Координационен съвет ще подготви България за еврозоната

Правителството създаде Координационен съвет за подготовка на България за членство в еврозоната с председател министъра на финансите.

Обратно в новината

Коментари - Координационен съвет ще подготви България за еврозоната | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

на евроизмамниците и техните български послушници. Съд и затвор за Плевнелиев.

Не трябва да се бърза защото смятам че Б-я не е готова за Еврозоната.

НА КАКВО СЕ РАДВАТЕ НА ВИСОКИ ЦЕНИ И НИСКИ ДОХОДИ РАДВАТЕ СЕ ЧЕ ПОВЕЧЕ ДАВАМА В ЕС, А ПО-МАЛКО ПОЛУЧАВАМЕ ЕМБАРГО КЪМ РУСКИЯ НЕОБЯТЕН ПАЗАР - КОЛКО СМЕ ЖАЛКИ И НИЩОЖНИ - ТЕРИТОРИЯ НА НАТО САЩ И ЕС, А НЕ ДЪРЖАВА

Жална ни майка!Каква трапеза са ни спретнали,за чудо и приказ.Ха наздраве!

Хем сме голи,боси ама голям го вадим.За какво е това напъване?Или пак за наше добро.

Много "разумно" решение!При нулев икономически ръст,без икономически реформи,без здавни,сега ново двайсет!Ние не можем Полша да стигнем никога с това, темно,то и темпо няма,обаче се тъкми еврозона,та някой решил ,че ще получи още кредити да харчи,щото предните 16 млрд. и още други между другото,като че ли има план за погасяване,дето никой не го е виждал!Гръцкия сценарий не ни допада,и решението е много съмнително и грозно!

Ликвидционен съвет ще подготви България за еврозоната.

Това е вечерната новина от Тиквата. Вчера беше на друго мнение, утре ще е на 3то.. и бе това това правителство е една напред, две назад във всяко отношение...реформи, програма, професионализъм-нанайси. Цигания, изборни трикове и тук-там бегъл опит за приватизацийка. Честито на избирателите Му.

Благодаря ти Бойко, благодаря ти България. Тъкмо имахме нужда от нови балъци...че някои се опитват да бягат.

Вярно си е безумие.Просто цените ще скочат двойно а заплатите ще паднат двойно.Това е като да се удавиш с глътка вода в средата на пустинята.Бг икономиката е много слаба.Трябва БВП от поне 40 000 лева на глава от населението за да не бъда чак толкова гадно.А в момента този показател реално е около 13 000.

Българино,дано доживееш до изборите да ги разкараш тия,иначе ти е спукана работата!

Защото българският политик продължава да лъже и краде, до половин час след като му е отрязана главата.

Еврото ке падне, не когато Гърция излезе, а когато България влезе в Еврозоната.

в днешната жестока криза и инфлация нечута заявям с оптимизъм : мразя всякъква валута Нека хищните хиени трупат долари и йени. мене ми доставя кеф само българския лев българския лев не страда даже курса да му пада може да му пада курса, но корав му е ресурса утре курса ще си вдигне , бързо долара ще стигне и ще го подпре натясно и отляво и отдясно затова не ща да хленча ! Долу долара и ченча ! Мойта муза ви заклева : братя дръжте се за ....лева

Въобще не ни трябва Евро, но ще ни гушнат да може да плащаме и ние загубите от фалита на Гърция. Защото ако не днес или в бъдещето пак ще фалира.Но кога сме с Евро сме следващите.

Напускането на валутен съюз обаче е много по-трудно и по-ужасяващо решение от това изобщо да не влезеш в него и досега дори най-затруднените икономики на Стария континент многократно са се отдръпвали от ръба на пропастта. Отново и отново правителствата се поддават на изискванията на кредиторите за сурови икономии, докато Европейската централна банка (ЕЦБ) успява да удържи паниката на пазарите.

Когато германците приеха еврото 1999-2000, живеех там и видях с очите си какво стана.Както заплатите има бяха в марки изведнъж намаляха двойно, а цените си останаха цифром същите само смениха DM s Euro. И така на германците им падна стандарта 2 пъти за отрицателно време. Така че мислете и се информирайте преди да пишете.В нашия случай ще е наистина катастрофално въвеждането на еврото както казва Стив Ханке. Показателите са едно на ръка ,но ние трябва да имаме стабилна и добра икономика, за която да има смисъл еврото, и да поема ударите от вече липсващия валутен борд, който ще падне автоматично с влизането ни в еврозоната и който в момента е наистина най доброто нещо което ни се е случвало, като се има предвид ,какви крадци и хиени ни управляват от близо 30 години.

Те в Шенген не ни допускат, та в еврозоната ли?

Що да не ни допуснат в Еврозоната? Ако са решили, че има какво да измъкнат от тук. Като виждат колко са гламави и лакоми българските политици, ще ги подмамят със заеми, както при гърците и после ще оглозгат всичко свястно и ценно, каквото е останало. Ще ни бият шута, че и контра ще ударят после.

Да не се водим по акъла на шайката национални офшорни предатели,които ни управляват в момента.

Трябва да изчакаме!!!Точно сега не е момента да се насаждаме на пачи яйца.

Ние сме на практика в евро, откакто сме вързани с него. Ако станем наистина в евро ще паднат лихвите с 25% поне, което ще ни посъживи икономиката и ще я направи по конкурентноспособна. Кило пържоли няма как да стане 10 евро, защото в цяла Европа е 5. Цените на стоките от първа необходимост в България и ЕС са на практика еднакви с някакви малки разлики тук, там. Огромната разлика е в цените на услугите, които няма как да се вдигнат, понеже няма да има кой да плаща. Не знам какво толкова ви плаши това евро.

Хем е така,хем не е така!И да сме вързани,не сме зависими!Ако падне еврото,може да се вържем за друга валута.Вероятно на външните инвеститори им е по удобно да сме в еврозоната,за да си въртят както си искат игрите,а и някой от тук се е полакумил за още кредити!Не е случайно,но не е в полза роду,защото няма переспектива за нас по никакъв критерий!

Не им се впрягай 67,,,забелязваш ли че само плювалниците са се задействали да коментират,,, Движим се в правилна посока, Бойко не е глупав човек,жалко че изгубихме толкова време с мършавите комунисти...

И какво общо имат комунистите или ако се дискутира нещо важно,стават комунисти всички които не приемат,а Борисов е винаги прав,защото е Борисов,дори и да е крив,защото не е "комунист"!Мисля че тук няма хора от детската градина,за да ползваш елементарните си аргументи,дори и не са аргументи,а простотиишАко виждаш нещо позитивно преди краха на еврото,за влизане в еврозоната,изкажи се,иначе нищо не казваш!

Точно когато Гърция е на ръба на фалита, да се мисли за еврозоната на най бедната държава в Европа е направо зловещо!Не е редно да се разиграва такъв театър,само и само да се симулира дейност! Никакви признаци за растеж, никакви икономически реформи,населението емигрира и внася в чужди осигурителни фондове !Валутен борд е достатъчен,не е нужно други експерименти!

Това е пълен ташак.Такива луди ли ни управляват.. То бива бива демагогия, но чак дотам..... Ние можем да се вържем за някоя африканска валута, но не виждам по-слаба икономика от нашата.

pompai

Спрете се малко с кандидатстването. Да изчакаме а?

Това ще е абсолютна катастрофа! Не сме имали и няма да имаме след това по-голяма такава! Няма да я превъзмогнем, ще фалираме с ужасни последици! За нас никой няма да се погрижи и да ни пита дори, а направо ще ни банкрутират и ликвидират, като народ и държава. Както веднъж това стана, при Правителствата на Ст. Софиянски/временно/ и Ия. Костов/цял мандат/! Еврозоната е "черна дупка" от космическата терминология, за слабите икономики в ЕС! А, ние сме най-слабата!

Тези малоумни ли са или да? Какво евро какви 5 лв, като вчера или онзи ден мисля в дир имаше статия с изказване на Бойко, че няма да се бърза с еврото. Българите нямат никакви пари живеят трудно - заплатите не се повишават, а само цените а те евро! Който иска евро да отива да живее в еврозоната!

на първо четене най облагодетелствани от еврото ще са банките

За да влезем в еврозоната ,трябва да има чистка на хора незаконно забогатяли,чистка във съдебната и изпълнителна власт в нашия случай образно казано- това е все едно да затънеш до гушата в блатото на корупцията да се хванеш за косата си и сам да се измъкнеш от това вонящо блато!

За да се приеме еврото е нужен НАЦИОНАЛЕН РЕФЕРЕНДУМ!

В момента имаме типична муртоикономика от комунистическият ни преход-куха и гангренясала икономика,която няма стопанско значение за еврозоната-очеваден пример-хоtелиаерството и ресторантйорството по цялото българско черномоморие,хората които притежават тези доходоносни апетитни имоти не са случайни придобили са си бизнес имотите като че ли притежават соbствен извор за парични потоци и са по добри финасови факири и от компании като Deimler,Boing,Bank of Amerika!

Това ще е най голямото постижение! Нека комунистическите лайномети реват на умряло сега. :)

недей обижда първите ръководители на държавата.....

Клатят борда. Искат да изкарат на 0 кредите си и лошия м,Атрял да им ти плати. Таквоз крадене ще падне. Пука и на олигархията за раята. Тя затова е рая да се тъпче и граби.

Защо да "влизаме" в еврозоната след като предстои РАЗПАДАНЕТО на ЕС???

докато влезем, ЕС ще се разпадне

Преди да се разпадне ЕС,то България ще се разпадне като слаба и корумпирана държава на задунайская губерния на Русия и вилает на република Турция

като икономически слаба и корумпирана страна, не е по вина на Русия! Не ви ли омръзна Русофоби-подстрекатели, да дъвчете едно и също! Що си мислите, че сте най-умните и способните и да направлявате, формирате и управлявате общественото мнение в полза на новите си Господари? Айде стига глупотевини! Досадни и нагли сте...продажни слуги, обслужващи новите колонизатори!

Е, не достигат щатовете за това управление, отваря се служби, служби....На лице, първи по мизерия в Европа.

МУ го кажува, кво първо требе да оправи. Преди да си мечтай за еврото: Справянето с неблагоприятните ефекти от демографските промени минава през по-добра производителност на труда. Доходите в България могат да стигнат средните за ЕС чак през 2030 г. и то ако производителността на труда расте с 5% годишно. Само по-висок ръст на производителността на труда може да помогне на България да смекчи икономическите ефекти от демографските промени, но тя изостава значително спрямо тази на другите страни в региона. Това са основните изводи от доклада на Световната... Ама КОЙ ДА СЛУША...

преди това да постигнем ЕНРОПЕЙСКИ ЗАПЛАТИ В ЕВРО? щото и сега виждаме в страни от бившия СОЦ, но вече в еврозоната - ЦЕНА НА СТОКИТЕ В ЕВРО=ЦЕНАТА В ЛЕВА!!! А що се отнася до нашите заплати - да ви от припомня ПЪРВИО МУ мандат: Всяка държава, която е закъсала и иска помощи, ако преведе пенсиите и заплатите такива, каквито са в България, веднага ще си оправи дефицита. Да направят пенсиите каквито са в България и след една-две години ще тръгнат нагоре.

ЗА МАТРЯЛА? Както пак ТОЙ си го каза - при оназ дет му носеше баничка:АЗ не съм способен на страдание. В това отношение съм голям егоист. В смисъл, такъв АЗ гледам така да подредя, че на МЕН да ми е угодно в живота. Така да подредя нещата, че да ми е добре на МЕН

Българските политици бързат да въведат еврото но преди това не са се справили със корупцията,злоуптребата със власт,целта им е по бързо замитане и узаконяване на икономическата организирана престъпност и нейното беззаконие!Еврото е за народи със конурентна ефективна и динамична икономика-всестранно машиносроене и високотенологични компании които постоянно са в развитие за да устоят на мецдународната конкуренция

Дано да не станем жертва на болните амбиции на един човек, който иска да се похвали, че и в евро зоната ни е вкарал, освен че се строяло толкова, колкото и през социализма не се било строяло /баси смешното, тук трябва наистина да си кьорав/ и освен че му викали Браво от Евросъюза - кво да му кажат иначе? Фискалния резерв по данни на МФ за една година е порасна с почти 5,5 млрд. лв. и въпреки това има излишък от 1,1 млрд. лв. към 31.05.2015, как го нагласихте бе, експерти от БНБ ли ползвахте, или кво?!

За съжаление, точно натам сме тръгнали. Некадърните и крадливи ГЕРБЕР-асти ще ни закопаят и в този аспект. Всички централноевропейски бивши соц. страни, които са далече по-напред икономически от България, заявиха, че не бързат да влизат в еврозоната. Само България, барабар Петка с мъжете, се натиска.

Отдааавна слугуваме на болните амбиции на "човека".

За един фискален резерв се хващаш. Тоя, същият човек, днес поизлъга, за да се похвали на журналистите. Рече: "В Баку се видяхме с Путин. Здрависахме се. Нищо не ми е казал, а вие се тревожите, че едва ли не ще обявяваме война".

Влизането в Еврозоната, струва ми се, не е наша инициатива. Поискали са го. Едно е сигурно - това е още една стъпка за ограничаване на малкото останала независимост. Дори и това не е най-лошото - да те завладеят наследниците на Римската империя. Лошото е, че ни третират като колония. Няма как да е иначе - ЕС е съюз от зависими от големите страни държави. Ако беше съюз на независими държави нашият глас щеше да е равен на гласа на Германия. Но ние имаме само 17 (ако не се лъжа ) гласа в ЕП.

Ползването на единни пари, които се контролират от друга държава е като електронната гривна, поставена на крака на затворник - ще правиш това, което ти позволят. Парите са лостовете на съвременната форма на робството.

Какъв съвет какви пет лева. То еврото е пътник, те се натискат. Това, което става в гърция е само началото. До 10 години всички ще са националните си валути. Реално повечето държави в еврозоната никога не са покривали критериите и сегашната ситуция води до още по голяма криза. Всичко беше жонглиране с цифри.

Лъжливата Куневица да не се натиска за еврозоната, а да слуша Стив Ханке. С тези 16 млрд заем, и с тези мижави пенсии и заплати, представяте ли си НАКЪДЕ ще ги намаляваме още, ако изпаднем в положението на Гърция?!?

Като сме във валутен борд няма голяма разлика дали сме в Еврозоната, или не. Предимствата са: 1) фалитът на КТБ щеше да е проблем на ЕЦБ, а не наш. 2) Банките ще могат да раздават кредити на много по-ниски лихви. Това е голям стимул за развитие на икономиката.

Обикновено за България предимствата не важат.

Чехия не е в Еврозоната, а лихвите по ипотечните кредити е около 2,5%. Освен това в някои банки може да се получи без проблем ипотечен кредит с фиксирана лихва за първите пет години.

Смешното е, че държави с много по-лоши показатели от нашите ги вкараха в Еврозоната, а при нас се заяждат за някакви измислени и мъгляви фактори - финансово образование. Кипър и Малта с голям публичен дълг, Естония влезе след банкови фалити, годишен дефицит 8.7% и дори пропусна чакалнята.Литва и Латвия влязоха в чакалнята с надхвърлени бюджетни дефицити - 3.2%, 3.7%.

ти къде се натискаш? Знаеш ли каква мизерия ще ни докара еврозоната бе, пухльо!?

Каква точно мизерия ще ни докара еврозоната като цените и заплатите остават същите?

Ето ви господа управляващи един хубав въпрос за референдум! Щото до сега за нищо важно в живота ни не сте ни попитали!

"Правителството създаде Координационен съвет за подготовка на България за членство в еврозоната с председател министъра на финансите." Нито членството в Еврозоната е добро за България, нито от Еврозоната някой размита за нея. Обаче има едни париииии... Що пък да не ги потрошим този път за един "Координационен съвет"?!

Добре се размечтахте,но защо не обясните на простия електорат защо трябва да влезнем в ЕЗ и дали ще започнем да живеем като гърците.Имам в предвид с големи заплати и пенсии,безплатен транспорт,безплатно лечение и много още превилргии,или мизерията ще стане двойно по голяма,а народа ще мре от глад,докато някои ще се чудят яхта или самолет да си купят.Не бой се народе.Никой не ни иска да влизаме някъде със скъсаните гащи.

Бацето скива, че там раздават яко кинти и да не остане по-назад.

Е,щом така са казали от САЩ!

Алооо, ЕВРОЗОНАТА Е ОБРАТНО ,ПЪТЯТ НЕ Е ТОЗИ.

ТОЛКОВА ГЛАДНИ БОКЛУЦИ ИМА В ГЕРБ, ТРЯБВА ДА СЕ ЗАКАЧАТ ЗА ХРАНИЛКАТА!!!