Френски депутат: Ограничете свободното движение на българи в ЕС

Френски десен депутат обяви, че Шенгенската зона работи "смъртоносно" и призова френските и европейските власти да я реформират, както и да ограничат свободата на движение за българи и румънци, докато двете държави не уредят проблема с интеграцията на ромите.

Обратно в новината

Коментари - Френски депутат: Ограничете свободното движение на българи в ЕС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Да се върнат по свобствените си държавни"..аха, нали Европа и света не спря да ни упреква, че не можем да ги социализираме....ами хайде нали Вие знаете как/много думи се казаха/, сега нещо май ударихте на камък....защо не ги научихте Вие господа знаещи как се живее в къща, че в апартамента кон или прасе не се гледа, че паркета и касите на прозорците не са да разплаиш огън на средата в хола, че боклуците се изхвърлят на точно определени места... Седят си циганките в къщи и "произвеждат" деца, взимат по 1000 лева помощи за всичките си "чаавета", а ние ще плащаме и това, и тока и водата .....хайде стига!!! Стана така, че ние българите в собствената си държава сме заложници на тая мързелива пасмина!

Много се точим на циганите, щото няма на кой друг на това ниво и щото са най-близко до вас и на малките разлики спридаваме космически размери.Преди великите сили да ни направят държава, българин е било социално понятие - значи неграмотен селянин християнин земеделец, което се доближава частично до статута на циганина, с тази разлика , че циганите са по изкусни и владеят доста занаяти, включително и музика. Показателно е че български град почти отсъства. След Осовобождението нещата не се променят много , с неефективно със земеделие се занимават 5.5 милиона през 1936, очевидно много неефективно и дебилно за дори селяни, щом не може да се работят ниви над 10-20 декара. Грамотност се появява , но образованост все още липсва,преобладава функционалната неграмотност, Единствената европейска държава с една класическа гимназия си е диагноза.

Ама дедо,изобщо не мога да се съглася с теб.Отвори статистически- те справочници и виж нъде е била България в цитираните от теб години.А що се отнася до интелекта на европейците,които боготвориш,не съм убеден,че си имал възможност да общуваш с някой техен представител за да прецениш интелектуалното им ниво.За циганите съм съгласен,ченикой не ги долюбва,но това нее проблем на Б-я,а на Европа.Този французин,който е направил такова изказване,сигурно членува в ЕНП.

Проблемът не е в циганите , а в българите.Уж циганите за нищо не ставали , пък културно доминират българите- българите слушат тяхната музика, играят тяхните танци, ходят на духовни консултации при тяхни ясновидки и ги лекуват цигански врачки, не обатно. И кога и как българите са се опитали да интегрират циганите след като са пещерни расисти. И след като не ги интегрират защо прехвърлят проблемът с тези свои граждани на дръжави, на които циганите не са граждани.

Който е вървял с/у българите винаги е губил! Ся, малко история. Ромите , ака цигано-мангалите ( самите те не отричат , че са такива) според легендата (!) за страната Шамбала в Хималаите (вж. Рьорих) са били там прислуга, извършваща черната работа. С годините (като имаш предвид и ако знаеш какво е Шамбала) цигано-мангалите се научили ва магии и мурафети от своите господари и започнали да ги прилагат и да циганьосват. В едзин момент минали границата и били изгонени от Шамбала и тръгнали да се скитат по света, гонени поради циганлъка си отвсякъде. Те затова евреите ги чувстват като сродни души и ги подкрепят, най-вече в България. Никой (или повечето) не обчат да си лягат с истината , нито пък й пращат покани за вечеря!...

Написаното от теб точно потвърждава думите ми- разказът ти напомня на историите , които бръщолеви стара циганка, с тази разлика, че там има поука , пък при теб не. Не се чуди , че са ти комшии, а не на европейците, близките сме и неслучайно дъщеря ти цъка техните танци след училище.Цитирането на Шамбала и Рьорих е признак , че напразно си се научил да четеш, няма смисъл от четене, когато най-вероятно си възпитан в среда вбългарска среда , в която 90процента от носят в чантата си муска от налъма на Мохамед, изпросена от някоя неграмотна циганка.

Diado ako mi otgovori6 na vaprosa za6to v OON sa obiavili 17 darjavi koito priemat ili iskat siriiski bejanci a Bulgaria ne e spomenata v tiah!!!Kak taka imame 5000 tuk ili moje bi sme v Turkia. Taka 4e ne mi govori za 4ustva na svoboda i demokracia !!!

А вие задавате ли си въпросът защо циганите виреят тук. Ами ...- една кулутура и манталитет са с българите- коликтивистко чалга общество, в което регулатори на обществения живот са местни мутри, чиято простотия всички копират , лечението се осъществява от врачки , а единстевната позната култура-чалката и кючека. Всичко друго стои някак изкуствено и външно привнесено и наложено. Ако циганите имаха своя държава резултатът щеше да е подобен с тази разлика , че българите щяха да са в ролята на необразовнит и отритнати маргинали. Достатъчно е да си погледнете публичния живот и парламента и да разберете , че разлика е минимална и то в полза на циганите- в техните квартали има ред и йерархия. Иначе културно доминират над българите : българите слушат тяхната музика и ходят при тяхните лечители и гадатели , не обратно.

В голяма грешака си! Тъкмо понеже българите са сред най-гостоприемните и толерантни народи - за разлика от съседите (защо румънците не приберат при тях сирийските бежанци, или тези от Босна и Херцеговина ( като мюсюлмани)?! Затова и цигани и евреи са чувстват добре тук и защитени. Но по логиката на приказката за "Лисицата и петела", колкото си по-добър с такива ниски плетки, толкова повече проблеми имаш, защото долирана тти се възприема като будалък. Я ся си сипи едно и не ни занимавай с прототии. П.П. Взуеми една географска карта и виж къде е Сирия -Дамск и границата с Иран и соотвеутно България. Защо тези бежанци не отидат в братскат иранска държава, която е под носа им, или в някои от съседните каспийски ислямски страни, а и си дават труда да дойдат чак до Блъгария на 2300 км?! И въобще , защо спират тук, а не продължат към Румъния, Унгария и т.н?!

Ти това за толерантността сериозно ли, наистина ли си вярваш. бахти и гостроприемните, Преди освобождението турците са били над 40 процента от населението, сега са към 10 процента, т.е процентно са намаляли 3 пъти от гостоприемство, само през соца са изгонени 600 000 хиляди от тях и гостоприемно са им сменили имената и вярата поне 5 пъти. Освен това гостоприемните българи са изгонили над 50 000 гърци и асимилирали още толкова власи. Просто циганите не застрашават властта им. Българин е измислена национална принадлежност без изявена идентичност и не значи нищо дрго освен привилигерован господстващ елемент в България, затова в чужбина българинът сменя име , вяра , щото не значат нищо за него не му дават привелегия. Циганите са не са така , по изявена идентичност имат.

евеите се чувствали добре интересно защо от са останали само 1300 , като на балканският питекантроп от форумите му се видят пак много и ги обвинява за всичките си неудачи и кражби, при положение , че винаги кражбта и присвояването са били първа специалност и мечта на местния абориген.

Колкото и дза се напъваш, няма да се получи тва , дето се опитваш да внушиш. Много просто човек си и който и да ти прочете коментара, ще то го каже. Бъди по-уважителен към себе си. Остави ги българите. Не са лъжица за устата на такива като теб, колкото и да ви се исска. Ами виж какво правят другите народи - примерно едни чехи на няколко пъти се вдигаха с/у мангалите и искаха да ги махат от земите си. Това , дето го думаш са само сънища, от които като се събудиш ще ти бъде още по-тъжно. Подобре си трай и си стой в блатото и не вдигай пръски. Тези , дето ви настройват с/у българите и ви бутат в ръцете Корана и ви подсрекават за такива изявления като твоето, първи ще ви похарчат, така както сега ви използват за целите си, а вие не се усещате. Изходът е: заминавайте н Изток там откъдето сте дошли, защото бъзещето не вещае нищо добр о...

Сред циганите поне има и християни, докато сред българите рядко има , който някои не е ходил на ходжа.Можеш да завиждаш на мангалите, те са по-адекватни, не са натъпкани с балканско образование, пред което неграмотността е предимство и затова добре се оправят в нормалното западно общество. В същото време си запазват идентичността, за разлика от българинът, който все не успява и въпреки, че цял живот му тъпчат насила великобълски приказки, щом пристигне на запад забравя кой са му казвали че е бил и сменя име , църква и нрави.

западняците си хванаха голяма беля с приемането на балканци в ЕС, много се надцениха. Тези държаваи никога не са принадлежали културно към Европа.Ако бях на мястото на западняците щях да насоча българите към Анадолска интеграция и приобщаване с която са един културен кръг . В Европа сме само по географски признак. Културна разлика Анадола мяма- еднаква музика, храна , манталитет, предпочитания , степен на образованост, нагласи към света. От всички писания по-долу прозира непрекрит расизъм. не можеш да приобщанаш някого , когато си расист. Западняците хващат расовото изкзване дори по интонацията и веднага им става ясно , че расистко общество не може да провежда интеграция и нормално не искат да прибират неграмотните и неприобщени балкански отпадъци на на тукашния расизъм.

За лошия материал, към който принадлежиш! И бъдещето ви е точно в Анадола, за да се оттърват белите хора от гюбрето като вас. Правете разлика...

като говориш за анадола, според статистика там са доста по-светли от българите и жените им не играят кючек , замечтани за арабски пишки.

абе, защо белите хора , като сте толкова бели и горди в чужбина си кръщавате децата с чужди имена. Нещо непълноценно бели се чувствате явно. И с основание, което докато сте тука ви е страх да споменет.

Европа трябва да спре да ни приема,защото България съвсем ще се опразни и тогава комундетата няма да има от кого да крадат.А когато авантата свърши те се озлобяват и стават неконтролируеми.СПОМНЕТЕ СИ ПИОНКАТА БАРЕКОВ И ПОВЕДЕНИЕТО МУ В ДЕНЯ ЗА РАЗМИСЪЛ.ЛЕЛЕ,КАК ИЗДЪРЖА ТОГАВА ТОВА ,,НЕЩО,,.КАЗАЛИ МУ ДРЪЖ И ТОЙ СЕ НАСРА.....

не му се сардете на човека.това е вик на оцхаяние.че има европа проблем,има и то огромен,неразрешим.затова европеиците да си тарсят нови земи,докато е време. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Абе, бай Минетчо,като толкова си се загрижил за ромите, що по тревога ги върнахте обратно?

да вземат бежанците

Абе смешници френски, нали ни обяснявахте в продължение на цяло десетилетие как трябва да ги интегрираме! Айде сега интегрирайте ги Вие, като сте толкова отворени! И повече ще стават! За Ваша сметка! Нали знаете, всичко се връща, след като Вие, Велики Сили ни тъпкахте векове наред! Е, нормално е да сме бедни и неинтегрируеми. Но Вие сте богати! Май само материално...

Но скоро и материално няма да сте като ви се изсипят още няколко хиляди. Само стискайте палци Айфеловата кула да не вземе да поизчезне за скрап хахха

Да ни върнат ромите, но да вземат бежанците, та белким останат доволни.

И защо тази хомосексуална държава е постоянен член на Съвета за сигурност.Защото сътрудничи на Хитлер ли?Или защото искаше да бомбандира Сирия без разрешение от ООН?Или защото поддържаше Кадафи и после го екзекутира за да не се разбере циганина-евреин Саркози какви ги е дробил ли?И накрая-ЗАЩО НЕ ИСКАТЕ ЦИГАНИТЕ НИ?ТА ВИЕ ИМАХТЕ ПРЕЗИДЕНТ ЦИГАНИН.

Как да ги интегрираме,с какво?1000 пъти вие Франция и Англия ограбвате България.Мръсен френски МИНЕД.

Е,така започва обикновено работата! Първо някой Посланик пробва да види как ще реагира народът и държавата!Каже нещо за демокрация,корупция...... Ако не реагираш продължават.До край!Докато станеш развалина. Още повече ако стане както в България.... Държавата не реагира,а нареодът вика ``ура``защото мисли че чуждият Посланик се интересува за съдбата на българина. Това което става в момента е само началото.След Франция,днес и германецът..... Дано хората се осъзнаят преди да е късно!

Тоя па за ква интеграция говори. Нали ги беше жал за циганите че не ги искаме. Що неси ги интегриратат у Запаада.

Обаче ни върнете и всички физици, химици, инженери и всякакви други учени, които са българи

Да сте чули напоследък наши депутати и евродепутати, както и журналисти да опонират в някаква степен това безобразно и тенденциозно отношение към България? Не! Те са си заровили главата в пясъка и единствено отразяват протестите и как са се оплюли Борисов и Станишев. Жалки безродници.

Добре де, те 3000 бледолики не могат да интегрират, а искат от нас да интегрираме един милион. Как да стане? Западна Европа са ги изклали техните роми навремето и затова нямат. Това ли ни препоръчват?

Да открием единна сметка за транспортни разходи (Еднопосочен Билет) в помощ на ромите желаещи да се преселят във Франция. Целта на пребиваването да е интеграция на ромите в ЕС. Може да се кандидатства и по евро проект за да се получи по-бързо и в по-големи граници желания резултат. Допълнителна изгода ще е подпомагане на икономиката на страната, както и ограничаване на неправомерните разходи за поддържане на некачествен материал

трябва да се ограничи движението не на всички българи, а на всички български управници от бкп и дс .които са опасни за българите и европа. само с постоянен натиск трябва да бъдат принудени да се оттеглят от властта и българия да стане нормална европеиска държaва

Да бойкотираме всички френски стоки! (Не съм търговец, а то искам от реципрочни съображения за въртелите по "Шенген".)

Франсетата нали са за спазване на правилата и за върховенството на закона? Или може би, само като им изнася ... Циганите са точно толкова граждани на Европа, колкото и те.

Е че интегрирайте ги, де! В България не можахме, но вие мосюта опитайте! Може да ви се удаде! Освен това, вие си имате и достатъчен брой негри, така, че имате опит! А на нас сега ни изтърсиха и сирийците, какво да правим ако ни върнете и мангалите?!

Мосю, признайте си, че си отмъщавате за набитите от български селяни френски разузнавачи-парашутисти. :)

Така наречения "българин " но припознат от французите като ром да има български паспорт а не ромски?Много полезна разлика правят французите които са хронично болни националисти и само в Париж и Марсилия " приемат нормално" чужденците!

Добре де - идеята за интегрирането на циганите не беше Българска, а на ЕС - защо сега се сърдят, че циганите искат да бъдат интегрирани във Франция, а не в България ? Нас някой пита ли ни дали ги искаме "интегрирани" ? А като интегрираме всички цигани - после на кой ще дойде ред да бъде "интегриран " ? Няма по-тъпа и безмислена организация от ЕС !

Идеята им беше да ги интегрираме тук ,за да не отидат при тях ,а да си останат интегрирани в България... Защо трябва ние да ги интегрираме ,а не те?Защоо предците им се остановяват преди няколко стотин години в България ,а не във Франция...

Не е така. И те са имали роми но периодично са провеждали през вековете геноцид. Не Хитлер първият колко избива до крак братята роми. Всички западняци са го правили, затова нямат толкова роми.

само за това че от циганин терорист не става трябва да ги пускат свободно. иначе културните араби ги видяхме какво правят!!!вклучете ги в някоя екологична организаця за чиста природа , и ще видите резултата. пазете си само мостовете , релсите , кабелите и аифеловата кула!!!видяхте какво стана в барклеи!!!не е терористичен акт а сабиране за скрап на кабели!!!обучете ги какво точно да сабират!!!ако решите да да рециклирате арабите , кажете им !!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Франсетата, моля, дръжте си некадърните командоси у вас и не ни ги пращайте на мисии и учения, че не ни трябват. Биячи, както разбрахте, си имаме в изобилие и то по-добри от вас!

КРАЛИ ЛИ СА ТЕ ЦИГАНИ? ЗАПЛАШВАЛИ ЛИ СА ТЕ ДА ТИ ПОДПАЛЯТ КЪЩАТА, АКО НЕ МЪЛЧИШ? ИНТЕЛИГЕНТЕН ЦИГАНИН НЯМА!!!!!! ТОВА Е МЪРЗЕЛИВО ПЛЕМЕ, ПРОИЗВЕЖДАЩО САМО ОЛИГОФРЕНИ И ПРЕСТЪПНИЦИ! ЗА ТЯХ НЯМА НОРМИ, МОРАЛ, ЗАДЪЛЖЕНИЯ! БЕДНИТЕ НЯМАТ КАКВО ДА ЯДАТ, НО ВСИЧКИ ПУШАТ И ПИЯТ! ДЕЦАТА ИМ ХОДЯТ НА УЧИЛИЩЕ ДО МЕЖДУЧАСИЕТО, В КОЕТО СЕ РАЗДАВАТ ЗАКУСКИТЕ - И ПОСЛЕ....... НА ОГЛЕД И КРАЖБИ...... КОГАТО ИМ ПРЕДЛОЖИХА ДА ГИ ОЗЕМЛЯТ - ОТКАЗАХА, ЗАЩОТО ТРЯБВА ДА РАБОТЯТ, А И МОЖЕЛО ДА ИМ ОТКРАДНАТ ТОВА, КОЕТО Е ОТГЛЕДАТ...... ЗА ТЯХ ИМА ДЕТСКИ ГРАДИНИ И ПОМОЩИ, НО ЗА БЪЛГАРИТЕ - НЕ!!!! БЪЛГАРИТЕ САМО ТРЯБВА ДА БАЧКАТ И ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ! ПРАВИ СА ФРАНЦУЗИТЕ, КОЙТО НЕ РАБОТИ - НЕ ТРЯБВА ДА ЯДЕ! ТОВА ГО Е КАЗАЛ НАРОДА ОТ ПАМТИ ВЕКА, НО ЯВНО НАШИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ СИ ГЛЕДАТ САМО ЕЛЕКТОРАТА!

Абе на тия от Франция, Англия, Германия и другите протестиращи срещу ромите държави, не разбраха ли, че за 1000 години циганите едвам се научиха да се обличат, те за интеграция говорят.

Колкото вие интегрирахте арабите и неграта с които се напълнихте и сега му ядете главата. Смехуран! Мислете как да ограничите пътуването на циганите а не да слагате под един и същ знаменател българин и циганин!

Абе направо да ни спират Кислорода. Какво е това ограничаване на движението.

Аз да питам - някой случайно да е виждал интергиран ром? Обаче не от онези единици, които живеят нормално - в апартамент/къща, ходи на училище и т.н. Аз питам за интегриран ром от гетото - от бараките и мърсотията излезнал, и взел, че се интегрирал...

Значи французите са "сигурни", че българските цигани немогат да се интегрират във френското общество ..... но са също така сигурни, че те "трябва" да се интегрират в българското ...... В задачата се пита - откъде -накъде и за кои се мислят те, че да определят кой може и кой неможе да се интегрира в българското общество ..... те на Господ ли си играят ?!?!

Нали всички се пишехте франкофони, а?! Франсетата са най- големия ни враг в ЕС и на тях не трябва да им се вярва! какво да ги направим ромите, като не искат да се интегрират?!

... Да се изпрати специална бойна група от родни манга-лий за бързо демонтиране на айфеловата кула и привеждането и във вид удобен за скрап!

Равенство, братство свобода - това са провъзгласени от французите принципи на обществен живот. Къде са сега или се отнасят само до част от хората? Много ви се иска в цяла Европа да става това, което на вас ви е угодно. Помислете за евентуален сценарии на възможна обратна реакция - реципрочно ограничаване придвижването в България и Румъния на хора и стоки от определени държави. Как ли ще реагирате тогава и какви доводи ще изтъкнете?

още ли миеш стълби?

Това са глупости на самозван френски депутат. Виждал съм квартали във Франция където българските цигани са най-белите и образовани хора в района и очевидно се ползват с уважение от съкварталците си. Но, сигурно вече по образованите ги броят за истински французи. И на тези от френските катуни ще им трябват още 4-5 години и те ще се адаптират към средата. Но ксенофобията вече очевидно е удобно извинение за френски политици от всякакъв ранг - и то не само за циганите, а и за всички, които живеят малко по-наизток.

говориш за ксенофобия и бежанците не ги искаш. ще приебереш тези грамотни и културни българи от париж и си готов.;)

Нито един коментар не намерих за умен. А всеки смята себе си по-умен от друг.Защо унижавате хората,дори да е цигане са те.А сред тях толкова много хора има по умни,по чисти,по здравемислещи от вас.....За какви се смятате ??? Ясно ми е че нито един нормален,умен човек никога няма да напише такиви глупости. Вие сте направили така,тези хора да стигнат до тук.Защото ги подценявате,мачкате и злобеете срещу тях.Зависта ви хваща,ако е един циганин живее много по добре от вас.Злобари такива.....Вие за една стотинка България ще продадете....Вижте себе си на какво приличате ??? Охлюви такива,бездарници....Във вас няма нищо човешко.....Ще минете покрай гладен човек,няма да му помогнете....

Я първо се поглени в огледалото преди да плюеш другите

...източния ти произход! Губиш си времето да пишеш врели-некипели! Кои "ние" сме направили така, че тези хора да стигнат дотук? Те, с простотията и лентяйството си и въобще с животинския си манталитет, са си виновни сами, че никъде не ги щат! Да се променят, да работят и да не крадат и никой няма да ги гони от никъде!

Ти да не си от БХК или на яслата на Соросовия? Какви глупости приказваш кой ги е докарал циганите до това положение? Нещо май съвсем се отнесохте. Защо ги изгониха навремето техните първи блраговчеди индийците? защо З.Европа ги натири след това в пещите на нацистите, а останалите в България ие Румъния. Знаеш ли какво са правили циганите по времето на Априлското възстание с/у бълг. население? Защо Франция не ги иска? Защо е тази безнаказаност за циганските изстъпления в Б-я? Можеш ли веднъж ти и такива като теб да престанете да лицемерничите и да се правите на много хуманни, щото вече на никого не правите впечатление , а само настройвате хората...

Като не ти харесва тук в Блъгария , светът е шщирок. Разбираемо е защо сте най-големите фенове на цигани и турци, но все пак като наричаш българите охлюви и бездарници, значи няма никаква работа тук. Като ти чете човек лицемерния хленч направо му се повръща. Как може да имаш самочувствието на нормално човешко същесктво, та и отгоре, след като си страхливо кученце, което подскача според пръчката на господаря и никога не смее да каже какво мисли, ако въобще има собствено мнение...

Нещо много еднопистов ти е коментарът , друже! нищо не постигаш с това изказване и слагане черта на всички коментари тук. Май не си ги чел. Стига с тези манипулации и с това притворство, а и на ментор се правиш. Крайно неуместно и смешно та чак на пародия избива...

...ограничете свободното придвижване на франсетата в страната!

един да каже истината..евала!

какво е станало в Коиловци с фансетата ?

Няма проблем. Ако иска ще му пратим вместо 3500 цигани 5000 сирийски бежанци...

що, иначе с чичко обама ще нападате ли ?

Алооо..., някой от правителството няма да реагира?!

То Волен беше вече в Брюксел почти оправи нещата , а Станишев да отиде в Москва и да договори свободно да се движим в бившия СССР . Като не може на Запад ще тръгнем на Изток .Всички български студени ти от Западна Европа да се запишат в Русия , Молдова, Белрус , И тн . Ще ги накажем тия западняци

Хубавецът от снимката - Жералд Дарманин, с какво е по-добър от Волен Сидеров, например?

Ами - знае френски, а Волен - не!