Коментари - ЕС може да направи задължително късното пенсиониране | Днес.dir.bg

ЕС може да направи задължително късното пенсиониране

Президентът на Европейския съвет Херман ван Ромпой планира на предстоящата среща на върха на ЕС да предложи инициативи, задължаващи страните членки да предприемат антикризисни реформи.

Обратно в новината

Коментари - ЕС може да направи задължително късното пенсиониране | Днес.dir.bg

Коментари

Тези четири месеца увеличение на възрастта къс.де да се изработят, като няма работа, а само съкращения и уволнения - а ако си роден в края на годината, отиваш в следващата и хоп... още четири месеца на тази безработица и за млади, и за по-възрастни. Така е, като си траем овчедушно. Пенсията се определя от последните 15 години, но всеки е внасял осигуровки през целия си трудов стаж... да продължаваме да си мълчим овчедушно...

Имам чувството, че този чичко е от друга планета. Май звездите му говорят. Но така е с вземащите по Е15000 на аванс.

ЕС може да направи задължително една ..... на слона! А, може да обяви и извънредно положение на Сатурн! Стига с тези психологически подготовки, а кажете какво стана във Франция!!!?!

А знае ли г-н Рампой колко ОГРОМНА е сега/и беше/ разликата в условията на труд и здравеопазването-у нас и в централна Европа ? Ами преживяната Чернобилск катастрофа?

тоз изрод да иде да работи на някой строителен обект или в мините и тогава да вдига възрастта за пенсиониране

Понеже гусина Рампой си пада по изящните изкуства и словоплетството , предлагам на следващата среща на ЕС да се обсъди мисълта на Балзак , че "Зад всяко богатство стои престъпление ":)

Какво има за обсъждане, те си го знаят...

ще бъде премахнат т.н. таван на пенсиите?Защо сега ми дават по-малко от 2/3 от изработената пенсия,за която са плащани максимални осигуровки?Значи да се осигуряват хората по 50 години и накрая някой наш или еврочиновник да каже,че ще получават 20% от изчисленото.Толкова несправедливост е натрупана в тази сфера,че увеличаването на възрастта е само един компонент от нечовешката политика,на която сме жертви.

ЕДИННА И СОЦИАЛНА ЕВРОПА ! БЪЛГАРСКИЯ ПЕНСИОНЕР НАЙ-ПОСЛЕ ЩЕ СЕ ПОЧУВСТВА ЕВРОПЕЕЦ.

Не зная,какво ще стане ако се разпадне ЕС,също така не зная какви ще са последиците и за кого ще са.Зная обаче че това което са решили да предприемат няма да стане,зная и че когато дойде време да се пенсионирам ЕС ще бъде само един лош спомен и пример за неуспех в тогавашните учебници по история.Ограниченията и забраните които налагат граничат с диктатура и контролиран геноцид.Аз не си спомням толкова ограничения да имаше и при "Светлия комунизъм"

До 100 години, ти шегуваш ли се? Не го ли виждаш че този има рак в мозъка. Давам му още 6 месеца най много.

Тогава от къф зор беше забраната за пушене? Сега ще сме здрави и ще живеем до дълбока старост, за да тежим на пенсионния фонд. Затова Рапончо предлага тази малка корекция - или бачкаш, или мреш!

bobsyn@

Ако средната продължителност на живота в една държава е 75 години и на база тази цифра кажем, че пенсионирането не може да стане по-рано от навършване на 60 години може да се окаже по-лош вариант отколкото ако се даде възможността човек сам да избира дали след 20 години плащане на осигуровки да получи еднократно по-голяма сума пари или до смъртта си да получава съответната пенсия. Все пак нека не забравяме, че има професии, които не са с гарантирано по-висока минимална заплата, но човек не може да ги работи до навършване на 60години.

Я дай един пример за професия която може да се работи нормално на 60 години. Ама не пиши поет и писател а нормална, масова професия

Програмист, милиционер, пожарникар, политик, шофьор, даскал, погребален агент,професор в БАН, оплаквачка, краварка, мадам ... не са малко професиите :))))))) Който иска да продължи да ги попълва

Това няма да стане, защото средната продължителност в държавите не еднакво, нито пенсиите!

ДА ИЗЛИЗАМЕ ОТ ЕВРОСЪЮЗА БЪРЗО ЗАЩОТО ЛОШО НИ СЕ ПИШЕ.

Немой бе, много че ни е мъка за Булгаристано.

Не разбра ли, че няма да има евро.

Охоо, ромпой изостава! Ние си имаме Министерството на труда и социалната политика (МТСП), което е доста напред с материала - четете "Умираме според правителствена програма", в-к "Труд" от 27.05.12! При това, у нас тази програма е в сила много преди ромпой да се сети. Защото имам гадното подозрение, че и преди членството на България в съюза, в болниците се стараят да изпълняват тази държавна политика: един възрастен или инвалидизиран по-малко - една спестена пенсия!

...време е да разберете, че всичко зависи от тази муждународна институция. Цени, бит и каквото ви дойде до ума. Кризата, колкото я има, е резултат от разширяването на ЕС, т.е. , внедряването на бившия соц като допълнителни хрантутници. И понеже никой не бута даром, ще ни юркат да им играем по свирката, и не само да играем, ами и да надуваме, щото всичко зависи от тях, щем нещем. Колкото и да не ни се иска и колкото и да се зъбим тук там, на тоя и оня, за туй и онуй. Пример Законът за горите и бързата реакция на "Файнейшъл таймс".

ИЗХОДА Е САМО ЕДИН РЕФЕРЕНДУМ ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ.

...и помисляй. Нямаш на представа къв ще го лапнем тогава.

Че то по-голям от сегашния има ли?

popov

Интересен човек е това българина. Преди десет години викаше, че всичко ще се оправи само царо да си дойде. Преди 5 дойде ЕС да ни оправя. Сега разпадането му е разковничето на успеха! Кога ли ще се сетим къде ни е истинският проблем?!

За "царя" може да си прав, българите се подлъгаха. Но, за членството в съюза грешиш! Затова и не попитаха народа, иска ли, не иска ли да го членуват! Само правителството се наливаше с шампанско по случая!

У нас увеличението на пенсионната възраст е една от характеристиките на банкрута на пенсионната ни система. Ако парите за вноските за пенсии не се крадяха от комуноидните власти и оставаха лични парични фондове - увеличаването на пенсионната възраст би имало някакъв смисъл.

То работа за младежите няма, бе г-н Ромпой. Пък и какъв президет е, като не е избран от европейците?

ТОЗИ ХЕРМАН ДА ДОЙДЕ В БЪЛГАРИЯ ДА КОПА В МИНИТЕ И АКО ДОЖИВЕЕ ДО КЪСНОТО СИ ПЕНСИОНИРАНЕ ДА ПОЛУЧИ БЪЛГАРСКАТА СИ ПЕНСИЯ ОТ 150 ЛЕВА ПА ЩЕ ВИДИМ ТОГАВА КАКВА ПЕСЕН ЩЕ ЗАПЕЕ И КАКВИ ПРЕПОРЪКИ ЩЕ ДАВА КАТО НЯМА ДА ИМА ПАРИ ДА СИ КУПИ ЛЕКАСТВАТА.

Абе вие луди ли сте? Какво ти пенсиониране? Да се вдигнат вноските за пенсии двойно, веднага! Който има изгледи да стигне до пенсионна възраст - разстрел, веднага! Но ако си е приготвил въженцето със собствени средства, разрешава му се да го употреби, за да се спестят разходите за куршуми. Тъй ами, пенсии искат, гледай ти!

Туй хората наистина били много нагла работа! Имали право на живот, ааа, и от де накъде? Само такива като Негово Рептилско Величество - влечугоподобният Рампой от снимката и събратята му имат право на живот, ...и то за сметка на кръвта и страданието на много хора, имащи неблагоразумието да се считат синове и дъщери Божии и да следват пътя на светлината...

Застаряващи нации из цяла Европа! Мургавите и по-черните попълнения с професия имигранти, социално слаби някой ще трябва да ги храни за да се гарантират социалния мир и човешките права, на всяко мързеливо, смрадливо и паразитно човекоподобно същество! Така, че останалите бунаци ще трябва да работим докато пукнем!

Да ни приравнят с късното пенсиониране - а със сумата за пенсиониране НАШЕНСКА да остане- А ГОДИНКИТЕ ДО 65 - а пенсиката 145 лева. БРАВО НА ЕС.

Абе, хора! Кога ще има избори за нов ромпой на ЕС? Този го раздава голям диктатор, а демократична Европа не понася диктатори. Намира ги навсякъде по света и ги сваля! От въздуха!

Я да видим къде е манипулацията на "днес" в тази статия. Първо - никаква конкретика. Второ - заглавие "ЕС иска задължително късно пенсиониране", а веднага в новината четем нещо друго - "Президентът на Европейския съвет Херман ван Ромпой ПЛАНИРА на предстоящата среща" (курсив мой). Не мисля да ползвам повече като източник на новини тази медия. Хайде със здраве.

Т.е. - до една година всички държави в ЕС задължително да увеличат пенсионната възраст според продължителността на живота. Допълвам - в деня, в който човек доживее определената му от ЕС възраст да бъдат запорирани всичките му банкови сметки и отнети недвижимите му имущества в полза на брюкселската администрация! Ако стане така, пожелавам на Рампой дълги години след пенсионна възраст! Но, трябва овреме дойде на специализация, за да усвои от българските пенсионери креативните методи за ровене в контейнерите за боклук!

А не иска ли военни, полицаи да си плащат осигуровките и да се пенсионират над 55 години. Не иска ли полковници шкембелии - чиновници от щабовете да имат ТРЕТА КАТЕГОРИЯ ТРУД. От къде на къде първа категория труд за хора от бюрата работещи в чиновническа среда?

Подкрепям напълно .

НАБОР 72 СЪМ ПЕНСИОНЕР ОТ МИНАЛАТА ГОДИНА ,ПЕНСИЯ 700ЛВ.О.З.КАПИТАН.ПЕНСИЯТА ЗА НИЩО НЕ МИ СТИГА.

Уважаеми господине, аз сам набор 75 и няма изгледи да се пенсионирам никога. Мечтая си да получавам 700 лева чиста заплата. Вие сте само на 40 г. и може да работите, а пенсията ви е отделно. Защо се оплаквате?

Ти за какво се обаждаш въобще бе? Ти си на 40г. млад и трудоспособен. При пенсионирането си взел доста на куп. Сега взимаш 700лв. Това е повече от средната заплата за страната. Аз съм на 34 и бачкам от 14 години. Ще се пенсионирам ама друг път. Баба ми има 40години стаж и взима 180лв пенсия. Как ти звучи а? И това е при положение, че ти не си плащал никакви осигуровки щото си бил военен. Взимаш пенсия благодарение на нейните одръжки.

Аз съм набор 55, жена, имам стаж 36.5 и не мога да се пенсионирам, защото имам стаж, но нямам годините. Нямам и работа. Трябва да го докарам със спестявания чак до септември 2016 . Осигурявала съм се на мах. Искам да работя, но няма къде

Решението е просто....възприемаме гръцкия почин ,ако провителството му стиска и милее за българите...още от утре!!След една година Ромпой и компания ще ходят да изнася лекци за пенсионната реформа в джунглата при папуасите....

Мисля че разпадането на EC скоро ще е единствената антикризисна мярка.

Докато се пенсионирам ЕС ще е само лош спомен.Писна ни от вашите "европейски" глупости!По- зле стана от времето на комунизма .Как само забрани ,ограничения ,глоби и репресивни мерки измисляте?

Наглите изказвания на тази влик майстор МАСОН налгат, малко разсъждения на глас: 1. Е това ли са големите успехи на Запада и Западната демокрация ? След 60 години мир, "иновации", възход и голема демократична работа - няма пари за пенсиониране ? 2. Дали трябва да внасям осигуровки които в БГ са 42% от доходите ми (заедно със здравните - там Боце и либерали затвориха болниците) ? Масона от снимката иска поне 40 години да прибира 42% от доходите ми ?! - Не само във Франция има пенсии (сега). Така е и в Германия и в почти цяла северна Европа. Значи ли това, че и там хората ще бъдат ограбени ?

КЪДЕ ПИШЕ ДА УВЕЛИЧАВАТ ВЪЗРАСТА? ТОВА Е МАНИПУЛАЦИЯ НА НЮЗА КАКТО ВИНАГИ. В ГЕРМАНИЯ ВЪЗРАСТА Е 67 Г.ФРАНЦИЯ ПОРАДИ СОЦИАЛИСТИЧЕСКОТО МНОЗИНСТВО И НАЙ-ВЕЧЕ ПРЕЗИДЕНТ СЕ ВЪРНАХА НА 60. ПРИ НАС НЯМА ЛЯВА ПАРТИЯ ВЪОБЩЕ. 67 Г. Е СРЕДНАТА ВЪЗРАСТ.СЕГА СЕ УВЕЛИЧАВА ПОРАДИ ЗДРАВОСЛОВНОТО ГЛАДУВАНЕ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ. ИЗВОД: НЕ ПЛАЩАЙТЕ ОСИГУЛИТЕЛНИ ВНОСКИ! ТОВА Е КРАЖБА! ЕДНА ОТ МНОГОТО.

Тоя ЕС се превръща в SS. Само забрани и задължаващи "инициативи". Това няма нищо общо с интеграцията. По-скоро е колонизация. Кога ли ще се събудят европейците и ще проумеят, че единствения път за развитие на Европа е "ЕВРОПА НА ОТЕЧЕСТВАТА" където всички наистина ще бъдат равнопоставени и взаимопомоща ще е основен принцип.

Като го гледам тоз рапон,който е търкал ръкави по бюрата и столовете може да работи и до 100 години!Целта е да няма пенсионерилТежко ни и горко!Стани Тошо,че без теб по-лошо!!

Сега още някой да се съмнява, че СИВ и Вършавският договор са по-доброто. Сега руснака гледа и се смее.

Ромпой, ропон гаден как ще го кажеш на франсетата. Най добре е да не давате никакви пенсии - работа, работа и пак работа до ковчега.

И ще ПЛАЩАТЕ за да ходите на работа , те това му се вика ПЪЛНА ДЕМОНКРАЦИЯ!

Може и да ходим на работа докато все още кретаме, но дали извършеното ще си заслужава парите платени като заплата? Така както е тръгнало ... скоро ще свърши.

Коментари - ЕС може да направи задължително късното пенсиониране | Днес.dir.bg

ЕС може да направи задължително късното пенсиониране

Президентът на Европейския съвет Херман ван Ромпой планира на предстоящата среща на върха на ЕС да предложи инициативи, задължаващи страните членки да предприемат антикризисни реформи.

Обратно в новината

Коментари - ЕС може да направи задължително късното пенсиониране | Днес.dir.bg

Коментари

Тези четири месеца увеличение на възрастта къс.де да се изработят, като няма работа, а само съкращения и уволнения - а ако си роден в края на годината, отиваш в следващата и хоп... още четири месеца на тази безработица и за млади, и за по-възрастни. Така е, като си траем овчедушно. Пенсията се определя от последните 15 години, но всеки е внасял осигуровки през целия си трудов стаж... да продължаваме да си мълчим овчедушно...

Имам чувството, че този чичко е от друга планета. Май звездите му говорят. Но така е с вземащите по Е15000 на аванс.

ЕС може да направи задължително една ..... на слона! А, може да обяви и извънредно положение на Сатурн! Стига с тези психологически подготовки, а кажете какво стана във Франция!!!?!

А знае ли г-н Рампой колко ОГРОМНА е сега/и беше/ разликата в условията на труд и здравеопазването-у нас и в централна Европа ? Ами преживяната Чернобилск катастрофа?

тоз изрод да иде да работи на някой строителен обект или в мините и тогава да вдига възрастта за пенсиониране

Понеже гусина Рампой си пада по изящните изкуства и словоплетството , предлагам на следващата среща на ЕС да се обсъди мисълта на Балзак , че "Зад всяко богатство стои престъпление ":)

Какво има за обсъждане, те си го знаят...

ще бъде премахнат т.н. таван на пенсиите?Защо сега ми дават по-малко от 2/3 от изработената пенсия,за която са плащани максимални осигуровки?Значи да се осигуряват хората по 50 години и накрая някой наш или еврочиновник да каже,че ще получават 20% от изчисленото.Толкова несправедливост е натрупана в тази сфера,че увеличаването на възрастта е само един компонент от нечовешката политика,на която сме жертви.

ЕДИННА И СОЦИАЛНА ЕВРОПА ! БЪЛГАРСКИЯ ПЕНСИОНЕР НАЙ-ПОСЛЕ ЩЕ СЕ ПОЧУВСТВА ЕВРОПЕЕЦ.

Не зная,какво ще стане ако се разпадне ЕС,също така не зная какви ще са последиците и за кого ще са.Зная обаче че това което са решили да предприемат няма да стане,зная и че когато дойде време да се пенсионирам ЕС ще бъде само един лош спомен и пример за неуспех в тогавашните учебници по история.Ограниченията и забраните които налагат граничат с диктатура и контролиран геноцид.Аз не си спомням толкова ограничения да имаше и при "Светлия комунизъм"

До 100 години, ти шегуваш ли се? Не го ли виждаш че този има рак в мозъка. Давам му още 6 месеца най много.

Тогава от къф зор беше забраната за пушене? Сега ще сме здрави и ще живеем до дълбока старост, за да тежим на пенсионния фонд. Затова Рапончо предлага тази малка корекция - или бачкаш, или мреш!

bobsyn@

Ако средната продължителност на живота в една държава е 75 години и на база тази цифра кажем, че пенсионирането не може да стане по-рано от навършване на 60 години може да се окаже по-лош вариант отколкото ако се даде възможността човек сам да избира дали след 20 години плащане на осигуровки да получи еднократно по-голяма сума пари или до смъртта си да получава съответната пенсия. Все пак нека не забравяме, че има професии, които не са с гарантирано по-висока минимална заплата, но човек не може да ги работи до навършване на 60години.

Я дай един пример за професия която може да се работи нормално на 60 години. Ама не пиши поет и писател а нормална, масова професия

Програмист, милиционер, пожарникар, политик, шофьор, даскал, погребален агент,професор в БАН, оплаквачка, краварка, мадам ... не са малко професиите :))))))) Който иска да продължи да ги попълва

Това няма да стане, защото средната продължителност в държавите не еднакво, нито пенсиите!

ДА ИЗЛИЗАМЕ ОТ ЕВРОСЪЮЗА БЪРЗО ЗАЩОТО ЛОШО НИ СЕ ПИШЕ.

Немой бе, много че ни е мъка за Булгаристано.

Не разбра ли, че няма да има евро.

Охоо, ромпой изостава! Ние си имаме Министерството на труда и социалната политика (МТСП), което е доста напред с материала - четете "Умираме според правителствена програма", в-к "Труд" от 27.05.12! При това, у нас тази програма е в сила много преди ромпой да се сети. Защото имам гадното подозрение, че и преди членството на България в съюза, в болниците се стараят да изпълняват тази държавна политика: един възрастен или инвалидизиран по-малко - една спестена пенсия!

...време е да разберете, че всичко зависи от тази муждународна институция. Цени, бит и каквото ви дойде до ума. Кризата, колкото я има, е резултат от разширяването на ЕС, т.е. , внедряването на бившия соц като допълнителни хрантутници. И понеже никой не бута даром, ще ни юркат да им играем по свирката, и не само да играем, ами и да надуваме, щото всичко зависи от тях, щем нещем. Колкото и да не ни се иска и колкото и да се зъбим тук там, на тоя и оня, за туй и онуй. Пример Законът за горите и бързата реакция на "Файнейшъл таймс".

ИЗХОДА Е САМО ЕДИН РЕФЕРЕНДУМ ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ.

...и помисляй. Нямаш на представа къв ще го лапнем тогава.

Че то по-голям от сегашния има ли?

popov

Интересен човек е това българина. Преди десет години викаше, че всичко ще се оправи само царо да си дойде. Преди 5 дойде ЕС да ни оправя. Сега разпадането му е разковничето на успеха! Кога ли ще се сетим къде ни е истинският проблем?!

За "царя" може да си прав, българите се подлъгаха. Но, за членството в съюза грешиш! Затова и не попитаха народа, иска ли, не иска ли да го членуват! Само правителството се наливаше с шампанско по случая!

У нас увеличението на пенсионната възраст е една от характеристиките на банкрута на пенсионната ни система. Ако парите за вноските за пенсии не се крадяха от комуноидните власти и оставаха лични парични фондове - увеличаването на пенсионната възраст би имало някакъв смисъл.

То работа за младежите няма, бе г-н Ромпой. Пък и какъв президет е, като не е избран от европейците?

ТОЗИ ХЕРМАН ДА ДОЙДЕ В БЪЛГАРИЯ ДА КОПА В МИНИТЕ И АКО ДОЖИВЕЕ ДО КЪСНОТО СИ ПЕНСИОНИРАНЕ ДА ПОЛУЧИ БЪЛГАРСКАТА СИ ПЕНСИЯ ОТ 150 ЛЕВА ПА ЩЕ ВИДИМ ТОГАВА КАКВА ПЕСЕН ЩЕ ЗАПЕЕ И КАКВИ ПРЕПОРЪКИ ЩЕ ДАВА КАТО НЯМА ДА ИМА ПАРИ ДА СИ КУПИ ЛЕКАСТВАТА.

Абе вие луди ли сте? Какво ти пенсиониране? Да се вдигнат вноските за пенсии двойно, веднага! Който има изгледи да стигне до пенсионна възраст - разстрел, веднага! Но ако си е приготвил въженцето със собствени средства, разрешава му се да го употреби, за да се спестят разходите за куршуми. Тъй ами, пенсии искат, гледай ти!

Туй хората наистина били много нагла работа! Имали право на живот, ааа, и от де накъде? Само такива като Негово Рептилско Величество - влечугоподобният Рампой от снимката и събратята му имат право на живот, ...и то за сметка на кръвта и страданието на много хора, имащи неблагоразумието да се считат синове и дъщери Божии и да следват пътя на светлината...

Застаряващи нации из цяла Европа! Мургавите и по-черните попълнения с професия имигранти, социално слаби някой ще трябва да ги храни за да се гарантират социалния мир и човешките права, на всяко мързеливо, смрадливо и паразитно човекоподобно същество! Така, че останалите бунаци ще трябва да работим докато пукнем!

Да ни приравнят с късното пенсиониране - а със сумата за пенсиониране НАШЕНСКА да остане- А ГОДИНКИТЕ ДО 65 - а пенсиката 145 лева. БРАВО НА ЕС.

Абе, хора! Кога ще има избори за нов ромпой на ЕС? Този го раздава голям диктатор, а демократична Европа не понася диктатори. Намира ги навсякъде по света и ги сваля! От въздуха!

Я да видим къде е манипулацията на "днес" в тази статия. Първо - никаква конкретика. Второ - заглавие "ЕС иска задължително късно пенсиониране", а веднага в новината четем нещо друго - "Президентът на Европейския съвет Херман ван Ромпой ПЛАНИРА на предстоящата среща" (курсив мой). Не мисля да ползвам повече като източник на новини тази медия. Хайде със здраве.

Т.е. - до една година всички държави в ЕС задължително да увеличат пенсионната възраст според продължителността на живота. Допълвам - в деня, в който човек доживее определената му от ЕС възраст да бъдат запорирани всичките му банкови сметки и отнети недвижимите му имущества в полза на брюкселската администрация! Ако стане така, пожелавам на Рампой дълги години след пенсионна възраст! Но, трябва овреме дойде на специализация, за да усвои от българските пенсионери креативните методи за ровене в контейнерите за боклук!

А не иска ли военни, полицаи да си плащат осигуровките и да се пенсионират над 55 години. Не иска ли полковници шкембелии - чиновници от щабовете да имат ТРЕТА КАТЕГОРИЯ ТРУД. От къде на къде първа категория труд за хора от бюрата работещи в чиновническа среда?

Подкрепям напълно .

НАБОР 72 СЪМ ПЕНСИОНЕР ОТ МИНАЛАТА ГОДИНА ,ПЕНСИЯ 700ЛВ.О.З.КАПИТАН.ПЕНСИЯТА ЗА НИЩО НЕ МИ СТИГА.

Уважаеми господине, аз сам набор 75 и няма изгледи да се пенсионирам никога. Мечтая си да получавам 700 лева чиста заплата. Вие сте само на 40 г. и може да работите, а пенсията ви е отделно. Защо се оплаквате?

Ти за какво се обаждаш въобще бе? Ти си на 40г. млад и трудоспособен. При пенсионирането си взел доста на куп. Сега взимаш 700лв. Това е повече от средната заплата за страната. Аз съм на 34 и бачкам от 14 години. Ще се пенсионирам ама друг път. Баба ми има 40години стаж и взима 180лв пенсия. Как ти звучи а? И това е при положение, че ти не си плащал никакви осигуровки щото си бил военен. Взимаш пенсия благодарение на нейните одръжки.

Аз съм набор 55, жена, имам стаж 36.5 и не мога да се пенсионирам, защото имам стаж, но нямам годините. Нямам и работа. Трябва да го докарам със спестявания чак до септември 2016 . Осигурявала съм се на мах. Искам да работя, но няма къде

Решението е просто....възприемаме гръцкия почин ,ако провителството му стиска и милее за българите...още от утре!!След една година Ромпой и компания ще ходят да изнася лекци за пенсионната реформа в джунглата при папуасите....

Мисля че разпадането на EC скоро ще е единствената антикризисна мярка.

Докато се пенсионирам ЕС ще е само лош спомен.Писна ни от вашите "европейски" глупости!По- зле стана от времето на комунизма .Как само забрани ,ограничения ,глоби и репресивни мерки измисляте?

Наглите изказвания на тази влик майстор МАСОН налгат, малко разсъждения на глас: 1. Е това ли са големите успехи на Запада и Западната демокрация ? След 60 години мир, "иновации", възход и голема демократична работа - няма пари за пенсиониране ? 2. Дали трябва да внасям осигуровки които в БГ са 42% от доходите ми (заедно със здравните - там Боце и либерали затвориха болниците) ? Масона от снимката иска поне 40 години да прибира 42% от доходите ми ?! - Не само във Франция има пенсии (сега). Така е и в Германия и в почти цяла северна Европа. Значи ли това, че и там хората ще бъдат ограбени ?

КЪДЕ ПИШЕ ДА УВЕЛИЧАВАТ ВЪЗРАСТА? ТОВА Е МАНИПУЛАЦИЯ НА НЮЗА КАКТО ВИНАГИ. В ГЕРМАНИЯ ВЪЗРАСТА Е 67 Г.ФРАНЦИЯ ПОРАДИ СОЦИАЛИСТИЧЕСКОТО МНОЗИНСТВО И НАЙ-ВЕЧЕ ПРЕЗИДЕНТ СЕ ВЪРНАХА НА 60. ПРИ НАС НЯМА ЛЯВА ПАРТИЯ ВЪОБЩЕ. 67 Г. Е СРЕДНАТА ВЪЗРАСТ.СЕГА СЕ УВЕЛИЧАВА ПОРАДИ ЗДРАВОСЛОВНОТО ГЛАДУВАНЕ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ. ИЗВОД: НЕ ПЛАЩАЙТЕ ОСИГУЛИТЕЛНИ ВНОСКИ! ТОВА Е КРАЖБА! ЕДНА ОТ МНОГОТО.

Тоя ЕС се превръща в SS. Само забрани и задължаващи "инициативи". Това няма нищо общо с интеграцията. По-скоро е колонизация. Кога ли ще се събудят европейците и ще проумеят, че единствения път за развитие на Европа е "ЕВРОПА НА ОТЕЧЕСТВАТА" където всички наистина ще бъдат равнопоставени и взаимопомоща ще е основен принцип.

Като го гледам тоз рапон,който е търкал ръкави по бюрата и столовете може да работи и до 100 години!Целта е да няма пенсионерилТежко ни и горко!Стани Тошо,че без теб по-лошо!!

Сега още някой да се съмнява, че СИВ и Вършавският договор са по-доброто. Сега руснака гледа и се смее.

Ромпой, ропон гаден как ще го кажеш на франсетата. Най добре е да не давате никакви пенсии - работа, работа и пак работа до ковчега.

И ще ПЛАЩАТЕ за да ходите на работа , те това му се вика ПЪЛНА ДЕМОНКРАЦИЯ!

Може и да ходим на работа докато все още кретаме, но дали извършеното ще си заслужава парите платени като заплата? Така както е тръгнало ... скоро ще свърши.