Газовата връзка България - Гърция ще заработи през 2018 г.

Mеждусистемната газова връзка Гърция - България ще даде възможност за реална диверсификация на източниците за доставка на природен газ, каза Теменужка Петкова.

Обратно в новината

Коментари - Газовата връзка България - Гърция ще заработи през 2018 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ама колко е дълго това трасе.Да не го копаят с детски лопатки , че за 70-80 км трябват 2 години и куксур за построяването му.Едно време през нас минаваха газовите потоци към Турция и Гърция , а сега сме крайна точка ,абе няма лошо ,ние и без това сме на края за всичко.

Не, България не искаме газ от Гърция. Две газови връзки ще заработят от Турция към България и гърция

УСПЕШНО СЪБОТИРАШЕ ВСИЧКИ ОПИТИ ЗА ОТВЪРЗВАНЕ ОТ РУСИЯ ОТ 2009г, НО ВЕЧЕ НЯМА НА КЪДЕ :)

Шило

А да го направят и да го свържат. Че и строежа на връзката е наникъде, па трасетата за доставките са още на хартия.

...обаче, американците пък що се радват?.........

Интересното е ти като българин дали се радваш !?

Всички искат в България да се строи газов хъб. Аз предлагам да построим вместо газов хъб, газов РУТЕР. По този начин ще сме едни гърди пред другите.

Вчера Борисов игра мач , когато в НС вреше и кипеше и когато му потъваха гемиите пред западните партньори. Той явно е убеден, че и този път ще му се размине давенето, защото е като шамандура, която се носи по вълните на популизма и безпринципните сделки на принципа, формулиран от Радой Ралин: откак свят светува, все мазният отгоре плува. Както винаги е измислил бонбонче за подслаждане на горчивия хап, обявявайки тъкмо в този момент епохалната новина за начало на строежа на толкова дълго отлагания ( от самия него) алтернативен на руската газова зависимост конектор с Гърция. Само че едва ли подхвърлянето на бонбони ще му свърши работа, защото в клетката е той, а онези отвън, чийто разочарования и гняв се опитва да подслажда, няма да се ловят вечно на такива маймунски номера, забавлявайки се да потупват горилата по косматия гръб.

Пак имитираме, че уж нещо правим, деверсифицираме, но пак в бъдеще отложено време. Бойко и той е един руски ибрикчия и все с бай ти Тошовите тарикатлъци и селски номера излиза.

Проекта ще се реализира ако е това правителство не като на Ореха. Да си припомним: Бойко подарява кученце и откриват Южен поток с Путин.Идва правителството подкрепено от Атака,БСП, ДПС на Ореха и закриват проекта Южен Поток.

Вярно си за лекар, но Щерев надали ще ти помогне...

Глупаво парче си тролче, приеми го. Като нямаш какво да напишеш, трай си, за да не си личи колко си зле. P.S. Никой не ти се връзва на глупостите, недей да се хабиш да отговаряш. Най-много отново да покажеш че си глупак и половина.

Прав си Щерев, че правителството на Орешарски закри Южен поток. Но...май не си забелязал, че това стана, след като предишния ден у нас дойде един мазен американски чичко, от свитата на Обама.... И ти, Щерев, кажи, щеше ли да си тръгне чичкото, преди да бъде спрян потока...

От 2009 г досега ГЕРБ е пасивен по тази газова връзка. Това дали не е в угода на ГАЗПРОМ и Кремъл?!

ОБЕЩАНИЯ,ОБЕЩАНИЯ!!!ДО КОЛКОТО СИ СПОМНЯМ БЯХА ОБЕЩАЛИ,ЧЕ ПРЕЗ МЕСЕЦ МАРТ ПОЧВА ТУНЕЛА ПОД ВРЪХ "ШИПКА",СЕГА СМЕ ДЕКЕМВРИ!!! А И ПРИ ТАЗИ ПОЛ.-КРИЗА НЕ СЕ ЗНАЕ ДАЛИ,ЩЕ СТЕ НА ВЛАСТ ДРУГАРИ ОТ ГЕРБ!!!

jingiby

Брей, много скоро, бе! През 2018! Това връзка с Луната ли е?

ще снабдяваме атина с бг газ след като открием най големите запаси в европа:)

"Строим повторно газовата връзка с Румъния. Букурещ не успя да уцели тръбите под Дунав от първия път." И си вижте как през 2012-та година ЕВРОЛЕМУРИТЕ и мъдрите министри от кабинет БОРИСОВ 1 са влагали пари само в посока от БОГАТАТА НА БЕДНИ ГАЗОВИ НАХОДИЩА БЪЛГАРИЯ към БОГАТАТА НА ГАЗ РУМЪНИЯ! За да решат "успешно" газовите проблеми на България....

НЕКА ПЪРВО ЗАРАБОТИ ИМА МНОГО ВРЕМЕ

газов хъб Балкан ще е забранен за руски газ..ха.ха А и се очаква и находището до Кипър да заработи...

ТУРЦИЯ към туй находище в Кипър що ги прескачаш? ТУРСКАТА КИПЪРСКА РЕПУБЛИКА - нищо ли не ти говори? А сега си прочети как в КИПЪР се сбира подписка за РУСКА ВОЕННА БАЗА! Как КИПЪР дава на руските военни самолети да кацат на летищата му..

За Нова Година руснаците ще имат по килограм портокали и банани. Договора е "цитрусови плодове срещу заем"..ха..ха А когато почне да се изплаща заема не знам дали ще има братска дружба..ха..ха

да де, ще, ще... ама, ще.. много ми е интересно как тъпото нещо от снимката калкулира нещата за 2018, при настояща цена от 38 долара за барел.. !? сигурно си вЕрва, че газ и петрол са като лимоните и паветата - не е като да имат много общи неща, нали...

Някой от вас чувал ли е Шел да правят доставки на пропан бутан или метан с кораби? Знаете ли за съществуването на такива кораби, които могат да пренасят газ? Възможна ли е доставка на газ чрез кораби?

Мечтите са безплатни ...

За тая връзка слушаме от Н на брой години. Явно ще стане, когато тиквата и ципурата се нагъзят от двете страни на една тръба.

НЕКАДЪРНИЦИТЕ ПРЕЦАКАХА ВСИЧКИ ЕНЕРГИЙНИ ПРОЕКТИ, КАКВО ОЩЕ ЛЪЖАТ...НЯМА КОЙ ИЛИ КАКВО ДА КРАДАТ ПО-НАЕДРО

ЗАГОВАРЯНЕ ЗА ХЪБ-РЪБ, ГАЗОВИ ВРЪЗКИ на българското правителство даде и резултати.. В руските сайтове се пръкнаха заглавия от типа - "БЪЛГАРИЯ ПАК СЕ РАЗМЕЧТА ЗА ЮЖЕН ПОТОК!" МЕЧТИИИ и ХИМЕРИ.. На ГОНЕЩИЯ МИХАЛЯ..

ползвайте адрес : АО ИД Комсомольская правда, 2015. АДРЕС РЕДАКЦИИ: ООО "Русмедия", ул. Александровска 17 (4-й этаж), Бургас, Болгария. Почтовый индекс: 8000. Контактный тел./факс: +359(56) 828686. E-mail: link. link

България и Гърция подписаха за газовата връзка След 10 г. говорене, сега успяхме да подпишеме.Колко ли години ще се строи.

Добре де...моля Ви,обяснете ми какво ще разпределяме и за кой??? Нито газ имаме ,нито на кой да я продаваме...а хъб си е хубаво нещо вероятно...за тези фирми които ще го строят!

Тиквата е газовия гений на Балканите. Само дето природен газ няма.

Боли ме ХЪБА. Важното е , че изпълних поръченията на американския бизнес

Водещ БНТ : -А от Гърция какъв газ ще идва? Теменужка :-От Гърция..аааммм..там предстои да изградим интерконекторна връзка.. Водещ: -Като се свържем с Гърция, оттам какъв газ ще идва, откъде? Теменужка: -Ами отново от Русия. В. -И каква е разликата? Т. -Разликата е, че ще имаме независимост. В. -Нали все от Русия е този газ? Т. -Да, но доставчикът ще бъде друг. В. -Това не е ли същото, че ако ни спре водата в кухнята, ние да проверим в банята дали няма вода от друг доставчик?

Много се смях...дано колегата съфорумник си го е измислил...макар че,няма да учудя да е истина!

ТЕМЕНУЖКАТА ПО БЪЛГАРСКАТА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ!! Нищичко не съм измислил.. ТЯ СИ ГО КАЗВА ЕДНО КЪМ ЕДНО..

построим 2018, докато дойде газта по ТАНАП тя ще ръждяса.. Щото с промяната на ситуацията ТАНАП май няма да стигне до ГЪРЦИЯ. Нейде до азиатската част на Турция по-може да спре. В момента Турция ползва към 25 млрд куб.м. руска газ. И предвижда до 2020 да я увеличи до 30 млрд на година. А ТАНАП е с капацитет 16 млрд. ЗА КОЙ ЛИ ПО-НАПРЕД...

А бе глупави ли сте или се правите на такива, не можете ли да направите разликата между Русия и Азербайджан , мекерета рубладжийски !!! ???

МИНИСТЪРКИНЯТА НЕ Я ПРАВИ!!! А за азерите не ни приказвай баш ти.. Първо си прочети, че към 2020-та година те трябва да достигнат СОБСТВЕН ДОБИВ ЗА ИЗНОС от 10 млрд.куб.м. на година. Това, което се вади сега там е дадено с 30 годишен договор на ГАЗПРОМ!! Просто си виж цифрите в "И КАТ Я ПОСТРОЯТ.." Поста над твойто пасквилче.. И са напни да помислиш

Когато потече газът , тогава си хвърляйте капата ! Колко договори стоят подписани и не изпълнани ? Точно пък с мазните гърците , по-скромно.

20 години мъчехме Бургас - Александрополис сега ново дружество на хранилката !

МУРЗИЛКИТЕ ЩЕ ИМА ДА КВИЧАТ ,НО НА КОГО МУ ПУКА ЗА ТЯХ?!

Дръж Теменужке курса! Диверсификацията ни прави свободни! 100% ще я саботират копелетата и по това ще познаете враговете на българската свобода и враговете на българския народ.