Гърция заяви, че няма проблем с краткосрочното финансиране

Гърция заяви, че няма проблем с краткосрочното финансиране и че ще представи подробен план за периода на преход към ново споразумение за дълга.

Обратно в новината

Коментари - Гърция заяви, че няма проблем с краткосрочното финансиране | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чета коментарите и се чудя... Всички тук разбират от политика, икономия, банки и какво ли не... и се чудя защо държавата ни е такава пропаднала....

В Гърция се наливаха страшно много пари, за да бъде витрината на капитализма. Ако не беше така , те щяха да бъдат много по зле отколкото България при комунизма. И как тогава сегашните писачи щяха да казват : Виждате ли гърците като са нямали комунизъм колко са по-добре от нас, както говореха поне 15 години след като рухна комунизма.

Искаш да кажеш, че са им давани заеми с пропагандна цел за реклама на капитализма. Не се бях сетил за това. Направо гениално. Може да напишеш книга!

Както ГДР бе витрината на Цоциализма, така Гърция бе витрината на Капитализма по време на Студената война.

Ние където отиваме, Гърците от там се връщат. Много сте ми смешни всички, дето разправяте, какви били гърците, как като взимали ще връщат и т.н. А ние какво правим? Външният дълг само за 2014 г. се увеличи с 50%. И ще се качва все повече и все повече, защото икономика няма. Няма и да има, поради всички досега взети решения през последните 26 г. Само че, за разлика от това което правят гърците в момента със Сириза, България ще бъде ликвидирана. Гърците имат общество, нещо което тук не съществува.

що? сащ като са наj-голямата икономика нима не си увеличиха дълга за последните 5 години с 50%?

Когато българин започне да се сравнява с държавата, чиято валута все още е резервната валута на света - работата е ясна. Тежък случай на умствено изоставане.

Няма проблем с краткосрочното финансиране да се чете, до понеделник ще сме ОК, след това да му мислим

Какво стана Българи постояно погребвате Гърция винаги е над водата а вия винаги под вода-ей злобата и зависта е лош съветник притчата за Вуте е голяма сила.

това твоето не е ли злоба?

ФАЦ: Българските гурбетчии в Германия идват с тиганите си и са доволни от 7.4 евро на час Ако не бяха хората от Източна Европа, досега да сме пуснали кепенците, потриват ръце работодателите. Та могат ли тия с тиганите да дават оценка на другите?

shto da ne mogat? Edna pri4ina da kavesh?

Тия хем я ограбиха, хем си позволяват наглоста и оценки да и правят. Тяхната е Пусни го под одъра, за да се качи на одъра.

Когато си мързелив, лъжлив, мнооооого прост, мислиш по социалистически, харесваш Русия и плюеш богатите успелите и умните, гласуваш за левашки партии като Сириза или БСП, изхода рано или късно е беднотия и мизерия. И се наричаш между другото грък или българин.

Добре де пич,аз друго ще те питам,вие какъв БВП имате годишно,че наптрупахте такъв космически борч?Ами тва е било години наред харчили сте повече отколкото произвеждате,нормално е кръчмаря да ви хване за ревера по някое време.Иначе тези теории за банкови конспирации и евро задруга срещу вас,не ви правят чест,щото тези хора ви крепяха досега да не фалирате.Без ЕС,ще се върнете в проходилката и ще минат години за да се доближите дори до това ,което имате в момента,а то не е хич малко.Другото е,на мен са ми казали в живота най-страшно е,когато ти кажат няма страшно!

умнико , този дълг е натрупан с цел заробване на държавата. Всички мерки на МВФ са насочени към все по-високи печалби за евреите и унищожаване икономиките на малките държави . И така докато къщата се окаже тяхна .Така ,че колкото повече заеми толкова по-добре за едни и по-зле за други. Хората си живееха добре при социализма, а сега при демокрацията всеки се чуди как и къде да се спасява. Е , разбира се изключение правят реститутите и гладките мозъци.

И все се случва на социалисти? Защо социалистите так аусилено работят с МВФ?! Я се замисли не говориш ли тъпотии? Социалдемократи със силен уклон към "социал" направиха това с Гърция. ПАСОК. Защо приказваш глупости? Ако нямаше МВФ, какво щяха да правят социалистите? Десните знаят как да живеят без такива фондове, но левите не знаят. Защото това са им единствената възможност да просъществуват в политиката. Десние работят умерено с тях. Им аи изключения, но виж колко са изключенията на фона на правилото. Дори отровата е олезна, когато се позлва в нужната доса и по нужния начин. Но и обикновена храна е вредна, ако се прекали с нея. Та обърни се към левите, за да ги питаш защо ползват МВФ без мярка и не по преднанзачение. Ако имат тоговор, това ще е отговорът. Моят е, че са бездарни и прибягват до нелоялни към нацията си действия, за да компенсират некадърността си и спекулациите си.

!

Не се безпокойте, фин-мин Уот-дъ-факис каза, че няма проблеми :)

Голям експерт бил, казват. Преподавал бил в университети. Също кат' наш Орешарски :)))

Разликата е там, че той до сега е преподавал и не в няакакви, а в доста добри! а орешко получава постчето като заплащане за прецакването на собствената си държава. разликата е от земяата до небето!

Когато комунист каже, че няма еди какъв си проблем, означава, че именно такъв проблем се задава или вече има. Гледам другаря Ципрас и забелязвам голяма промяна в излъчванието, сравнено със следизборните дни. Струва ми се полят със студен душ или нещо такова. Със самолет ли ще бяга, с подводница ли, но вече трябва да се ориентира, иначе лошо. Гърция не е като Русия, където проваленият политик Путин може да си позволи всякакви своеволия със затъпелия народ, вкл. и да ги прави на маймуни. Гърците са изпростели, но не са прости като пиян руснак. Гърция не е империя, за да може да си позволи да си играе на националист и да прикрива така вътрешни икономически проблеми. С една дума Ципрас не е келеша Путин, но е един безпомощен келеш. И си личи вече по изражението му. Радвам се, че комунисти и мауисти получават още един урок. А, те са невменяеми, но по-скоро разумната част от публиката ще разбере още по-добре какви отпадъци са комунистите.

Забравяш,че в правителството участва партия на доказан десен,който просто не е съгласен с предишните управляващи...... Леко рухва твоята теория за "комунисти" и "некомунисти".....

Доколкото знам, не съм 100% убеден, доказаният десен е нещо като националист. За мен обаче, момче младо, половината националисти са националсоциалисти по манталитет и идейност. Това от една страна. От друга страна всеки, който се е хванал на хорото, се друса, докато му оттърва. Тезата ми за комунистите е твърда, понеже е базирана на факти от последните 100 години и не намира нито едно изключение. Ако имат десен партньор, да му мисли десният партньор! Да не е бил лакомо дупе, което после кръв да сере. А в Гърция днес не управлява десният партньор, а комунисти, социалисти и маоисти, които са тясно общество на спекулата със социалната незрялост или изпадналост. И ефектът от всичко това е вече в процес. Чакаме затвърждаване и скорошна развръзка. Колкото по-скоро, толкова по-добре за Гърция. Комунисти изкарат ли повече от две години мандат, огън е горил нацията. Нашите от БСП имат 4 кризи от 4 мандата и всеки мандат, който е бил по-дълъг от 2 години, е завършвал с икономически спад. За справката - няма друга партия, освен БСП, която да е постигала икономически спад, само са оправяли спадовете на БСП и са ги довеждали до ръст. Па ти си мисли, каквото си щеш.

Все пак трябва да се отбележи, че гърците не са прости, а напротив, доста хитри ( разбирай "византийци"), все гледат чекмедже да ги удря!

колкото по зле толкова по добре за българия.каквото повикало такова се обадило.краино време беше мързеливите гърци да фалират.

Запомни от батко си: бедни съседи - вредни съседи. Твърде богати съседи - сигнал за твоята изостаналост. Няма хубаво в бедна съседка, освен за дербните спекуланти, които ще спестят 100 лева на почивка. Това не е полезност, а дребно сметкаджийство на дребни мозъци. Хубаво е съседите ти да са богати. Хме като критерий, хем като възможност за регионален бизнес. Само ако манталитетът ти не е на ниво, можеш да искаш бедни съседи. Това аз наричам цигания, за съжаление реалната картина на прехода от комунизъм към нормално общество. Трае дълго и ще трае поне още толкова.

Гърците изведнъж станаха по-богати от българите, но не че са работливи. Сега си плащат за "напредъка". И им е терсене. А българина няма какво да се коси. Живее в страната с може би най-ниския външен дълг в Европа и при това 80% от хората притежават собствен имот. Остана само да се научи, че Партията няма да го нахрани и да запретва ръкави да си изкарва хляба.

Нещо не ти се връзва теорията. Да не би на америка да й е лошо от бедните комшии?

Егати помиярите, държат се така като чели някой трябва цял живот да им дава пари на готово. Но германците са за бой, че ги хранят толкова години вече. Ако гърчолята не искат да си връщат кредитите, нито стотинка повече.

Аз батка,откогато се помня,съм на безплатен германски салам.... Едни 25 милиарда взети от С..МЕНС за фиктивни поръчки ми се губят,ама салама е вкусен,разбираш ли.... Мен пак,упорито искат да ме убедят,че ти крадеш пари от банкомати и продаваш бебета!!

Ако имаш човек, може да ти уредиме един банкомат, не е проблем

Не знам на какъв салам си но половин трилион евро сте взели и сега не искате да ги върнете, ако всеки така направи къде ще му излезе края?

Червена ти е шията от шамарите батка!! Ще поживеем,ще видим... Като гледам,нещо не ви се нрави да не управляват надсякъде продажни офшорковци..... Накрая,ще се види и парите които дължи Гърция в чии джобове са и дали се дължат репарации или не!! Истината,винаги излиза наяве накрая.... Това каоето не мога да разбера,е защо такива като теб,се опитват да убедят хората,че едни "филантропи" наречени германски банкери,ни раздават пачки поимено.

как бе, ти не взе ли 38 000? Да не са те подминали ?

dionisiosd@yahoo.com

БЕх У бужбино..... но изпратих писмо на министъра(без майтап,на Пангалос,`дето каза"за какво се оплаквате??Заедно ги изядохме" и му намериха едни стотици милиони в немски банки)и му ги исках с лихвите... Разбира се,не получих отговор!!!

Приличаш на борчлия, който мисли не какда си върне борча на кредитора, а търси из архивите как дядото на баща му ощипал бабата на майка ти. И прабаба ти ощипана, и ти ще върнеш парите, ами се опратай да бачкаш като хората по нормалния свят! Преди 5-6 години посетих Гърция. Солун. И като си тръгвахме, казах на жена ми: да знаеш, че тук нещо не е наред. Хората изглеждат по-доволни, отколкото умни и делови. Казах й, че тези празни и доволни погледни вещаят драма. Две години след този случай се почна. То не става така тая работа! И няма да откриете оня благотворител, който да ви храни без да работите. Надхитрихте себе си, сега е време да поработите яко, а страданието ще ви поправи нацията. Приемайте с благодарност, че им акой да помага. Иначе и кучетата няма да ви искат, а сами сте за никъде. И ще гледам сеир, ако се хванете за потъващия кораб Русия, понеже се натресохте на комунисти и маоисти в неистовото желание да продължите да надхитрявате света. Хитрата сврака - с двата крака.

dionisiosd@yahoo.com

Не търся в никакви архиви,затова,трай си 10-20 години,за да ти говоря същото,за гръцкия дълг.... също така,не знам на какво приличам аз,но да те видя на какво ще приличащ ти и какво ще говориш,когато ти дойде редът...Или мислиш,че ще те подминат а??? Относно живота и стандарта в Гърция,понеже стават ясни твойте възгледи,я ми кажи-като е така,зако едни дебили тук в България,по време на предизбората си борба ни показваха по телевизията, пазарите в Гърция и заклеймяваха "комунизма"??Защо не казваха тогава на хората тези измамници,каква е истината?? Видиш ли,в прецаканата Гърция,европедали са управлявали през годините и те я докараха дотук,заедно с техните стопани от Брюксел,крадейки....

Как са го постигнали гръците, това свое положение? Евала! Нямат бази на НАТО, или САЩ в страната си! Независимо, че са най-близо до "Ислямска Държава", от европейските натовски страни в Гърция няма да се прави щаб, като у нас на НАТО! Имат кредитен рейтинг по-кофти уж от нашия, но, на тях им отпускат всякакви кредити, а на нас - праз! Как стават тези работи? Вероятно, че се управляваме от Генерал, или само така ми се струва

Бази,имаме три-американски,уж на НАТО. С тия фанатици,имаме проблем,но не слагаме всички мюсюлмани под общ знаменател.В резултат на това,председателят на съюза на граждани от арабските държави живущи в Гърция,многократно е заявил,че най малката ексцесия която ще се случи,ще бъде приета от тях като провокация срещу техния съюз и да му мислят тези които трябва!! Кредитите ни ги дават,защото ги прибират с другата ръка и ние ги дължим. Ако прочетеш държавния вестник,ще видиш,че досега от тези пари не е влизала стотинка в хазната за бюджета.... Не сме по-умни от вас българите.. Просто вие сте овце и ние сме говеда..малко по-шумни сме,това е всичко!!!

Жалко, метнали са им яка примка на комшиите. Ама примката средство за прогрес ли е? Малко се съмнявам. Другаде е зарито кучето. Ха сетете се къде е!

Никой не им е набутал насила 15тата заплата в ръцете. Интересно дали няма да отменят Великден сега без великденската пенсия?

Е и? Като е толкова зле финансовото положение на Гърция, защо там няма свлачища и скали не падат върху къщите им? Последно като бях там, в 2010, пътищата им бяха като в цивилизована Европа - гладък, качествен асфалт, перфектна маркировка, дупки не видях никъде. По плажа имаше безплатни плажни легла, обслужването в хотела беше на супер ниво, имат анимация и др. , за които хотелиерите в България не са и чували :))). Мисля, че тази новина е само прах в очите на обикновения българин, да отвличат вниманието от некадърните и корумпирани български политици...

Ами гледал си туристическата витрина на Гърция. Направи си труда да кривнеш няколко километра настрани в едно обикновено гръцко село, за да разбереш за какво става въпрос.

по-хубаво от бояна

Прав сте, аз бях на Крета - вероятно 'витрината' за Гърция. Но все пак, ако витрината е в пъти по-красива, уредена и привлекателна от тази в България, сигурно и селата им са по-добре отколкото селата в България. Или поне къщите им не ги отнасят свлачища, или скали да падат по къщи ...

Преди 4 години беше друго. Сега е по-различно, иди се увери. Работата е зле, повярвай.

Въобще не симпатизирам на Ципрас,още по-малко на фин.му министър ,а най-малко на партия СИРИЗА(това е шизофренна партия).Но се моля разума у тях да надделее.На България не и е нужен проблемен съсед,не и е нужен беден съсед.На моменти завиждам на държави като Словения и Чехия,завиждам с какви съседи са.Малко или много това ги дърпа напред..

Гърция никога няма да си върне дълговете просто няма как. Това в момента е просто фиаско с преливане от пусто в празно. Гърците или ще са роби на своите заемодатели/лихвари или ще се върнат 20-30 години назад като се опълчат на своите господари. Нека видим.

кратко и точно ++++

прозрачни, алваджията и бозаджията.

Има споразумеие между Гръцкото правителство и Кредиторите. Според това споразумение на Гърция се опрощават огромни дългове, као в замяна трябва и гърците да се потрудят за да върнат другите останали задължения. След година -две идва друго правителство и еднолично деносира споразумението. При това положение какво очакват? Амо ако следващото пък се отметне от договореностите с това правителство и т.н. Просто няма как това да стане. Може щом искат ново споразумение, ако дългът се върне на предишното ниво и отпадне опростяването на част от него и тогава да почнат да преговарят, ама надали ще постигнат повече от предишото правителство. Просто това което правя е наглост и безрасъдство. Ми така всеки длъжник може да тегли майна на банките и да не си връща парите и тогава какво ще стане?

Spirit

Това лято май ще се ходи в Гърция за последно.Язък за хубавата страна.

Чудя се дали има по-разглезен народ някъде в света, да не говорим за ЕС и не мога да се сетя.

Гърция няма проблеми, след като им пуснаха 60 млр. евро да спасят банките, които май не са много гръцки. Но тази инжекция малко успокои болката, но не е решение на проблема. И много скоро, ако не клекнат ще им дойдат такива проблеми, че ще си хапят гъза, защото са гласували за измамници.

На гърците наистина не им е лесно с тази огромна задлъжнялост. Особено в условията на продължаваща финансово-икономическа криза и ембарго срещу Русия. Това е възможно най-лош сценарий за гърците. Нормално е гърците да търсят изход от положението - чрез облекчаване на задълженията и/или чрез премахване на пречките за икономическо развитие. Не бива да ги упрекваме за това. Още повече, че и двата хода на Гърция са печеливши за тях и губещи за Германия и другите надути около нея.

Човек дължащ пари не е свободен човек. Може да има печеливш ход единствено след като си плати дълговете. Иначе всичко спечелено отива за погасяване на дълговете му.

Те пък германските служители са си потрошили краката от работа. Айде не на нас тия.

Всеки грък дължи 38,008€ на чужди банки. Страната пропада с 950€ в секунда от лихви. Как се връща това с репчене и евтин популизъм? Неслучайно умни хора говорят, че не става от всеки човек добър политик. Тука неква малака реве да сме си гледали нашия 11 милиарден дълг, а да не поглеждаме в чуждата купичка събрала 420,460,158,333 € задължения. Човек да плаче ли, да се смее ли?

И по 3 800 € да им бе дълга на глава пак щяха да ривът. Но дори и по 380€ дълг пак щяха да ривът. Даже ако беше Меркел да им даде персонално на всеки по 38 000€ ревът щеше да се усили- за още. Просто това могат най-добре, това и правят гордите гърци- ривът

Много боли когато падне човек отвисоко.

защо плачете на чужт гроб кото незнаете откаде му е глававата *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

На българина не му пука за малаките. Желаем ви успех в безплатното изхранване на руския мужик. Много е гладен. Да знаете.

Щом казват че няма проблем, значи проблема е много сериозен.

Мършата Ципрас ще сложи вратовръзка, когато банките отнемат половината гръцки острови. Но това няма да е добра новина за комуноида, защото малаките ще го обесят на собствената му вратовръзка.

еи бантоскотове ялки , малаките не ги мислете те ще постигнат своето а си гледаите ващите червени осрани задници

България се връща от там, за където сте се засилили.

Замисли се... възможно е да се случва и обратното.

Тази смрад на снимката за какво финансиране бълнува, след като спечели изборите, за да отърве Гърция от кредиторите си? По - прости от българските атакисти са само гръцките наивници, лапниципуровци!

Гръцките комуноиди може да заявяват каквото си пожелаят. От тях нищо не зависи.

ли ще кажете, че гърците ще се оправят. ще се оправят колкото и руснаците. дали изглеждат и драхмите добре. ще си тапицирам една стая с драхми, една с рубли.

...на епично сгромолясванв на една грандиозна лъжа.