S&P понижи кредитния рейтинг на ЕС от ”AA+” на ”AA”

Международната рейтингова агенция "Стандард енд Пуърс" (Standard and Poor's) понижи кредитния рейтинг на Европейския съюз от "AA+" на "AA".

Обратно в новината

Коментари - S&P понижи кредитния рейтинг на ЕС от ”AA+” на ”AA” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

симо

Нагледно доказателство за смотаният НЕОЛИБЕРАЛЕН модел....ЧАСТНА компания регулира живота на 400 милиона души.Вече дори отделните ДЪРЖАВИ не ги задоволяват.Хващат ЕС/както с ТТИП/ и хоп-400 милиона души са в ръцете ни за СПЕКУЛАЦИИ,защото нали от този рейтинг зависи рисковата премия по дълговете.Пат рейтинга,ПАТА,ПАТ лихвите.И докато глътнахме над 16 милиарда при ИЗГОДНИ ПАЗАРНИ условия,да видим сега с колко ще скочат лихвите.

рейтинга не знам дали се е понижил,но когато се направи допитване до всичи европейци тогава ще говорим за понижение,всички тези агенции са манипулативни,опитват се да дирижират положението по поръчка

А защо паунда два дена след гласуването да излязат от ЕУ повиши стойността си в азиатските банки?

Европа Обичам те Европа, нали си ми жена Сърдита си, и гневна Във цикъл си сега. Но утре пак очаквам, милувките от теб, Ще съм послушен мила С готовност за кютек! Обичам те Европа! Жена със сто лица На думи благородна, с точилка във ръка. Прости ми скъпа моя, че грешки правя аз, слепец съм за разкоша, край теб във всеки час Обичам те Европа! Богиня и жена До гроб ще съм ти верен, щом ти ме пожела. Разбирам твойта ревност, от погледа встрани, затуй кълна се:-Вярност! От днес, до старини. Обичам те Европа! Нали си ми жена Какво оттуй че с обич, строшаваш ми гърба? Какво от туй че няма, в копанката ми хляб? Синджирът ми е златен! За гордост в целий свят!

светът е оцелял защото се е смял :)

И какво от това??До кога някой някъде си определя някакви ''рейтинги'' дето на никой не му пука в реалността

точно така.

Дълговете на съответната страна се преизчисляват спрямо тези рейтинги. Така те може да се оскъпят или поевтинеят, а следователно да един ден да загубиш или спечелиш много. Примерно дават ти кредит с по-висока лихва.

Голям праз! Кой го интересува от игрите и машинациите, които ултра богатите си играят на техните си финансови пазари!

...средносрочен план ще е нужно допълнително понижаване, отбелязва 00!!!

Тези агенции "внушават", че ЕС без Англия е по-зле. Както преди два дни внушаваха, че Англия без ЕС едва ли не ще е в криза. Само манипулации!

при тях всичко е политика, а не икономика. На този принцип действат всички американски (сороски) институции по света.

тези агенцийки отдавна трябваше да ги изхвърлят от ЕС и да си имаме нещо европейско, а то

не ми кради ника, еи!!!

не им вярвам на тези агенции, които се издържат основно от банките?!

Още три нива и ще стигнат нашия рейтинг ВВВ+. Крайно време е да приближим и двата рейтинга на доходите.

Довиждане! Довиждане!

Да се понижи на "J".

Аз не мога да разбера тия агенцийки защо още съществуват след като се разбра, че не вършат никаква работа. Спомнете си кризата в САЩ и как даваха най-високи оценки на фалирали банки. И те хубаво съществуват ама защо ги цитират въобще?!?!? Гледахте ли филма гет шорт?

Съществуват защото са инструмент на заемодателите, с който се опитват да диктуват национални политики. Това им е властта на тях, да бъдат цитирани и глупостите им да се чуват по цял свят.

Хубавото е, че вече целия свят знае че тия са платени мишки и нищо реално не могат да покажат а само това за което са им платили.

ЕС е бита карта .. дайте да видим нашите 240 мишки кога ще ги изкараме позорно от народното събрание за публичен линч

Зачитат ги финансовите пазари!

lu4ka

A PWC продължават да работят с пълна сила, без да им пука за S&P. Правят пари хората, не се шегуват.

Тея агенций с тяхнте рейтинги някой зачита ли ги за нещо или просто се рекламират с глупавите си рейтинги като енергиен клас А+ и А и ААА и А+++ и реално никфа файда.

Чичо САМ си ги използва прекрасно. Освен за политически цели за друго не стават.

До кога ще се дава трибуна на подобни нагли и измислени рейтингови агенции, финансирани от юдео-масонските тайни общества, да казват коя държава къде стои и да съсипват цели държави и съдбите на хората по света???

Агенция "Български Юнак" съобщава, че понижава кредитния рейтинг на "Стандард енд Пуърс", поради лошите слухове за тях. Колкото и да не ви се вярва, точно на такъв принцип се определят кредитните реатинги и те си го обявиха директно в съда на едно препитване, как рухнаха банки със супер кредитен рейтинг. Директно казаха, че ИЗРАЗЯВАТ МНЕНИЕ ПО СЛУХОВЕ и с него не обвързват никой. Даваха си го на документален филм поне тук.

КОИ СА АКЦИОНЕРИТЕ ВЪВ СТАНДАРД ЕНД ПУУРС???? McGraw-Hill Citigroup (a major NYFED bank) Wells Fargo Bank Bank of America (BOA) JP Morgan Chase Goldman Sachs ТОВА СА ВСИЧКИ БАНКИ ВЪВ ЧАСТНАТА ШАЙКА НАРЕЧЕНА ФЕДЕРАЛ РЕЗЪРВ БАНК ЪФ НЮ ЙОРК ...:))

Това са тамошните олигарси, които държат държавният резерв на САЩ. И управляващия парите на САЩ, е винаги техен човек, без значение на президента.

Банките са 12, а не 6, така че това НЕ СА ВСИЧКИ банки във ФЕД

В ЕС стени няма да бутат, ще го разглобяват тухла по тухла че е по-лесно и с по-малък риск за имащите.