Ханке: Влизането в еврозоната ще е катастрофа за България

Влизането в еврозоната би било катастрофа за България. Страната ви може да се озове в състояние, в което днес е Гърция.

Обратно в новината

Коментари - Ханке: Влизането в еврозоната ще е катастрофа за България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Лукарски е поредният който ще доведе до катастрофа държавата ,а възможност за коментар на темата с пишман икономиста Лукарски няма ,защо от дир бг са допуснали това ?Проф.Ханке е единственият американец на когото може да се вярва и който има голям опит и специалност ,отговаряща на изискванията за да разбира и да е наясно с държавата и последствията от катастрофата за нея от въвеждане на евро.

да не започва

Стив Ханке първо да научи черните от Балтимор да не трошат каквито видят пред очите си, и тогава да дава акъл. Съвсем наскоро Балтимор беше опустошен от вандали, там където тоя "професор" живее. И като е толкова голям специалист, що не спря финансовата зараза, тръгнала от щатите 2008-ма, под формата на финансови продукти, които даже и от уолстрийт не са разбирали какво представляват ??

Pesh0

Този определено дрънка глупости . Дали сме в евро зоната или не , вероятността да се озовем в положението на Гърция е една и съща . Но ако сме в евро зоната , ще трабва да ни помагат . А така само да искат от нас , да спазваме , това и онова .

Струва ми се че Сме Далеч по-Зле от Гърция, Колега...защото ако Отчетем : А. Че Само Доказаните Кражби от еврофинансирания СА Поне 74 (Седемдесет и Четири.) Милиарда Евро Б. Лавините Съдебни Искове на Собственици към т.нар. 'държава' относно Доказано-Окрадени имоти (в ЕСПЧ...които 'нашта' секция Там Е сложила да прашасват) В. Нонстоп Аргументираните Оплаквания от Измамени Инвеститори ...и т.н. И т.н. - Не знам Докъде ще 'стигнем'. (Извинете !)

Сега последно, ? Кое е вярното ? Как сме неграмотни и изведнъж така сме с ниска задлъжнялост . Значи сме грамотни ?Или не Ви е ясно, че на народа му е ясно, къде искате да ни поставите ? На най- ниското ниво в скалата на вашият Маслоу. Там долу, за да има само ЖИЗНЕН минимум , за да не се мисли за друго ОСВЕН КАК ДА СВЪРЖЕМ ДВАТА КРАЯ , защото не са ни задоволени потребностите на живот.!!! А пък американците сте ги сложили най- горе на пирамидата ,за да се чувстват велики и да имат стимул ДА РАБОТЯТ БЕЗОТКАЗНО ДО ПОБЪРКВАНЕ. И двата метода работят безотказно . Само, че БЪЛГАРИНЪТ ще оцелее, ... Та той е изържал на какво ли не, бил е на купонна система,бил е на тъмно ,бил е на светло, оцелял е след 500 години "турско присъствие" и пак ще го бъде. Тук и ромите ни си имат къщи и не живеят под наем. "Хляб и сол". Това Е традициЯ . Кой лигав американец ще издържи на хляб и сол. Бабите ни са ни учили: Ако изпаднеш в беда и си на пътя трябва да а можеш да намериш житата, реката , два камъка и да си замесиш хляб. А дедите ни са ни учили: Че и червата ни да се влачат, да си набиваме в мозъка ,че поясът ни се е развил. Може и да катастрофираме , но мислим да оживеем. А и много важно , че нямало да сме в ЕВРОЗОНАТА. Тук на Балканите е непредсказуемо и това заиграване не е на добре. И да не им писне на хората .Чекните се с Гърция, чекните се с нас, Абе не сте ли чели за Византия , че византиец и на магаре да се прави, да не му се качваш. НЕ ИСКАМЕ В ЕВРОЗОНАТА. Какво се развихрихте на тия Балкани, що си не гледете щатите и там да ръсите мозъци? Гнила ябълка много ми прилича да е като ябълките на Рокфелер.

Не виждам какво-Толкова се стягате на Стив Ханке, Колега ! - Човек като Нас-Всички Е , естествено че Не е перфектен. И ! - ако позволите да Си Дойдем на Думата ЗА у Нас : А. Е ли Вярно че Навсякъде Е троянскоконие ?! Б. Е ли Вярно че Заради 'наште' 'управляващи'/'елит' - Имаме неедна Наказателна Процедура ?! ...а миналата седмица И Осъдителна Вече ! В. Е ли Вярно че с 'наште' 'банки' - Сме кат кучето-на-нивата ?! ....и Къде-Аджеба Видяхте Real Американизъм у Нас ?!

Не вярвам на това дето е казал тоя...професор ли къв е не знам. Истената обаче е друга и всички я знаем.Ако влезем в еврозоната направо я сринахме! Това е истената! Ай наздраве!

Бихте ли попопояснили, Колега - и Стената, или - Истината ?

Той колегата вече е на третата ракия. Там няма аргументите са от вида "Ти мене уважа'аш ли ма"?

Колко плащат на Дървосекача тук, за бледето му репликиране на Истината ?

Невероятен Избор на име Имате, Колега !

Благодаря, до колко часа сте на работа днес ? Не Ви лесно да отговаряте на всички коментари...

ГЪРЦИЯ Е ПОКАНЕНА ОФИЦИАЛНО ЗА ЧЛЕН НА БРИКС. ТОВА ИСКА ДА НИ КАЖЕ ХАНКЕ. ТЕНДЕНЦИИТЕ СПОРЕД ЗАПАДНИЯТ ЕКСПЕРТ Е В ПОСОКА ПРЕОРИЕНТАЦИЯ НА ПОСТРАДАЛИ ДЪРЖАВИ ОТ ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА КЪМ НОВ, ПО-ДЕМОКРАТИЧЕН ИКОНОМИЧЕСКИ СВЯТ. ИКОНОМИСТЪТ ПРЕПОРЪЧВА БЪЛГАРИЯ ДА ЧЛЕНУВА НЕ В ЕВРО ЗОНАТА, А В ЖИЗНЕНИЯТ ЕВРАЗИЙСКИ ИКОНОМИЧЕСКИ СЪЮЗ.

Смехория! :DЩе върже и цъфне Гърция в БРИКС, където няма нито една конвертируема валута. Не трябва да мърда Гърция от Еврозоната, защото еврото е най -силната валута сега! Нали за това става сблъсъкът между САЩ и Европа, САЩ се мъчи да бутне Еврозоната , понеже еврото е първи конкурент на долара за местото му на първа световна разменна валута и отдавна го е изместило на много места. БРИКС произвеждат едва 5% от БВП на света. БРИКСаджията Китай сее превърнал в един огромен склад на обезценени долари и не знае какво да ги прави, освен да ги използва за тоалетна хартия. Руската Рубла девалвира( обезцени) 2 пъти, за да я съживи, Путин пусна всичките си резерви, но няма да е за дълго, понеже той им ;)

...понеже той има икономика от третия свят и тя няма дълго да издържи.;)

Koгато този манипулато каже нещо, значи истината е точно противоположна. Факта че програмата РанЪт се превърна в 3-та национална катастрофа за България е показателен. Ние се превърнахме в колониална държава, като всички наши пера от икономиката, които снасяха златни яйца, са вече собственост на УСА и то за жълти стотинки, факта че медиите и политиците не разискват този феномен означава , че те са включени в играта. Тези не идват тук да носят добро, тези идват да носят смърт и разруха.

Вместо да си изпопуепутътьи язЬIка - що просто не Си Изкажете имяВашего какНадддо : - Одинь из 'наших' умнейтшикуф ! (Извинете !) ... Кой 'води' бегейское задунайское, Колега ?! ... Кой 'води' 'бизнес нашей задунайке' ?!

е жизнено важна и колкото повече хора пишат и се дискутира, толкова по добре. Ама конкретно .

Определено, Колега ! ... Отделно - Е Задължително да установим Реална Двустранна комуникация със Ханке.

Тоя сеща ли се що народ у нас си мечтае да има живота на "бедните" гърци?

Какъв ще бъде бъдещия курс на лева спрямо еврото? Да не се окаже че в момента лева е силно надценен? Какво ще стане с тези взели кредити десетки милиони лева? А какво ще стане с вашите спестявания? А с размера на инфлацията? Който иска евро,нека каже.

А какво Ако просто Нов Нюрнбергски у Нас ?! Незабавно !

Не разбрах та ти ЗА или ПРОТИВ еврозоната си?

дередже на икономика,доходи ,правосъдна система и повсеместен застой съм против.

За първи път искрено вярвам на европейски политик!!!

само да те поправя ,той е американски професор.

Няма икономика-няма криза:)))Така е тук!Народът-трябва да се осъзнае и да излезе като гърците на улицата!!!!!!!!!Тогава тия всички,дето ни ограбват толкова-26 години-ще се опитат да избягат!И-камъни-застрел-до 9-то коляно,отнемане на имуществото!!!!Тогава смотани...бълхари-тогава ще се оправим!!!!!!!!!!

И когато бурята на революцията утихне, на повърхността отново ще изплуват лйнта и за пореден път ще се превърнат в "каймака на обществото". Благодаря, но без мен. Нагледал съм се.

Кой те пита бе чучело?

В шенген дълговата криза наистина ще ни смачка но кредитите от банките са с много ниска лихва!Общият банков съюз ще дисциплинира родните"рискови инвеститори"!Всичко зависи от финансовата дисциплина и стратегията с "политическите модели"!Да не забравяме че чуждите пари трябва да се връщат а това е "недостатък на партийното мисление"!Сумарно 30 трилиона долара са общите задължения на страните в ЕС по външния дълг!

Ако позволите, Колега - едно Поставяне-в-контекст : - аз съм Вагабонтин. Че И - ТроянскоКонно-Заразен. Цял Свят го Знае. ... Вие - Сте Уважавана Глобална Структура. ... Идвам и почвам да Ви лопча по портите 'Како Сийке - аре си станьим пуиуатеуи !' Е, Вие-Лично - що Ще направите ?

Именно !

Левът и сега е друг вид евро. По аналогия с автомобилите - базов модел, без екстрите. Но екстрите не са собствена характеристика на валутата евро, а на икономическата политика на правителствата. Тука сме слаби. И в политиките въобще. Не е еврото катастрофата, а политическата ни нефелност - в случая икономическата.

Да. ... - и Вашето мнение ЗА Двустъпковата - Е ?

дядo_star

Е следното - продължавам с автомобилите. На магистралата колата трябва да излезе вече ускорена със своя висока скорост. Ако разчита на външно ускорение, то наистина ще дойде във вида на тир влязъл в навътре в кабината на колата.

Все се чудя този балон 1.96 лв за 1 евро , докога ще издържи ?

... 19.6 ? ...или - 196 ? ...:-)))))))

Стив Ханке!!!

Бойко Борисов

Неолибералът Ханке да оправи Америка, преди да дава съвети на България! Смешник е този Ханке, говори с езика на неолибералите, чиято политика е единствено в защита на едрите финансови корпоративни обединения( банки +корпорации) и говори тотални глупости. КТБ не била банка , а измама. А 200 -те американски банки, които банкрутираха не бяха ли измама мистър Ханке, защо ги забравяте?! С какво са повече банки от КТБ? Че не ни е времето да влизаме в еврозонана е повече от ясно. Но аргументите на Ханке са отново фалшиви. Нашия проблем не е в липсата на финансова дисциплина ( да правим икономии в социалната сфера и си стягаме гащите, което няма как да става, защото България дава най-малко пари за социалната сфера и затова няма социална държава и е най-пропадналата държава в Европа), а въпрос е за ЛИПСАТА НА ПРАВОВА ДЪРЖАВА в България, която да спре кражбата на държавните пари, крадени олигархични елит от всички партийни цветове, откраднал сега над 12 милиарда лева от държавни бюджет въртян в КТБ и вместо да ги връща, гърми дребни бушони от служителите в КТБ и слугинажия апарат на мафията. Неолибералите никога не са поддържали правовата държава, самата правова държава на САЩ не работи, това се видя от политиката на Обама, който бе обещал на американските граждани да накаже фалиралите банки за това, че им отмъкнаха парите, но не го направи, а наказа я само да връща само 15 милиарда, но не от джоба на Мъдок, а се бръкна в държавната хазна. За това се казва, че американската правова държава е със затихващи функции. И не финансовата дисциплина ще спаси България, а тя може да излезе от батака, само ако развие много производителен тип икономика по подобие на Германия и другите развити европейски страни от северна и средна Европа, която да произвежда от птиче мляко предимно за вътрешния пазар. Само такава икономика може да открива нови работни места, да плаща външни дългове, вдига стандарта, да се спасява от негативите на глобалния пазар на неолиберализма и има силна финансова система. Липсата на производства и правова държава бяха двете причини Гърция са изпадне в дълговата си криза. Това го писах преди две години в статия- Гръцката криза и българската поука . Много производителен тип икономика смята да развива сега СИРИЗА. Такава икономика сме заложили в доктрината на Идея за България и градящия от нея политически субект ДВИЖЕНИЕ 1 МИЛИОН ПОБЕДА!

Или Имате някаква метаморфоза, или - Досега Не съм Видял Вашата/вашата Фондаметална Основа (Извинете !) ... Това което учудва Всеки Непредубеден(а) Е : А. ЗАЩО пропускате да Изкажете Причината за имотно-финансовия СРИВ в САЩ ?! - та И децата от Кот д'Ивоар разбраха че Е Несправянето с Целевото Заразяване с Недобри ипотеки !!! Б. Каква СИРИЗА за-бога-по-дяволите ?! - та Самите-Гърци/кини СИ изтеглиха Собствените пари и ги Пренасочиха. В. Каква икономика у Нас при Доказаните 'наши' 'управляеащи'/'елит' ?! - Абсурд !

Дървения, много съм говорила по въпроса за финансовата криза в САЩ, но не си рачел да ме прочетеш. Влез в моя блог или в АНАЛИЗИ в сайта ни и ще го направиш. Също си направи труда да прочетеш доктрината ни, седи от 3 години в сайта. В Гърция си пренасочваха парите само мошениците и то преди СИРИЗА да дойде на власт. Но като като СИРИЗА дойде взе Центрирана банка в свои ръце и наложи 26% данък на излизащите капитали и така ги спря. Отделно си поиска всички изнесени пари от швейцарски и люксембургски банки. За Сириза и Гърция също имаме много писано в сайта, сега отваряме и специална рубрика Гърция и Сириза, където ще съберем на всичко едно место.

Глупости на търкалета - какво вътрешно потребление ще крепи икономиката , и малките деца знаят че за успешно производство на нещо повече от чушки и боб трябва да изнасяш , да изнасяш и пак да изнасяш

Разбира се ,че е приоритетно е производството за вътрешно потребление. Жива трагедия е ако нямащ производства за задоволяване на вътрешния пазар. Я виж какво стана с Русия когато рублата девалвира два пъти? Престанаха да купуват валута, да внасят вносна стока, престанаха да пътуват навън, сега ще престанат и да ядат, защото нямат вътрешни производства. БВП на Русия се прави 75% само от износ на източници, а Русия нищо друго не произвежда, освен оръжие.;)

Те ни го казват в очите ние пак напираме като магаре на мост....

Бай Ханке има върл интерес ако може всички да излязат от еврозоната и да попаднат под "ярема" на валутния борд! А то иначе какво стана -освен България, я има , я няма още 5-6 окаяни държавици, които го изхранват!

Предпочитам 2 ЛЕВА пред 1 евро ,пък който иска така да го разбира

Ми незнам. 1-то евро го взимат навсякъде по Света. Пък 2-та лева...

... Никъде ! (Браво !)

Не си прав - взимат ги в Одрин , Истанбул (не навсякъде) , в Сърбия - до около 20 км след границата...

Ако имаш омразни евра от които искаш да се освободиш - давай ги , на 1.7 лв за евро ще ти ги взема всичките !

на 1.7 ги взимаш всичките пък нека ти разправят, че нямаш финансова култура.

За Борисов е добре да лапа евра ,ама за народа някой ще го пита ли дали иска или не или насила налагат всякакви натовски съюза ,,евросъюза ,гласуват за трети пол ,за гей прайдове ,някой пита ли това дали ще се приема от народа

Питат те бе. На всеки четири години те питат.

НЕЗНАМ ЗАЩО СЛУШАМЕ НЯКАКВИ ЗАПАДНИ МАЛОУМНИ СТАРЧЕТА НА НАС НИ ТРЯБВАТ ПАЗАРИ ДА СЕ НАСОЧИМ КЪМ НЕОБЯТНИТЕ РУСИЯ И КИТАИ ТАКА НЯМА БОРД А ИМА ИКОНОМИКА ТИЯ ЗАПАДНЯЦИ НЕ САМО РАКИЯТА И ЦИГАРИТЕ ЩЕ ВИГАТ ЩЕ ВДИГАТ ТОК ДОРИ И ПИТЕЙНАТА ВОДА КОЯТО Е ОТ ПРИРОДАТА ЩЕ ГЛАДУВАМЕ КАТО КУЧЕТА

Рибарче, пазарите ги има, но трябва да имаш, какво да предложиш и някой да го купи. Така че причините са вътре, а не навън. Това е просто, но все пак се учи.

Да бе аман от западни малоумни старчета. И те, дето са на ръба на просията и мизерията, и техните държави, които едвам връзват двата края. Хайде малко по-сериозно !!! Спрете с тези глупости относно необятните пазари в Русия и Китай. Напънете си малко мозъка и се поровете из мрежата да видите каква е покупателната способност на руските граждани. Забележете кризата, от която се борят да излезат. В това число да се разгледа цената на стоките, да се разгледа и средната работна заплата там, броя на безработните и т.н и т.н. На кратко да се направи анализ на икономическата ситуация, за да може да кажеш "необятните руски пазари". И много важно ! Да не се гледа Москва като коректив а ЦЯЛАТА НЕОБЯТНА РУСИЯ. Друго ... Кой ви каза, че Китай ще изкупува нашата стока ? Та тези хора почнаха на нас МАРТЕНИЦИ да ни продават, вие искате ние да продаваме на тях стоки. Какво по-точно? Спомнете си малко репортажите за родния шоколад Своге. Тук го намираме по 1.50 лв +, а в Европа същия шоколад се търгува за 0.39 евро цента (0.76 стотинки). Няма как да се набутаме дори да искаме на руските/китайските пазари. Качеството на стоката, която предлагаме е печална, но за сметка на това цената е добре завишена. Рибарче, като питейната вода ти е от природата, отиди и си налей от природата вода в съдове, които ти си имаш. Нямаш идея дали тази вода е заразена с някой отпадък или с някаква биологична маса, ама теб това не трябва да те притеснява, такива работи като регулатори и като проверка на качеството на водата не ти трябват. Така няма да има нужда да купуваш от магазина, вода, която е пречистена, поставена в екосъобразни контейнери и доставена за твое удобство на една ръка разстояние за директна консумация. Китайците са научени на дисциплина и колегата анализатор е прав, те се борят за пазари, а не мрънкат на държавата да им осигури такива !

Някой да обясни на финансово неграмотния Стив Ханке, че благодарение на неговия валутен борд сме вързани за еврото, демек все едно сме в еврозоната, която дори самия той признава че ще е много вредна за нас!

Абсолютно и още повече, че количеството пари е ограничено при валутен борд. Т.е. в много неравностойно положение са бг фирмите спрямо тези с чужди капитали (по-затруднен достъп до капитал имаме), ако политиката на ЦБ е правилна ще имаме повече полза, но като знам нашите управници нищо чудно да е точно обратното...

Прав е но дали можем да го разберем съмнявам се простотията е голяма.

ЕЕ ОТКОГА ЧАКАМ НЯКОЙ ДА СЕ ПРОТИВОПОСТАВИ НА ТЕЗИ ОТ БГ ПАРЛАМЕНТА ,ДОКОГА ЩЕВЗЕМАТ НЕОБМИСЛЕНИ РЕШЕНИЯ БРАВО ХАНКЕ ,КАК НЕ СИ ФИНАНСОВ МИНИСТЪР ,ЩЕ ОПРАВИШ БЪЛГАРИЯ ЗА НУЛА ВРЕМЕ ,АМА КАТО НЯМАМЕ КАДЪРНИ ФИНАНСОВИ МИНИСТРИ НИТО ДЯНКОВ С ПОСТНАТА ПИЦА НАПРАВИ НЕЩО ,НИТО ТОЗИ СЕГАШНИЯ ЩЕ НАПРАВИ ,ПОНЕ СИ ГИ ПРЕЦЕНИЛ ,ЧЕ ЗА НИЩО НЕ СТАВАТ

Моля да престанеш да ни даваш съвети и програми за изпълнение. Ние сме граждани на България и сами можем да решим какво е добро за нас. Затова си има референдуми. Да си кажем думата. Стига само безотговорните ни политици да не решат пак, че не разбираме от такава сложна материя! Глас народен - глас Божи!

За Нато имаше ли референдум ,за еврогеУския съюз имаше ли референдум ,на какво се надяваш не знам ,каквото кажат американците това ще става в България ,ЯСНО ЛИ Е ?

Мазззни вади Тук се стичат, зер интернетчиките 'наши' за копейки тичат... ... Имаше една-там чччастушка, дет попугаят си търкал 3копейковата монетка... - у х...тиит чтобьiй сделать три Рубля ! ...мммъъъ Не вьiходит Ни х...тиит !!!

След като е толкова компетентен господина, защо не се позова на историята още преди да започнем постърките за Еврозоната. Сеща се сега след като изпълнихме почти всички условия по приемането ни, тоест затрихме производството си, селскостопанско, промишлено, те ни взеха съответно всички външни пазари, и сега след като всичко възможно ни взеха, се сещат че то не трябло така. Сега след като те трябва от тяхна страна да изпълнят задълженията си по това споразумение се измъкват по този МЕКО казано недостоен начин.

Колега ! - ама Вие Наистина ли ?! (Не разбирате че троянскоконието на 'наште' Не минава)

Кажи го това на чуждите антибг агенти като Кунева и целия кабинет,които искат да ни вкарат в еврозоната. Така ще е и историята и с Шенген, но тук не е темата него.

Правилно, Колега ! ---> АГЕНТИ ! -----> Маскавские !!! СА Абсолютно-Всичките 'наште' . А ! - и ха Вземете та й Изказвайте името кат Хората - Пръмова !!! (, че Хората Все се блещят ;-)

За мен БГ отдавна катострофира като си избра прост селянин и дребна мутра, по свой образ и подобие за мин.предс. и надупено соросоидно гейче за президентче... крадци крадци ама това вече си беше тотално разграждане на държавността... Така че невиждам тоя умник за какво се пак мъти водата да седи само в центъра на вниманието..

...кАко И да съ врАтат 'наште' - Истината Днес Е Една-И-Само-Една : ---> Няма Човек по Тази Планета който да им има доверие ! демек - Конец Мос'фильма' на задунайкаю !!!

какъв удар ни чака с още евроатлантически идиотщини - трети пол имаме ,гей прайд имаме ,браковете между мъж и жена намаляват ,но пък сме пред фаза легализация на гей браковете

DIDA

Планът РАН-ЪП е в пълна сила! Разказаха й играта на майка България!!!

Човек запада само ни помогна сами да си разкажем играта... Нашето бъдеще вече е в турското ни минало .... там са ни отредили....

Не би чудо видяло ,ако не бяхме влезнали в евросъюза ,сега щяхме да градим АЕЦ БЕЛЕНЕ ,токът евтин ,Нямаше да дупчат Черно море ,американските фирми и да не е ясно къде отива газта ,нямаше да сме обърнати към залязващото слънце ,а щяхме да гледаме с надежда към изгрева на изток

На задунайкаюууу... да же И с балалайкаюуууу... (Извините, тов.спецназ !)

Българските банки са много добре - грабят народа както турчин не го е грабил. Зле сме ние, ограбените българи. Идва лошия край на този филм.

Българска банка едва ,две са останали ,останалите са турски ,европейски ,американски ,Не дей казва ,че български банки ни грабят ,защото няма нито една държавна банка в България и държавата няма как да граби

Всички банки в България са български и контролирани от БНБ. А, за собствениците - не се знае !

"Образованието трябва да се осъществява частно, а не държавно, каза по-рано проф. Стив Ханке на конференция за финансово образование."Частното образование,Господине,струва в пъти повече от държавното.Та искам да попитам кой точно ще го плаща,та да станем и ние финансово грамотни?

... добър ден

ОТ 2007 година насам такова изказване ,което да е от полза за България не бях срещал ,винаги са ни говорили ,че всичко държавно трябва да се разпродаде и да бъде в ръцете на запада ,България да бъде изцяло зависима от запада и сега какво се е променило ,откакто ни набутаха с евросъюза сме в ужасна демографска и икономическа криза ,отдавна катастрофирахме ,но ще бъдем и погубени ,ако евросъюза не се разпадне и не започнем да се възпроизвеждаме ,защото нацията ни е залята и от всякакви бежанци

Да, Колега ! - Е Национална КАТАСТРОФА Йощ от 1944та та И до Днес да Ни 'управляват' 'наште' махленски шмекери !!!

Може да се случи това което казва Ханке, но може и да се случи точно обратното. Всичко ще зависи от политиката на ЦБ, в началото определено ще има някакъв шок, но ако е правилната политика и начин на управление ще имаме много повече изгоди от това. Другият вариант е да мъчим валутния борд още 20 години и заплатите да се качват с по 0.5 -1 % средно годишно ...

Весик един започна да се изявява като икономист и затова сме в криза ,я да слушаме един признат финансист какво казва и да видим дали няма пък да прокопсаме ,ако слушаш Бойко знай че си погубен

Ханке ,иди го кажи лично на тези от парламента ,решила са да погубят България

Какво означава Финансова грамотност??? Хората да се осъзнаят, че Банковата система е една Пирамида....)))) Заробническа Пирамида на определени кръгове, цял свят го разбра това вече...

Не само евро зоната. Самия ЕС е катастрофа за нас!

Значи може и още да вървим към дъното ,еми в българските магазини ,които вече са изцяло европейски ,няма никаква българска стока ,всичко внос от запада ,айде малко да им е трудно като не влезем в еврозоната ,да ходят и да си обменят милиардите печалби в евро ,че да си ги харчат на запад

Пълен Нон сенсе, - ако сме в ЕУ Зоната, но недесциплинирани ще е зле. А ако сме извън ЕУ Зоната недисциплинирани ще сме ДОБРЕ! дори и да ми дават пари, не бих УЧИЛ при този....

DIDA

А бе тоя както е почнал да вади държави от Еврозоната, да вземе да ни извади и от Евросъюза, че барем малко да живнем!