Турция има териториални претенции към Гърция в Егейско море

Турция и Гърция до момента не са се споразумели за границата си в Егейско море, като не е решена принадлежността на няколко острова и скали.

Обратно в новината

Коментари - Турция има териториални претенции към Гърция в Егейско море | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Проклетникът путин даде тон за прекрояване на граници и лошия пример с Крим. Ученикът му ердоган само това чака. Путин и Ердоган трябва да бъдат фалирани преди да са подпалили истинска голяма война. Дано западните лидери го осъзнаят това.

Два камъка по Тунджа се търкалят от България към Турция , върнете ни ги! От наши скали са.

ДО Тушира Микура: ТЕЗИ "ЧЕРНИ" АНАДОЛЦИ СА КЮРДИ И АРАБИ НЕ СА ЕТНИЧЕСКИ ТУРЦИ !!! ЕТНИЧЕСКИТЕ ТУРЦИ В МАЛА АЗИЯ СА С ПО-СВЕТЪЛ ТЕН НА КОЖАТА ОТ ТЕБ(ТИ ПРЕДПОЛАГАМ СИ БЪЛГАРСКИ ЦИГАНИН)!!! ТЕ СА 70 МИЛИОНА ОТ 80 МИЛИОННА ТУРЦИЯ !!! И СА ПО-ДОСТОЙНИ И СВОБОДОЛЮБИВИ ОТ БЪЛГАРИТЕ (НЕ ЗНАЯТ КАКВО Е РОБСТВО) !!! РАБОТЛИВИ СА И ЧЕСТНИ СТРОЯТ СЪОРЪЖЕНИЯ ЗА КОИТО ДАЖЕ НЕ СМЕ И СЪНУВАЛИ !!! ТУРЦИЯ В МОМЕНТА Е ТОВА КОЕТО МНОГО БЪЛГАРИ СА СЪНУВАЛИ ЗА БЪЛГАРИЯ !!!МОГЪЩА И БОГАТА ДЪРЖАВА С ГОЛЯМ АВТОРИТЕТ ПО СВЕТА !!!

И днес разсмяха дъртото магариии: - острови с турски "светини"; - гърците на война с турците; - руснаците изтребват турци с атомни бомби!

Чудесно. Много ме радват подобни претенции на Турция. Това ми гарантира, че (вероятно) никога Турция няма да е член на ЕС. А Русия трябва да е пълно луда да пусне газопровод до тях, ама това си е тяхна работа.

Всички бомбастични изцепки на турския президент според мен означават едно - иска да надскочи както Ататюрк, тъй и Сюлейман Кануни, за да го обяви историята за най-велик от всички. Няма друго обяснение.

Военен европейски съюз+кюрдите,Армения,Сирия,война до безусловна капитулация на мръсните османски манафи,изгонване веднъж завинаги на средноазиатските тюрки от цялата територия на Източната римска империя,освобождаване на Константинопол и събаряне на всички гнусни минарета.

Тази работа могат да я свършат само руснаците.

Добре дошли в клуб "ТСВ".

Гърците разпространяват предсказание на някакъв гръцки монах Паисий, че ще Турция ще нападне Гърция и Русия щяла да защити гърците, да завладее Цариград и да го върне на Гърция.

Надежди говежди ;-)

Градът не е гръцки за да се връща на Гърция.

Тия черни анадолци имат претенции не само към Гърция, но и към България, Сирия, Грузия, Иран, Ирак и Армения. Тия гадове се готвят за война и със сигурност ще я направят!

Случайно да си прочел каква е темата? Не съм адвокат на гърците, но те по същата логика могат да претендират за цялата ни територия, която преди 681 г. са били техни. Въобще ако всяка бълканска държава предяви претенции към съседите си, ще стане мазало..В сегашната ситуация, когато Турция реално заплашва всички християнски балкански страни, е съвсем естествено да сме съюзници с тях. Още повече, че гърците са показали как могат да защитават националните си интереси и претенции. Та покрай тях можем да минем и ние, защото нашето МВнР вече си показа "възможностите"...

До Spud

О, да, прочел съм я. Прочел съм и коментарите, че едва ли не трябва да подемем кръстоносен поход заедно с най-върлите ни врагове - мазните гърци. Не, благодаря ;-) Колкото до 681-ва, тогава има правен субект Източна Римска Империя, не Гърция, в чието население гърците по това време са нищожно малцинство и всички вкупом са се наричали ромеи, т.е. римляни ;-)

Хайде, пак да преговорим - като за начало и знак на добра воля от тяхна страна, гърците да ни върнат територията от устието на Марица до устието на р. Бистрица при Катерини, барабар със Солун и Халкидическият полуостров, да се извинят за едновековните зверства над българското население по тези земи, да платят някой друг лев репарация, пък тогава да воюваме заедно с тях срещу когото и да било ;-)

Солун никога не е бил български град или с преобладаващо българско население, че да ни го връщат.

Да, но през 1912 не е и гръцки - еврейски е ;-) Да речем, че той върви с околният хинтерланд.

За мен е простено че не ми е майчин език. Но виж този "патриот" по-горе..... И после се чудите защо сте на опашката на Европа :))))

Пацавурите се измъкнаха заради другите ни православни "братя" - румънците... Аман от православие, аман от "братя" ;-)

"Турция има териториални претенции към Гърция в Егейско море" Глупаци! И това го казват пришълци и окупатори, които едва през 12 век изобщо се споменават за пръв път в историята! Тези земи се били винаги гръцки, още от времето на Омир и Херодот (роден в днешна Турция през 490 г. преди Христа) И това го казват хора, чийто градове имат все още гръцки корен в имената си: Истанбул = "еис тен поли(н)" на гръцки "в Града" εἰς τὴν πόλιν Измир = древния гръцки град Смирна Анкара = древния гръцки град Анкира Трапзон = древния гръцки град Трапезунт Кайзери = древния гръцки град Цезарея Коня = древния гръцки град Иконион Анадола = древната грцъка провинция Анатоликон Бурса = древния гръцки град Пруса Анталия = древния гръцки град Аталея Самсун = древния гръцки град Самспунда

Старото име на Анкара е Ангора, от там идва котешката порода ;-)

Aγκυρα

Със сигурност могат да се добавят Чорлу /Цурелон/, Измит /Никомидия/, Изник /Никея/ и други.

То може да се прибави и Филипопол, вместо Пловдив, ама аз бих прибавил Кукуш вместо Килкис, Лерин вместо Флорина, Костур вместо Кастория, Воден вместо Едеса, Сяр вместо Серес, Солун вместо Тесалоники, Зърнево вместо Като Неврокопи, Дедеагач вместо Александруполис и т.н.

Бергама = древния гръцки град Пергамон Антакия = Антиохия

Някак не върви на азиатско племе което има знаме конска опашка настанило се във византийската империя (подобно на османлиите) да прави забележка :)))) Не случайно магаретата и прасетата носят български имена :)))

Да де, ама моето куче се казва Мехмед.

да, там на практика са били Никейската империя, Трапезундската империя, и Иконийската империя, отделно Константинопол и отделно сегашната гръцка държава е била в Латинската империя... били са разделени на 5, както и ние по същото време... Време разделно, а тогавашните западно-европейци са помагали за разпада на империята/империите като са плащали на турците и на наемници срещу Византия ..

За Турция важи - като ми пееш пенкелер ....

Русия си гепи Крим, логично е Турция да си иска островите, които са били нейни хилядо години!

А референдума, който проведоха жителите на Крим и си избраха къде да живеят, не се ли брои. А това, че юридически Крим си е бил руски и чисто юридически се оказва заграбен от Украйна и това ли не се брои.

Тъжно, но не и изненада! САЩ искат да подпалят след арабските, персийските страни и Балканите!!! Преди подпалиха Виетнам, Камбоджа.............. сега Корея?! Ще защитим ли Балканите нашият дом?!

НЕ ОСТАНАХА МЪЖЕ ВЪВ ВЪНШНО СЮ:))))

ЕРДОГАН ПАША ДЪРЖИ МУТРА АГА ЗА ГЪЗА :))) ... ТВА Е ОБИДНОТО ЗА МЕН КАТО БЪЛГАРИН :)))

Ердоган навлиза във фазата, в която беше Путин преди две години: икономиката боксува, търси се териториален скандал, за да замъгли очите на нацията за истинския източник на проблемите й. Предвиждах го от някоко години и доста точно улучих повратната точка между другото. Докато някои посредственици цъкаха с език на 7% иокномически ръст, ми беше ясно на къде е тръгнал поредният юнак простак от днешната политическа сцена. Трябва да направят школа за бунаците политици и да ги учат настоятелно какво да не правят никога. Всъщност това, което правят Путин, Ердоган и ощя няколко политици по света. Дава много лоши резултати за нациите им, касае и региона им, изобщо стават лайна и помия около такива.

Сега ко предвиждаш?

аз бих заложил на атентат срещу Ердоган ..може и от самолет.

Да се пробва да ги вземе егейските острови, тогава. И да бърза, тъй като турските военни вече са му взели мерника сериозно и не е добре да са близо до него. Шибаняка му за шибаняк. Иска и членство в ЕС. Талибанът.

Като ще ревизираме Лозанският договор, да ревизираме и Ньойският ;-)

Територия се взима с война. По време на Балканската война, България взима тероторията от Солун до Черно море. Взимаме и големи турски градове като Одрин и Люлебургас. Това е колкото ПОЛОВИНАТА сегашна България. Взимаме повече отколкото взимат Гърция или Сърбия. Обаче тъпия български цар - Фердинанд , явно е решил че е много як, и няколко месеца след войната решава да нападне едновремемнно Гърция и Сърбия, за да вземе и Македония. При което, Турция и Румъния също нападат България, и в края на тая война, България губи голяма част от спечелената територия, макар че остава излаз на Бяло море. Румъния ни взима Южна Добруджа и град Силистра. А след Първата Световна война, когато ни включват в война срещу трите огромните империи, имащи колонии- Англия, Франция и Русия( ние сме с Германия и Австрия- 5- 10 пъти по- малки ), България губи и излаза на Бяло море. Затова пък, Сърбия, която е с Англия и Франция става 5 пъти по- голяма и почва да се нарича Югославия.... Всъщност, България сигурно щеше да вземе и Македония, ако Фердинанд беше ИЗЧАКАЛ, както са изчакали 6 години българите в Южна България, когато обявяват Съединението. Ама Фердинанд е бил тъп като пън.

Да, де, с война - виж колко правилно е мислил Фердинанд ;-) Когато говорим за изчакване от няколко години е добре да имаме предвид, че ние ЗНАЕМ какво се е случило, и какво не е трябвало да предприемем, но целокупното българско общество тогава НЕ Е ЗНАЕЛО. Ако мислиш, че това е било еднолично решение на Царя, неподкрепено от общественото мнение - жестоко се лъжеш. И още нещо - ВМОРО открито заплашват Фердинанд с убийство, ако остави Македония в ръцете на сърби и гърци ;-)

Балканите са за християните, вън мюсюлманите!

Ами онези острови са досами Мала Азия, кви Балкани ти се привиждат там? Сърбия се разпадна, време е и Гърция да бъде наказана от съдбата за всички мръсотии и предателства спрямо България.

Сега ще видим как ЕО на Меркел ще заеме позиция да защити свой член. Както обикновено се очаква да е партерна позиция. Изобщо имаше ЕО докато имаше право на вето. Откакто Германия диктува условията всичко е един хаос. Е не е за пръв път.

Солженицин каза, че Русия вече няма да пролива кръвта си за народи, които после ще и плюят на сурата. А Гърция и Турция се биха за Кипър и никой не се намеси, защото и двете страни са членки на НАТО.

Абе зарежи ги тези приказки, че Русия някога била проливала кръв безвъзмездно.

Тъй ли, това да не ти е САЩ. Нещо си се объркал сериозно. Вашата нова фалшива история на Европа, нещо не се прие и се поотхвърли.

Не са се били, просто Турция окупира половин Кипър и гърчолята се ограничиха с декларации. Подобен би бил сценарият и сега, тъй като гърците не могат да се мерят с рязаните като военен потенциал, да не говорим, че никога не са били известни с някакъв боен дух. Те са големи само на приказки, също като сърбите ;-)

Исмаиле, балканците може и да са по-малко, обаче през Балканската война ви пердашиха като "маче о дирек!". Освен това срещу сунитска Турция се е наточил шиитски Иран. Изотзаде. Така че поне половината от турската армия ще требва да остане на южната граница.

През Балканската война ги пердашихме ние, другите балканци си правиха разходки и за благодарност ни отнеха половината територии, прогониха или денационализираха огромната част от тамошното българско население... Та, да не си говорим за "балканци", че ме избива на садизъм ;-)

Турчулята добиха пак самочувствие след нема и 150г. Време е вечеведнъж и завинаги Русия да "забърше" отрочетата на алах и да ги превърне в радиоактивна пепел.

Ква и е далаверата на Русия да го прави?

В тоя случай да не вдигаме огради по границата, а ветробрани, че ако духне към нас... Тъпак!!!

E как да стане като двете страни са си дружки отдавна? Pуската агентура в България през последните два века от робството е осуетявала всякакъв наш опит за въстание като е докладвала на турската власт. Целта и била да не се дава възможност на българския народ сам да се освободи и се е чакало удобен за Pусия момент, когато българите са могли да въстанат. Tакъв момент идва през 1876 г. когато русите започват офанзива на Aзовско море. Поради изброените по горе причини Левски Pаковски, Ботев, Cтамболов и други дейци са се отнасяли с неприязън към Pусия. Шамарът, с който Левски зашлевяава един на комитско събрание е предназначен за българин, служил на руското разузнаване. Tака, че не чакайте Pусия да ни спасява от Tурция в този момент!

Ами да, с голяма неприязън са били към Русия. А Левски е бил терорист, заловен от полицаите, справедливо осъден и убит. А Ботев е бил терорист, защото е отвлякъл кораб. И хайдутите са били терористи, защото са се биели срещу законната власт на султана и неговите везири-мошета. Моше, защо не се гръмнеш с новата фалшива история на България, която се опитвате да ни пробутате. Имате си държава, айде сиктир от България. Боклук!

тоя нема да се укроти докато не го утрепат

Възможно ли е да се изпълни видението дадено на монах Паисий Светогорец за очертаване на водната миля между Гърция и Турцияр последващия коварен ход на Турците, намесата на Русия и превземането на Константинопол отново от гърците?

Ердоган и Путин са младоженци. Какви ги говориш?

Така и ще стане. Въпросът е кога.

няма да го доживеят внуците ти.

На ква гърчия ше го дадат беееее? Кога е бил Константинопол гръчки беееее сульо съвеЦки? тая гърчия са я измислили ама съвсем отскоро. Сбърканяк...

Малко за гръцкия град: Византион (на гръцки: Βυζάντιον, на латински: BYZANTIVM) е античен гръцки град, основан от гръцки колонисти от Мегара през 667 пр.н.е. и наречен на техния цар Визас или Византас (Βύζας или Βύζαντας на гръцки). Името Византиум е латинизация на оригиналното име Византион. Под името Константинопол градът по-късно еволюира и се превръща в столица на Източната Римска империя. А ромеите не бяха ли гръкоезичните поданици на тази Източна империя?

Ердоганя гледа от солташака си, как си присвоява туй онуй и гледа да не остава назад. Пък тъпанарите русофили още чакат ушанките да наказват турчилята!!! Ха ха ха! Безумци, от вас по-големи ахмаци нямааааааа!

... Стратегическа дълбочина ...

Шило

остана и да се сбият

Тези две държави не са ли членове на НАТО?!

Да, ако Гърция не беше, можеше и да е обект на агресия, както стана с Кипър.

Шило

Хубаво де, НАТО какво прави за да спадне ескалацията?

Това си е откровена заплаха от страна на Турция. Добре е, че Гърция остана в НАТО, имаше гласове за напускане. Сега сигурността на Гърция е гарантирана.

Турците за поресен път до9казват едно: те трябва да бъдат държани бедни и разкъсани. Защото щом се видят у пари, веднага започват да ламтят за чуждо. Действат като класически крадци. В Гърция имали светини, в България ще се окажи също имало джамии, значи територията е тяхна. А ако идеш в Турция и почнеш да гледаш археологически разкопки, какво да видим: всичко елинско, византийско, тракийско, българско. Е каква е тая държава, дето археологията й няма общо с историята й. Всички Балкански държави трябва да се обединят в единен антитурски фронт.

Всички балкански държави обединени на територия са по-малки от Турция, по население също, по въоръжение също. Така, че не си търси белята.

Преди когато са я побеждавали, също не са били по-големи или по-силни...

А замислял ли си се, че най-мощните държави в света НЕ СА МЮСЮЛМАНСКИ. Търсите война, но ще я намерите. Накрая една жива чалма няма да излезе от Европа.

Аллах, да се свети Името му, отдавна чака Ердоган да седне до него! Сготвил е пилав и с нетърпение го чака, че ще изстине, а Ердоган не се сеща! Помогнете му да поеме по правия път! Аллау екбер

По- добре да граничим с Гърция на Изток, отколкото с Турция.. България, Гърция и Русия трябва да нападнат Турция и да обърнат в бяг към Саудитска Арабия всички арабски нашественици които са на границата ни с Турция.. България взима Южна Тракия до Константинопол( Истанбул ), а Гърция взима Константинопол ( Истанбул ) и градовете по турското краибрежие на Егейско море. Русия може да вземе територия от Турция, откъм Армения.

Когато е трябвало това да стане, големите "европейци" са плюли на Европа и са си гледали само джеба...

Айде, като за начало и знак на добра воля от тяхна страна, гърците да ни върнат територията от устието на Марица до устието на р. Бистрица при Катерини, барабар със Солун и Халкидическият полуостров, да се извинят за едновековните зверства над българското население по тези земи, да платят някой друг лев репарация, пък тогава да воюваме заедно с тях срещу когото и да било ;-)

Комшиите пак им убягва контекста на времето. Интерсно дали това няма да им изиграе лоша шега.

Турският президент учил ли е история? А знае ли колко пари печели държавата му от туристите, посещаващи древногръцките исторически паметници, които сега са на турска територия? Как тъй Гърция не поставя този въпрос, а турските претенции към съседите и нямат край!

Днеска Егейско утре претенции към Черно море Империята се наддига русия зад гърба им . Президента им си построи замък изгони и уби всички демократично мислещи. Сега ще пусне бежанците в Европа и докато се усетим ще влезем в очертанията на османската империя

ЕВРОПА е на командно дисааане,упоиката е от АМЕРИКА,скалпела от ИСЛАМСКИТЕ ,духовни хирурзи . АМПУТАЦИА, на ЕВРОПЕИИСКИАТ ИНДИТЕТ,имплатациа на феодален МАНТАЛИТЕТ ....

братя българи не трябва да допускаме търция да издевателства върху православието веднага трябва да заставаме на страната на гърция и сегае и момента пък ние да напомним на турция за одринска тракия а за да подкрепим гърция да им напомним за беломорска тракия но както виждам имаме ръководители дупедайци нада ли някой от тях щте предприеме някакви стъпки.и все пак дрябва да сме на страната на гърция

ами грабвай орУжиету.аз ще се грижа за жена ти. обещавам:)))

Ти засега забърсвай прахта, докато не ти дадем нови задачи. Ще те повикаме при нужда.

Да вземем да напомним и на Гърция за Западна Тракия и Егейска Македония, а ;-)

Ха да видим НАТО как ще защити гърците!

има светини, как няма да има. Европейците не чупят светините на другире, докато азиятците сте си такива. И турци и руснаци съборихте всички църкви след Първата Световна.

Пак лъжете!!! БПЦ е призната от султана и обявена на независима 1835г. През османско време има толкова построени църкви че вие сега не смогвате да ремонтирате...

Абе не ни трябва ни меда ви, ни жилото.

И аз да е.а бяло турско гъзенце и аз ще ви призная за независими.

Българската църква е призната през 1870 година /не съм се постарал да науча наизуст документа, с който султанът я признава/. Български храмове там почти няма, защото дори по нашите земи българите не са имали право да строят такива над земята, какво остава да им се разреши да го правят другаде. Прекрасният паметник на културата "Св. Стефан" в Истанбул се руши и никой не обръща внимание, макар, че е и местен паметник на културата. Ремонтът и се свързва с условието в София да бъде построен голям ислямски център /което не бива да се допуска/. Такава е истината!

знаеш пишман турчин гърците ги кара ли да работят българите а вие като се изселвахте в турция през 1989 ви е..ха и изнасилваха именно тия дето защтитаваш че ви беше израм като бягахте обратно в БЪЛГАРИЯ на границата се оплаквахте че ви обиждали м мажете и жените може да сиедин от тия обидените но не искащ да си презнаеш а ощте нешто в австрия и в германия знаешли колко исмаиловци като тебе знам дето са работили на турци и не им платиха .а и друго защто от турско говорящтото население в западна европа казвате че сте българи много ми е интересно след като се турчеете ако толкова много държиш на турция вземи си вазелина и барабар с твоето семейство в анадола отново да ви обиждат отзад

Европейците не чупят... те само крадат, ей на колко столетия вече гърците си искат откраднатите статуи от Партенона замъкнати чак в Англия.

Е как се отнасят с вас византииците та сте се загрижили за тях:))))Невероятно експлоатиране на български работници беше разкрито в района на Агио Спиридона, област Пиерия, пише гръцкият вестник Та неа. Тютюнопроизводител е задължил шестима български граждани да работят по 16,5 часа на ден, давайки им надница от едва 1,66 евро, пише изданието. Арестувани са двама членове на канала един грък и един българин. Издирва се и трети замесен, съобщава изданието. Тютюнопроизводителят е прехвърлил чужденците от България, за да работят като сезонни работници с обещание, че ще получават по 10 евро на ден. Малко след българо-гръцката граница пътните документи на българите са били взети. След пристигането в Гърция българите са били настанени в бивша конюшня и на следващия ден са закарани в тютюневите плантации. Работили са от 04:30 часа сутринта до 22 часа. Собственикът им е давал на всички 10 евро, което се пада по 1,66 евро на всеки без да се погрижи за подслона им. Въпреки протеста от страна на българите, гръцкият работодател е обяснил, че това са парите, които ще вземат. Гъркът ги е заплашил, че ако не продължат да работят, ще трябва да платят 600 евро за да вземат паспортите си. Българите останали на плантацията, докато не били открити по полицията. В момента те са настанени в център на неправителствена организация, докато бъдат върнати в родината си. Изданието прави аналогия с разкрития преди време случай, при който българка е трябвало да внесе в Агротики банк сумата от 600 евро, за да може брат й, който работил на тютюнева плантация, да бъде освободен.

Работниците са били от вашите или циганета. Не че оправдавам гръцкия изедник де.

Това, Исмаиле, си е между нас и тях. А вашето вече сме го сърбали. Не ни требва вашата азиатска сатрапия. Ако ще избираме между вас и русите - по-добре Русия. Но ми се струва, че Европа ще се консолидира и ще му скръцне със зъби на Ердоган. Американците също немат нужда от непредвидима и агресивна Турция. Така че Ердоган ще требва да да търси нови територии от Сирия, доколкото кюрдите му позволят.

Затова ли през ПСВ г-л с турския аскер заедно прогонват руските натрапници от Далиормана? :))

Грък православен христянин, използва 2 български турци за тютюна от Ардино... какво

Ако требва да бъдеме честни в Турция има много повече гръцки светини, отколкото турски в Гърция, доколкото може изобщо да се говори за турски светини. Обаче ако тази линия бъде продължена утре Ердоан може да обяви, че Баня Баши и Черната джамия в София са турски "светини" и следователно София те "справедливо" да стане част от Турция.

Нормално. Щом за едни може, значи и за други може да пренареждат границите. От кого ли се учи Ердоганя????

Не забравяйте, че генералният секретар на НАТО каза, че те подкрепят Турция във всичко. Ако трябва НАТО и камили ще преглъща само и само да има бази там за да плаши Русия. Не зная дали НАТО е имало по- некадърен ген. секретар и по- злобен егоист който никога не е работил нормална работа, а се пише социалист.

Аз

Ген. секретар на НАТО няма думата по никакъв въпрос. Ама въобще. Него дори и за съвещателен глас го нямат. Просто събира негативи и взема едни кинти.

Който носи пари винаги е слушан- същия този секретар занесе 14 милиарда готови пари на НАТО.

Аз

Турците да си вземат светините от Гърция, а ние да си вземем светинята, където Тервел е размазал арабите!

Тервел е имал охранителна фирма. Византийския император му е дал едни пари да бие арабите срещу заплащане. Справил се е човекът. Гъдел е било тогава да си близък с императора на Византия.

Руснаците явно ще вземат Алепо, а това ще доведе до ускоряване на преговорите за създаване на независим Кюрдистан. Тогава Ердоган ще се озлоби, гърците имат армия, а ние?

Ние нали сме купени от руснаците?

Тъпанарите гърци да дадат островите на Меркел, нали и без това ония напират да им взимат острови:))