнявам, че хунтата е готова и по 1000 долара да купува газта от Тимбукту само и само да не е от Русия. Но пък как да ти кажа - кофти е да играеш "дълга" игра/политика/ с Русия, в това упражнение само Китай могат да ги бият. Единствено радостното за нас е, че поради необяснима сантименталност и дори респект/поне допреди години/ Русия винаги ни е прощавала простотиите.

Тъй като това е поредната руска миризлива партенка, препечатана от руски сайтове, не си заслужава да бъде коментирана. Знаем, че Путин живо се интересува той да е монополист-доставчик на газ, за да може да рекерира всички с цени и количества. Знаем, че Гаспром се бори със зъби и нокти срещу шистовия газ. Руският номер няма да мине

Питайте троловете защо газпром не се съгласява за юп да важи 3тия енергиен пакет! Ако юп остане с правилата ИЗВЪН 3тия пакет, то тогава НЕ МОЖЕ по юп да се доставя и азерски газ за България! ТОВА ИСКАТ РУСНАЦИТЕ- ДА ПРЕМАХНАТ ВСЯКА ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ДРУГ ДОСТАВЧИК НА ГАЗ ПО ТРЪБИТЕ НА ЮП, НО ТОВА НЯМА ДА ГО БЪДЕ!

Гапром и в момента изнася Азерски газ за Европа, за какъв дявол му е да строи ЮП за да прави същото-)

Очертава се наѝ-студената зима в Европа. Другари запасяваѝте се с дърва и въглища!

До 2020 година Европа ще започне да получава природен газ от Каспийско море чрез Трансадриатическия газопровод. След някои първоначални трудности, проектът, който ще заобикаля Русия, започва да придобива форма, коментира Deutsche Welle. Трансадриатическият газопровод ще доставя природен газ от Каспийско море от Азербайджан през Грузия, Турция, Гърция и Албания до Южна Италия, за да захрани европейската газопреносна мрежа. Финансирането на газопровода първоначално изглеждаше несигурно, след като германският енергиен гигант E.ON и френската фирма Total през февруари сигнализираха своето намерение да се изтеглят от ТАП и направиха това в края на септември. Появи се обаче друг инвеститор Enagas един от най-големите доставчици на газ в Испания, който ще закупи повечето от акциите на E.ON. Най-големите акционери в ТАП остават британският енергиен гигант BP, норвежката компания Statoil, и азербайджанската държавна компания Socar, които притежават по 20%. 540 километра от 880-те километровия газопровод ще преминават през гръцка територия, където дава на страната ключова роля в реализирането на проекта. През февруари миналата година Гърция, Албания и Италия подписаха споразумение в Атина за строителството на ТАП, което е ясен сигнал за политическата подкрепа за проекта.

Еми да, вие предателите на България от заплатеното НПО, за няколко цента ще направите така, че всички стратегически газопроводи да заобикалят България. И се радват даже.

анонимен

Не съм предател на България- предатели на България сте всички политически + руски тролове! България щеше да получава и азерски газ, АКО ГАЗПРОМ СЕ БЕШЕ СЪГЛАСИЛ НА ПРАВИЛАТА НА 3ТИЯ ЕНЕРГИЕН ПАКЕТ! 3ТИЯ ПАКЕТ ДАВА ЗАКОНОВА ВЪЗМОЖНОСТ ПО ТРЪБАТА НА ЮП ДА ТЕЧЕ И АЗЕРСКИ ГАЗ! ЗАЩО ГАЗПРОМ СЕ ДЪРПА ТОГАВА? ЗАЩО НЕ ИСКА АЗЕРСКИ ГАЗ ДА ТЕЧЕ И ПО ЮП? ЗАЩО?

А акционер в консорциума който ще добива великите 16 милиарда кубически метра газ от Каспийско море е Лукойл, поне засега Турция си е гарантирала 6 милиарда за свои нужди от Шах Дениз а Русия има договор за правото да купува до 2 милиарда кубика на година-)

Пациентът Bulgaria е в критично състояние. Пациентът EU е в критично състояние.................

Жалко. Значи рашката е обречена на гладна смърт...

Предателите на Съвременна България, които ни натресоха с най-високите цени на руския газ в Европа, пазят в тайна, че е договорено изграждането на два терминала за втечнен газ на Кавала и Александруполис с европейско финансиране... И до 2 години ще са готови... И вместо на 501$, ще купуваме катарски газ на 400$...

Очакваме американското правителство да разреши ИЗНОСА на втечнен шистов газ от Америка... А неговата себестойност е под $100...

Ivan Nenov

ПАК НЕ СТАВАШЗА ПРОВОКАТОР И ТУК СЕ ВИЖДА ЧЕ СИ ПРОСТО ТЪПАНАР

ти си платенана хамерска помия и те трудно да признаеш че освен руския газ макар и комм-ки няма алтернарива и това само в + за Б-Я! И ТРОИТЕ ЗА СКЪП ЗА ПЛОД НА ТВОЯТА ПРОСТОТИЯ ЧЕ СИ СТАНАЛ ПРЕДАТЕЛ НА НАРОДА СИ (АКО СИ БЪЛГАРИН)

анонимен

ти си платена чизмарска помия и ти е трудно да признаеш, че освен руския газ , ИМА алтернарива и това само в плюс за енергийната сигурност за Б-Я! ПЛОД НА ТВОЯТА ПРОСТОТИЯ, Е ЧЕ СИ СТАНАЛ ПРЕДАТЕЛ НА НАРОДА СИ (АКО СИ БЪЛГАРИН).

Рохани се прави на светски човек, а се оказва дружка на путлер! Двамата се гушват и отиват при най-добрите си приятели- муамар, садам и осама. Иранският и руският газ ще бъдат приватизирани от Шел или ОМВ или други западняци...

Служител на шел ли си? Откъде този ентусиазъм към един монополист? Демократите обичат разнообразието и истинската конкуренцията.

Затова съм изброил и съм написал и други... Ако имаш предвид закона за монопола, то той е само за ЕС и няма никакво влияние в други части на света. Разбира се, че и на други места има подобен закон, но тези закони важат само за страната! Иначе нямаше да се позволи рашката да е монополист в много членки на ЕС.

Спокойно, никой не очаква това СЕГА... Но след 3-4 години ще сте добре дошли... За тогава му се крои шапката на Путя... Газовите доставки не са "бръкни-земи си..." Но КАКВО ЩЕ ПРАВИ Путя след 3-4 години, когато 90" от Европа ще е диверсифицирана от руския путински бухалков газ??? дано сме живи да видим...

90%...

....дано сме живи да видим.......????

see, man...

УМЪТ МИ НЕ ГО ПОБИРА! ГОТОВИ СА ОРТАК С ДЯВОЛА ДА СТАНАТ,САМО И САМО ДА ПОКАЖАТ КАКВО? СОБСТВЕНОТО СИ УНИЖЕНИЕ МОЖЕ БИ! ТОВА Е ИЗВЪН КОНТРОЛ!

от където и да тръгва газта, все през турция минава , европа става все по зависима и принудена да е с турция

хахахаха, тъпи капиталисти, започват да въртят гъза вече....

За кои капиталисти става въпрос - тези от БСП и Единна Русия ли?

Kupuvaite powechko drehi wtora upotreba, che zimata shte e studena, a gaz niama da ima..... --------------------- Za lubopitnite: Za wseki post mi plashtat po 10 USD ili 400 rubli, po izbor......

На нас ние се губят 200 години, през които вместо да се бием помежду си в Европа, можеше да владеем целия свят. Проблемът с газ е жестоко поучителен, но и показателен за ограничеността на германци, англичани, французи и австрийци. Глупостта на дядовците се плаща от внуците.