Какво дължи Гърция до края на 2015 г. и до 2020-а

До края на годината Гърция трябва да върне на кредиторите си МВФ, ЕИБ и ЕЦБ над 10 млрд. евро. Основните плащания са през юли и август.

Обратно в новината

Коментари - Какво дължи Гърция до края на 2015 г. и до 2020-а | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

дават ми, следва връщане. С лихва без лихва, заема иска връщане. Защо се праят на ощипани гърчолята, ами не връщат и на практика крадат от евросъюза, нали?

Гърция тия милиарди кво? Аууу да, щяло било да върнели драхмата и да станело хипер инфлация и после кво? Ще върнат милиардите ли? Ми пак няма. Нищо от това няма да стане, ще им разсрочат в най-лошия случай дълговете въпросът е не дали, а при какви условия да стане това.

При една хиперинфлация ще изчезнат 130 милиарда спетявания на гръцкия народ,държавата ще се стабилизира и след това ще има растеж.Мисля ,че без да им приберат паричките няма да стане.

Само лихви, е гати... и аз да съм и аз няма да ги дам тези лихви. Причината за това е че а си почнал да ги даваш то това ще бъде до безкрай. До главницата едва ли ще стигнеш. А лихвата какво значи ... едни пари които буквално подаряваш ей така за да ти ръкопляскат. А после ти викат "Ма ние ти помагаме". Какво ми помагаш бе, та ти ме одираш жив,... помагал ми бил. Е гати и лицемерието, и наглостта. Абе тая система е повече от отвратителна, сега разбирам защо се е появила идеологията комунизъм.

"Абе тая система е повече от отвратителна, сега разбирам защо се е появила идеологията комунизъм." добро утро

T.e. ако аз съм частен кредитор и ти дам заем трябва да ти го дам за да си го харчиш без да имам печалба и без никакъв изглед да ми го върнеш!!! И за какво да ти го давам тогава че не разбрах??? Ааа защото ти е нужна помооощ затова. А когато теглят заема тъпите гърци не са ли знаели лихвата?Не са ли знаели колко ще връщат???? Мога да ти кажа че много добре са знаели, затова трябва да ги оставят да фалират.Да те няма да върнат парите но ще си тънат в мизерия до 2050 година, защото няма да има повече кредити, няма да има бъркане в общата еврокаца и ще трябва да се работи... а те не са от най-работливите.

Ти пък как така определи един цял народ, като не работлив? И защо трябва да се раздваме на лошото в една толкова близка до нас държава? Защо гърците трябва да са "тъпите" гърци? И по-добре ли е в България, като праите се крадът от шепа хора за лична изгода, за разлика от Гърция, където се милси първо за народа и се взима предвид това, което иска? Да те успокоя- гърците няма да тънат в мизерия, ама виж българите , едва ли скоро ще се отърват от нея.

От 1970 за да покрие критериите на нато и да изпълни съюзническите си задължения Гърция закупи от Германия,Франция и САЩ въоръжаение и бойнатехника за повече от 240 милярда долара.За да си преберат парите оръжейните заводи,западните съюзници на Гърция,щедро и даваха кредити,без да поставят условието как ще ги връщат.Когато дойде видов ден,пак приятелите отНАТО решиха да ударят гръцките пазари в арабските страни,сложиха и ембарго за Русия,като я лишиха от 3-4 милярда износ и искат гръцките пансионери и работещите в обществения сектор да платят дълговете за сметка на заплатите и пенсиите.Сега пак искат отГърция нововъоръжаване в рамките нанато за борба с Русия.На гърците имписна и казаха НЕ.Чудя се защов замяна на дълга не им предложат да си вземат обратно танковете,самолетите и другите оръжия които са им платени стезикредити.

Хахахахах какви критериии бе муньо...а България що е в НАТО?Да не би да е закупила техника за милиарди, да не би да има 200 000 армия... а стига си измисля.

Не знам дали знаете ,но около Катерини има военни заводи,в които работят гърци от цялата страна и взимаха заплати до 7000 евра.Сега не знам как е но не случайно гърците са развивали военна промишленост.Не знам с кой са мислили да се бият. Може би с Путин?След като си изиграят сиртакито по таверните.

Ами не забравяйте, че и ние вече дължим 16 млрд. на американските банки по заема на Боко. Явно иска да тласне и България по пътя на Гърция. Плъх Българоубиец.

какво дължал САЩ. Верно сигурно много дължи. Затова са се юрнали натам, че да помагат да се издължи А Русия нищо не дължи. Само дето е пълна инфлация.

загрпижил си се. САЩ каквото и да дължи се издължава в срок и с лихвите. А как иначе ще е най-проспериращата държава

САЩ е най-задлъжнялата страна в света!!!

и по-точно с 18,540,448,667,000 долара дълг https://link/wiki/Listofcountriesbyexternal_debt

Глупак!! САЩ Д Ъ Л Ж А Т 18 трилиона долара!!!!! Ежегодно САЩ ПЕЧАТАТ 4 трилиона долара/естественно - БЕЗ покритие/!! Ес не пада по доло. В Европейската зона /с Еврото/годишно се ПЕЧАТАТ 1.2 трилиона ЕВРО!?!?!

Всъщност дори не се печатат, че хартията и печатането са скъпи. Просто се създават софтуерно.

По-интересно е,какво дължи САЩ???

ако е верно това що пише в статията, не им завиждам на гърците. То и Ципрос няма голяма вина. Искаше да направи така, че още малко да може да лапнат. А и се надяваше и той да намаже от милиардите. Всеки политик краде яко навсякъде по света.То и добрия ни цар яко се натъпка. Защо мислите толкова много кандидати за народни представители, кметове. Добре,че телевизията ги показва - и що от това?

всяко нещо си има край, особено хубавото. Докараха я дотам както чета по-горе, съвсем са я закъсали. Ама и те са изперкали. Не може да живееш вечно на чужд гръб Идва видов ден т.е. виденов ден. Е, ние го преживяхме, ще го преживеят и те.

Като са взели през 2010-2012 година 240 млрд евро заеми,трябва да ги връщат инак Меркел ще прати ония с бухалките.

на въпросите лично мнение ципрас и компани се опитаха да изкарат максимума за гърците получи се доста унизителна ситуация с затварянето на банките за самите гърци не съм много наясно обаче за едно - доколко мненията до обявяването на референдума между преговарящите се бяха сближили ако бяха близки то можеше да се намери решение което да се гласува на референдума и щеше да е ок както и да е това е минало предположително е че в момента в гърция тече масова агитация във всяко село за и против какво ще заяви гърция вече не е интересно - то ще стане ясно оттам избиват реакциите и продълженията в двата случая определено на гърция и трябва глътка въздух с временно замразяване на плащанията , защото на всеки му е ясно че по този начин тя продължава да затъва същевременно е необходима и вътрешна програма за стабилизация - намаляване на разходите - и повишаване на събираемостта на приходите както и инвестициоони проекти важни за самата гърция които ще дадат на гърците стимул да работят и да се развиват от тази криза едва ли ще се излезе лестно и предполагам че управлението нататък ще стаме тип полувоенно - без значение с ципрас начело или с някой силно десен проблемите с банките в един момент стават нерешаеми и е възможно продажбата или национализацията им дали европа ще изкупи всички дългова на гърция и ще и даде гратисен период за необслужване и замразени за няколко години плащания и по лихвите - възможно е това да е решението което да върши работа срещу строхга бюджетна дисциплина - но ще стигне ли европа до него и кога е доста труден въпрос въвеждане на драхмата като вариант предполага военно положение няма много варианти за решение но ако решението е трайно всияки ще са доволни

до края на 2015 не дължим нищо, а през 2020 сме на печалба от лихвите на парите на алчните лихвари!!;)

Не са много. Да се надяваме, че в понеделник няма да има ново становище, което да отчита допуснати нарушения в процедурата на провеждането на референдума, особено ако процентите на да и не са с много малка разлика. Това ще е още по-вероятно в случай, че победата е в полза на подкрепяния от правителството негативен вот. Победата на отговор да дори и с малка разлика няма да поражда такъв въпрос, защото той не се подкрепя от управляващите. А отговорно за недопускането на нарушения е правителството. Ако отговор не победи с 51 на сто и отговор да спечели 49 на сто от гласовете, това със сигурност ще породи въпросителни.

то всичко хубаво , ама гърците знаят ли въобще за какво реално гласуват интерпретации много

Фактът, че въпросът, който ще бъде поставен е объркващ, а не ясен. Банките са затворени и това предизвиква поредица от проблеми относно организирането на референдума, като например участието на гласоподаватели, които живеят далеч от родните си места, където са регистрирани. Трябва да се отбележи също, че няма да има exit poll-ове, тъй като агенциите за социологически проучвания нямат необходимите средства.

Гръцките безнесмени, работещи в България, са водени като безработни в тяхната родина и съответно са получавали пари като такива. Нищо, че тук у нас заплатите са им високи, а и сивата икономика ги радва. Интересна новина, която чух преди време.

Досега няма случай Гърция да е върнала заем! А ако не и дадеш нов заем, веднага те обявяват за гад, изнудвач и изедник!

Гърция няма заеми,а има кредити.

представяш ли си ко че стане ако им дадат право да си печата евро колкото си искат:)

Човешките отношения не са толкова сложни. Просто не прави на другите това , което не искаш да ти се случи и на тебе.Това не е нещо имагинерно, само погледнете поведението на Ципрас , който меко казано направи така, че гърците в бъквалния смисъл да разберат , какво е да нарушиш това правило.

Един представител на "крайната левица", би трябвало да прати по дяволите лихварската сган, без да му мигне окото.

искаш да кажеш на M.... им, у п.....а!;)

До сега търците са си плащали всичко до стотинка , но са задължнели още повече . Сега чашата преля и Секси Алекси няма да плати повече нищо . ЕврогеЙовете ще пият една студена вода . Гърците ще се оправят , защото всичко при тях си е държавно и работи за хората.

Баща ти те е ритал в главата или така си се родила?

Напротив , родих се седмаче с още една отгоре цицина като глава и без платената ви медицина живея вече доста десетилетия и мани друго ама нищо ми няма и лекарства през целия си живот не съм пил.

Лари, це призная це са це опрайли, га таксито от Солун до Атина го напраи Ципрас без пари

Гръцките новини не са толкова оптимистични.

Лари, като са си плащали всичко до сега защо са задлъжняли още бе мила. Дали това дето са плащали до сега не е ставало с новите задължения. Как мислиш?

дълга им към частници е само 39 млрд. а ЕС ша си трае..

Траеш си само ти, когато те уважават анално.

Ти гербераст ли си ?

за цитат на руски Долг "Греции перед частными кредиторами составляет всего лишь около €39 млрд (после огромных списаний 2012 года) 13% от общего долга" от рйтерс нейде.. ...иначе, некои още май са на парад.. види са, имало и по лошо и гадно от жените, пиенето и пушенето...

Всички комунисти да изпеят по една партизанска на микрофона ми и да заминават за Сибир и КНДР. Дано децата ви и внуците ви да гладуват при Ким.

Не съм комунист - ама ти кажи честно в България сега в момента няма ли гладуващи? И малко ли са а пък не сме под командването на КИМ нали?

Не всички боклуци са комунисти, но всички комунисти са боклуци.

Този начин за оправяне на държавата вече многократно е опитван - при Франко, Сухарто, Пиночет, гръцките полковници, Кенан Еврен, Пол Пот, Богдан Филов, Цанков и други знайни и незнайни управници. Не са докладвани кой-знае какви положителни резултати, освен разделение на обществото за десетилетия.

Понеже никой не публикува реални цифри на дълга от 312,7 милиарда, ето ви задълженията по групи : Европейски фонд за финансова стабилност - 131 милиарда Частни инвестири и държатели на краткосрочни облигации - 80,7 милиарда Правителства и страни в еврозоната - 53 милиарда Европейска централна банка - 27 милиарда Международен Валутен Фонд - 21 милиарда От тези суми краткосрочни кредити до 1 година са 39,9 милиарда Средносрочни кредити от 1 до 5 година са 34,1 милиарда Дългосрочни от 5 години са 238,7 милиарда. Това се реалните цифри и факти. Забележете,че най-голяма аларма по тези кредити и задължения вдига МВФ,които са кредитор на Гърция с най-малък дял,но според запознати изискват от Гърция да връща сумите по начин,по който те искат,а не по начин,който Гърция иска.Какво значи това ли ? Че ако Гърция намери пари от Китай,Русия или от другаде,то ЕС и МВФ ще казват,че не приемат този начин на погасяване на дълга - тоест искат да прибарат задължително стратегически и инфраструктурни отрасли на икономиката на Гърция,като това е и реалното набутване с тези кредити.Звучи познато,нали ?

Лъжеш, че МВФ изисква от Гърция плащането да стане чрез прибиране на стратегически и инфраструктурни отрасли на икономиката на Гърция !!! Гърция са свободни да си набавят парите по плащането откъдето искат ... и ако бяха се спазарили с ЕС щяха да получат 7,2 млрд по програмата и да си платят от тях задължението към МВФ

- неплащане на мвф 1,55 млрд, може да следва, но надали.. -на EFSF предсрочно да иска 142 млрд.. - на 10 07 2015 - 2 млрд от облигации от 95г. - на 14 07 2015 - 83 млв - на 17 07 2015 - 71 от 17 минала година. - 20 07 - 3,5 млрд на ецб, ецб има още 50 млрд от 2012. ако нямат 3,5 млрд на 20 юли..ецб може да откаже помощ за ликвидност на гръцки банки.. дали? .......... некога ви писах за един крейски милиардер, теколко пати фалирвал и пак ставал богат. писах, че живее луксозно, въпреки дълговете си. просто лукса му е по добър и ефтин за банкери от приемането на факта за фалит и отговорност на банкера. явно гърците добре четат и на български.... за разлика от немци, например..

а дир дади ли 3 евро като европеец на гръка?..

жина ви ша враща по 300 на месец.. далавера е..

1. Затвориха ни банките. Банките затварят с нормативен акт, подписан от министър-председателя, когато самата Европейска Централна Банка/ЕЦБ/ не е надвишила спешната помощ за осигуряване на ликвидност (ELA). 2. Кредиторите не ни дадоха време. За пет месеца той и неговите министри губиха и време и пари. През цялото време на ЕЦБ подхранва гръцките банки с около 90 милиарда Евро. Времето пропиляно от правителството струва скъпо на страната с връщане към рецесия и растящата безработица. 3. Гарантираме депозитите. Не може да има гарантиране на депозитите по простата причина, че няма пари за тази гаранция. Вложителите ще загубят своите депозити без спасителна сделка, без да може днес да се каже със сигурност, че ако споразумението се подпише днес, всичко ще се върне към предишното си състояние. Дори е вероятно да се наложи подстригване на депозитите. 4. Гарантирам заплати и пенсии. Нито заплати или пенсии не са гарантирани, при условие че централния трезор на страната е празни, а търговските банки затворени. Нито данъци, нито такси влизат в бюджета. Отделно от това, спасителните фондове са блокирани. Гарантирането на тези пари не зависи от волята на Ципрас. 5. Преговаряме за по-добра сделка. Преговорите осъществени досега от Ципрас докараха до там, че правителството да предложи само мерки, осем пъти по-големи от тези, включени в имейлите на Хардувелис от предишното правителство. 6. Референдумът е демокрация. Този референдум е нарушаване на демокрацията, тъй като той е на базата на неофициално предложение, което вече не съществува, в рамките на пет работни дни и манипулиране на тълпата впоследствие.

Доооста по-сложни са нещата. И доста по-трудно е да се разберат на момента при тази пълна доминация на единственото единствено правилно мнение на ЕС, манипулиран от МВФ. Много трудно е да се намерят, особено преведени на достъпен език, позициите на преговарящите, без внушения този е такъв, онзи такъв. При това тези позиции се менят с часове, но ги нямаме, за да преценим.

щше върне грънци, ама и грънци не може

Ако напишете в търсачката "страни с дълг" или нещо подобно ще изникнат едни много интересни числа.Прочетете и ще ви станат ясни много неща от политиката в момента. И на какво се дължи "високия" стандарт на запада/на 60 трилиона дългове,които не се изплащат а се рефинансират с печатане на нова хартия./А бедните БРИКС имат 4,5 трилиона при 4 пъти по голямо население.Така,че е ясно кой ще запали новата война и защо.Избор просто няма , само е въпрос на време.

Потърси ми топките, малоумник. Като не разбираш си мълчи! Компай картофи там, лапай пишки. Боклуци.

stan_posta@

Това беше направо убийствен аргумент ! Няма нужда от цифри, няма нужда от информация, няма нужда от никакво мислене. Другоячемислещият да замълчи и това е ! Додемократизирахме се окончателно !

Чък Норис е успял да изтегли 70 евро от гръцки банкомат!

А бат Бойко - 75 !!!

А колко дължи България??? И колко време ни остава да стигнем Гърция!!!?

10г.-20г. - ама ще ги стигнем само по дългове! По стандарт - 100-150-никога!

над 10 пъти по-малко дължим от Гърция. Гърците никога няма да могат да ни стигнат. Прекалено от високо падат.

Ако си прав за 10пъти по-голям дълг и ако както казват икономистите -те имат 10пъти по-голям БВП - значи сме ги стигнали!

Както съобщава вестник Та Неа, цитирайки Bloomberg, в случай на редовен фалит орязването на обезпеченията на ELA би могло да стигне 75% или 90%, като в този случай банките ще бъдат задължени да орежат депозити на стойност 33 или 67 милиарда евро от всичките 120 милиарда евро, които в момента съществуват в банките. Т.е. в случай на редовен фалит ще бъдат засегнати от 27% до 55% от влоговете. Във всеки случай до днес орязването на обезпеченията е около 23% и според Bloomberg, необходимост от орязване на влоговете ще се появи, само ако този процент надхвърли 60%. От своя страна гръцкият финансов министър Янис Варуфакис увери вчера, че няма никаква причина за bail in на банките. Въпреки това не са малко онези, които не му вярват, тъй като в неделя той твърдеше, че въпросът за капиталов контрол не стои на дневен ред, а няколко часа по-късно това се случи.

Като почнат да идват по Кюстендил да берат череши вместо ние там портокали - тогава значи и сме ги задминали!

споко

От началото на кризата през 2008 в Щатите съвсем правилно се поддържа всяка година бюджетен дефицит, който варира от 4-5 до 9-10% от БВП, за да се контрират негативните ефекти от свитото съвкупно търсене в икономиката. И докато там се прилага подобна политика, на Гърция и "сервират" реформи, които да я доведат до бюджетен излишък, с който да си плащала дълга. Тия реформи знаем до какво доведоха: 25% намаление на БВП, 27% безработица, 60% младежка безработица и абсолютно никаква възможност да се прави това, което реформите трябваше да й помогнат да направи: да си плаща дълга. Да се настоява на продължаване в същия дух при наличието на ясни цифри,които доказват безсмислието на цялото упражнение е ирационално,меко казано. Или пък зад фасадата на реформите се крие друга цел, която няма нищо общо с връщане на заема.

Бедна ли е наистина Гърция?! Който иска да прочете интересни факти, може да се порови в нета и да прочете: Знаете ли какво става в Гърция? Знаете ли защо крият истината от вас?

И точно затова няма причина да не си плаща. Ако беше бедна щяха да и отпишат дълга.

Точно си го казал. В Брюксел ги е яд, че на 1 грък се падат по 2 туристи.

стига вече с тази статия - доказателства няма в момента, но ти можеш да ги потърсиш - който поства, неговото е задължение. Обаче долу под статията има линкче към още един форум - тоест реално пруф няма)

Е... вярно е, че доказателствата не са спуснати от американското посолство, но не знам защо хората да не прочетат нещо, което е разрез с партийната линия на БКП, пардон герб....

Tези всичките които са изредени, да вземат да си направят прихващане помежду си и да си плащат един друг! 3ащото от алчността си, накрая ще хванат гърците за шлифера! xaxaxa...;))

Hе, да вземат една голяма гума и да си ги изтрият да не ги виждат повече и да се дразнят;))

Въпрос с повишена трудност: Ако гърците гласуват масово с ДА на референдума и изхвърлят правителството на Ципрас ЩЕ започнат ли да си изплащат редовно дълговете?

:-) Като нямаш пари, няма значение дали ти или жена ти НЯМА да ги върне!

Недейте много да се правите на светци спрямо гърците, които били яли и не искали да плащат, нито пък обяснявайте как щели да прокопсат ако не си плащат , защото ние през март 1990 година обявяваме мораториум по външния дълг, който ни е бил 110% от БВП , а през 1994г. се договаряме с кредиторите като част от дълга НИ Е ОПРОСТЕН. Ние също сме яли и пили без да си плащаме И ТОВА НЕ НИ Е ДОНЕСЛО ПОЛЗИ. Поне на нас трябва да ни е ясно, че е по-добре да затегнеш коланите и да си плащаш, защото ако не го направиш накрая подаряваш активи. А най-смешно е, че някой твърдят, че не сме имали политици като Ципрас - ами имали сме Андрей Луканов преди 25 години го пробва същото.Всички знаем резултата - още не можем да си стъпим на крака. И докато в другите страни от Източна Европа се инвестираше в България никой читав инвеститор не искаше да го прави. И така се принудихме да продаваме държавни предприятия предимно на криминални типове.

Да ама не точно: най-големи опрощавания имаше за Турция, Полша, Унгария, Чехия. Нашия дълг началото на 90те е бил към частни банки и ако е имало опрощаване - моля да напишеш кога, от кого е опростено и каква сума? Извода е че нито някой ни опрости нещо , нито Управници имаме читави - няма стабилно законодатество, няма ефективна съдебна система а Костовата "приватизация" ни довърши!

сами си се довършихме, защото смятахме, че сме много умни и хитри и можем да не си плащаме, да не продаваме, да не реформираме и т.н. и т.н. Досущ като Ципрас каквито им ги говори на гърците.

През 1994г. Чети и се информирай. НАй-голямата поразия за икономиката на България е ЕДНОСТРАННИЯ МОРАТОРИУМ ВЪРХУ ДЪЛГА. Ние сме горди, умни и силни и не мислим да преговаряме, не ни трябват инвестиции ще си създаваме местен капитал. Искаме да сме уникални. Страшното е, че още има хора като теб, които не осъзнават каква колосална грешка е било това.

Как ще ги стигнем американците? За нас не знам, но гърците ги стигнаха по задлъжнялост. Ако можеха и гърците да печатат евро както американците долари....

Хубаво е като са цитирани тези цифри на задълженията, те да се съотнесат към БВП на Гърция , който за 2014 е около 240 млрд.евро ! И спрете да ревете за гърците, а да си погледнем съдраните потури, които скоро едва ли ще закърпим!

Така е подобно население на бройка а 10 пъти по-голям БВП!

А раздели го БВП на глава и пак ела да пишеш къде са.

Както и да го смятам е три пъти по висок от българския БВП/глава !

Ето тук е и една голяма измама последните 5 години. Гърция получава по 50 милиарда на година и генерира БВП 350 милиарда. Ако имаш малко познания по икономика, ще разбереш, че без тези 50 милиарда кеш на година инжекция, БВП ще падне до около 30-50 милиарда на година. Т.е нищо.

Колко блондинки са нужни да сменят 1 памперс? - Това само Хю Хефнър го знае! По аналогия - По долу се питат: Кой на кого колко милиарда дължи? Къде отиват лихвите? Защо толкова много дълг? Всички държави имат дълг ама към кого? Но Отговорите ги знаят само Еврейте!

Като видя някъде: Еврейте, пенсийте, икономийте . . . ходи обяснявай че имаме образУвание!

Абе пу_ю - виц съм написал, по темата за милиарди дългове говоря - ти за едно Й ли намери да ми придиряш? Да не мислиш че само думата евреи съм писал в училище навремето. Или си объркал и си мислиш че си в форума по български език?

За едно нещо уважавам Ципрас, не реве по цел ден как предишните били съсипали държавата а се мъчи да извоюва по-добри условия за страната.

За сега се справя идеално...

За държава която е с такива заеми как се дават средно по 100 000 евра при пенсиониране на военни, полицай и чиновници! Извода е че са лъгали в отчетите и крали ама всички! А тука крадат само тия горе - а плащаме ние! Затова изчезваме вече!

тоше, явно интернет може да ползваш... потърси сайта на българското министерство на финансите. Там има публикувана информация какво дължи Бъгария по дати и часове. Там нищо не пише за никакви 16 милиарда. Нищо не се крие противно на това, което са ти казали да напишеш.

Ядоха, пиха и се веселиха.Всяка година са изяждали милиарди бонуси. Тук глад мори добитъка.

Най-лошото е че нашите т.нар. управляващи не се учат от Германия а от Гърция!

Sprete vnosa na zapada i da gi vidia odkade ste imat pari.

Повече от две хиляди години не е имапо гръцка държава .Дали това не е причината да са на тоя хал

ИНВЕСТИРАМ САМО В 3 НЕЩА : - ЗЛАТО И СРЕБРО - ОТЛЕЖАЛИ НАПИТКИ - ОРЪЖИЯ :))))

Защо тогава имаш само количествени натрупвания и активи в глупост?

Инвестираш само в лапане на пишки, педал.

Стига сте ни пращили с тази Гърция, май гърците трябва да се страхуват, да не стане при тях като при нас.

за съжаление това време отмина преди 1 ден.

Това е жесток банкрут и нищо не може да го спаси, дори всички да се хванат да извадят кинти и да плащат вместо гърците. При такива договорени плащания Германия веднага ще направи 30% безработица и купонна система, като ще разпродаде резерви и всякакви активи, за да се разплати. Ние извършихме масова приватизация и 18 години имаме валутен борд с всички негови последствия. А какво остава да направят гърците и що за безочие е онова изявление, което защитава поведението им? Мога да припомня, че държави като Русия, Австрия, Турция, Германия, Япония,Бразилия,Парагвай, САЩ, Полша дори Аржентина са получавали заеми и са плащали репарации и никой не си е позволявал подобно поведение. Гърция е феномен, който беше създаден от измамници и за него не може да има оправдание.

А виновни и осъдени - НЯМА! Точно като тука с КТБ!

за да има осъдени трябва прокуратурата да се задейства и да внесе обвинителен акт в съда, който да издържи на защитата. Тая същата прокуратура дето няма ни един вкаран голям престъпник в затвора, въпреки, че осъдени има... ама те избягаха.

Ние също отказахме да плащаме външен дълг в началото на 90-те и дълги години отказвахме да приватизираме предприятия, да намаляваме разходи за армия и пенсии. Защо забравяте, че НИЕ СЕ ОПИТАХМЕ ПО СЪЩИЯ НАЧИН ДА СЕ ПРАВИМ НА ХИТРИ. ПО НАШЕ СОБСТВЕНО ЖЕЛАНИЕ, ЗАЩОТО ГЛАСУВАХМЕ ЗА ТАКИВА ПОЛИТИКИ.

68 млрд дължи само на Германия. Към останалите европейски страни плюс МВФ и ЕЦБ държи ОБЩО 330 330 млрд.

на първо време трябва да намерят не пари, а хартия за бюлетините за вота...

А К О Л К О дължи САЩ за същият период???? При положение че Г-я дължи 325 милиарда, а САЩ -18 трилиона???

Да, ама САЩ си дължат на себе си и ги боли (знаеш какво). Така че ти САЩ не ги мисли :) Те са си го измислили...

Какво значение има колко дължи някой, ако си обслужва дълга редовно? Аз имам 250 000 лв към една банка. Плащам си на време вноските. Колегата дължи само 50 000, но постоянно му звънят и кредитът му е под особен надзор. На мен даже ми предлагат още 50 000 лв да взема. Големи тъпаци, а?

Дебил. Какво значение има колко дължи? Важно е дали си обслужва кредитът. И очевидно го обслужва. Но нали сте си малоумници, та не можете да схванете елементарни икономически принципи.

да ти припомня ли какво стана като американците решиха да правят същите номерца като гърците? 100 000 човека от администрацията 1 седмица бяха в принудителен неплатен отпуск. Пак тогава загубиха и максималният си кредитен рейтинг.

А защо изобщо са били с максимален рейтинг. Ей печатницата за пари чудеса прави ей. Пускаш я и изплащаш кредити. Ама трябва американска за долари да е. С такава за драхми не става.