Ердоган оспори Лозанския договор за границите от 1923 г.

Реджеп Ердоган предизвика недоволство в Атина, след като намекна, че Анкара е „подарила“ средиземноморски острови на Гърция при Договора от Лозана през 1923 г.

Обратно в новината

Коментари - Ердоган оспори Лозанския договор за границите от 1923 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Верно е, има джамии. Ама не казва, преди да дойдат те да строят джамии какво е имало, нали? Или викаш, то станало преди това, не се брои, ще гледаме само последните 100 години ...

То и от Германия се провикват някой и друг милион турци. От многото акъл на германците.

Турският президент оспори Лозанския договор, но ако Гърция оспори за геноцида от страна на Османската империя, правоприемник на който е днешна Турция,на гърците и изгонването на 1 500 000 гърци от областа на Измир и понтийското крайбрежие на Черно море то тогава до къде ще се стигне? Тези изгонени от Турция гърци са настанени в Беломорска Тракия която е откъсната от България от Антантата по време на ПСВ и дадена на Гърция.

Правилно,така е.Тогаз връщай Лозенград,Люлебургаз,Одрин и Източна Тракия.

Бинбашията вече прекали! Няма ли кой да го спре, замязал е на сатрап, приватизирал е цялата страна и каквото каже - това е. Той решава кой да живее и кой да мре. Да видим къде ще дене цели 30 млн.

do efendi осведомен по турска история, от коя година ефенди Турция е държава !!!! Посочи дата !!!! в Анадола е създадена арменската държава 5 век преди Христа ,тогава вие турците вобще не сте съществували ,а чувал ли си за древна Елада-Атина и Спарта която е владяла почти всичко в този регион .За какви турски претенции ИСТОРИЧЕСКИ става въпрос ,когато през тези времена дори не са замислени тези твои пра отци

Да му дадем някой друг милиард за да си засили войската и ще успори и Европа. Ще се изгаврят с тъпата ЕО на Меркел както си искат.

Ердоган е прав. Турците са с древна история, а нашествениците, Гърци, и други подкукоросвани от путлер диваци искат да го дразнят

Османската империя възниква на територия която е владяна от Византия в Мала Азия. Турците са нашественици от Средна Азия които завладяват чужди територии. Основоположник е Осман който на византийска земя основава феодално княжество близко до Бурса което е било голямо колкото един наш окръг. По късно със завладяване на чужди земи то се разраства като рак и се превръща в Османска империя.

Осведомен си ти, колкото гъза на магарето ... Даже не знаеш кога е основана Турция. Еле пък си нямаш и на идея кое е било Византия преди това, да не говорим пък за Хеленистическия период ... Джамии на Родос има, ама от кога са? Понеже островът е гръцки от 1500 години п.Х., демек има няма от преди 3500 години ... 1522 година го превзема Сюлейман. Джамията преди е била църква наречена Свети Йоан. Между другото 1912 турците го губят от италианците, така, че по силата на правото на по-силния го губят по начина по който са го взели. Същото е и с Кос, островът на Хипократ. Годините и завоевателите са същите. Така, че Ердоганчо малко множко си е отворил устенцата ... нищо не е подарил, взеха си му го така, както го получи - със сила. След като са ги загубили 1912, няма как да са ги дали 1923та .... Буквално е бъкано с археологични находки с гръцки произход, той пишман-султана се пъне,че били турски ....

Чак са загрях що ердоганчо дразни гърците. Ми нали те държат група метежници и не ги връщат обратно на тюркието. Това дразни мустакатия бей и го кара да говори глупости.

да се обединим и да се пенсионирам ха 45-50 г., а не сега да чакам до 65 г. и пак не се знае. Те само да нахлуят - първи ще им покажа къде живеят олигарсите комунисти окрали народа тъй както и турчин не го е грабил!

Tози лозанският мирен догор откъсна от Tурция законните и така наречени 12-те острова разположени до Tурският материк. Tози договор в никакъв случай не може да извини щетите нанесени на Tурция от окупационата гръцка войска през 1921-22година. Tози договор спаси капитулацията на гърция от Tурция . Eрдоган е прав , защото сега все още съществува проблема с така наречените 12 мил морска територия за която претендира гърция , което ще превърне егейското море на гръцко море.

Не си добре дошъл тук да правиш протурска и неоосманска пропаганда.

Даи тогава да се съобразим със Сан Стефанският мирен договор.Или защо не България да си търси границите от времето когато Турция не е съществувала.Много по добре ще се почустваме да граничим с Византия със столица Констанинопол какво ще кажеш.Милиони хора ще са съгласни че Турция е черен трън в Европа.

А бе балък, кои са тези законните турски 12 острова? Додеканиса? Турски друг път, толкова турски, колкото е турска България. Кога стават турски? 1522 година мойто момче, когато ги завзема Сюлейман. Законни на баба ти шалварите. Преди да ги завземе Сюлейман са гръцки от 3000 години. Турски материк? Няма такова определение, овча главо слънчасала. Турски континент няма, а точно това означава думата материк. Турция съществува от 1923 г. Това, че Османската империя ги е държала 400 години нищо не означава. Додеканиса е била гръцка още от 1500 п.Х. Може би искаш да ти дадем и България и всичко останало завладяно от Османската империя а? Продължавай да си искаш ... Между другото, Османската империя започва от Иран, можеш спокойно да си бегаш дома ...

Има ли още някой, който да се съмнява в нео-османските амбиции на този луд диктатор?!... Не след дълго Турция просто ще заприлича на Северна Корея,... а ние ще сме й съседи... докато не ни анексира!

И ще дойде време пак да се молиме на руснаците да си леят кръвта за нас, че да можеме да ги плюеме поне още сто години!

Късно е чадо европейско ! Островите вече са завзети от хората на Ердухан! Ислямските нашественици там, които гърците приемаха с такава охота вече са повече от местното население. Само въпрос на време е да се преименуват с турски имена. Островите ги описвайте. Сега полека, лека идва ред на южна България, която Ердухан си я смята за Турска. Там ще стане по-лесно, защото Българите нямат армия. А, защо нямат армия е ясно - защото Турция и Гърция така пожелаха, преди да приемат Българите в НАТО. И там има много светини и джамии, както казва вожда !

пък една армия имахме преди ... келеши на 18, 19 години. По-добре да ни анексира Турция, отколкото синът ми да отива на война и да бъде убит!

ако ти си бил келеш, аз не бях! Повечето мои набори хич не бяха келеши. Келеши са в сегашната ни армия, женички дребнички като мишки, мъже с шкембаци. Остаи ти да говориш глупости, сега е и пълно с цигани на места където не им е мястото. Такива дето пикаят по паметниците спомняш ли си Карлово? А да добавя В ТУРЦИЯ ИМА СЪЩО НАБОРНА СЛУЖБА! Не е само професионална.

Син ти може да бъде убит и ако ни анексира Турция. В Турция неотдавна убиха стотици хора, които си бяха техни граждани, какво остава за чуждите. Но за всеобщ късмет това просто няма да стане.

Ердоган едва ли ще подпали единствената страна, откъм която нищо не го заплашва.

Новия Адолф- Реджеп Хитлер ще предизвика трета световна война! Тоя павиан по същия начин може да оспори и съществуването на България! А слугите му от ДПС и гаДОСТ чакат само сигнал от него за да предизвикат етнически конфликт, за да може новия Хитлер да има повод да окупира България! Този ненормалник трябва най-после да бъде спрян/ ликвидиран!

Не става, защото докато се занимава с България, кюрдите ще му подпалят задника.

Няма ли кой да обясни на този човек, че повечето джамии на Балканите са построени върху разрушени християнски храмове? Какво е било предназначението на Света София при построяването? Защо са добавени минарета към този християнски храм? Кой е поканил номадите, завоювали с жестокости земите на мирни хора, унищожили държави, спрели развитието на цели народи? Къде щяха да са турците без европейските технологии? Какво са дали на цивилизацията? И ние имаме много за оспорване, но имаме и културата да знаем, че времето не може да се връща назад.

Прав е. Тези територии са били винаги Турски? Гърчолята да не реват много, че и ние сме им подарили земя, за да си направят държава, но путлер ги подкукоросва да се ежат на Ердоган

Като е "прав", защо не зачита Ангорския договор? Кога ще възмездят българите за ограбените им земи в Одринска Тракия? А анексирането на половин Кипър? И там ли е прав? Или не си осведомен, или недобросъвестно тълкуваш фактите.

от кога бе от как се е родил Муамед или от от как се е родил в корана алах? Хехе !

Прав е само винкела дето трябва да те бие по тиквата проста. Турция съществува от 1923 г. Преди това е Османска империя, необразован тъп галош такъв. Островите са взети от турците от италианците през 1912 г. и върнати на Гърция след ВСВ. Гърчолята дето реват са били много преди теб тука, има няма 3500 години. По времето когато дорейци и прочие са ходели да серат в храстите на Родос и Кос, твоите любимци резаците не са и съществували даже като Османска империя, щото е било има няма едни 2500 години преди това ... Изобщо, като си толкова тъп и абсолютен илитерат, добре би било да ти забранят всякакъв достъп до мрежата, че току виж някой по-тъп от теб ще вземе да ти повярва на простотиите които пишеш.

"ние дадохме островите, през които можеш да се провикваш. Там има наши джамии, наши светини, заяви Ердоган" И в Турция има Български и Гръцки светини, църкви, манастири, училища от времето мноооого преди да цъфне първия османски турчин на историческата сцена през 12 век.

Ние не сме страна по този договор,даже тогава сме съюзници с Турция,Германия,Австро-Унгария срещу Англия,Франция,Русия,Кемал Ататюрк обаче успява да ревизира първоначалния мирен договор от Севър,което България естествено не успява да стори с убийствения Ньойски договор,така че Ердоган не е прав-Турция е загубила войната,но печели мира,Кемал Ататюрк е велик държавник

Бря! викаш добре че е Путин да крепи ердоганя за Кипър? а натото и ес-то досега не знаеха ли за Кипър, та едните са приели турчолята за член, а другите водят преговори за членство?

"В Лозана, ние дадохме островите, през които можеш да се провикваш. Там има наши джамии, наши светини, заяви Ердоган"???!!!! След това нагло изявление какво следва? "Наши джамии и светини в Родопите,махали през които можеш да се провикнеш.."???!!!!

Уви, същото си помислих и аз. Може би не тази година, но в близките...

И ние искаме ревизия на Ньойския и Букурещкия такива, ма кой да ни чуе :).

Малкият путин уверено върви по стъпките на големия си брат и учител :D

Ердоган днес иска да коригира Лозанския договор, утре ще иска да коригира и Берлинския. Една част от Сирия вече е в халифата, май ни кроят разширяването му и на Балканите. Даже като гледам как бързо ГЕРБерите изпълняват желанията на Ердоганя, без никакво забавяне, оспорване или мисъл, само и единствено от срах от мигрантите, може би вече сме си част от Османската империя с наместник Винету. Представям си колко щеше да е напълнил гащурите ако на границата не бяха мигрантите, а части на турската армия. Турция вече е в ЕС, чрез своя протекторат на Балканите - това е истината.

селяндури осещате ли какво ви крои цру?

Еролкин, мустакатия ердо последно време се прегръща с путин не със цру ...

ама има само една малка подробност- ердоганя е в нато, а не в ШОС!

Еролчо, не се натискайте да ни превземате, защото имаме държава, доста по-стара от вашата, оцелели сме в две чужди владичества, а когато по нашите земи са идвали европейски пътешественици, са вярвали на християните, защото не са двулични. Ако се наложи, може и да ви управляваме, колко му е!

споко бе .. нато ще ви защити ...

А, кой ще ни защити от НАТО, сиреч Туция ? Англичаните не дават Европа да има собствена армия . . .

Харесва ми. Ще имаме нови островчета :)

Вервай си ... Земи си купи нов вибратор, белким туй те огрее ... За разлика от нашите умници които кастрираха армията, гърците барем за целия тоя дълг имат самолети и си ги дигат редовно срещу вашите хубостници дето им навлизат във въздушното пространство. Жалко, трябва да ви отстрелват, ма макар гърците да са познати на историята като "подли византийци", чак толкова подли като вашите не са. Продължавайте да си точите лигите за островите, на никого не пречите. От 3500 години са гръцки с изключение на 400-те години след завземането на Сюлейман и ще продължават да са техни.

Така е и на вас Антантата ви подари Беломорска тракия, като я взе от България въпреки, че загубихте всички битки за Одрин, Дедеагач(Александрупилис) и т.н. Ама за това си траете нали вместо поне компенсация да платите. По най-ниска оценка са 10 милиарда долара.

какви глупости ръсят комунетата по фрумите си казвам ..."е това не може да бъде", но го има и то обилно.

съвсем изперка, случва се неизбежно на всички диктатори. Сега чакам ... сещате се какво, въпреки, че има признаци за това.

Поредна изява на имперските амбиции на диктаторчето от Босфора! Няма ли кой да проведе един успешен пуч срещу тоя най-накрая?

Ха-ха! ГЕРБ нямали нищо общо с Ердоган? А кой присъства на всеки конгрес на Ердогановата партия- Боко и Цецо! Кой е пощенското гълъбче на Реджеб Тайп- Борисоглу!

Партиите не са проблем, проблеми създават началниците на партиите, защото , когато са на власт започват да мислят как да я удължат, а не как да я упражняват нормално !!!

Нима борисов не иска да бъде "вечен" диктатор ??? Ако не бяхме част от Европейския съюз, борисов щеше да си измисли някой "преврат" и да последва примера на мустакатия !!! За някаква умереност в политиката трябва да се въведе КРАЕН СРОК за власт !!!

Този е приятел на Бойко i Местан. Правят си тройки всеки месец.

Айде сега наще "мъжкари"от парламент и правителство да скочат и оспорят тия лиги изтекли от дзурлата на тази свиня!Да оспорят така както оспорваха РЕФЕРЕНДУМА за Крим!

Окупацията на Северен Кипър ?

Как се става император! Първа фаза -консолидирай властта си и премахни всички противници. Втора фаза - вземи от съседите каквото можеш. Трета фаза - Нападни и ограби друга империя.

- С КЕФ БИХ ДАЛ ТУРЦИЯ ПО ЕФРАТ НА ИРАН И ИРАК - ПО СИРИЙСКАТА ГРАНИЦА НА КЮРДИСТАН - ТРАКИЯ И ЦАРИГРАД НА БЪЛГАРИЯ И ГЪРЦИЯ - А ГАДЖАЛИТЕ В ЕДИН АНКЛАВ ОКОЛО КОНЯ :)))

Въпросът е бил решен със създаване на една малка турцийка след първата световна война, но поради разногласията между великите сили и др. страни не се стига до окончателно решение. Немалък принос за оплескване на нещата има Гърция /България вероятно щеше да допринесе за още по-голямо оплескване, но точно по това време е била изолирана като победена страна/л

мръсната, долна и гнусна анадолска твар е и безкрайно нагла. Не стига че и това което имат не е тяхно но на всичкото отгоре имат претенци!

... а чия е територията, която днес е Турция, като я владеят повече от 600 години....???

хихи, вземи прочети малко история за да не задаваш този въпрос.

sonibvc@gmail.com

"хихихихихи" ето това ше каже хирурга ако някога се наложи да ти отвори черепа!

марсис-путинец. И той с претенции за прекрояване на граници.

ПО ТРАДИЦИЯ СВЕТОВНАТА ВОЙНА ПАК ПОЧНА ОТ САРАЕВО КОГАТО АЛБАНСКИТЕ ИСЛЯМИСТИ ПОДРЪЧКАНИ ОТ СОРОС ПОЧНАХА ДА ВЗРИВЯВАТ ...... ОТ ТОГАВА НАПРЕЖЕНИЕТО РАСТЕ ..:))

Няма никакъв проблем.Едно референдумче в Кърджалийско и п*серковците от БСП-ДПС го признават...Гниди мръсни...Важното е Расия да е права....А че може да разпарчетосат и България?Какво им пука на тези песоглавци

тива ООН призна ,че хората имат право да се самоопределят???? СОЩ ! Косово !!! Тогава всички казваха ,че това бомба със закъснител - Каталуния, Шотландия и куп други такива проблемни зони чакат подобна лудост !! Ама не !!! Тогава беше угодно на САЩ и беше правилно и всички се втурнаха /барабар и ние с мъжете/да признават държавата Косово, ама никой не ще да я издържа !! Само 15 години по-късно същия номер врътна Русия , ама вече е незаконно !!! Късно е либе !!! Късно.....

И според теб трябва да върнем Източна Румелия ли? А Крим се водеше автономна област...

Тя цялата турска измислена държава си е за оспорване, аме нейсе. Живей бе Мустафа.

Ето защо го наричам путин 2 ердо или малкия путин.......

В едно интервю казва, че е следващият Ататюрк ...баси наглоста

е нашата заплаха!

путлер повлече след себе си този мустакат фанатик, който смята, че ще живее вечно и ще царува вечно !!! Когато имаш власт и си нормален , се променяш, когато имаш безгранична власт, полудяваш :((( Как ще променя граници това нещо ??? Единственият начин е ВОЙНА !!!! Войната е СМЪРТ !!! На лудия обаче му пука само за собствената му лудост и да може да я упражнява върху другите !!! Диктатурата в ХХ/ век трябва да бъде изучавана в училище като страшно ЗЛО !!!!

вече е пратил много хатай-ци правещи се на бежанци да завладеят о.Лесбос ..

Искам Ненчев Кеча да ми каже назначените му секле.....царки способни ли са да удържат евентуален удар по независимостта на страната