Все повече инвеститори чакат Grexit

Вероятността за излизане на Гърция от еврозоната през следващите 12 месеца достигна най-високо ниво от края на 2012 година насам.

Обратно в новината

Коментари - Все повече инвеститори чакат Grexit | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз, както многократно подчертах, съм твърдо ЗА излизането не Гърция от еврозоната. Ако не друго, така поне ще се облекчи демографският проблем в България, тъй като много български емигранти ще се завърнат в България. Впредвид желаната от толкова съфорумци мизерия, която би настъпила в моята родина, със сигурност ще падне и голям глад, което значи че и десетките хиляди български роми, пребиваващи сега в Гърция, също ще се завърнат за да търсят препитание в родината и да й дадат едно демографско рамо. Опасявам се само, че немалка част от настанените в Гърция българи, няма да искат, дори тогава, да се завърнат в родината, тъй като са силно привързани към здравословната средиземноморска диета.

Да напускат еврозоната и да въвеждат рублата.Тя рублята и без това се стопи до 1/3 от стойността си,така че и за СССР е все тая дали фалиралите византийци ще влязат в тяхната сфера на влияние.Корумпиращите рубладжии само могат да спечелят от това.

Преди една година един познат каза, че ЕС е създаден и се крепи само и само да могат германците да си върнат парите.Тогава се чудехме ама сега.

Това с излизането не го разбирам. Все едно Дакота да бъде изкарана от Американ зоната.... Нещо не ми се връзва. Защо изобщо тогава да се влиза там, след като ще се играе на "две Скорости"

Крайно време е Гърция да излезе от Еврозоната и за влезе в Зоната на здрача, в рублевата Зона!

..може и да роди някоя държава. дали ще е женско или мъжко ще е? отгатвах 100% неколко пати, но в таз мешавица не смея..

Убеден съм в едно. Ако има излизане на Гърция от Еврозоната, то това е решение, което само политиците ще решат и няма да оставят на никой друг да се разпореди. Гърция е на сратагическо място в Средиземно море и никой няма да допусне риска от настаняване на някой друг. Освен това излизането на Гърция ще направи европейските стоки по- евтини с падане на еврото, гърците ще се разорят и всички чужденци ще живеят на безценица по гръцките курорти. От въвеждане на драхмата ще изгуби гръцката работна ръка и никой друг, защото с инфлация си играят банкерите и управниците. Иначе казано Гърция ще обяви достойнството си през скъсаните си гащи пред света, който хич не се интересува от инвестиция в драхми. От такава самостоятелност Гърция ще заприлича на Египет/ ние след 100 години ще ги достигнем наблизо/.

Мноого цветущи коментари, без никакво значение. Ето един истински: Трябва да си пълен идиот да държиш парите си в левове в български банки в момента. А такива са почти всички българя.

Хващам бас с някой от малоумниците на Бялата Златка, дето им се привижда разпадане на ЕС, че ако Гърция се махне, мигом еврото ще рипне с 15-20%... коя безмозъчна атакистка гнида ще посмее да върже??? :-)

И аз го чакам тоя екзит... Крайно време е да занулят през една хиперинфлация, белким тогава им дойде акъла... И им паднат малко прекомерните претенции...

Дааа.... Германия и Франция тръпки ги побиват, когато от периферията на Европа започнат да протестират срещу централизацията на властта. Очакваме скоро Испания и Португалия да настръхнат отново.

Спасението е в Евразийския съюз.

Ще се изкефя ако Гърция излезе от Еврозоната!!!! Така ще се разпадне и ЕС!!!Ще стане мътно врезе- кой взел, взел кой дал , дал , който платил ще си скубе косата!!

nobody

Как реши, че ще се разпадне? Или май така ти се иска, че да се прегърнем с Путя? :)) Напротив, ЕС ще стане много по-силен без воденичния камък Гърция на гърба си. Представи си от БГ да заминат всички цигани, дали БГ ще се разпадне ?

Шопе тя вече се Е разпаднала.

Лошото е, че разпадът няма да стане "навреме", а преди това ще ни изстискат и прецакат докрай. Гърците са взели заеми в евро, ще минат на драхми, ще ги обезценят и ще плащат в драхми. Ако някой не схваща - гръцкият дълг е ДЦК на държавата Гърция, които с 99% сигурност по конституция се плащат в "национална валута". Т.е. засега формално дължат евро, но минат ли на драхми започват да дължат драхми по курс от деня на напускане на зоната. След 1г правят 1000% инфлация и плащат 10% от всичко (и то става дума за вноските им за годината - целият дълг се плаща според падежа на ДЦК).

няма такъв филм баце,на гърция недвусмисленно и казаха да ходи кадето иска но заема се връща в евра !

Да обръщам ли? В какво? Рубли? Юани? Рупии? Излизането на Гърция от Еврозоната същото, като разпадането на Еврозоната ли е? Не е ли малко, слабичка икономика за това? Май беше към 2%... Ще е удар, ама чак смъртоносен. п.п. Към трола на Москва с многото никове един въпрос. Ако може да сте малко по-точен с разпадането на ЕС и САЩ. Съгласен съм, че все някога и те ще спрат да съществуват, но ако е след 200 години малко ще ме вълнува, нали. :) Горе-долу се очакваше с идването за Светлото Бъдеще да се разпадне и Гнилия Запад. Имаме ли нови постулати на Партията по въпроса или това си остава? ;)

Е ти сега ли се сети да обръщаш? Да беше обърнал във франкове преди 3 месеца. Сега обръщай в австралийски долари. Или злато.

си естествен идиод. Разпад на ес ще има ако продължава да затъва заради краварите. Структурата на която се крепи Четвъртия райх е центърът да изпомпва периферията, но ние се оказахме слаба периферия и не остана за изпомпване, така че да трусове ще има. А елита вече се насочва към Австралия и Нова Зенландия, където ще се настани удобно докато обикновените американци и европейци връщат заемите.

на теб ти е изпомпан мозъка. Ако има какво да се помпи от периферията де?

nobody

"идиод" ли бил? Това да не е някакъв нов вид електронен елемент, създаден от група съветски учени? Ми ок - да кажем , че той е идиоД, но ти пък си идиоТ. Гладна мурзилка - разпадане на ЕС сънува.

Мурзилке, тези опорни точки от москалите ли ги получаваш? Впрочем защо да питам като е повече от ясно. А кога ще се разпадне РСФСР? Тази точка пратиха ли ти я?Кога 1 долар ще стане 100 рубли? Това е сигурно е ще е много скоро мурзилке.