ЕС отпуска милиарди за борба с младежката безработица

Европейските лидери одобриха тази нощ дългосрочния бюджет на ЕС за 2014-2020 г., както и мерки за борба с младежката безработица и финансирането на малкия и средния бизнес.

Обратно в новината

Коментари - ЕС отпуска милиарди за борба с младежката безработица | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Обърнете внимание моля на следното в статията "България трябва да направи ..... " Чак се засмях !! Никога няма да се отървем от сивата икономика или да намалим безработицата докато ни управляват хиени които лапат и не пускат кокала с власта !!!Освен това кога ще спрестанат да разчитат само на тези европейски пари за младежката безработица!!Те дават ли си сметка че дори и да има програми за безработни младежи до 29 години са за по 6 месеца или 9 месеца и после какво ??Къде отива този младеж да си търси пак работа??Къде ще му предложат пак работа ???За това не си дават сметка че след изтичане на тази програма младежа пак остава на улицата!!А и драги ни управляващи добре програма от ЕС пари от ЕС но давате ли си сметка че една такава отпуска месечна заплата на един младеж нает на работа от 300 до 350 лв като това се отнася за всички градове в България!Хайде ми кажете как един младеж ще се оправи в София или Пловдив с 300 лв и го сложете до този от по-малък провинциален град където да речем до някъде тези пари биха му стигнали!!!Е това ако не е глупаво!!!Освободете малко от тези олегнали 60 годишни хорица в администрацията и дайте малко шанс на младите!!Но защото го заслужават а не защото са синове,дъщери и не знам си какви на чичко паричко и цялата ви работа да е нагласена!!!Преди се гордеех че живея в България сега ме е срам да кажа че съм от тук за да не ми се смеят по света!!!!

С монетарни средства и с подкрепа на банките това не може да стане. Трябва стимули за производството. Трябват анализи, защо в Китай и Турция може да се произвежда евтино, а в Европа не може. И не казвайте, че там са бедни. Бедни в Китай са хората в затънтените села. Те такива ще си заминат. Работниците в Шанхай, Гуангджоу и другаде не са бедни. И не всяка китайска стока е с лошо качество С такова е онази, която купуват нашите търговци в стремежа си за висока печалба. И като се научим да произвеждаме евтино - високи мита.

В първото изречение "на банките" да се замени със "за банките"

Нека да пообясня защо от подобен идиотски псевдо-план нищо хубаво не може да излезе. Първо за т.нар. "мерки" в него: 1"Да се запази бюджетната стабилност" - това преведено от брюкселски език, означава отказ от прилагане на стимули за икономиката с фискални средства - дори и само това обрича целия план от самото начало, защото ОСНОВНАТА ПРИЧИНА за високата безработица е ниското ефективно търсене на "стоки и услуги" в ЕС. Не може да се пребориш с един проблем, ако отказваш да признаеш първопричината му. 2.и 3.- Повишаване на събираемостта и борба със сивата икономика - Общи приказки и пожелания. Същите могат да бъдат отправени към всяка икономика, без значение, какво е нивото на безработицата. 4. "Подобряване на бизнес средата" - това преведено от брюкселски означава да се орежат още правата и защитата на работещите с цел работодателите да могат по-лесно и бързо да уволнявават/назначават - т.е.намаляване на регулацията на трудовия пазар. Резултатите са още по уязвими и постоянно несигурни работни места. Това е типична нео-либерална препоръка, и по същество представлява полуприкрита атака срещу условията на труд, доходите и жизнения стандарт на трудещите се. Крайният резултат е преразпределяна на реалния национален доход в полза на 1-2% процента от населението. 5. Изравняването на пенсионната възраст - с нищо не помага на безработните, Това обаче е удар срещу жените и допълнително ще влоши и без това ужасните демографски показатели на Европа. 6. Увеличаване на възрастта за пенсиониране - напълно ненужно и дори вредно при и без това ужасяващата младежка безработица. Целта тук е чисто и просто да се принудят европейските граждани да приемат мисълта че ще работят по-дълго срещу по-малко. Скритият мотив тук е орязване на социалната държава, и отново преразпределение на доход към най-богатите 1-2-3%. 6. "Борба със структурната безработица" - това е ШЕДЬОВЪР в плана - безработицата в ЕС е ЦИКЛИЧНА в основната си част, а не структурна.

Приоритет ли е за това правителство да освободи в държавните институции всички навършили години за ПЕНСИИ и да назначат млади на тези места/ Знае ли се колко са тези бройки? ТОВА Е НАЙ-ВАЖНОТО -КОЛКО СА ТЕЗИ МЕСТА В ДЪРЖ.АДМИНИСТРАЦИЯ И КОГА ЩЕ СА ОСВОБОДЕНИ И НАЗНАЧЕНИ МЛАДИ ХОРА, КОИТО ИСКАТ ТУК В БЪЛГАРИЯ ДА РАБОТЯТ И ЖИВЕЯТ!!

Абсолютно верно !!! Хранят се с персийките си и отделно вземат заплата за държавни служители и държавата им плаща осигуровките!Е това ако не потресаващо!!Но оправданието е ... "Те са обучени дългогодишни кадри които умеят да се справят добре с работния процес" и затова нали се сещате седи на компютъра с очилата и не знае кой клавиш на клавиатурата да натисне за да изтрие написаното!!!

В ЕС производство няма и няма повече да има. Лошото е че и младо население няма и няма повече да има. Има тъпи мъжкарани и изнежени момченца, дето въобще не мислят да раждат деца. Населението се замества с мързеливи и нахални араби и пр. хрантутляци. Умряла работа.

И БКП едно време отпускаха милиарди за безработица, ама имаха кофти маркетинг и обявиха комунизмът за неефективен и противообществен...

Оф ,някой вярва ли на тези филми,за Орешарски- да,то и за това не го и искаме.Какви мерки са това бе,кой ще ги враща после тези пари с лихвите им??Имаме достатъчно кадри,който така и немогат да се реализират в БГ и заминават,защото предприятия няма,а тези които работят плащат мизерни заплати-ТОВА Е ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА!!!освен да работят в оранжериите или на полето.

Да се върне точковата система - ние да се оттеглим, а на нашите работни места да дойдат безработни, които гледат деца или по-млади. Така по-дълго ще вилзат осигуровки. Това е най-бързото решение на част от проблема безработица. Докато национално отговорният ни капитал открие нови работин места за деншните млади, те ще са на пенсионна възраст.

ЕС допуска големи фирми да си изнасят производството в Китай и други страни извън общността, а се га ще харчи тези пари, включително и за потока емигранти от арабския свят

За изравняването на пенсионната възраст няма страшно.Всички западни държави са го записали за 2050г.До тогава я камилата я камиларя.Не знам защо ние се бавим та не заявим същата дата?какво още чакаме наставления?

Това което пишете не е вярно, в повечето страни в Европа няма разлика между възрастта за пенсиониране на мъжете и жените, а повишаването на възрастта вече е факт (постепенно, естествено)

ЕС освен да повиши възрастта за пенсиониране и да прибере годишната вноска за членство от България друго няма да направи за нас. Чиновниците на ЕС не се интересуват от статистиката, че у нас средната продължителност на живота е много по-ниска в сравнение с европейската!

Вижте какво герберчета нахални! Партията без едно евро да вземе от ЕС създаде повече от прилична безработица! Сега, с подкрепа от цели 200 милиона, ще надминем дори инфлацията по време на Тройната коалиция!

Добре, че така става, за да се отворят очите на "евро-оптимистите". Откакто сме в този съюз просто загиваме.

Европейската общност няма за цел --много много да ни помага --защо има изисквания --да повишим пенсионната възраст защо --нима в БГ има условия да се работи до 65 години за мъже и жени ---нима може да се работи почасово в БГ и пак да се счита за трудов стаж --няма такива филми --нима въобще има работеща икономика -- Кредити които ще плащаме ние ---всички ние ! Пак половината от парите ще бъдат разпределени за определени лица --- Кога ще направим нещо реално ---ще потърсим да се направят работни места нови чрез промени в данъчните закони, чрез търсене сътрудничество и с Русияи с други балкански страни и и други инвеститори --кога ще спре КОНЦЕСЯТА за ЗЛАТОТО --кой ще я спре --та ако я СПРЕЧ --веднага ще имае пари -- Система трябва да се промени --конституцията да се промени --КОДЕКСА НА ТРУДА !!!! Толкова промени трябват а не кледити и БАНКИ !!!!!

В ЕК не са толкова глупави за да дадат на тази крадлива пасмина и 1 евро! Пак ще има спрени средства! О С Т А В К А!!!

Както винаги едно говорят а друго правят: За България: 1. повишаване на пенсионната възраст - това директно повишава младежката безработица. 2. повиши събираемостта на данъците плюс ограничи сивата икономика. Разбирай да се доубият малките и средни предприятия. Не ги слушайте и не им плащайте! ЕС е вреден за България.

браво, ще има мангизи и за гея, и за бея, и за злодея срещу плямпане, че ги дават на младите хора. На младите хора, ама през ФАЛШИВИТЕ фирми и псевдообученията. ЮРУШ на кюфтетата

Дават ама на кой дават? Аз кьораво евро от тоя ЕС не съм видял! Дават си на тех, от нас само цоцат и продават боклуците си тука.

парите на европейските данъкоплатци ще идат за експресна преквалификация на неграмотни и несвикнали да полагат обществено полезен труд трето поколение афро -французи и италианци, латино-испанци и местни деца на гетата, където едва прабабите и прадядовците им знаят по малко за пишат и смятат.производствата на европейските компании ще продължат да са в югоизточна азия,така че това е поредното изливане на севжи бюджетни пари в бездънните джобове на разни бюрократи, предназначени да усвояват евро-фондове за дръж ми шапката.

Да ни пуснат едно милиардче, на пет милиона по 200 евро на калпак за еднопосочен билет по-далече от Родината и тогава няма да има ни протести, ни безработица, ни проблеми за политическите разбойници. Само да не забравят и по 200 евро за погребение на червена бабичка, за да подкрепят програмата на БСП-то. И ДПС-то. И Атака. И всичките алчни и ненаситни еничари, изроди и гробокопачи на българския народ. И ако някой си мисли, че бръщолевя, нека погледне статистиката за България от 1990г. насам. Цифрите не управляват света, но без съмнение показват как се управлява той, казваше великият Гьоте.

Доган ще усвои подобаващо нашия пай

Попаднат ли паричките при тези крадци ще изчезнат яко дим и отново народа ще остане с пръст в гьз.

Големите обещания на БСП за запазване на старата пенсионна система къде ли ще идат? Или за пореден път ние глупаците си мислихме, че сами сме си шефове. Дерзайте фенове на БСП и Орешарски!

ц китаиката цтока идва мизерята,разбира це ге цте има безработиза,кои дава пари за лихва на пропадацтите дарзави,кои це вацползва от цитоазята,5 иматата братя??????? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Тези средствац само да не попаднатт в ръцете на Орешарски. негавата комисионна е 70%. Дори Доган взема по-малко (далаверата при него се разпределя 50% за него, 25% зса партията и 25% за извършителя на далаверата)

Ето защо се бориха ДПС да сложът калинката Хасан Адемов на министерския пост.Ще дойдат милиончетата в България, една малка част ще дадът на електората си - мангали и турци, а основната ще потъне в тяхните кръгове от фирми като подизпълнители.Аферим на Сер-гечо и неговите партньори.

asa123@

Предлагам да започнем с подписка з а излизане от ЕС. Ясно е и на децата,че повече внасяме в ЕС отколкото получаваме. Това,което получаваме е само за наши хора. ЕС няма изгода да сме богати и да имаме техния стандарт.Трябват му бачкатори и теритирия като нашата,защото сме на кръстопът.

НЯМАЛИ КОЙ ДА НИ ЗАЩИТИ НАЙ СЕТНЕ- САМО СЕ ДЪФКАТ В ПАРЛАМЕНТА. ДА СЕ ПОРАВНЯТ ГОДИНИТЕ ЗА ПЕНСИЯ НА МЪЖЕТЕ И ЖЕНИТЕ-КАТО В ЕВРОПА. ХЕЙ СЪБУДЕТЕ СЕ БЕ ХОРА. КОЛКО ЗАПЛАТА ПОЛУЧАВАТ В ЕВРОПА И КОЛКО БЪЛГАРИНА- А ОТ ТУК И КАЧЕСТВОТО НА ЖИВОТА МУ. Е И ДО КОЛКО ЩЕ ПРЕЖИВЕЕМ СЪС ТЕЗИ ДОХОДИ И ПЕНСИЯ. КАКВО ИЗЛИЗА- ЦЕНИ КАТОВ ЕВРОПА А ДОХОДИ КАТО ЗА БАЛАМУРНЯЦИ.

Този гнусен ЕС ще бъде изметен точно от младежта.Много много скоро!

А вие какво си мислите? Изобщо не се радвайте знаеате кои ще ги вземат парите, нали? За народа няма да остане и стотинка.....

тази сума, колкото и голяма да звучи не е само за България, а за всички страни в ЕС. за нас ще има пропорционална част, която е няколко милиона

И как по точно ще стане това - Ограничаване на ранното пенсиониране и намаляне на младежката безработица. Нещо не ми се връзва - къде по точно ще работят всички тези хора ?

.....не се тревожете....няма да стигнат до вас, та нали затова се борят със зъби и нокти.....ще ги прилапат или поне повечето .....

Ще има работа разбира се. Младите хора ще сменят памперсите на бъдещите мноооого възрастни работещи пенсионери. Допълнителни средства ще трябва и за санитарни материали. Грубо е това ама вече прекаляват

Няма начин. Не и за бантустаните :( А ние познайте какво сме. Резерват на миналото.

Това ли ни е равноправното членство в ЕС? От общо 960 милиарда за нас се отпускат само 100 милиона евро. И кой ще ги получи /не стоте милиона, а онази малка част която стигне по предназначението си/? Онези които нито учат, нито работят..., сещате се , нали...?

мисля, че хората наистина са объркани и изпускат главното: че главните решения се взимат в брюксел, е на у нас и че ние също плащаме пари за членство в тази европа. българя е малка страна и винаги ще е в по лошо положение от големите които определят условията. това, че от време на време се пуска някоя троха от брюксел и че клоуните в парламента и правителството си я слагат в джоба е друг въпрос. главното е, че ние получаваме по малко от това което влагаме там: пари за членство и българия на тепсия за чуждите инвеститори (ц навлизането на големи чужди фирми на пазара фалираха български предприятия и се уништожиха повече работни места, отколкото бяха създадени от тези, уж полезни мултинационални компании, които са тук е с една цел: печалба и за които работи комисията. трохите, които се дават за малкия и среден бизнес и на такива условия (огромни лихви), са наистина подигравка.

Малиии, какво крадене ще паднеее...как ще здадат власта вее

ГРОБАРСКИ ХРАНТУТНИК,ЩЕ СЕ ЗАДАВИШ ОТ ЗАВИСТ

с ритници по зъбите, злото куче ще пусне мръвката, споко ..

Правителството на червената мафия вместо да ограничи ранното пенсиониране ще го разширява за военни и мвр. Това за сметка на работещите, които при разклатената пенсионна система трябва да работят до смърт.

За военните може, те и така са по-малко от 10000. Но ако се въведе за полицията - тя трябва да се намали двукратно:( порочен кръг - другата част отива при мафията

За младежите шушулки, кажете програмата за спасение на банките колко ще глътне и защо не ги оставите да фалират ?

парите мощно ще се усвояват в джобовете на червената мафия-Станишев,Манолова,Миков и сие!Господата от Брюксел трябва да са наясно,че докато управлява правителство диктувано от довчерашни комунисти,парите на Евросъюза няма да намерят друг път освен този към собствените им банкови сметки!Малко ли им беше сагата "Братко и Батко",когато червени разбойници "усвоиха" европарите предназначени за ремонт и реконструкция на пътищата!

Станишев,Манолова,Миков, Местан,Пеевски, Сидеров, а оттам и -> TV7,News7,Alfa,Телеграф,Монитор,Всеки Ден, Бареков, Слави и т.н., и т.н...

на ганювците не давайте,че ще ги откраднат!и то точно ей тези,които сега протестират-усмихнатите :)))))

не знам колко евтини кредити дава ек. всичко е един маскарад. организациите които дават кредите по евроипеиска линия у нас (начала и тн) искат лихви от 12% до 18%. наистина много евтино, само мият очите на хората. кога наи после ще се реформира тази европа, всяка държава да си има суверенитет, а не чуждите инвеститори да изнасят милиони всеки ден от страната (сещам се наи вече за големи магазини като Carrefour, Lidl, които всеки ден изнасят милиони от българия). хората трябва да разберат, че системата е болна, не може чужди инвеститори да си пълнят с милиони джобовете, а хората да умират от глад и това да е прекрасния капитализъм. да мият очите на хората с уж "евтини кредити" за малкия бизнес, когато малкия бизнес е смазан и полуунищожен от тези чуждестранни бабаити.

Напълно подкрепям казаното!!! В България европейски пари масово се усвояват от компании, приближени до определени хора от властта. Евтините кредити уж и сега ги има "Програма Джереми" - отново прах в очите на хората - има гаранционен фонд от Европа, но банките искат обезпечение на минимум 200 % и общо взето ниските лихви са пак за наши хора. Що се отнася до посочените инвеститори ето я тяхната схема на инвестиране: 1. Експанзия в страни с развиващ се пазар - построяване на няколко големи хипермаркета - НА ИЗПЪЛНИТЕЛЯ СЕ ПЛАЩА ЕДВА ШЕСТ МЕСЕЦА СЛЕД ОТВАРЯНЕ НА ОБЕКТА. 2. Провеждат се срещи с потенциални доставчици, на които им се обяснява, че за да продават продуктите им трябва да заплатят например 40 лева на артикул на магазин /доставчик с асортимент 15 артикула за 20 магазина заплаща първоначално - около 12000 лв без ДДС/. И това е при положение, че си минал тънко. 3. След това започват другите условия - отстъпка на фактура - фиксирани бонуси - плаващи бонуси - логистични бонуси - маркетинг /приблизително 5% от оборота/ - поне един билборд - за някои вериги - срок на плащане - мин 30 дни И това е само началото. До момента инвестирани пари 0 лв само смешни заплати за персонала, назначен от България, защото добре платените мениджърски позиции обикновено не се заемат от българи. И какво се получава - имат търговски обект без пари, имат стока без пари, персонал без пари - където отворят всичко покрай тях умира - говоря за дребен семеен бизнес. Работят с минимални маржове от 30% дори на основни стоки и замазват очите на хората с постоянните промоции. Асортимента им основно е максимум 50% български и резултата е видим. Който може да мисли може да се сети как се точи ресурс от нас и ние се радваме при това - да Ви е честито!

Изравняването на пенсионната възраст може да стане по два начина: - жените се изравняват с мъжете; - мъжете се изравняват с жените. А от ЕС толкова ли не са на Земята, че не могат да проумеят - ако оставим възрастните да работят до смърт, безработицата при младите ще стане 100%.

ДПС е готава да ги усвои, има потенциал и желание.

всичко е изпалнено, да разпределят, парите на младите, но не орехчето и болния. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.